Re: [ovirt-users] ovirtmgmt network out of sync

2017-05-17 Thread Alex R
Hopefully this screen capture is what you are asking for?

[image: Inline image 1]

Here is:

# cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ovirtmgmt
# Generated by VDSM version 4.17.23.2-0.el7.centos
DEVICE=ovirtmgmt
TYPE=Bridge
DELAY=0
STP=off
ONBOOT=yes
IPADDR=10.3.1.7
NETMASK=255.255.255.0
GATEWAY=10.3.1.1
BOOTPROTO=none
DEFROUTE=yes
NM_CONTROLLED=no
IPV6INIT=no
HOTPLUG=no

# cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-enp2s0f0
# Generated by VDSM version 4.19.10.1-1.el7.centos
DEVICE=enp2s0f0
BRIDGE=ovirtmgmt
ONBOOT=yes
MTU=1500
DEFROUTE=no
NM_CONTROLLED=no
IPV6INIT=no


The version that I upgraded too:
oVirt Engine Version: 4.1.1.8-1.el7.centos

I dont recall the version I was on prior to the upgrade but I am sure it
was at least v4.

Shall I just tar everying thing in /var/log/vdsm/  ?

-Alex


On Wed, May 17, 2017 at 10:07 AM, Michael Burman <mbur...@redhat.com> wrote:

> Ok,
>
> What is the exact property reported in the tooltip which is out of sync?
> it should be there.
> It is possible to add this property to the ifcfg-ovirtmgmt file and then
> 'refresh caps' it may work.
> As you created the ifcfg manually after the upgrade, maybe you missed a
> property, which engine expect to see.
>
> - About the upgrade, it is very bad that the ifcfg-ovirtmgmt file has
> gone.
> What are the versions involved here?
> Maybe i can try and reproduce it, to insure we don't have bug here.
>
> Can you provide us vdsm logs from the upgrade time?
>
> Dan, Yevgeny, do you have any idea maybe?
>
> Thanks,
>
> On Wed, May 17, 2017 at 6:53 PM, Alex R <ar.dig...@gmail.com> wrote:
>
>> Michael,
>>
>> The tooltip says:
>> "host nework's configurations differ from DC"
>>
>>> It is possible that the out-of-sync is the reason for the network issue.
>>> It's a real problem that your ifcfg-ovirtmgmt file was missing after
>>> upgrade, could it be that it wasn't persisted and saved on the host before
>>> running the upgrade?
>>
>> I wish I had an answer for this.  It is possible?  The firs line is
>> commented and says:
>> "# Generated by VDSM version 4.17.23.2-0.el7.centos"
>>
>>
>> - I tried refreshing capabilites, no change.
>> - It is possible to check or uncheck it.
>> -  this is not an option.
>> I mentioned in my first email that this is a single host that is used for
>> development only.  That is why I ask if there is a why to perform the
>> networksync via CLI, or perhaps manually?
>>
>> -Alex
>>
>> On Tue, May 16, 2017 at 11:30 PM, Michael Burman <mbur...@redhat.com>
>> wrote:
>>
>>> Alex,
>>>
>>> Please tell what is the tooltip saying. What is the reason for networks
>>> being out-of-sync?
>>>
>>> It is possible that the out-of-sync is the reason for the network issue.
>>> It's a real problem that your ifcfg-ovirtmgmt file was missing after
>>> upgrade, could it be that it wasn't persisted and saved on the host before
>>> running the upgrade?
>>>
>>> - Can you please try to press the 'refresh caps' button?
>>> - Does the 'save Network Configuration' button grayed out or it's
>>> possible to press it?
>>> - Another option is to migrate the hosted-engine VM to another host in
>>> the cluster and then sync the network on the host.(as you can't sync a
>>> network being used by a running VM).
>>>
>>> Regards,
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On Wed, May 17, 2017 at 8:42 AM, Alex R <ar.dig...@gmail.com> wrote:
>>>
>>>> Hi Michael, thanks for the suggestion.  When I use the GUI I get the
>>>> error
>>>>
>>>> "Error while executing action HostSetupNetworks: Network is currently
>>>> being used"
>>>>
>>>> The network is in use by the engine, that is why I asked if there is a
>>>> was to sync via the CLI.
>>>>
>>>> This problem happened after I did the latest upgraded and the host had
>>>> lost the /etc/sysconfig/netowrk-scripts/ifcfg-ovirtmgmt file.  So I
>>>> recreated the file and I thought alll was well except I cannot open a from
>>>> outside of the host and engine network (10.3.1.0/24).
>>>>
>>>> source 10.3.5.0/24 cannot open console on at the destination
>>>> 10.3.1.0/24.  The error I get is:
>>>>
>>>> "Unable to connect to the graphic server /tmp/mozilla_digger0/console.v
>>>> v
>>>> could not connect to 10.3.1.7:Socket I/O timed out"
>>>>
>>>>

