[ovirt-users] RE > Multiple export domains limit?

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Hello oVirt guru`s! http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2015-November/036056.html Is there a progress on this issue? ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users -- IMPORTANT! This message has been scanned

[ovirt-users] Re: Correct recovery procedure of the oVirt Hosted Engine 4.0

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Oct 5, 2016 at 10:30 AM, wrote: > Well. > Then, in the case of conditions: > > 1) the vm is not available anymore due to storage corruption > 2) an empty shared storage is available > 3) engine backup exists > 4) all VMs still running on the hosts in the cluster > > > The recovery plan

[ovirt-users] Re: ovirt-ha-agent cpu usage

2019-05-14 Thread Michal Skrivanek
> On 07 Oct 2016, at 16:10, Simone Tiraboschi wrote: > > > >> On Fri, Oct 7, 2016 at 4:02 PM, Michal Skrivanek >> wrote: >> >>> On 7 Oct 2016, at 15:28, Simone Tiraboschi wrote: >>> >>> >>> >>> On Fri, Oct 7, 2016 at 3:25 PM, Michal Skrivanek >>> wrote: > On 7 Oct 2016, at

[ovirt-users] Re: ovirt-ha-agent cpu usage

2019-05-14 Thread Gianluca Cecchi
On Fri, Oct 7, 2016 at 3:35 PM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Fri, Oct 7, 2016 at 3:22 PM, Gianluca Cecchi > wrote: > >> On Fri, Oct 7, 2016 at 2:59 PM, Nir Soffer wrote: >> >>> wasn’t it suppose to be fixed to reuse the connection? Like all the other clients (vdsm migration

[ovirt-users] VDSM Network Interface configuration

2019-05-14 Thread Maton, Brett
Where is the configuration that VDSM uses to generate ifcfg files? My nameservers have moved and it seems to regenerate the ifcfg (ovirtmgmt) file overwriting the changes with the correct name servers in when the server is rebooted and s putting in the wrong (old) nameserver addresses. Where

[ovirt-users] Re: VM incremental backup

2019-05-14 Thread Arman Khalatyan
The sparse files are special files(please checkout the wiki pages) to conserve some diskspace and copy time. The rsync --sparce does not take an advantage of it. It is trying to checksum whole virtual diskspace which is obviously zero filled. If you "cp" file then "cp" will try to autodetect it

[ovirt-users] Re: VDSM Network Interface configuration

2019-05-14 Thread Marcin Mirecki
Brett, Does your /etc/resolv.conf contain the correct dns's? If not, please update them. If you need to override the changes done to the ifcfg files, you can use the hooks to introduce your own custom changes. You can find an article describing this in more details here:

[ovirt-users] Re: VMs paused due to IO issues - Dell Equallogic controller failover

2019-05-14 Thread InterNetX - Juergen Gotteswinter
you need the eql hit kit to make it work at least somehow better, but hit kit requires multipathd to be disabled which is an dependency to ovirt. so far, no real workaround seems to be known Am 06.10.2016 um 09:19 schrieb Gary Lloyd: > I asked on the Dell Storage Forum and they recommend the

[ovirt-users] Re: vdsm ssl errors

2019-05-14 Thread Piotr Kliczewski
Gianluca, In the log provided I only see plenty of: 2016-10-07 23:24:43,159 ERROR [org.ovirt.engine.core.bll.GetUserProfileQuery] (default task-2) [] Query 'GetUserProfileQuery' failed: PreparedStatementCallback; bad SQL grammar [select * from getuserprofilebyuserid(?)]; nested exception is

[ovirt-users] Re: Decommissioning etherpad and old wiki

2019-05-14 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Oct 06, 2016 at 01:13:47PM +0300, Dan Kenigsberg wrote: > On Thu, Oct 06, 2016 at 05:53:54PM +0900, Marc Dequènes (Duck) wrote: > > Quack, > > > > The wiki content was already converted into the website, and remaining > > broken links & co were fixed (thanks Garrett). It was merely kept

[ovirt-users] Re: VMs paused due to IO issues - Dell Equallogic controller failover

2019-05-14 Thread Nir Soffer
On Thu, Oct 6, 2016 at 10:19 AM, Gary Lloyd wrote: > I asked on the Dell Storage Forum and they recommend the following: > > *I recommend not using a numeric value for the "no_path_retry" variable > within /etc/multipath.conf as once that numeric value is reached, if no > healthy LUNs were

[ovirt-users] Re: Gluster service failure

2019-05-14 Thread Sandro Bonazzola
Sahina, can you have a look? On Thu, Oct 6, 2016 at 10:09 AM, Koen Vanoppen wrote: > Dear all, > > One little issue. I have 1 hypervisor in my datacenter that keeps having > it's gluster status disconnected in the GUI. But if I look on the server, > the service is running. I added the logs

[ovirt-users] Re: Correct recovery procedure of the oVirt Hosted Engine 4.0

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Oct 6, 2016 at 7:32 AM, wrote: > Hi Simone. > When can we expect a new version of the engine-backup with built-in > cleaning helper? > That bug is targeted to 4.1 > > 05.10.2016, 13:52, "Simone Tiraboschi" : > > On Wed, Oct 5, 2016 at 12:40 PM, wrote: > >> Ouch. It is beyond my

