Re: [ovirt-users] Can't attach storage domain / Unsupported watchdog

2014-07-31 Thread Andrew Lau
PM, Allon Mureinik amure...@redhat.com wrote: yikes. would you mind opening a bug on this, so we can track the issue properly? -- *From: *Andrew Lau and...@andrewklau.com *To: *users users@ovirt.org *Sent: *Thursday, July 31, 2014 4:19:56 AM *Subject: *[ovirt

[ovirt-users] Can't attach storage domain / Unsupported watchdog

2014-07-30 Thread Andrew Lau
Hi, I'm trying out some new boards (Intel Avotons), and it appears wdmd does not like the watchdog device it provides. Everything in oVirt 3.4.3 seems to run fine until it comes to adding a storage device. It gives me an error about Cannot acquire host id vdsm logs,

Re: [ovirt-users] Odd messages on new node/hosted engine

2014-07-23 Thread Andrew Lau
On Wed, Jul 23, 2014 at 7:06 PM, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com wrote: Il 23/07/2014 04:08, Andrew Lau ha scritto: Looks like the multipath rules ovirt seems to setup by default, not sure why.. I just blacklist my (HDD) devices, otherwise my consoles get filled with a similar message

Re: [ovirt-users] Odd messages on new node/hosted engine

2014-07-22 Thread Andrew Lau
Looks like the multipath rules ovirt seems to setup by default, not sure why.. I just blacklist my (HDD) devices, otherwise my consoles get filled with a similar message. On Thu, Jul 17, 2014 at 5:41 AM, Chris Adams c...@cmadams.net wrote: I built a new node+hosted engine setup, using

Re: [ovirt-users] Can we debug some truths/myths/facts about hosted-engine and gluster?

2014-07-22 Thread Andrew Lau
On 23/07/2014 1:45 am, Jason Brooks jbro...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Jason Brooks jbro...@redhat.com To: Andrew Lau and...@andrewklau.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Tuesday, July 22, 2014 8:29:46 AM Subject: Re: [ovirt-users] Can we debug some truths

Re: [ovirt-users] Setup of hosted Engine Fails

2014-07-21 Thread Andrew Lau
upgrade_300_nets Starting up vdsm daemon: vdsm start [ OK ] [root@ov-hv1-2a-08-23 ~]# service vdsmd status VDS daemon server is running On Sat, Jul 19, 2014 at 6:58 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com mailto:and...@andrewklau.com wrote

Re: [ovirt-users] Setup of hosted Engine Fails

2014-07-19 Thread Andrew Lau
Here's a snippet from my hosted-engine-setup log 2014-07-19 18:45:14 DEBUG otopi.context context._executeMethod:138 Stage late_setup METHOD otopi.plugins.ovirt_hosted_engine_setup.vm.configurevm.Plugin._late_setup 2014-07-19 18:45:14 DEBUG otopi.context context._executeMethod:152 method exception

Re: [ovirt-users] Setup of hosted Engine Fails

2014-07-19 Thread Andrew Lau
::2014-07-19 18:55:38,061::supervdsmServer::417::SuperVdsm.Server::(main) Started serving super vdsm object sourceRoute::DEBUG::2014-07-19 18:55:38,062::sourceRouteThread::56::root::(_subscribeToInotifyLoop) sourceRouteThread.subscribeToInotifyLoop started On Sat, Jul 19, 2014 at 6:48 PM, Andrew

Re: [ovirt-users] Setup of hosted Engine Fails

2014-07-19 Thread Andrew Lau
[ OK ] [root@ov-hv1-2a-08-23 ~]# service vdsmd status VDS daemon server is running On Sat, Jul 19, 2014 at 6:58 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: It seems vdsm is not running, service vdsmd status VDS daemon is not running, and its watchdog is running The only

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-07-19 Thread Andrew Lau
: Bob Doolittle b...@doolittle.us.com To: Doron Fediuck dfedi...@redhat.com, Andrew Lau and...@andrewklau.com Cc: users users@ovirt.org, Federico Simoncelli fsimo...@redhat.com Sent: Saturday, June 14, 2014 1:29:54 AM Subject: Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-07-19 Thread Andrew Lau
btw, this happened on an aborted hosted-engine install. So, the ha-agents hadn't even started up.. just the VM running. On Sat, Jul 19, 2014 at 11:24 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Hi, Did anyone find much luck tracking this down? I rebooted one of our servers and hit

[ovirt-users] Can we debug some truths/myths/facts about hosted-engine and gluster?