Re: [ovirt-users] ovirtmgmt network out of sync

2017-05-17 Thread Alex R
Michael,

The tooltip says:
"host nework's configurations differ from DC"

> It is possible that the out-of-sync is the reason for the network issue.
> It's a real problem that your ifcfg-ovirtmgmt file was missing after
> upgrade, could it be that it wasn't persisted and saved on the host before
> running the upgrade?

I wish I had an answer for this.  It is possible?  The firs line is
commented and says:
"# Generated by VDSM version 4.17.23.2-0.el7.centos"


- I tried refreshing capabilites, no change.
- It is possible to check or uncheck it.
-  this is not an option.
I mentioned in my first email that this is a single host that is used for
development only.  That is why I ask if there is a why to perform the
networksync via CLI, or perhaps manually?

-Alex

On Tue, May 16, 2017 at 11:30 PM, Michael Burman <mbur...@redhat.com> wrote:

> Alex,
>
> Please tell what is the tooltip saying. What is the reason for networks
> being out-of-sync?
>
> It is possible that the out-of-sync is the reason for the network issue.
> It's a real problem that your ifcfg-ovirtmgmt file was missing after
> upgrade, could it be that it wasn't persisted and saved on the host before
> running the upgrade?
>
> - Can you please try to press the 'refresh caps' button?
> - Does the 'save Network Configuration' button grayed out or it's possible
> to press it?
> - Another option is to migrate the hosted-engine VM to another host in the
> cluster and then sync the network on the host.(as you can't sync a network
> being used by a running VM).
>
> Regards,
>
>
>
>
>
> On Wed, May 17, 2017 at 8:42 AM, Alex R <ar.dig...@gmail.com> wrote:
>
>> Hi Michael, thanks for the suggestion.  When I use the GUI I get the error
>>
>> "Error while executing action HostSetupNetworks: Network is currently
>> being used"
>>
>> The network is in use by the engine, that is why I asked if there is a
>> was to sync via the CLI.
>>
>> This problem happened after I did the latest upgraded and the host had
>> lost the /etc/sysconfig/netowrk-scripts/ifcfg-ovirtmgmt file.  So I
>> recreated the file and I thought alll was well except I cannot open a from
>> outside of the host and engine network (10.3.1.0/24).
>>
>> source 10.3.5.0/24 cannot open console on at the destination 10.3.1.0/24.
>> The error I get is:
>>
>> "Unable to connect to the graphic server /tmp/mozilla_digger0/console.vv
>> could not connect to 10.3.1.7:Socket I/O timed out"
>>
>> I have already verified that the iptables rules are open and I have
>> verified that ASA that is between the network is not blocking by doing both
>> a packet-tracer and reviewing the logs.
>>
>> I think the problem is this "out-of-sync" network issue?
>>
>> -Alex
>>
>>
>> On Tue, May 16, 2017 at 10:12 PM, Michael Burman <mbur...@redhat.com>
>> wrote:
>>
>>> Hello Alex,
>>>
>>> - Have you tried to sync it using the 'Sync All Networks' button in the
>>> UI?
>>> It's located under 'Hosts' main tab > select the host > 'Network
>>> Interfaces' sub tab > 'Sync All Networks' button.
>>>
>>> - Can you please go to the 'Setup Host Networks' dialog(located under
>>> the same path^^) and hoover on top of ovirtmgmt network? a tooltip should
>>> pop-up and it should let you know what is the reason that the network is
>>> being out-of-sync. Engine probably complaining about a difference between
>>> the configuration on the host and the DC.
>>> - How did you end up with this situation? what happened before the
>>> network become out-of-sync? did it happened after the hosted-engine deploy
>>> was done?
>>>
>>> Best regards,
>>>
>>> On Wed, May 17, 2017 at 12:10 AM, Alex R <ar.dig...@gmail.com> wrote:
>>>
>>>> No one has suggestions on how I can sync the ovirtmgmt network?  Is
>>>> more information needed?
>>>>
>>>>
>>>> On May 12, 2017 10:43 AM, "Alex R" <ar.dig...@gmail.com> wrote:
>>>>
>>>>> Hi,
>>>>>
>>>>> I upgraded to the latest version (users@ovirt.org) a few weeks ago
>>>>> and ever since then I cannot open a console unless I am on the local
>>>>> network (10.3.1.0/24).  I think it is related to the Ovirtmgmt
>>>>> interface being "out-of-sync".
>>>>>
>>>>> If I try to fix it in the gui, I get an error:
>>>>>
>>>>> "Error while executing action Ho