[ovirt-users] Re: Change host names/IPs

2019-05-14 Thread Davide Ferrari
2016-10-06 14:12 GMT+02:00 Barak Korren : > > Something like the following (I'm assuming you have multiple hosts...): > 1. Put host in to maintenance mode > 2. Remove it from oVirt > 3. Change host network settings > 4. Re-attach host with new setting to oVirt > 5. Migrate some VMs to the new

[ovirt-users] Re: ovirt-ha-agent cpu usage

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Fri, Oct 7, 2016 at 3:25 PM, Michal Skrivanek < michal.skriva...@redhat.com> wrote: > > On 7 Oct 2016, at 14:59, Nir Soffer wrote: > > On Fri, Oct 7, 2016 at 3:52 PM, Michal Skrivanek < > michal.skriva...@redhat.com> wrote: > >> >> On 7 Oct 2016, at 14:42, Nir Soffer wrote: >> >> On Wed, Oct

[ovirt-users] Re: Cleanup illegal snapshot

2019-05-14 Thread Markus Stockhausen
Hi, we are on OVirt 4.0.4. As explained the situation is as follows: - On Disk we have the base image and the delata qcow2 file - Qemu runs only on the base image - The snapshot in Qemu is tagged as illegal So you say: "Just retry a live merge and everything will cleanup." Did I get it right?

[ovirt-users] Re: ovirt-ha-agent cpu usage

2019-05-14 Thread Michal Skrivanek
> On 7 Oct 2016, at 14:42, Nir Soffer wrote: > > On Wed, Oct 5, 2016 at 1:33 PM, Simone Tiraboschi > wrote: > > > On Wed, Oct 5, 2016 at 10:34 AM, Nir Soffer > wrote: > On Wed, Oct 5, 2016 at 10:24 AM, Simone Tiraboschi

[ovirt-users] Re: Correct recovery procedure of the oVirt Hosted Engine 4.0

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Simone, thank you for your work. We will wait for the updates. 06.10.2016, 09:55, "Simone Tiraboschi" : > On Thu, Oct 6, 2016 at 7:32 AM, wrote: >> Hi Simone. >> When can we expect a new version of the engine-backup with built-in cleaning >> helper? > > That bug is targeted to 4.1

[ovirt-users] documentation change suggestion / question

2019-05-14 Thread Charles Kozler
Googling "ovirt windows agent" this is the first link that pops up: http://www.ovirt.org/documentation/internal/guest-agent/guest-agent-for-windows/ This doc seems non-intuitive and over complicated Specifically, the RedHat documentation that is 4 links below is simple as "install this package

[ovirt-users] Re: Stalled disk migration

2019-05-14 Thread Nicolás
Just to update: I used: PGPASSWORD=dbpass /usr/share/ovirt-engine/setup/dbutils/unlock_entity.sh -v -u engine -d engine -t disk This indeed got the disks back to the OK state, however, the task remained in the 'Events' tab so even with the unlocked disks I couldn't do anything, as oVirt

[ovirt-users] Re: change broker.conf configuration on shared storage

2019-05-14 Thread Gianluca Cecchi
On Fri, Oct 7, 2016 at 11:04 AM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Fri, Oct 7, 2016 at 10:52 AM, wrote: > >> Simon, that works, thanks! Whish list: edit the configuration from the >> web UI ;-) >> >> > I think we already have an open RFE for that, not sure about its priority. > > >> -- > > I

[ovirt-users] Re: ovirt-ha-agent cpu usage

2019-05-14 Thread Nir Soffer
On Wed, Oct 5, 2016 at 1:33 PM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Wed, Oct 5, 2016 at 10:34 AM, Nir Soffer wrote: > >> On Wed, Oct 5, 2016 at 10:24 AM, Simone Tiraboschi >> wrote: >> >>> >>> >>> On Wed, Oct 5, 2016 at 9:17 AM, gregor wrote: >>> Hi, did you found a solution or

[ovirt-users] Re: Ovirt setup

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Oct 5, 2016 at 9:51 PM, Bryan Sockel wrote: > Hi, > > I am getting an error attempting to install ovirt on a pair of bonded > nics. The error that we are getting is Cannot acquire nic/bridge address. > Are you trying hosted-engine? Can you please attach your logs? > > We typically

[ovirt-users] Re: unable to upgrade from ovirt 3.6 to 4.0.4

2019-05-14 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Oct 6, 2016 at 11:41 AM, Simone Tiraboschi wrote: > > [snip] > > In every case the upgrade to 4.0 is requiring that all your cluster and > all your data center should be at 3.6 compatibility level before the > upgrade. > From the error you got, it seams that you still have something at

[ovirt-users] Re: change broker.conf configuration on shared storage

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Fri, Oct 7, 2016 at 11:12 AM, Gianluca Cecchi wrote: > > On Fri, Oct 7, 2016 at 11:04 AM, Simone Tiraboschi > wrote: > >> >> >> On Fri, Oct 7, 2016 at 10:52 AM, wrote: >> >>> Simon, that works, thanks! Whish list: edit the configuration from the >>> web UI ;-) >>> >>> >> I think we already

