[ovirt-users] oVirt 4.0.2 RC

2016-08-11 Thread Fernando Fuentes
So I went to do an update to my ovirt system and found that the RC is coming down to my production box... IE: 4.0.2 I did a repo list and found - centos-ovirt40-candidate Than found that 4.0.2 its also coming down from the ovirt-4.0 repo... ovirt-engine-sdk-python noarch

Re: [ovirt-users] ovirt4.0.1 and new node, migration fails

2016-08-11 Thread Bill James
just fyi, I tried updating to ovirt-engine-4.0.2.6-1.el7.centos.noarch and still same story, it won't let me select a specific host to deploy a VM to, and doesn't tell me why not. However I can migrate the VM from one node to the other one just fine. Any ideas why? I provided logs earlier.

Re: [ovirt-users] Missing vdsm-vhostmd-hook for oVirt 4.x

2016-08-11 Thread Arsène Gschwind
Thanks a lot for the information and for your great job. Regards, Arsène On 08/11/2016 08:13 PM, Sandro Bonazzola wrote: There's a patch on vdsm master which is pending merge to re add it. In 4.0.3 it should be back. Il 09/Ago/2016 19:40, "Arsène Gschwind"

Re: [ovirt-users] oVirt upgrade

2016-08-11 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Aug 11, 2016 at 5:02 PM, Gianluca Cecchi wrote: > > On Wed, Aug 10, 2016 at 12:38 PM, Yedidyah Bar David > wrote: >> >> >> > >> > Ok, thanks for the update and clarifications. >> > From an operational point of view, what will change? >> > RIght

Re: [ovirt-users] edit gluster storage domain

2016-08-11 Thread Edward Clay
Looks like I found the answer. http://200.1.19.60/ovirt-engine/docs/manual/en_US/html/Administration_Guide/sect-Storage_Tasks.html On 08/11/2016 12:38 PM, Nir Soffer wrote: > On Thu, Aug 11, 2016 at 9:22 PM, Edward Clay wrote: >> Hello, I need to edit a glusterfs

Re: [ovirt-users] edit gluster storage domain

2016-08-11 Thread Edward Clay
Thanks for the prompt reply. I'm still a bit new to ovirt, so how do I actually put the storage domain into maintenance mode in v3.6.7.5-1? On 08/11/2016 12:38 PM, Nir Soffer wrote: > On Thu, Aug 11, 2016 at 9:22 PM, Edward Clay wrote: >> Hello, I need to edit a

Re: [ovirt-users] edit gluster storage domain

2016-08-11 Thread Nir Soffer
On Thu, Aug 11, 2016 at 9:22 PM, Edward Clay wrote: > Hello, I need to edit a glusterfs storage domain to add the mount > option " backupvolfile-server=SERVER" So when the primary servers IP is > not accessible the remaining servers will be used to retrieve data >

Re: [ovirt-users] LVM2 Thinprovisioned

2016-08-11 Thread Fernando Frediani
Ok Chris, got what you mean. Thanks for clarifying. Fernando Em 11/08/2016 15:12, Chris Adams escreveu: Once upon a time, Fernando Frediani said: I use LVM2 and Thinprovisioned LVs to put Filesystems and it works with no issues. It's just a question of

[ovirt-users] edit gluster storage domain

2016-08-11 Thread Edward Clay
Hello, I need to edit a glusterfs storage domain to add the mount option " backupvolfile-server=SERVER" So when the primary servers IP is not accessible the remaining servers will be used to retrieve data stored on the gluster volume. Right now when I try to edit the storage domain the mount

Re: [ovirt-users] Missing vdsm-vhostmd-hook for oVirt 4.x

2016-08-11 Thread Sandro Bonazzola
There's a patch on vdsm master which is pending merge to re add it. In 4.0.3 it should be back. Il 09/Ago/2016 19:40, "Arsène Gschwind" ha scritto: > Hi, > > I'm missing vdsm-vhostmd-hook for oVirt 4, will this hook not be available > for this version? > > Regards, >

Re: [ovirt-users] LVM2 Thinprovisioned

2016-08-11 Thread Chris Adams
Once upon a time, Fernando Frediani said: > I use LVM2 and Thinprovisioned LVs to put Filesystems and it works > with no issues. It's just a question of handling it correctly to > tell it how to create each storage chunk that way. The same way > those LVs can be used

