Re: [ovirt-users] Issue with a LACP bond interface.

2017-11-01 Thread CRiMSON
net_persistence = ifcfg

in /etc/vdsm/vdsm.conf

Seems to have fixed the issue.

On 1 November 2017 at 21:11, CRiMSON  wrote:

> Ohhh ok weir only 1 interface falls out. Let's find that command.
>
> On 1 November 2017 at 21:10, Derek Atkins  wrote:
>
>> You need to save the network configuration.  Ovirt calls it "persist".  I
>> don't know the vdsClient command but there is one to save the network
>> configuration.
>>
>> -derek
>> Sent using my mobile device. Please excuse any typos.
>>
>> On November 1, 2017 9:07:01 PM CRiMSON  wrote:
>>
>>> The config details:
>>>
>>> root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-bond0
>>>
>>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>>
>>> DEVICE=bond0
>>>
>>> BONDING_OPTS='mode=4 lacp_rate=1 miimon=100 xmit_hash_policy=2'
>>>
>>> BRIDGE=ovirtmgmt
>>>
>>> ONBOOT=yes
>>>
>>> MTU=1500
>>>
>>> DEFROUTE=no
>>>
>>> NM_CONTROLLED=no
>>>
>>> IPV6INIT=no
>>>
>>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-eno1
>>>
>>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>>
>>> DEVICE=eno1
>>>
>>> MASTER=bond0
>>>
>>> SLAVE=yes
>>>
>>> ONBOOT=yes
>>>
>>> MTU=1500
>>>
>>> DEFROUTE=no
>>>
>>> NM_CONTROLLED=no
>>>
>>> IPV6INIT=no
>>>
>>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp11s0
>>>
>>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>>
>>> DEVICE=enp11s0
>>>
>>> MASTER=bond0
>>>
>>> SLAVE=yes
>>>
>>> ONBOOT=yes
>>>
>>> DEFROUTE=no
>>>
>>> NM_CONTROLLED=no
>>>
>>> IPV6INIT=no
>>>
>>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp2s0f0
>>>
>>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>>
>>> DEVICE=enp2s0f0
>>>
>>> MASTER=bond0
>>>
>>> SLAVE=yes
>>>
>>> ONBOOT=yes
>>>
>>> MTU=1500
>>>
>>> DEFROUTE=no
>>>
>>> NM_CONTROLLED=no
>>>
>>> IPV6INIT=no
>>>
>>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp2s0f1
>>>
>>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>>
>>> DEVICE=enp2s0f1
>>>
>>> MASTER=bond0
>>>
>>> SLAVE=yes
>>>
>>> ONBOOT=yes
>>>
>>> MTU=1500
>>>
>>> DEFROUTE=no
>>>
>>> NM_CONTROLLED=no
>>>
>>> IPV6INIT=no
>>>
>>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-ovirtmgmt
>>>
>>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>>
>>> DEVICE=ovirtmgmt
>>>
>>> TYPE=Bridge
>>>
>>> DELAY=0
>>>
>>> STP=off
>>>
>>> ONBOOT=yes
>>>
>>> BOOTPROTO=dhcp
>>>
>>> MTU=1500
>>>
>>> DEFROUTE=yes
>>>
>>> NM_CONTROLLED=no
>>>
>>> IPV6INIT=no
>>>
>>> DNS1=10.100.100.1
>>>
>>> DNS2=10.1.2.2
>>>
>>> [root@lv426 network-scripts]# cat /proc/net/bonding/bond0 |grep Slave
>>>
>>> *Slave* Interface: eno1
>>>
>>> *Slave* queue ID: 0
>>>
>>> *Slave* Interface: enp2s0f0
>>>
>>> *Slave* queue ID: 0
>>>
>>> *Slave* Interface: enp2s0f1
>>>
>>> *Slave* queue ID: 0
>>>
>>> *Slave* Interface: enp11s0
>>>
>>> *Slave* queue ID: 0
>>>
>>> As you can see by the above all 4 interfaces are configured and up
>>> properly and working.
>>>
>>> I've configured them using the command:
>>>
>>>  vdsClient -s 0 setupNetworks bondings='{bond0:{nics:eno1+en
>>> p11s0+enp2s0f0+enp2s0f1,options:mode=4 lacp_rate=1 miimon=100
>>> xmit_hash_policy=2}}'
>>>
>>> It's all good.
>>>
>>> But when I reboot interface3 enp11s0 is not part of the bond,
>>>
>>> [root@lv426 ~]# cat /proc/net/bonding/bond0 |grep Slave
>>>
>>> *Slave* Interface: eno1
>>>
>>> *Slave* queue ID: 0
>>>
>>> *Slave* Interface: enp2s0f0
>>>
>>> *Slave* queue ID: 0
>>>
>>> *Slave* Interface: enp2s0f1
>>>
>>> *Slave* queue ID: 0
>>>
>>> And looks like it's had it's bonding config removed b y VDSM.
>>>
>>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp11s0
>>>
>>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>>
>>> DEVICE=enp11s0
>>>
>>> ONBOOT=yes
>>>
>>> MTU=1500
>>>
>>> NM_CONTROLLED=no
>>>
>>> If I re-=run the vdsClient command and if down/ifup the interface it
>>> happily rejoins the bond and carries on working perfectly.
>>>
>>> For the life of me I can't figure out what I'm missing / done wrong.
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> ___
>>> Users mailing list
>>> Users@ovirt.org
>>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>>
>>>
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Issue with a LACP bond interface.

