[ovirt-users] Re: nul interface error when engine is creating ovirtmgmt bridge post-deployment

2018-10-11 Thread Brad Riemann
> On Thu, 11 Oct 2018 16:00:37 -
> "Brad Riemann"  wrote:
> 
> 
> Ack, host behind the nat does not work, the IP address of NIC or bridge
> on the node has to match the IP address used to add the node in Engine.
> 
> 
> No, but the initial setup fails to detect the NIC or bridge to
> configure.
> 
> 
> I regret that nat on both sides will not work.

Hah.. Confirmed what I figured, thank you. I'll chalk it up to a bug(?) that i 
can get the network working if I use the GUI, in the future if something goes 
sideways i'll start with it being behind a NAT, first.

Thanks for taking the time Dominik.
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/DP4VOELFZO6KVZJ6WMMB2RFBXX6WZCFB/


[ovirt-users] Re: nul interface error when engine is creating ovirtmgmt bridge post-deployment

2018-10-11 Thread Dominik Holler
On Thu, 11 Oct 2018 16:00:37 -
"Brad Riemann"  wrote:

> > On Wed, 10 Oct 2018 16:27:38 -
> > "Brad Riemann"  wrote:
> > 
> > 
> > This is correct.
> > 
> > 
> > The physical interface (or bridge) which has the IP address used to add
> > the host is used for ovirtmgmt during the initial host setup.
> > For some reason oVirt does not detect the NIC or birdge which has the 
> > expected
> > IP address.
> > Is there an physical interface on the host with the IP address used to add 
> > the host to oVirt?
> > Would you please share the line containing
> > [api.host] FINISH getCapabilities return
> > of /var/log/vdsm.log on the host and the IP address used to add the host to 
> > oVirt?
> >   
> Ah.. crude.. yeah the node is behind a nat too, so it's probably looking at 
> the public ip and can't find it so errors out.
> 
> I'll send you an email directly with this line, I'm not to keen on letting 
> our subnets be shown on the net, but you can share among the rhel team if 
> need be.
> > 
> > 
> > OVN will not work, because the ovn-controller on the host has to
> > connect to ovn-central on Engine's host.
> > To prevent ovn-controller to try to connect to the ovn-central, the
> > default network provider should be disabled in this cluster.  
> 
> Based on your last comment in the response i'll bet that being behind the nat 
> answers my issue in general.

Ack, host behind the nat does not work, the IP address of NIC or bridge
on the node has to match the IP address used to add the node in Engine.

> Supplying the logs anyway for sanity but i'm betting that because i'm
> initiating the update of the logical networks from the GUI it takes a
> different approach to push down the changes than the initial setup?

No, but the initial setup fails to detect the NIC or bridge to
configure.

> The more I think about it the less sense it makes since it SHOULD use
> the same delivery methods, no?
> 
> And before anyone calls me ridiculous for having this connectivity go through 
> a nat on both sides, I know, I inherited the methodology and am trying to 
> work within confines that I am allowed.
> 

I regret that nat on both sides will not work.

> Anywho, here goes, thanks for the reply appreciate the feedback GREATLY.
> ___
> Users mailing list -- users@ovirt.org
> To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
> Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
> oVirt Code of Conduct: 
> https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
> List Archives: 
> https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/JODZ7JJUOGMRNLRH3BDJBKIQUDP3EEPA/
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/DNV256BHLQNDUD2ZFTLJLH7HLOMHIGEG/


[ovirt-users] Re: nul interface error when engine is creating ovirtmgmt bridge post-deployment

2018-10-11 Thread Brad Riemann
> On Wed, 10 Oct 2018 16:27:38 -
> "Brad Riemann"  wrote:
> 
> 
> This is correct.
> 
> 
> The physical interface (or bridge) which has the IP address used to add
> the host is used for ovirtmgmt during the initial host setup.
> For some reason oVirt does not detect the NIC or birdge which has the expected
> IP address.
> Is there an physical interface on the host with the IP address used to add 
> the host to oVirt?
> Would you please share the line containing
> [api.host] FINISH getCapabilities return
> of /var/log/vdsm.log on the host and the IP address used to add the host to 
> oVirt?
> 
Ah.. crude.. yeah the node is behind a nat too, so it's probably looking at the 
public ip and can't find it so errors out.

I'll send you an email directly with this line, I'm not to keen on letting our 
subnets be shown on the net, but you can share among the rhel team if need be.
> 
> 
> OVN will not work, because the ovn-controller on the host has to
> connect to ovn-central on Engine's host.
> To prevent ovn-controller to try to connect to the ovn-central, the
> default network provider should be disabled in this cluster.