Re: [ovirt-users] LVM2 Thinprovisioned

2016-08-11 Thread Fernando Frediani
I use LVM2 and Thinprovisioned LVs to put Filesystems and it works with no issues. It's just a question of handling it correctly to tell it how to create each storage chunk that way. The same way those LVs can be used to run VMs as they are in traditional LVM. Not sure what you mean by cote

Re: [ovirt-users] time zone

2016-08-11 Thread Fernando Fuentes
To All, Thanks for the reply. You might be right on the old out dated guest tools. Updating them now. Regards, -- Fernando Fuentes ffuen...@txweather.org http://www.txweather.org On Thu, Aug 11, 2016, at 03:05 AM, Vinzenz Feenstra wrote: > > > On Aug 11, 2016, at 8:39 AM, Michal Skrivanek

Re: [ovirt-users] LVM2 Thinprovisioned

2016-08-11 Thread Chris Adams
Once upon a time, Fernando Frediani said: > Thanks for the answer anyway. Hopefully at least LVM2 > Thinprovisioning comes up anytime soon. This has nothing to do with oVirt; it is something the core Linux LVM code does not support. Last time I looked, nobody was

Re: [ovirt-users] LVM2 Thinprovisioned

2016-08-11 Thread Fernando Frediani
Really ? That's pretty bad and another downside unfortunately. The fact that the only option for block storage is LVM (so there is not suitable Clustered Filesystem to run QCOW2 files) and now that LVM2 Thinprovisioned is not supported can be a real issue where Thinprovisioned LUNs are not

Re: [ovirt-users] ovirt-Guest-agent CPU usage

2016-08-11 Thread Tadas
Thank you again. Recompiling to latest ovirt agent solved issue. -Original Message- From: Vinzenz Feenstra Sent: Thursday, August 11, 2016 4:24 PM To: Tadas Cc: users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] ovirt-Guest-agent CPU usage On Aug 11, 2016, at 3:08 PM, Tadas

Re: [ovirt-users] LVM2 Thinprovisioned

2016-08-11 Thread Nir Soffer
On Tue, Aug 9, 2016 at 3:16 PM, Fernando Frediani wrote: > Hello all. > > When you use oVirt with a Block Storage the only option available to store > de VMs is LVM. > > Does LVM in oVirt use Thinprovisoned (supported in LVM2) instead of having > to use the SAN

Re: [ovirt-users] import qcow2 image to ovirt

2016-08-11 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Aug 11, 2016 at 4:40 PM, Amit Aviram wrote: > > On Thu, Aug 11, 2016 at 5:39 PM, Amit Aviram wrote: > >> Due to bug: >> https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1365451 >> >> There will need to be special configurations to do, in order to run

Re: [ovirt-users] import qcow2 image to ovirt

2016-08-11 Thread Amit Aviram
On Thu, Aug 11, 2016 at 5:39 PM, Amit Aviram wrote: > Due to bug: > https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1365451 > > There will need to be special configurations to do, in order to run > ovirt-imageio-proxy after upgrade. we are making best efforts to publish > this

Re: [ovirt-users] import qcow2 image to ovirt

2016-08-11 Thread Amit Aviram
Due to bug: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1365451 There will need to be special configurations to do, in order to run ovirt-imageio-proxy after upgrade. we are making best efforts to publish this fix asap On Thu, Aug 11, 2016 at 4:39 PM, Gianluca Cecchi

Re: [ovirt-users] import qcow2 image to ovirt

2016-08-11 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Aug 11, 2016 at 3:39 PM, Gianluca Cecchi wrote: > On Wed, Aug 10, 2016 at 4:20 PM, Amit Aviram wrote: > >> It seems like you have an early version of ovirt-4.0, if you'll update >> your version it might solve some of your problems (such as

Re: [ovirt-users] oVirt Node 3.6

2016-08-11 Thread Michael Cooper
Hello Douglas, I was able to get this version (ovirt-node-iso-3.6-0.999.201608101021.el7.centos ) to work, I have added the link for the one I used for other

Re: [ovirt-users] oVirt Node 3.6

2016-08-11 Thread Douglas Schilling Landgraf
Hi Michael, On 08/11/2016 09:25 AM, Michael Cooper wrote: Hey Guys New to the group, I have got the controller installed and it's working fine. Now I have burned an ISO of oVirt Node 3.6 this one is the one I used ovirt-node-ng-installer-ovirt-3.6-2016052403. I am getting an error

