Re: [ovirt-users] [Users] A mobile monitoring application for oVirt

2015-02-02 Thread Tomas Jelinek
- Original Message - From: Karli Sjöberg karli.sjob...@slu.se To: Tomas Jelinek tjeli...@redhat.com Cc: Sphoorti Joglekar sphoorti.jogle...@gmail.com, users users@ovirt.org, Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com Sent: Monday, February 2, 2015 9:27:58 AM Subject: Re:

Re: [ovirt-users] [Users] A mobile monitoring application for oVirt

2015-02-02 Thread Tomas Jelinek
- Original Message - From: Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com To: Tomas Jelinek tjeli...@redhat.com Cc: Sphoorti Joglekar sphoorti.jogle...@gmail.com, users users@ovirt.org, Karli Sjöberg karli.sjob...@slu.se Sent: Monday, February 2, 2015 9:23:09 AM Subject: Re:

Re: [ovirt-users] [Users] A mobile monitoring application for oVirt

2015-02-02 Thread Sphoorti Joglekar
On Feb 2, 2015 1:53 PM, Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com wrote: On Mon, Feb 2, 2015 at 9:10 AM, Tomas Jelinek tjeli...@redhat.com wrote: Thank you! From the XML it seems that the size of the memory is bigger than the size of integer - and we are trying to parse it to int and it

Re: [ovirt-users] [Users] A mobile monitoring application for oVirt

2015-02-02 Thread Gianluca Cecchi
On Mon, Feb 2, 2015 at 9:43 PM, Sphoorti Joglekar sphoorti.jogle...@gmail.com wrote: The patch is now available on https://github.com/matobet/moVirt Thank you so much for being so supportive while testing moVirt. Looking forward for your feedback. Best Regards, Sphoorti hello, I

Re: [ovirt-users] dwh not receiving any data

2015-02-02 Thread Punit Dambiwal
Hi, My issue resolved by remove the dwh and reports and reinstall again..also i found that my server time was correct and updated but the postgresql time was different form the server time.above two changes made it work... Thanks, punit On Mon, Feb 2, 2015 at 8:25 PM, Shirly Radco

[ovirt-users] ovirt-engine gone: how to restore iscsi storage?

2015-02-02 Thread Arman Khalatyan
My ovirt engine sever gone with 3.5.0, Another host is already fresh installed with 3.5.1. Is it possible to attache iscsi storage with old VMs? I got iscsi storage (master) and another one with NFS. I was testing with NFS DATA, it is importing but no any VMs/Disks are visible. Are there some way

[ovirt-users] reporting and removing unmanaged networks after deprecating org.ovirt.engine.core.common.action.VdcActionType#SetupNetworks

2015-02-02 Thread Martin Mucha
Hi, I'd like to discuss how to properly report unmanaged networks and how to ask for their removal after org.ovirt.engine.core.common.action.VdcActionType#SetupNetworks is removed. We thought about several possibilities and so far the best one is following one. Reporting unmanaged networks

Re: [ovirt-users] reporting and removing unmanaged networks after deprecating org.ovirt.engine.core.common.action.VdcActionType#SetupNetworks

2015-02-02 Thread Lior Vernia
On 02/02/15 14:21, Martin Mucha wrote: Hi, I'd like to discuss how to properly report unmanaged networks and how to ask for their removal after org.ovirt.engine.core.common.action.VdcActionType#SetupNetworks is removed. We don't actually have to remove the command, but I'd prefer not

Re: [ovirt-users] [Users] Compiling ovirt-guest-agent on FreeBSD

2015-02-02 Thread Karli Sjöberg
On Sat, 2015-01-31 at 23:54 +0200, Alexandr Krivulya wrote: 19.08.2013 13:21, Karli Sjöberg пишет: mån 2013-08-19 klockan 12:11 +0200 skrev Vinzenz Feenstra: On 08/19/2013 10:01 AM, Karli Sjöberg wrote: mån 2013-08-19 klockan 09:53 +0200 skrev Michal Skrivanek: On Aug 19,

Re: [ovirt-users] Hosted Engine Setup

2015-02-02 Thread Uwe Laverenz
Hello Michael, Am 02.02.2015 um 00:55 schrieb Michael Schefczyk: - In the web interface of the hosted engine, however (Hosted Engine Network.pdf, page 3) the required network ovirtmgmt is initially not connected to bond0 (while it is in reality connected, as ifconfig shows). When dragging

Re: [ovirt-users] SSH error while adding host

2015-02-02 Thread RASTELLI Alessandro
Additional info: I recreated the cluster, using import existing GlusterFS configuration The hosts have been imported correctly, but no volumes are shown. engine.log keep showing the error quoted below. On the hosts, I don't see any error in vdsm.log -Original Message- From: RASTELLI

[ovirt-users] [ANN] Async release for ovirt-engine is now available.

