Re: [Urang Sunda] Ciung Wanara versi Kebumen

2006-04-05 Terurut Topik durahman
Muhun, kang. BREBES mah peta penggunaan bahasa na teh meh sarua jeung di Cirebon. Sunda sawareh, jawa sawareh, make duanana sawareh. Di brebes nu kuring nyaho make basa sunda teh desa Bojong, Bantarsari, Babakan, Negla, Cikakak, Karangjunti, Tembong Rea, Jati sawit, Wanasaba, Sindang Heula,

Re: [Urang Sunda] novel: satria gunung kidul

2006-04-06 Terurut Topik durahman
Hi..hi...Hayangnamah kitu. Tapi lain kuring nu ngarangna. Duka saha. Tidituna geus kitu, euweuh informasi pengarangna. On Thursday 06 April 2006 1:39, Dudi Herlianto wrote: Punten kang Dur, dupi nu ngarangna saha nya? akang kitu? nuhun On 4/6/06, durahman [EMAIL PROTECTED] wrote: dh

Re: [Urang Sunda] (unknown)

2006-04-06 Terurut Topik durahman
Hi..hi..lucu, euy. Karek manggih emal siga kieu. Ari biasanamah pan email teh eusina Nepangkeun kuring bla...bla..bla... Alamat bla...bla..bla...di damel di bla..bla...bla... Bade ngiring ngariung ah didieu. Ari ieumah sabalikna; mun hoyong kenal ka abdi kirim email ka abdi. ihin solihin

Re: [Urang Sunda] (unknown)

2006-04-06 Terurut Topik durahman
Ih, teh nia. Tau aja. Nia Sri Winiarsih wrote: Hehe.. pami nu ngintun mailna siti nurhaliza mah, kang dur moal hahahihi..langsung wee...ngemail panginten nya.. ;). Nia -Original Message- From: urangsunda@yahoogroups.com [mailto:[EMAIL PROTECTED] Behalf Of durahman Sent

Re: Fwd: Re: [Urang Sunda] Menanti jatuhnya imperium USA - Pamadegan Amin Rais

2006-04-06 Terurut Topik durahman
Ari runtuhmah sigana pasti kang. Dina perjalanan sejarah oge kajayaan hiji bangsa teh geuning aya watesna. Di urang nu kantos berjaya aya Mataram (hindu), Aya Majapahit, aya Padjajaran, Aya Mataram Islam, jrrd. Di dunya beulah ditu nya pernah aya Yunani, Romawi, Aztek. Kabeh oge aya wates

Re: [Urang Sunda] Fwd : Kenapa Dibawa Tuan Snouck...?

2006-04-11 Terurut Topik durahman
Kang, asana di basa sunda mah euweuh kecap 'liang kloaka hayam'. Aya oge 'liang tai hayam'. Naha salah kitu mun urang nyebut 'liang tai hayam'? Sampe-sampe ku akang diganti jadi liang kloaka? On Tuesday 11 April 2006 2:58, Dudi Herlianto wrote: muhun kitu kang, urang kaji deui heu heu heu

Re: [Urang Sunda] Palay boy - Palay Boy

2006-04-11 Terurut Topik durahman
Ah ceuk saha kang. Kuring geus ningali majalah playboy. Geus ningali oge koran lampu merah. Hasil perbandinganana kieu; Di koran lampu merah euweuh gambar awewe taranjang. Euweuh foto s*s*, euweh foto h**nceut, euweuh foto birit, jeng nu sejena (nu bieu dicaritakeun aya kabeh di majalah

Re: [Urang Sunda] Mengapa orang Sunda haru Eksis: Oto-kritik

2006-04-11 Terurut Topik durahman
Ewueh. Ewueh undang-undangna urang sunda kudu make basa sunda. Ngan ulah poho yen milist ieu teh di bangun dina rarangka, salah saijina, ngamumule basa sunda sangkan basa sunda warisan karuhun urang sunda henteu leungit. Urang mah teu narima mun, amit-amit, basa sunda sampe paeh kulantaran

Re: [Urang Sunda] Mengapa orang Sunda haru Eksis--apih

2006-04-11 Terurut Topik durahman
Hallow, apih. Damang? Mudah-mudahan kitu ayana. Ari keur uih ka cirebon teh abdimah sok inget ka apih siddik. Utamanah mun keur ningali gantungan konci 'made in korea' pamasihan apih tea geuning (gantungan konci ayeunamah kapake ti saprak kuring pindah ka imah anyar pamere mitoha. Ku lantaran

Re: [Urang Sunda] Wawancara Gus Dur (neraskeun)

2006-04-12 Terurut Topik durahman
Mangga di baca. Ari kuringmah embung maca tulisan gus dur. Loba tulisan-tulisan sareng sikap gus dur nu henteu sapamdegan sareng kuring. Beda pendapat istilahna. Tapi najan beda oge pan ineka tunggal ika. yana sugiarna wrote: Baraya...mangga nyanggakeun, ieu aya seratan ngadu bako JIL sareng

Re: [Urang Sunda] Transformasi basa sunda: perlu!

2006-04-12 Terurut Topik durahman
Punten bade kumawantun ngoreksi ka kang amin anu lulusan ugm tur didamelna di LIPI deui; aya kecap salah tulis, kang. Kuduna ditulis SARENG, sanes SAREUNG. amin mudzakkir wrote: Nu kedah dikapayunkeun ku urang nyaeta sikap kritis tentang kumaha sareung dina konteks naon basa dikembangkeun.

Re: [Urang Sunda] Abah Kuncen........!

