[Ubuntu-x-swat] [Bug 1750605] [NEW] intel-gpu-tools package no longer has intel-gpu-overlay application

2018-02-20 Thread Leonardo Müller
Public bug reported: >From Xenial to Artful, the intel-gpu-tools package installed intel-gpu- overlay. However, on Bionic intel-gpu-overlay is not available, nor as part of intel-gpu-tools nor as a separated package. intel-gpu-tools upstream packages treats the failure of building intel-

[Ubuntu-x-swat] [Bug 1751492] [NEW] VAAPI encoding is broken in Skylake

2018-02-24 Thread Leonardo Müller
Public bug reported: When trying to do any type of encoding using any of the VAAPI encoders from FFmpeg, the system hangs entirely for some time. On dmesg, the following appears: [ 107.557643] [drm] GPU HANG: ecode 9:0:0x8fd8, in ffmpeg [2047], reason: Hang on rcs0, action: reset [

[Ubuntu-x-swat] [Bug 1751492] Re: VAAPI encoding is broken in Skylake

2018-03-20 Thread Leonardo Müller
I could encode successfully with all compatible VAAPI encoders on Skylake: V. h264_vaapi H.264/AVC (VAAPI) (codec h264) V. hevc_vaapi H.265/HEVC (VAAPI) (codec hevc) V. mjpeg_vaapi MJPEG (VAAPI) (codec mjpeg) V. mpeg2_vaapi MPEG-2 (VAAPI)

[Ubuntu-x-swat] [Bug 1752901] [NEW] If libegl1 is installed, modeset fails and rendering falls back to CPU (llvmpipe)

2018-03-02 Thread Leonardo Müller
Public bug reported: When I updated my system today ( https://paste.ubuntu.com/p/S7csQfNHT4/ ), logged off and logged in, the GPU rendering stopped working. Now using glxinfo it outputs: https://paste.ubuntu.com/p/njnbMHf7Bk/ Before libegl1 was required I hadn't it installed, but as now it is