Re: LC iOS Command 'mergPopActivity'

2020-10-22 Thread Graham Samuel via use-livecode
Thanks Bernard - looks very promising! I will experiment. Means a lot of 
installation into an actual phone, I think, due to the limitations of the Xcode 
simulator (can’t load existing apps)..

Very helpful

Graham

> On 22 Oct 2020, at 01:08, Bernard Devlin via use-livecode 
>  wrote:
> 
> Hi Graham
> 
> I wondered if this information is of use.  URL calls are not limited to
> "http://;.
> 
> Having a LC app respond to a URL call:
> http://lessons.livecode.com/m/4069/l/58672-using-custom-url-schemes
> 
> Apps and their URL schemas:
> https://ios.gadgethacks.com/news/always-updated-list-ios-app-url-scheme-names-0184033/
> 
> Regards
> Bernard
> 
> On Wed, Oct 21, 2020 at 4:33 PM Graham Samuel via use-livecode <
> use-livecode@lists.runrev.com> wrote:
> 
> So far I have not found out how to invoke another app directly from inside
>> an iOS app, although I think I can invoke a browser using a URL. Perhaps
>> this is easier than I thought. Will report.
>> 
>> Graham
>> 
>> 
>> 
> ___
> use-livecode mailing list
> use-livecode@lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
> preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


Re: LC iOS Command 'mergPopActivity'

2020-10-22 Thread Graham Samuel via use-livecode
The subject of this conversation is a bit wrong now, but I will keep so that 
the thread continues.

Looking at this a bit further, it looks like there is more than one scheme for 
getting one app to open another.

I find that the Dictionary entry for ‘launch url’ doesn’t quite conform to the 
example in the first link given by Bernard, at least not AFAIKS. The Dictionary 
says that if an app successfully launches another app in order to pass it a 
file, the originating app quits; but I don’t think the example shows that, and 
on a real iPhone for example, a little button appears on the top left of the 
screen allowing one to go back to the originating app. So I think the 
Dictionary is wrong and the example is right, but of course I will try it. 

It’s also stated in the Dictionary that you can launch a file, and the OS will 
attempt to open a ‘default' app that accepts that sort of file. Of course there 
may be many such apps for common formats like text, but there will be one 
chosen by the OS as the default. Again, one needs to experiment.

What it doesn’t say in the example or in the dictionary is how to find the 
equivalent of a Custom URL for an existing app (not an LC app) and thus avoid 
the problem that one may not wish to use the default app to process one’s data.

As ever, I would be very happy for guidance and meanwhile will go on 
experimenting. (This is in part, I admit, displacement activity since my real 
priority is plunging back into the iOS App Deployment system, that gives me the 
jitters every time.)

Graham

> On 22 Oct 2020, at 10:48, Graham Samuel via use-livecode 
>  wrote:
> 
> Thanks Bernard - looks very promising! I will experiment. Means a lot of 
> installation into an actual phone, I think, due to the limitations of the 
> Xcode simulator (can’t load existing apps)..
> 
> Very helpful
> 
> Graham
> 
>> On 22 Oct 2020, at 01:08, Bernard Devlin via use-livecode 
>>  wrote:
>> 
>> Hi Graham
>> 
>> I wondered if this information is of use.  URL calls are not limited to
>> "http://;.
>> 
>> Having a LC app respond to a URL call:
>> http://lessons.livecode.com/m/4069/l/58672-using-custom-url-schemes
>> 
>> Apps and their URL schemas:
>> https://ios.gadgethacks.com/news/always-updated-list-ios-app-url-scheme-names-0184033/
>> 
>> Regards
>> Bernard
>> 
>> On Wed, Oct 21, 2020 at 4:33 PM Graham Samuel via use-livecode <
>> use-livecode@lists.runrev.com> wrote:
>> 
>> So far I have not found out how to invoke another app directly from inside
>>> an iOS app, although I think I can invoke a browser using a URL. Perhaps
>>> this is easier than I thought. Will report.
>>> 
>>> Graham
>>> 
>>> 
>>> 
>> ___
>> use-livecode mailing list
>> use-livecode@lists.runrev.com
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
>> preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> 
> 
> ___
> use-livecode mailing list
> use-livecode@lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
> preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


POST to https in LC5.0.2 - Error socket closed

2020-10-22 Thread Sean Cole (Pi) via use-livecode
Hi all,

I'm desperate. I'd written my code in LC9 and tested to put into an LC5.0.2
stack. It worked ok in v9 but v5 throws back an error of 'error socket
closed'.