Based on your last comment in the response i'll bet that being behind the nat 
answers my issue in general. Supplying the logs anyway for sanity but i'm 
betting that because i'm initiating the update of the logical networks from the 
GUI it takes a different approach to push down the changes than the initial 
setup? The more I think about it the less sense it makes since it SHOULD use 
the same delivery methods, no?

And before anyone calls me ridiculous for having this connectivity go through a 
nat on both sides, I know, I inherited the methodology and am trying to work 
within confines that I am allowed.

Anywho, here goes, thanks for the reply appreciate the feedback GREATLY.
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/JODZ7JJUOGMRNLRH3BDJBKIQUDP3EEPA/


[ovirt-users] Re: Resizing ovirt-engine disk

2018-10-11 Thread Vojtech Juranek
Hi,

> Can we grow the ovirt-engine disk like any other managed VM ?

I assume you mean hosted engine. No, unfortunately this is not possible right 
now. Today I proposed a patch [1] which should fix it.
 
> And if not, how can we grow the ovirt-engine disk out of standard
> installation procedure ?

it's possible, but includes calling vdsm client directly and editing the 
database, so I'd recommend to avoid it.

Cheers
Vojta

[1] https://gerrit.ovirt.org/94855



signature.asc
Description: This is a digitally signed message part.
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/GR7MTEEE3ZRJGKUVYQFAJPJTWPQGGJX7/


[ovirt-users] Re: nul interface error when engine is creating ovirtmgmt bridge post-deployment

2018-10-11 Thread Dominik Holler
On Wed, 10 Oct 2018 16:27:38 -
"Brad Riemann"  wrote:

> Hello again,
> 
> I've been working on an automated solution that uses the API to add a host on 
> first boot, the code checks out (or maybe it doesn't), however I can confirm 
> that the ovirt engine works through adding all requirements of a host 
> properly except when it gets to setting up the bridge on the new node. The 
> following link contains the log lines from the engine.log file, I can confirm 
> that if I go to the engine web interface, I see my two interfaces on the new 
> node, em1 and em2 (this is a Dell R420 server), and I can click on the "Setup 
> Host Networks" button. The proceeding dialog window gives me the ability to 
> drag over the ovirtmgmt logical interface onto the active physical interface 
> and once saved I can see the engine go to work on setting up the bridge 
> without an issue. 
> My understanding is that this is supposed to be an automated process
> (which is what i'm going for),

This is correct.

>  might someone be able to help me understand why im seeing the error I
> am? Am I just missing something from the api standpo
> int that is supposed to tell the system which physical interface it needs
> to use for building the ovirtmgmt bridge on top of?
> 

The physical interface (or bridge) which has the IP address used to add
the host is used for ovirtmgmt during the initial host setup.
For some reason oVirt does not detect the NIC or birdge which has the expected
IP address.
Is there an physical interface on the host with the IP address used to add 
the host to oVirt?
Would you please share the line containing
[api.host] FINISH getCapabilities return
of /var/log/vdsm.log on the host and the IP address used to add the host to 
oVirt?


> One thing to note (it shouldn't matter I don't think) but the engine is 
> behind a nat,

OVN will not work, because the ovn-controller on the host has to
connect to ovn-central on Engine's host.
To prevent ovn-controller to try to connect to the ovn-central, the
default network provider should be disabled in this cluster.

> communicating over a vpn to the new node. I have to nat traffic from
> the engine so the ip address seen is different than what was supplied
> to the ansible playbook, i'm not familiar with ansible nor the
> playbooks used to know if that will have adverse impacts such as i'm
> seeing in the logs.
> 
> Logs: https://pastebin.com/UC4WfBix
> 
> Thank you in advance,
> Brad
> ___
> Users mailing list -- users@ovirt.org
> To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
> Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
> oVirt Code of Conduct: 
> https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
> List Archives: 
> https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/7SXE4KGIWU3P4LTWBVBVWXXSDLWCZS7Z/
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/EGMCH7KS4RYEH64NDHHZWYKBZYZK62AG/


[ovirt-users] Resizing ovirt-engine disk

2018-10-11 Thread Baptiste Agasse
Hi all,

We have a running ovirt installation on a SAN backend (installed in 4.0 via 
appliance, then updated to 4.1 and now in 4.2). At installation time we choose 
(or didn't change) the disk size and this one is about 10GB:

fdisk -l /dev/vda

Disk /dev/vda: 10.7 GB, 10737418240 bytes, 20971520 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk label type: dos
Disk identifier: 0x000686fc

   Device Boot  Start End  Blocks   Id  System
/dev/vda1   *20482097151910484736   83  Linux

Can we grow the ovirt-engine disk like any other managed VM ?

