[ovirt-users] Re: IPTablesConfig replacement in 4.3

2019-02-12 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Feb 12, 2019 at 11:44 PM Roman Last wrote: > > Hello! > So, i just update up in 4.3, whith auto configration iptables by vsdm. How > can i make some custom rules in iptables becouse IPTablesConfigSiteCustom is > now deprecated. You might want to check this:

[ovirt-users] Re: Spice console very poor performance for Windows 10 vm

2019-02-12 Thread Leo David
Thank you so much Victor ! Anyone, any ideea how could I disable video compression for spice console on particular vms ? I am trying to implement an "almost" full desktop experience with an oVirt based vdi environment. And besides the Windows10 spice issues ( which are the main cause of this

[ovirt-users] SURVEY: your NFS configuration (Bug 1666795 - SHE doesn't start after power-off, 4.1 to 4.3 upgrade - VolumeDoesNotExist: Volume does not exist )

2019-02-12 Thread Nir Soffer
Looking at https://bugzilla.redhat.com/1666795 It seems that a change in vdsm/libvirt exposed NFS configuration issue, that may was needed in the past and probably not needed now. If you use NFS, I would like to see your /etc/exports (after sanitizing it if needed). For extra bonus, output of

[ovirt-users] Re: Error starting hosted engine

2019-02-12 Thread Edward Berger
ls -l /rhev/data-center/mnt/glusterSD/*/*/images/* # any under "engine volume" that are owned by root chown and chmod as vdsm:kvm 660 # then engine should be able to start. On Tue, Feb 12, 2019 at 4:43 PM Endre Karlson wrote: > I Also tried to run > service vdsmd stop > vdsm-tool configure

[ovirt-users] change cache behavior per VM?

2019-02-12 Thread Hetz Ben Hamo
Hi, With KVM (and using tools like virt-manager) you can set the cache behavior like write-back, write-through etc. etc.. Can this be done by oVirt? looks like oVirt "kills" ZFS servers as it insists to wait until every bit has been written to disk, and I don't need it (my oVirt is not for

[ovirt-users] Re: Please don't remove instance type

2019-02-12 Thread Greg Sheremeta
Hi! On Sat, Feb 2, 2019 at 1:35 PM Baptiste Agasse < baptiste.aga...@lyra-network.com> wrote: > Hi all, > > We are happy oVirt users for some years now (we started with 3.6, now on > 4.2) and we manage most of our virtualization stacks with it. To provision > and manage our machines, we use the

[ovirt-users] Re: Error starting hosted engine

2019-02-12 Thread Endre Karlson
I Also tried to run service vdsmd stop vdsm-tool configure --force service vdsmd start and then restart the ha agent on all nodes but it doesnt help, the upgraded to 4.3 node is still not able to start hte engine. / E Den tir. 12. feb. 2019 kl. 22:01 skrev Endre Karlson <

[ovirt-users] IPTablesConfig replacement in 4.3

2019-02-12 Thread Roman Last
Hello! So, i just update up in 4.3, whith auto configration iptables by vsdm. How can i make some custom rules in iptables becouse IPTablesConfigSiteCustom is now deprecated. Thanks. ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Doug Maxfield
Will do. Thanks again for all your help!! Looking forward to a confirmation of the fix or a different solution. Either way, I know I have a working fix. [Count On EMC] Doug Maxfield | Senior Operating Systems Analyst EMC Insurance Companies 717 Mulberry St | Des

[ovirt-users] vGPU remote console problems

2019-02-12 Thread Edward Berger
A coworker and I are trying to bring up some nvidia vGPU VMs on ovirt 4.3, but are experiencing issues with the remote consoles for both Windows and Linux. A windows10 VM for example works OK with a windows remote desktop client after enabling the service inside the VM, but using the oVirt VM

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Lev Veyde
Hi Doug, Just a small note - the commands in the rc.local should be placed *before* the very last line (the touch ... command). Thanks in advance, On Tue, Feb 12, 2019 at 10:56 PM Lev Veyde wrote: > Hi Doug, > > Thanks, you're welcome! > > It's generally possible to add persistent rules by

[ovirt-users] Re: Error starting hosted engine

2019-02-12 Thread Endre Karlson
Yes that seems correct, but is there no way to work around it ? Den tir. 12. feb. 2019 kl. 06:24 skrev Sahina Bose : > > > On Tue, Feb 12, 2019 at 10:51 AM Endre Karlson > wrote: > >> It's a upgrade from 4.2.x < latest version of 4.2 series. I upgraded by >> adding the 4.3 repo and doing the