Re: [ovirt-users] ovirtmgmt network out of sync

2017-05-16 Thread Alex R
Hi Michael, thanks for the suggestion.  When I use the GUI I get the error

"Error while executing action HostSetupNetworks: Network is currently being
used"

The network is in use by the engine, that is why I asked if there is a was
to sync via the CLI.

This problem happened after I did the latest upgraded and the host had lost
the /etc/sysconfig/netowrk-scripts/ifcfg-ovirtmgmt file.  So I recreated
the file and I thought alll was well except I cannot open a from outside of
the host and engine network (10.3.1.0/24).

source 10.3.5.0/24 cannot open console on at the destination 10.3.1.0/24.
The error I get is:

"Unable to connect to the graphic server /tmp/mozilla_digger0/console.vv
could not connect to 10.3.1.7:Socket I/O timed out"

I have already verified that the iptables rules are open and I have
verified that ASA that is between the network is not blocking by doing both
a packet-tracer and reviewing the logs.

I think the problem is this "out-of-sync" network issue?

-Alex


On Tue, May 16, 2017 at 10:12 PM, Michael Burman <mbur...@redhat.com> wrote:

> Hello Alex,
>
> - Have you tried to sync it using the 'Sync All Networks' button in the
> UI?
> It's located under 'Hosts' main tab > select the host > 'Network
> Interfaces' sub tab > 'Sync All Networks' button.
>
> - Can you please go to the 'Setup Host Networks' dialog(located under the
> same path^^) and hoover on top of ovirtmgmt network? a tooltip should
> pop-up and it should let you know what is the reason that the network is
> being out-of-sync. Engine probably complaining about a difference between
> the configuration on the host and the DC.
> - How did you end up with this situation? what happened before the network
> become out-of-sync? did it happened after the hosted-engine deploy was
> done?
>
> Best regards,
>
> On Wed, May 17, 2017 at 12:10 AM, Alex R <ar.dig...@gmail.com> wrote:
>
>> No one has suggestions on how I can sync the ovirtmgmt network?  Is more
>> information needed?
>>
>>
>> On May 12, 2017 10:43 AM, "Alex R" <ar.dig...@gmail.com> wrote:
>>
>>> Hi,
>>>
>>> I upgraded to the latest version (users@ovirt.org) a few weeks ago and
>>> ever since then I cannot open a console unless I am on the local network (
>>> 10.3.1.0/24).  I think it is related to the Ovirtmgmt interface being
>>> "out-of-sync".
>>>
>>> If I try to fix it in the gui, I get an error:
>>>
>>> "Error while executing action HostSetupNetworks: Network is currently
>>> being used"
>>>
>>> This is because the hosted engine in on the ovirtmgmt network.
>>>
>>> Is there a way I can fix this via cli?  This is a single host with a
>>> hosted engine.  I use it for development only.
>>>
>>> Thank you.
>>>
>>
>> ___
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>
>>
>
>
> --
> Michael Burman
> RedHat Israel, RHV-M Network QE
>
> Mobile: 054-5355725
> IRC: mburman
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirtmgmt network out of sync

2017-05-16 Thread Alex R
No one has suggestions on how I can sync the ovirtmgmt network?  Is more
information needed?