And if not, how can we grow the ovirt-engine disk out of standard installation 
procedure ?

Have a nice day.

Cheers.


Baptiste.
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/QCWC7SQI7TFW5S3D3Y32CRGICFUZLWCT/


[ovirt-users] Joining domain w10 from syspreped template

2018-10-11 Thread Roman Last
Hello!
Did anyone succeed in this in 4.2? A have a lot of questions about this. What i 
did:
Sysprep windows vm, maded template from it, did all what read from 
https://ovirt.org/documentation/vmm-guide/chap-Templates/
About Initial run tab: In vm hostname i write a win name, but what if it gonna 
be pool? What if it gonna be blank? Last section called Sysprep, what should i 
past there, entire sysprep file?

Thanks!
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/MIO4LBDA6YYO5OBZ237CGNGIZRVMU7QZ/


[ovirt-users] How to attach iso to self-hosted engine?

2018-10-11 Thread Швыгин Алексей Михайлович

Hi!

What params should I add to copy of /var/run/ovirt-hosted-engine-ha/vm.conf to 
attach iso file and boot engine from it?


--
Aleksey


___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/GBYFFUJR535W3EHNR7R5JUM5YBJFWCY2/


[ovirt-users] Re: Out-of-sync networks can only be detached

2018-10-11 Thread Dominik Holler
On Thu, 11 Oct 2018 14:00:50 +0200
Sakhi Hadebe  wrote:

> Hi,
> 
> The main issue here is the Logical that cannot be attached to the 3rd node
> (please check attached AttachErr.png file), while it has attached to the
> other two nodes.
> 

In the first step the configuration of ovirtmgmt on the 3rd node has to
be synchronized. If you hover ovirtmgmt in the "Setup Host 3rd
Networks", you see a list of settings which has to be adjusted. Each
setting can be configured manually or the "Sync All Networks" button in
"Compute >> Hosts >> 3rd >> Network Interfaces" can be used.
But if the hostname (FQDN or IP address) used to add the host to oVirt
does not match the desired configuration, this might not work.
For this reason I recommend to:
1. Put the host in maintenance state
2. Remove the host from oVirt
3. Configure manually em1 (or em2 or bond0) to use the desired IP
   address and VLAN for ovirtmgmt network
4. Add the host to oVirt using this IP address as hostname
5. Configure all attributes of ovirtmgmt, which are marked as
   "Out-of-sync" via oVirt
6. ovirtmgmt should be synchronized now, so public can now be added to
   the same interface (em1, em2 or bond0 if bonded), if public has
   another VLAN tag


> The Logical Network configurations are the same in all 3 networks., please
> check the logical configurations in attached scrnshot2.png file
> 

Not really, the configuration shown in scrnshot2.png is not valid, because it
is not allowed to attach two logical networks with the same VLAN id
(VLAN 20) to the same NIC/bond.
Maybe ovirtmgmt configuration on the host is configured like public
should be?