2017-11-01 Thread CRiMSON
Ohhh ok weir only 1 interface falls out. Let's find that command.

On 1 November 2017 at 21:10, Derek Atkins  wrote:

> You need to save the network configuration.  Ovirt calls it "persist".  I
> don't know the vdsClient command but there is one to save the network
> configuration.
>
> -derek
> Sent using my mobile device. Please excuse any typos.
>
> On November 1, 2017 9:07:01 PM CRiMSON  wrote:
>
>> The config details:
>>
>> root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-bond0
>>
>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>
>> DEVICE=bond0
>>
>> BONDING_OPTS='mode=4 lacp_rate=1 miimon=100 xmit_hash_policy=2'
>>
>> BRIDGE=ovirtmgmt
>>
>> ONBOOT=yes
>>
>> MTU=1500
>>
>> DEFROUTE=no
>>
>> NM_CONTROLLED=no
>>
>> IPV6INIT=no
>>
>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-eno1
>>
>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>
>> DEVICE=eno1
>>
>> MASTER=bond0
>>
>> SLAVE=yes
>>
>> ONBOOT=yes
>>
>> MTU=1500
>>
>> DEFROUTE=no
>>
>> NM_CONTROLLED=no
>>
>> IPV6INIT=no
>>
>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp11s0
>>
>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>
>> DEVICE=enp11s0
>>
>> MASTER=bond0
>>
>> SLAVE=yes
>>
>> ONBOOT=yes
>>
>> DEFROUTE=no
>>
>> NM_CONTROLLED=no
>>
>> IPV6INIT=no
>>
>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp2s0f0
>>
>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>
>> DEVICE=enp2s0f0
>>
>> MASTER=bond0
>>
>> SLAVE=yes
>>
>> ONBOOT=yes
>>
>> MTU=1500
>>
>> DEFROUTE=no
>>
>> NM_CONTROLLED=no
>>
>> IPV6INIT=no
>>
>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp2s0f1
>>
>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>
>> DEVICE=enp2s0f1
>>
>> MASTER=bond0
>>
>> SLAVE=yes
>>
>> ONBOOT=yes
>>
>> MTU=1500
>>
>> DEFROUTE=no
>>
>> NM_CONTROLLED=no
>>
>> IPV6INIT=no
>>
>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-ovirtmgmt
>>
>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>
>> DEVICE=ovirtmgmt
>>
>> TYPE=Bridge
>>
>> DELAY=0
>>
>> STP=off
>>
>> ONBOOT=yes
>>
>> BOOTPROTO=dhcp
>>
>> MTU=1500
>>
>> DEFROUTE=yes
>>
>> NM_CONTROLLED=no
>>
>> IPV6INIT=no
>>
>> DNS1=10.100.100.1
>>
>> DNS2=10.1.2.2
>>
>> [root@lv426 network-scripts]# cat /proc/net/bonding/bond0 |grep Slave
>>
>> *Slave* Interface: eno1
>>
>> *Slave* queue ID: 0
>>
>> *Slave* Interface: enp2s0f0
>>
>> *Slave* queue ID: 0
>>
>> *Slave* Interface: enp2s0f1
>>
>> *Slave* queue ID: 0
>>
>> *Slave* Interface: enp11s0
>>
>> *Slave* queue ID: 0
>>
>> As you can see by the above all 4 interfaces are configured and up
>> properly and working.
>>
>> I've configured them using the command:
>>
>>  vdsClient -s 0 setupNetworks bondings='{bond0:{nics:eno1+
>> enp11s0+enp2s0f0+enp2s0f1,options:mode=4 lacp_rate=1 miimon=100
>> xmit_hash_policy=2}}'
>>
>> It's all good.
>>
>> But when I reboot interface3 enp11s0 is not part of the bond,
>>
>> [root@lv426 ~]# cat /proc/net/bonding/bond0 |grep Slave
>>
>> *Slave* Interface: eno1
>>
>> *Slave* queue ID: 0
>>
>> *Slave* Interface: enp2s0f0
>>
>> *Slave* queue ID: 0
>>
>> *Slave* Interface: enp2s0f1
>>
>> *Slave* queue ID: 0
>>
>> And looks like it's had it's bonding config removed b y VDSM.
>>
>> [root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp11s0
>>
>> # Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos
>>
>> DEVICE=enp11s0
>>
>> ONBOOT=yes
>>
>> MTU=1500
>>
>> NM_CONTROLLED=no
>>
>> If I re-=run the vdsClient command and if down/ifup the interface it
>> happily rejoins the bond and carries on working perfectly.
>>
>> For the life of me I can't figure out what I'm missing / done wrong.
>>
>>
>>
>>
>>
>> ___
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>
>>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Issue with a LACP bond interface.

