Re: [Users] Host does not comply with the cluster networks, the following networks are missing on host

2013-03-21 Thread Yuriy Demchenko
Hi, after adding a host, did you done setup networks step? it's in networks tab in host information you should setup networks and add your logical networks vlan12,vlan14 to appropriate host NIC's Yuriy Demchenko On 03/19/2013 10:12 AM, w...@ieiot.cn wrote: hi, first of all thanks, yours

Re: [Users] ovirt-iso-uploader

2013-03-21 Thread Sandro Bonazzola
Hi Limor, after you have installed ovirt-iso-uploader rpm package, remember that the command is 'engine-iso-uploader' and not 'ovirt-iso-uploader'. Maybe we should change the command name aligning it with the package name. -- Sandro Il 20/03/2013 22:43, Limor Gavish ha scritto: Hello, I am

Re: [Users] Vdsm/libvir error during deploy

2013-03-21 Thread Alon Bar-Lev
You should not install vdsm on loopback device (localhost, 127.0.0.1) but on real interface's address. - Original Message - From: Dennis Böck den...@webdienstleistungen.com To: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Thursday, March 21, 2013 10:11:19 AM Subject: AW:

Re: [Users] Vdsm/libvir error during deploy

2013-03-21 Thread Dennis Böck
Dear Alon, sorry, that was not my intention. How can I uninstall vdsm from loopback device and install it correctly? Von: Alon Bar-Lev [alo...@redhat.com] Gesendet: Donnerstag, 21. März 2013 09:22 An: Dennis Böck Cc: users@ovirt.org Betreff: Re: AW:

[Users] what can cause NETWORK_UNREACHABLE

2013-03-21 Thread bigclouds
hi,all on UI always there is a alert 'NonOperationalReason___NETWORK_UNREACHABLE', could you tell me , what cause this problem. how to fix it? thanks___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [Users] ovirt 3.2 - high multicast packet loss

2013-03-21 Thread Winfried de Heiden
So far no reactie about the multicast packet loss.. I bumbed into this bug: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=880035 This looks the same as the problems I am suffering using oVirt 3.2: heavy multicast packet loss after some time. This the bug affect oVirt 3.2 ovirt-node

Re: [Users] what can cause NETWORK_UNREACHABLE

2013-03-21 Thread Lior Vernia
Hello, It is most commonly caused by having a network defined as required in a cluster, and not having it set up on a host in that cluster. It is usually accompanied by a human-readable explanation in the events panel at the bottom of the webadmin GUI. If that is indeed the problem, it can be

[Users] ovirt.org not working

2013-03-21 Thread Deepak C Shetty
for any page i open.. i see this... Database error A database query syntax error has occurred. This may indicate a bug in the software. The last attempted database query was: |(SQL query hidden)| from within function |SqlBagOStuff::set|. Database returned error 1114: The table

Re: [Users] Vdsm/libvir error during deploy

2013-03-21 Thread Alon Bar-Lev
Just redeploy the host from the ovirt-engine console using proper address. Or I do not understand the sequence you used to install vdsm in the first place... - Original Message - From: Dennis Böck den...@webdienstleistungen.com To: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com Cc: users@ovirt.org

Re: [Users] ovirt 3.2 - high multicast packet loss

2013-03-21 Thread Antoni Segura Puimedon
Michael Tsirkin (Thanks!) proposes to try the following: try disabling multicast snooping in the bridge Could you give it a shot? - Original Message - From: Winfried de Heiden w...@dds.nl To: users@ovirt.org Sent: Thursday, March 21, 2013 10:14:04 AM Subject: Re: [Users] ovirt 3.2 -

Re: [Users] Storage problem

2013-03-21 Thread Juan Jose
Hello Maor, I realize that I have lost all my VMs with my electrical power blackout. My problem now is that I hve some VMs that I can see in my admin portal and it doesn't exist in the storage domain. How ca I delete them because form admin portal this needs to have Default Data Center up, and it

Re: [Users] [Spice-devel] 3.2 final and status of spice console in ie

2013-03-21 Thread Juan Jose
Ja, Ja, of course not, I have had a power failure in my test installation and I have lost all my VMs and now I have already sent a mail to this list to ask if it is possible to have some workaround about that because I'm in a kind of loop. I can't Activate my Master domain storage because it is

Re: [Users] [Spice-devel] 3.2 final and status of spice console in ie

2013-03-21 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, Mar 20, 2013 at 10:43 PM, Jeff Bailey wrote: On 3/20/2013 5:20 AM, Christophe Fergeau wrote: On Tue, Mar 19, 2013 at 05:11:56PM -0400, Jeff Bailey wrote: Heh, heh, maybe it's a secret. :) Actually, I believe I got it from http://elmarco.fedorapeople.org/spice.cab and it seems to be

Re: [Users] ovirt.org not working

2013-03-21 Thread Douglas Landgraf
On 03/21/2013 05:26 AM, Deepak C Shetty wrote: for any page i open.. i see this... Database error A database query syntax error has occurred. This may indicate a bug in the software. The last attempted database query was: |(SQL query hidden)| from within function |SqlBagOStuff::set|.

