Re: [ovirt-users] Q: Partitioning - oVirt 4.1 & GlusterFS 2-node System

2017-12-13 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Dec 13, 2017 at 11:51 PM, Andrei V wrote: > Hi, Donny, > > Thanks for the link. > > Am I understood correctly that I'm need at least 3-node system to run in > failover mode? So far I'm plan to deploy only 2 nodes, either with hosted > either with bare metal engine.

Re: [ovirt-users] Q: Partitioning - oVirt 4.1 & GlusterFS 2-node System

2017-12-13 Thread Artem Tambovskiy
Hi, AFAIK, during hosted engine deployment installer will check the GlusterFS replica type. And replica 3 is a mandatory requirement. Previously, i got and idvise within this mailing list to look on DRDB solution if you do t have a third node to to run at a GlusterFS replica 3. 14 дек. 2017 г.

Re: [ovirt-users] engine-phx.ovirt.org upgraded to 4.2.0 RC

2017-12-13 Thread Sandro Bonazzola
2017-12-13 14:50 GMT+01:00 Evgheni Dereveanchin : > Hi everyone, > > I wanted to share the good news: our main oVirt instance in PHX is now > running the latest 4.2.0 release candidate. > Kudos and thanks for the reports! > This is a Hosted Engine setup that went through

Re: [ovirt-users] oVirt Actual Size <1GB

2017-12-13 Thread Johann van der Westhuizen
Hi, The host is down, that my main query. So I won’t be able to get anything off the host VM. Regards / Groete, JOHANN VAN DER WESTHUIZEN Systems Administrator 4 Silverwood Close T +27 21 700 4827 Steenberg Office Park E joh...@sharenet.co.za Westlake

Re: [ovirt-users] Debugging why hosted engine flips between EngineUp and EngineBadHealth

2017-12-13 Thread Luca 'remix_tj' Lorenzetto
Il 13 dic 2017 8:19 PM, "Yaniv Kaul" ha scritto: On Wed, Dec 13, 2017 at 4:15 PM, Luca 'remix_tj' Lorenzetto < lorenzetto.l...@gmail.com> wrote: > Hello, > > Today i started troubleshooting more in depth on dns requests and exactly > while i was looking at tcpdump an event

Re: [ovirt-users] Q: Partitioning - oVirt 4.1 & GlusterFS 2-node System

2017-12-13 Thread Andrei V
Hi, Donny, Thanks for the link. Am I understood correctly that I'm need at least 3-node system to run in failover mode? So far I'm plan to deploy only 2 nodes, either with hosted either with bare metal engine. /The key thing to keep in mind regarding host maintenance and downtime is that this

Re: [ovirt-users] Q: Partitioning - oVirt 4.1 & GlusterFS 2-node System

2017-12-13 Thread Donny Davis
I would start here https://ovirt.org/blog/2017/04/up-and-running-with-ovirt-4.1-and-gluster-storage/ Pretty good basic guidance. Also with software defined storage its recommended their are at least two "storage" nodes and one arbiter node to maintain quorum. On Wed, Dec 13, 2017 at 3:45 PM,

[ovirt-users] Q: Partitioning - oVirt 4.1 & GlusterFS 2-node System

2017-12-13 Thread Andrei V
Hi, I'm going to setup relatively simple 2-node system with oVirt 4.1, GlusterFS, and several VMs running. Each node going to be installed on dual Xeon system with single RAID 5. oVirt node installer uses relatively simple default partitioning scheme. Should I leave it as is, or there are better

Re: [ovirt-users] Debugging why hosted engine flips between EngineUp and EngineBadHealth

2017-12-13 Thread Yaniv Kaul
On Wed, Dec 13, 2017 at 4:15 PM, Luca 'remix_tj' Lorenzetto < lorenzetto.l...@gmail.com> wrote: > Hello, > > Today i started troubleshooting more in depth on dns requests and exactly > while i was looking at tcpdump an event of EngineUp -> EngineBadHealth > happened. > > Looking at the dns

Re: [ovirt-users] oVirt Actual Size <1GB

2017-12-13 Thread Yaniv Kaul
On Tue, Dec 12, 2017 at 1:38 PM, Johann van der Westhuizen < joh...@sharenet.co.za> wrote: > Hi, > > > > Okay, I have a question, if you will be able to assist me. > > > > I’ve extended the size of the disk via the oVirt Admin and now all of a > sudden it shows actual size < 1GB and the VM

Re: [ovirt-users] 10Gb Networking with OVN

2017-12-13 Thread Dominik Holler
On Tue, 12 Dec 2017 23:12:12 +0200 Yaniv Kaul wrote: > On Mon, Dec 11, 2017 at 8:21 PM, Beau Sapach > wrote: > > > Yes, we've done some testing. With an oVirt VM running on a host > > using 10Gb ethernet copying data to a physical machine also using > >