2014-07-18 Thread Andrew Lau
Hi all, As most of you have got hints from previous messages, hosted engine won't work on gluster . A quote from BZ1097639 Using hosted engine with Gluster backed storage is currently something we really warn against. I think this bug should be closed or re-targeted at documentation, because

Re: [ovirt-users] Can we debug some truths/myths/facts about hosted-engine and gluster?

2014-07-18 Thread Andrew Lau
​​ On Fri, Jul 18, 2014 at 10:06 PM, Vijay Bellur vbel...@redhat.com wrote: [Adding gluster-devel] On 07/18/2014 05:20 PM, Andrew Lau wrote: Hi all, As most of you have got hints from previous messages, hosted engine won't work on gluster . A quote from BZ1097639 Using hosted engine

Re: [ovirt-users] [Gluster-devel] Can we debug some truths/myths/facts about hosted-engine and gluster?

2014-07-18 Thread Andrew Lau
On Sat, Jul 19, 2014 at 12:03 AM, Pranith Kumar Karampuri pkara...@redhat.com wrote: On 07/18/2014 05:43 PM, Andrew Lau wrote: ​ ​ On Fri, Jul 18, 2014 at 10:06 PM, Vijay Bellur vbel...@redhat.com wrote: [Adding gluster-devel] On 07/18/2014 05:20 PM, Andrew Lau wrote: Hi all

Re: [ovirt-users] Deploying hosted engine on second host with different CPU model

2014-07-17 Thread Andrew Lau
I think you should be able specify this within the ovirt-engine, just modify the cluster's cpu compatibility. I hit this too, but i think I just ended up provisioning the older machine first then the newer ones joined with the older model On Thu, Jul 17, 2014 at 11:05 PM, George Machitidze

Re: [ovirt-users] oVirt + gluster with host and hosted VM on different subnets

2014-07-08 Thread Andrew Lau
On Wed, Jul 9, 2014 at 12:23 AM, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com wrote: Il 07/07/2014 15:38, Simone Marchioni ha scritto: Hi, I'm trying to install oVirt 3.4 + gluster looking at the following guides: http://community.redhat.com/blog/2014/05/ovirt-3-4-glusterized/

Re: [ovirt-users] oVirt + gluster with host and hosted VM on different subnets

2014-07-08 Thread Andrew Lau
Czech RHEV-M SLA / Brno, CZ - Original Message - Il 08/07/2014 16:47, Andrew Lau ha scritto: On Wed, Jul 9, 2014 at 12:23 AM, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com wrote: Il 07/07/2014 15:38, Simone Marchioni ha scritto: Hi, I'm trying to install oVirt 3.4 + gluster looking

Re: [ovirt-users] Glusterfs HA with Ovirt

2014-07-03 Thread Andrew Lau
Don't forget to take into consideration quroum, that's something people often forget The reason you're having the current happen, is gluster only uses the initial IP address to get the volume details. After that it'll connect directly to ONE of the servers, so with your 2 storage server case, 50%

Re: [ovirt-users] Glusterfs HA with Ovirt

2014-07-03 Thread Andrew Lau
the ip...in case of any storage node failure... On Fri, Jul 4, 2014 at 12:35 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Don't forget to take into consideration quroum, that's something people often forget The reason you're having the current happen, is gluster only uses the initial IP address

Re: [ovirt-users] gluster rpms not found

2014-06-19 Thread Andrew Lau
You're missing vdsm-gluster yum install vdsm-gluster On Fri, Jun 20, 2014 at 6:24 AM, Nathan Stratton nat...@robotics.net wrote: I am running ovirt 3.4 and have gluster installed: [root@virt01a]# yum list installed |grep gluster glusterfs.x86_64 3.5.0-2.el6 @ovirt-glusterfs-epel

[ovirt-users] Gluster VMs Paused State then not resumable

2014-06-14 Thread Andrew Lau
Hi all, I'm wondering if anyone's had any luck with running VMs on top of a gluster VM? I have a bug open here, https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1058300 about VMs going into a paused state and not being able to resume. It's gone a little quiet, so I was wondering has anyone else had

Re: [ovirt-users] After Upgrade to 3.4.2 no conole icon activation

2014-06-14 Thread Andrew Lau
Possibly a cache issue? Try a hard reset ctrl+shift+r ? On Sat, Jun 14, 2014 at 3:51 AM, Markus Stockhausen stockhau...@collogia.de wrote: Hello, after starting a VM in webadmin on ovirt engine 3.4.2 we have to manually switch to another VM and back to get the console icon active. Is this