On May 12, 2017 10:43 AM, "Alex R" <ar.dig...@gmail.com> wrote:

> Hi,
>
> I upgraded to the latest version (users@ovirt.org) a few weeks ago and
> ever since then I cannot open a console unless I am on the local network (
> 10.3.1.0/24).  I think it is related to the Ovirtmgmt interface being
> "out-of-sync".
>
> If I try to fix it in the gui, I get an error:
>
> "Error while executing action HostSetupNetworks: Network is currently
> being used"
>
> This is because the hosted engine in on the ovirtmgmt network.
>
> Is there a way I can fix this via cli?  This is a single host with a
> hosted engine.  I use it for development only.
>
> Thank you.
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] ovirtmgmt network out of sync

2017-05-12 Thread Alex R
Hi,

I upgraded to the latest version (users@ovirt.org) a few weeks ago and ever
since then I cannot open a console unless I am on the local network (
10.3.1.0/24).  I think it is related to the Ovirtmgmt interface being
"out-of-sync".

If I try to fix it in the gui, I get an error:

"Error while executing action HostSetupNetworks: Network is currently being
used"

This is because the hosted engine in on the ovirtmgmt network.

Is there a way I can fix this via cli?  This is a single host with a hosted
engine.  I use it for development only.

Thank you.
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] import graylog VM fails

2017-01-21 Thread Alex R
Thank you Gianluca.  But that did not work for tying to import the ova's.

# ls -l /tmp/graylog-2.1.2-1.ova
-rw-rw. 1 vdsm kvm 1129371648 Jan 15 20:19 /tmp/graylog-2.1.2-1.ova

I also tried again with the qcow2 image.

# ls -l /tmp/graylog-2.1.2-1.ova
-rw-rw. 1 vdsm kvm 1129371648 Jan 15 20:19 /tmp/graylog-2.1.2-1.ova

I still get the same errors.

I am suspecting that I am converting the qcows image to the wrong
location?  How do I know if I have the correct path?

On Sat, Jan 21, 2017 at 8:20 AM, Gianluca Cecchi <gianluca.cec...@gmail.com>
wrote:

> On Sat, Jan 21, 2017 at 2:38 AM, Alex R <ar.dig...@gmail.com> wrote:
>
>>
>> 1dae7037-73d5-4f11-b7da-c5d1a6aa36b7
>>
>> # qemu-img convert -O raw /tmp/graylog-2.1.2-1.qcow2
>> /rhev/data-center/mnt/blockSD/6643dec0-12b2-4764-9473-a86975
>> ef523d/images/1dae7037-73d5-4f11-b7da-c5d1a6aa36b7/17a5753
>> 5-77d1-4b3f-a0b4-a6f9b7717b4a
>>
>> I then try to start the VM and get in both the vdsm.log and GUI:
>>
>> 2017-01-21T01:06:37.145854Z qemu-kvm: -drive
>> file=/rhev/data-center/0001-0001-0001-0001-02ad/
>> 6643dec0-12b2-4764-9473-a86975ef523d/images/1dae7037-
>> 73d5-4f11-b7da-c5d1a6aa36b7/17a57535-77d1-4b3f-a0b4-
>> a6f9b7717b4a,format=raw,if=none,id=drive-virtio-disk0,
>> serial=1dae7037-73d5-4f11-b7da-c5d1a6aa36b7,cache=none,
>> werror=stop,rerror=stop,aio=threads: Could not open
>> '/rhev/data-center/0001-0001-0001-0001-02ad/6643
>> dec0-12b2-4764-9473-a86975ef523d/images/1dae7037-73d5-4f11-
>> b7da-c5d1a6aa36b7/17a57535-77d1-4b3f-a0b4-a6f9b7717b4a': Permission
>> denied
>> Thread-2666080::INFO::2017-01-20 
>> 17:06:37,321::vm::1308::virt.vm::(setDownStatus)
>> vmId=`a1257117-e3f8-4896-9ab4-1b010298f282`::Changed state to Down:
>> internal error: qemu unexpectedly closed the monitor:
>> (process:23124): GLib-WARNING **: gmem.c:482: custom memory allocation
>> vtable not supported.
>>
>
> Images should be owned by vdsm user and with group kvm and permission 660
> Is your one ok?
> HIH,
> Gianluca
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] import graylog VM fails

2017-01-20 Thread Alex R
I am trying to take one of virtual appliances available on
https://www.graylog.org/download.  I have the tried to import the VMware
OVA through the ovirt GUI but it fails with "Failed to load VM
configuration from OVA file: /tmp/graylog-2.1.2-1.ova".
/tmp/graylog-2.1.2-1.ova is the location of the file on the webclient.