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Lev Veyde
Hi Doug, Thanks, you're welcome! It's generally possible to add persistent rules by either using the legacy /etc/rc.d/rc.local boot script (chmod +x /etc/rc.d/rc.local and put the relevant commands at the end of the file, that way you can actually run any commands) or by using the

[ovirt-users] Re: Ovirt self-hosted engine won't come up

2019-02-12 Thread joshuaosko
hosted-engine --add-console-password Enter password: [root@corp-ovirt01 ~]# virsh -r vncdisplay HostedEngine error: Failed to get VNC port. Is this domain using VNC? Yes. Sorry I forgot to copy that part. It didn't respond with a connection string. I was prompted for a password and then tried.

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Doug Maxfield
Lev, You have no idea how helpful you have been!! I’ve been having this issue for over 2 months and starting to cause major problems. Please let me know if you find a better solution. I’m going to wait to hear back from you before implementing. If we go with this workaround, is there a

[ovirt-users] Re: Ovirt self-hosted engine won't come up

2019-02-12 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Feb 12, 2019 at 8:52 PM wrote: > # virsh -r vncdisplay HostedEngine > > error: Failed to get VNC port. Is this domain using VNC? > > I'm seeing this > Did you tried also hosted-engine --add-console-password ? > ___ > Users mailing list --

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Lev Veyde
Hi Doug, Yes, it looks like it did. I'll try to catch somebody from my local oVirt/RHV networking team to take a look at this issue, maybe there is a better solution for that issue than my workaround. But meanwhile you can use this workaround (ip route add + ip rule add), just please be aware

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Doug Maxfield
Lev, Here’s the results. It appears to fix the issue!! From non-working system: -bash-4.2# ip rule add to 172.22.20.31 priority 32764 -bash-4.2# traceroute 172.22.20.31 traceroute to 172.22.20.31 (172.22.20.31), 30 hops max, 60 byte packets 1 CenteraAmesAN1.emcins.com (172.21.12.61) 0.487 ms

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Lev Veyde
Hi Doug, OK, I think that I have a guess of what may have happened here... Can you please run the following command on the (non-working) host: ip rule add to 172.22.20.31 priority 32764 This needs to be run in addition to the ip route add ... command. And then please run the traceroute

[ovirt-users] Re: Ovirt self-hosted engine won't come up

2019-02-12 Thread joshuaosko
# virsh -r vncdisplay HostedEngine error: Failed to get VNC port. Is this domain using VNC? I'm seeing this ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to

[ovirt-users] Re: admin user locked out (OVN invalid_grant)

2019-02-12 Thread Dominik Holler
On Tue, 12 Feb 2019 21:06:24 +0300 Андрей Русаков wrote: > Hi Dominik, > Thank you for your reply. > > Automatic Synchronization is Disabled already. > > yes, > /etc/ovirt-provider-ovn/conf.d/10-setup-ovirt-provider-ovn.conf > is in place. > I google a bit (before starting new thread) and

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Doug Maxfield
Lev, Here you go. From non-working system -bash-4.2# ip rule 0: from all lookup local 32764: from all to 172.21.0.0/16 iif ovirtmgmt lookup 2887058719 32765: from 172.21.0.0/16 lookup 2887058719 32766: from all lookup main 32767: from all lookup default From working system

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Lev Veyde
Hi Doug, That shouldn't really matter, since ovirtmgmt is just a bridged interface, and unless I'm missing something it shouldn't really affect routing. Can you please also provide the output of "ip rule" from both working and non-working hosts ? Thanks in advance, On Tue, Feb 12, 2019 at 8:01

[ovirt-users] Re: admin user locked out (OVN invalid_grant)

2019-02-12 Thread Андрей Русаков
Hi Dominik, Thank you for your reply. Automatic Synchronization is Disabled already. yes, /etc/ovirt-provider-ovn/conf.d/10-setup-ovirt-provider-ovn.conf is in place. I google a bit (before starting new thread) and find similar problem (the case was in wrong/missing ovirt-sso-client-secret),

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Doug Maxfield
Lev, Here’s the ip route from the server that worked and didn’t work IP Route from server that worked [root@paputopcomm04 ~]# ip route default via 172.21.0.250 dev eno3 169.254.0.0/16 dev eno3 scope link metric 1002 169.254.0.0/16 dev eno4 scope link metric 1005 172.17.0.0/16 dev eno4 proto