2017-11-01 Thread Derek Atkins
You need to save the network configuration.  Ovirt calls it "persist".  I 
don't know the vdsClient command but there is one to save the network 
configuration.


-derek
Sent using my mobile device. Please excuse any typos.



On November 1, 2017 9:07:01 PM CRiMSON  wrote:


The config details:

root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-bond0

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=bond0

BONDING_OPTS='mode=4 lacp_rate=1 miimon=100 xmit_hash_policy=2'

BRIDGE=ovirtmgmt

ONBOOT=yes

MTU=1500

DEFROUTE=no

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-eno1

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=eno1

MASTER=bond0

SLAVE=yes

ONBOOT=yes

MTU=1500

DEFROUTE=no

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp11s0

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=enp11s0

MASTER=bond0

SLAVE=yes

ONBOOT=yes

DEFROUTE=no

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp2s0f0

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=enp2s0f0

MASTER=bond0

SLAVE=yes

ONBOOT=yes

MTU=1500

DEFROUTE=no

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp2s0f1

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=enp2s0f1

MASTER=bond0

SLAVE=yes

ONBOOT=yes

MTU=1500

DEFROUTE=no

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-ovirtmgmt

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=ovirtmgmt

TYPE=Bridge

DELAY=0

STP=off

ONBOOT=yes

BOOTPROTO=dhcp

MTU=1500

DEFROUTE=yes

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

DNS1=10.100.100.1

DNS2=10.1.2.2

[root@lv426 network-scripts]# cat /proc/net/bonding/bond0 |grep Slave

*Slave* Interface: eno1

*Slave* queue ID: 0

*Slave* Interface: enp2s0f0

*Slave* queue ID: 0

*Slave* Interface: enp2s0f1

*Slave* queue ID: 0

*Slave* Interface: enp11s0

*Slave* queue ID: 0

As you can see by the above all 4 interfaces are configured and up properly
and working.

I've configured them using the command:

 vdsClient -s 0 setupNetworks
bondings='{bond0:{nics:eno1+enp11s0+enp2s0f0+enp2s0f1,options:mode=4
lacp_rate=1 miimon=100 xmit_hash_policy=2}}'

It's all good.

But when I reboot interface3 enp11s0 is not part of the bond,

[root@lv426 ~]# cat /proc/net/bonding/bond0 |grep Slave

*Slave* Interface: eno1

*Slave* queue ID: 0

*Slave* Interface: enp2s0f0

*Slave* queue ID: 0

*Slave* Interface: enp2s0f1

*Slave* queue ID: 0

And looks like it's had it's bonding config removed b y VDSM.

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp11s0

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=enp11s0

ONBOOT=yes

MTU=1500

NM_CONTROLLED=no

If I re-=run the vdsClient command and if down/ifup the interface it
happily rejoins the bond and carries on working perfectly.

For the life of me I can't figure out what I'm missing / done wrong.



--
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] Issue with a LACP bond interface.

2017-11-01 Thread CRiMSON
The config details:

root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-bond0

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=bond0

BONDING_OPTS='mode=4 lacp_rate=1 miimon=100 xmit_hash_policy=2'

BRIDGE=ovirtmgmt

ONBOOT=yes

MTU=1500

DEFROUTE=no

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-eno1

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=eno1

MASTER=bond0

SLAVE=yes

ONBOOT=yes

MTU=1500

DEFROUTE=no

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp11s0

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=enp11s0

MASTER=bond0

SLAVE=yes

ONBOOT=yes

DEFROUTE=no

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp2s0f0

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=enp2s0f0

MASTER=bond0

SLAVE=yes

ONBOOT=yes

MTU=1500

DEFROUTE=no

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp2s0f1

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=enp2s0f1

MASTER=bond0

SLAVE=yes

ONBOOT=yes

MTU=1500

DEFROUTE=no

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-ovirtmgmt

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=ovirtmgmt

TYPE=Bridge

DELAY=0

STP=off

ONBOOT=yes

BOOTPROTO=dhcp

MTU=1500

DEFROUTE=yes

NM_CONTROLLED=no

IPV6INIT=no

DNS1=10.100.100.1

DNS2=10.1.2.2

[root@lv426 network-scripts]# cat /proc/net/bonding/bond0 |grep Slave

*Slave* Interface: eno1

*Slave* queue ID: 0

*Slave* Interface: enp2s0f0

*Slave* queue ID: 0

*Slave* Interface: enp2s0f1

*Slave* queue ID: 0

*Slave* Interface: enp11s0

*Slave* queue ID: 0

As you can see by the above all 4 interfaces are configured and up properly
and working.

