[ovirt-users] Re: Enabling Libgfapi in 4.3.8 - VMs won't start

2020-02-13 Thread Darrell Budic
Well, now that I’ve gone and read through that bug again in detail, I’m not sure I’ve worked around it after all. I do seem to recall additional discussion on the original bug for HA engine ligfapi a mention that RR-DNS would work to resolve the issue, but can’t remember the bug ID at the

[ovirt-users] Re: Enabling Libgfapi in 4.3.8 - VMs won't start

2020-02-13 Thread Strahil Nikolov
On February 13, 2020 11:51:41 PM GMT+02:00, Stephen Panicho wrote: >Darrell, would you care to elaborate on your HA workaround? > >As far as I understand, only the primary Gluster host is visible to >libvirt >when using gfapi, so if that host goes down, all VMs break. I imagine >you're using a

[ovirt-users] Re: Enabling Libgfapi in 4.3.8 - VMs won't start

2020-02-13 Thread Stephen Panicho
Darrell, would you care to elaborate on your HA workaround? As far as I understand, only the primary Gluster host is visible to libvirt when using gfapi, so if that host goes down, all VMs break. I imagine you're using a round-robin DNS entry for the primary Gluster host, but I'd like to be sure.

[ovirt-users] Re: Can't install virtio-win with EL7.7/Ovirt-4.3.8 -- rpm error

2020-02-13 Thread Dominic Coulombe
Confirmed as working. Thanks. On Thu, Feb 13, 2020 at 5:00 AM Cole Robinson wrote: > Thanks for the cc Gal. Latest published virtio-win RPMs, 0.1.173-7, are > back to using xz compression now. Seems like the new compression got > picked up automatically by building on Fedora 31. > > Thanks, >

[ovirt-users] Re: hosted engine storage does not heal

2020-02-13 Thread George Vasilopoulos
it seems that this exactly was the problem Thank you so much! Στις 13/2/20 5:33 μ.μ., ο Strahil Nikolov έγραψε: On February 13, 2020 5:20:18 PM GMT+02:00, g.vasilopou...@uoc.gr wrote: Hello We have a problem with hosted engine storage after updating one host which serves as a gluster server

[ovirt-users] Re: Reimport disks

2020-02-13 Thread Robert Webb
Meant to add this link: https://www.ovirt.org/documentation/admin-guide/chap-Storage.html#importing-existing-storage-domains From: Christian Reiss Sent: Thursday, February 13, 2020 9:30 AM To: users Subject: [ovirt-users] Reimport disks Hey folks, I

[ovirt-users] Re: Reimport disks

2020-02-13 Thread Vinícius Ferrão
Import domain will work. The VM metadata is available on the OVF_STORE container, inside the domain. So even the names and settings come back. Them you gradually start moving the VMs to the Gluster storage. Sent from my iPhone > On 13 Feb 2020, at 11:42, Robert Webb wrote: > > Off the top

[ovirt-users] Re: hosted engine storage does not heal

2020-02-13 Thread Strahil Nikolov
On February 13, 2020 5:20:18 PM GMT+02:00, g.vasilopou...@uoc.gr wrote: >Hello >We have a problem with hosted engine storage after updating one host >which serves as a gluster server for the engine (the setup is gluster >replica 3 with local disks from 3 hypervisors) >Volume heal command shows

[ovirt-users] Re: Reimport disks

2020-02-13 Thread Strahil Nikolov
On February 13, 2020 4:38:06 PM GMT+02:00, Robert Webb wrote: >Off the top of my head, would you use the "Import Domain" option? > > >From: Christian Reiss >Sent: Thursday, February 13, 2020 9:30 AM >To: users >Subject: [ovirt-users] Reimport disks > >Hey

[ovirt-users] Re: Unable to create VMs under ovirt 4.4

2020-02-13 Thread Strahil Nikolov
On February 13, 2020 12:51:51 PM GMT+02:00, Shani Leviim wrote: >Hi Dirk, > >The hle and rtm are seems to be CPU flags. >In order to see the flags, you can run lscpu. >(I got this clue from here: [1]) > >In case you're using the virt-manager, this one may help: (taken from >[2]) >1.Open

[ovirt-users] hosted engine storage does not heal

2020-02-13 Thread g . vasilopoulos
Hello We have a problem with hosted engine storage after updating one host which serves as a gluster server for the engine (the setup is gluster replica 3 with local disks from 3 hypervisors) Volume heal command shows [root@o5-car0118 engine]# gluster volume heal engine info Brick

[ovirt-users] Re: Reimport disks

2020-02-13 Thread Robert Webb
Off the top of my head, would you use the "Import Domain" option? From: Christian Reiss Sent: Thursday, February 13, 2020 9:30 AM To: users Subject: [ovirt-users] Reimport disks Hey folks, I created a new cluster with a new engine, everything is green

[ovirt-users] Reimport disks

2020-02-13 Thread Christian Reiss
Hey folks, I created a new cluster with a new engine, everything is green and running again (3 HCI, Gluster, this time Gluster 7.0 and CentOS7 hosts). I do have a backup of the /images/ directory from the old installation. I tried copying (and preserving user/ permissions) into the new

[ovirt-users] Re: Unable to create VMs under ovirt 4.4

2020-02-13 Thread Shani Leviim
Hi Dirk, The hle and rtm are seems to be CPU flags. In order to see the flags, you can run lscpu. (I got this clue from here: [1]) In case you're using the virt-manager, this one may help: (taken from [2]) 1.Open virt-manager 2.Go to parameters of VM 3.Go to cpu section 4.Check "Copy host CPU

[ovirt-users] Re: Unable to create VMs under ovirt 4.4

2020-02-13 Thread Dirk Streubel
Hi, i am using for my engine this version and this packages with the latest updates: [root@engine ~]# cat /etc/redhat-release CentOS Linux release 7.7.1908 (Core) [root@engine ~]# rpm -qa | grep ovirt* ovirt-web-ui-1.6.1-0.20191208.git0112715.el7.noarch

[ovirt-users] Re: Unable to create VMs under ovirt 4.4

2020-02-13 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Feb 13, 2020 at 11:52 AM Dirk Streubel wrote: > > Hello List, > > after a few Problems with the package "java-client-kubevirt" and some > updates Problems on my Hypervisor and my ovirt-engine i make a totally > fresh installation of ovirt 4.4. > > So, after the new installation i can't

[ovirt-users] Re: Can't install virtio-win with EL7.7/Ovirt-4.3.8 -- rpm error

2020-02-13 Thread Cole Robinson
Thanks for the cc Gal. Latest published virtio-win RPMs, 0.1.173-7, are back to using xz compression now. Seems like the new compression got picked up automatically by building on Fedora 31. Thanks, Cole On 2/9/20 3:20 AM, Gal Zaidman wrote: > Forwarding this to virtio-win developers and

[ovirt-users] Unable to create VMs under ovirt 4.4

2020-02-13 Thread Dirk Streubel
Hello List, after a few Problems with the package "java-client-kubevirt" and some updates Problems on my Hypervisor and my ovirt-engine  i make a totally fresh installation of ovirt 4.4. So, after the new installation i can't create a Linux VM.  I get a message that i don't understand: Feb 13