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Lev Veyde
Hi Doug, This is indeed quite weird... It looks like the OS for some reason disregards the static route that you have added. BTW, have you verified that it's indeed was added by running "ip route" following the "ip route add ..." command ? Maybe somebody from the network team has an idea of

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Doug Maxfield
Lev, I’m showing you the same outputs (ip a, ip route, traceroute, ip route add, and traceroute) from another server in this group that doesn’t use the ovirtmgmt for it’s default interface. [root@paputopcomm04 ~]# ip a 1: lo: mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN qlen 1 link/loopback

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Doug Maxfield
Lev, Output of traceroute. Showed routing before and after putting in the static route. -bash-4.2# traceroute 172.22.20.31 traceroute to 172.22.20.31 (172.22.20.31), 30 hops max, 60 byte packets 1 ames-acc1-agg-1.emcins.com (172.21.0.246) 9.854 ms 9.848 ms 9.853 ms 2 192.168.200.14

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Doug Maxfield
Lev, Here are the outputs from the ip a and ip route commands. I have not enabled the route yet. Eno1 was added after the ovirtmgmt was configured on the server. Sorry for not having a lot of the information you need. This is new to us and were hoping the vendor would figure the issue out,

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Lev Veyde
Hi Doug, In most cases it should not be required, especially as my guess (again it would be easier if you could post the output of the "ip a" and "ip route") is that the eno1 is part of the ovirtmgmt bridge. What is the output of the "traceroute 172.22.20.31" that you get on the host after you

[ovirt-users] Re: admin user locked out (OVN invalid_grant)

2019-02-12 Thread Dominik Holler
On Tue, 12 Feb 2019 16:50:06 - Андрей Русаков wrote: > Hi, > > Recently i upgrade my oVirt installation 4.2.8 to 4.3. > I was able to login right after upgrade (yum, setup, reboot). > But according to logs, account locks in 2-3 minutes. > > 2019-02-12 15:44:57,228+03 ERROR

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Doug Maxfield
Lev, One other question, since there are multiple enabled interfaces (ovirtmgmt and eno1), do I need to specify an interface for the route add. [Count On EMC] Doug Maxfield | Senior Operating Systems Analyst EMC Insurance Companies 717 Mulberry St | Des Moines, IA 50265

[ovirt-users] Re: Ovirt self-hosted engine won't come up

2019-02-12 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Feb 12, 2019 at 5:30 PM wrote: > # virsh -r list > IdName State > > 292 HostedEngine running > > # hosted-engine --console > The engine VM is running on this host > Connected to

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Doug Maxfield
Lev, I guess “refused” is the incorrect word. If we set the static route as below, our network team can see that the traffic is not going over that interface and is going over the default interface. That’s why I used the term “refused”. I can certainly attempt to try that and let you know the

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Lev Veyde
Hi Doug, What do you mean by "static route is refused"? What is the error message(s) you see? Can you please try to add the route with the following command: ip route add 172.22.20.31 via 172.21.12.61 If that doesn't work, then please provide more details, i.e. what is the exact error

[ovirt-users] admin user locked out (OVN invalid_grant)

2019-02-12 Thread Андрей Русаков
Hi, Recently i upgrade my oVirt installation 4.2.8 to 4.3. I was able to login right after upgrade (yum, setup, reboot). But according to logs, account locks in 2-3 minutes. 2019-02-12 15:44:57,228+03 ERROR [org.ovirt.engine.core.sso.utils.SsoUtils] (default task-1) [] OAuthException

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Doug Maxfield
Lev, Thanks for your response. If I attempt to manually add the route using route add: route add -net 172.22.20.31 netmask 255.255.255.255 gw 172.21.12.61 dev ovirtmgmt This static route is refused and all traffic is routed over the default gateway. But if I use a server that doesn’t use the

[ovirt-users] Re: Creating a static route

2019-02-12 Thread Lev Veyde
Hi Doug, What is the exact problem you are having while attempting to add a static route on the hosts? Thanks in advance, On Tue, Feb 12, 2019 at 5:23 PM wrote: > Good Morning, > New to oVirt. We are using this with a backup solution from Commvault. > The issue that we are having is that we

[ovirt-users] another video

2019-02-12 Thread Hetz Ben Hamo
Hi, This is part 2 of converting VM's from ESXI/vCenter to oVirt 4.3. Feel free to share Link: https://www.youtube.com/watch?v=zDLgAZmOkNs BTW, it looks like even when you attach the virtio-win.iso in the conversion window, it still doesn't actually add the drivers. Imagine my surprise when I