This is my only workaround for accessing MySQL using SSL via a 'post'
command through PHP, as suggested by Mark Waddingham and others.

Now I am at a total loss! From what I can see in the forums, LC locked out
'post to https' to only Enterprise users. Arrrghhh!

I don't know what else I can do. Curl is not an option as this will be
running as an app on clients Windows machines. But even put url("https://
returns error socket closed so that rules out setting up a server app too.
Nothing works!

I'm Delirious! HELP!

Sean Cole
*Pi Digital *
___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


Re: POST to https in LC5.0.2 - Error socket closed

2020-10-22 Thread ELS Prothero via use-livecode
Sean,
I wonder if you used http without ssl, but did 256 bit encryption and 
decryption at source and in the php connecting to mysql. I posted a link to a 
sample stack using this method awhile back. It’s pretty simple. I am traveling 
and not at my computer, but if you searched the emails for the last few weeks 
on “earthlearningsolutions”, you would find it.

Good luck,
Bill

William Prothero
http://es.earthednet.org

> On Oct 22, 2020, at 9:49 PM, Sean Cole (Pi) via use-livecode 
>  wrote:
> 
> Hi all,
> 
> I'm desperate. I'd written my code in LC9 and tested to put into an LC5.0.2
> stack. It worked ok in v9 but v5 throws back an error of 'error socket
> closed'.
> 
> This is my only workaround for accessing MySQL using SSL via a 'post'
> command through PHP, as suggested by Mark Waddingham and others.
> 
> Now I am at a total loss! From what I can see in the forums, LC locked out
> 'post to https' to only Enterprise users. Arrrghhh!
> 
> I don't know what else I can do. Curl is not an option as this will be
> running as an app on clients Windows machines. But even put url("https://
> returns error socket closed so that rules out setting up a server app too.
> Nothing works!
> 
> I'm Delirious! HELP!
> 
> Sean Cole
> *Pi Digital *
> ___
> use-livecode mailing list
> use-livecode@lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
> preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


Re: POST to https in LC5.0.2 - Error socket closed

2020-10-22 Thread Pi Digital via use-livecode
Hi bill

Even a call to https://google.com returns the same error. It’s https it does 
not like. As mentioned, in LC9 it works perfectly. LC5.0.2 won’t let me access 
https because LC locked out that for enterprise users only. So basically, I 
screwed! Again!

Sean Cole
Pi Digital


> On 23 Oct 2020, at 06:14, ELS Prothero via use-livecode 
>  wrote:
> 
> Sean,
> I wonder if you used http without ssl, but did 256 bit encryption and 
> decryption at source and in the php connecting to mysql. I posted a link to a 
> sample stack using this method awhile back. It’s pretty simple. I am 
> traveling and not at my computer, but if you searched the emails for the last 
> few weeks on “earthlearningsolutions”, you would find it.
> 
> Good luck,
> Bill
> 
> William Prothero
> http://es.earthednet.org
> 
>> On Oct 22, 2020, at 9:49 PM, Sean Cole (Pi) via use-livecode 
>>  wrote:
>> 
>> Hi all,
>> 
>> I'm desperate. I'd written my code in LC9 and tested to put into an LC5.0.2
>> stack. It worked ok in v9 but v5 throws back an error of 'error socket
>> closed'.
>> 
>> This is my only workaround for accessing MySQL using SSL via a 'post'
>> command through PHP, as suggested by Mark Waddingham and others.
>> 
>> Now I am at a total loss! From what I can see in the forums, LC locked out
>> 'post to https' to only Enterprise users. Arrrghhh!
>> 
>> I don't know what else I can do. Curl is not an option as this will be
>> running as an app on clients Windows machines. But even put url("https://
>> returns error socket closed so that rules out setting up a server app too.
>> Nothing works!
>> 
>> I'm Delirious! HELP!
>> 
>> Sean Cole
>> *Pi Digital *
>> ___
>> use-livecode mailing list
>> use-livecode@lists.runrev.com
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
>> preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> 
> 
> ___
> use-livecode mailing list
> use-livecode@lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
> preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


Re: POST to https in LC5.0.2 - Error socket closed

2020-10-22 Thread Mark Wieder via use-livecode

On 10/22/20 9:48 PM, Sean Cole (Pi) via use-livecode wrote:


I don't know what else I can do. Curl is not an option as this will be
running as an app on clients Windows machines. But even put url("https://
returns error socket closed so that rules out setting up a server app too.
Nothing works!