[Users] oVirt 3.2.1 Beta EL6 Content is available

2013-03-21 Thread Mike Burns
The oVirt Team is happy to announce that the EL6 rpms for the 3.2 release are now available in the beta repositories. To access this content, * download and install the release rpm [1] on your EL6 host. * Edit the ovirt.repo file in /etc/yum.repos.d to enable the ovirt-beta repository. *

Re: [Users] oVirt 3.2.1 Beta EL6 Content is available

2013-03-21 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Mar 21, 2013 at 2:27 PM, Mike Burns wrote: The oVirt Team is happy to announce that the EL6 rpms for the 3.2 release are now available in the beta repositories. To access this content, * download and install the release rpm [1] on your EL6 host. * Edit the ovirt.repo file in

Re: [Users] oVirt 3.2.1 Beta EL6 Content is available

2013-03-21 Thread Mike Burns
On 03/21/2013 09:34 AM, Gianluca Cecchi wrote: On Thu, Mar 21, 2013 at 2:27 PM, Mike Burns wrote: The oVirt Team is happy to announce that the EL6 rpms for the 3.2 release are now available in the beta repositories. To access this content, * download and install the release rpm [1] on your

[Users] trouble with engine-iso-uploader

2013-03-21 Thread Yuval M
Hi, I'm trying to use engine-iso-uploader to add ISO images to my ISO storage domain. (Ovirt 3.2 on Fedora 18) $ sudo engine-iso-uploader -v --nossl list Please provide the REST API username for oVirt Engine (CTRL+D to abort): admin Please provide the REST API password for the admin oVirt Engine

Re: [Users] trouble with engine-iso-uploader

2013-03-21 Thread Martin Pavlik
Hi Yuval, try username: admin@internal regards Martin Pavlik On 03/21/2013 03:20 PM, Yuval M wrote: Hi, I'm trying to use engine-iso-uploader to add ISO images to my ISO storage domain. (Ovirt 3.2 on Fedora 18) $ sudo engine-iso-uploader -v --nossl list Please provide the REST API

Re: [Users] trouble with engine-iso-uploader

2013-03-21 Thread Yuval M
same result, with or without --nossl (I have ssl disabled on my setup - Ovirt built from sources) On Thu, Mar 21, 2013 at 4:54 PM, Martin Pavlik mpav...@redhat.com wrote: Hi Yuval, try username: admin@internal regards Martin Pavlik On 03/21/2013 03:20 PM, Yuval M wrote: Hi, I'm

Re: [Users] trouble with engine-iso-uploader

2013-03-21 Thread Sandro Bonazzola
I've done some testing with ovirt-engine-sdk-3.2.0.10-1.fc18.noarch running python: from ovirtsdk.api import API api = API(url='http://ovirt.local/api', username='admin@internal', password='***) leads to: UnsecuredConnectionAttemptError: [ERROR]::No response returned from server. If

Re: [Users] trouble with engine-iso-uploader

2013-03-21 Thread Sandro Bonazzola
Hi, Can you try to execute the following command? $ sudo ls -la /etc/pki/ovirt-engine/ca.pem Also if it seems strange it need ca.pem without ssl. Can you try also: $ sudo engine-iso-uploader -v --nossl --insecure list -- Sandro Il 21/03/2013 15:20, Yuval M ha scritto: Hi, I'm trying to

Re: [Users] trouble with engine-iso-uploader

2013-03-21 Thread Yuval M
doesn't work. [wil@bufferoverflow ~]$ sudo ls -la /etc/pki/ovirt-engine/ca.pem ls: cannot access /etc/pki/ovirt-engine/ca.pem: No such file or directory [wil@bufferoverflow ~]$ sudo engine-iso-uploader -v --nossl --insecure list Please provide the REST API username for oVirt Engine (CTRL+D to

