[ovirt-users] Admin Guide corrupted

2016-03-14 Thread Bond, Darryl
The Administration Guide is corrupted from Installing Guest Agents and Drivers on looks like the markup was screwed up and the rest of the guide is unreadable. Darryl The contents of this electronic message and any attachments are intended only for the

[ovirt-users] How do I start an VM in a different 3.6 cluster

2016-03-14 Thread Bond, Darryl
I have 2 clusters in one Data Centre , 1xNehalem and 1xSandyBridge I can live migrate from Nehalem to SandyBridge. I cannot change a cluster location for a stopped VM or choose which cluster to Run in. The Cluster pulldown menu for the VM implies that it should be possible but there is only

Re: [ovirt-users] How to get logged in into restapi in java using session ID

2016-03-14 Thread shailendra saxena
Hello Juan Hernández, Thanks you for the help. Now i am able to authenticate using session id. On 14 March 2016 at 23:00, Juan Hernández wrote: > On 02/18/2016 03:22 PM, shailendra saxena wrote: > > Has somebody tried to get API object with the constructor having > >

Re: [ovirt-users] How to get logged in into restapi in java using session ID

2016-03-14 Thread Juan Hernández
On 02/18/2016 03:22 PM, shailendra saxena wrote: > Has somebody tried to get API object with the constructor having > parameters- URL and restapisession- by using java-sdk ? > Here is the following syntax ? > Api api =new Api(RestURL,restapisessionID) > > I have searched a lot but i didn't find

Re: [ovirt-users] Hosted engine disk migration

2016-03-14 Thread Christophe TREFOIS
This procedure is what makes so scared. Restoring a backup, usually, ends up in cataclysmic nightmares. Maybe not so in oVirt :) Is there a recommended way to test restoring an ovirt-engine backup to see if it would “fail” or “work” in production? On 14 Mar 2016, at 07:57, Sandro Bonazzola

Re: [ovirt-users] Disks Snapshot

2016-03-14 Thread Nir Soffer
On Mon, Mar 14, 2016 at 6:11 PM, Marcelo Leandro wrote: > All the disks in the > /rhev/data-center/77e24b20-9d21-4952-a089-3c5c592b4e6d/c2dc0101-748e-4a7b-9913-47993eaa52bd/images/2f2c9196-831e-45bd-8824-ebd3325c4b1c/ > are deleted snapshots that were not removed. The disk

Re: [ovirt-users] Windows 10

2016-03-14 Thread Jean-Marie Perron
Is it planned a development of WDDM driver for Windows 10 fully support with SPICE ? Jean-Marie De : Sandro Bonazzola [mailto:sbona...@redhat.com] Envoyé : lundi 14 mars 2016 08:04 À : Jean-Marie Perron Cc : Uwe Laverenz ; users@ovirt.org Objet :

Re: [ovirt-users] Disks Snapshot

2016-03-14 Thread Marcelo Leandro
All the disks in the /rhev/data-center/77e24b20-9d21-4952-a089-3c5c592b4e6d/c2dc0101-748e-4a7b-9913-47993eaa52bd/images/2f2c9196-831e-45bd-8824-ebd3325c4b1c/ are deleted snapshots that were not removed. The disk no contain snapshot. In

Re: [ovirt-users] Disks Snapshot

2016-03-14 Thread Marcelo Leandro
*Are you talking about /dev/vgname/lvname link or the links under/run/vdsm/storage/domain/image/volume,or /rhev/data-center/pull/domain/image/volume?* in /rhev/data-center/pull/domain/image/volume */dev/vgname/lvname is created by udev rules when lv is activated or deactivated.To understand

Re: [ovirt-users] Disks Snapshot

2016-03-14 Thread Nir Soffer
On Mon, Mar 14, 2016 at 5:05 PM, Marcelo Leandro wrote: > > > Is it cold (the VM is down) or live (the VM is up) merge (snapshot > deletion)? > > VM is up > > What version are you running? > > oVirt Engine Version: 3.6.3.4-1.el7.centos > > > Can you please share engine and

Re: [ovirt-users] Disks Snapshot

2016-03-14 Thread Nir Soffer
On Mon, Mar 14, 2016 at 5:05 PM, Marcelo Leandro wrote: > > > Is it cold (the VM is down) or live (the VM is up) merge (snapshot > deletion)? > > VM is up > > What version are you running? > > oVirt Engine Version: 3.6.3.4-1.el7.centos > > > Can you please share engine and

Re: [ovirt-users] ovirt and CAS SSO

2016-03-14 Thread Alastair Neil
On 11 March 2016 at 11:55, Martin Perina wrote: > Hi, > > I'm glad to hear that you were able to successfully configure aaa-misc > and mod_auth_cas to allow CAS based login for oVirt. > > Unfortunately regarding CAS authorization for oVirt I have somewhat bad > news for you.

Re: [ovirt-users] a KVM Host has different UUIDs ?

2016-03-14 Thread Jean-Pierre Ribeauville
Hi, To clarify what I'm doing : I install a piece of code within host that collect infos from Guest , host itself and datacenters and cluster IDs to whom this host belongs in order to build a tree view from the host point of view. As I'm wishing to use this code whatever in which infra

Re: [ovirt-users] Disks Snapshot

2016-03-14 Thread Nir Soffer
On Sat, Mar 12, 2016 at 3:10 PM, Marcelo Leandro wrote: > Good morning > > I have a doubt, when i do a snapshot, a new lvm is generated, however > when I delete this snapshot the lvm not off, that's right? You question is not clear. Can you explain what is the unexpected

Re: [ovirt-users] Disks Snapshot

2016-03-14 Thread Ala Hino
Hi Marcelo, Is it cold (the VM is down) or live (the VM is up) merge (snapshot deletion)? What version are you running? Can you please share engine and vdsm logs? Please note that at some point we try to verify that image was removed by running getVolumeInfo hence, the volume not found is

Re: [ovirt-users] Shutdown Problems on oVirt Node

2016-03-14 Thread Nir Soffer
On Wed, Mar 2, 2016 at 6:00 PM, Roger Meier wrote: > Hi their > > I have currently a strange problem on a new oVirt 3.6 installation. At > the moment a clean shutdown doesn't work, most of the time he reboots > the system or hangs in the shutdown progress. > > I

Re: [ovirt-users] Shutdown Problems on oVirt Node

2016-03-14 Thread Allon Mureinik
Odd. Never seen such behavior in any of our set ups. Can you please include vdsm's logs, sanlock's logs and /var/log/messages? Thanks! On Wed, Mar 2, 2016 at 6:00 PM, Roger Meier wrote: > Hi their > > I have currently a strange problem on a new oVirt 3.6 installation.

Re: [ovirt-users] VM get stuck randomly

2016-03-14 Thread Pavel Gashev
Hello, I saw the same issue at least once. There were the following lines in /var/log/libvirt/qemu/VMNAME.log at the moment: main_channel_link: add main channel client main_channel_handle_parsed: net test: latency 539.767000 ms, bitrate 7289423 bps (6.951735 Mbps) LOW BANDWIDTH

Re: [ovirt-users] ovirt and CAS SSO

2016-03-14 Thread Fabrice Bacchella
I managed to set a not 100% perfect solution but quite usable any way. I used org.ovirt.engineextensions.aaa.misc.http.AuthnExtension for authentication, behind a mod_cas_auth. [1] Authorization is done using org.ovirt.engine.extension.aaa.jdbc.binding.api.AuthzExtension. I still need to

Re: [ovirt-users] a KVM Host has different UUIDs ?

2016-03-14 Thread Juan Hernández
On 03/11/2016 11:34 AM, Jean-Pierre Ribeauville wrote: > Hi, > > When retrieving KVM Host UUID via virsh getcapabilities() or via > ovirt Python SDK ( by using obj.get_id() ), then both UUIDs are not > identical . > > (FYI, Guest UUIDs retrieved via both ways , i.e. >

Re: [ovirt-users] shutting down a host witn running vms on it.

2016-03-14 Thread Martin Perina
- Original Message - > From: "Tomas Jelinek" > To: "Nathanaël Blanchet" > Cc: users@ovirt.org > Sent: Monday, March 14, 2016 9:34:34 AM > Subject: Re: [ovirt-users] shutting down a host witn running vms on it. > > > > - Original Message

Re: [ovirt-users] shutting down a host witn running vms on it.

2016-03-14 Thread Tomas Jelinek
- Original Message - > From: "Nathanaël Blanchet" > To: users@ovirt.org > Sent: Wednesday, February 24, 2016 3:55:29 PM > Subject: [ovirt-users] shutting down a host witn running vms on it. > > Hi all, > > What is the behaviour of a host with running vms when a

Re: [ovirt-users] Impact of changing VLAN of ovirtmgmt in the Data Center?

2016-03-14 Thread Edward Haas
On Fri, Feb 26, 2016 at 2:51 AM, Garry Tiedemann wrote: > Hi everyone, > > In Data Centers > (Name) > Networks section of the Ovirt GUI, network > definitions include the VLAN IDs. > In my case, the VLAN ID of ovirtmgmt has been empty (meaning VLAN 1) since I >

Re: [ovirt-users] [hosted-engine] install additional nodes without knowing another HE host's root password?

2016-03-14 Thread Yedidyah Bar David
On Mon, Mar 14, 2016 at 8:59 AM, Sandro Bonazzola wrote: > > > On Thu, Feb 25, 2016 at 7:58 AM, Wee Sritippho wrote: >> >> Hi, >> >> I'm trying to deploy a 2nd host to my hosted-engine environment, but the >> 1st host doesn't have a root password - it

Re: [ovirt-users] Windows 10

2016-03-14 Thread Sandro Bonazzola
On Fri, Mar 11, 2016 at 3:12 PM, Jean-Marie Perron < jean-marie.per...@viseo.com> wrote: > Hi Uwe, > > Thank you for your reply. > > I tested versions 0.6, 0.7, 0.11 and 0.12 of qxlwddm. It's always the same. > So, after some investigation, Windows 10 requires the WDDM driver with 3D support,

Re: [ovirt-users] [hosted-engine] install additional nodes without knowing another HE host's root password?

2016-03-14 Thread Sandro Bonazzola
On Thu, Feb 25, 2016 at 7:58 AM, Wee Sritippho wrote: > Hi, > > I'm trying to deploy a 2nd host to my hosted-engine environment, but the > 1st host doesn't have a root password - it only has a sudo account. this kind of configuration is not supported by Hosted Engine.

Re: [ovirt-users] Hosted engine disk migration

2016-03-14 Thread Sandro Bonazzola
On Fri, Mar 4, 2016 at 6:27 PM, Pat Riehecky wrote: > I'm on oVirt 3.6 > > I'd like to migrate my hosted engine storage to another location and have > a few questions: > There is no special procedure to migrate the Hosted Engine storage to a new one. A possible way to do

Re: [ovirt-users] New install of hosted-engine using FibreChannel storage presenting Errors

2016-03-14 Thread Sandro Bonazzola
On Fri, Mar 11, 2016 at 5:20 PM, Paxton, Darren wrote: > Hi all > Set up a brand new cluster with hosted-engine. Chose Fibre-Channel as the > storage mechanism however on completion, running hosted-engine -vm-status I > get the following; > > # hosted-engine --vm-status

Re: [ovirt-users] "wildcard resolve to multiple address" during hosted-engine --deploy

2016-03-14 Thread Yedidyah Bar David
On Mon, Mar 14, 2016 at 3:19 AM, Zach wrote: > I keep running into the following error when going through the > "hosted-engine --deploy" configuration. > > [ ERROR ] Failed to execute stage 'Setup validation': wildcard > resolved to multiple address > > So far, I haven't