I'm Delirious! HELP!


have you tried

libUrlSetSSLVerification false

--
 Mark Wieder
 ahsoftw...@gmail.com

___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


Can't edit scripts in DataGrid group in Windows 10

2020-10-22 Thread Martin Koob via use-livecode
Hi all

Maybe this is not good practice but I have DataGrids with script in the group 
that contains the DataGrid in addition to the behaviour script of the DataGrid. 
  So to edit the script in the DataGrid group I just select the Datagrid group 
I right click on the DataGrid and select the ‘Edit Script’ menu item.   

This works fine on the mac.I just tried this on Windows 10 with LiveCode 
9.6 and when I try to open the same DataGrid following the same process the 
script editor opens but it does not load the script.  In fact LiveCode becomes 
unresponsive. The script editor dims as if disabled and the cursor when 
hovering over the script editor or any other LiveCode windows  is the hour 
glass cursor.

If I click on the ‘x’ to close the LiveCode project I get the dialog that says.

LiveCode for Windows is not responding
If you close the program, you might lose information.
—>Close the Program
—>Wait for the program to respond.

Eventually I just select ‘Close the program’ since the program never responds.

I created a test stack with just a DataGrid on it and a button and opened the 
group script and was able to add a handler and then save it and reopen it so it 
does work in a simple scenario.

In my application I have two dataGrids that have code in the group script.  On 
has 290 lines the other has about 480 lines.   So it seems the longer code is a 
contributing factor.

Has anyone else experienced this?  

It the problem that you are not supposed to have script in the DataGrid’ Group 
script and rather put it all in the DataGrid's behaviour?


Thanks in advance.


Martin Koob




___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


IDE Hang When Exiting. (was Can't edit scripts in DataGrid group in Windows 10)

2020-10-22 Thread Ralph DiMola via use-livecode
Martin,

I don’t have an answer for that but this post perked my interest in a hang I 
was getting. I just found out why the IDE hangs in an apparently tight loop 
when it's closing. This happened only on one card of the stack. It had a 
closeCard handler in the behavior. A "breakpoint" statement triggered. It was 
from early debugging and does not get triggered anymore. It only triggers if 
all is not well. There is reference to a property in the main stack. Could that 
stack already be closed and the property returns as empty? Because that would 
trigger the breakpoint.

Is this a bug or user error?

Win 10
LC 9.6.1

Thanks for pushing me(more like  a poke) to finally solve this annoyance.

Ralph DiMola
IT Director
Evergreen Information Services
rdim...@evergreeninfo.net

-Original Message-
From: use-livecode [mailto:use-livecode-boun...@lists.runrev.com] On Behalf Of 
Martin Koob via use-livecode
Sent: Thursday, October 22, 2020 5:19 PM
To: use-livecode list
Cc: Martin Koob
Subject: Can't edit scripts in DataGrid group in Windows 10

Hi all

Maybe this is not good practice but I have DataGrids with script in the group 
that contains the DataGrid in addition to the behaviour script of the DataGrid. 
  So to edit the script in the DataGrid group I just select the Datagrid group 
I right click on the DataGrid and select the ‘Edit Script’ menu item.   

This works fine on the mac.I just tried this on Windows 10 with LiveCode 
9.6 and when I try to open the same DataGrid following the same process the 
script editor opens but it does not load the script.  In fact LiveCode becomes 
unresponsive. The script editor dims as if disabled and the cursor when 
hovering over the script editor or any other LiveCode windows  is the hour 
glass cursor.

If I click on the ‘x’ to close the LiveCode project I get the dialog that says.

LiveCode for Windows is not responding
If you close the program, you might lose information.
—>Close the Program
—>Wait for the program to respond.

Eventually I just select ‘Close the program’ since the program never responds.

I created a test stack with just a DataGrid on it and a button and opened the 
group script and was able to add a handler and then save it and reopen it so it 
does work in a simple scenario.

In my application I have two dataGrids that have code in the group script.  On 
has 290 lines the other has about 480 lines.   So it seems the longer code is a 
contributing factor.

Has anyone else experienced this?  

It the problem that you are not supposed to have script in the DataGrid’ Group 
script and rather put it all in the DataGrid's behaviour?


Thanks in advance.


