Re: [ovirt-users] Upgrading engine 3.5.5-1.el6 to latest patches issue (and resolved)

2015-12-02 Thread Yedidyah Bar David
On Wed, Dec 2, 2015 at 4:27 PM, Scott Worthington wrote: > Hello, > > This is just an informational e-mail for others who are updating their 3.5 > systems on CentOS 6.7 who may experience the same issue that I experienced. > > I am upgrading a stand alone

Re: [ovirt-users] Failing to add NFS storage domain

2015-12-02 Thread Roel de Rooy
Hi, When looking inside the mounted NFS share, can you see if the needed folders are created (dom_md, etc.)? We also had a same sort of error after trying to add a new NFS share to our development environment. Adding the NFS storage would fail, but when looking at the host itself, the share

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-12-02 Thread Will Dennis
Ran the configure the first time and got an error... root@ovirt-node-01 ~> vdsm-tool configure --force Checking configuration status... Current revision of multipath.conf detected, preserving libvirt is not configured for vdsm yet FAILED: conflicting vdsm and libvirt-qemu tls configuration.

Re: [ovirt-users] HA cluster

2015-12-02 Thread Ryan Barry
On Wed, Dec 2, 2015 at 5:05 AM, wrote: > On Wed, Dec 2, 2015 at 12:19 PM, Budur Nagaraju wrote: > > > I have installed KVM in the nested environment in ESXi6.x version is > that > > recommended ? > > > > I often use KVM over KVM in nested environment

[ovirt-users] Upgrading engine 3.5.5-1.el6 to latest patches issue (and resolved)

2015-12-02 Thread Scott Worthington
Hello, This is just an informational e-mail for others who are updating their 3.5 systems on CentOS 6.7 who may experience the same issue that I experienced. I am upgrading a stand alone 3.5.5-1.el6 engine on CentOS 6.7 (no High Availability cruft) to the latest patches just recently released.

Re: [ovirt-users] cloud-init and sealing of template

2015-12-02 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, Dec 2, 2015 at 9:01 AM, Shahar Havivi wrote: > > You are using a static IP which can be a problem on creating multiple VMs. > In this case you will need to run cloud-init on each created VM with a new > static IP or DHCP. > > > yes, I understand your point. But my

Re: [ovirt-users] cloud-init and sealing of template

2015-12-02 Thread Ekin Meroğlu
Hi, You can always use REST-API to attach a cloud-init payload to the the machines you create - see the API example in: http://www.ovirt.org/Features/Cloud-Init_Integration But the feature was somewhat broken in 3.5.5, recently fixed in 3.5.6:

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-12-02 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Dec 2, 2015 at 5:56 AM, Willard Dennis wrote: > Did the following: > > 1) yum remove vdsm* > […] > Removed: > vdsm.noarch 0:4.17.10.1-0.el7.centos vdsm-cli.noarch > 0:4.17.10.1-0.el7.centosvdsm-gluster.noarch 0:4.17.10.1-0.el7.centos >

Re: [ovirt-users] Setting up oVirt for the first time

2015-12-02 Thread Alan Murrell
On 01/12/2015 2:47 PM, Simone Tiraboschi wrote: What you are asking for is generally called hyper-convergence. We tried to have it for 3.6 with glusterfs on each node but it wasn't valuated stable enough to be released. We are still working on that for the next release. In such a setup

[ovirt-users] ISO issues

2015-12-02 Thread Budur Nagaraju
HI Mounted a valid ISO image and selected first boot option a "CDrom" and second as Hard disk, all of sudden am unable to boot few days back it was working but now am facing issues. any ways to resolve the issue ? Thanks, Nagaraju ___ Users mailing

[ovirt-users] [ANN] oVirt 3.6.1 Second Release Candidate is now available for testing

2015-12-02 Thread Sandro Bonazzola
The oVirt Project is pleased to announce the availability of the Second Release Candidate of oVirt 3.6.1 for testing, as of December 3rd, 2015. This release is available now for Fedora 22, Red Hat Enterprise Linux 6.7, CentOS Linux 6.7 (or similar) and Red Hat Enterprise Linux >= 7.1, CentOS

Re: [ovirt-users] Data(Master)

2015-12-02 Thread Greg Padgett
On 12/01/2015 02:39 PM, Sandvik Agustin wrote: Hi users, I'm using oVirt 3.4 on rhel 6.5 and it's working perfectly, but when i'm setting up another Hypervisor and ovirt-engine I accidentally attach my working storage "Data(Master)" to my 2nd one, and my problem is i'm unable to re-attach it to

[ovirt-users] Failing to add iSCSI storage domain

2015-12-02 Thread Jean-Pierre Ribeauville
Hi, By using 3.5 ovirt , I'm trying to add a iSCSI storage domain to my datacenter. When clicking on discover button , I got following error : No new devices were found. This may be due to either: incorrect multipath configuration on the Host or wrong address of the iscsi target or a

Re: [ovirt-users] HA cluster

2015-12-02 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Dec 2, 2015 at 11:25 AM, Budur Nagaraju wrote: > pls fine the logs from the below mentioned URL, > > http://pastebin.com/ZeKyyFbN > OK, the issue is here: Thread-88::ERROR::2015-12-02 15:06:27,735::vm::2358::vm.Vm::(_startUnderlyingVm)

[ovirt-users] Failing to add NFS storage domain

2015-12-02 Thread Jean-Pierre Ribeauville
Hi, By using 3.5 ovirt , I'm trying to add an NFS storage domain to my datacenter. Then I got following error : Error while executing action New NFS Storage Domain: Error creating a storage domain I restart sanlock service on the host ( it's a RHEL 7) ; no positive effect.

Re: [ovirt-users] HA cluster

2015-12-02 Thread Budur Nagaraju
pls fine the logs from the below mentioned URL, http://pastebin.com/ZeKyyFbN On Fri, Nov 27, 2015 at 6:39 PM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Fri, Nov 27, 2015 at 12:42 PM, Maxim Kovgan wrote: > >> Maybe even makes sense to open a bugzilla ticket

Re: [ovirt-users] HA cluster

2015-12-02 Thread Sandro Bonazzola
On Wed, Dec 2, 2015 at 11:25 AM, Budur Nagaraju wrote: > pls fine the logs from the below mentioned URL, > > http://pastebin.com/ZeKyyFbN > I'm sorry but without a full sos report we can't help you. > > > On Fri, Nov 27, 2015 at 6:39 PM, Simone Tiraboschi

Re: [ovirt-users] . Failing to add iSCSI storage domain Users Digest, Vol 51, Issue 16

2015-12-02 Thread Jean-Pierre Ribeauville
ibeauvi...@axway.com> http://www.axway.com<http://www.axway.com/> P Pensez ? l'environnement avant d'imprimer. -- next part -- An HTML attachment was scrubbed... URL: <http://lists.ovirt.org/pipermail/users/attachments/20151202/e0f0bb04/attachment-0001.html

Re: [ovirt-users] HA cluster

2015-12-02 Thread Budur Nagaraju
I have installed KVM in the nested environment in ESXi6.x version is that recommended ? apart from Hosted engine is there any other alternate way to configure Engine HA cluster ? -Nagaraju On Wed, Dec 2, 2015 at 4:11 PM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Wed, Dec 2, 2015

Re: [ovirt-users] HA cluster

2015-12-02 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Dec 2, 2015 at 12:19 PM, Budur Nagaraju wrote: > I have installed KVM in the nested environment in ESXi6.x version is that > recommended ? > I often use KVM over KVM in nested environment but honestly I never tried to run KVM over ESXi but I suspect that all of your

Re: [ovirt-users] Setting up oVirt for the first time

2015-12-02 Thread Alexander Wels
On Tuesday, December 01, 2015 05:59:59 PM Gervais de Montbrun wrote: > Hi All, > > I've done a lot of reading and lots of comparison of different hypervisors > and tools and have decided that oVirt would be the best option. My initial > use case is a not too new server that I will setup to run