[ovirt-users] Re: oVirt Storage quota problems

2020-03-13 Thread Staniforth, Paul
Sorry haven't used quota in a while, one thought is there a template quota getting used? Regards, Paul S. From: Vrgotic, Marko Sent: 13 March 2020 15:15 To: Staniforth, Paul ; users@ovirt.org Cc: Stojchev, Darko Subject: Re: oVirt Storage

[ovirt-users] Re: upgrade from 4.38 to 4.39

2020-03-13 Thread eevans
This is from the secure log, /var/log/secure Mar 13 19:23:17 kvm01 sshd[46045]: Accepted publickey for root from 192.168.254.240 port 39668 ssh2: RSA SHA256:FobQnekaxOaUQ75xNh1OuZg5orcGbw+BgLDtr+el5VY Mar 13 19:23:18 kvm01 sshd[46045]: pam_unix(sshd:session): session opened for user root by

[ovirt-users] Re: [Gluster-users] Image File Owner change Situation. (root:root)

2020-03-13 Thread Olaf Buitelaar
Hi Robert, there were serveral issues with ownership in ovirt, for example see; https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1666795 Maybe you're encountering these issues during the upgrade process. Also if you're using gluster as backend storage, there might be some permission issues in the 6.7

[ovirt-users] Re: upgrade from 4.38 to 4.39

2020-03-13 Thread eevans
When I try the reinstall it fails with this in events on the web interface: Host kvm01 installation failed. SSH authentication to 'r...@kvm01.digitaldatatechs.com' failed. Please verify provided credentials. Make sure key is authorized at host. I can ssh into the host from the engine host with

[ovirt-users] Re: oVirt Storage quota problems

2020-03-13 Thread Vrgotic, Marko
Hey Paul, Thats ok, Hopefully someone else will engage to help so help. I also noticed that each time I add a User into consumer list, UI throws and exception and I have to reload. Sent from my iPhone On 13 Mar 2020, at 18:19, Staniforth, Paul wrote:  Sorry haven't used quota in a while,

[ovirt-users] Re: Ovirt engine showing wrong host's memory usage

2020-03-13 Thread Alan G
I've observed that oVirt considers cache/buffer memory as "used". So a host can report, for example, 10% memory utilisation when hosting 0 VMs. A reboot of the host will of course free all that memory and the host will again report something close to 0%. This caused me a shock a few weeks

[ovirt-users] Re: Ovirt engine showing wrong host's memory usage

2020-03-13 Thread Michal Skrivanek
> On 10 Mar 2020, at 15:46, Noua TOUKOUROU wrote: > >  > Hi, > > My ovirt engine is showing wrong host's memory usage. Even when this one has > no VM. > How to fix it ? What’s wrong with it? > > Thanks > ___ > Users mailing list -- users@ovirt.org >

[ovirt-users] Re: upgrade from 4.38 to 4.39

2020-03-13 Thread eevans
I'll try that and let you know. Thank you. Eric Evans Digital Data Services LLC. 304.660.9080 -Original Message- From: Strahil Nikolov Sent: Friday, March 13, 2020 12:54 AM To: eev...@digitaldatatechs.com; users@ovirt.org Subject: [ovirt-users] Re: upgrade from 4.38 to 4.39 On March

[ovirt-users] Re: cannot manually migrate vm's

2020-03-13 Thread eevans
It restarts and status is active/running even if I reboot. But for some reason it's not checking in. One thing and I don't think it's an issue, it is on a different subnet than the rest of the vm's at this point. I have a Debian Email Security device and it works. The only variation is the

[ovirt-users] Image File Owner change Situation. (root:root)

2020-03-13 Thread Robert O'Kane
Hello @All, This has happened to us for the first time and only on One VM. I believe it happened with the switch from Fuse to "LibgfApi" in Ovirt. I was using LibgfApiSupported=True on 4.2.8 . I upgraded to 4.3.8 and did NOT restart all of my VMs (30+) but only some VMs, no problem.

[ovirt-users] Host after update NonResponsive

2020-03-13 Thread Stefan Wolf
Hello to all, I ve done a normal host updadet at the webfrontend. After the reboot the host is NonResponsive. It is a HCI setup with glusterfs But mount shows on this host that only engine is mountet. The data volume is not mounted. [root@kvm320 ~]# mount|grep _engine

[ovirt-users] Re: oVirt Storage quota problems

2020-03-13 Thread Vrgotic, Marko
Hey Paul, I did the check for another user that has same issue and what I found out its bit strange: * DC1 / infrastructure1 – quota storage_inf1 – user is added in Consumers list - gets “2020-03-13 08:26:18,057Z WARN [org.ovirt.engine.core.bll.AddVmFromTemplateCommand] (default