I've configured them using the command:

 vdsClient -s 0 setupNetworks
bondings='{bond0:{nics:eno1+enp11s0+enp2s0f0+enp2s0f1,options:mode=4
lacp_rate=1 miimon=100 xmit_hash_policy=2}}'

It's all good.

But when I reboot interface3 enp11s0 is not part of the bond,

[root@lv426 ~]# cat /proc/net/bonding/bond0 |grep Slave

*Slave* Interface: eno1

*Slave* queue ID: 0

*Slave* Interface: enp2s0f0

*Slave* queue ID: 0

*Slave* Interface: enp2s0f1

*Slave* queue ID: 0

And looks like it's had it's bonding config removed b y VDSM.

[root@lv426 network-scripts]# cat ifcfg-enp11s0

# Generated by VDSM version 4.19.31-1.el7.centos

DEVICE=enp11s0

ONBOOT=yes

MTU=1500

NM_CONTROLLED=no

If I re-=run the vdsClient command and if down/ifup the interface it
happily rejoins the bond and carries on working perfectly.

For the life of me I can't figure out what I'm missing / done wrong.
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Planned restart of production services

2017-11-01 Thread Evgheni Dereveanchin
Maintenance completed, services are back up and running.
Please re-trigger builds if you submitted patches while Jenkins was offline.

As always - if you see any issues please report them to Jira.

Regards,
Evgheni Dereveanchin

On Wed, Nov 1, 2017 at 11:44 PM, Evgheni Dereveanchin 
wrote:

> Hi everyone,
>
> I'll be restarting several production systems today to perform planned
> maintenance.
> The following services may be unreachable for some period of time:
> - resources.ovirt.org - software repositories
> - jenkins.ovirt.org - CI master
>
> No new builds will be started during this period.
> I will announce you once the maintenance is complete.
>
> --
> Regards,
> Evgheni Dereveanchin
>



-- 
Regards,
Evgheni Dereveanchin
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] Planned restart of production services

2017-11-01 Thread Evgheni Dereveanchin
Hi everyone,

I'll be restarting several production systems today to perform planned
maintenance.
The following services may be unreachable for some period of time:
- resources.ovirt.org - software repositories
- jenkins.ovirt.org - CI master

No new builds will be started during this period.
I will announce you once the maintenance is complete.

-- 
Regards,
Evgheni Dereveanchin
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] [ANN] oVirt 4.2.0 First Beta Release is now available for testing

2017-11-01 Thread Darrell Budic
From: Greg Sheremeta 
> Subject: Re: [ovirt-users] [ANN] oVirt 4.2.0 First Beta Release is now 
> available for testing
> Date: November 1, 2017 at 11:21:52 AM CDT
> To: Robert Story
> Cc: FERNANDO FREDIANI; users
> 
> 
> I'd argue
> that oVirt, particularly the admin portal, is for a much more
> technical audience. I think right-click should stay for admin portal.
> 
> What are people's opinions on an "actions" button on the far right of the 
> tables?
> See #6 here:
> http://www.patternfly.org/pattern-library/content-views/table-view/#/design 
> 
> 
> Would that be an adequate substitute for right-clicking?

Mostly, but I’d prefer the options to be available on the left by the name of 
the VM, as that’s what I’m likely sorting on and where I’m going to find it 
easier to be sure I’ve got the right one when I select an action on a row that 
might not be highlighted yet.

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] [ANN] oVirt 4.2.0 First Beta Release is now available for testing

2017-11-01 Thread Yaniv Kaul
On Wed, Nov 1, 2017 at 7:36 PM, FERNANDO FREDIANI  wrote:

> Agreed. Otherwise it would apply 'one size fits all' as mentioned and that
> is not the case.
>
> Applying guidelines is something very good to do, by removing stuff that
> may only be 'recent trend' or 'buzz stuff' considering the audience that
> will use it is even better practice. I don't think oVirt Admins can be
> considered masses in that sense.
>
> Has anyone seen a NOC or Operating Center using Tablets or Mobile Phones
> to manage their infrastructure ? No, they use Desktops/Laptops and a Mouse
> ;-)


In all the cool television show they have a tablet ;-)

Seriously though, today more and more laptops have a touch-sensitive
screen. And a long press is equal to right click and I do find it
comfortable to have.
I didn't know GMail had a right click-menu, but since I've learned about
it, I've been using it and finding it handy (even though the buttons are
just on top and not far away from the email list).
Y.


