Re: [ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Ondřej Svoboda
Jorick, just what comes to my mind: do you have NetworkManager running, by any chance? VDSM and NetworkManager don't mix well currently so please try # systemctl stop NetworkManager # systemctl disable NetworkManager Regards, Ondra Svoboda On 27.1.2015 14:10, Jorick Astrego wrote: On

Re: [ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Sven Kieske
On 27/01/15 14:20, Ondřej Svoboda wrote: just what comes to my mind: do you have NetworkManager running, by any chance? VDSM and NetworkManager don't mix well currently so please try Doesn't vdsm / ovirt take care of that during installation? on EL7 NetworkManager is active by default! --

Re: [ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Jorick Astrego
Ah yes, I forgot to disable it as I switched to foreman provisioning. Maybe it can be auto detected and disabled in the install host scripts when ovirt installs vdsm and sets up the networking. For people who forget to disable it. But now I get this: sourceRoute::DEBUG::2015-01-27

Re: [ovirt-users] change network MTU settings without taking all the VMs down?

2015-01-27 Thread Darrell Budic
Except you can’t change the network MTU setting in the first place on the network in the GUI. I’ve thought about doing it in the database, with a migration as you mention. Just checking first for better options :) On Jan 27, 2015, at 12:08 PM, Donny Davis do...@cloudspin.me wrote: Migrate

Re: [ovirt-users] Host remains Non-Responsive after reboot

2015-01-27 Thread Piotr Kliczewski
Looking at the logs I can see that connection was lost at 2015-01-26 09:24:43,213 and I can see good number of reconnection attempts which end up with timeout or 'no route to host'. The connection was recovered at 2015-01-26 09:28:56,292. Vdsm.log do not contain above connection loss (it starts

Re: [ovirt-users] change network MTU settings without taking all the VMs down?

2015-01-27 Thread Donny Davis
Maybe I missed your question, but I can change the MTU from the gui without any problems. As long as you make sure there are not any vm's on the host you are trying to sync, I have experienced no issues. Donny -Original Message- From: Darrell Budic [mailto:bu...@onholyground.com]

Re: [ovirt-users] Host remains Non-Responsive after reboot

2015-01-27 Thread Rob Abshear
Yeah. There would have been a lot of connection issues because I was doing a lot of testing and reconfiguring.The only part that's really applicable for this issue is the period you mentioned from 11:54 to 12:01. I did use the service vdsm status command after the host came back up and the

Re: [ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Ondřej Svoboda
From the first log (journal): VDSM managed to start, only it is being run too early (it should be waiting patiently for its supervdsm component to start responding). Are there no RTNETLINK answers: File exists errors anymore? Second log: This is normal operation. So the host stopped

Re: [ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Ondřej Svoboda
I can see in the log that VDSM tried to obtain information about bond1 and (bridge) Internet, both of which did not exist (yet?) in a procedure which reports the information back to oVirt. But this just means that no information about them was reported, it shows no real error. There was no

[ovirt-users] Changing the engine HA ping address?

2015-01-27 Thread Chris Adams
I have an up-to-date hosted-engine 3.5.1 setup (CentOS 7 for the nodes, CentOS 6 for the engine), and the engine keeps jumping between the two nodes running the hosted-engine HA (sometimes after just 10-20 minutes, sometimes after a day or two). I figured out that it is failing on pinging the

Re: [ovirt-users] Update to 3.5.1 scrambled multipath.conf?

2015-01-27 Thread Nir Soffer
- Original Message - From: Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com To: Nir Soffer nsof...@redhat.com Cc: Dan Kenigsberg dan...@redhat.com, users users@ovirt.org, Yeela Kaplan ykap...@redhat.com, Benjamin Marzinski bmarz...@redhat.com Sent: Monday, January 26, 2015 8:46:52 PM

Re: [ovirt-users] ovirt 3.5 self-hosted engine and ovirtmgmt not syncronised

2015-01-27 Thread Lior Vernia
On 23/01/15 19:41, Kostyrev Aleksandr wrote: Donny Davis писал 2015-01-23 18:07: You have to move the hosted engine to another host to sync the networks, they cannot be synced while the host is running vm's. Bring your second hosted engine machine online so the engine can be migrated, and

Re: [ovirt-users] Power Management config on Ovirt

2015-01-27 Thread Piotr Kliczewski
Hi Mathew, It seems like this is quite old version (September 2014). There were good number of fixes in this area. Looking at provided logs I am not able to tell which call is exactly failing. Do you have any steps to reproduce? Thanks, Piotr - Original Message - From: Renchu Mathew

[ovirt-users] Does my Storage Domain crashed or is this iSCSI LUN's a problem?