Re: [Users] trouble with engine-iso-uploader

2013-03-21 Thread Sandro Bonazzola
Can you try running the following 2 lines with python changing the password and the url with your values? from ovirtsdk.api import API api = API(url='http://ovirt.local/api', username='admin@internal', password='***) and paste the output? Il 21/03/2013 16:43, Yuval M ha scritto: doesn't

Re: [Users] Storage problem

2013-03-21 Thread Juan Jose
I'm using oVirt 3.1. I have checked my storage domain and because a the power failure that I had I have lost all my VM in the storage. Now I would like to know how can I delete my VMs from Admin portal. For now it is impossible because Default Data Center is down because I can't attach Master

Re: [Users] Storage problem

2013-03-21 Thread Maor Lipchuk
Was VDSM restart did any change? If your host is UP and running you can try to Re-initialize your data center (By right click on the Data Center) and pick a new storage to be the master. This will change your DC to be active again, but you will still need to delete the disks from the old storage.

Re: [Users] Storage problem

2013-03-21 Thread Maor Lipchuk
On 03/21/2013 06:12 PM, Maor Lipchuk wrote: Was VDSM restart did any change? If your host is UP and running you can try to Re-initialize your data center (By right click on the Data Center) and pick a new storage to be the master. You will need first to add a new storage to the setup This

Re: [Users] Package installation error

2013-03-21 Thread Dave Neary
Hi, On 03/19/2013 05:24 AM, Sahina Bose wrote: You are right - Gluster 3.4 is only required to manage gluster clusters. Currently the question asked at setup is this : The engine can be configured to present the UI in three different application modes. virt [Manage virtualization only],

Re: [Users] Package installation error

2013-03-21 Thread Alon Bar-Lev
Simon? - Original Message - From: Dave Neary dne...@redhat.com To: Sahina Bose sab...@redhat.com Cc: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Thursday, March 21, 2013 6:34:56 PM Subject: Re: [Users] Package installation error Hi, On 03/19/2013 05:24 AM, Sahina Bose

Re: [Users] trouble with engine-iso-uploader

2013-03-21 Thread Yuval M
Traceback (most recent call last): File test.py, line 2, in module api = API(url='http://ovirt.local/api', username='admin@internal', password='letmein!') File /usr/lib/python2.7/site-packages/ovirtsdk/api.py, line 118, in __init__ url='/api' File

Re: [Users] Package installation error

2013-03-21 Thread Simon Grinberg
- Original Message - From: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com To: Dave Neary dne...@redhat.com Cc: users@ovirt.org, Sahina Bose sab...@redhat.com, Simon Grinberg si...@redhat.com Sent: Thursday, March 21, 2013 6:35:56 PM Subject: Re: [Users] Package installation error Simon?

Re: [Users] Package installation error

2013-03-21 Thread Alon Bar-Lev
- Original Message - From: Simon Grinberg si...@redhat.com To: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com Cc: users@ovirt.org, Sahina Bose sab...@redhat.com, Dave Neary dne...@redhat.com Sent: Thursday, March 21, 2013 7:40:17 PM Subject: Re: [Users] Package installation error -

[Users] rebooting physical network that ovirt is attached to

2013-03-21 Thread Jonathan Horne
greetings, we are talking about possibly upgrading our cisco gear tonight, and this will affect our ovirt environment. what can i expect if i were to reboot first the switch that all VMguest VLANs are going thru, ad then afterwards rebooting the switch that all ovirtmgmt connections are in?

Re: [Users] ovirt 3.2 - high multicast packet loss

2013-03-21 Thread Winfried de Heiden
Hi all, Tried it on oVirt 3.2 as well; on the oVirtnode (ovirt-node-iso-2.6.1-20120228.fc18): [root@bigvirt bridge]# cat /sys/class/net/ovirtmgmt/bridge/multicast_snooping 1 omping 192.168.1.212 192.168.1.211 -c500 ## will give heavy packet loss: 192.168.1.212 : unicast, xmt/rcv/%loss =

[Users] power management for drac6

2013-03-21 Thread Thomas Scofield
Has anyone been able to get a drac6 management interface working by using the drac5 fencing agent? From testing on the command line I was able to determine that we need to add the option cmd_prompt=admin1. But for some reason I can’t get any options to work. From the logs below you can see that

Re: [Users] what can cause NETWORK_UNREACHABLE

2013-03-21 Thread bigclouds
hi,lvernia what confuse me is that Host is operational and all its networks work all right. i track call flow,set breakpoint at function associated with NETWORK_UNREACHABLE, but i never catch one breakpoint, if this alert is in DB(maybe not, i think it is real-time ) thanks At