Re: [ovirt-users] localdomain

2014-06-11 Thread Andrew Lau
The cloud-init integration was a little flaky when I was using it, I ended up not using any of the inbuilt oVirt options (eg. hostname, root password). Root password never worked for me as it'd force a reset on first login.. defeating the purpose. Just passing a full cloud-init config into the

Re: [ovirt-users] Recommended setup for a FC based storage domain

2014-06-10 Thread Andrew Lau
Interesting, which files did you modify to lower the log levels? On Tue, Jun 3, 2014 at 12:38 AM, combus...@archlinux.us wrote: One word of caution so far, when exporting any vm, the node that acts as SPM is stressed out to the max. I releived the stress by a certain margin with lowering

Re: [ovirt-users] VM HostedEngie is down. Exist message: internal error Failed to acquire lock error -243

2014-06-09 Thread Andrew Lau
to storage it also can be wonderful if you can provide them. Thanks - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: combuster combus...@archlinux.us Cc: users users@ovirt.org Sent: Monday, June 9, 2014 3:47:00 AM Subject: Re: [ovirt-users] VM HostedEngie is down. Exist

Re: [ovirt-users] VM HostedEngie is down. Exist message: internal error Failed to acquire lock error -243

2014-06-09 Thread Andrew Lau
? On Mon, Jun 9, 2014 at 9:56 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Interesting, my storage network is a L2 only and doesn't run on the ovirtmgmt (which is the only thing HostedEngine sees) but I've only seen this issue when running ctdb in front of my NFS server. I previously was using

Re: [ovirt-users] VM HostedEngie is down. Exist message: internal error Failed to acquire lock error -243

2014-06-09 Thread Andrew Lau
nvm, just as I hit send the error has returned. Ignore this.. On Tue, Jun 10, 2014 at 9:01 AM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: So after adding the L3 capabilities to my storage network, I'm no longer seeing this issue anymore. So the engine needs to be able to access the storage domain

Re: [ovirt-users] VM HostedEngie is down. Exist message: internal error Failed to acquire lock error -243

2014-06-09 Thread Andrew Lau
it just happen without any procedure on the engine itself? Is the score 0 for just one node, or two of three of them? On 06/10/2014 01:02 AM, Andrew Lau wrote: nvm, just as I hit send the error has returned. Ignore this.. On Tue, Jun 10, 2014 at 9:01 AM, Andrew Lau and...@andrewklau.com

Re: [ovirt-users] VM HostedEngie is down. Exist message: internal error Failed to acquire lock error -243

2014-06-08 Thread Andrew Lau
, in the BZ there's a note about: where engine-vm block connection to storage domain(via iptables -I INPUT -s sd_ip -j DROP) What's the purpose for that? On Sat, Jun 7, 2014 at 4:16 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Ignore that, the issue came back after 10 minutes. I've even tried

Re: [ovirt-users] VM HostedEngie is down. Exist message: internal error Failed to acquire lock error -243

2014-06-07 Thread Andrew Lau
Ignore that, the issue came back after 10 minutes. I've even tried a gluster mount + nfs server on top of that, and the same issue has come back. On Fri, Jun 6, 2014 at 6:26 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Interesting, I put it all into global maintenance. Shut it all down for 10

Re: [ovirt-users] VM HostedEngie is down. Exist message: internal error Failed to acquire lock error -243

2014-06-06 Thread Andrew Lau
migrating VM with the hosted-engine will lead to troubles. I hope that my experience with it, will be of use to you. It happened to me two weeks ago, ovirt-engine was current (3.4.1) and there was no fix available. Regards, Ivan On 06/06/2014 05:12 AM, Andrew Lau wrote: Hi, I'm seeing

Re: [ovirt-users] VM HostedEngie is down. Exist message: internal error Failed to acquire lock error -243

2014-06-06 Thread Andrew Lau
different ids otherwise they would be trying to acquire the same lock. --Jirka On 06/06/2014 08:03 AM, Andrew Lau wrote: Hi Ivan, Thanks for the in depth reply. I've only seen this happen twice, and only after I added a third host to the HA cluster. I wonder if that's the root problem

Re: [ovirt-users] VM HostedEngie is down. Exist message: internal error Failed to acquire lock error -243

2014-06-06 Thread Andrew Lau
should double check if you hosts have different ids otherwise they would be trying to acquire the same lock. --Jirka On 06/06/2014 08:03 AM, Andrew Lau wrote: Hi Ivan, Thanks for the in depth reply. I've only seen this happen twice, and only after I added a third host to the HA cluster. I