Martin Koob




___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


Script Editor freezes in Windows 10 (was Can't edit scripts in DataGrid group in Windows 10)

2020-10-22 Thread Martin Koob via use-livecode
Hi

Just to follow up.  It is not just happening in a DataGrid group script.  I 
just opened a main stack script.  It has almost 600 lines.

Something Odd going on.  I am just new to using LiveCode on Windows as I am now 
working on an application  for release on Mac and Windows.  However I have 
edited many of the scripts in this project before and have never seen this.  

Again if anyone has ideas as to what might be happening or how to trouble shoot 
that would really be appreciated.

Martin

> On Oct 22, 2020, at 5:19 PM, Martin Koob  wrote:
> 
> Hi all
> 
> Maybe this is not good practice but I have DataGrids with script in the group 
> that contains the DataGrid in addition to the behaviour script of the 
> DataGrid.   So to edit the script in the DataGrid group I just select the 
> Datagrid group I right click on the DataGrid and select the ‘Edit Script’ 
> menu item.   
> 
> This works fine on the mac.I just tried this on Windows 10 with LiveCode 
> 9.6 and when I try to open the same DataGrid following the same process the 
> script editor opens but it does not load the script.  In fact LiveCode 
> becomes unresponsive. The script editor dims as if disabled and the cursor 
> when hovering over the script editor or any other LiveCode windows  is the 
> hour glass cursor.
> 
> If I click on the ‘x’ to close the LiveCode project I get the dialog that 
> says.
> 
>LiveCode for Windows is not responding
>If you close the program, you might lose information.
>—>Close the Program
>—>Wait for the program to respond.
> 
> Eventually I just select ‘Close the program’ since the program never responds.
> 
> I created a test stack with just a DataGrid on it and a button and opened the 
> group script and was able to add a handler and then save it and reopen it so 
> it does work in a simple scenario.
> 
> In my application I have two dataGrids that have code in the group script.  
> On has 290 lines the other has about 480 lines.   So it seems the longer code 
> is a contributing factor.
> 
> Has anyone else experienced this?  
> 
> It the problem that you are not supposed to have script in the DataGrid’ 
> Group script and rather put it all in the DataGrid's behaviour?
> 
> 
> Thanks in advance.
> 
> 
> Martin Koob
> 
> 
> 


___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


Re: IDE Hang When Exiting. (was Can't edit scripts in DataGrid group in Windows 10)

2020-10-22 Thread Martin Koob via use-livecode
Hi Ralph

I generally experience IDE hang when exiting in all versions of LC 9.x i have 
used so far (using a Mac however). I haven’t had time to delve into figuring 
out a recipe I could report as a bug. I just force quit and relaunched 
LiveCode.  That is just part of my work flow now.  Sometimes it does quit with 
no hang.  Some things I have tried is closing the script editor, or close and 
remove from memory before quitting.  I still don’t get consistent results from 
this though.

It happens with various stacks I work on from simple to complex.  I thought it 
may be an extension I have installed that ties up the IDE during the quitting 
process.  I plan one day to remove all extensions to a bare minimum and see if 
it still happens.

Interesting idea about the breakpoint.  Is it a ‘red dot’ soft breakpoint or 
hard coded ‘breakpoint’ in a line of the script?

The behaviour of the soft breakpoints I have found inconsistent.   Sometimes 
they don’t trigger unless I have the script open for at least the first 
breakpoint I want to trigger. Again I have never really tried to get to the 
cause, just did workarounds.

I probably have way to many breakpoints left sitting around.  Maybe I should 
just delete all breakpoints and start fresh.

Thanks for the idea.  Maybe that will solve the other problem I am having with 
the DataGrid.