So I try to use the openstack image. From my ovirt host:

# unzip graylog-2.1.2-1.qcow2.gz

# qemu-img info /tmp/graylog-2.1.2-1.qcow2
image: /tmp/graylog-2.1.2-1.qcow2
file format: qcow2
virtual size: 5.9G (6291456000 bytes)
disk size: 5.8G
cluster_size: 65536
Format specific information:
compat: 1.1
lazy refcounts: false
refcount bits: 16
corrupt: false

I create a VM in ovirt named graylog with a disk sized at 25 GB

I locate the the disk id that the VM graylog has in the ovirt GUI.

1dae7037-73d5-4f11-b7da-c5d1a6aa36b7

# qemu-img convert -O raw /tmp/graylog-2.1.2-1.qcow2
/rhev/data-center/mnt/blockSD/6643dec0-12b2-4764-9473-a86975ef523d/images/1dae7037-73d5-4f11-b7da-c5d1a6aa36b7/17a57535-77d1-4b3f-a0b4-a6f9b7717b4a

I then try to start the VM and get in both the vdsm.log and GUI:

2017-01-21T01:06:37.145854Z qemu-kvm: -drive
file=/rhev/data-center/0001-0001-0001-0001-02ad/6643dec0-12b2-4764-9473-a86975ef523d/images/1dae7037-73d5-4f11-b7da-c5d1a6aa36b7/17a57535-77d1-4b3f-a0b4-a6f9b7717b4a,format=raw,if=none,id=drive-virtio-disk0,serial=1dae7037-73d5-4f11-b7da-c5d1a6aa36b7,cache=none,werror=stop,rerror=stop,aio=threads:
Could not open
'/rhev/data-center/0001-0001-0001-0001-02ad/6643dec0-12b2-4764-9473-a86975ef523d/images/1dae7037-73d5-4f11-b7da-c5d1a6aa36b7/17a57535-77d1-4b3f-a0b4-a6f9b7717b4a':
Permission denied
Thread-2666080::INFO::2017-01-20
17:06:37,321::vm::1308::virt.vm::(setDownStatus)
vmId=`a1257117-e3f8-4896-9ab4-1b010298f282`::Changed state to Down:
internal error: qemu unexpectedly closed the monitor:
(process:23124): GLib-WARNING **: gmem.c:482: custom memory allocation
vtable not supported.


Thanks in advance.

-Alex
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Error: Storage format V3 is not supported

2016-04-05 Thread Alex R
Thank you!  This worked, though I wish I documented the process better

Becuase I am not sure what I did exactly that helped?

# cat
/mnt/export_ovirt/images/4be3f6ac-7946-4e7b-9ca2-11731c8ba236/dom_md/metadata

CLASS=Backup
# changed
DESCRIPTION=eport_storage
IOOPTIMEOUTSEC=10
LEASERETRIES=3
LEASETIMESEC=60
LOCKPOLICY=
LOCKRENEWALINTERVALSEC=5
POOL_UUID=
# I removed this
REMOTE_PATH=..com:/mnt/export_ovirt/images # I
changed this to what is listed
ROLE=Regular
SDUUID=4be3f6ac-7946-4e7b-9ca2-11731c8ba236
TYPE=NFS
# changed
VERSION=0
# changed from 3 to 0   ### I have tried this before with no succes, so it
must be a combonation of other changes?
_SHA_CKSUM=16dac1d1c915c4d30433f35dd668dd35f60dc22c   # I
changed this to what was found in the logs



-Alex



On Sun, Apr 3, 2016 at 2:31 AM, Vered Volansky <ve...@redhat.com> wrote:

