Re: [ovirt-users] After update to 3.6.1 profile internal does not exist message

2015-12-19 Thread Oved Ourfali
Reading it again, I'm not sure the engine was even tested with centos 7. As far as I know only centos 6 is supported/tested for the engine machine. CC-ing Eli to try and help with the DB issue, but if you have any backup I guess it would be safer. Oved On Dec 19, 2015 15:15, "Gianluca Cecchi"

Re: [ovirt-users] Frustration and Contradictory Guidance?

2015-12-19 Thread Simone Tiraboschi
On Fri, Dec 18, 2015 at 11:06 PM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Fri, Dec 18, 2015 at 9:37 PM, Eriks Goodwin > wrote: > >> Hi all, >> >> I have been working on building a new oVirt 3.6 deployment for more than >> two weeks now and a multitude of

Re: [ovirt-users] After update to 3.6.1 profile internal does not exist message

2015-12-19 Thread Gianluca Cecchi
On Sat, Dec 19, 2015 at 2:15 PM, Gianluca Cecchi wrote: > Hello. > > I updated my test self hosted engine vm to 3.6.1 and to CentOS 7.2. > > Now it seems it isn't able to to login to webadmin due to this in > engine.log > (field is empty in web admin gui) > >

Re: [ovirt-users] After update to 3.6.1 profile internal does not exist message

2015-12-19 Thread Simone Tiraboschi
On Sat, Dec 19, 2015 at 7:58 PM, Oved Ourfali wrote: > Reading it again, I'm not sure the engine was even tested with centos 7. > As far as I know only centos 6 is supported/tested for the engine machine. > Our ovirt-engine-appliance is already based on Centos 7 so I think

Re: [ovirt-users] After update to 3.6.1 profile internal does not exist message

2015-12-19 Thread Gianluca Cecchi
On Sat, Dec 19, 2015 at 8:16 PM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Sat, Dec 19, 2015 at 7:58 PM, Oved Ourfali wrote: > >> Reading it again, I'm not sure the engine was even tested with centos 7. >> As far as I know only centos 6 is supported/tested for

Re: [ovirt-users] After update to 3.6.1 profile internal does not exist message

2015-12-19 Thread Gianluca Cecchi
On Sat, Dec 19, 2015 at 8:57 PM, Gianluca Cecchi wrote: > > > but I don't understand how this can influence the fact that inside the web > ui login I don't see any selectable value for the profile field: the > "internal" default domain is missing I didn't implement

Re: [ovirt-users] After update to 3.6.1 profile internal does not exist message

2015-12-19 Thread Gianluca Cecchi
On Sat, Dec 19, 2015 at 9:14 PM, Gianluca Cecchi wrote: > > I fear that the "yum update" command I executed after "engine-setuo" > completed successfully, to update the OS to CentOS 7.2 has pulled in the > package > Dec 19 13:46:48 Updated: ovirt-engine-extension-aaa-jdbc-1.0.4-1.el7.noarch > >

Re: [ovirt-users] Self hosted engine and upgrade path to 3.6.1 CentOS 7.2 with single host

2015-12-19 Thread Gianluca Cecchi
On Fri, Dec 18, 2015 at 2:26 PM, Sandro Bonazzola wrote: > > >> > You can't put the only existing host in maintenance since Hosted Engine is > running on it and it can't migrate > > > >> Or should I simply >> - shutdown the VMs in my Datacenter >> - shutdown engine VM >> -

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start (RESOLVED)

2015-12-19 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Dec 17, 2015 at 6:45 PM, Will Dennis wrote: > The vdsmd startup failing problem is now resolved :) The root cause was that > the /etc/sudoers file (that we maintain a customized version of which thru > Ansible) was missing the "#includedir /etc/sudoers.d" stanza,

Re: [ovirt-users] Remove reporst and dwh services and db

2015-12-19 Thread Yedidyah Bar David
On Fri, Dec 18, 2015 at 11:45 AM, Kevin COUSIN wrote: > Hi list, > > Is it safe to remove dwh service et databases from an running ovirt engine ? > > I think I can try something like : > > engine-cleanup > [ INFO ] Stage: Initializing > [ INFO ] Stage: Environment setup

Re: [ovirt-users] Cannot retrieve answer file from 1st HE host when setting up 2nd host

2015-12-19 Thread Will Dennis
OK, after all the t’shooting I could think to do, out of desperation I put the engine VM in maint mode, then rebooted the host. When it came up, I can now SSH into it normally (no long delay now.) I saw two state email changes come in after the reboot: - StartState-ReinitializeFSM -

Re: [ovirt-users] 3.6.1 HE install on CentOS 7.2 resulted in unsync'd network

2015-12-19 Thread Gianluca Cecchi
On Sat, Dec 19, 2015 at 1:08 AM, John Florian wrote: > I'm trying to get a 3.6.1 HE setup going where I have 4 VLANs (VIDs > 101-104) for storage networks, 1 VLAN (VID 100) for ovirtmgmt and 1 more > (VID 1) for everything else. Because I know of no way to manipulate the

Re: [ovirt-users] Cannot retrieve answer file from 1st HE host when setting up 2nd host

2015-12-19 Thread Will Dennis
Hi Joop, I thought about that, but DNS resolution seems to be fine… [root@ovirt-node-01 ~]# time dig ovirt-node-02.nec-labs.com ; <<>> DiG 9.9.4-RedHat-9.9.4-29.el7_2.1 <<>> ovirt-node-02.nec-labs.com ;; global options: +cmd ;; Got answer: ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id:

[ovirt-users] After update to 3.6.1 profile internal does not exist message

2015-12-19 Thread Gianluca Cecchi
Hello. I updated my test self hosted engine vm to 3.6.1 and to CentOS 7.2. Now it seems it isn't able to to login to webadmin due to this in engine.log (field is empty in web admin gui) 2015-12-19 13:59:05,182 ERROR [org.ovirt.engine.core.bll.aaa.LoginBaseCommand] (default task-17) [] Can't

Re: [ovirt-users] Cannot retrieve answer file from 1st HE host when setting up 2nd host

2015-12-19 Thread Joop
On 19-12-2015 3:42, Will Dennis wrote: > The problem may be slowness of the SSH connection to the 1st host; ever since > I did the hosted engine setup on the 1st host and it created the ‘ovirtmgmt’ > bridge et al, it now for some reason takes a long time (~50 sec’s) to SSH > into the host… >