Martin

> On Oct 22, 2020, at 7:32 PM, Ralph DiMola via use-livecode 
>  wrote:
> 
> Martin,
> 
> I don’t have an answer for that but this post perked my interest in a hang I 
> was getting. I just found out why the IDE hangs in an apparently tight loop 
> when it's closing. This happened only on one card of the stack. It had a 
> closeCard handler in the behavior. A "breakpoint" statement triggered. It was 
> from early debugging and does not get triggered anymore. It only triggers if 
> all is not well. There is reference to a property in the main stack. Could 
> that stack already be closed and the property returns as empty? Because that 
> would trigger the breakpoint.
> 
> Is this a bug or user error?
> 
> Win 10
> LC 9.6.1
> 
> Thanks for pushing me(more like  a poke) to finally solve this annoyance.
> 
> Ralph DiMola
> IT Director
> Evergreen Information Services
> rdim...@evergreeninfo.net
> 
> -Original Message-
> From: use-livecode [mailto:use-livecode-boun...@lists.runrev.com] On Behalf 
> Of Martin Koob via use-livecode
> Sent: Thursday, October 22, 2020 5:19 PM
> To: use-livecode list
> Cc: Martin Koob
> Subject: Can't edit scripts in DataGrid group in Windows 10
> 
> Hi all
> 
> Maybe this is not good practice but I have DataGrids with script in the group 
> that contains the DataGrid in addition to the behaviour script of the 
> DataGrid.   So to edit the script in the DataGrid group I just select the 
> Datagrid group I right click on the DataGrid and select the ‘Edit Script’ 
> menu item.   
> 
> This works fine on the mac.I just tried this on Windows 10 with LiveCode 
> 9.6 and when I try to open the same DataGrid following the same process the 
> script editor opens but it does not load the script.  In fact LiveCode 
> becomes unresponsive. The script editor dims as if disabled and the cursor 
> when hovering over the script editor or any other LiveCode windows  is the 
> hour glass cursor.
> 
> If I click on the ‘x’ to close the LiveCode project I get the dialog that 
> says.
> 
>LiveCode for Windows is not responding
>If you close the program, you might lose information.
>—>Close the Program
>—>Wait for the program to respond.
> 
> Eventually I just select ‘Close the program’ since the program never responds.
> 
> I created a test stack with just a DataGrid on it and a button and opened the 
> group script and was able to add a handler and then save it and reopen it so 
> it does work in a simple scenario.
> 
> In my application I have two dataGrids that have code in the group script.  
> On has 290 lines the other has about 480 lines.   So it seems the longer code 
> is a contributing factor.
> 
> Has anyone else experienced this?  
> 
> It the problem that you are not supposed to have script in the DataGrid’ 
> Group script and rather put it all in the DataGrid's behaviour?
> 
> 
> Thanks in advance.
> 
> 
> Martin Koob
> 
> 
> 
> 
> ___
> use-livecode mailing list
> use-livecode@lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
> preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> 
> 
> ___
> use-livecode mailing list
> use-livecode@lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
> preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your 

Re: Script Editor freezes in Windows 10 (was Can't edit scripts in DataGrid group in Windows 10)

2020-10-22 Thread Martin Koob via use-livecode
Hi again,

Sorry just re-read my previous email and realized it is not clear.

I meant to say that  is that I get the same issue where the IDE stops 
responding when I try to edit the main stack script too.  So it is not a 
strictly DataGrid issue.

Martin

> On Oct 22, 2020, at 8:05 PM, Martin Koob via use-livecode 
>  wrote:
> 
> Hi
> 
> Just to follow up.  It is not just happening in a DataGrid group script.  I 
> just opened a main stack script.  It has almost 600 lines.
> 
> Something Odd going on.  I am just new to using LiveCode on Windows as I am 
> now working on an application  for release on Mac and Windows.  However I 
> have edited many of the scripts in this project before and have never seen 
> this.  
> 
> Again if anyone has ideas as to what might be happening or how to trouble 
> shoot that would really be appreciated.
> 
> Martin
> 
>> On Oct 22, 2020, at 5:19 PM, Martin Koob  wrote:
>> 
>> Hi all
>> 
>> Maybe this is not good practice but I have DataGrids with script in the 
>> group that contains the DataGrid in addition to the behaviour script of the 
>> DataGrid.   So to edit the script in the DataGrid group I just select the 
>> Datagrid group I right click on the DataGrid and select the ‘Edit Script’ 
>> menu item.   
>> 
>> This works fine on the mac.I just tried this on Windows 10 with LiveCode 
>> 9.6 and when I try to open the same DataGrid following the same process the 
>> script editor opens but it does not load the script.  In fact LiveCode 
>> becomes unresponsive. The script editor dims as if disabled and the cursor 
>> when hovering over the script editor or any other LiveCode windows  is the 
>> hour glass cursor.
>> 
>> If I click on the ‘x’ to close the LiveCode project I get the dialog that 
>> says.
>> 
>>   LiveCode for Windows is not responding
>>   If you close the program, you might lose information.
>>   —>Close the Program
>>   —>Wait for the program to respond.
>> 
>> Eventually I just select ‘Close the program’ since the program never 
>> responds.
>> 
>> I created a test stack with just a DataGrid on it and a button and opened 
>> the group script and was able to add a handler and then save it and reopen 
>> it so it does work in a simple scenario.
>> 
>> In my application I have two dataGrids that have code in the group script.  
>> On has 290 lines the other has about 480 lines.   So it seems the longer 
>> code is a contributing factor.
>> 
>> Has anyone else experienced this?  
>> 
>> It the problem that you are not supposed to have script in the DataGrid’ 
>> Group script and rather put it all in the DataGrid's behaviour?
>> 
>> 
>> Thanks in advance.
>> 
>> 
>> Martin Koob
>> 
>> 
>> 
> 
> 
> ___
> use-livecode mailing list
> use-livecode@lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
> preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