[ovirt-users] Re: Unable to add permissions for LDAP users

2019-05-14 Thread Ondra Machacek
On 10/06/2016 01:47 PM, Michael Burch wrote: I'm using the latest ovirt on CentOS7 with the aaa-ldap extension. I can successfully authenticate as an LDAP user. I can also login as admin@internal and search for, find, and select LDAP users but I cannot add permissions for them. Each time I get

[ovirt-users] Re: Gluster service failure

2019-05-14 Thread Sahina Bose
This looks like a bug displaying status in the UI (similar to https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1381175 ?). Could you also attach engine logs from the timeframe that you notice the issue in UI. Do all nodes in the cluster return peer status as Connected? (Engine logs will help determine

[ovirt-users] Re: hosted-engine and GlusterFS on Vlan help

2019-05-14 Thread Sahina Bose
On Tue, Oct 4, 2016 at 9:51 PM, Hanson wrote: > Running iperf3 between node1 & node2, I can achieve almost 10gbps without > ever going out to the gateway... > > So switching between port to port on the switch is working properly on the > vlan. > > This must be a problem in the gluster settings?

[ovirt-users] Re: 4.0 - 2nd node fails on deploy

2019-05-14 Thread Sahina Bose
On Wed, Oct 5, 2016 at 1:56 PM, Jason Jeffrey wrote: > HI, > > > > Logs attached > Have you probed 2 interfaces for same host, that is - dcasrv02 and dcastor02? Does "gluster peer status" understand both names as for same host? >From glusterd logs and the mount logs - the connection between

[ovirt-users] Re: ovirt-ha-agent cpu usage

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Oct 5, 2016 at 10:34 AM, Nir Soffer wrote: > On Wed, Oct 5, 2016 at 10:24 AM, Simone Tiraboschi > wrote: > >> >> >> On Wed, Oct 5, 2016 at 9:17 AM, gregor wrote: >> >>> Hi, >>> >>> did you found a solution or cause for this high CPU usage? >>> I have installed the self hosted engine on

[ovirt-users] Re: ETL Service fails

2019-05-14 Thread Andy
Didi, Thanks for the info,  it appears running the command your provided fixed the problem.  Upgrading the appliance could have corrupted the DB, but as I recall I didnt receive any errors or nothing failed.  Thanks for all the help guys. Andy On Wednesday, October 5, 2016 4:33 AM,

[ovirt-users] libvirt-v2v error

2019-05-14 Thread Saman Bandara
Dear sir, I'm getting following error while trying to convert a VMWare RHEL6 server to kvm. Please give any suggestion to resolve this. [root@kvm16 ~]# virt-v2v ic esx://10.16.32.12/?no_verify=1 -o rhev -os 10.16.32.16:/vm-images/export_domain --network rhevm "10.16.32.36-db-slcloudcontrol"

[ovirt-users] Re: ETL Service fails

2019-05-14 Thread Yedidyah Bar David
On Mon, Oct 3, 2016 at 12:30 PM, Sandro Bonazzola wrote: > Adding some relevant people > Are you sure it's not a system/hardware issue? A bad disk, filesystem, network? If it was something temporary, you might manage to fix it using the hint in the error message: su - postgres -c "psql

[ovirt-users] Re: ovirt-ha-agent cpu usage

2019-05-14 Thread gregor
Hi, did you found a solution or cause for this high CPU usage? I have installed the self hosted engine on another server and there is no VM running but ovirt-ha-agent uses heavily the CPU. cheers gregor On 08/08/16 15:09, Gianluca Cecchi wrote: > On Mon, Aug 8, 2016 at 1:03 PM, Roy Golan

[ovirt-users] Re: Change host names/IPs

2019-05-14 Thread Marcin Mirecki
Hello Davide, No, there is no support for changing host ip. How urgently do you need this? Thanks, Marcin - Original Message - > From: "Davide Ferrari" > To: "users" > Sent: Wednesday, October 5, 2016 5:22:57 PM > Subject: [ovirt-users] Change host names/IPs > > Hello > > Is there

[ovirt-users] Re: VMs paused due to IO issues - Dell Equallogic controller failover

2019-05-14 Thread Michal Skrivanek
> On 4 Oct 2016, at 09:51, Gary Lloyd wrote: > > Hi > > We have Ovirt 3.65 with a Dell Equallogic SAN and we use Direct Luns for all > our VMs. > At the weekend during early hours an Equallogic controller failed over to its > standby on one of our arrays and this caused about 20 of our VMs

[ovirt-users] Re: Add extra dnsname for certificate on engine

2019-05-14 Thread Matt .
Hi Didi, Thanks for the heads up, yes this is very perfect! Looking forward to it! Cheers overthere! 2016-10-05 12:13 GMT+02:00 Yedidyah Bar David : > On Mon, Oct 3, 2016 at 5:47 PM, Matt . wrote: >> Hi guys, >> >> >> When the engine lives under engine.sub.sub.sub.domain.tld is it >> possible

[ovirt-users] Re: Correct recovery procedure of the oVirt Hosted Engine 4.0

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Well. Then, in the case of conditions: 1) the vm is not available anymore due to storage corruption 2) an empty shared storage is available 3) engine backup exists 4) all VMs still running on the hosts in the cluster The recovery plan will be like this (as I understand it): 1) On all the

[ovirt-users] Re: Correct recovery procedure of the oVirt Hosted Engine 4.0

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Ouch. It is beyond my understanding. Thus, it appears that described in the RHV4 guide (https://access.redhat.com/documentation/en/red-hat-virtualization/4.0/single/self-hosted-engine-guide/#sect-Restoring_SHE_bkup) recovery procedure in fact incomplete?

