Re: [ovirt-users] Confused by logical networks

2018-02-24 Thread Paul-Erik Törrönen
On 2018-02-23 08:41, Yaniv Kaul wrote: There's no reason really to assign IPs to hosts on the logical network. Ah yes, you're correct. I was using the physical host as a GW so that the VMs on the logical network would have an access point to outside (like the CentOS repositories).

Re: [ovirt-users] oVirt 4.2 WebUI Plugin API Docs?

2018-02-24 Thread Zip
Hi Alexander, If I try the following: var api = parent.pluginApi('HelloWorld'); api.register({ UiInit: function () { api.addMainTab('FooTab','xtab123','http://foo.com/'); } });

Re: [ovirt-users] After upgrade to 4.2 some VM won't start

2018-02-24 Thread Mahdi Adnan
So if you create new VM and attach the same disk to it, it will run without issues ? -- Respectfully Mahdi A. Mahdi From: users-boun...@ovirt.org on behalf of Arsène Gschwind Sent: Saturday, February 24,

[ovirt-users] API endpoint for a VM to fetch metadata about itself

2018-02-24 Thread Geoff Sweet
Is there an API endpoint that VM's can query to discover it's oVirt metadata? Something similar to AWS's http://169.254.169.254/latest/ meta-data/ query in EC2? I'm trying to stitch a lot of automation workflow together and so far I have had great luck with oVirt. But the next small hurdle is to

Re: [ovirt-users] After upgrade to 4.2 some VM won't start

2018-02-24 Thread Arsène Gschwind
Yes exactly On 02/24/2018 11:58 AM, Mahdi Adnan wrote: So if you create new VM and attach the same disk to it, it will run without issues ? -- Respectfully* **Mahdi A. Mahdi* *From:* users-boun...@ovirt.org

Re: [ovirt-users] rebooting hypervisors from time to time

2018-02-24 Thread Mahdi Adnan
Hi, The log does't indicate HV reboot, and i see lots of errors in the logs. During the reboot, what happened to the VM inside of the HV ? migrated ? paused ? what about the system's logs ? does it indicate a graceful shutdown ? -- Respectfully Mahdi A. Mahdi

[ovirt-users] Hosted Engine VM not imported

2018-02-24 Thread Alessandro De Salvo
Hi, I have just migrated my dev cluster to the latest master, reinstalling the engine VM and reimporting from a previous backup. I'm trying with 4.3.0-0.0.master.20180222192611.git01e6ace.el7.centos I had a few problems: - the documentation seems to be outdated, and I just find by searching

Re: [ovirt-users] After upgrade to 4.2 some VM won't start

2018-02-24 Thread Arsène Gschwind
When creating an identical VM and attaching the one disk it will start and run perfectly. It seems that during the Cluster Compatibility Update something doesn't work right on running VM, this only happens on running VMs and I could reproduce it. Is there a way to do some kind of diff between