[ovirt-users] Hosted Engine Change State, VMs Images Locked?

2018-06-05 Thread Dan Lavu
So I have a few VMs that are locked and unable to start on either hypervisor, this happened after the hosted engine for some reason switched hosts. It seems like the imaged is locked but I'm unsure how to unlock it. Any advice is appreciated. Thanks, Dan Version -

[ovirt-users] 4.2 Error importing VM, No more than one unmanaged USB controller is expected for a VM

2018-06-05 Thread Thomas Wakefield
Working on migrating from 4.1 to 4.2 on new hardware. Hit a snag importing a VM, and the VM won’t start. * Cannot run VM. No more than one unmanaged USB controller is expected for a VM. [cid:555F4AC2-4498-461D-AAEF-0B1BC5BC7C91@cola.local] Any thoughts on how to remove the extra USB

[ovirt-users] Re: oVirt hosted-engine-setup issues with getting host facts

2018-06-05 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Jun 5, 2018 at 4:37 PM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Tue, Jun 5, 2018 at 2:22 PM, Mariusz Kozakowski sallinggroup.com> wrote: > >> On Tue, 2018-06-05 at 13:43 +0200, Simone Tiraboschi wrote: >> >> Can you please share your /var/log/vdsm/vdsm.log and >> /var/log/vdsm/supervdsm.log ?

[ovirt-users] Re: Error attaching cd iso image from data domain

2018-06-05 Thread Nicolas Vaye
Hi Gianluca, i can reproduce your problem, but for me if I have understood everything correctly, there's a little mistake. I don't know why the web ui autorize us to upload an iso file to a storage domain for which the domain type is not ISO, but this is the problem. In fact if you have a

[ovirt-users] Re: [Qemu-block] Re: Debugging ceph access

2018-06-05 Thread Nir Soffer
On Fri, Jun 1, 2018 at 3:54 PM Stefan Hajnoczi wrote: > On Thu, May 31, 2018 at 11:02:01PM +0300, Nir Soffer wrote: > > On Thu, May 31, 2018 at 1:55 AM Bernhard Dick wrote: > > > > > Hi, > > > > > > I found the reason for my timeout problems: It is the version of > librbd1 > > > (which is

[ovirt-users] Ovirt node 4.2.1.1 patch/upgrade?

2018-06-05 Thread Jakov Sosic
Hi guys, how do you upgrade ovirt nodes? I can't figure out the best practice from documentation. If I try `Check for upgrades` from oVirt Hosted engine interface, nothing happens. If I run `yum update` on an ovirt node, I get offered the following: ``` Installing:

[ovirt-users] Re: Storage IO

2018-06-05 Thread Yaniv Kaul
On Mon, Jun 4, 2018, 11:20 PM Thomas Fecke wrote: > Hey Juan, > > > > That would be perfect. Ill searching for weeks now and can´t find the > Bottleneck > > > > The Storage is attached to an 10 gig switch > > Storage: > > > > 1HE 19'' Chassis mit 4 hot-swap Einschüben > > 600W Platinum PSU > >

[ovirt-users] Re: Storage IO

2018-06-05 Thread Gianluca Cecchi
On Mon, Jun 4, 2018 at 10:11 PM, Thomas Fecke wrote: > Hey Juan, > > > > That would be perfect. Ill searching for weeks now and can´t find the > Bottleneck > > > > The Storage is attached to an 10 gig switch > > Storage: > > > > 1HE 19'' Chassis mit 4 hot-swap Einschüben > > 600W Platinum PSU >

[ovirt-users] Re: Storage IO

2018-06-05 Thread Christophe TREFOIS
Hi Thomas, I am by no means expert, but here couple of thoughts. The cache filling up could be raid controller cache filling up and not emptying fast enough. To have valid results, you could use another tool than dd, or run dd multiple times after another. I don’t think, network have anything

[ovirt-users] Re: oVirt hosted-engine-setup issues with getting host facts

2018-06-05 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Jun 5, 2018 at 2:22 PM, Mariusz Kozakowski < mariusz.kozakow...@sallinggroup.com> wrote: > On Tue, 2018-06-05 at 13:43 +0200, Simone Tiraboschi wrote: > > Can you please share your /var/log/vdsm/vdsm.log and > /var/log/vdsm/supervdsm.log ? > > > Yes, please find the attached. > > On a

[ovirt-users] Ovirt Node NG (4.2.3.1-0.20180530) Boot fail ISCSI using ibft after installation

2018-06-05 Thread Ralf Schenk
Hello, I successfully installed Ovirt Node NG from ISO to an ISCSI target attached via first network interface by using following extensions to the grub cmdline: "rd.iscsi.ibft=1 ip=ibft ip=eno2:dhcp" I want to use the server as diskless ovirt-node-ng Server. After successful install the