Re: [ovirt-users] engine-phx.ovirt.org upgraded to 4.2.0 RC

2017-12-13 Thread Eyal Edri
Adding devel also, even though all the issues which were found were reported already as bugs AFAIK. On Wed, Dec 13, 2017 at 3:50 PM, Evgheni Dereveanchin wrote: > Hi everyone, > > I wanted to share the good news: our main oVirt instance in PHX is now > running the latest

Re: [ovirt-users] Debugging why hosted engine flips between EngineUp and EngineBadHealth

2017-12-13 Thread Martin Sivak
Hi, I am afraid we do not have logs that would go that deep into the stack. DNS resolution issues will definitely affect both the notification system (if not using localhost smtp) and the engine status checks (because we use the fqdn). Best regards Martin On Wed, Dec 13, 2017 at 3:15 PM, Luca

Re: [ovirt-users] Debugging why hosted engine flips between EngineUp and EngineBadHealth

2017-12-13 Thread Luca 'remix_tj' Lorenzetto
Hello, Today i started troubleshooting more in depth on dns requests and exactly while i was looking at tcpdump an event of EngineUp -> EngineBadHealth happened. Looking at the dns requests i see this: [...] 14:30:35.909201 IP kvmhost01.intranet.company.it.55654 > dns.company.it.53: 34102+ A?

[ovirt-users] engine-phx.ovirt.org upgraded to 4.2.0 RC

2017-12-13 Thread Evgheni Dereveanchin
Hi everyone, I wanted to share the good news: our main oVirt instance in PHX is now running the latest 4.2.0 release candidate. This is a Hosted Engine setup that went through lots of updates and hosts most of the services for the project such as the entire CI setup, package repositories, mailing

Re: [ovirt-users] oVirt Actual Size <1GB

2017-12-13 Thread Eyal Shenitzky
Hi Johann, >From the log I can see that the extend operation failed and the VM should restart in order to detect the new size: 2017-12-12 13:44:32,353 INFO [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.vdsbroker.ExtendVmDiskSizeVDSCommand] (pool-6-thread-49) START, ExtendVmDiskSizeVDSCommand(HostName =

[ovirt-users] Reassign ovirtmgmt to a new bond with ansible

2017-12-13 Thread Luca 'remix_tj' Lorenzetto
Hello, I'm trying to create a playbook for deployment of a new node in my ovirt deployment. I'm using the role ovirt-infra from ovirt-infra-roles 1.1.1. I'm creating a new bond and assigning ovirtmgmt to that bond: This is the value of the variable host_networks printed out by ansible: TASK

Re: [ovirt-users] Black Screen for Spice/VNC after host reboot with a runnung VM

2017-12-13 Thread Yanir Quinn
Hi Did the VM start properly ? what does the events in UI indicate ? did you try running it on a different host just for indication ? Please share engine.log and vdsm.log (of the new host) if possible Regards Yanir Quinn On Mon, Dec 11, 2017 at 9:18 PM, Eli ggg wrote: > Dear

Re: [ovirt-users] Error "Did not connect host to storage domain because connection for connectionId is null" in ovirt 4.1

2017-12-13 Thread Maor Lipchuk
We need the logs to check what has happened. Can you please open a bug on that and attach the engine and vdsm logs Regards, Maor On Tue, Dec 12, 2017 at 3:49 PM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Mon, Dec 11, 2017 at 10:29 PM, Claude Durocher < >

Re: [ovirt-users] oVirt Actual Size <1GB

2017-12-13 Thread Eyal Shenitzky
Hi Johann, You can find the engine log under: /var/log/ovirt-engine/engine.log Please add this log also. On Wed, Dec 13, 2017 at 8:39 AM, Johann van der Westhuizen < joh...@sharenet.co.za> wrote: > Hi, > > > > Thanks for the reply and update. > > > > I had a look and can only find this

Re: [ovirt-users] oVirt Actual Size <1GB

2017-12-13 Thread Yedidyah Bar David
On Wed, Dec 13, 2017 at 8:39 AM, Johann van der Westhuizen < joh...@sharenet.co.za> wrote: > Hi, > > > > Thanks for the reply and update. > > > > I had a look and can only find this directory: /var/log/ovirt-engine/ > You should find agent.log on the host machine, not on the engine machine. > >

Re: [ovirt-users] Standalone Gluster Storage

2017-12-13 Thread Artem Tambovskiy
Hi, I just updated almost all storage domains with backup-volfile-servers mount options, the last one remaining is the hosted_storage domain which serves hosted engine VM. I wonder if this domain also needs to be configured with backup-volfile-servers option? If so how to do this - I can't put