[ovirt-users] Re: Replace bad Host from a 9 Node hyperconverged setup 4.3.3

2019-06-10 Thread Strahil
Hi Adrian, You have several options: A) If you have space on another gluster volume (or volumes) or on NFS-based storage, you can migrate all VMs live . Once you do it,  the simple way will be to stop and remove the storage domain (from UI) and gluster volume that correspond to the problematic

[ovirt-users] Re: Replace bad Host from a 9 Node hyperconverged setup 4.3.3

2019-06-10 Thread Adrian Quintero
Thanks for pointing me in the right direction, I was able to add the server to the cluster by adding /etc/vdsm/vdsm.id I will now try to create the new bricks and try a replacement brick, this part I think I will have to do thru command line because my Hyperconverged setup with a replica 3 is as

[ovirt-users] Re: Failed to activate Storage Domain --- ovirt 4.2

2019-06-10 Thread Nir Soffer
On Mon, Jun 10, 2019 at 11:22 PM David Teigland wrote: > On Mon, Jun 10, 2019 at 10:59:43PM +0300, Nir Soffer wrote: > > > [root@uk1-ion-ovm-18 pvscan > > > /dev/mapper/36000d31005697814: Checksum error at > offset > > > 4397954425856 > > > Couldn't read volume group

[ovirt-users] Re: Replace bad Host from a 9 Node hyperconverged setup 4.3.3

2019-06-10 Thread Leo David
https://stijn.tintel.eu/blog/2013/03/02/ovirt-problem-duplicate-uuids On Mon, Jun 10, 2019, 18:13 Adrian Quintero wrote: > Ok I have tried reinstalling the server from scratch with a different name > and IP address and when trying to add it to cluster I get the following > error: > > Event

[ovirt-users] Re: Replace bad Host from a 9 Node hyperconverged setup 4.3.3

2019-06-10 Thread Leo David
Hi, i think you can generate and use a new uuid, althought i am not sure about the procedure right now.. On Mon, Jun 10, 2019, 18:13 Adrian Quintero wrote: > Ok I have tried reinstalling the server from scratch with a different name > and IP address and when trying to add it to cluster I get

[ovirt-users] Re: Failed to activate Storage Domain --- ovirt 4.2

2019-06-10 Thread David Teigland
On Mon, Jun 10, 2019 at 10:59:43PM +0300, Nir Soffer wrote: > > [root@uk1-ion-ovm-18 pvscan > > /dev/mapper/36000d31005697814: Checksum error at offset > > 4397954425856 > > Couldn't read volume group metadata from > > /dev/mapper/36000d31005697814. > >

[ovirt-users] Re: Failed to activate Storage Domain --- ovirt 4.2

2019-06-10 Thread Nir Soffer
On Fri, Jun 7, 2019 at 5:03 PM wrote: > Hi > Has anyone experiencing the following issue with Storage Domain - > > Failed to activate Storage Domain cLUN-R940-DC2-dstore01 -- > VDSM command ActivateStorageDomainVDS failed: Storage domain does not > exist:

[ovirt-users] Re: Windows Server 2019: Driver Signature Enforcement

2019-06-10 Thread Vinícius Ferrão
RHV drivers works. oVirt drivers does not. Checked this now. I’m not sure if this is intended or not. But oVirt drivers aren’t signed for Windows. > On 29 May 2019, at 21:41, mich...@wanderingmad.com wrote: > > I'm running server 2012R2, 2016, and 2019 with no issue using the Redhat > signed

[ovirt-users] Re: run ovirt without firewalld

2019-06-10 Thread Strahil
Then ... You have no choice , but to enable firewalld via a cron job or systemd service. I think Sahina and/or Sandro can hint you how to proceed . Best Regards, Strahil Nikolov On Jun 10, 2019 20:02, Chris Boon wrote: > > yeah i noticed the same, HostedEngine doesn't want to migrate or start

[ovirt-users] Re: Replace bad Host from a 9 Node hyperconverged setup 4.3.3

2019-06-10 Thread Adrian Quintero
Can you let me know how to fix the gluster and missing brick?, I tried removing it by going to "storage > Volumes > vmstore > bricks > selected the brick However it is showing as an unknown status (which is expected because the server was completely wiped) so if I try to "remove", "replace brick"

[ovirt-users] Re: Replace bad Host from a 9 Node hyperconverged setup 4.3.3

2019-06-10 Thread Dmitry Filonov
At this point I'd go to engine VM and remove host from the postgres DB manually. A bit of a hack, but... ssh root@ su - postgres cd /opt/rh/rh-postgresql10/ source enable psql engine select vds_id from vds_static where host_name='myhost1.mydomain.com'; select DeleteVds(''); Of course, keep in

[ovirt-users] Re: run ovirt without firewalld

2019-06-10 Thread Chris Boon
yeah i noticed the same, HostedEngine doesn't want to migrate or start due to disabled firewalld. But some organizations have a company policy not to run firewalls on servers, only edge firewalls. So automation tools disable firewalld :( best regards, Chris

[ovirt-users] Re: Replace bad Host from a 9 Node hyperconverged setup 4.3.3

2019-06-10 Thread Strahil
Hi Adrian, Did you fix the issue with the gluster and the missing brick? If yes, try to set the 'old' host in maintenance and then forcefully remove it from oVirt. If it succeeds (and it should), then you can add the server back and then check what happens. Best Regards, Strahil NikolovOn Jun

[ovirt-users] Re: Erro seabios ovirt

2019-06-10 Thread Sandro Bonazzola
Michal, Ryan, can you please have a look? Il giorno lun 3 giu 2019 alle ore 12:01 LIONS TECNOLOGIA < lionstecnologi...@gmail.com> ha scritto: > Please! I am a beginner in ovirt and I installed a single server, I am with > the following problem, when I open the virtual machine console screen, it

[ovirt-users] Re: Replace bad Host from a 9 Node hyperconverged setup 4.3.3

2019-06-10 Thread Adrian Quintero
Ok I have tried reinstalling the server from scratch with a different name and IP address and when trying to add it to cluster I get the following error: Event details ID: 505 Time: Jun 10, 2019, 10:00:00 AM Message: Host myshost2.virt.iad3p installation failed. Host myhost2.mydomain.com reports

[ovirt-users] Can't bring upgraded to 4.3 host back to cluster

2019-06-10 Thread Artem Tambovskiy
Hello, May I ask you for and advise? I'm running a small oVirt cluster and couple of months ago I decided to do an upgrade from oVirt 4.2.8 to 4.3 and having an issues since that time. I can only guess what I did wrong - probably one of the problems that I haven't switched the cluster from

[ovirt-users] Re: Failed to activate Storage Domain --- ovirt 4.2

2019-06-10 Thread Eyal Shenitzky
Nir, can you please have a look? On Mon, Jun 10, 2019 at 2:29 PM Aminur Rahman wrote: > Hi Eyal > > > > We’re using: > > > > ovirt-engine-4.2.8.2-1.el7.noarch > > vdsm-client-4.20.46-1.el7.noarch > > > > Thanks > > *Aminur Rahman* > > aminur.rah...@iongroup.com > > *t* > > +44 20 7398 0243

[ovirt-users] Re: oVirt survey - May 2019

2019-06-10 Thread Sandro Bonazzola
Il giorno lun 20 mag 2019 alle ore 13:30 Sandro Bonazzola < sbona...@redhat.com> ha scritto: > As we continue to develop oVirt 4.3 and future releases, the Development > and Integration teams at Red Hat would value insights on how you are > deploying the oVirt environment. > Please help us to hit

[ovirt-users] Re: The CPU type of the cluster is unknown. Its possible to change the cluster cpu or set a different one per VM.

2019-06-10 Thread Juhani Rautiainen
Hi! Epyc is not available in oVirt-4.2. If you can recover the system and can upgrade to oVirt-4.3 it then you can switch to Epyc (I have system with Epyc's running in 4.3). For recovery I would try to roll back changes you did to database. -Juhani -Juhani On Mon, Jun 10, 2019 at 11:46 AM

[ovirt-users] The CPU type of the cluster is unknown. Its possible to change the cluster cpu or set a different one per VM.

2019-06-10 Thread sandeepkumar86k
Hi, I am having trouble in fixing the CPU type of my oVirt cluster. I have AMD EPYC 7551P 32-Core Processor hosts(x3) in a gluster cluster. The HE and cluster by default had the: AMD Opteron 23xx (Gen 3 Class Opteron). I tried changing it with this

[ovirt-users] Re: [ovirt-devel] cannot add host (oVirt 4.3.3.7)

2019-06-10 Thread Sandro Bonazzola
Il giorno lun 10 giu 2019 alle ore 09:33 Hetz Ben Hamo ha scritto: > Perhaps We're talking about 2 different things? > > I want to add a node to an existing ovirt installation. > > Previously, the only thing that was required to add a new node, was a > simple install of centos on the new

[ovirt-users] Re: [ovirt-devel] cannot add host (oVirt 4.3.3.7)

2019-06-10 Thread Hetz Ben Hamo
Perhaps We're talking about 2 different things? I want to add a node to an existing ovirt installation. Previously, the only thing that was required to add a new node, was a simple install of centos on the new machine. תודה, חץ בן חמו On Mon, Jun 10, 2019, 00:31 Nir Soffer wrote: > On Mon,

[ovirt-users] Re: [ovirt-devel] cannot add host (oVirt 4.3.3.7)

2019-06-10 Thread Hetz Ben Hamo
I'm using version 4.3.3.7-1.el7 No, I didn't install the RPM. From past experience (and according to the docs here ) you don't need to as it takes care of it. Few months ago when I tested it, it worked well on a new CentOS install.

[ovirt-users] Re: Failed to activate Storage Domain --- ovirt 4.2

2019-06-10 Thread Eyal Shenitzky
Hi Aminur, Can you please send the engine and vdsm versions? On Fri, Jun 7, 2019 at 5:03 PM wrote: > Hi > Has anyone experiencing the following issue with Storage Domain - > > Failed to activate Storage Domain cLUN-R940-DC2-dstore01 -- > VDSM command ActivateStorageDomainVDS failed: Storage