2015-01-27 Thread shimano
Hi guys, I'm trying to run one of my storage domains, which experienced failure. Unfortunately, I meet a very nasty error (Storage domain does not exist). Could someone tell me, how to try to restore this domain? P.S. It's an oVirt 3.4.2-1.el6 **

Re: [ovirt-users] Power Management config on Ovirt

2015-01-27 Thread Renchu Mathew
Hi Piotr, Can you please provide me the link to download the new node iso? I can see only ovirt live iso. Regards Renchu Mathew  -Original Message- From: Piotr Kliczewski [mailto:pklic...@redhat.com] Sent: Tuesday, January 27, 2015 12:21 PM To: Renchu Mathew Cc: Piotr Kliczewski;

Re: [ovirt-users] Power Management config on Ovirt

2015-01-27 Thread Piotr Kliczewski
- Original Message - From: Renchu Mathew ren...@cracknell.com To: Piotr Kliczewski pklic...@redhat.com Cc: Piotr Kliczewski piotr.kliczew...@gmail.com, Eli Mesika emes...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Tuesday, January 27, 2015 10:48:12 AM Subject: RE: [ovirt-users] Power

Re: [ovirt-users] [ovirt-devel] oVirt 3.6 Feature: Cumulative Network Usage Statistics

2015-01-27 Thread Lior Vernia
On 26/01/15 15:45, Dan Kenigsberg wrote: On Mon, Dec 22, 2014 at 01:40:06PM +0200, Lior Vernia wrote: Hello users and developers, Just put up a feature page for the aforementioned feature; in summary, to report total RX/TX statistics for hosts and VMs in oVirt. This has been requested

Re: [ovirt-users] change network MTU settings without taking all the VMs down?

2015-01-27 Thread Donny Davis
I'm on the same.. And I see the issue. Why don't you create a new network with the correct parameters and then move the network the VM is attached to On Jan 27, 2015 1:39 PM, Darrell Budic bu...@onholyground.com wrote: Try changing that custom MTU and hitting OK. I get: on 3.5 and 3.5.1.

[ovirt-users] MaxVmNameLengthNonWindows not set right ?

2015-01-27 Thread Matt .
Hi, My VM doesn' t want to start because the vdsm host says it's over 45 characters or so. This is set: # engine-config -g MaxVmNameLengthNonWindows MaxVmNameLengthNonWindows: 64 version: general But when I set it to 80 it also doesn't start. What goes wrong here ? It's a Linux VM. Thanks,

[ovirt-users] ovirt-guest-agent issue on rhel5.5

2015-01-27 Thread John Michael Mercado
Hi All, I need your help. Anyone who encounter the below error and have the solution? Can you help me how to fix this? MainThread::INFO::2015-01-27 10:22:53,247::ovirt-guest-agent::57::root::Starting oVirt guest agent MainThread::ERROR::2015-01-27

Re: [ovirt-users] change network MTU settings without taking all the VMs down?

2015-01-27 Thread Darrell Budic
Try changing that custom MTU and hitting OK. I get: on 3.5 and 3.5.1. What version are you running? On Jan 27, 2015, at 2:04 PM, Donny Davis do...@cloudspin.me wrote: Maybe I missed your question, but I can change the MTU from the gui without any problems. As long as you make sure there

Re: [ovirt-users] change network MTU settings without taking all the VMs down?

2015-01-27 Thread Donny Davis
Please let us know how it works out, it may be helpful to someone in the future Cheers Donny DOn Jan 27, 2015 2:45 PM, Darrell Budic bu...@onholyground.com wrote: Ah, good idea. That will be cleaner than the hack I was considering, I’ll see if I can work that somehow. Thanks! On Jan 27,

Re: [ovirt-users] change network MTU settings without taking all the VMs down?