>
>
> Fernando
>
>
> On 01/11/2017 13:25, Robert Story wrote:
>
>> On Tue 2017-10-31 19:57:32+0200 Oved wrote:
>>
>>> As mentioned earlier, this is one motivation but not the only one.
>>> You see right click less and less in web applications, as it isn't
>>> considered a good user experience. This is also the patternfly
>>> guideline (patternfly is a framework we heavily use throughout the
>>> application).
>>>
>> Their user guideline is probably based on UI for the masses. I'd argue
>> that oVirt, particularly the admin portal, is for a much more
>> technical audience. I think right-click should stay for admin portal.
>>
>> Users are more likely to be less technical. I'd care much less if
>> everything in the user portal had its own button or was in a menu list.
>>
>>
>>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] can't use a iscsi target as a 4.2 storage domain

2017-11-01 Thread Greg Sheremeta
On Wed, Oct 25, 2017 at 9:12 AM, Nathanaël Blanchet 
wrote:

>
>
> Le 25/10/2017 à 13:59, Alexander Wels a écrit :
>
>> On Wednesday, October 25, 2017 4:02:45 AM EDT Nathanaël Blanchet wrote:
>>
>>> Le 25/10/2017 à 06:16, Idan Shaby a écrit :
>>>
 I am glad that it works for you now!
 If you got anymore question, please don't hesitate to ask.

>>> So... here is an new bug : I imported an existing iso domain, and no
>>> images display under the subtab...
>>>
>>> So you successfully (well at least the UI told you it was successful)
>> imported
>> the ISO domain. And now the grid is empty? Is it empty in that you see
>> nothing
>> but the header, or is it empty with a note saying no items found?
>>
> Indeed only the header... When creating a new iso domain and uploading a
> new image, it is correctly displayed
> The original iso domain comes from a 4.1 datacenter.


Please open a bug :)

Best wishes,
Greg


>
>
>> Regards,
 Idan

 On Tue, Oct 24, 2017 at 8:40 PM, Nathanaël Blanchet > wrote:
  I'm replying to myself: there was a 4.2 update of the engine, and
  now it's okay... still in development, but seems to be quite good
  after familiazering with the new UI!
   Le 24/10/2017 à 15:13, Nathanaël Blanchet a écrit :
  Hi,
   I give a try to 4.2 alpha andit  seems to be a
 regression with
  registering a iscsi target as a storage domain.
  I'm able to login to the target, but when selecting the lun,
  clicking on OK does nothing else.
   I tried with the same lun on 4.1 and it is ok.
   Supervision réseau
  Pôle Infrastrutures Informatiques
  227 avenue Professeur-Jean-Louis-Viala
  34193 MONTPELLIER CEDEX 5
  Tél. 33 (0)4 67 54 84 55
  Fax  33 (0)4 67 54 84 14
  blanc...@abes.fr 
   ___
  Users mailing list
  Users@ovirt.org 
  http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
  

>>>
>>
> --
> Nathanaël Blanchet
>
> Supervision réseau
> Pôle Infrastrutures Informatiques
> 227 avenue Professeur-Jean-Louis-Viala
> 34193 MONTPELLIER CEDEX 5
> Tél. 33 (0)4 67 54 84 55
> Fax  33 (0)4 67 54 84 14
> blanc...@abes.fr
>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] [ANN] oVirt 4.2.0 First Beta Release is now available for testing

2017-11-01 Thread FERNANDO FREDIANI
Agreed. Otherwise it would apply 'one size fits all' as mentioned and 
that is not the case.


Applying guidelines is something very good to do, by removing stuff that 
may only be 'recent trend' or 'buzz stuff' considering the audience that 
will use it is even better practice. I don't think oVirt Admins can be 
considered masses in that sense.


Has anyone seen a NOC or Operating Center using Tablets or Mobile Phones 
to manage their infrastructure ? No, they use Desktops/Laptops and a 
Mouse ;-)


Fernando


On 01/11/2017 13:25, Robert Story wrote:

On Tue 2017-10-31 19:57:32+0200 Oved wrote:

As mentioned earlier, this is one motivation but not the only one.
You see right click less and less in web applications, as it isn't
considered a good user experience. This is also the patternfly
guideline (patternfly is a framework we heavily use throughout the
application).

Their user guideline is probably based on UI for the masses. I'd argue
that oVirt, particularly the admin portal, is for a much more
technical audience. I think right-click should stay for admin portal.

Users are more likely to be less technical. I'd care much less if
everything in the user portal had its own button or was in a menu list.




___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] [ANN] oVirt 4.2.0 First Beta Release is now available for testing

2017-11-01 Thread Greg Sheremeta
On Wed, Nov 1, 2017 at 11:25 AM, Robert Story  wrote:

> On Tue 2017-10-31 19:57:32+0200 Oved wrote:
> > As mentioned earlier, this is one motivation but not the only one.
> > You see right click less and less in web applications, as it isn't
> > considered a good user experience. This is also the patternfly
> > guideline (patternfly is a framework we heavily use throughout the
> > application).
>
> Their user guideline is probably based on UI for the masses.


Actually, PatternFly is focused on enterprise applications.
http://www.patternfly.org/community/
"PatternFly is a community of designers and developers collaborating to
build a UI framework for enterprise web applications"

It is based on Bootstrap, and Bootstrap preaches mobile-friendly and
mobile-first. But agreed with the previous point that we should respect the
non-mobile users since that's how the majority of people currently use
oVirt.