[ovirt-users] Re: Ovirt self-hosted engine won't come up

2019-02-12 Thread joshuaosko
# virsh -r list IdName State 292 HostedEngine running # hosted-engine --console The engine VM is running on this host Connected to domain HostedEngine Escape character is ^] error: internal

[ovirt-users] Re: Ovirt self-hosted engine won't come up

2019-02-12 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Feb 12, 2019 at 4:47 PM wrote: > The self-hosted engine had an issue whereby it'd /var partition was full. > A few days later the engine was rebooted; however, it did not come back up > gracefully. I presently have three CentOS 7 hosts which can spin up a new > hosted engine vm; however

[ovirt-users] Ovirt self-hosted engine won't come up

2019-02-12 Thread joshuaosko
The self-hosted engine had an issue whereby it'd /var partition was full. A few days later the engine was rebooted; however, it did not come back up gracefully. I presently have three CentOS 7 hosts which can spin up a new hosted engine vm; however every attempt to do so results in: Engine

[ovirt-users] Creating a static route

2019-02-12 Thread doug . l . maxfield
Good Morning, New to oVirt. We are using this with a backup solution from Commvault. The issue that we are having is that we need to setup a static route for specific data between 2 remote sites. The ovirtmgmt is configured with the correct IP and gateway for the server. We need to route

[ovirt-users] Re: Windows 2016 guest auto shutdown

2019-02-12 Thread Hetz Ben Hamo
Are you by any chance run everything (management, iSCSI etc) - on a single physical network port? On Tue, Feb 12, 2019 at 4:10 PM wrote: > I am using ovirt hosted engine 4.2 to manage 5 nodes cluster and Dell > Compellent storage domain using ISCSI. The guest is running Windows 2016 OS > with

[ovirt-users] Windows 2016 guest auto shutdown

2019-02-12 Thread aminur . rahman
I am using ovirt hosted engine 4.2 to manage 5 nodes cluster and Dell Compellent storage domain using ISCSI. The guest is running Windows 2016 OS with ovirt 4.2.4 guest tools installed. The guest presented 1.4 TB thin provision disks and very often, the VM goes offline while doing big file

[ovirt-users] Re: Issues adding iscsi storage domain

2019-02-12 Thread Benny Zlotnik
Could be a filtering issue, in the logs do you see the output of getDeviceList? Should be something like this: FINISH getDeviceList return={'devList': [{ ... }]} if you enable debug logs for vdsm[1], you should be able to see the command used to generate the list, something like this:

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.1 test day

2019-02-12 Thread Hetz Ben Hamo
Hi, Well, there is a severe bug that I complained about it on 4.2 (or 4.1? I don't remember) and it's regarding "yanking the power cable". Basically I'm performing a simple test: kill all hosts immediately to simulate a power loss without UPS. For this test I have 2 nodes, and 4 storage

[ovirt-users] Re: virsh question

2019-02-12 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Feb 12, 2019 at 11:36 AM Hetz Ben Hamo wrote: > > Thanks, > > So the question remains: if, for some reason, HE is having issue and I want > to power on a VM on a node and the VM already exists (but powered off), how > do I list and power it on? any utility to view the vm's and power one

[ovirt-users] oVirt 4.3.1 test day

2019-02-12 Thread Sandro Bonazzola
Hi, We are planning to release the first candidate of 4.3.1 on February 20th[1] and the final release on February 26th. Please join us testing this release candidate right after it will be announced! We are going to coordinate the testing effort with a public Trello board at

[ovirt-users] Re: virsh question

2019-02-12 Thread Hetz Ben Hamo
Thanks, So the question remains: if, for some reason, HE is having issue and I want to power on a VM on a node and the VM already exists (but powered off), how do I list and power it on? any utility to view the vm's and power one of them? Thanks On Tue, Feb 12, 2019 at 8:56 AM Petr Kotas

[ovirt-users] Re: ovirt-4.3 hyperconverged deployment - no option for "disc count" for JBOD

2019-02-12 Thread Sahina Bose
On Mon, Feb 11, 2019 at 9:57 PM feral wrote: > No. I gave up on ovirt 4.2 (node iso and centos) and moved over to the > node 4.3 iso, and that's where I found the problem with the JBOD. I then > moved back to centos and installed 4.3 there, which comes with > gdeploy-2.0.8-1.el7.noarch > . I