2015-01-27 Thread Darrell Budic
Ah, good idea. That will be cleaner than the hack I was considering, I’ll see if I can work that somehow. Thanks! On Jan 27, 2015, at 2:59 PM, Donny Davis do...@cloudspin.me wrote: I'm on the same.. And I see the issue. Why don't you create a new network with the correct parameters and

Re: [ovirt-users] Can not add data domain via nfs

2015-01-27 Thread Xiaoqiang Zhou
in addition, my host systeme is CentOS7 and ovirt version is 3.5.1 2015-01-27 14:50 GMT+08:00 Xiaoqiang Zhou zhouxiaoqiang.mst...@gmail.com: Hi ALL: have some wrong when add data domain into a data center. I can not add a data domain from web panel. error log on vdsm

[ovirt-users] Can not add data domain via nfs

2015-01-27 Thread Xiaoqiang Zhou
Hi ALL: have some wrong when add data domain into a data center. I can not add a data domain from web panel. error log on vdsm server: Jan 27 14:49:12 localhost rpc.mountd[3020]: authenticated mount request from 192.168.60.38:730 for /opt/ovirt-node-nfs/data

[ovirt-users] OVF Storage

2015-01-27 Thread Wolfgang Bucher
Hello, i have create a new install of ovirt 3.51 on el7 with iscsi. All works fine but i get every hour a message : Failed to create OVF store disk for Storage Domain. any ideas greetings Wolfgang Bucher  ___ Users mailing list

Re: [ovirt-users] OVF Storage

2015-01-27 Thread Allon Mureinik
Wolfgang - can you attach the exact message please? and preferably the logs? Liron/Gilad - isn't this something we've fixed already? - Original Message - From: Wolfgang Bucher wolfgang.buc...@netland-mn.de To: users@ovirt.org Sent: Tuesday, January 27, 2015 10:23:46 PM Subject:

[ovirt-users] oVirt 3.5.1 - VM hostedengine Failing to start

2015-01-27 Thread Mikola Rose
Hi there, I seem to have run into a problem. my hosted engine vm is failing to start; vdsm.log; Thread-20::DEBUG::2015-01-27 16:53:37,999::fileSD::152::Storage.StorageDomain::(__init__) Reading domain in path

Re: [ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Jorick Astrego
On 01/27/2015 01:56 PM, Koen Vanoppen wrote: Hello everybody, Just wanted to know if anybody else has the problem, that when you restart your network configuration of a hypervisor, all the settings concerning the bonding are gone... Do I file a bug report for this or is this already a known

Re: [ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Ondřej Svoboda
This is weird, like there were multiple dhclients on the bond. Can you stop VDSM (systemctl stop vdsmd supervdsmd) and maybe `killall -SIGKILL dhclient` and restart VDSM afterwards? On 27.1.2015 14:43, Jorick Astrego wrote: Ah yes, I forgot to disable it as I switched to foreman provisioning.

Re: [ovirt-users] change network MTU settings without taking all the VMs down?

2015-01-27 Thread Donny Davis
Migrate the vms between hosts, and when a host gets to no running VMS you can sync that network. Donny D cloudspin.meOn Jan 27, 2015 10:43 AM, Darrell Budic bu...@onholyground.com wrote: I finally got a couple of networks our from behind a wan based layer 2 bridge that required me to run

Re: [ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Ondřej Svoboda
On 27.1.2015 19:10, Ondřej Svoboda wrote: From the first log (journal): VDSM managed to start, only it is being run too early (it should be waiting patiently for its supervdsm component to start responding). Are there no RTNETLINK answers: File exists errors anymore? Second log: This is

[ovirt-users] Help understanding Gluster in oVirt

2015-01-27 Thread Groten, Ryan
I was planning on making a Gluster Data domain to test, and found some great information on this page: http://community.redhat.com/blog/2014/05/ovirt-3-4-glusterized/ The article the author uses the CTDB service for VIP failover. Is it possible/recommended to not do this, and just create a

Re: [ovirt-users] oVirt 3.5.1 - VM hostedengine Failing to start

2015-01-27 Thread Mikola Rose
Found the cause of this issue... the __DIRECT_IO_TEST__ on the mount was inaccessible due to permisions. removed the file and it was recreated On Jan 27, 2015, at 5:10 PM, Mikola Rose mr...@power-soft.commailto:mr...@power-soft.com wrote: Hi there, I seem to have run into a problem. my

Re: [ovirt-users] Host remains Non-Responsive after reboot

2015-01-27 Thread Piotr Kliczewski
- Original Message - From: Eli Mesika emes...@redhat.com To: Piotr Kliczewski pklic...@redhat.com Cc: Artyom Lukianov aluki...@redhat.com, users@ovirt.org, rabsh...@citytwist.net, ILanit Stein ist...@redhat.com Sent: Tuesday, January 27, 2015 4:39:26 PM Subject: Re:

[ovirt-users] gluster only hosts managed by oVirt?