> I'd argue
> that oVirt, particularly the admin portal, is for a much more
> technical audience. I think right-click should stay for admin portal.
>

What are people's opinions on an "actions" button on the far right of the
tables?
See #6 here:
http://www.patternfly.org/pattern-library/content-views/table-view/#/design

Would that be an adequate substitute for right-clicking?



>
> Users are more likely to be less technical. I'd care much less if
> everything in the user portal had its own button or was in a menu list.
>
>
> --
> Robert Story 
> USC Information Sciences Institute 
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>



-- 

GREG SHEREMETA

SENIOR SOFTWARE ENGINEER - TEAM LEAD - RHV UX

Red Hat NA



gsher...@redhat.comIRC: gshereme

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] No Web GUI / Setup Error

2017-11-01 Thread Yedidyah Bar David
On Wed, Nov 1, 2017 at 5:28 PM, Talk Jesus  wrote:
> Centos 7 64 bit
>
> Clean Install
>
>
>
> Last Portion of Setup..
>
>
>
>   Please confirm installation settings (OK, Cancel) [OK]:
>
> [ INFO  ] Stage: Transaction setup
>
> [ INFO  ] Stopping engine service
>
> [ INFO  ] Stopping ovirt-fence-kdump-listener service [ INFO  ] Stopping dwh
> service [ INFO  ] Stopping Image I/O Proxy service [ INFO  ] Stopping
> vmconsole-proxy service [ INFO  ] Stopping websocket-proxy service [ INFO  ]
> Stage: Misc configuration [ INFO  ] Stage: Package installation [ INFO  ]
> Stage: Misc configuration [ INFO  ] Upgrading CA [ INFO  ] Initializing
> PostgreSQL [ INFO  ] Creating PostgreSQL 'engine' database [ INFO  ]
> Configuring PostgreSQL [ INFO  ] Creating PostgreSQL 'ovirt_engine_history'
> database [ INFO  ] Configuring PostgreSQL [ INFO  ] Creating CA [ INFO  ]
> Creating/refreshing Engine database schema
>
>
>
> [ INFO  ] Creating/refreshing DWH database schema [ INFO  ] Configuring
> Image I/O Proxy [ INFO  ] Setting up ovirt-vmconsole proxy helper PKI
> artifacts [ INFO  ] Setting up ovirt-vmconsole SSH PKI artifacts [ INFO  ]
> Configuring WebSocket Proxy [ INFO  ] Creating/refreshing Engine 'internal'
> domain database schema [ INFO  ] Generating post install configuration file
> '/etc/ovirt-engine-setup.conf.d/20-setup-ovirt-post.conf'
>
> [ INFO  ] Stage: Transaction commit
>
> [ INFO  ] Stage: Closing up
>
> [ INFO  ] Starting engine service
>
> [ INFO  ] Starting dwh service
>
> [ INFO  ] Restarting ovirt-vmconsole proxy service
>
>
>
>   --== SUMMARY ==--
>
>
>
> [ INFO  ] Restarting httpd
>
> [ ERROR ] Failed to execute stage 'Closing up': Failed to start service
> 'httpd'

Can you please check why it failed? You should find relevant info in
either system logs ('journalctl') or httpd logs ('/var/log/httpd/error_log').

Regards,

>
> [ INFO  ] Stage: Clean up
>
>   Log file is located at
> /var/log/ovirt-engine/setup/ovirt-engine-setup-20171031113831-ugg3ma.log
>
> [ INFO  ] Generating answer file
> '/var/lib/ovirt-engine/setup/answers/20171031114832-setup.conf'
>
> [ INFO  ] Stage: Pre-termination
>
> [ INFO  ] Stage: Termination
>
> [ ERROR ] Execution of setup failed
>
>
>
>
>
> This is the last portion from the logs:
>
>
>
> [root@localhost ~]# tail -f
> /var/log/ovirt-engine/setup/ovirt-engine-setup-20171031124456-t0csug.log
>
> 2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:128 Stage
> pre-terminate METHOD otopi.plugins.otopi.dialog.cli.Plugin._pre_terminate
>
> 2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:134 condition
> False
>
> 2017-10-31 12:47:46 INFO otopi.context context.runSequence:687 Stage:
> Termination
>
> 2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context.runSequence:691 STAGE
> terminate
>
> 2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:128 Stage
> terminate METHOD
> otopi.plugins.ovirt_engine_common.base.core.misc.Plugin._terminate
>
> 2017-10-31 12:47:46 ERROR otopi.plugins.ovirt_engine_common.base.core.misc
> misc._terminate:150 Execution of setup failed
>
> 2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:128 Stage
> terminate METHOD otopi.plugins.otopi.dialog.human.Plugin._terminate
>
> 2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:128 Stage
> terminate METHOD otopi.plugins.otopi.dialog.machine.Plugin._terminate
>
> 2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:134 condition
> False
>
> 2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:128 Stage
> terminate METHOD otopi.plugins.otopi.core.log.Plugin._terminate
>
>
>
>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>



-- 
Didi
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] No Web GUI / Setup Error

2017-11-01 Thread Talk Jesus
Centos 7 64 bit

Clean Install

 

Last Portion of Setup..