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-06-05 Thread Andrew Lau
Hi Doron, On Mon, May 26, 2014 at 4:38 PM, Doron Fediuck dfedi...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Bob Doolittle b...@doolittle.us.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Monday, May 26, 2014 7:30:41 AM Subject: Re: [ovirt-users] Can HA

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-06-05 Thread Andrew Lau
On Mon, May 26, 2014 at 5:10 AM, Bob Doolittle b...@doolittle.us.com wrote: On 05/25/2014 02:51 PM, Joop wrote: On 25-5-2014 19:38, Bob Doolittle wrote: Also curious is that when I say poweroff it actually reboots and comes up again. Could that be due to the timeouts on the way down? Ah,

[ovirt-users] VM HostedEngie is down. Exist message: internal error Failed to acquire lock error -243

2014-06-05 Thread Andrew Lau
Hi, I'm seeing this weird message in my engine log 2014-06-06 03:06:09,380 INFO [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.VdsUpdateRunTimeInfo] (DefaultQuartzScheduler_Worker-79) RefreshVmList vm id 85d4cfb9-f063-4c7c-a9f8-2b74f5f7afa5 status = WaitForLaunch on vds ov-hv2-2a-08-23 ignoring it in the

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-06-05 Thread Andrew Lau
for the /rhev/mnt/hosted-engine/? lease file or something along those lines. So the global maintenance may not actually be releasing that lock. I'm not too familiar with sanlock etc. So it's like stabbing in the dark :( -Bob On Jun 5, 2014 10:56 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote

Re: [ovirt-users] oVirt Mirrors

2014-06-03 Thread Andrew Lau
guys who keep asking me about oVirt. Is this now available in 3.4.2? It'd help if I was able to spin up a local mirror prior? BKP - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Eyal Edri ee...@redhat.com Cc: David Caro Estevez dcaro...@redhat.com, Brian Proffitt

Re: [ovirt-users] Recommended setup for a FC based storage domain

2014-06-02 Thread Andrew Lau
I'm curious to hear what other comments arise, as we're analyzing a production setup shortly. On Sun, Jun 1, 2014 at 10:11 PM, combus...@archlinux.us wrote: I need to scratch gluster off because setup is based on CentOS 6.5, so essential prerequisites like qemu 1.3 and libvirt 1.0.1 are not

Re: [ovirt-users] glusterfs resume vm paused state

2014-06-02 Thread Andrew Lau
type of nfs (using the gluster nfs server) the above issue doesn't seem to occur. --Humble On Mon, Jun 2, 2014 at 11:17 AM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Hi, Has anyone had any luck with resuming a VM from a paused state on top of NFS share? Even when the VMs are marked as HA

[ovirt-users] glusterfs resume vm paused state

2014-06-01 Thread Andrew Lau
Hi, Has anyone had any luck with resuming a VM from a paused state on top of NFS share? Even when the VMs are marked as HA, if the gluster storage goes down for a few seconds the VMs go to a paused state and can never be resumed. They require a hard reset. I recall when using NFS to not have

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-05-31 Thread Andrew Lau
On Sat, May 31, 2014 at 6:06 AM, Joop jvdw...@xs4all.nl wrote: Bob Doolittle wrote: Joop, On 05/26/2014 02:43 AM, Joop wrote: Yesterday evening I have found the service responsible for the reboot instead of the powerdown. If I do: service wdmd stop the server will reboot. It seems the

[ovirt-users] hosted-engine configure startup time allowance?

2014-05-28 Thread Andrew Lau
Hi, I was just wondering if it's possible to configure the startup-time allowance of the hosted-engine? I seem to sometime have this issue where my hosted-engine would start automatically but it would be sent a reboot signal 30 seconds before the engine has time to startup. This is because it

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-05-28 Thread Andrew Lau
Hi Doron, Before the initial thread sways a little more.. On Mon, May 26, 2014 at 4:38 PM, Doron Fediuck dfedi...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Bob Doolittle b...@doolittle.us.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Monday, May 26

Re: [ovirt-users] hosted-engine configure startup time allowance?