> Here are the logs grepped from engine.log file:
> 
> [root@engine ~]# tail -f  /var/log/ovirt-engine/engine.log | egrep
> "${OUT_OF_SYNC_VALUES} | goku.sanren.ac.za"
> 2018-10-11 13:52:20,779+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.storage.ovfstore.ProcessOvfUpdateForStoragePoolCommand]
> (EE-ManagedThreadFactory-engineScheduled-Thread-13) [555cc9ce] Before
> acquiring and wait lock
> 'EngineLock:{exclusiveLocks='[722583f2-b11a-11e8-9a47-00163e5858df=OVF_UPDATE]',
> sharedLocks=''}'
> 2018-10-11 13:52:20,779+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.storage.ovfstore.ProcessOvfUpdateForStoragePoolCommand]
> (EE-ManagedThreadFactory-engineScheduled-Thread-13) [555cc9ce] Lock-wait
> acquired to object
> 'EngineLock:{exclusiveLocks='[722583f2-b11a-11e8-9a47-00163e5858df=OVF_UPDATE]',
> sharedLocks=''}'
> 2018-10-11 13:52:20,780+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.storage.ovfstore.ProcessOvfUpdateForStoragePoolCommand]
> (EE-ManagedThreadFactory-engineScheduled-Thread-13) [555cc9ce] Running
> command: ProcessOvfUpdateForStoragePoolCommand internal: true. Entities
> affected :  ID: 722583f2-b11a-11e8-9a47-00163e5858df Type: StoragePool
> 2018-10-11 13:52:20,784+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.storage.ovfstore.ProcessOvfUpdateForStoragePoolCommand]
> (EE-ManagedThreadFactory-engineScheduled-Thread-13) [555cc9ce] Attemptin
> to update VM OVFs in Data Center 'Default'
> 2018-10-11 13:52:20,789+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.storage.ovfstore.ProcessOvfUpdateForStoragePoolCommand]
> (EE-ManagedThreadFactory-engineScheduled-Thread-13) [555cc9ce] Successfully
> updated VM OVFs in Data Center 'Default'
> 2018-10-11 13:52:20,789+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.storage.ovfstore.ProcessOvfUpdateForStoragePoolCommand]
> (EE-ManagedThreadFactory-engineScheduled-Thread-13) [555cc9ce] Attemptin
> to update template OVFs in Data Center 'Default'
> 2018-10-11 13:52:20,790+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.storage.ovfstore.ProcessOvfUpdateForStoragePoolCommand]
> (EE-ManagedThreadFactory-engineScheduled-Thread-13) [555cc9ce] Successfully
> updated templates OVFs in Data Center 'Default'
> 2018-10-11 13:52:20,790+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.storage.ovfstore.ProcessOvfUpdateForStoragePoolCommand]
> (EE-ManagedThreadFactory-engineScheduled-Thread-13) [555cc9ce] Attemptin
> to remove unneeded template/vm OVFs in Data Center 'Default'
> 2018-10-11 13:52:20,790+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.storage.ovfstore.ProcessOvfUpdateForStoragePoolCommand]
> (EE-ManagedThreadFactory-engineScheduled-Thread-13) [555cc9ce] Successfully
> removed unneeded template/vm OVFs in Data Center 'Default'
> 2018-10-11 13:52:20,791+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.storage.ovfstore.ProcessOvfUpdateForStoragePoolCommand]
> (EE-ManagedThreadFactory-engineScheduled-Thread-13) [555cc9ce] Lock free
> to object
> 'EngineLock:{exclusiveLocks='[722583f2-b11a-11e8-9a47-00163e5858df=OVF_UPDATE]',
> sharedLocks=''}'
> 2018-10-11 13:55:38,215+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.provider.network.SyncNetworkProviderCommand]
> (EE-ManagedThreadFactory-engineScheduled-Thread-65) [550b0278] Lock
> Acquired to object
> 'EngineLock:{exclusiveLocks='[1a7e6539-4a99-4051-9998-803883d118f2=PROVIDER]',
> sharedLocks=''}'
> 2018-10-11 13:55:38,226+02 INFO
> [org.ovirt.engine.core.bll.provider.network.SyncNetworkProviderCommand]
> 

[ovirt-users] Re: Info on HCI single host

2018-10-11 Thread Gobinda Das
Hi Femi,
 This should be available in 4.2.7

On Thu, Oct 11, 2018 at 6:52 PM femi adegoke 
wrote:

> Has this fix been implemented in 4.2.6.2 or will it be in 4.3?
>
> On Aug 30 2018, at 11:47 am, femi adegoke  wrote:
>
>
> Thanks for the update, Gobinda.
> Looking forward to the fix.
>
> On Aug 30 2018, at 11:38 am, Gobinda Das  wrote:
>
>
> Hi,
>  Single node deployment should not expect gluster configuration. But now I
> can see it's expecting he-answer.conf which should be available default.
> Anyways will fix this and let you know.
>
> Thanks for finding this issue.
>
> On Thu, Aug 30, 2018 at 10:37 AM, femi adegoke 
> wrote:
>
> Yes, Gianluca, that is correct. First, I had to configure a 3 node cluster.
> There was no other way to get to the setup page shown in my screenshot.
>
> I assume when it gets fixed in 4.2.6, we will be able to get to the single
> node config page right off the bat.
>
> On Aug 30 2018, at 8:31 am, Gianluca Cecchi 
> wrote:
>
>
> On Sat, Aug 25, 2018 at 3:37 AM femi adegoke 
> wrote:
>
> I was playing around with a 3 node setup.
> This was on 4.3 based on FC28.
> In the Cockpit UI, after completing the 1st stage of the hyperconverged
> setup, I saw this (see pic)
>
>
>
> Hello,
> the bugzilla seems in QA, but in 4.2.6 rc3 ovirt node iso
> (ovirt-node-ng-installer-ovirt-4.2-pre-2018082812.iso) nothing changes:
> I receive
> "Host address cannot be empty"
> for host2 and host3
>
> BTW: Femi, but in your screenshot with F28 the top message containing "An
> existing gluster configuration has been found." seems to indicate that
> actually you already configured gluster on that single host, correct?
> Instead, based on Sahina answer, the single node HCI setup is supposed to
> work ootb without previously configuring anything related to Gluster,
> correct?
>
> Gianluca
>
>
>
>
> ___
> Users mailing list -- users@ovirt.org
> To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
> Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
> oVirt Code of Conduct:
> https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
> List Archives:
> https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/EZX7OMTJE53YKDTEPSH22IRBA23TGB7H/
>
>
>
>
> --
> Thanks,
> Gobinda
>
>