> I've reported the issue:
> https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1323462
>
> A verified workaround is to change the metadata Version to 0.
>
> Checksum should be compromised by it, so follow
> http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2012-April/007149.html if you have
> any issues with adjusting it.
>
> Please let me know how this worked out for you.
>
> Regards,
> Vered
>
> On Thu, Mar 31, 2016 at 5:28 AM, Alex R <ar.dig...@gmail.com> wrote:
>
>> I am trying to import a domain that I have used as an export on a
>> previous install.  The previous install was no older then v3.5 and was
>> built with the all-in-one-plugin.  Before destroying that system I took a
>> portable drive and made an export domain to export my VMs and templates.
>>
>> The new system is up to date an was built as a hosted engine.  When I try
>> to import the domain I get the following error:
>>
>> "Error while executing action: Cannot add Storage. Storage format V3 is
>> not supported on the selected host version."
>>
>> I just need to recover the VMs.
>>
>> I connect the USB hard drive to the host and make an export directory
>> just like I did on the old host.
>>
>> # ls -ld /mnt/export_ovirt
>> drwxr-xr-x. 5 vdsm kvm 4096 Mar  6 11:27 /mnt/export_ovirt
>>
>> I have tried both doing an NFS mount
>> # cat /etc/exports.d/ovirt.exports
>> /home/engineha  127.0.0.1/32(rw,anonuid=36,anongid=36,all_squash)
>> /mnt/backup-vm/ 10.3.1.0/24(rw,anonuid=36,anongid=36,all_squash)
>> 127.0.0.1/32(rw,anonuid=36,anongid=36,all_squash)
>>
>> # cat
>> /mnt/export_ovirt/images/4be3f6ac-7946-4e7b-9ca2-11731c8ba236/dom_md/metadata
>> CLASS=Backup
>> DESCRIPTION=eport_storage
>> IOOPTIMEOUTSEC=10
>> LEASERETRIES=3
>> LEASETIMESEC=60
>> LOCKPOLICY=
>> LOCKRENEWALINTERVALSEC=5
>> POOL_UUID=053926e4-e63d-450e-8aa7-6f1235b944c6
>> REMOTE_PATH=/mnt/export_ovirt/images
>> ROLE=Regular
>> SDUUID=4be3f6ac-7946-4e7b-9ca2-11731c8ba236
>> TYPE=LOCALFS
>> VERSION=3
>> _SHA_CKSUM=2e6e203168bd84f3dc97c953b520ea8f78119bf0
>>
>> # ls -l
>> /mnt/export_ovirt/images/4be3f6ac-7946-4e7b-9ca2-11731c8ba236/master/vms/4873de49-9090-40b1-a21d-665633109aa2/4873de49-9090-40b1-a21d-665633109aa2.ovf
>>
>> -rw-r--r--. 1 vdsm kvm 9021 Mar  6 11:50
>> /mnt/export_ovirt/images/4be3f6ac-7946-4e7b-9ca2-11731c8ba236/master/vms/4873de49-9090-40b1-a21d-665633109aa2/4873de49-9090-40b1-a21d-665633109aa2.ovf
>>
>> Thanks,
>> Alex
>>
>> ___
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>
>>
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Error: Storage format V3 is not supported