2014-05-28 Thread Andrew Lau
Hi Jiri, On Wed, May 28, 2014 at 5:10 PM, Jiri Moskovcak jmosk...@redhat.com wrote: On 05/28/2014 08:52 AM, Andrew Lau wrote: Hi, I was just wondering if it's possible to configure the startup-time allowance of the hosted-engine? I seem to sometime have this issue where my hosted-engine

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-25 Thread Andrew Lau
? - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Artyom Lukianov aluki...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com Sent: Saturday, May 24, 2014 2:51:15 PM Subject: Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-25 Thread Andrew Lau
On Sun, May 25, 2014 at 8:52 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Artyom Lukianov aluki...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Sunday, May 25, 2014 1:02:18 PM Subject: Re: [ovirt-users] Hosted Engine

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-25 Thread Andrew Lau
On Sun, May 25, 2014 at 10:25 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Yedidyah Bar David d...@redhat.com Cc: Artyom Lukianov aluki...@redhat.com, users users@ovirt.org Sent: Sunday, May 25, 2014 2:00:24 PM Subject

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-25 Thread Andrew Lau
On Sun, May 25, 2014 at 10:59 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Yedidyah Bar David d...@redhat.com Cc: Artyom Lukianov aluki...@redhat.com, users users@ovirt.org Sent: Sunday, May 25, 2014 3:38:07 PM Subject

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-25 Thread Andrew Lau
Thanks, that fixed it. Cheers On Sun, May 25, 2014 at 11:24 PM, Joop jvdw...@xs4all.nl wrote: Reinstall ovirt.repo using the resources.ovirt.org/pub path. There is a ovirt-release.rpm, use that. Joop ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-05-25 Thread Andrew Lau
On Mon, May 26, 2014 at 5:10 AM, Bob Doolittle b...@doolittle.us.com wrote: On 05/25/2014 02:51 PM, Joop wrote: On 25-5-2014 19:38, Bob Doolittle wrote: Also curious is that when I say poweroff it actually reboots and comes up again. Could that be due to the timeouts on the way down? Ah,

[ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-05-24 Thread Andrew Lau
Hi, I was just wondering, within the whole complexity of hosted-engine. Would it be possible for the hosted-engine ha-agent control the mount point? I'm basing this off a few people I've been talking to who have their NFS server running on the same host that the hosted-engine servers are

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-24 Thread Andrew Lau
Hi, Are these patches merged into 3.4.1? I seem to be hitting this issue now, twice in a row. The second BZ is also marked as private. On Fri, May 2, 2014 at 1:21 AM, Artyom Lukianov aluki...@redhat.com wrote: It have number of the same bugs: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1080513

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-24 Thread Andrew Lau
, 2014 at 9:42 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Hi, Are these patches merged into 3.4.1? I seem to be hitting this issue now, twice in a row. The second BZ is also marked as private. On Fri, May 2, 2014 at 1:21 AM, Artyom Lukianov aluki...@redhat.com wrote: It have number

[ovirt-users] ovirt image deployment and foreman?

2014-05-17 Thread Andrew Lau
Hi guys, I was wondering if anyone's had any luck with oVirt and Foreman 1.5 image integration. Foreman 1.5 seems to boast the new oVirt image deployment feature but I'm still not getting much luck and no one seems to know why. I've opened my bug here http://projects.theforeman.org/issues/5581

[ovirt-users] oVirt Mirrors

2014-05-13 Thread Andrew Lau
Hi, I was wondering if there were any plans on drumming up an oVirt mirror down in Australia. It takes me nearly a few hours just to grab all the required packages to spin up a new box. Alternatively, the mirror does not seem to support rsync. Is there a recommended way to sync? (w/o ISOs)

Re: [ovirt-users] oVirt Mirrors

2014-05-13 Thread Andrew Lau
an australia university for another mirror? Eyal. - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users@ovirt.org Sent: Tuesday, May 13, 2014 3:13:44 PM Subject: [ovirt-users] oVirt Mirrors Hi, I was wondering if there were any plans on drumming up an oVirt mirror

Re: [ovirt-users] Can we request images for the ovirt image repository?

2014-05-04 Thread Andrew Lau
uploaded the image. Didn't test/play with it yet, but it is there. Oved - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users@ovirt.org Sent: Sunday, May 4, 2014 7:11:21 AM Subject: [ovirt-users] Can we request images for the ovirt image repository? Hi

Re: [ovirt-users] Can we request images for the ovirt image repository?

2014-05-04 Thread Andrew Lau
Makes sense, thanks again. On Sun, May 4, 2014 at 6:18 PM, Oved Ourfalli ov...@redhat.com wrote: The image in the link is compressed. I decompressed it before uploading. Oved - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users

[ovirt-users] Can we request images for the ovirt image repository?