-- 
Thanks,
Gobinda
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/26FEXFNOPQ5HBGPFKT3GLTTNLLRN6HRJ/


[ovirt-users] Re: Info on HCI single host

2018-10-11 Thread femi adegoke
Has this fix been implemented in 4.2.6.2 or will it be in 4.3?

On Aug 30 2018, at 11:47 am, femi adegoke  wrote:
>
> Thanks for the update, Gobinda.
> Looking forward to the fix.
>
> On Aug 30 2018, at 11:38 am, Gobinda Das  wrote:
> >
> > Hi,
> > Single node deployment should not expect gluster configuration. But now I 
> > can see it's expecting he-answer.conf which should be available default.
> > Anyways will fix this and let you know.
> >
> > Thanks for finding this issue.
> >
> > On Thu, Aug 30, 2018 at 10:37 AM, femi adegoke  > (mailto:ov...@fateknollogee.com)> wrote:
> > > Yes, Gianluca, that is correct. First, I had to configure a 3 node 
> > > cluster.
> > > There was no other way to get to the setup page shown in my screenshot.
> > >
> > > I assume when it gets fixed in 4.2.6, we will be able to get to the 
> > > single node config page right off the bat.
> > >
> > > On Aug 30 2018, at 8:31 am, Gianluca Cecchi  > > (mailto:gianluca.cec...@gmail.com)> wrote:
> > > >
> > > > On Sat, Aug 25, 2018 at 3:37 AM femi adegoke  > > > (mailto:ov...@fateknollogee.com)> wrote:
> > > > > I was playing around with a 3 node setup.
> > > > > This was on 4.3 based on FC28.
> > > > > In the Cockpit UI, after completing the 1st stage of the 
> > > > > hyperconverged setup, I saw this (see pic)
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > > Hello,
> > > > the bugzilla seems in QA, but in 4.2.6 rc3 ovirt node iso 
> > > > (ovirt-node-ng-installer-ovirt-4.2-pre-2018082812.iso) nothing changes:
> > > > I receive
> > > > "Host address cannot be empty"
> > > >
> > > > for host2 and host3
> > > >
> > > > BTW: Femi, but in your screenshot with F28 the top message containing 
> > > > "An existing gluster configuration has been found." seems to indicate 
> > > > that actually you already configured gluster on that single host, 
> > > > correct?
> > > > Instead, based on Sahina answer, the single node HCI setup is supposed 
> > > > to work ootb without previously configuring anything related to 
> > > > Gluster, correct?
> > > >
> > > > Gianluca
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > ___
> > > Users mailing list -- users@ovirt.org (mailto:users@ovirt.org)
> > > To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org 
> > > (mailto:users-le...@ovirt.org)
> > > Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
> > > oVirt Code of Conduct: 
> > > https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
> > > List Archives: 
> > > https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/EZX7OMTJE53YKDTEPSH22IRBA23TGB7H/
> > >
> >
> >
> >
> > --
> > Thanks,
> > Gobinda
> >
> >
> >
> >
> >
> >
>
>

___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/JL2236FXWGTCQHSI2D7ZNSPZ6KGKVKDV/


[ovirt-users] How Many Logical networks supported

2018-10-11 Thread p . staniforth
Hello,
 We are currently using oVirt for teaching and one of our requirements 
is for security such as IR PEN testing etc. We would like to create individual 
logical networks with a network profile that includes port mirroring, this is 
to reduce the amount of traffic they can see and the targets available.

We are looking to to add VMs into Affinity Groups so they will run on the same 
host to make the port-mirror work but don't no if there is a limit on the 
number of logical networks that is allowed/practical.