Re: [ovirt-users] oVirt upgrade

2016-08-11 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, Aug 10, 2016 at 12:38 PM, Yedidyah Bar David wrote: > > > > > Ok, thanks for the update and clarifications. > > From an operational point of view, what will change? > > RIght now, in 4.0, if I select Default cluster and try to edit it and > > upgrade its Compatibility

Re: [ovirt-users] import qcow2 image to ovirt

2016-08-11 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, Aug 10, 2016 at 4:20 PM, Amit Aviram wrote: > It seems like you have an early version of ovirt-4.0, if you'll update > your version it might solve some of your problems (such as the exception in > the screenshot). soon, the size and format will be deduced from the

Re: [ovirt-users] ovirt-Guest-agent CPU usage

2016-08-11 Thread Tadas
I will try to compile it again. I've installed via ovirt commandline "OVirtGuestService.exe -install". Maybe i've managed to put wrong daemon. Will try this again. Thank you. -Original Message- From: Vinzenz Feenstra Sent: Thursday, August 11, 2016 4:24 PM To: Tadas Cc:

Re: [ovirt-users] ovirt-Guest-agent CPU usage

2016-08-11 Thread Tadas
I've used http://resources.ovirt.org/pub/ovirt-3.6/iso/oVirt-toolsSetup/3.6-3/oVirt-toolsSetup_3.6-3.fc23.iso But also, i've compiled ovirt guest agent from sources from github and had the same result. -Original Message- From: Vinzenz Feenstra Sent: Thursday, August 11, 2016 3:39 PM

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-11 Thread Shahar Havivi
On 11.08.16 18:09, Anantha Raghava wrote: > Hi, > > I have attached the log of both virsh -c ssh://root@192.168.1.40 & virsh -c > xen+ssh://root@192.168.1.40 > > > Hope this helps to debug. not for me, please try to send the log and a small explanation that you try to connect via virsh to

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-11 Thread Anantha Raghava
Hi, I have attached the log of both virsh -c ssh://root@192.168.1.40 & virsh -c xen+ssh://root@192.168.1.40 Hope this helps to debug. -- Thanks & Regards, Anantha Raghava Do not print this e-mail unless required. Save Paper & trees. On Thursday 11 August 2016 04:01 PM, Shahar Havivi

Re: [ovirt-users] 3.6 : iSCSI LUN not detected

2016-08-11 Thread Alexis HAUSER
> Yes, you cannot remove the master storage domain, so you need to create > another > domain and make it the master. Then you will be able to detach the > original storage > domain properly. > Nir I would love to do that...But it's not possible as long as the master data domain is in

Re: [ovirt-users] ovirt-Guest-agent CPU usage

2016-08-11 Thread Vinzenz Feenstra
> On Aug 11, 2016, at 2:20 PM, Tadas wrote: > > Sorry, managed to send corrupted message. > > I do not think there's problems with virtio console drivers. I've > installed ovirt guest tools iso from http://resources.ovirt.org/pub. > Also I can read data from ovirt agent on

Re: [ovirt-users] How to asssign a static IP to VM?

2016-08-11 Thread Ollie Armstrong
On 11 August 2016 at 13:10, lifuqiong wrote: > I searched google and found there is no way to assign a static IP to VM > until 2012, in http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2012-May/007559.html; > > > > Is there any solution to assign static IP now? You can use

[ovirt-users] Convert OnApp VM to oVirt

2016-08-11 Thread Fernando Frediani
Hi, Has anyone done a VM conversion from OnApp (therefore running in LVM) to oVirt/RHEV format being either buried in LVM or in a QCOW2 file. I've seen some instructions using qemu-img but wanted to find out if anyone has found any issues in this process. Any adjusts to be done before

Re: [ovirt-users] ovirt-Guest-agent CPU usage

2016-08-11 Thread Tadas
Sorry, managed to send corrupted message. I do not think there's problems with virtio console drivers. I've installed ovirt guest tools iso from http://resources.ovirt.org/pub.  Also I can read data from ovirt agent on hypervisor side by using socat: "socat pathtosocketfile  -" This gives me all

[ovirt-users] How to asssign a static IP to VM?

