Re: [ovirt-users] Testing self hosted engine in 3.6: hostname not resolved error

2015-10-21 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Oct 21, 2015 at 4:43 PM, Gianluca Cecchi wrote: > On Wed, Oct 21, 2015 at 4:08 PM, Yedidyah Bar David > wrote: > >> On Wed, Oct 21, 2015 at 5:00 PM, Gianluca Cecchi >> wrote: >> > Hello, >> > playing with an

[ovirt-users] Testing self hosted engine in 3.6: hostname not resolved error

2015-10-21 Thread Gianluca Cecchi
Hello, playing with an environment where I have a CentOS 7.1 + updates server with 3.6 repos configured. no DNS resolution in place. running the command hosted-engine --deploy I initially get, during the prompts inside setup, the message if I want to set hostname for the sh engine and if I want

Re: [ovirt-users] Testing self hosted engine in 3.6: hostname not resolved error

2015-10-21 Thread Yedidyah Bar David
On Wed, Oct 21, 2015 at 5:00 PM, Gianluca Cecchi wrote: > Hello, > playing with an environment where I have a CentOS 7.1 + updates server with > 3.6 repos configured. > no DNS resolution in place. > running the command > hosted-engine --deploy > > I initially get,

Re: [ovirt-users] Testing self hosted engine in 3.6: hostname not resolved error

2015-10-21 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, Oct 21, 2015 at 4:08 PM, Yedidyah Bar David wrote: > On Wed, Oct 21, 2015 at 5:00 PM, Gianluca Cecchi > wrote: > > Hello, > > playing with an environment where I have a CentOS 7.1 + updates server > with > > 3.6 repos configured. > > no DNS

Re: [ovirt-users] MacSpoof with multiple VM's -> bad/slow response on 3.5.3

2015-10-21 Thread Matt .
Hi Dan, Yes it vanished from the gui. The strange thing is I was looking using VdsClient and saw my loadbalancers where not started with macspoof true, but my Firewalls were. In the time between they have been migrated and restarted also in tests, so I cannot see if it has been running with

[ovirt-users] schedule a VM backup in ovirt 3.5

2015-10-21 Thread Indunil Jayasooriya
Hi list, I want to *schedule a VM backup* in ovirt 3.5. I read below URL. http://www.ovirt.org/Features/Backup-Restore_API_Integration#Full_VM_Backups It gives an below example of VM backup Example for VM Backup - Use existing

Re: [ovirt-users] oVirt monitoring with libirt-snmp

2015-10-21 Thread Roman Mohr
Hi Kevin, you should not change auth_unix_rw=sasl. I never used libvirt-snmp but it is save to create another user like this: > saslpasswd2 -a libvirt I did that several times on my hosts. On Mon, Oct 19, 2015 at 4:43 PM, Kevin COUSIN wrote: > Hi list, > > Is it

Re: [ovirt-users] Testing self hosted engine in 3.6: hostname not resolved error

2015-10-21 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, Oct 21, 2015 at 4:58 PM, Simone Tiraboschi wrote: > >> Ok, I will crosscheck the output... >> > > That question is: > Add lines for the appliance itself and for this host to /etc/hosts on the > engine VM? > Note: ensuring that this host could resolve the engine VM

Re: [ovirt-users] Testing self hosted engine in 3.6: hostname not resolved error

2015-10-21 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Oct 21, 2015 at 5:44 PM, Gianluca Cecchi wrote: > On Wed, Oct 21, 2015 at 4:58 PM, Simone Tiraboschi > wrote: > >> >>> Ok, I will crosscheck the output... >>> >> >> That question is: >> Add lines for the appliance itself and for this host

Re: [ovirt-users] oVirt Node

2015-10-21 Thread Fabian Deutsch
On Tue, Oct 20, 2015 at 4:55 PM, Patrick Russell wrote: > We had this same issue after 3.5.2 and I forget the reason why the official > build hasn’t been released, but we were pointed in the direction of using > the nightly build from Jenkins: > >

Re: [ovirt-users] Failed to start virtual machine due to internal error withsanlock

2015-10-21 Thread Joris Dobbelsteen
>-Original Message- >From: Maor Lipchuk [mailto:mlipc...@redhat.com] >Sent: Wednesday, October 21, 2015 13:51 >To: Joris Dobbelsteen >Cc: users@ovirt.org >Subject: Re: [ovirt-users] Failed to start domain due to internal error >withsanlock [snip] >> Please attach the engine, VDSM and

Re: [ovirt-users] Issue with kernel 2.6.32-573.3.1.el6.x86_64?

2015-10-21 Thread Michael Kleinpaste
VMs are on different VLANs and use a central Vyos VM as the firewall and default gateway. The only indication I had that the packets were getting dropped or being sent out of order was by tshark'ing the traffic. Tons and tons of resends. The problem was definitely resolved after I dropped back

Re: [ovirt-users] How to change the hosted engine VM RAM size after deploying

2015-10-21 Thread Bond, Darryl
When I try to change the RAM settings I get the following in a popup box. Cannot edit virtual machine disk. This VM is not managed by the engine. After some fiddling it seemed to accept the memory setting even though the dialog was showing the error. Restarting the via hosted-engine

Re: [ovirt-users] Can´t use a VM Network VLAN, because the Virtual Machines inside can't reach the Gateway

2015-10-21 Thread Julián Tete
Hello Friends of oVirt I'm glad to get your help. I'm trying to build a community of oVirt in Colombia. This is the data requested: #HOST Software OS Version: RHEL - 7 - 1.1503.el7.centos.2.8 Kernel Version: 3.10.0 - 229.14.1.el7.x86_64 KVM Version: 3.10.0 -

Re: [ovirt-users] required info

2015-10-21 Thread Yaniv Dary
You can look at: http://www.ovirt.org/Features/ImportStorageDomain Yaniv Dary Technical Product Manager Red Hat Israel Ltd. 34 Jerusalem Road Building A, 4th floor Ra'anana, Israel 4350109 Tel : +972 (9) 7692306 8272306 Email: yd...@redhat.com IRC : ydary On Fri, Sep 18, 2015 at 4:49

Re: [ovirt-users] oVirt 3.5.4.2-1 - Snapshot Failure

2015-10-21 Thread Yaniv Dary
Can you open a bug with the details to make sure this is addressed? Yaniv Dary Technical Product Manager Red Hat Israel Ltd. 34 Jerusalem Road Building A, 4th floor Ra'anana, Israel 4350109 Tel : +972 (9) 7692306 8272306 Email: yd...@redhat.com IRC : ydary On Mon, Sep 21, 2015 at 5:38

Re: [ovirt-users] Issue with kernel 2.6.32-573.3.1.el6.x86_64?

2015-10-21 Thread Ido Barkan
Hi Michael, Can you describe your network architecture for this vm (inside the host). Do you know where are the packets get dropped? Ido On Tue, Sep 22, 2015 at 1:19 AM, Michael Kleinpaste wrote: > Nobody's seen this? > > On Wed, Sep 16, 2015 at 9:08 AM

Re: [ovirt-users] Backup storage domain for the meta data ONLY?

2015-10-21 Thread Yaniv Dary
You can backup the engine only. http://www.ovirt.org/Ovirt-engine-backup But without the disks, you will not be able to start any VM. Yaniv Dary Technical Product Manager Red Hat Israel Ltd. 34 Jerusalem Road Building A, 4th floor Ra'anana, Israel 4350109 Tel : +972 (9) 7692306 8272306

Re: [ovirt-users] stange behavious on virtual machine wilt multiple snapshots

2015-10-21 Thread Roel de Rooy
I managed to stop the failed messages from being logged within the event log. I used the clear async task option within vdsClient to remove the task from the host. After restarting the engine daemon, the error message within the events and the finalizing subtasks stopped. The task itself is

Re: [ovirt-users] How to change the hosted engine VM RAM size after deploying

2015-10-21 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Oct 21, 2015 at 7:10 AM, Bond, Darryl wrote: > ?I am testing 3.6 and created the hosted engine with too little RAM. > > How can I increase the RAM for the VM without re-deploying it? > Please try manually importing the hosted-engine storage domain into the engine

Re: [ovirt-users] MacSpoof with multiple VM's -> bad/slow response on 3.5.3

2015-10-21 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Oct 21, 2015 at 07:51:28AM +0200, Matt . wrote: > Hi Guys, > > On a 3.5.3 updated cluster I see issues with macspoofed VM's. > > The cluster is a CcentOS 7 cluster which always performed well. > > I noticed that on my loadbalancers the macspoof true setting > disspeared in the engine

Re: [ovirt-users] Failed to start domain due to internal error with sanlock

2015-10-21 Thread Maor Lipchuk
- Original Message - > From: "Maor Lipchuk" > To: "Joris Dobbelsteen" > Cc: users@ovirt.org > Sent: Wednesday, October 21, 2015 2:49:35 PM > Subject: Re: [ovirt-users] Failed to start domain due to internal error with > sanlock > >

Re: [ovirt-users] stange behavious on virtual machine wilt multiple snapshots

2015-10-21 Thread Maor Lipchuk
Regarding the clean tasks please see the following wiki : http://www.ovirt.org/OVirt-DB-Issues/HelperUtilities#taskcleaner Regarding the VM, can please share the following output from the folder

Re: [ovirt-users] Failed to start domain due to internal error with sanlock

2015-10-21 Thread Maor Lipchuk
Hi Joris, Please attach the engine, VDSM and sanlock logs (/var/log/sanlock.log). Which Storage Domains does this setup contains? Can you create a disk? Thanks, Maor - Original Message - > From: "Joris Dobbelsteen" > To: users@ovirt.org > Sent:

Re: [ovirt-users] [CentOS-virt] CEPH rbd support in EL7 libvirt

2015-10-21 Thread Sandro Bonazzola
On Tue, Oct 13, 2015 at 9:02 AM, Christoph wrote: > hi > > is ovirt useable with xen? is there any doc/howto how to use it? There have been experiments in such direction, you can find more info here: http://www.ovirt.org/Xen > > > Am 2015-10-12 15:04, schrieb Sven Kieske: >

[ovirt-users] Failed to start domain due to internal error with sanlock

2015-10-21 Thread Joris Dobbelsteen
Hi all, I'm currently using oVirt 3.5.4.2 on Centos 6 (single system, not a cluster setup). After running for a long while (months), it has run into an issue where it current cannot start a new VM. An internal error happens due to feature (0x01) from libvirt...SanLock...New. If there are