2006-04-19 Terurut Topik durahman
Padahal etateh alamat emailna kang Eko (web master website urang sunda). Muhun saenamah di blok heula wae samentawis sampai virusna ewueh. Emod Morales wrote: Abah Kuncen...,eta si CIBUNGKUL meni teterejel jeung seserenteng wae merean nu kitu patut, bisa teu dicerek ! Komunitas

Re: [Urang Sunda] Re: Pernyataan Dewan Pers Tentang PLAYBOY/Debat SCTV

2006-04-25 Terurut Topik durahman
Kunon mun aya nu keur adu renyom(debat) bari jeung teu jelas ujung pangkalna, debatna oge henteu engeus-enggeus disebutna DEBAT KUSIR nya? Naha salah naon atuh kusir delman teh? surtiwa surtiwa wrote: pamendak..sok wae.. ngan ulah bari ngusiran delman..! Komunitas Urang Sunda --

[Urang Sunda] Maling Debit Card.

2006-04-25 Terurut Topik durahman
Ari kartu kreditmah pan geus umum dibajak ku heker-heker, ka asup heker ti indonsia (malah ceuk beja aya nu meuli tenk baja make akun kredit card meunang maling. Tenk bajana sepat berlabuh di t.priuk). Tapi aya kitu nu ngabajak KARTU DEBET? mANGGA aos tulisan dihandap itu. --

Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna Daging Babi Haram(Saur saha daging babi diharamkeun....?)

2006-04-25 Terurut Topik durahman
Satuju. Tapi, numutkeun sim abdi, teu nanaon oge mun misalna aya ilmuwan-ilmuwan nu ahli dibidangna hoyong nalungtik haramana babi. Nya..mun misalna nimu alasan ilmiahna keun wae etamah anggap wae sebagai 'HIKMAH DIHARAMKANNYA BABI'. waluya56 wrote: Satuju Kang. Ceuk kuring mah, babi

Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna Daging --asterix dan obelix

2006-04-25 Terurut Topik durahman
Tah, kitu penginten. Inget Babi jadi inget asterix jeung obelik. Pernah hiji mangsa, di leuweung geledegan dina dongeng asterix, aya dua babi kuer lumpat sataker kebek. Duanana teh keur di beberik ku asterik jeung obelix nu keur neangan babi jang dahar beurang. Bari lumpat si babi ngobrol

Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna Daging --asterix dan obelix

2006-04-25 Terurut Topik durahman
Enya, kitu tah. Kuring mah salut wae ka kang Underzo jeung Goscini nu geus nyieun komik nu sakitu hadena. kumincir wrote: Horeng urang Galia mah leuwih beuki urang Rumawi batan babi nya, Kang Durahman? Heuheu... jk On 4/27/06, *durahman* [EMAIL PROTECTED] mailto:[EMAIL PROTECTED

Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna Daging --asterix dan obelix

2006-04-26 Terurut Topik durahman
Heu...heu... Naha jadi kang dor? Siga sora pestol nu ditembakeun, dor!!! soni rosa wrote: kang dor... kuring oge kabita geuningan euy! sonirosa On Wed, 26 Apr 2006 15:43:14 +0800 Heryadi, Eddy [EMAIL PROTECTED] wrote: Asa gehgeranabdi oge hoyong kang Dur... -Original

Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna Daging --asterix dan obelix

2006-04-26 Terurut Topik durahman
kabeh koleksi komik asterik kuring (sekitar 20-an) totalna sekitar 90mb, sa cd-eun. Komik dihandap sigana aya kabeh. Pastinamah ke nya, isukan saya candak cd-na. Nila Erma Agustini wrote: Kang Dur, tiap dongeng/judul sa-CD hiji judul atanapi sadayana? pesen upami teu lepat judul-judul

Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna Daging --asterix dan obelix

2006-04-26 Terurut Topik durahman
sekitar 15.000-an. Mun hayang gratis datang wae ka kantor kuring bari jeung mawa cd-kosong. Ieu almat kuring (tapi janjian heula, nya); Jl. Kemang raya no.128 Jakarta selatan phone=7194778 [EMAIL PROTECTED] wrote: saya mau dan uangnya harus ditransfer ke mana ??? --- durahman [EMAIL PROTECTED

Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna Daging --asterix dan obelix

2006-04-26 Terurut Topik durahman
ka Subang mah atos we atuh dibantun di Subang tiasa henteu? baktos pun emme - Original Message - From: durahman [EMAIL PROTECTED] To: urangsunda@yahoogroups.com Sent: Thursday, April 27, 2006 10:21 PM Subject: Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna Daging --asterix dan obelix Subhanallah

Re: Balasan: [Urang Sunda] HEUREUY HAJI !

2006-04-26 Terurut Topik durahman
Leres. Ku masyarakat predikat haji teh dianggap sakral. Jelma nu boga predikat ieu teu meunang ngalakukeun kesalahan. Mun ngalakukeun pastina gelarna lain haji. Tapi haji kuadrat (haji pangkat dua). Teu percaya? Kieu contona; Ih, si Pulan, nya. Haji-haji mal enya .(perbuatan dosa)

Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna Daging --asterix dan obelix

2006-04-26 Terurut Topik durahman
Kemang mah gampil, kang. Mun naek umum ti blok m naek kopaja 605a. Turun di kemang raya 128 (deukuet mini market alfamaret). Tapi jangjian heula, nya. Heryadi, Eddy wrote: Abdi ngacung kang Dur... cara babayarna kumaha kang? Upami ka Kemang Raya naek naon ti sudirman kang,

Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna Daging --asterix dan obelix

2006-04-27 Terurut Topik durahman
Bahasa ingris kabeh, kang. Bahasa indonesiamah can aya volunteer-na na daek scan terus di publish di intenet. Rek scan asterikna nu teh emme (barik ngareret ka teh eme)? aldo desatura wrote: dear. kang dur... eta teh basa english an kabeh..?? aya nu basa sunda teu..? atawa basa

Re: [Urang Sunda] Punten...ieu naon?

2006-04-27 Terurut Topik durahman
Kabeneran keur mawa kamus 'litle oxford dictionary'; Plagiat, plagiarize= take and use another writings etc. as one owns. Sirit Uncuing wrote: Nuju wengi simkuring ngaos carita, anu di serat ku Moh. Sobri teras mendakan kata PLAGIAT, punten saha nu terang naon ari plagiat teh hartosna ?