2015-01-27 Thread Jorick Astrego
Hi, We are currently testing a setup with dedicated gluster servers and dedicated compute nodes without disks. For both we provision some custom os install and configuration. Currently I am only able to manage and view gluster volumes from ovirt when the Enable Gluster Service is enabled for the

[ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Koen Vanoppen
Hello everybody, Just wanted to know if anybody else has the problem, that when you restart your network configuration of a hypervisor, all the settings concerning the bonding are gone... Do I file a bug report for this or is this already a known issue? Kind regards, Koen

Re: [ovirt-users] Failed to add storage domain

2015-01-27 Thread Koen Vanoppen
Solved... 2015-01-21 13:46 GMT+01:00 Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com: Ok, after rebooting all the hypervisors I'm left with the following errors: Thread-16::ERROR::2015-01-21 13:39:42,644::sdc::137::Storage.StorageDomainCache::(_findDomain) looking for unfetched domain

Re: [ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Jorick Astrego
On 01/27/2015 01:56 PM, Koen Vanoppen wrote: Hello everybody, Just wanted to know if anybody else has the problem, that when you restart your network configuration of a hypervisor, all the settings concerning the bonding are gone... Do I file a bug report for this or is this already a known

Re: [ovirt-users] gluster only hosts managed by oVirt?

2015-01-27 Thread Sven Kieske
On 27/01/15 13:56, Jorick Astrego wrote: For both we provision some custom os install and configuration. Currently I am only able to manage and view gluster volumes from ovirt when the Enable Gluster Service is enabled for the Cluster. Right? AFAIK correct. There is a Enable Virt Service

Re: [ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Ondřej Svoboda
Hello Koen, please share parts of your /var/log/vdsm/vdsm.log and /var/log/vdsm/supervdsm.log and maybe also `journalctl` output that do not pose any security risk to you. Regards, Ondra On 27.1.2015 13:56, Koen Vanoppen wrote: Hello everybody, Just wanted to know if anybody else has the

Re: [ovirt-users] Network config

2015-01-27 Thread Jorick Astrego
Done, maybe this helps: Jan 27 16:20:26 test2 vdsmd_init_common.sh: vdsm: Running unified_network_persistence_upgrade Jan 27 16:20:26 test2 vdsmd_init_common.sh: vdsm: Running restore_nets Jan 27 16:21:47 test2 systemd-logind: New session 5 of user root. Jan 27 16:21:47 test2

Re: [ovirt-users] Host remains Non-Responsive after reboot

2015-01-27 Thread Eli Mesika
- Original Message - From: ILanit Stein ist...@redhat.com To: Artyom Lukianov aluki...@redhat.com, Eli Mesika emes...@redhat.com Cc: users@ovirt.org, rabsh...@citytwist.net Sent: Tuesday, January 27, 2015 5:19:12 PM Subject: Fwd: [ovirt-users] Host remains Non-Responsive after

Re: [ovirt-users] 3.5.0 to 3.5.1 Upgrade Steps

2015-01-27 Thread Johan Kooijman
Hey Tim, yum update ovirt-engine-setup* engine-setup That's enough for the engine upgrade :) Works like a charm. On Tue, Jan 27, 2015 at 5:35 PM, Tim Macy mac...@gmail.com wrote: What are the proper steps to upgrade the engine from 3.5.0.1-1.el6 to 3.5.1-1.el6? engine-upgrade or

[ovirt-users] 3.5.0 to 3.5.1 Upgrade Steps

2015-01-27 Thread Tim Macy
What are the proper steps to upgrade the engine from 3.5.0.1-1.el6 to 3.5.1-1.el6? engine-upgrade or engine-setup after yum update ovirt-engine-setup? ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] change network MTU settings without taking all the VMs down?

2015-01-27 Thread Darrell Budic
I finally got a couple of networks our from behind a wan based layer 2 bridge that required me to run at MTU 1448, and would like to get back up to MTU 1500. I see the GUI won’t let me do that while the network is in use. Any way around this, clean or otherwise? Restarting VMs to update them is

Re: [ovirt-users] gluster only hosts managed by oVirt?

2015-01-27 Thread Kanagaraj
On 01/27/2015 06:47 PM, Sven Kieske wrote: On 27/01/15 13:56, Jorick Astrego wrote: For both we provision some custom os install and configuration. Currently I am only able to manage and view gluster volumes from ovirt when the Enable Gluster Service is enabled for the Cluster. Right? AFAIK