[ovirt-users] Re: DISCARD support?

2019-05-14 Thread Nir Soffer
On Tue, Oct 4, 2016 at 11:11 AM, Nicolas Ecarnot wrote: > Hello, > > Sending this here to share knowledge. > > Here is what I learned from many BZ and mailing list posts readings. I'm > not working at Redhat, so please correct me if I'm wrong. > > We are using thin-provisioned block storage LUNs

[ovirt-users] Re: VMs paused due to IO issues - Dell Equallogic controller failover

2019-05-14 Thread Nir Soffer
On Tue, Oct 4, 2016 at 10:51 AM, Gary Lloyd wrote: > Hi > > We have Ovirt 3.65 with a Dell Equallogic SAN and we use Direct Luns for > all our VMs. > At the weekend during early hours an Equallogic controller failed over to > its standby on one of our arrays and this caused about 20 of our VMs

[ovirt-users] Re: Unable to find OVF_STORE after recovery / upgrade

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Mon, Oct 3, 2016 at 6:47 PM, Sam Cappello wrote: > Hi, > so i was running a 3.4 hosted engine two node setup on centos 6, had some > disk issues so i tried to upgrade to centos 7 and follow the path 3.4 > 3.5 > > 3.6 > 4.0. i screwed up dig time somewhere between 3.6 and 4.0, so i > wiped

[ovirt-users] Can't boot VM: "At least one numa node has to be configured when enabling memory hotplug"

2019-05-14 Thread gregor
Hi, yesterday I exported all my VM's and reinstalled the host fresh as hosted-engine installation. After importing one VM and starting this, it gaves me the error message (engine.log) see below. After researching what "numa" means I don't have a clue what this should mean or what was configured

[ovirt-users] Re: the 'ISO_DOMAIN' storage space always smaller than 1G

2019-05-14 Thread Sandro Bonazzola
On Thu, Sep 29, 2016 at 8:16 AM, 转圈圈 <313922...@qq.com> wrote: > hello: > Ovirt-engine-4.0.2.6 is installed. > but the 'ISO_DOMAIN' storage space always smaller than 1G. > the status always 'Unattached'. > That's why? > You have not attached the ISO domain to a datacenter. Please

[ovirt-users] Re: DISCARD support?

2019-05-14 Thread Yaniv Kaul
On Oct 4, 2016 11:11 AM, "Nicolas Ecarnot" wrote: > > Hello, > > Sending this here to share knowledge. > > Here is what I learned from many BZ and mailing list posts readings. I'm not working at Redhat, so please correct me if I'm wrong. > > We are using thin-provisioned block storage LUNs

[ovirt-users] Re: Add extra dnsname for certificate on engine

2019-05-14 Thread Yedidyah Bar David
On Mon, Oct 3, 2016 at 5:47 PM, Matt . wrote: > Hi guys, > > > When the engine lives under engine.sub.sub.sub.domain.tld is it > possible to add an extra alt hostname to it so we can add a > certificate for engine.domain.tld ? > > I hope someone can point this out. Can you please check if [1] is

[ovirt-users] Re: VMs paused due to IO issues - Dell Equallogic controller failover

2019-05-14 Thread Nir Soffer
On Tue, Oct 4, 2016 at 7:03 PM, Michal Skrivanek < michal.skriva...@redhat.com> wrote: > > > On 4 Oct 2016, at 09:51, Gary Lloyd wrote: > > > > Hi > > > > We have Ovirt 3.65 with a Dell Equallogic SAN and we use Direct Luns for > all our VMs. > > At the weekend during early hours an Equallogic

[ovirt-users] Slow first opening web portal when the ovirt-engine.service is restarted

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Hello oVirt guru`s ! oVirt Engine Version: 4.0.4.4-1.el7.centos After restarting the ovirt-engine.service, the web login page is available after a few seconds. That's good. But when trying the first login, the portal web page open for 2-3 minutes All subsequent logins are fast. The question

[ovirt-users] VMs paused due to IO issues - Dell Equallogic controller failover

2019-05-14 Thread Gary Lloyd
Hi We have Ovirt 3.65 with a Dell Equallogic SAN and we use Direct Luns for all our VMs. At the weekend during early hours an Equallogic controller failed over to its standby on one of our arrays and this caused about 20 of our VMs to be paused due to IO problems. I have also noticed that this

[ovirt-users] Correct recovery procedure of the oVirt Hosted Engine 4.0

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Hello oVirt guru`s! My Hosted Engine VM located on a dedicated LUN FC Storage. I do daily data backups (on NFS share) with the command: /usr/bin/engine-backup --mode=backup --scope=all --file=$BcpFileName.xz --log=$BcpFileName.log --archive-compressor=xz --files-compressor=None However, I

[ovirt-users] Re: DISCARD support?

2019-05-14 Thread Nicolas Ecarnot
Hello, Sending this here to share knowledge. Here is what I learned from many BZ and mailing list posts readings. I'm not working at Redhat, so please correct me if I'm wrong. We are using thin-provisioned block storage LUNs (Equallogic), on which oVirt is creating numerous Logical Volumes,

[ovirt-users] Re: global vs local maintenance with single host

2019-05-14 Thread Gianluca Cecchi
Il 28/Set/2016 21:09, "Gervais de Montbrun" ha scritto: > > Hi Gianluca, > > Instead of editing the system's built in systemd configuration, you can do the following... > > Create a file called /etc/systemd/system/ovirt-ha-broker.service > >> # My custom ovirt-ha-broker.service config that

[ovirt-users] Re: ovirt-ha-agent cpu usage

2019-05-14 Thread Nir Soffer
On Wed, Oct 5, 2016 at 10:24 AM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Wed, Oct 5, 2016 at 9:17 AM, gregor wrote: > >> Hi, >> >> did you found a solution or cause for this high CPU usage? >> I have installed the self hosted engine on another server and there is >> no VM running but ovirt-ha-agent

[ovirt-users] Re: VM pauses/hangs after migration

2019-05-14 Thread Michal Skrivanek
> On 3 Oct 2016, at 10:39, Davide Ferrari wrote: > > > > 2016-09-30 15:35 GMT+02:00 Michal Skrivanek >: > > > that is a very low level error really pointing at HW issues. It may or may > not be detected by memtest…but I would give it a try > > > I

[ovirt-users] Re: Correct recovery procedure of the oVirt Hosted Engine 4.0

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Oct 5, 2016 at 12:40 PM, wrote: > Ouch. It is beyond my understanding. > > Thus, it appears that described in the RHV4 guide ( > https://access.redhat.com/documentation/en/red-hat- > virtualization/4.0/single/self-hosted-engine-guide/# > sect-Restoring_SHE_bkup) recovery procedure in

[ovirt-users] change broker.conf configuration on shared storage

2019-05-14 Thread emanuel . santosvarina
hi all, hmm, broker.conf is now on the shared storage and not replicated on each host local file system. how to make changes to the conf, e.g. the notify key? thanks, emanuel -- IMPORTANT! This message has been scanned for viruses and phishing links. However, it is your responsibility to

[ovirt-users] Re: oVirt 4.0.4 and Active Directory Kerberos SSO for Administration/User Portal. Troubleshooting

2019-05-14 Thread Martin Perina
On Mon, Oct 3, 2016 at 8:18 AM, wrote: > > Hello, Martin > > Before I wrote: Kerberos authentication FOR WINDOWS WEB SERVERS working > successfully from Internet Explorer & Forefox. > Kerberos authentication NOT working with oVirt Web-Portals. > > I expect that the users opening the oVirt web

[ovirt-users] Add extra dnsname for certificate on engine

2019-05-14 Thread Matt .
Hi guys, When the engine lives under engine.sub.sub.sub.domain.tld is it possible to add an extra alt hostname to it so we can add a certificate for engine.domain.tld ? I hope someone can point this out. Cheers, Matt ___ Users mailing list

[ovirt-users] Re: High CPU Usage caused by migration thread on Node

2019-05-14 Thread jaumotte, styve
Hi all, I think I found the solution on yesterday. The host which causes the CPU problems is in a cluster where the KSM option is activate. Someone here must have check it. I disable KSM on the cluster, disable NUMA and CPU pass through in the vm parameters, and no more high CPU usage by

[ovirt-users] Re: Correct recovery procedure of the oVirt Hosted Engine 4.0

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Weird. The RHV4 guides not contain the information that we need to clean the database from old storage domain before running the command engine-setup.What specific actions do we need?Eventually I want to get a full recovery plan at the moment for oVirt 4.0. 05.10.2016, 12:07, "Simone Tiraboschi" : 

[ovirt-users] Re: global vs local maintenance with single host

2019-05-14 Thread Gianluca Cecchi
On Sun, Sep 4, 2016 at 10:54 AM, Yedidyah Bar David wrote: > On Sat, Sep 3, 2016 at 1:18 PM, Gianluca Cecchi > wrote: > > Hello, > > how do the two modes apply in case of single host? > > During an upgrade phase, after having upgraded the self hosted engine and > > leaving global maintenance

[ovirt-users] Re: Tracebacks in vdsm.log file

2019-05-14 Thread Nir Soffer
On Fri, Sep 30, 2016 at 3:58 PM, knarra wrote: > Hi, > > I see below trace back in my vdsm.log. Can some one help me understand > why these are logged? > > > is free, finding out if anyone is waiting for it. > Thread-557::DEBUG::2016-09-30 >

[ovirt-users] Re: 4.0 - 2nd node fails on deploy

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Mon, Oct 3, 2016 at 12:45 AM, Jason Jeffrey wrote: > Hi, > > > > I am trying to build a x3 HC cluster, with a self hosted engine using > gluster. > > > > I have successful built the 1st node, however when I attempt to run > hosted-engine –deploy on node 2, I get the following error > > > >

[ovirt-users] Re: 4.0 - 2nd node fails on deploy

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Mon, Oct 3, 2016 at 11:56 PM, Jason Jeffrey wrote: > Hi, > > > > Another problem has appeared, after rebooting the primary the VM will not > start. > > > > Appears the symlink is broken between gluster mount ref and vdsm > The first host was correctly deployed but it seas that you are facing

[ovirt-users] Re: VM pauses/hangs after migration

2019-05-14 Thread Davide Ferrari
2016-09-30 15:35 GMT+02:00 Michal Skrivanek : > > > that is a very low level error really pointing at HW issues. It may or may > not be detected by memtest…but I would give it a try > > I left memtest86 running for 2 days and no error detected :( > The only difference that this host (vmhost01)

[ovirt-users] Re: oVirt 4.0.4 and Active Directory Kerberos SSO for Administration/User Portal. Troubleshooting

2019-05-14 Thread Martin Perina
Hi Aleksey, in your last email you wrote that everything works (at least that's my understanding, email pasted below). So what exactly doesn't work for you? Regards Martin Perina > # kinit aleksey > > Password for alek...@ad.holding.com: *** > > # klist > > Ticket cache:

[ovirt-users] Re: Slow first opening web portal when the ovirt-engine.service is restarted

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Any thoughts on this? I found the systemd service example for a warm start: https://github.com/geertj/ravstack/blob/master/share/ovirt-warmup.service This is a good solution? 03.10.2016, 09:35, "aleksey.maksi...@it-kb.ru" : > Hello oVirt guru`s ! > > oVirt Engine Version: 4.0.4.4-1.el7.centos

[ovirt-users] Re: ETL Service fails

2019-05-14 Thread Sandro Bonazzola
Adding some relevant people On Sat, Oct 1, 2016 at 6:24 AM, Andy wrote: > Hello, > I just upgraded to OVIRT 4.04 on the hosted appliance and for some reason > I no longer see the DHW metrics on the dashboard. I receive a lot of > errors, obviously, stating "ETL Service has encountered an error,

[ovirt-users] Re: Slow first opening web portal when the ovirt-engine.service is restarted

2019-05-14 Thread Sandro Bonazzola
On Mon, Oct 3, 2016 at 8:35 AM, wrote: > Hello oVirt guru`s ! > > oVirt Engine Version: 4.0.4.4-1.el7.centos > > After restarting the ovirt-engine.service, the web login page is available > after a few seconds. That's good. > But when trying the first login, the portal web page open for 2-3

[ovirt-users] Re: Tracebacks in vdsm.log file

2019-05-14 Thread knarra
On 10/03/2016 11:02 PM, Nir Soffer wrote: On Fri, Sep 30, 2016 at 3:58 PM, knarra wrote: Hi, I see below trace back in my vdsm.log. Can some one help me understand why these are logged? is free, finding out if anyone is waiting for it. Thread-557::DEBUG::2016-09-30

[ovirt-users] Re: Correct recovery procedure of the oVirt Hosted Engine 4.0

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Oct 5, 2016 at 11:56 AM, wrote: > Weird. The RHV4 guides not contain the information that we need to clean > the database from old storage domain before running the command > engine-setup. > What specific actions do we need? > You can check this as a reference but take care because it's

[ovirt-users] Re: Slow first opening web portal when the ovirt-engine.service is restarted

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Mon, Oct 3, 2016 at 12:17 PM, wrote: > Wow. I have installed and enabled the service on Hosted Engine VM: > > # yum -y install haveged > # service haveged start > # systemctl enable haveged.service > # service haveged status > > Redirecting to /bin/systemctl status haveged.service > ●

[ovirt-users] Change host names/IPs

2019-05-14 Thread Davide Ferrari
Hello Is there a clean way and possibly without downtime to change the hostname and IP addresses of all the hosts in a running oVirt cluster? -- Davide Ferrari Senior Systems Engineer -- IMPORTANT! This message has been scanned for viruses and phishing links. However, it is your responsibility

[ovirt-users] Re: 4.0 - 2nd node fails on deploy

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Oct 4, 2016 at 5:22 PM, Jason Jeffrey wrote: > Hi, > > > > DCASTORXX is a hosts entry for dedicated direct 10GB links (each private > /28) between the x3 servers i.e 1=> 2&3, 2=> 1&3, etc) planned to be used > solely for storage. > > > > I,e > > > > 10.100.50.81dcasrv01 > >

[ovirt-users] Re: Slow first opening web portal when the ovirt-engine.service is restarted

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Thank you, Sandro 03.10.2016, 15:48, "Sandro Bonazzola" : >> But now the question arises, in what cases can be a helpful >> ovirt-warmup.service >> (https://github.com/geertj/ravstack/blob/master/share/ovirt-warmup.service) ? > > No idea, I guess ravstack developer wanted to ensure

[ovirt-users] Re: hosted-engine and GlusterFS on Vlan help

2019-05-14 Thread Hanson
Running iperf3 between node1 & node2, I can achieve almost 10gbps without ever going out to the gateway... So switching between port to port on the switch is working properly on the vlan. This must be a problem in the gluster settings? Where do I start troubleshooting here? On 10/04/2016

[ovirt-users] Re: ovirt-ha-agent cpu usage

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Oct 5, 2016 at 9:17 AM, gregor wrote: > Hi, > > did you found a solution or cause for this high CPU usage? > I have installed the self hosted engine on another server and there is > no VM running but ovirt-ha-agent uses heavily the CPU. > Yes, it's due to the fact that ovirt-ha-agent

[ovirt-users] Re: Slow first opening web portal when the ovirt-engine.service is restarted

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Wow. I have installed and enabled the service on Hosted Engine VM: # yum -y install haveged # service haveged start # systemctl enable haveged.service # service haveged status Redirecting to /bin/systemctl status  haveged.service ● haveged.service - Entropy Daemon based on the HAVEGE algorithm   

[ovirt-users] hosted-engine and GlusterFS on Vlan help

2019-05-14 Thread Hanson
Hi Guys, I've converted my lab from using 802.3ad with bonding>bridged vlans to one link with two vlan bridges and am now having traffic jumping to the gateway when moving VM's/ISO/etc. 802.3ad = node1>switch1>node2 801.1q = node1>switch1>gateway>switch1>node2 I assume I've setup the same

[ovirt-users] Unable to find OVF_STORE after recovery / upgrade

2019-05-14 Thread Sam Cappello
Hi, so i was running a 3.4 hosted engine two node setup on centos 6, had some disk issues so i tried to upgrade to centos 7 and follow the path 3.4 > 3.5 > 3.6 > 4.0. i screwed up dig time somewhere between 3.6 and 4.0, so i wiped the drives, installed a fresh 4.0.3, then created the

[ovirt-users] Re: oVirt 4.0.4 and Active Directory Kerberos SSO for Administration/User Portal. Troubleshooting

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Yes. Of course. Here are my configs. = # cat /etc/ovirt-engine/aaa/ovirt-sso.conf RewriteEngine on RewriteCond %{LA-U:REMOTE_USER} ^(.*)$ RewriteRule ^(.*)$ - [L,NS,P,E=REMOTE_USER:%1]

[ovirt-users] Re: oVirt 4.0.4 and Active Directory Kerberos SSO for Administration/User Portal. Troubleshooting

2019-05-14 Thread Martin Perina
On Tue, Oct 4, 2016 at 5:16 PM, wrote: > Martin, thanks for the help. It works. > ​Glad to hear that, thanks. Martin ​ > > 03.10.2016, 15:01, "Martin Perina" : > > ​Ahh, this is the issue. Above configuration is valid for oVirt 3.x, but > in 4.0 we have quite new OAuth base SSO, so you need

[ovirt-users] Re: oVirt 4.0.4 and Active Directory Kerberos SSO for Administration/User Portal. Troubleshooting

2019-05-14 Thread Martin Perina
Hi, please take a look at inline comments: On Mon, Oct 3, 2016 at 9:15 AM, wrote: > Yes. Of course. Here are my configs. > > > = > # cat /etc/ovirt-engine/aaa/ovirt-sso.conf > > ​​ > > RewriteEngine

[ovirt-users] Re: Tracebacks in vdsm.log file

2019-05-14 Thread knarra
Hi All, vdsm version i am using is vdsm-4.18.13-1.el7ev.x86_64. I am trying to upgrade a RHV-H node from UI when i saw the following trace back in the vdsm log. Thanks kasturi On 09/30/2016 06:28 PM, knarra wrote: Hi, I see below trace back in my vdsm.log. Can some one help me

[ovirt-users] Re: 4.0 - 2nd node fails on deploy

2019-05-14 Thread Sahina Bose
[Adding gluster-users ML] The brick logs are filled with errors : [2016-10-05 19:30:28.659061] E [MSGID: 113077] [posix-handle.c:309:posix_handle_pump] 0-engine-posix: malformed internal link

[ovirt-users] Re: oVirt 4.0.4 and Active Directory Kerberos SSO for Administration/User Portal. Troubleshooting

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
 Hello, Martin Before I wrote: Kerberos authentication FOR WINDOWS WEB SERVERS working successfully from Internet Explorer & Forefox.Kerberos authentication NOT working with oVirt Web-Portals. I expect that the users opening the oVirt web portal in the browser did not enter a password, and used

[ovirt-users] Re: oVirt 4.0.4 and Active Directory Kerberos SSO for Administration/User Portal. Troubleshooting

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Up 30.09.2016, 18:55, "aleksey.maksi...@it-kb.ru" : > Any other ideas? ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users -- IMPORTANT! This message has been scanned for viruses and phishing links. However, it is your

[ovirt-users] Re: oVirt 4.0.4 and Active Directory Kerberos SSO for Administration/User Portal. Troubleshooting

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
Martin, thanks for the help. It works. 03.10.2016, 15:01, "Martin Perina" : > ​Ahh, this is the issue. Above configuration is valid for oVirt 3.x, but in > 4.0 we have quite new OAuth base SSO, so you need to use following > configuration: > >

[ovirt-users] Re: oVirt 4.0.4 and Active Directory Kerberos SSO for Administration/User Portal. Troubleshooting

2019-05-14 Thread Martin Perina
On Mon, Oct 3, 2016 at 8:52 AM, wrote: > > network.negotiate-auth.delegation-uris = .ad.holding.com > > network.negotiate-auth.trusted-uris = .ad.holding.com > > Yes. Configured > > The URL https://kom-ad01-ovirt1.ad.holding.com/ovirt-engine/api in IE and > Firefox opens without problems and

[ovirt-users] Re: Correct recovery procedure of the oVirt Hosted Engine 4.0

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Oct 5, 2016 at 9:19 AM, wrote: > Hello oVirt guru`s! > > > My Hosted Engine VM located on a dedicated LUN FC Storage. > > I do daily data backups (on NFS share) with the command: > > /usr/bin/engine-backup --mode=backup --scope=all --file=$BcpFileName.xz > --log=$BcpFileName.log

[ovirt-users] Re: Migrate machines in unknown state?

2019-05-14 Thread Ekin Meroğlu
Hi, On Fri, Sep 30, 2016 at 9:27 PM, Yaniv Kaul wrote: > > > ​btw, ​b > > oth of the environments were RHE​V-H based RHEV 3.5 clusters, and both > we were busy systems, so restarting vdsm service took quite a long time. > I'm guessing this might be a factor. > > That indeed might be the factor -

[ovirt-users] Re: 4.0 - 2nd node fails on deploy

2019-05-14 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Oct 4, 2016 at 10:51 AM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Mon, Oct 3, 2016 at 11:56 PM, Jason Jeffrey wrote: > >> Hi, >> >> >> >> Another problem has appeared, after rebooting the primary the VM will not >> start. >> >> >> >> Appears the symlink is broken between gluster mount ref and

[ovirt-users] Re: [Gluster-users] 4.0 - 2nd node fails on deploy

2019-05-14 Thread Joe Julian
"no route to host" is a network problem. Looks like quorum loss is appropriate. On October 5, 2016 12:31:18 PM GMT+02:00, Sahina Bose wrote: >On Wed, Oct 5, 2016 at 1:56 PM, Jason Jeffrey wrote: > >> HI, >> >> >> >> Logs attached >> > >Have you probed 2 interfaces for same host, that is -

[ovirt-users] Re: oVirt 4.0.4 and Active Directory Kerberos SSO for Administration/User Portal. Troubleshooting

2019-05-14 Thread aleksey . maksimov
 > network.negotiate-auth.delegation-uris = .ad.holding.com > network.negotiate-auth.trusted-uris = .ad.holding.com Yes. Configured The URL https://kom-ad01-ovirt1.ad.holding.com/ovirt-engine/api in IE and Firefox opens without problems and without password prompts But when opening links from

[ovirt-users] Re: Slow first opening web portal when the ovirt-engine.service is restarted

2019-05-14 Thread Sandro Bonazzola
On Mon, Oct 3, 2016 at 12:17 PM, wrote: > Wow. I have installed and enabled the service on Hosted Engine VM: > > # yum -y install haveged > # service haveged start > # systemctl enable haveged.service > # service haveged status > > Redirecting to /bin/systemctl status haveged.service > ●

[ovirt-users] Re: libvirt-v2v error

2019-05-14 Thread Yaniv Kaul
If you are not using oVirt for this task (which you should, as it hides all/most/some of those details from you), then I suggest asking in the libguestfs mailing list - libgues...@redhat.com Y. On Wed, Oct 5, 2016 at 9:34 AM, Saman Bandara wrote: > Dear sir, > > I'm getting following error

[ovirt-users] Re: VM has paused due to no storage space error

2019-05-14 Thread Sandvik Agustin
hi, thanks for the reply, *without user interaction.", yes, I still have free space of 26.7TB out of 50TB, i'll try to attach some of the vdsm logs related to this, but is there any chance that this can be cause of network problem and, or system time not sync for each hypervisor and ovirt-engein?

[ovirt-users] Re: VM support for Infiniband

2019-05-14 Thread Kevin Hung
On 9/30/2016 10:10 AM, Kevin Hung wrote: oVirt sees the HCA as SR-IOV capable and it sees the VFs, so I believe I have set up SR-IOV correctly. I was able to do a generic passthrough of the HCA, but I was not able to pass through the VFs to more than one VM probably because they are all in the

[ovirt-users] Re: VM has paused due to no storage space error

2019-05-14 Thread Nir Soffer
On Sun, Oct 2, 2016 at 12:06 PM, Sandvik Agustin wrote: > Hi users, > > I have this problem that sometimes 1 to 3 VM just automatically paused with > user interaction and getting this error "VM has paused due to no storage > space error". any inputs from you guys are very appreciated. This is

[ovirt-users] ETL Service fails

2019-05-14 Thread Andy
Hello, I just upgraded to OVIRT 4.04 on the hosted appliance and for some reason I no longer see the DHW metrics on the dashboard. I receive a lot of errors, obviously, stating "ETL Service has encountered an error, Please consult the service log. The research that I have been able to come up

  1   2   >