2016-08-11 Thread lifuqiong
Hi all, I searched google and found there is no way to assign a static IP to VM until 2012, in http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2012-May/007559.html; Is there any solution to assign static IP now? Thank you Mark

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-11 Thread Anantha Raghava
Hi Tomáš, virsh list --all works locally and results in list of all VMs. virsh -c xen+ssh://root@192.168.1.40 results in two errors: error: failed to connect to hypervisor error: End of file while reading data: : Input/output error -- Thanks & Regards, Anantha Raghava On Thursday 11

Re: [ovirt-users] ovirt-Guest-agent CPU usage

2016-08-11 Thread Tadas
"socat pathtosocketfile  -" This gives me all information about VM from ovirtagent. But as soon as i close reading socket, ovirt agent loops in itself and uses whole single core. If i socat again - load drops and I can see information from agent again. So problem is that you allways need to have

Re: [ovirt-users] ovirt-Guest-agent CPU usage

2016-08-11 Thread Vinzenz Feenstra
> On Aug 11, 2016, at 12:21 PM, Tadas wrote: > > It seems, that if socket is not opened at hypervisor side, ovirt agent > starts to loop with loads of "VirtIoCHannel::200::root::Written" > messages per second. You probably don’t have the virtio drivers for the channel

Re: [ovirt-users] 3.6 : iSCSI LUN not detected

2016-08-11 Thread Nir Soffer
On Thu, Aug 11, 2016 at 12:27 PM, Alexis HAUSER wrote: > >> Hi Alexis > >> Were you able to resolve your storage LUN issue? > >> Regards, > > >> Kevin > > > I am trying the suggested solution on this post by Nir Soffer : reconnect the > storage to the older

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-11 Thread Tomáš Golembiovský
Hi, On Thu, 11 Aug 2016 14:14:24 +0530 Anantha Raghava wrote: > Hi, > > Tested this with different combinations: > > a. from VDSM host, both "ssh root@192.168.1.40" and "sudo -u vdsm ssh > root@192.168.1.40" commands are logging in without asking for password

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-11 Thread Shahar Havivi
On 11.08.16 14:14, Anantha Raghava wrote: > Hi, > > Tested this with different combinations: > > a. from VDSM host, both "ssh root@192.168.1.40" and "sudo -u vdsm ssh > root@192.168.1.40" commands are logging in without asking for password and I > can run all xe commands without any glitch

Re: [ovirt-users] 3.6 : iSCSI LUN not detected

2016-08-11 Thread Alexis HAUSER
> Hi Alexis > Were you able to resolve your storage LUN issue? > Regards, > Kevin I am trying the suggested solution on this post by Nir Soffer : reconnect the storage to the older hypervisor and detach it correctly...But it doesn't work : >From the DC : 1. I set the storage (which is

Re: [ovirt-users] leasing of vms

2016-08-11 Thread Joop
On 10-8-2016 14:30, Budur Nagaraju wrote: > I want to restrict the vms to users for certain period , once the > lease is expired vm should automatically retire. foreman has a plugin which will decommission a vm after a certain time. Regards, Joop ___

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-11 Thread Anantha Raghava
Hi, Tested this with different combinations: a. from VDSM host, both "ssh root@192.168.1.40" and "sudo -u vdsm ssh root@192.168.1.40" commands are logging in without asking for password and I can run all xe commands without any glitch without modifications to default xen server firewall or

Re: [ovirt-users] 3.6 : iSCSI LUN not detected

2016-08-11 Thread Kevin Goldblatt
Hi Alexis Were you able to resolve your storage LUN issue? Regards, Kevin On Wed, Aug 10, 2016 at 11:38 AM, Alexis HAUSER < alexis.hau...@telecom-bretagne.eu> wrote: > Hi, > > I am reinstalling a new Node with a new hosted-engine and I would like to > import an iSCSI storage from a previous

Re: [ovirt-users] time zone

2016-08-11 Thread Vinzenz Feenstra
> On Aug 11, 2016, at 8:39 AM, Michal Skrivanek > wrote: > > >> On 10 Aug 2016, at 21:15, Fernando Fuentes wrote: >> >> Team, >> >> My vms are coming up with an exclamation mark saying that the guest time >> zone differs from the

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-11 Thread Shahar Havivi
On 10.08.16 19:40, Anantha Raghava wrote: > Hello Richard / Shahar, > > I installed and enabled nc on Xen Server host. Now the " .. sh: nc: > command not found: Input/output error" is gone. Communication is > established. However I am still getting two specific errors: > > VDSM ovirt_engine