[ovirt-users] Ovirt storage domain ovirt-image-repository is unattached and can't use change CD to install windows on VM

2020-02-19 Thread Heinrich Momberg
Good day, Whenever i am trying to use the change CD to mount the ovirt tools iso so i can install windows server or any windows it says "could not find ISO file collection".It doesn't pick up the hdd that i have created in the windwos setup so i have to do the whole ovirt tools mount and

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2020-02-19 Thread Strahil Nikolov
On February 20, 2020 1:19:41 AM GMT+02:00, eev...@digitaldatatechs.com wrote: >This is just my opinion but I would be to attach external storage and >dd the drive using the command to ignore errors. Then replace the >drive(s) and dd back to the replacement drive. >I don't know if gluster has

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2020-02-19 Thread eevans
This is just my opinion but I would be to attach external storage and dd the drive using the command to ignore errors. Then replace the drive(s) and dd back to the replacement drive. I don't know if gluster has snapshot or backup of this drive that would rebuild it for you. This is just my

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2020-02-19 Thread Strahil Nikolov
On February 19, 2020 10:31:04 PM GMT+02:00, adrianquint...@gmail.com wrote: >Strahil, >Let me take a step back and provide a bit more context of what we need >to achieve. > >We have a 3 node HCI setup, and host1 has a failed drive (/dev/sdd) >that is used entirely for 1 brick (

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2020-02-19 Thread adrianquintero
Strahil, Let me take a step back and provide a bit more context of what we need to achieve. We have a 3 node HCI setup, and host1 has a failed drive (/dev/sdd) that is used entirely for 1 brick ( /gluster_bricks/data2/data2), this is a Replica 3 brick setup. The issue we have is that we

[ovirt-users] Re: Can't install virtio-win with EL7.7/Ovirt-4.3.8 -- rpm error

2020-02-19 Thread Derek Atkins
Thanks for the repair! -d Dominic Coulombe writes: > Confirmed as working. > > Thanks. > > On Thu, Feb 13, 2020 at 5:00 AM Cole Robinson wrote: > > Thanks for the cc Gal. Latest published virtio-win RPMs, 0.1.173-7, are > back to using xz compression now. Seems like the new compression

[ovirt-users] Re: populating the ISO domain

2020-02-19 Thread Michal Skrivanek
On 19 Feb 2020, at 17:10, Gianluca Cecchi wrote: On Wed, Feb 19, 2020 at 4:37 PM Robert Webb wrote: > No. > > I am using the Spice viewer and my Data domain is on NFS. When I open the > "Change CD" option in the viewer, I only see ISO's from the ISO Domain. > > I haven't found any other way to

[ovirt-users] Re: populating the ISO domain

2020-02-19 Thread eevans
It actually worked well for me once I figured out how to populate it. Eric Evans Digital Data Services LLC. 304.660.9080 -Original Message- From: Vinícius Ferrão Sent: Wednesday, February 19, 2020 9:15 AM To: eev...@digitaldatatechs.com Cc: users@ovirt.org Subject: [ovirt-users] Re:

[ovirt-users] Re: populating the ISO domain

2020-02-19 Thread eevans
I moved everything to nfs for now. I am using the iscsi for image storage, not disk. I think that was the problem with paused vm’s. The paused on nfs, restarted nfs on the server node and they resumed normally. Eric Evans Digital Data Services LLC. 304.660.9080 From: Gianluca Cecchi

[ovirt-users] Re: populating the ISO domain

2020-02-19 Thread Robert Webb
Hmph!!! Well, the most simple things staring one in the face and they miss it!! Thanks for pointing me to the most obvious way to attach an iso... :-) From: Strahil Nikolov Sent: Wednesday, February 19, 2020 11:19 AM To: Robert Webb; Gianluca Cecchi Cc:

[ovirt-users] Re: populating the ISO domain

2020-02-19 Thread Strahil Nikolov
On February 19, 2020 5:37:28 PM GMT+02:00, Robert Webb wrote: >No. > >I am using the Spice viewer and my Data domain is on NFS. When I open >the "Change CD" option in the viewer, I only see ISO's from the ISO >Domain. > >I haven't found any other way to actually mount an ISO to a VM other >then

[ovirt-users] Re: populating the ISO domain

2020-02-19 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, Feb 19, 2020 at 4:37 PM Robert Webb wrote: > No. > > I am using the Spice viewer and my Data domain is on NFS. When I open the > "Change CD" option in the viewer, I only see ISO's from the ISO Domain. > > I haven't found any other way to actually mount an ISO to a VM other then > the

[ovirt-users] Re: populating the ISO domain

2020-02-19 Thread Robert Webb
No. I am using the Spice viewer and my Data domain is on NFS. When I open the "Change CD" option in the viewer, I only see ISO's from the ISO Domain. I haven't found any other way to actually mount an ISO to a VM other then the viewer which kinda sucks. I am used to other environments where I

[ovirt-users] Re: populating the ISO domain

2020-02-19 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, Feb 19, 2020 at 4:11 PM Robert Webb wrote: > So I had also read that ISO Domains have been deprecated but ran into an > issue when using console access. It seems that the client does not see any > ISO files from the Data domains when using the "Change CD" option and that > is the only

[ovirt-users] Re: populating the ISO domain

2020-02-19 Thread Robert Webb
So I had also read that ISO Domains have been deprecated but ran into an issue when using console access. It seems that the client does not see any ISO files from the Data domains when using the "Change CD" option and that is the only option that I have found to be able to use when I need to

[ovirt-users] Re: populating the ISO domain

2020-02-19 Thread Vinícius Ferrão
Hi. ISO domains were deprecated. Now you should use a Data Domain instead and fill with the ISOs. If you still using ISO Domain, like me, I only scp the ISOs directly to the storage. You don’t need to use the ISO uploader script. I never made it work anyway LOL. Sent from my iPhone > On 19

[ovirt-users] New Host Migration Failure & Console Failure

2020-02-19 Thread Jonathan Mathews
Good Day I have installed new oVirt platform with hosted engine, but when I add a new host, the notification keeps repeating "Finished Activating Host" and it does not stop until I select do not disturb for 1 day. (Screenshot attached) Also once the new host has been added, I am unable to

[ovirt-users] Re: hosted-engine --deploy --restore-from-file fails with error "Domain format is different from master storage domain format"

2020-02-19 Thread Shani Leviim
Hi Marcel, That's basically it. Adding +Martin Perina . Martin is there a way to keep the VM's assigned MAC addresses while migrating their SD? *Regards,* *Shani Leviim* On Wed, Feb 19, 2020 at 7:14 AM djagoo wrote: > After three weeks the only possible solution I can see is > > -

[ovirt-users] Re: new glance server

2020-02-19 Thread Tommaso - Shellrent
Any hint? Il 04/02/20 17:25, Tommaso - Shellrent ha scritto: Hi to all. I'm try to create a glance server to store our images, but I have some problem. With the guide i can correcty configure a "train" minimun stack with keyone and glance, but it only support auth api v3. oVirt for glance

[ovirt-users] Re: Error with LDAP

2020-02-19 Thread Lucas Lamy
Dear Lucie, Thanks for your help. You can find my configuration file below : sudo nano /etc/ovirt-engine/extensions.d/ldap.mydomain.fr-authn.properties ovirt.engine.extension.name = ldap.mydomain.fr-authn ovirt.engine.extension.bindings.method = jbossmodule