Re: [Urang Sunda] GALENDO

2006-04-27 Terurut Topik durahman
Mun disundakeun jadi= minyak kalapa parawan kangheri wrote: kang kunaon namina teh VCO (virgin CO)? asa rada genit eta nami na teh, bisi wae engke aya product tandingan WCO (widow CO).heu.heu...heu... Sumuhun ayeuna mah Abdi terang galendo teh naon heuheuheu Punten nya Kang, rumaos

Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna Daging --asterix dan obelix

2006-04-27 Terurut Topik durahman
Heu...heu. Lain di tulisan lain dihati? :-) Nila Erma Agustini wrote: Aduh.. hapunten Kang Ndoell oge Kang Dur maksad teh bade ngetik Dur naha atuh ramo teh bet janten Ndoell punten pisan sakali deui puntnn isin kuring baktos, pun emme - Original Message - From:

Re: [Urang Sunda] mesen asterix jeung obelix

2006-04-27 Terurut Topik durahman
posisi samentawis Urang catet heula nu geus pesen. Masalah artosnamah ke wae informasina pandeuri; 1. [EMAIL PROTECTED] mailto:[EMAIL PROTECTED] (reddy a) 2. Emme 3. Ina 4. Nia. 5. 7. Komunitas Urang Sunda -- http://www.Urang-Sunda.or.id YAHOO! GROUPS

Re: [Urang Sunda] mesen asterix jeung obelix

2006-04-27 Terurut Topik durahman
Heu..heu.. Tah geus ditambahkeun ku kuring. ndoell wrote: Urang catet heula nu geus pesen. Masalah artosnamah ke wae informasina pandeuri; 1. [EMAIL PROTECTED] mailto:[EMAIL PROTECTED] (reddy a) 2. Emme 3. Ina 4. Nia. 5. Endoell 7. Herry Haryadi (nyandak nyalira)

Re: [Urang Sunda] Re: Naon Sababna--kemang

2006-04-27 Terurut Topik durahman
Muhun, kang. Teu jauh ti kemcik. Abdimah caket...er...restoran itali, toscana. Antara mini market cirkel-k jeung alfamart. The metZ wrote: Kang Dur, pami kemang raya tehh kemchik tea sanes, da abdi damel mah di jalan bangka, payuneun pisan Pas-Put…. Gening seueur nya tatanggi di daerah

Re: [Urang Sunda] mesen asterix jeung obelix

2006-04-27 Terurut Topik durahman
Tah teh Emme kedah tanggel waler ah hehehe baktos *eh* -Original Message- From: urangsunda@yahoogroups.com [mailto:[EMAIL PROTECTED] Behalf Of durahman Sent: Friday, April 28, 2006 5:56 AM To: urangsunda@yahoogroups.com Subject: Re: [Urang Sunda] mesen asterix jeung obelix

Re: [Urang Sunda] mesen asterix jeung obelix

2006-04-27 Terurut Topik durahman
lalepat gara-gara kuring teh? Sakali deui hapunten. hiks..hiks.. upami henteu teh ah rek ngabangingik sorangan we... baktos, pun emme - Original Message - From: durahman [EMAIL PROTECTED] To: urangsunda@yahoogroups.com Sent: Friday, April 28, 2006 6:32 AM Subject: Re: [Urang

Re: [Urang Sunda] mesen asterix jeung obelix

2006-05-02 Terurut Topik durahman
Update data nu mesen cd komik asterixobelix. Di dagoan sampe isukan jam 07.00 (geus daratang can ka kantor jam sakitu?). Mun euweuh nu nyusul daftar pendaftaran bade di tutup. Bade di burning. Cd kosong geus aya, cd case oge geus aya; 1. [EMAIL PROTECTED] mailto:[EMAIL PROTECTED] (reddy a)

Re: [Urang Sunda] Mesjid Meruyung

2006-05-02 Terurut Topik durahman
Muhun, kuring oge ngiring bingah. Tinggal tugas urang salajengna; kumaha sangkan mesjid-mesjid nu mangrupakeun gedong sigrong teh tiasa makmur. Kumaha sangkan jamaah sholat subuh di mesjid ngayah. Sarua ngayahna jeung jamaah sholat jumat. Kumaha sangkan muslimin muslimat jadi

Re: [Urang Sunda] mesen asterix jeung obelix

2006-05-02 Terurut Topik durahman
/*Ka baraya nu list-na aya di teoh ieu, cing kuring menta NON VIRTUAL ADRRES-NA. Kuring peryogi kanggo ngintun cd asterix hasil burningan. Kecuali teh Emme. Kuring tos gaduh alamatna. wasalam, dur tea */ */durahman [EMAIL PROTECTED]/* wrote: Update data nu mesen cd komik asterixobelix

Re: [Urang Sunda] UUB...KUSnet kudu ngajawab

2006-05-07 Terurut Topik durahman
He..he.. Etamah ceuk akang. Ari praktek di lapanganmah moal bisa kitu, kang. Jalma nu biasana dihormat ku make basa sunda lemes terus aya nu ngajak nyarita ka manehna make basa sunda kasar pasti tersinggung, ambek (pangalaman pribadi). reka gayantika wrote: Sapuk... pokona mah habek2

Re: [Urang Sunda] Pasaka di Kompas jabar ayeuna

2006-05-07 Terurut Topik durahman
Ngiring bingah, kang. ngiring bingah oge kulantaran singkatana geus diganti. Baretomah pan keur kuring karek asup ka milist ieu teh singkatanan PSK (pabukon simpay katresna) ayeunamah geus diganti jadi pasaka(?). mj wrote: ka baraya nu di jabar, mangga aos kompas jabar dinten ieu. dina