Thanks,
 Regards,
Paul S.  
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/HL53NTRMFTJAZ23N7FNQOXBBWXLBUS7N/


[ovirt-users] Re: 4.2 User Portal

2018-10-11 Thread Staniforth, Paul
Hello Greg,

  Although the Normal/Legacy view is the default if we create a 
new VM it loads the Dashboard View.

Also I though in the VM machines list we should have a filter and sort option, 
we are running 1.4.3-1


Regards,

 Paul S.


From: Greg Sheremeta 
Sent: 18 September 2018 00:20
To: Staniforth, Paul
Cc: statsenko...@interrao.ru; users
Subject: Re: [ovirt-users] Re: 4.2 User Portal

Sorry about this -- it was an oversight. If you pull the latest version 
(ovirt-web-ui 1.4.3), this should be fixed.

Greg

On Mon, Sep 17, 2018 at 6:07 PM Staniforth, Paul 
mailto:p.stanifo...@leedsbeckett.ac.uk>> wrote:

Neither can I, but can if I go to Legacy View ( how recent does it qualify as 
Legacy)?


Another question can we default to Legacy View instead of the new Detailed View?


Thanks,

 Paul S.


From:  ?? ??? 
mailto:statsenko...@interrao.ru>>
Sent: 17 September 2018 14:06
To: users
Subject: [ovirt-users] 4.2 User Portal

Hello!
Users cannot edit and expand VM's disks from the User Portal after 4.2 upgrade 
anymore.
VM UI screenshot attached.
Users can press Edit icon, but only "Editing" appears and nothing more.
Same thing happens under admin's accounts on User Portal.
>From Admin Portal everything is fine.
How can we fix this issue, so users can edit they VM from the User Portal as it 
was in 4.1 ?
Thanks.

To view the terms under which this email is distributed, please go to:-
http://disclaimer.leedsbeckett.ac.uk/disclaimer/disclaimer.html

___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to 
users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/IEGNOOVFT5HROC5HD2JSAGUONRPUEE4H/


--

GREG SHEREMETA

SENIOR SOFTWARE ENGINEER - TEAM LEAD - RHV UX

Red Hat NA



gsher...@redhat.comIRC: gshereme

[https://www.redhat.com/files/brand/email/sig-redhat.png]
To view the terms under which this email is distributed, please go to:-
http://disclaimer.leedsbeckett.ac.uk/disclaimer/disclaimer.html
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/SBA3WEFL75SDNHG4KKENEW2YRTJYBTCM/


[ovirt-users] Re: No spice-html5 in console options

2018-10-11 Thread Jayme
It's no longer there I use no VNC option for accessing consoles in a
browser works great

On Thu, Oct 11, 2018, 5:15 AM ,  wrote:

> Hello!
> Strange, but i have no spice-html5 option in vm console settings.
> https://prnt.sc/l4qz00
> Should i add a spice proxy for this?
>
> Version 4.2.6.4-1.el7
> ___
> Users mailing list -- users@ovirt.org
> To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
> Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
> oVirt Code of Conduct:
> https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
> List Archives:
> https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/FZDUWVTHZUSKPJ5UX4H7YSIKEQ7R3LQA/
>
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/SVUJCVPMNQYBN3K7ES5KHXGZNJOJMQ5R/


[ovirt-users] Re: No spice-html5 in console options

2018-10-11 Thread Hesham Ahmed
Spice HTML5 was removed many versions back. I believe it was no longer
being maintained and there wasn't much interest.
On Thu, Oct 11, 2018 at 11:15 AM  wrote:
>
> Hello!
> Strange, but i have no spice-html5 option in vm console settings.
> https://prnt.sc/l4qz00
> Should i add a spice proxy for this?
>
> Version 4.2.6.4-1.el7
> ___
> Users mailing list -- users@ovirt.org
> To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
> Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
> oVirt Code of Conduct: 
> https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
> List Archives: 
> https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/FZDUWVTHZUSKPJ5UX4H7YSIKEQ7R3LQA/
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/EWEKKDD4HQ2IVXHGSSC6Z2CQMOQUCLDT/


[ovirt-users] No spice-html5 in console options

2018-10-11 Thread admin
Hello!
Strange, but i have no spice-html5 option in vm console settings.
https://prnt.sc/l4qz00
Should i add a spice proxy for this?

Version 4.2.6.4-1.el7
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/FZDUWVTHZUSKPJ5UX4H7YSIKEQ7R3LQA/