Re: [ANN] Release 9.0.0 DP-5

2017-03-07 Thread Richmond Mathewson via use-livecode
One of the points that might be brought up at this point is that LiveCode in presented as a complete programming language/packet in itself; there is no indication given that users of LiveCode are expected to know other, lower-level languages too. I suspect that a very high proportion of people

Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Tiemo Hollmann TB via use-livecode
Hello, With LC 8.1.2 I changed the video standard in my programs from Quicktime to the new standard interface DirectShow on Windows. I recoded all videos to mp4 with Intel QSV H.264. On my developing W10 machine everything works fine in the IDE and standalone. Now after release it looks like

Re: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Bleiler, Timothy via use-livecode
Make sure your file references to the movie are relative and not absolute. I’ve made that mistake once or twice. Tim Bleiler, Ph.D. Instructional Designer, HSIT University at Buffalo > On Mar 7, 2017, at 7:07 AM, Tiemo Hollmann TB via use-livecode > wrote: >

Re: SHA1 cracked .... What are the chances this will be addressed in LC?

2017-03-07 Thread Bob Sneidar via use-livecode
Thanks Peter. But then how will I know programmatically if the password is correct or not? Bob S > On Mar 6, 2017, at 02:53 , Peter TB Brett via use-livecode > wrote: > > > > On 03/03/2017 18:00, Bob Sneidar via use-livecode wrote: >> It looks like the

AW: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Tiemo Hollmann TB via use-livecode
Hi Tim, choosing a video file via ask dialog and setting the filename of the player object to it sets an absolute path and that works on my machine fine. Thank you for that hint Tiemo -Ursprüngliche Nachricht- Von: use-livecode [mailto:use-livecode-boun...@lists.runrev.com] Im

AW: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Tiemo Hollmann TB via use-livecode
Making some further tests, I discovered that there must be a relation to mp4 video files. I tested the same standalone with an old avi file and that worked, but not with some different mp4 files But it can't be something in general, because the mp4 file can be played fine with the same standalone

Re: SHA1 cracked .... What are the chances this will be addressed in LC?

2017-03-07 Thread prothero--- via use-livecode
You encrypt the trial password and compare the encrypted values. Bill William Prothero http://ed.earthednet.org > On Mar 7, 2017, at 3:28 PM, Bob Sneidar via use-livecode > wrote: > > Thanks Peter. But then how will I know programmatically if the password is >

Re: SHA1 cracked .... What are the chances this will be addressed in LC?

2017-03-07 Thread Bob Sneidar via use-livecode
NVM I think I see. I hash the user's password entry and compare the value to what is stored. But if the stored hash is an asymmetric one and cannot be decrypted, what is all the fuss about? Rainbow tables are all that is left, and you cannot create rainbow tables for every possible methodology.

Re: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Bleiler, Timothy via use-livecode
I’m certainly no expert on video encoding but since you used the Intel QSV H.264 encoder I’m wondering if the Livecode implementation of DirectShow does not support that hardware based encoder. You might have better luck and broader compatibilty using something like the default encoder in

Re: AW: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread J. Landman Gay via use-livecode
Do the other machines have the mp4 codec installed? Most versions of Windows didn't ship with it, you had to install it separately. -- Jacqueline Landman Gay | jac...@hyperactivesw.com HyperActive Software | http://www.hyperactivesw.com On March 7, 2017 9:32:22 AM

Re: SHA1 cracked .... What are the chances this will be addressed in LC?

2017-03-07 Thread Peter TB Brett via use-livecode
On 07/03/2017 15:28, Bob Sneidar via use-livecode wrote: Thanks Peter. But then how will I know programmatically if the password is correct or not? Hi Bob, Here's a worked example of what I'm talking about. Peter

AW: AW: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Tiemo Hollmann TB via use-livecode
... and as I mentioned, the videos play fine on all machines outside of LiveCode in the standard platform videoPlayer, what says to me that it can't be a codec issue - as far as I see Tiemo -Ursprüngliche Nachricht- Von: use-livecode [mailto:use-livecode-boun...@lists.runrev.com] Im

Re: SHA1 cracked .... What are the chances this will be addressed in LC?

2017-03-07 Thread Bob Sneidar via use-livecode
Thanks Peter. I see some things in there that help me understand better what the salting does. I will probably incorporate this in my app fairly soon. I store passwords for various things, and want to make sure they are as secure as possible. Once I get it working I think I will put up a

AW: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Tiemo Hollmann TB via use-livecode
Hi Tim, hmm, I didn't knew, that this codec is a hardware based codec. Do you think it definitely is tied to special intel hardware and won't run on every hardware and can't be added by a software codec? Btw. It runs also fine on my iMac. That would be really bad for me, because it was the

AW: AW: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Tiemo Hollmann TB via use-livecode
Hi Jacque, that's what I also already thought of. But I haven't found yet, how/where I could check for it. I have an old nice tool, called gspot, which usually tells me everything about any video, but it doesn't work with theses H.264 mp4's. I was on the intel site and downloaded a media sdk,

Re: AW: AW: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Phil Davis via use-livecode
If you pick the video file with a file dialog and set the filename of the player to "it", will it play then? If so, maybe you're having a path issue. Phil Davis On 3/7/17 8:51 AM, Tiemo Hollmann TB via use-livecode wrote: ... and as I mentioned, the videos play fine on all machines outside

