[ovirt-users] LDAPS-Config

2019-08-12 Thread Budur Nagaraju
Hi Can someone help in configuring LDAPs authentication in oVirt3.5 ? Thanks, Nagaraju ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt

[ovirt-users] Re: Can't add a pre-existing (storage-only) gluster member as a compute-also node using self-hosted hyper-convergent engine

2019-08-12 Thread thomas
Oops, sorry for the noise: The problem could have been me... The host that I used to create the hosted appliance might have been running a local gluster at the time the wizard ran (leftover from a single node install). And that might explain why the wizard would then expand that pool with new

[ovirt-users] Can't add a pre-existing (storage-only) gluster member as a compute-also node using self-hosted hyper-convergent engine

2019-08-12 Thread thomas
Intro: Trying to add oVirt self-hosted engine to a pre-existing set of system already using Gluster storage seems to fail, because ‘hosted engine wizard’ seems to create its own peer pool for managed hosts, instead of joining the one given for storage. Context: I am testing on a set of four

[ovirt-users] Re: Either allow 2 CD-ROM's or selectable *.vfd Floppy Images from Storage via Run Once other than from deprcated ISO-Storage

2019-08-12 Thread Dan Yasny
You do not need two CDROMs, you need only one, and when you need to load the drivers, simply change, load and change again On Mon, Aug 12, 2019 at 6:59 AM Ralf Schenk wrote: > Hello, > > when Installing Windows VM's on Ovirt we need either 2 CD-ROM's attached > as ISO Files (Installer ISO and

[ovirt-users] Re: Either allow 2 CD-ROM's or selectable *.vfd Floppy Images from Storage via Run Once other than from deprcated ISO-Storage

2019-08-12 Thread femi adegoke
Ralf, I always prefer to use https://www.ntlite.com/ to prepare my Windows ISO & I can "inject" all the needed virtio drivers. On Aug 12 2019, at 3:58 am, Ralf Schenk wrote: > > Hello, > when Installing Windows VM's on Ovirt we need either 2 CD-ROM's attached as > ISO Files (Installer ISO and

[ovirt-users] Re: Problem with cloud-init (metrics install)

2019-08-12 Thread Chris Adams
I'm using ovirt-engine 4.3.5.5-1.el7. I installed the Metrics Store using this guide and its CentOS settings: https://ovirt.org/documentation/metrics-install-guide/Installing_Metrics_Store.html I tried to set a static IP on the created master0 VM per the guide by setting the network settings

[ovirt-users] Re: Installing new oVirt node fails

2019-08-12 Thread Lucie Leistnerova
On 8/12/19 10:34 AM, Winfried de Heiden wrote: Hi all, No, the certificate was OK, no UTF characters found. I think I found the problem however; the public keys as found in /root/.ssh/authorized_keys. One or two keys did contain a "@" in the description. After removing these keys,

[ovirt-users] Either allow 2 CD-ROM's or selectable *.vfd Floppy Images from Storage via Run Once other than from deprcated ISO-Storage

2019-08-12 Thread Ralf Schenk
Hello, when Installing Windows VM's on Ovirt we need either 2 CD-ROM's attached as ISO Files (Installer ISO and Virtio-Win-ISO) to be able to install to Virtio-(SCSI)-Disks. In Ovirt 4.3.4 it is not possible to attach 2 CD-ROM's to a VM. So we have to use Floppy Images (virtio-win-*.vfd)

[ovirt-users] Re: Installing new oVirt node fails

2019-08-12 Thread Winfried de Heiden
Hi all, No, the certificate was OK, no UTF characters found. I think I found the problem however; the public keys as found in /root/.ssh/authorized_keys. One or two keys did contain a "@" in the description. After removing these keys,

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5 potential issue with NFS storage

2019-08-12 Thread Shani Leviim
Basically, I meant to verify the access by ssh, but I want to verify something following your detailed reply: According to [1], in order to set a NetApp NFS server, the required steps should look like this: # mount NetApp_NFS:/path/to/export /mnt # chown -R 36.36 /mnt # chmod -R 755 /mnt #

[ovirt-users] Re: Problem with cloud-init (metrics install)

2019-08-12 Thread Dominik Holler
On Sun, Aug 11, 2019 at 3:42 PM Liran Rotenberg wrote: > Hi again, > Adding +Dominik Holler > Thanks for the heads up. > If you deployed the static configuration to the VM using cloud-init > you might be hitting this bug: > https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1593010 > > Let me know

[ovirt-users] Re: Installing new oVirt node fails

2019-08-12 Thread Lucie Leistnerova
Hi Winfried, On 8/11/19 7:20 PM, Winfried de Heiden wrote: Hi all, Installing/regestering a host to ovirt (ovirt: 4.3.5.5-1.el7 + oVirt Node 4.3.5.2)) will fail with, seems lang something using yum goes wrong. Installing will fail... You may hit this issue