2016-03-31 Thread Alex R
COMMAND PARAMETERS', 'Commands:', '  start
{ sdUUID hostId renewal_interval_sec lease_path[:offset] lease_time_ms
io_op_timeout_ms fail_retries vdsm_pid [debug] }', 'Parameters:', '  sdUUID
-domain uuid', '  hostId -host id in pool',
'  renewal_interval_sec -  intervals for lease renewals attempts', '
lease_path -path to lease file/volume', '  offset
-offset of lease within file', '  lease_time_ms -
time limit within which lease must be renewed (at least
2*renewal_interval_sec)', '  io_op_timeout_ms -  I/O operation
timeout', '  fail_retries -  Maximal number of attempts to retry to
renew the lease before fencing (<= lease_time_ms/renewal_interval_sec)', '
vdsm_pid -  Vdsm process ID', '  debug - enable
debug mode (optional)'], err=[]", code = 651
2016-03-31 13:41:42,396 INFO
[org.ovirt.engine.core.vdsbroker.irsbroker.AttachStorageDomainVDSCommand]
(org.ovirt.thread.pool-8-thread-2) [79a8c0bd] FINISH,
AttachStorageDomainVDSCommand, log id: 1f72065
2016-03-31 13:41:42,396 ERROR
[org.ovirt.engine.core.bll.storage.AttachStorageDomainToPoolCommand]
(org.ovirt.thread.pool-8-thread-2) [79a8c0bd] Command
'org.ovirt.engine.core.bll.storage.AttachStorageDomainToPoolCommand'
failed: EngineException:
org.ovirt.engine.core.vdsbroker.irsbroker.IrsOperationFailedNoFailoverException:
IRSGenericException: IRSErrorException: Failed to AttachStorageDomainVDS,
error = Cannot obtain lock: u"id=0b7e96ae-f5e9-4fea-8cf6-33d39ef90162,
rc=1, out=['error - lease file does not exist or is not writeable', 'usage:
/usr/libexec/vdsm/spmprotect.sh COMMAND PARAMETERS', 'Commands:', '  start
{ sdUUID hostId renewal_interval_sec lease_path[:offset] lease_time_ms
io_op_timeout_ms fail_retries vdsm_pid [debug] }', 'Parameters:', '  sdUUID
-domain uuid', '  hostId -host id in pool',
'  renewal_interval_sec -  intervals for lease renewals attempts', '
lease_path -path to lease file/volume', '  offset
-offset of lease within file', '  lease_time_ms -
time limit within which lease must be renewed (at least
2*renewal_interval_sec)', '  io_op_timeout_ms -  I/O operation
timeout', '  fail_retries -  Maximal number of attempts to retry to
renew the lease before fencing (<= lease_time_ms/renewal_interval_sec)', '
vdsm_pid -  Vdsm process ID', '  debug - enable
debug mode (optional)'], err=[]", code = 651 (Failed with error
AcquireLockFailure and code 651)
2016-03-31 13:41:42,397 INFO
[org.ovirt.engine.core.bll.storage.AttachStorageDomainToPoolCommand]
(org.ovirt.thread.pool-8-thread-2) [79a8c0bd] Command
[id=db45bff3-4e8c-4935-ae33-70c61ff01b32]: Compensating NEW_ENTITY_ID of
org.ovirt.engine.core.common.businessentities.StoragePoolIsoMap; snapshot:
StoragePoolIsoMapId:{storagePoolId='0001-0001-0001-0001-0341',
storageId='0b7e96ae-f5e9-4fea-8cf6-33d39ef90162'}.
2016-03-31 13:41:42,403 ERROR
[org.ovirt.engine.core.dal.dbbroker.auditloghandling.AuditLogDirector]
(org.ovirt.thread.pool-8-thread-2) [79a8c0bd] Correlation ID: 79a8c0bd, Job
ID: 93a8a703-b3a6-4061-9192-bd09840b4c39, Call Stack: null, Custom Event
ID: -1, Message: Failed to attach Storage Domain vm-backups to Data Center
Default. (User: admin@internal)
2016-03-31 13:41:42,406 INFO
[org.ovirt.engine.core.bll.storage.AttachStorageDomainToPoolCommand]
(org.ovirt.thread.pool-8-thread-2) [79a8c0bd] Lock freed to object
'EngineLock:{exclusiveLocks='[0b7e96ae-f5e9-4fea-8cf6-33d39ef90162=<STORAGE,
ACTION_TYPE_FAILED_OBJECT_LOCKED>]', sharedLocks='null'}'

Thanks,
Alex

On Thu, Mar 31, 2016 at 7:55 AM, Vered Volansky <ve...@redhat.com> wrote:

> Hi Alex,
>
> This looks like a bug occurring with export domain on local storage, which
> I'm currently trying to reproduce.
> In the meantime, please try the following work around:
>
> Create an export domain in your new setup.
> Copy the images and vms directly to the mounted export directory (from old
> export mount path to new export mount path)
> Do not copy the metadata, it looks like this is the origin of the problem.
>
> I will report back once I confirm the issue.
>
> Regards,
> Vered
>
> On Thu, Mar 31, 2016 at 5:28 AM, Alex R <ar.dig...@gmail.com> wrote:
>
>> I am trying to import a domain that I have used as an export on a
>> previous install.  The previous install was no older then v3.5 and was
>> built with the all-in-one-plugin.  Before destroying that system I took a
>> portable drive and made an export domain to export my VMs and templates.
>>
>> The new system is up to date an was built as a hosted engine.  When I try
>> to import the domain I get the following error:
>>
>> "Error while executing action: Cannot add Storage. Storage format V3 is
>> not supported on the selected host ver