 

  Please confirm installation settings (OK, Cancel) [OK]: 

[ INFO  ] Stage: Transaction setup

[ INFO  ] Stopping engine service

[ INFO  ] Stopping ovirt-fence-kdump-listener service [ INFO  ] Stopping dwh
service [ INFO  ] Stopping Image I/O Proxy service [ INFO  ] Stopping
vmconsole-proxy service [ INFO  ] Stopping websocket-proxy service [ INFO  ]
Stage: Misc configuration [ INFO  ] Stage: Package installation [ INFO  ]
Stage: Misc configuration [ INFO  ] Upgrading CA [ INFO  ] Initializing
PostgreSQL [ INFO  ] Creating PostgreSQL 'engine' database [ INFO  ]
Configuring PostgreSQL [ INFO  ] Creating PostgreSQL 'ovirt_engine_history'
database [ INFO  ] Configuring PostgreSQL [ INFO  ] Creating CA [ INFO  ]
Creating/refreshing Engine database schema

 

[ INFO  ] Creating/refreshing DWH database schema [ INFO  ] Configuring
Image I/O Proxy [ INFO  ] Setting up ovirt-vmconsole proxy helper PKI
artifacts [ INFO  ] Setting up ovirt-vmconsole SSH PKI artifacts [ INFO  ]
Configuring WebSocket Proxy [ INFO  ] Creating/refreshing Engine 'internal'
domain database schema [ INFO  ] Generating post install configuration file
'/etc/ovirt-engine-setup.conf.d/20-setup-ovirt-post.conf'

[ INFO  ] Stage: Transaction commit

[ INFO  ] Stage: Closing up

[ INFO  ] Starting engine service

[ INFO  ] Starting dwh service

[ INFO  ] Restarting ovirt-vmconsole proxy service

 

  --== SUMMARY ==--

 

[ INFO  ] Restarting httpd

[ ERROR ] Failed to execute stage 'Closing up': Failed to start service
'httpd'

[ INFO  ] Stage: Clean up

  Log file is located at
/var/log/ovirt-engine/setup/ovirt-engine-setup-20171031113831-ugg3ma.log

[ INFO  ] Generating answer file
'/var/lib/ovirt-engine/setup/answers/20171031114832-setup.conf'

[ INFO  ] Stage: Pre-termination

[ INFO  ] Stage: Termination

[ ERROR ] Execution of setup failed

 

 

This is the last portion from the logs:

 

[root@localhost ~]# tail -f
/var/log/ovirt-engine/setup/ovirt-engine-setup-20171031124456-t0csug.log

2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:128 Stage
pre-terminate METHOD otopi.plugins.otopi.dialog.cli.Plugin._pre_terminate

2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:134 condition
False

2017-10-31 12:47:46 INFO otopi.context context.runSequence:687 Stage:
Termination

2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context.runSequence:691 STAGE
terminate

2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:128 Stage
terminate METHOD
otopi.plugins.ovirt_engine_common.base.core.misc.Plugin._terminate

2017-10-31 12:47:46 ERROR otopi.plugins.ovirt_engine_common.base.core.misc
misc._terminate:150 Execution of setup failed

2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:128 Stage
terminate METHOD otopi.plugins.otopi.dialog.human.Plugin._terminate

2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:128 Stage
terminate METHOD otopi.plugins.otopi.dialog.machine.Plugin._terminate

2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:134 condition
False

2017-10-31 12:47:46 DEBUG otopi.context context._executeMethod:128 Stage
terminate METHOD otopi.plugins.otopi.core.log.Plugin._terminate

 

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] [ANN] oVirt 4.2.0 First Beta Release is now available for testing

2017-11-01 Thread Robert Story
On Tue 2017-10-31 19:57:32+0200 Oved wrote:
> As mentioned earlier, this is one motivation but not the only one.
> You see right click less and less in web applications, as it isn't
> considered a good user experience. This is also the patternfly
> guideline (patternfly is a framework we heavily use throughout the
> application).

Their user guideline is probably based on UI for the masses. I'd argue
that oVirt, particularly the admin portal, is for a much more
technical audience. I think right-click should stay for admin portal.

Users are more likely to be less technical. I'd care much less if
everything in the user portal had its own button or was in a menu list. 


-- 
Robert Story 
USC Information Sciences Institute 
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Ovirt 4.2 Lab on ESXi

2017-11-01 Thread Roman Bolshakov
I've had similar issue on Azure (Dv3/Ev3 hosts with nested virtualization
support) with CentOS 7.4 and oVirt 4.1.
libguestfs-test-tool wasn't working either though I was able to run a
kernel directly with qemu-kvm.