Re: Script Editor freezes in Windows 10 (was Can't edit scripts in DataGrid group in Windows 10)

2020-10-22 Thread Martin Koob via use-livecode
Another bit of info regarding the length of script where this happens.

I have been going through the project browser trying to open small scripts then 
opening those with more and more lines.   I found that a script with 53 lines 
opens, a script with 62 lines freezes.

anyway.  Down with this for tonight.  Hope someone has some ideas as to what 
might be going on and how to solve it.

Martin


> On Oct 22, 2020, at 8:16 PM, Martin Koob via use-livecode 
>  wrote:
> 
> Hi again,
> 
> Sorry just re-read my previous email and realized it is not clear.
> 
> I meant to say that  is that I get the same issue where the IDE stops 
> responding when I try to edit the main stack script too.  So it is not a 
> strictly DataGrid issue.
> 
> Martin
> 
>> On Oct 22, 2020, at 8:05 PM, Martin Koob via use-livecode 
>>  wrote:
>> 
>> Hi
>> 
>> Just to follow up.  It is not just happening in a DataGrid group script.  I 
>> just opened a main stack script.  It has almost 600 lines.
>> 
>> Something Odd going on.  I am just new to using LiveCode on Windows as I am 
>> now working on an application  for release on Mac and Windows.  However I 
>> have edited many of the scripts in this project before and have never seen 
>> this.  
>> 
>> Again if anyone has ideas as to what might be happening or how to trouble 
>> shoot that would really be appreciated.
>> 
>> Martin
>> 
>>> On Oct 22, 2020, at 5:19 PM, Martin Koob  wrote:
>>> 
>>> Hi all
>>> 
>>> Maybe this is not good practice but I have DataGrids with script in the 
>>> group that contains the DataGrid in addition to the behaviour script of the 
>>> DataGrid.   So to edit the script in the DataGrid group I just select the 
>>> Datagrid group I right click on the DataGrid and select the ‘Edit Script’ 
>>> menu item.   
>>> 
>>> This works fine on the mac.I just tried this on Windows 10 with 
>>> LiveCode 9.6 and when I try to open the same DataGrid following the same 
>>> process the script editor opens but it does not load the script.  In fact 
>>> LiveCode becomes unresponsive. The script editor dims as if disabled and 
>>> the cursor when hovering over the script editor or any other LiveCode 
>>> windows  is the hour glass cursor.
>>> 
>>> If I click on the ‘x’ to close the LiveCode project I get the dialog that 
>>> says.
>>> 
>>>  LiveCode for Windows is not responding
>>>  If you close the program, you might lose information.
>>>  —>Close the Program
>>>  —>Wait for the program to respond.
>>> 
>>> Eventually I just select ‘Close the program’ since the program never 
>>> responds.
>>> 
>>> I created a test stack with just a DataGrid on it and a button and opened 
>>> the group script and was able to add a handler and then save it and reopen 
>>> it so it does work in a simple scenario.
>>> 
>>> In my application I have two dataGrids that have code in the group script.  
>>> On has 290 lines the other has about 480 lines.   So it seems the longer 
>>> code is a contributing factor.
>>> 
>>> Has anyone else experienced this?  
>>> 
>>> It the problem that you are not supposed to have script in the DataGrid’ 
>>> Group script and rather put it all in the DataGrid's behaviour?
>>> 
>>> 
>>> Thanks in advance.
>>> 
>>> 
>>> Martin Koob
>>> 
>>> 
>>> 
>> 
>> 
>> ___
>> use-livecode mailing list
>> use-livecode@lists.runrev.com
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
>> preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> 
> 
> ___
> use-livecode mailing list
> use-livecode@lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
> preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


___
use-livecode mailing list
use-livecode@lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription 
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode