[ovirt-users] Deploy Hosted Engine fails at "Set VLAN ID at datacenter level"

2020-01-28 Thread Guillaume Pavese
Hi, Trying to deploy ovirt 4.3-stable Hosted Engine with cockpit This fails with the following : [ INFO ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Set VLAN ID at datacenter level] [ ERROR ] Exception: Entity 'None' was not found. [ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! => {"changed": false, "msg":

[ovirt-users] Problems in new oVirt install

2020-01-28 Thread Steve Watkins
Got everything installed and was uploding an ISO when the system just stopped responding. Went to the host and saw the hostedengine was paused. Looked online and found the following instructions for unpausing it virsh -c qemu:///system?authfile=/etc/ovirt-hosted-engine/virsh_auth.conf resume

[ovirt-users] new install issues

2020-01-28 Thread Steve Watkins
Very new to this, trying to work my way through it. Got everything up and running, was uploading an ISO to try and start a vm and then everything just disconnected. On the host it shows the hostedengine as paused. Did some digging and found the suggestion to do the following: virsh -c

[ovirt-users] 0virt VMs status down after host reboot

2020-01-28 Thread Eugène Ngontang
Hi all, I've set up an infrastructure with OVirt, using self-hosted engine. I use some ansible scripts from my Virtualization Host (the physical machine), to bootstrap the hosted engine, and create a set of virtual machines on which I deploy a k8s cluster. The deployment goes well, and

[ovirt-users] Re: Template for Ubuntu 18.04 Server Issues

2020-01-28 Thread Strahil Nikolov
On January 28, 2020 7:37:44 PM GMT+02:00, jeremy_tourvi...@hotmail.com wrote: >I have built a system as a template on oVirt. Specifically, Ubuntu >18.04 server. >I am noticing an issue when creating new vms from that template. I >used the check box for "seal template" when creating the

[ovirt-users] Re: Understanding ovirt memory management which appears incorrect

2020-01-28 Thread Strahil Nikolov
On January 28, 2020 4:55:37 PM GMT+02:00, di...@santanas.co.za wrote: >Hi All, > >A question regarding memory management with ovirt. I know memory can >be complicated hence I'm asking the experts. :) > >Two examples of where it looks - to me - that memory management from >ovirt perspective is

[ovirt-users] Re: Cannot put host in maintenance mode

2020-01-28 Thread Vinícius Ferrão
Thank you all! Removing the entries directly on Postgres solved the issue. The procedure was described on the bugzilla link. On 28 Jan 2020, at 11:14, Vinícius Ferrão mailto:fer...@versatushpc.com.br>> wrote: On 28 Jan 2020, at 08:45, Lucie Leistnerova mailto:lleis...@redhat.com>> wrote:

[ovirt-users] Template for Ubuntu 18.04 Server Issues

2020-01-28 Thread jeremy_tourville
I have built a system as a template on oVirt. Specifically, Ubuntu 18.04 server. I am noticing an issue when creating new vms from that template. I used the check box for "seal template" when creating the template. When I create a new Ubuntu VM I am getting duplicate IP addresses for all

[ovirt-users] Re: Understanding ovirt memory management which appears incorrect

2020-01-28 Thread Amit Bawer
Maybe this could help: https://lists.ovirt.org/pipermail/users/2017-August/083692.html On Tuesday, January 28, 2020, wrote: > Hi All, > > A question regarding memory management with ovirt. I know memory can > be complicated hence I'm asking the experts. :) > > Two examples of where it looks -

[ovirt-users] Understanding ovirt memory management which appears incorrect

2020-01-28 Thread divan
Hi All, A question regarding memory management with ovirt. I know memory can be complicated hence I'm asking the experts. :) Two examples of where it looks - to me - that memory management from ovirt perspective is incorrect. This is resulting in us not getting as much out of a host as we'd

[ovirt-users] Re: Cannot put host in maintenance mode

2020-01-28 Thread Vinícius Ferrão
On 28 Jan 2020, at 06:18, Amit Bawer mailto:aba...@redhat.com>> wrote: On Tue, Jan 28, 2020 at 6:08 AM Vinícius Ferrão mailto:fer...@versatushpc.com.br>> wrote: Hello, I’m with an issue on one of my oVirt installs and I wasn’t able to solve it. When trying to put a node in maintenance it

[ovirt-users] Re: Cannot put host in maintenance mode

2020-01-28 Thread Vinícius Ferrão
On 28 Jan 2020, at 08:45, Lucie Leistnerova mailto:lleis...@redhat.com>> wrote: Hi Vinicius, On 1/27/20 11:34 PM, Vinícius Ferrão wrote: Hello, I’m with an issue on one of my oVirt installs and I wasn’t able to solve it. When trying to put a node in maintenance it complains about image

[ovirt-users] Re: Cannot put host in maintenance mode

2020-01-28 Thread Lucie Leistnerova
Hi Vinicius, On 1/27/20 11:34 PM, Vinícius Ferrão wrote: Hello, I’m with an issue on one of my oVirt installs and I wasn’t able to solve it. When trying to put a node in maintenance it complains about image transfers: Error while executing action: Cannot switch Host ovirt2 to Maintenance

[ovirt-users] Re: Windows Server Migration from Proxmox

2020-01-28 Thread Staniforth, Paul
Hello, it may be a driver problem, try changing the disk interface to IDE, if that boots install the virtio drivers and remove any Proxmox drivers, Regards, Paul S. From: Robert Webb Sent: 27 January 2020 20:33 To: users Subject:

[ovirt-users] Re: Cannot put host in maintenance mode

2020-01-28 Thread Amit Bawer
On Tue, Jan 28, 2020 at 6:08 AM Vinícius Ferrão wrote: > Hello, > > I’m with an issue on one of my oVirt installs and I wasn’t able to solve > it. When trying to put a node in maintenance it complains about image > transfers: > Which ovrit-engine version is being used? was an upgrade involved?