2015-02-02 Thread Sandro Bonazzola
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA1 The oVirt Team has just released a new version of ovirt-engine package for 3.5.1.1 that fixes a severe regression introduced in 3.5.1[1]. We recommend to all users who have already upgraded to 3.5.1 to update to this package. Thanks, [1]

Re: [ovirt-users] Foreman intergration

2015-02-02 Thread Karli Sjöberg
To all: If anyone´s interested, I wrote down the process of setting up a Foreman server from source with FreeBSD as the operating system: https://forums.freebsd.org/threads/puppet-and-foreman-on-top-of-apache-passenger.50201/ On Fri, 2015-01-30 at 08:25 -0500, Oved Ourfali wrote: Not at the

Re: [ovirt-users] dwh not receiving any data

2015-02-02 Thread Shirly Radco
Hi David, Please update me on what you found. Best regards, --- Shirly Radco BI Software Engineer Red Hat Israel Ltd. - Original Message - From: Shirly Radco sra...@redhat.com To: David van zeebroeck da...@analytics.brusselsairport.be Cc: users@ovirt.org Sent: Sunday, February

Re: [ovirt-users] [ANN] Async release for ovirt-engine is now available.

2015-02-02 Thread Gianluca Cecchi
On Mon, Feb 2, 2015 at 11:41 AM, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com wrote: -BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA1 The oVirt Team has just released a new version of ovirt-engine package for 3.5.1.1 that fixes a severe regression introduced in 3.5.1[1]. We recommend to all users who

Re: [ovirt-users] [ANN] Async release for ovirt-engine is now available.

2015-02-02 Thread Sandro Bonazzola
Il 02/02/2015 12:45, Gianluca Cecchi ha scritto: On Mon, Feb 2, 2015 at 11:41 AM, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com mailto:sbona...@redhat.com wrote: -BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA1 The oVirt Team has just released a new version of ovirt-engine package

Re: [ovirt-users] dwh not receiving any data

2015-02-02 Thread Shirly Radco
Hi, If any of you can send me the engine and ovirt_engine_dwh dump, I will upload them in my development environment and see what is the issue. Best regards, --- Shirly Radco BI Software Engineer Red Hat Israel Ltd. - Original Message - From: Shirly Radco sra...@redhat.com To:

[ovirt-users] please test and give karma to novnc on epel6

2015-02-02 Thread Sandro Bonazzola
Hi, a new package restoring novnc on epel6 has been pushed: https://admin.fedoraproject.org/updates/novnc-0.4-9.el6 Please help testing and giving karma. Thanks, -- Sandro Bonazzola Better technology. Faster innovation. Powered by community collaboration. See how it works at redhat.com

Re: [ovirt-users] dwh not receiving any data

2015-02-02 Thread Shirly Radco
Please attach all logs under the mentioned folders. Best, --- Shirly Radco BI Software Engineer Red Hat Israel Ltd. - Original Message - From: Punit Dambiwal hypu...@gmail.com To: Shirly Radco sra...@redhat.com Cc: David van zeebroeck da...@analytics.brusselsairport.be, Joop

Re: [ovirt-users] dwh not receiving any data

2015-02-02 Thread Shirly Radco
Hi Punit, Please send me first the logs so we can see if this is still the same issue. /var/log/ovirt-engine /var/log/ovirt-engine-dwh /var/log/ovirt-engine-reports Best regards, --- Shirly Radco BI Software Engineer Red Hat Israel Ltd. - Original Message - From: Punit Dambiwal

Re: [ovirt-users] dwh not receiving any data

2015-02-02 Thread Punit Dambiwal
Hi Shirly, There are lots of log files in three folders,please let me know which you want...or you want all ?? [root@ccr01 ~]# ll /var/log/ovirt-engine total 70152 -rw-r--r-- 1 ovirt ovirt 503 Feb 3 14:23 boot.log -rw-r--r-- 1 ovirt ovirt0 Feb 3 14:22 console.log drwxr-xr-x 2

Re: [ovirt-users] Upgrade to 3.5.1

2015-02-02 Thread Demeter Tibor
Hi Sahina, Unfortunately my compute nodes and gluster nodes are on same servers. I running my VMs on the gluster nodes and vica-versa. Also, my ovirt portal is running on the first node, that is an gluster and compute node too. I have a gluster based installation with three servers, two for

[ovirt-users] ICMP with VLANS

2015-02-02 Thread Sven Achtelik
Hi Everyone, I'm running a setup with Ovirt 3.5 on a Dell Server with hosted engine. A long as I use every NIC on the host with VLANs icmp is working fine. After creating these networks with VLAN-Tags to use them all on one card icmp is not working anymore. Is there something that I have to do

Re: [ovirt-users] [Users] A mobile monitoring application for oVirt

2015-02-02 Thread Tomas Jelinek
- Original Message - From: Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com To: Sphoorti Joglekar sphoorti.jogle...@gmail.com Cc: Tomas Jelinek tjeli...@redhat.com, Karli Sjöberg karli.sjob...@slu.se, users users@ovirt.org Sent: Tuesday, February 3, 2015 1:07:34 AM Subject: Re:

[ovirt-users] guest pxe boot fails

2015-02-02 Thread Yuriy Demchenko
Hi, somehow guest pxe booting stopped working for me. PXE boot fails on getting ip via dhcp with error 'connection timed out' and i cannot find any reason why... In first few seconds of VM's life it actually manages to send some network packets - I can see dhcp request on dhcp server, I even

[ovirt-users] Problem adding disk to VM

2015-02-02 Thread Juan Jose
Hello everybody, I have oVirt Engine Version: 3.5.0.1-1.el6 in my installation and when I create a new VM and try to add a virtual disk, the engine does not add the virtual disk when I press OK button. Any message is generated in engine.log file. Is it a bug or any can give me some light about

[ovirt-users] power management test fails while ipmi command successes

2015-02-02 Thread Nathanaël Blanchet
Hi all, I've just installed two new dell r630 hosts and every thing is alright with vdsm registration, but power management test always fails with ipmi or drac7 item. When I start the manual ipmi command like this ipmitool -I lanplus -H 10.34.20.45 -U root chassis power status, it always

Re: [ovirt-users] power management test fails while ipmi command successes

2015-02-02 Thread Oved Ourfali
We've recently pushed a patch to have lanplus as a default option for drac7. Until then you can set this option explicitly through the additional options in the power management configuration tab in the edit/add host dialog. Please check whether it helps. CC-ing Eli, just in case I've missed

Re: [ovirt-users] dwh not receiving any data

2015-02-02 Thread Punit Dambiwal
Hi Shirly, Please find the attached log files... On Tue, Feb 3, 2015 at 1:56 PM, Shirly Radco sra...@redhat.com wrote: Hi Punit, Please send me first the logs so we can see if this is still the same issue. /var/log/ovirt-engine /var/log/ovirt-engine-dwh /var/log/ovirt-engine-reports

Re: [ovirt-users] [Users] A mobile monitoring application for oVirt

2015-02-02 Thread Tomas Jelinek
- Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com wrote: On Sat, Jan 31, 2015 at 5:08 PM, Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com wrote: Il 30/Gen/2015 09:05 Tomas Jelinek tjeli...@redhat.com ha scritto: - Original Message - From: Gianluca Cecchi

Re: [ovirt-users] [Users] A mobile monitoring application for oVirt

2015-02-02 Thread Gianluca Cecchi
On Mon, Feb 2, 2015 at 9:10 AM, Tomas Jelinek tjeli...@redhat.com wrote: Thank you! From the XML it seems that the size of the memory is bigger than the size of integer - and we are trying to parse it to int and it fails. @Sphoorti - could you please check if it is indeed this problem and

Re: [ovirt-users] [Users] A mobile monitoring application for oVirt

2015-02-02 Thread Karli Sjöberg
On Mon, 2015-02-02 at 09:23 +0100, Gianluca Cecchi wrote: On Mon, Feb 2, 2015 at 9:10 AM, Tomas Jelinek tjeli...@redhat.com wrote: Thank you! From the XML it seems that the size of the memory is bigger than the size of integer - and we are trying

Re: [ovirt-users] dwh not receiving any data

2015-02-02 Thread Punit Dambiwal
Hi, I am also facing the same issue with ovirt reports and DWHstill didn't find any way to solve itis there any body from community can help... On Sun, Feb 1, 2015 at 10:42 PM, Joop jvdw...@xs4all.nl wrote: On 1-2-2015 10:24, Shirly Radco wrote: Hi David, It means that for some

Re: [ovirt-users] [Users] A mobile monitoring application for oVirt

2015-02-02 Thread Sphoorti Joglekar
Hi Gianluca, I ll provide a patch shortly. About your note on enhancing the VM status and events, we are working on it. Thanks for your feedback. On Mon, Feb 2, 2015, 1:53 PM Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com wrote: On Mon, Feb 2, 2015 at 9:10 AM, Tomas Jelinek tjeli...@redhat.com

Re: [ovirt-users] SSH error while adding host

2015-02-02 Thread RASTELLI Alessandro
Today I have this error: Failed to execute stage 'Environment packages setup': Cannot find a valid baseurl for repo: ovirt-3.5 Output on gluster node is: [root@gluster01-mi yum.repos.d]# yum repolist Loaded plugins: fastestmirror, product-id, refresh-packagekit, security, subscription-manager

Re: [ovirt-users] Upgrade to 3.5.1

2015-02-02 Thread Sahina Bose
On 02/01/2015 04:40 PM, Demeter Tibor wrote: Hi, Is glusterfs 3.6 is neccessary for ovirt 3.5.1? I have 3.5.2 at this moment. 3.6 neccessary for upgade ? If you only want to upgrade the engine to oVirt 3.5.1 - you don't need to upgrade the gluster nodes. I understand that your gluster

Re: [ovirt-users] SSH error while adding host

2015-02-02 Thread RASTELLI Alessandro
Hi, I've managed to fix this un-commenting the lines baseurl in the repo. Now the node has been imported, but in the engine log I see: 2015-02-02 09:57:57,780 ERROR [org.ovirt.engine.core.bll.gluster.GlusterSyncJob] (DefaultQuartzScheduler_Worker-60) Error while refreshing Gluster lightweight