вт, 31 окт. 2017 г. в 23:07, Ryan Barry :

> Simone, any thoughts?
>
> Based on some old bugs, I suspect the machine type is incorrect (there's
> another bug about how the HE VM simply appears as "Linux"). Using
> pc-i440fx-rhel7.2.0 is reported to work
>
> On Tue, Oct 31, 2017 at 10:26 AM, Staniforth, Paul <
> p.stanifo...@leedsbeckett.ac.uk> wrote:
>
>> We had a system some nodes on VMware in nested mode, I think
>> they may have worked in 3.6 and VMware 6.0, when they
>> were upgraded to VMware 6.5 and oVirt 4.1 when the VMs were
>> started they hung at the SeaBIOS prompt, if they were migrated to a oVirt
>> bare metal node the VM would finish booting.
>>
>>
>> I had a Centos KVM VM on the VMware host in nested mode and it would boot
>> VMs without a problem.
>>
>>
>> Regards,
>>
>>   Paul S.
>> --
>> *From:* users-boun...@ovirt.org  on behalf of
>> Mustapha Aissat 
>> *Sent:* 31 October 2017 14:01
>> *To:* users@ovirt.org
>> *Subject:* [ovirt-users] Ovirt 4.2 Lab on ESXi
>>
>> Dears,
>>
>> I'm trying to setup a lab for Ovirt 4.2 on VMware ESXi 6.5.
>> I checked "Expose hardware assisted virtualization to the guest OS" and 
>> "Enable
>> virtualized CPU performance counters" options to activate the nested
>> virtualization.
>>
>> I installed Ovirt node and I try to setup a self hosted engine on it.
>> All pre-configrations were done successfully. But when arriving to step
>> "Running engine-setup on the appliance", the Hosted engine VM wouldn't
>> start.
>>
>> I open the VM console, it stuck a bios level. It display the following :
>>
>> SeaBIOS (Version 1.10.2-3.el7_4.1)
>> Machine UUID ced5025d-eec1-458a-991c-cc3bba9392dd
>>
>> Does anybody already encountered this issue? Is there any more
>> parameters to set in the ESXi for it to work?
>>
>> Thanks for your help
>> Regards,
>> To view the terms under which this email is distributed, please go to:-
>> http://disclaimer.leedsbeckett.ac.uk/disclaimer/disclaimer.html
>>
>>
>> ___
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>
>>
>
>
> --
>
> RYAN BARRY
>
> SENIOR SOFTWARE ENGINEER - TEAM LEAD - RHEV HYPERVISOR
>
> Red Hat NA 
>
> rba...@redhat.comM: +1-651-815-9306 IM: rbarry
> 
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] [ANN] oVirt 4.1.7 Fifth Release Candidate is now available

2017-11-01 Thread Lev Veyde
The oVirt Project is pleased to announce the availability of the Fifth Release
Candidate of oVirt 4.1.7, as of November 1st, 2017

This update is the seventh in a series of stabilization updates to the 4.1
series.

Starting from 4.1.5 oVirt supports libgfapi [5]. Using libgfapi provides a
real performance boost for ovirt when using GlusterFS .
Due  to a known issue [6], using this will break live storage migration.
This is expected to be fixed soon. If you do not use live storage
migration you can give it a try. Use [7] for more details on how to  enable
it.

This release is available now for:
* Red Hat Enterprise Linux 7.4 or later
* CentOS Linux (or similar) 7.4 or later

This release supports Hypervisor Hosts running:
* Red Hat Enterprise Linux 7.4 or later
* CentOS Linux (or similar) 7.4 or later
* oVirt Node 4.1

See the release notes draft [3] for installation / upgrade instructions and
a list of new features and bugs fixed.

Notes:
- oVirt Appliance is already available
- oVirt Live is already available[4]
- oVirt Node is already available[4]

Additional Resources:
* Read more about the oVirt 4.1.7 release highlights:
http://www.ovirt.org/release/4.1. 7
/ 
* Get more oVirt Project updates on Twitter: https://twitter.com/ovirt
* Check out the latest project news on the oVirt blog:
http://www.ovirt.org/blog/

[1] https://www.ovirt.org/community/
[2] https://bugzilla.redhat.com/enter_bug.cgi?classification=oVirt
[3] http://www.ovirt.org/release/4.1. 7
/ 
[4] http://resources.ovirt.org/pub/ovirt-4.1-pre/iso/
[5]
http://staged-gluster-docs.readthedocs.io/en/release3.7.0beta1/Features/libgfapi/
[6] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1306562
[7]
http://www.ovirt.org/develop/release-management/features/storage/glusterfs-storage-domain/


-- 

Lev Veyde

Software Engineer, RHCE | RHCVA | MCITP

Red Hat Israel



l...@redhat.com | lve...@redhat.com

TRIED. TESTED. TRUSTED. 
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users