AW: AW: AW: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Tiemo Hollmann TB via use-livecode
Yes, it plays fine on my development machine by selecting it via a dialog, but not on the other machines. Tiemo -Ursprüngliche Nachricht- Von: use-livecode [mailto:use-livecode-boun...@lists.runrev.com] Im Auftrag von Phil Davis via use-livecode Gesendet: Dienstag, 7. März 2017 18:22

Re: AW: AW: AW: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Phil Davis via use-livecode
Is it possible there is some kind of permissions issue on the other machines? (Shooting in the dark here - I'm not up on Windows permissions but maybe you are.) Phil On 3/7/17 9:47 AM, Tiemo Hollmann TB via use-livecode wrote: Yes, it plays fine on my development machine by selecting it via

[Long] Moving a REST request from Desktop to Server

2017-03-07 Thread Malte Brill via use-livecode
Hi all, I am trying to move a request I do from a desktop app to a liveCode server script and am facing the problem that some of the stuff I use (most of it libURL stuff) is not available on the server. Now I wonder how I could translate it… Scenario is the following: Problem is

Re: [Long] Moving a REST request from Desktop to Server

2017-03-07 Thread Richard Gaskin via use-livecode
Malte Brill wrote: > I am trying to move a request I do from a desktop app to a liveCode > server script and am facing the problem that some of the stuff I use > (most of it libURL stuff) is not available on the server. Now I > wonder how I could translate it… Have you considered running a

should i report it as a bug when a library is not included into a standalone when "search for required inclusions" is selected

2017-03-07 Thread Matthias Rebbe via use-livecode
Hi, maybe a dumb question, but should i report it as a bug when a library is not automatically included into a standalone when "search for required inclusions" is selected in the standalone settings? Regards, Matthias ___ use-livecode mailing

Re: should i report it as a bug when a library is not included into a standalone when "search for required inclusions" is selected

2017-03-07 Thread Bob Sneidar via use-livecode
If there is nothing unusual in how you start using the library, like in a do command or something, I think so. Bob S > On Mar 7, 2017, at 16:09 , Matthias Rebbe via use-livecode > wrote: > > Hi, > > maybe a dumb question, but should i report it as a bug when

breakpoints being ignored

2017-03-07 Thread Mike Kerner via use-livecode
Explain this one: 8.1.3 create a stack put a button on it add some script click in the margin to add a breakpoint - it shows grey with red border run the script breakpoint doesn't activate Add a "breakpoint" line as the first line in the script execute again breakpoint still doesn't fire. -- On

Re: breakpoints being ignored

2017-03-07 Thread Dr. Hawkins via use-livecode
On Tue, Mar 7, 2017 at 6:12 PM, Mike Kerner via use-livecode < use-livecode@lists.runrev.com> wrote: > It's ignoring the "breakpoint" text, too, not just the dots. > I see that, but less frequently. "Send in . . ." seems to be related to that. > > Anyway, I trashed my preferences and it seems

Re: breakpoints being ignored

2017-03-07 Thread Dr. Hawkins via use-livecode
On Tue, Mar 7, 2017 at 5:36 PM, Mike Kerner via use-livecode < use-livecode@lists.runrev.com> wrote: > breakpoint still doesn't fire. This is why I call them "Pirate Code Dots" (pad). The IDE sees them as merely advisory . . . And I'm again seeing the behavior that a red dot in a script that

Re: breakpoints being ignored

2017-03-07 Thread Mike Kerner via use-livecode
It's ignoring the "breakpoint" text, too, not just the dots. Anyway, I trashed my preferences and it seems to be working, now. On Tue, Mar 7, 2017 at 8:56 PM, Dr. Hawkins via use-livecode < use-livecode@lists.runrev.com> wrote: > On Tue, Mar 7, 2017 at 5:36 PM, Mike Kerner via use-livecode < >

Why since LV 8.1 the GPS acquisition is more longer ?

2017-03-07 Thread Ludovic THEBAULT via use-livecode
Hello, Why since Livecode 8.1, GPS acquisition is more longer than Livecode < 8 on mobile ? On the same place, my mobile get coordinates within few seconds with the app compiled with LV < 8.1 but get coordinates after more than 15 seconds (more than one cycle on my script) if the app is

Re: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Klaus major-k via use-livecode
Hi Tiemo, just made a little test on my "stock" Win10 installation (Parallels on my Mac). WindowsMediaPlayer plays any MP4 fine, but nothing appears in the player of Livecode!? So this is definitively a LC issue! Then I downloaded and installed the latest LAVFilter codec package:

Re: [ANN] Release 9.0.0 DP-5

2017-03-07 Thread Richard Gaskin via use-livecode
Richmond Mathewson wrote: > One of the points that might be brought up at this point is that > LiveCode in presented as a complete programming language/packet > in itself; there is no indication given that users of LiveCode > are expected to know other, lower-level languages too. > > I suspect

Re: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Klaus major-k via use-livecode
Hi Tiemo, just made a little test on my "stock" Win10 installation (Parallels on my Mac). WindowsMediaPlayer plays any MP4 fine, but nothing appears in the player of Livecode!? So this is definitively a LC issue! Then I downloaded and installed the latest LAVFilter codec package:

Re: Trouble playing videos with MS DirectShow LC 8

2017-03-07 Thread Klaus major-k via use-livecode
Additional info: All my MP4s are created with Handbrake with the open source x264 (H.264) codec and run even fine out of the box on my big LG flatscreen (driven by WebOS)! > Am 07.03.2017 um 19:24 schrieb Klaus major-k via use-livecode > : > > Hi Tiemo, > > just