Re: [Urang Sunda] Surat Presiden Iran ka Presiden G.W Bush

2006-05-10 Terurut Topik durahman
Diantosan surat ti presiden iran teh, kang oman. Kuring hoyong maca. Mun nu sejen teu kersaeun nya japri oge teu nanaon. baktos, dur oman abdurahman wrote: Baraya, Anu bade ditaroskeun di dieu: Si kuring boga terjemahan eta surat dina basa Indonesia, naha kira-kira katarima ku

Re: [Urang Sunda] gambar KAOS

2006-05-10 Terurut Topik durahman
Teu gaduh coreldraw, kang. Jadi teu tiasa dibuka. (saenamah di save heula ka file nu umum. Misalna pdf, atawa jpg). andi adiwiarta wrote: sim kuring nu hilap, janten seueur nu ngajapri naroskeun gambar kaos. kang Dully nu kreatip mah, seueur ngintun, tapi teu sadaya kalaksana, punten

[Urang Sunda] BURAK PEJAJARAN

2006-05-12 Terurut Topik durahman
Assalaum'alaikum, Baraya, tadi urang nyobaan nyeken buku *sajarah cirebon/sejarah tanah sunda *(karek opat halaman). Terus hasil scan di konversi jadi text make program finereader. Tah ieu geuning hasilna (can diedit). Sigana alus, euy. Engke urang teruskeun ah, mun kieng. ** *BURAK

Re: [Urang Sunda] Info ini dah dapet belum?

2006-05-12 Terurut Topik durahman
Tuh, pan. Ahirna kanyahoan yen ieu teh lain pagawean kang aldo. Etamah pagawean jurig nyiliwuri nu ngaatasnamakeun email kang aldo. Tah kumaha mun geus kieu? Kang aldo geus pada-pada dicarekan ku urang lembur berijeung kang aldona sorangan teu salah? aldo desatura wrote: Dear Punteun

Re: [Urang Sunda] Presiden Iran Urang Sunda?

2006-05-12 Terurut Topik durahman
Heu...heu... Bahasana make kecap KONGRUEN. Asa keur diajar Matematik. Padahal bahasa resminamah, dina basa indonesia, nyaeta SINONIM (leres kituw?) Aj Kusnet wrote: Ari anapon teh kongruen henteu sareng adapun? Komunitas Urang Sunda -- http://www.Urang-Sunda.or.id

Re: [Urang Sunda] Fwd : Suharto Inc

2006-05-15 Terurut Topik durahman
ari footer aya tulisan 'tukang gosip' ari aya nu keur ngagosip teu meunang? :-) Muhun kuring oge, kuring pribadi, asa henteu satuju mun jelma keur gering ripuh jaba geus kolot deuih masih diungkit-ungkit, masih disebut-sebut dosana. Kuringmah leuwih satuju anggur mah di dongakeun pak Harto

[Urang Sunda] Kabar Ditelantarkan Indosiar

2006-05-15 Terurut Topik durahman
dh, Kamari di milist ieu aya nu posting ngeunaan artis AFI indosiar nu kulawargana dililit ku hutang sampe 250jt + plus posisina ayeuna nu rada ditelantarkeun ku indosiar. Tah...tadi jalan-jalan ka detik.com geuning dibantah. Mangga aos sorangan batahanana di teoh ieu; Selasa, 16/05/2006

Re: [Urang Sunda] Gajah Mada, Perang Bubat --budak angon

2006-05-16 Terurut Topik durahman
Aya sajarahna kang sampe emailna dingaranan budak angon?. Kuring jadi kaingetan dongeng ngeunaan budak angon, ceuk kolot kuring. Kieu dongengna; Ari budak angonmah beda jeung budak-budak sejena. Budak angonmah langka pisan katarajang gering teh. Sanajan sapopoena ngangon di kebon/lapang.

Re: [Urang Sunda] Wilujeng Milangkala - borongan

2006-05-16 Terurut Topik durahman
- borongan Baraya sadaya... dina minggu ieu aya tiluan anu Milangkala, nyaeta : Kang Durahman (10 Mei), Uwa Sasmita (15 Mei), Kang Iim (17 Mei) Kukituna seja ngahaturkeun wilujeng Milangkala ka Kang Dur, Uwa Sas oge kang Iim. Mugia salamina ditangtayungan ku Allah SWT,dipaparin Barokah sareng

Re: [Urang Sunda] Jawara Karya Tulis Ilmiah Remaja-- Atom di tangga Ruhani

2006-05-18 Terurut Topik durahman
/begin of file/ Seorang gadis remaja berumur hampir lima belas tahun sedang mengayuh sepedanya menuju rumahnya sepulang sekoloah. Sesampainya di rumah dia menyempatkan dulu membuka kota surat di samping kanan pintu gerbang rumahnya. Ada sebuah amplop putih ditujukan untuknya, Untuk Sophie.

Re: Balasan: RE: [Urang Sunda] KUMAHA YEUH GAJAH MADA AYA TI IPEBE

2006-05-18 Terurut Topik durahman
putri sunda nu MENENTANG ayana undang-undang anti Pornografi, nya? kumincir wrote: Teu nganggo Rieke, Ki... da nu nganggo Rieke mah putri Sunda jaman kiwari... Komunitas Urang Sunda -- http://www.Urang-Sunda.or.id SPONSORED LINKS

[Urang Sunda] mambo--opensource content management system

2006-05-19 Terurut Topik durahman
sh, Edun, euy. Eta meureun kata pertama basa urang nginstall program MAMBO di komputer urang. Ku ayana MAMBO nyeiun website jadi anu alus, dinamis, canggih jadi gampang. Urang nu henteu pati ngarti PHP, MYSQL, komo APACHE mah bisa nyieun website nu ku urang disebut diluhur. Naon sih nu

[Urang Sunda] embung make basa melayu (hayangna basa sunda bae)

2006-05-21 Terurut Topik durahman
dh, Mun di milist urang sunda pernah aya nu posting embung make basa sunda (mun teu salah ka Amin, lulusan UGM, damel di LIPI) keur peutingmah kuring manggihan nu sabalikan. Embung make bahasa melayu, hayangna make basa sunda bae. Padahal anjeunna teh tampil di TV (LATIVI) anu jangkauna

Re: [Urang Sunda] punten bantosan nana

2006-05-22 Terurut Topik durahman
cobian cek alamat ieu; http://www.dompetdhuafa.or.id/ d_zaind wrote: assalamualaikum wr wb langkung tipayun neda hapuntena kasadayana tos ngiring ngarewang2. nu dipimaqsad ku simkuring nyaeta hoyong tumaros ka saha bae anu terang numawi sareng numawi bae,pedah simkuring kantos ningali aya

Re: [Urang Sunda] Anggota ”Negara Sunda” Diamankan

2006-05-23 Terurut Topik durahman
Pak Rt-teh geuning kitu, nya. Atuh ari henteu ngalaporkeunmah naon hesena di datangan. Tanyakeun ka nu boga imah, Aya kumpulan naon euy? Nah teu beja-beja ka urang salaku rt didieu? Maneh teu ngaajenan urang?. Ieu mah ari geus kajadian jawabna teh kitu, teu nyaho, euy. da henteu lapor ka

Re: [Urang Sunda] Naroskeun tempat,..... pajeg kang Nata

2006-05-23 Terurut Topik durahman
ATANAOS? asa karek ngadangu kecap ieu kuring mah kang? Atawa pedah kuringna meureun nu kuper. Tapi mun ningali konteksnamah ieu teh sinonim sareng ATAWA-nya? atawa panginten atanaos teh lemesna tina atawa? surtiwa surtiwa wrote: Percanten pisan,da leres dinagri com.au kitu. Pun anak waktos

Re: [Urang Sunda] Naroskeun tempat,..... pajeg kang Nata

2006-05-23 Terurut Topik durahman
teh kamana maksad na... Wassalam Nata - Original Message - From: durahman [EMAIL PROTECTED] To: urangsunda@yahoogroups.com Sent: Thursday, May 25, 2006 3:03 AM Subject: Re: [Urang Sunda] Naroskeun tempat,. pajeg kang Nata ATANAOS? asa karek ngadangu kecap ieu kuring mah kang

Re: [Urang Sunda] Purwakarta euy....

2006-05-25 Terurut Topik durahman
indung peuting wrote: Aya naon kitu kang...!, ke can pati apal beritana. Mun enya Gus Dur diusir, meureun teu ribut pendukungna, mangkaning santri pendukung Gud Dur teu saeutik, komo di Jawa timur pusatna. Kieu teh ipeut dongengna. Mangga baca sorangan, nya. Ieu meunang kopipaste i

Re: [Urang Sunda] Abby fine reader kanggo KI ADI Juragan Onta

2006-05-25 Terurut Topik durahman
dh, Kang kumaha projek ngarobah hasil scan jadi naskah-naskah sunda ka file text geus anjog kaendi? Tapi lain eta ketang nu rek dibahas ku urang ayeunamah. Kuring rek ngabejaan yen program converter ti jpg/pdf ka text, finereader tea, kuring boga jamu kuatna. Karek pisan babaturan kuring

Re: [Urang Sunda] Abby fine reader kanggo KI ADI Juragan Onta

2006-05-26 Terurut Topik durahman
, rek di uplod deui ka yahoo.briefcase). Ki Adi wrote: Haturan Baraya.. khususona Kang Durahman. Kang Dur..!!! enya euy... aluzzz hasilna... ieu oge uing keur maratkeun pantun kiriman si Uwa Sas, teu beres2 wae ieu teh, jadi era ka si Uwa-na euy!! hehehehhe . ke sugan mun anggeus

Re: [Urang Sunda] Pangalaman

2006-05-29 Terurut Topik durahman
ana kristiana wrote: Ana sok berontak wae, sabab setiap aya perayaan Ibu Kartini tara milu, jabaning sok ngarang yen Ibu Kartini teu pantes jadi pahlawan wanita. Anu pantesmah Ibu Dewi sartika, lain pedah baraya, tapi maenya Kartini anu ngan ngirim surat ka baturna di Belanda anu

Re: [Urang Sunda] Ngawangun Lemah Cai - Re: Urang rebut Science Teknolgi

2006-05-29 Terurut Topik durahman
ana kristiana wrote: Sinareng Hormat 1. Sakaterang abdi teu sadaya urang Sunda sapertos anu digambarkeun ku Teh Ana,...seueur oge urang Sunda anu marajeng di skala lokal, nasional, regional sareng skala Internasional Ana wrote Alhamdulillah, geuning seueurnya urang sunda anu

Re: Balasan: Re: [Urang Sunda] Re: Bandung harusnya mendapat Piala

2006-05-29 Terurut Topik durahman
Jadi inget berita na TV sababaraha poe katukang. Ari di jawa barat mah pan pada-pada embung wewengkonna dijadikeun tempat pamiceunan runtah (meski ahirna aya oge nu daek) ari di Semarangmah sabalikna. MASYARAKAT SEKITAR TPA TEU NARIMA MUN TPA-na DIPINDAHKEUN. Ceuk maranehna ku ayana

Re: [Urang Sunda] Ngawangun Lemah Cai - Re: Urang rebut Science Teknolgi

2006-05-30 Terurut Topik durahman
business atanaos ( aeh lepat atanapi) ngan saukur ngagaduhan teknologi canggih. Super Puma helicopter anu pangaosna $ 16 MM, IPTN bade ngical $ 4MM mani hese pisan ! Abdi resep mun US ngaduhan sarebu anu sapertos neng Ana. --- durahman [EMAIL PROTECTED] wrote: ana kristiana wrote

Re: [Urang Sunda] Ya... itulah kenyataannya-teu sopan!!

2006-05-30 Terurut Topik durahman
Punten ka kuncen. Kuring mah teu rido aya kecap-kecap kotor di milist ieu (jiga di teoh aya kecap 'belegug', jeung 'sia'). Komo ditujukeun ka Apih Siddik nu sakitu bageurna jeung dermawan pisan. Toto Hermanto wrote: cut...saeutik(asa eweuh parasaan pisan ...belegug sia).cut...

Re: [Urang Sunda] Kang Toto nu be ....................

2006-05-31 Terurut Topik durahman
Kang Toto teh lain teu walakaya terus cicing bae, kang. Kuring yakin kang totoh teh emailna geus di 'moderate' ku kuncen. Sanes kitu ki kuncen? AA misan wrote: Kang Toto, Satadina mah cukup ku jadi 'penonton' wungkul ngabandungan Kang Toto nu keur didereded ku baraya Kusnet ti unggal

Re: [Urang Sunda] Nyaliksik - Talungtik

2006-05-31 Terurut Topik durahman
Sayah...eh..kuringmah ningali moto nu sarupa eta teh pang mimitina pisan teh bareto basa masih budak keneh. Haritateh keur ulin di imah si udin kuring ningali aya gambar poster Pak Soekarno (mantan presiden RI 1). Dina poster eta diteohna aya tulisan; JANGAN BERTANYA APA YG TELAH BANGSA DAN

Re: [Urang Sunda] Golek di TPI--rekam

2004-07-29 Terurut Topik durahman
, DURAHMAN - Original Message - From: kamurer [EMAIL PROTECTED] To: [EMAIL PROTECTED] Sent: Thursday, July 29, 2004 8:55 PM Subject: [Urang Sunda] Golek di TPI Sikuring kaubaran sono kalembur., malam minggu kamari noong Golek Asep SS dugi jam 2. ceunah malam minggu engke oge aya

Re: [Urang Sunda] New file uploaded to urangsunda

2004-08-08 Terurut Topik durahman
software MICROSOFT READER. Sakitu wae infona Wasalam, DURAHMAN - Original Message - From: [EMAIL PROTECTED] To: [EMAIL PROTECTED] Sent: Monday, August 09, 2004 10:33 AM Subject: [Urang Sunda] New file uploaded to urangsunda Hello, This email message is a notification to let you know

Re: [Urang Sunda] New file uploaded to urangsunda

2004-08-09 Terurut Topik durahman
Subject: RE: [Urang Sunda] New file uploaded to urangsunda Kang Durahman, Simkuring, teu terang nu kumaha namina software microsoft reader teh, naha ieu cacandakanana microsoft office atanapi sanes ? teras ieu nu paling penting mah, naha software ieu teh gratis atanapi henteu

[Urang Sunda] Re: Kang_Guru_tea_tulus_ka_Jérman-mukim

2004-08-12 Terurut Topik durahman
kurang diperhatikeun ku pamarentah. -- Wasalam, durahman Kintun email ka: [EMAIL PROTECTED] Yahoo! Groups Sponsor ~-- Yahoo! Domains - Claim yours for only $14.70 http://us.click.yahoo.com/Z1wmxD/DREIAA/yQLSAA/0EHolB/TM

[Urang Sunda] wayang golek di TPI

2004-08-16 Terurut Topik durahman
meuruen nya nu nundutan hingga teu nempo keur si gareng kaluar. Sakitu wae ti sim kuring. Wasalam, durahman Kintun email ka: [EMAIL PROTECTED] Yahoo! Groups Sponsor ~-- Make a clean sweep of pop-up ads. Yahoo! Companion

Re[2]: [Urang Sunda] PENGUMUMAN

2004-08-17 Terurut Topik durahman
pamajikan jeung boga anak hiji. Poligami? Ih..teu wantun, bisi dicarekan ku pun si mamah. -- Wasalam, durahman Kintun email ka: [EMAIL PROTECTED] Yahoo! Groups Sponsor ~-- $9.95 domain names from Yahoo!. Register anything

Re[4]: [Urang Sunda] PENGUMUMAN

2004-08-18 Terurut Topik durahman
milari pasangan anu sempurna. -- Wasalam, durahman Kintun email ka: [EMAIL PROTECTED] Yahoo! Groups Sponsor ~-- $9.95 domain names from Yahoo!. Register anything. http://us.click.yahoo.com/J8kdrA/y20IAA/yQLSAA/0EHolB/TM

[Urang Sunda] http://www.geocities.com/dur74/

2004-09-01 Terurut Topik durahman
sajabaning; kakawihan, sisindirian, jrrd. Ka baraya mangga dihaturanan linggih. Mangga, DURAHMAN Yahoo! Groups Sponsor ~-- Make a clean sweep of pop-up ads. Yahoo! Companion Toolbar. Now with Pop-Up Blocker. Get it for free! http://us.click.yahoo.com

[Urang Sunda] Ngiring belasungkawa kanggo kulawarga kang MUNIR

2004-09-07 Terurut Topik durahman
memberikan penghormatan. Munir, pahlawan Indonesia sebenarnya sejak setidaknya satu dekade terakhir. Dan sahabat sebenarnya bagi siapapun. Wasalam, DURAHMAN Yahoo! Groups Sponsor ~-- Make a clean sweep of pop-up ads. Yahoo! Companion Toolbar. Now

Re[2]: [Urang Sunda] Pamajikan --cut-

2004-09-08 Terurut Topik durahman
bojo. Sanes Kitu? Tah kitu baraya. Kabingung si kuringteh. Mun bade make istilah kanggo pasangan suami kuring teh sok binung. bade nganggo BOJO, atanapi ISTRI, atanapi PAMJIKAN. Aya nu tiasa masihan pencerahan? Wasalam, DURAHMAN Yahoo! Groups Sponsor

Re: [Urang Sunda] Google Sunda

2004-09-13 Terurut Topik durahman
mah. Wasalam, DURAHMAN -- Best regards, durahman mailto:[EMAIL PROTECTED] http://www.geocities.com/dur74/ Yahoo! Groups Sponsor ~-- $9.95 domain names from Yahoo!. Register anything. http://us.click.yahoo.com/J8kdrA/y20IAA/yQLSAA/0EHolB/TM

Re[2]: [Urang Sunda] Google Sunda

2004-09-13 Terurut Topik durahman
Hello durahman, Tuesday, September 14, 2004, 9:55:49 AM, you wrote: waleran sim kuring aya di handap Punten ah ka Urang Sunda. Sim kuring nu basa sundana kasar garihal kieu wawanian jadi sukarelawan keur nerjemahkeun google ka basa sunda. Jadi wae hasilna siga nu ayeuna aya. Tos ah sim

Re: [Urang Sunda] Korban Bom....nasibmu...?!?!?

2004-09-15 Terurut Topik durahman
diajar ka Aa Boxer heula. Bisa leuwih ti eta, kang. Cit, GUBRAK. Ciaaat, Gurbrak. -- Best regards, durahman mailto:[EMAIL PROTECTED] http://www.geocities.com/dur74/ Yahoo! Groups Sponsor ~-- Make a clean sweep of pop-up ads. Yahoo

Re[2]: [Urang Sunda] Berita--cutt--ngiringan ah

2004-09-21 Terurut Topik durahman
Hello Kenzi, Tuesday, September 21, 2004, 12:02:25 PM, you wrote: waleran sim kuring aya di handap   Panzi *Mani lucu geuningan putrina kang denny teh nya... saha namina kang...???  Nu di attach mah pun anak.. namina Kenzi BasmaniYahya Putra Panzi,  enjing ping 17 desember yuswana 2

Re: [Urang Sunda] Re: [kisunda] kasundaan di jabar

2004-09-21 Terurut Topik durahman
diterbitkeun ku penerbit SH (?). Ieumah sanes sanes sajarah wungkul tapi megulas oge masalah budaya, seni, makanan tradisional, batik trusmi, seni lukis kaca, jrrd. Buku ieu ditulis ngago dua bahasa, bahasa Indonesia sareng bahasa Inggris. -- Best regards, durahman mailto:[EMAIL PROTECTED] http

Re[2]: [Urang Sunda] Re: [kisunda] kasundaan di jabar

2004-09-23 Terurut Topik durahman
luetik manah. Apan sadayana oge pasti aya hikmahna. -- Best regards, durahman mailto:[EMAIL PROTECTED] http://www.geocities.com/dur74/ Yahoo! Groups Sponsor ~-- Make a clean sweep of pop-up ads. Yahoo! Companion Toolbar. Now with Pop-Up Blocker

Re[2]: lampiran-----Re: [Urang Sunda]-musium jakarta

2004-10-11 Terurut Topik durahman
. Teu beda jauh sareng 'kuku bima'. -- Wasalamu'alaikum Wr. Wb., durahman mailto:[EMAIL PROTECTED] http://www.geocities.com/dur74/ http://sg.briefcase.yahoo.com/dur74 Yahoo! Groups Sponsor ~-- $9.95 domain names from Yahoo!. Register anything. http

Re: [Urang Sunda] Artos gratis $80 di internet - mangga cobian

2004-10-11 Terurut Topik durahman
. Teras dolarna dikirim make naon? Langsung di transfer ka tabungan akang? -- Wasalamu'alaikum Wr. Wb., durahman mailto:[EMAIL PROTECTED] http://www.geocities.com/dur74/ http://sg.briefcase.yahoo.com/dur74 Yahoo! Groups Sponsor ~-- $9.95

Re[2]: [Urang Sunda] Kanggo kang durahman--attachment

2004-10-11 Terurut Topik durahman
Assalamu'alaikum Wr.Wb eko107, Monday, October 11, 2004, 6:55:07 PM, you wrote: waleran sim kuring aya di handap Kang durahman sateuacana nganggo email naon ? Yahoo ? atanapi anu dikantor ? Upami nganggo yahoo teras status akang di milis urangsunda individual email kedahna mah tiasa

Re: [Urang Sunda] kahatur nu nuju pancakaki

2004-10-13 Terurut Topik durahman
nu tos teu diperlukeun deui. My answer Wilujeung. Ka kang kumincir. Nu mulai tegas 'menegakan undang' milist US. Sakantenan atuh tunjuk saha jalmina. Misalna keiu, Durahman. Punten, yeuh. Mun ngareplay dihapus heula footerna (bagian nu teu diperyogikeun

[Urang Sunda] Re: Teh N--Kenteng jatiwangi

2004-10-14 Terurut Topik durahman
Hatur nuhun walerana kang joko. Ieu imelna dijarumkeun ku sim kuring. Friday, October 15, 2004, 8:16:05 AM, you wrote: My answer at the bottom of this page Kang Dur, soal harga kenteng mah gumantung kana jenis kentengna, da seueur pisan jenis kenteng teh, upami teu lepatman belasan rupa. Nu

[Urang Sunda] test

2004-09-28 Terurut Topik durahman
Assalamu'alaikum Wr.Wb bARaya, Wednesday, September 29, 2004, 7:15:34 AM, you wrote: waleran sim kuring aya di handap Waleran sim kuring; TES WUNGKUL. tos ampir saminggu teu nampi email ti US. Ayeuna siganamah tos normal deui. -- Wasalamu'alaikum Wr. Wb., durahman mailto:[EMAIL PROTECTED

[Urang Sunda] ngomba

2004-09-29 Terurut Topik durahman
budakteh ngome irungna. Cag, ah. Sakitu heula dongengna. -- Wasalamu'alaikum Wr. Wb., durahman mailto:[EMAIL PROTECTED] http://www.geocities.com/dur74/ Yahoo! Groups Sponsor ~-- Make a clean sweep of pop-up ads. Yahoo! Companion Toolbar. Now

Re[2]: [Urang Sunda] gaduh tutorial AKSARA SUNDA?

2004-10-05 Terurut Topik durahman
. Sehingga aksara sunda teh bisa lebih di kenal ku balarea. -- Wasalamu'alaikum Wr. Wb., durahman mailto:[EMAIL PROTECTED] http://www.geocities.com/dur74/ Yahoo! Groups Sponsor ~-- $9.95 domain names from Yahoo!. Register anything. http

Re: [Urang Sunda] Ngiringan ah

2004-10-06 Terurut Topik durahman
. Nulis forum oge jadi Porum. Janten emut basa ka pengajian daarut tauhiid di al azhar kebayoran. Didinya aya spanduk, nyerat informasi teh jadi IMPORMASI. -- Wasalamu'alaikum Wr. Wb., durahman mailto:[EMAIL PROTECTED] http://www.geocities.com/dur74/ Yahoo! Groups

[Urang Sunda] Mang Dayat jadi ketua MPR

2004-10-06 Terurut Topik durahman
Nurwahid menjadi ketua MPR, AM Fatwa, Aksa Mahmud dan Mooryati Soedibyo sebagai wakil ketua MPR. (asy) -- Wasalamu'alaikum Wr. Wb., durahman mailto:[EMAIL PROTECTED] http://www.geocities.com/dur74/ Yahoo! Groups Sponsor ~-- $9.95 domain names from Yahoo

Re: [Urang Sunda] ka Jawa

2004-10-06 Terurut Topik durahman
. -- Wasalamu'alaikum Wr. Wb., durahman mailto:[EMAIL PROTECTED] http://www.geocities.com/dur74/ Yahoo! Groups Sponsor ~-- $9.95 domain names from Yahoo!. Register anything. http://us.click.yahoo.com/J8kdrA/y20IAA/yQLSAA/0EHolB/TM

[Urang Sunda] dukung bandung di fe..--nama

2004-10-18 Terurut Topik durahman
Dukung AL VEOLI ti Bandung yu...di festival nasyid indosiar (konserna unggal kemis atanapi jumaah wengi-nya?...hehe). Nahanya ngadamel nama grup teh asa hararese nyebutna jueng asa asing deui di cepil. Coba ngaran grup teh nganggo nami2 anu garampang siga raihan, munazat, the fikr. Asateh

Re[2]: [Urang Sunda] dukung bandung di fe..--nama

2004-10-18 Terurut Topik durahman
Dear, kumincir, Monday, October 18, 2004, 10:54:05 PM, you wrote: My answer at the bottom of this page Nilik asal grupna mah, rada nyambung saeutik, Kang Rahman. Aranjeunna teh pan ti kedok teran Unpad, mere ngaran AL VEOLI. Make AL, meh jiga basa arab meureun, mun dihijikeun, ALVEOLI, eta

Re[2]: [Urang Sunda] Dr Anton Apriantono, Calon --aa gym

2004-10-19 Terurut Topik durahman
  Nu dipilari ku SBY teh geuning anu gaduh integritas, jujur sareng henteu nyeleweng. Urang sunda nu kapeunteun ku SBY ngagaduhan kriteria eta kanggo sayeunaeun mah panginten nembe kang Hasan Wirayudha sareng Om Kus (upami leres urang sunda).   Janten ulah dianggo leutik hate ...   Dupi

Re: [Urang Sunda] Islam, filsafat, jeung ideologi

2005-02-04 Terurut Topik durahman
kang Mh, pan etateh sifat urang sunda. Pundungan. Dalilna email kang waluya sababaraha poe kaliwat keur anjeuna ngabahas ngeunaan komunitas kristen di Cigugur Kab. Kuningan. Wasalam, Durachman - Original Message - From: mh [EMAIL PROTECTED] To: urangsunda@yahoogroups.com Sent: Thursday,

Re: [Urang Sunda] RENCANA KOPD--dangiang

2005-02-07 Terurut Topik durahman
ari dangiang teh artina naonnya? Etateh basa sunda? Suganteh basa padang ta basa naon. Baheula basa kuliah di bandung. Di jalan sekeloa aya rumah makang namina RM.Dangiang. Kuring sering dahar didinya. Jaba masakana lumayan enak hargana oge murah. Wasalam, durahman - Original Message

Re: [Urang Sunda] Hajjah Irene Handono

2005-02-13 Terurut Topik durahman
Ohh...berita etateh sumberna ti urang KATOLIK. Jadi inget peringatan ti Allah S.W.T; ''Hai orang-orang yang beriman! Jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka ber-tabayyun-lah (konfirmasikanlah), agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui

Re: [Urang Sunda] Re: Salib Sunda

2005-02-14 Terurut Topik durahman
(counter arguement) ka eta situs, teras posting di dieu ngarah sakantenan janten pendidikan akidah heuheu. Aya nu terang atanapi gaduh hubungan sareng Tim FAKTA-na Ustadz Abu Deedat? Kang Durahman panginten? Baktos Yudi --- In urangsunda@yahoogroups.com, Agus Hermawan wrote: Kumaha yeuh

Re: [Urang Sunda] Basa Sunda --Re: Salib Sunda

2005-02-14 Terurut Topik durahman
Atuh masih mending di Cirebon, nya ari kitumah. Di imah kuringmah jumaahan teh sakapengmah make basa sunda. Kamari oge waktu aya rebon (pengajian ibu-ibu poe rebon. di musolah deukuet imah kuring) ceramahnateh make basa sunda. Sstt. Rahasia. Ieu mah urang-urang wungkul nu terang. Asa hayang

[Urang Sunda] ujang tatang lebet ka 20 besar KDI

2005-02-14 Terurut Topik durahman
Basa ningali gerbang KDI2 seleksi kota bandung kuring kataji ku jang tatang. Sorana meni alus (sae) mirip-mirip sora hamdan att. Kahayangteh si ujang lebet ka 20 besar. Tapi geuning eleh. Poling smsna ngan meunang urutan katilu. Padahal nu dipilih juara hiji jeung dua. Alhamdulillah

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >