Re: [ovirt-users] Hosted engine Single Sign-On to VM with freeIPA not working

2016-03-19 Thread Ondra Machacek
Hi Paul, ok, thanks for info, then there is an issue in pam configuration, most probably. There is open issue for it on rhel7, please try read this comment[1] if it helps to you. Ondra [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1316135#c3 On 03/17/2016 06:07 PM, Paul wrote: Hi Ondra,

Re: [ovirt-users] question mark on VM ( DB status 8 )

2016-03-19 Thread Eli Mesika
- Original Message - > From: p...@email.cz > To: "users" < users@ovirt.org > > Sent: Thursday, March 17, 2016 9:27:11 AM > Subject: [ovirt-users] question mark on VM ( DB status 8 ) > Hello, > during backup VM hanged with question mark in ovirt and status 8 in DB, > snapshot file ( for

Re: [ovirt-users] Howto Backup and Restore on new Server

2016-03-19 Thread Taste-Of-IT
Hello Yaniv, ah ok understand. Export Domain will in Version X not longer supportet. Do you have any link to this information? thx Am 2016-03-17 14:48, schrieb Yaniv Dary: As removing it in the future for replacement flows. Yaniv Dary Technical Product Manager Red Hat Israel Ltd. 34

Re: [ovirt-users] [ovirt-devel] Coming (Very) Soon - New ovirt.org Website & Deprecated Wiki

2016-03-19 Thread Jakub Niedermertl
- Original Message - > From: "Daniel Erez" > To: "Mikey Ariel" > Cc: in...@ovirt.org, users@ovirt.org, de...@ovirt.org > Sent: Monday, February 22, 2016 5:20:31 PM > Subject: Re: [ovirt-users] [ovirt-devel] Coming (Very) Soon - New ovirt.org >

[ovirt-users] Install Hosted Engine NFS4 Mount Failure

2016-03-19 Thread Taste-Of-IT
Hello, i want to install Self-Hosted-Engine with Data and ISO Domain on NFS4 Share on local Server / Hypervisor. NFS is correct configure, while i can mount from client and host itself. At the point in installation setup i have to enter the path hostname:/export i got this error:Error while

[ovirt-users] Where to add NFS Data Storage

2016-03-19 Thread Taste-Of-IT
Hello, i want to install self-hosted-engine with nfs storage on host and engine uses this storage. i tried it but i dont know where to add the nfs storage for data. i first setup nfs server which is working, then added the nfs export dir in host setup installation, than install engine and

Re: [ovirt-users] centos 7.1 and up & ixgbe

2016-03-19 Thread Piotr Kliczewski
Johan, It there is temporary networking issue and you still want engine not to fence the host you can increase heartbeat interval in the engine configuration. It would tell engine to wait longer before assuming that the host is not responding. Please provide the logs so we can understand why

Re: [ovirt-users] Diagnosing Migration Error

2016-03-19 Thread Nir Soffer
On Fri, Mar 18, 2016 at 9:37 PM, Nir Soffer wrote: > On Fri, Mar 18, 2016 at 9:27 PM, Nir Soffer wrote: >> On Fri, Mar 18, 2016 at 7:59 PM, Charles Tassell >> wrote: >>> Hi Martin, >>> >>> Thanks, I checked that log and found

Re: [ovirt-users] Howto Backup and Restore on new Server

2016-03-19 Thread Taste-Of-IT
Hi Yaniv, nice one - created today from you :). So there is no finaly decision to do so? Regards Am 2016-03-17 15:39, schrieb Yaniv Dary: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1318626 [3] Yaniv Dary Technical Product Manager Red Hat Israel Ltd. 34 Jerusalem Road Building A, 4th floor

Re: [ovirt-users] 3.6.3 : Disable Networkmanager?

2016-03-19 Thread Nicolas Ecarnot
Le 17/03/2016 09:22, Edward Haas a écrit : On Thu, Mar 17, 2016 at 9:23 AM, Nicolas Ecarnot wrote: Le 17/03/2016 07:32, Edward Haas a écrit : Hello Nicolas, Please let us know which docs you refer to.

Re: [ovirt-users] 3.6.3 : Disable Networkmanager?

2016-03-19 Thread Edward Haas
On Thu, Mar 17, 2016 at 9:23 AM, Nicolas Ecarnot wrote: > Le 17/03/2016 07:32, Edward Haas a écrit : >> >> Hello Nicolas, >> >> Please let us know which docs you refer to. > > > http://community.redhat.com/blog/2014/11/up-and-running-with-ovirt-3-5-part-two/ > >> Engine by

Re: [ovirt-users] Howto Backup and Restore on new Server

2016-03-19 Thread Yaniv Dary
It's been in discussion for a while. This should happen for 4.x. Yaniv Dary Technical Product Manager Red Hat Israel Ltd. 34 Jerusalem Road Building A, 4th floor Ra'anana, Israel 4350109 Tel : +972 (9) 7692306 8272306 Email: yd...@redhat.com IRC : ydary On Thu, Mar 17, 2016 at 5:00 PM,

Re: [ovirt-users] How do I start an VM in a different 3.6 cluster

2016-03-19 Thread Bond, Darryl
I re-ran the Reports server engine-setup again and the second cluster appeared after that in the reports interface. The second cluster has 4 hosts and about 30 VMs running fine. It is a different CPU architecture than the Default cluster (Sandy Bridge vs Nehalam) though. Just to elaborate:

[ovirt-users] Vms owner

2016-03-19 Thread Budur Nagaraju
HI Is there any API to check that what are all the vms deployed by a user ? Thanks, Nagaraju ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] MOM crashes ovirt-guest-agent

2016-03-19 Thread Andreas Trawöger
Hi Martin, Whats extremely prone to errors is the way the guest agent checks the active user in GuestAgentLinux2.py line 325: users = os.popen('/usr/bin/users').read().split() This creates a new subprocess every time it is executed and if that doesn't work for whatever reason the ovirt guest

Re: [ovirt-users] Howto Backup and Restore on new Server

2016-03-19 Thread Yaniv Dary
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1318626 Yaniv Dary Technical Product Manager Red Hat Israel Ltd. 34 Jerusalem Road Building A, 4th floor Ra'anana, Israel 4350109 Tel : +972 (9) 7692306 8272306 Email: yd...@redhat.com IRC : ydary On Thu, Mar 17, 2016 at 3:55 PM, Taste-Of-IT

Re: [ovirt-users] Install Hosted Engine NFS4 Mount Failure

2016-03-19 Thread Taste-Of-IT
Hello, i could solve it by my self. In etc/resolve.conf was "search localhost mydomain.com". i removed localhost and the install goes on. Greatings Am 2016-03-18 12:12, schrieb Taste-Of-IT: Hello, i want to install Self-Hosted-Engine with Data and ISO Domain on NFS4 Share on local Server /

Re: [ovirt-users] Hosted engine Single Sign-On to VM with freeIPA not working

2016-03-19 Thread Paul
Hi Ondra, Thanks for your reply, unfortunately this does not resolve the issue. I had already seen this bug and tried it without the -authz appendix(maybe should have mentioned that). I also (may be wrongfully) assumed that the "ovirt-engine-extension-aaa-ldap-setup" would not have this

[ovirt-users] [ANN] oVirt 3.6.4 First Release Candidate is now available for testing

2016-03-19 Thread Sandro Bonazzola
The oVirt Project is pleased to announce the availability of the First Release Candidate of oVirt 3.6.4 for testing, as of March 16th, 2016 This release is available now for: * Fedora 22 * Red Hat Enterprise Linux 6.7 * CentOS Linux 6.7 (or similar) * Red Hat Enterprise Linux 7.2 or later *

Re: [ovirt-users] centos 7.1 and up & ixgbe

2016-03-19 Thread Bloemen , Jurriën
Hi Johan, Could you check if you see the following in you dmesg or message log file? [1123306.014288] [ cut here ] [1123306.014302] WARNING: at net/core/dev.c:2189 skb_warn_bad_offload+0xcd/0xda() [1123306.014306] : caps=(0x00024849, 0x) len=330

Re: [ovirt-users] MOM crashes ovirt-guest-agent

2016-03-19 Thread Martin Sivak
Hi, it is not really a bug. You should give the VM more memory if you expect that it will need it that fast. The ballooning mechanism has its disadvantages and this is one of those. We do not react fast enough when such a fast allocation happens. There is really not much we can do from the mom /

Re: [ovirt-users] oVirt - rescan new copied disks to storage

2016-03-19 Thread Nir Soffer
On Thu, Mar 17, 2016 at 4:37 PM, p...@email.cz wrote: > Hello, > how can I put a copy of VM disks ( outside ovirt envir. copy ) to ovirt > inventory ?? ( available for " attach disk" option visibility ) Do you mean how to import existing vm disk into ovirt? You can use v2v (in

Re: [ovirt-users] centos 7.1 and up & ixgbe

2016-03-19 Thread Nir Soffer
On Thu, Mar 17, 2016 at 10:49 AM, Johan Kooijman wrote: > Hi all, > > Since we upgraded to the latest ovirt node running 7.2, we're seeing that > nodes become unavailable after a while. It's running fine, with a couple of > VM's on it, untill it becomes non responsive. At

Re: [ovirt-users] question mark on VM ( DB status 8 )

2016-03-19 Thread p...@email.cz
I used that, but lock active in a few seconds again. And oVirt do not update any VM's status Pa. On 17.3.2016 10:26, Eli Mesika wrote: *From: *p...@email.cz *To: *"users"

Re: [ovirt-users] Unable to move disk on (non-)stateless machine

2016-03-19 Thread nicolas
El 2016-03-18 08:06, Tomas Jelinek escribió: - Original Message - From: nico...@devels.es To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, March 16, 2016 7:14:22 PM Subject: [ovirt-users] Unable to move disk on (non-)stateless machine Hi, We're running oVirt 3.6.3.4-1. We have 2 storage domains

[ovirt-users] NFS firewall rule

2016-03-19 Thread Bill James
How do I make it that when ever I add or reinstall a hardware node that oVirt creates a rule for NFS, port 2049? I have to either add it manually after ovirt removes it, or just tell ovirt not to touch firewall rules. Our ISO domain is not hosted by the ovirt-engine, fyi.

Re: [ovirt-users] MOM crashes ovirt-guest-agent

2016-03-19 Thread Martin Sivak
> Whats extremely prone to errors is the way the guest agent checks the active > user in GuestAgentLinux2.py line 325: > > users = os.popen('/usr/bin/users').read().split() That is something we could probably improve. The maintainer is Vinzenz Feenstra. Martin On Fri, Mar 18, 2016 at 3:13 PM,

[ovirt-users] Windows 2012 R2 VM on OVIRT

2016-03-19 Thread Bill Michelon
Hi, I have set up a Windows 2012 R2 vm in OVIRT. I have tried using e1000 and virtio drivers for network connection. I am able to establish a connection, however, cannot access internet. Despite the fact the connection shows Internet, received and sent bytes seem very low. Has anyone seen

Re: [ovirt-users] How do I start an VM in a different 3.6 cluster

2016-03-19 Thread Bond, Darryl
I actually hadn't gone back to the oVirt manager after running engine-setup on the Reports server, just checked that it was available in Reports. I just looked back in the Engine management GUI and both clusters are now an option. Something about running engine-setup on the reports server fixed

Re: [ovirt-users] Vms owner

2016-03-19 Thread Oved Ourfali
Hi Budur, If you look at /ovirt-engine/api/roles You'll see a list of roles. The role which is equivalent to the "VM owner" is UserVmManager, and you can see that its ID is "def6----def6". Then, if you go to /ovirt-engine/api/users/user-id/permissions you'll get all the

Re: [ovirt-users] How do I start an VM in a different 3.6 cluster

2016-03-19 Thread Bond, Darryl
There is definitely something amiss with my 2 clusters. I set up the Reports engine before adding the second cluster. The reports engine does not show any of the second cluster hosts. All Cluster pull down menus in the Reports only show the first cluster. Darryl

Re: [ovirt-users] question mark on VM ( DB status 8 )

2016-03-19 Thread Nir Soffer
On Thu, Mar 17, 2016 at 11:35 AM, p...@email.cz wrote: > I used that, but lock active in a few seconds again. > And oVirt do not update any VM's status Unlocking entities is ok when you know that the operation that took the lock is finished or failed. This is a workaround for

Re: [ovirt-users] Hosted engine Single Sign-On to VM with freeIPA not working

2016-03-19 Thread Ondra Machacek
Hi, your authz name should match kerberos name. So please change your authz name from 'DOMAIN-authz' to 'DOMAIN' Please see this bz[1] for more detail. Ondra [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1133137#c7 On 03/17/2016 04:22 PM, Paul wrote: Hi, I am having an issue with getting

Re: [ovirt-users] centos 7.1 and up & ixgbe

2016-03-19 Thread Jeff Spahr
I had the same issue, and I also have a support case open. They referenced https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1288237 which is private. I didn't have any success getting that bugzilla changed to public. We couldn't keep waiting for the issue to be fixed so we replaced the NICs with

[ovirt-users] hosted engine vm nic

2016-03-19 Thread qinglong.d...@horebdata.cn
Hi: In 3.5, I can add a nic for the hosted engine vm by following these steps: - Created the network in the UI - hosted-engine --set-maintenance --mode=global - edited /etc/ovirt-hosted-engine/vm.conf; duplicated the existing network line, changing the macAddr, network, deviceId, and

Re: [ovirt-users] User with extended tab in User Panel?

2016-03-19 Thread Ondra Machacek
It's bug[1], should be fixed in 3.6.5. [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1316849 On 03/19/2016 09:11 AM, James Michels wrote: Sorry, there was an another one: UserProfileEditor on (System) which someone mistakenly granted probably, but removing it makes no difference, user still

Re: [ovirt-users] Diagnosing Migration Error

2016-03-19 Thread Charles Tassell
Hi Martin, Thanks, I checked that log and found the error " AttributeError: 'SourceThread' object has no attribute '_destServer'" which from what I see from my googling was supposedly fixed... I'm running vdsm-4.17.23-0.el7.centos.noarch which I believe is the latest. The full error is:

Re: [ovirt-users] multiple NICs VLAN ID conflict

2016-03-19 Thread Bill James
I tried based on this url: (based on https://github.com/oVirt/vdsm/blob/master/vdsm_hooks/extra_ipv4_addrs/extra_ipv4_addrs.py_) It seems to work ok, but the ovirt gui says the network is out of sync. So I can't add any more networks to that interface. :-( If I try detaching the "custom"

[ovirt-users] engine-setup error

2016-03-19 Thread qinglong.d...@horebdata.cn
Hi, I wanted to install webSocket proxy on another host, but I got an error when setting up engine. [root@proxy ~]# engine-setup [ INFO ] Stage: Initializing [ INFO ] Stage: Environment setup Configuration files: ['/etc/ovirt-engine-setup.conf.d/10-packaging-jboss.conf',

Re: [ovirt-users] 3.6.3 : Disable Networkmanager?

2016-03-19 Thread Edward Haas
On Thu, Mar 17, 2016 at 10:41 AM, Nicolas Ecarnot wrote: > Le 17/03/2016 09:22, Edward Haas a écrit : >> >> On Thu, Mar 17, 2016 at 9:23 AM, Nicolas Ecarnot >> wrote: >>> >>> Le 17/03/2016 07:32, Edward Haas a écrit : Hello Nicolas,

Re: [ovirt-users] engine-setup error

2016-03-19 Thread Simone Tiraboschi
On Fri, Mar 18, 2016 at 3:54 AM, qinglong.d...@horebdata.cn < qinglong.d...@horebdata.cn> wrote: > Hi, > I wanted to install webSocket proxy on another host, but I got an > error when setting up engine. > > It's just that you installed all the engine rpms also on the additional host where

[ovirt-users] Hosted engine Single Sign-On to VM with freeIPA not working

2016-03-19 Thread Paul
Hi, I am having an issue with getting SSO to work when a standard user(UserRole) logs in to the UserPortal. The user has permission to use only this VM, so after login the console is automatically opened for that VM. Problem is that it doesn't login on the VM system with the provided

[ovirt-users] MOM crashes ovirt-guest-agent

2016-03-19 Thread Andreas Trawöger
Hi, I'm trying to track down why my Foreman Centos7 VM continuously crashes with out of Memory errors on my ovirt-3.6 hosts and what seems to happen is the following: 1. The Foreman VM only uses 1GB at the beginning and MOM over time reduces the memory size from 8GB Ram to the defined

[ovirt-users] Trouble configuring ISO domain on oVirt 3.5

2016-03-19 Thread Hal Martin
Hello everyone, Please excuse me if this question has been asked before, I've searched the mailing list archives and can't find someone having the same problem as I am. I have a new oVirt installation that I'm trying to configure, and I cannot get the ISO domain I configured during engine-setup

Re: [ovirt-users] Diagnosing Migration Error

2016-03-19 Thread Martin Sivak
Hi Charles, you can probably get much more detailed explanation from the vdsm and libvirt logs from the two hosts. Take a look at /var/log/vdsm/vdsm.log. Best regards Martin Sivak SLA / oVirt On Fri, Mar 18, 2016 at 3:37 PM, Charles Tassell wrote: > Hello, > > I'm

[ovirt-users] oVirt - rescan new copied disks to storage

2016-03-19 Thread p...@email.cz
Hello, how can I put a copy of VM disks ( outside ovirt envir. copy ) to ovirt inventory ?? ( available for " attach disk" option visibility ) regs. Pavel ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] Storage Diversity Options oVirt 3.6

2016-03-19 Thread Clint Boggio
Greetings all, and Happy Friday; I'm running oVirt 3.6 management engine that is currently overseeing 4 compute nodes, attached to iSCSI storage over Infiniband. The compute nodes have 8 hot-swap hard drive slots, with each only having 2 slots occupied in a hardware RAID array level one for the

Re: [ovirt-users] multiple NICs VLAN ID conflict

2016-03-19 Thread Edward Haas
On Thu, Mar 17, 2016 at 2:14 AM, Bill James wrote: > I tried based on this url: (based on > https://github.com/oVirt/vdsm/blob/master/vdsm_hooks/extra_ipv4_addrs/extra_ipv4_addrs.py_) > It seems to work ok, but the ovirt gui says the network is out of sync. > So I can't add

[ovirt-users] centos 7.1 and up & ixgbe

2016-03-19 Thread Johan Kooijman
Hi all, Since we upgraded to the latest ovirt node running 7.2, we're seeing that nodes become unavailable after a while. It's running fine, with a couple of VM's on it, untill it becomes non responsive. At that moment it doesn't even respond to ICMP. It'll come back by itself after a while, but

Re: [ovirt-users] How do I start an VM in a different 3.6 cluster

2016-03-19 Thread Yaniv Dary
The reports will only show clusters with hosts\vms. Depends on what the report is about. Yaniv Dary Technical Product Manager Red Hat Israel Ltd. 34 Jerusalem Road Building A, 4th floor Ra'anana, Israel 4350109 Tel : +972 (9) 7692306 8272306 Email: yd...@redhat.com IRC : ydary On Thu,

[ovirt-users] User with extended tab in User Panel?

2016-03-19 Thread James Michels
Hi, This is oVirt 3.6.3.4, and I have a user with the following permissions. Role | Object | Inherited permission UserTemplateBasedVm | Small (VM Template) | Everyone UserTemplateBasedVm | Medium (VM Template) | Everyone UserTemplateBasedVm | Large (VM Template) | Everyone UserTemplateBasedVm |

Re: [ovirt-users] User with extended tab in User Panel?

2016-03-19 Thread James Michels
Sorry, there was an another one: UserProfileEditor on (System) which someone mistakenly granted probably, but removing it makes no difference, user still sees the Expanded tab. There are no groups in this system. In short, these permissions are inherited from Everyone: UserTemplateBasedVm

Re: [ovirt-users] centos 7.1 and up & ixgbe

2016-03-19 Thread Sigbjorn Lie
Hi, Is this on CentOS/RHEL 7.2? Log in as root as see if you can see any messages from ixgbe about "tx queue hung" in dmesg. I currently have an open support case for RHEL7.2 and the ixgbe driver, where there is a driver issue causing the network adapter to reset continuously when there are

Re: [ovirt-users] Dumb question: exclamation mark next to VM?

2016-03-19 Thread Greg Sheremeta
[ https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1305539 ] was a duplicate of [ https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1304729 ] In any case, fix posted. Currently targeted for 3.6. Thanks for reporting. Best wishes, Greg On Mon, Feb 8, 2016 at 9:36 AM, Greg Sheremeta

[ovirt-users] [Reminder]: Today - First oVirt community meetup in Boston MA area

2016-03-19 Thread Douglas Landgraf
Join us for an evening of knowledge-sharing, networking, and Q about the oVirt open-source project. All skill levels are welcome! In this first meetup we will introduce oVirt, show a live demo, and answer any questions you might have about the technology and the community. The meetup will be

Re: [ovirt-users] 3.6.3 : Disable Networkmanager?

2016-03-19 Thread Nicolas Ecarnot
Le 17/03/2016 09:57, Edward Haas a écrit : When you add a host through Engine, it is supposed to disable NM on the host. So far, this sounds to me totally adequate. -- Nicolas ECARNOT ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Diagnosing Migration Error

2016-03-19 Thread Nir Soffer
On Fri, Mar 18, 2016 at 7:59 PM, Charles Tassell wrote: > Hi Martin, > > Thanks, I checked that log and found the error " AttributeError: > 'SourceThread' object has no attribute '_destServer'" which from what I see > from my googling was supposedly fixed... I'm running

Re: [ovirt-users] Can't remove snapshot

2016-03-19 Thread Nathanaël Blanchet
Hello, I can create snapshot when no one exists but I'm not able to remove it after. It concerns many of my vms, and when stopping them, they can't boot anymore because of the illegal status of the disks, this leads me in a critical situation VM fedora23 is down with error. Exit message:

Re: [ovirt-users] User with extended tab in User Panel?

2016-03-19 Thread Oved Ourfali
As far as I remember you're right. Are you sure these are the only permissions? Maybe something inherited from a group? I can check the code next week to make sure nothing has changed. On Mar 18, 2016 23:10, "James Michels" wrote: > Hi, > > This is oVirt 3.6.3.4,

Re: [ovirt-users] [hosted-engine] Setup broke host's network

2016-03-19 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Mar 17, 2016 at 11:34 AM, Wee Sritippho wrote: > Hi, > > I setup the host's network while installing CentOS 7 (GUI), so the network > configuration is like this: > > eno1 --> bond0_slave1 --\ > |--> bond0 > eno2 --> bond0_slave2 --/ > > After

[ovirt-users] Diagnosing Migration Error

2016-03-19 Thread Charles Tassell
Hello, I'm trying to test migrating a VM from one host to another and it's failing, but with no apparent error message. I took a look at the server logs (which I've copied below) but there doesn't seem to be anything in here that would help track down the problem. Should I be looking