[ovirt-users] Re: oVirt 4.1 ETL service sampling has encounterd an error

2018-06-05 Thread Shirly Radco
Hi, This was fixed in https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1541924 in version 4.2.2. I believe you can update manually the history_id field in tables - vm_interface_daily_history, vm_interface_hourly_history, vm_interface_samples_history from integer to bigint and it should fix the

[ovirt-users] oVirt 4.1 ETL service sampling has encounterd an error

2018-06-05 Thread Staniforth, Paul
Hello, our oVirt 4.1 system has had a DWH error since around 4am this morning, It comes up with the error ETL service sampling has encountered an error. Please consult the service log for more details in the ovirt-engine-dwh.log 2018-06-05

[ovirt-users] Re: Hosted Engine w Gluster - increase number of hosts

2018-06-05 Thread femi adegoke
I'm still hoping someone might have an answer to my June 1st question? (see previous post) ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/

[ovirt-users] High latency events and events history settings

2018-06-05 Thread Gianluca Cecchi
Hello, I'm going to debug some spot events I have in my iSCSI connection frm hypervisors. Sometimes I get May 31, 2018, 7:14:51 AM Storage domain ovsd3750 experienced a high latency of 8.96043 seconds from host ov200. This may cause performance and functional issues. Please consult your Storage

[ovirt-users] Re: ovirt-node: freshly installed node: network interfaces not visible

2018-06-05 Thread Etienne Charlier
Update to 4.2.3 fixed the issue ! Thanks a lot ! EC De : Etienne Charlier Envoyé : mardi 5 juin 2018 12:32 À : Ales Musil Cc : users Objet : RE: [ovirt-users] Re: ovirt-node: freshly installed node: network interfaces not visible My current ovirt release is

[ovirt-users] Re: oVirt hosted-engine-setup issues with getting host facts

2018-06-05 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Jun 5, 2018 at 1:40 PM, Mariusz Kozakowski < mariusz.kozakow...@sallinggroup.com> wrote: > Ok, removed the manual created ovirtmgmt network. Now it's complaining > about missing ovirtmgmt network when installing host: > > 2018-06-05 13:21:32,091+02 INFO >

[ovirt-users] Re: Error attaching cd iso image from data domain

2018-06-05 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, May 30, 2018 at 12:06 PM, Gianluca Cecchi wrote: > Hello, > I'm with oVirt 4.2.3 (upgraded from 4.1 and compatibilities set to 4.2) > I have a CentOS 7 VM. > I correctly uploaded an iSO image to the disks of a data storage domain > (iSCSI). > Now in web admin portal I select the VM, then

[ovirt-users] Re: ovirt-node: freshly installed node: network interfaces not visible

2018-06-05 Thread Etienne Charlier
My current ovirt release is 4.2.2.6-1.el7.centos I'll upgrade ASAP and check if this solves my issue Thanks a lot for getting back to me ! EC De : Ales Musil Envoyé : lundi 4 juin 2018 09:47 À : Etienne Charlier Cc : users Objet : Re: [ovirt-users] Re:

[ovirt-users] Re: LDAP Authentication issues

2018-06-05 Thread Callum Smith
Dear Ondra, all, Managed to solve this once i got my head around the properties file. Conceptually the problem is that users are typically not a member of their primary group in a POSIX scenario, and their primary group is set by the gidNumber of the user's record, with additional group

[ovirt-users] Re: oVirt hosted-engine-setup issues with getting host facts

2018-06-05 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Jun 5, 2018 at 10:16 AM, Mariusz Kozakowski < mariusz.kozakow...@sallinggroup.com> wrote: > On Tue, 2018-06-05 at 10:09 +0200, Simone Tiraboschi wrote: > > But did you manually created the bridge or did the engine created it for > you triggered by hosted-engine-setup? > > > Manually.

[ovirt-users] Microsoft Network Load Balancing

2018-06-05 Thread Matthew Southwick
Any help appreciated. I have tried any and all combinations of network filters, custom network settings on vNIC, custom "macspoof" settings on the VM's. I have read countless blogs and examples. Could anyone please give me a simple list of items to check/change so that I can get windows network

[ovirt-users] Re: oVirt: single host install

2018-06-05 Thread Derek Atkins
Hi, Sahina Bose writes: > I'm running loopback NFS and I've not encountered any issues.  I've been > running this way since 2016-10-22.  I did not understand Gluster enough > and wasn't sure how I could make a "replica 1" -- everything seemed to > imply you *NEEDED* 3 gluster

[ovirt-users] Re: oVirt hosted-engine-setup issues with getting host facts

2018-06-05 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Jun 5, 2018 at 10:05 AM, Mariusz Kozakowski < mariusz.kozakow...@sallinggroup.com> wrote: > Hi, > > we managed to get a bit forward, but we still face issues. > > 2018-06-05 09:38:42,556+02 INFO > [org.ovirt.engine.core.bll.host.HostConnectivityChecker] >