[ovirt-users] Error: Storage format V3 is not supported

2016-03-30 Thread Alex R
I am trying to import a domain that I have used as an export on a previous
install.  The previous install was no older then v3.5 and was built with
the all-in-one-plugin.  Before destroying that system I took a portable
drive and made an export domain to export my VMs and templates.

The new system is up to date an was built as a hosted engine.  When I try
to import the domain I get the following error:

"Error while executing action: Cannot add Storage. Storage format V3 is not
supported on the selected host version."

I just need to recover the VMs.

I connect the USB hard drive to the host and make an export directory just
like I did on the old host.

# ls -ld /mnt/export_ovirt
drwxr-xr-x. 5 vdsm kvm 4096 Mar  6 11:27 /mnt/export_ovirt

I have tried both doing an NFS mount
# cat /etc/exports.d/ovirt.exports
/home/engineha  127.0.0.1/32(rw,anonuid=36,anongid=36,all_squash)
/mnt/backup-vm/ 10.3.1.0/24(rw,anonuid=36,anongid=36,all_squash)
127.0.0.1/32(rw,anonuid=36,anongid=36,all_squash)

# cat
/mnt/export_ovirt/images/4be3f6ac-7946-4e7b-9ca2-11731c8ba236/dom_md/metadata
CLASS=Backup
DESCRIPTION=eport_storage
IOOPTIMEOUTSEC=10
LEASERETRIES=3
LEASETIMESEC=60
LOCKPOLICY=
LOCKRENEWALINTERVALSEC=5
POOL_UUID=053926e4-e63d-450e-8aa7-6f1235b944c6
REMOTE_PATH=/mnt/export_ovirt/images
ROLE=Regular
SDUUID=4be3f6ac-7946-4e7b-9ca2-11731c8ba236
TYPE=LOCALFS
VERSION=3
_SHA_CKSUM=2e6e203168bd84f3dc97c953b520ea8f78119bf0

# ls -l
/mnt/export_ovirt/images/4be3f6ac-7946-4e7b-9ca2-11731c8ba236/master/vms/4873de49-9090-40b1-a21d-665633109aa2/4873de49-9090-40b1-a21d-665633109aa2.ovf

-rw-r--r--. 1 vdsm kvm 9021 Mar  6 11:50
/mnt/export_ovirt/images/4be3f6ac-7946-4e7b-9ca2-11731c8ba236/master/vms/4873de49-9090-40b1-a21d-665633109aa2/4873de49-9090-40b1-a21d-665633109aa2.ovf

Thanks,
Alex
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] can't add new host because gluster key file name changed

2016-03-21 Thread Alex R
try.

# gpg --recv-keys --keyserver subkeys.pgp.net d5dc52dc
# gpg --export --armor d5dc52dc > gluserfs.pub
# rpm --import gluserfs.pub

Mentioned in a round-a-bout way in:
http://www.ovirt.org/download/

-Alex

On Mon, Mar 21, 2016 at 9:03 AM, Robert Story  wrote:

> Hello,
>
> I'm trying to add a host to a 3.5 cluster, and it's failing because gluster
> folks apparently created a new key and renamed the file...
>
>
> warning:
> /var/cache/yum/x86_64/7/ovirt-3.5-glusterfs-epel/packages/glusterfs-libs-3.7.9-1.el7.x86_64.rpm:
> Header V4 RSA/SHA256 Signature, key ID d5dc52dc: NOKEY
> Retrieving key from
> https://download.gluster.org/pub/gluster/glusterfs/LATEST/pub.key
>
> see
>
>
> https://download.gluster.org/pub/gluster/glusterfs/LATEST/NEW_PUBLIC_KEY.README
>
> and
>
>  https://download.gluster.org/pub/gluster/glusterfs/LATEST/rsa.pub
>
> Is there a workaround?
>
> Robert
>
> --
> Senior Software Engineer @ Parsons
>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users