2014-05-03 Thread Andrew Lau
Hi, Is there a form where we can request images in the public ovirt image repo? Either way, it'd be nice if we could get the project atomic images added http://rpm-ostree.cloud.fedoraproject.org/project-atomic/images/f20/qemu/ Cheers. ___ Users

Re: [ovirt-users] iso-uploader with hosted-engine

2014-05-03 Thread Andrew Lau
Hi Garry, I hope I understand your case here, the terminology is a little different. Adding the hosted-engine to the gluster network is an interesting approach I tried. It works to an extent but will have issues with quorum (depending on your setup). Anyway try this: # Generate random UUID and

Re: [ovirt-users] oVirt Hosted Engine and gluster mount - native nfs?

2014-05-02 Thread Andrew Lau
On Sat, May 3, 2014 at 2:43 AM, Jason Brooks jbro...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users@ovirt.org Sent: Thursday, May 1, 2014 10:30:47 PM Subject: [ovirt-users] oVirt Hosted Engine and gluster mount - native nfs? Hi, I'm

[ovirt-users] Hosted Engine started VM Multiple Times

2014-04-28 Thread Andrew Lau
Hi, I added a new node to my hosted cluster today, only one other node was active in the cluster at that time. It was running the hosted-engine, however during the install it's agent died and when the second node came up. It started the hosted-engine, causing the hosted-engine to be run on both

Re: [ovirt-users] cloud-init woes w/ templates

2014-04-17 Thread Andrew Lau
On Thu, Apr 17, 2014 at 7:40 PM, Michal Skrivanek michal.skriva...@redhat.com wrote: On Apr 12, 2014, at 15:39 , Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Hi, Has anyone had any success with cloud-init and templates with ovirt 3.4? So far, it seems to be able to configure things like networks

Re: [ovirt-users] cloud-init woes w/ templates

2014-04-17 Thread Andrew Lau
On Thu, Apr 17, 2014 at 10:05 PM, Michal Skrivanek michal.skriva...@redhat.com wrote: On Apr 17, 2014, at 13:13 , Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: On Thu, Apr 17, 2014 at 7:40 PM, Michal Skrivanek michal.skriva...@redhat.com wrote: On Apr 12, 2014, at 15:39 , Andrew Lau

Re: [ovirt-users] Hosted engine

2014-04-15 Thread Andrew Lau
Technically yes, I believe there's a 10 minute or so delay before it'll come up on the other host. Pretty sure iscsi is not available for now, only NFS. On Wed, Apr 16, 2014 at 4:08 AM, Maurice James mja...@media-node.com wrote: Scenario I have a hosted engine setup with 2 nodes with shared

Re: [ovirt-users] Hosted engine

2014-04-15 Thread Andrew Lau
Not that I know of.. someone else may now. Sorry On Wed, Apr 16, 2014 at 10:18 AM, Maurice James mja...@media-node.com wrote: Is there any way to change that 10 minute delay? - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Maurice James mja...@media-node.com Cc

Re: [ovirt-users] [Users] hosted engine setup (NFS)

2014-04-14 Thread Andrew Lau
On Mon, Apr 14, 2014 at 10:23 PM, René Koch rk...@linuxland.at wrote: On 04/14/2014 12:39 PM, Sandro Bonazzola wrote: Il 03/03/2014 12:39, René Koch ha scritto: Hi, I installed hosted engine and faced an issue with NFS during installation. First of all, I'm using GlusterFS on my storage

Re: [ovirt-users] [Users] oVirt 3.4 Templates break Foreman Provisioning/Adding host

2014-04-13 Thread Andrew Lau
Have you had any recent luck? On Thu, Apr 10, 2014 at 3:40 AM, Jorick Astrego j.astr...@netbulae.eu wrote: Sorry, I see you already updated this bug... The name Matt instead of Yama Kasi misled me :-% On Wed, 2014-04-09 at 19:33 +0200, Jorick Astrego wrote: I think this is the bug you're

[ovirt-users] cloud-init woes w/ templates

2014-04-12 Thread Andrew Lau
Hi, Has anyone had any success with cloud-init and templates with ovirt 3.4? So far, it seems to be able to configure things like networks etc. But when it goes to do with passwords, it must be set again in the run once or in the Initial Run even if Use already configured password is set.

Re: [ovirt-users] [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-10 Thread Andrew Lau
On Thu, Apr 10, 2014 at 4:53 PM, Oved Ourfalli ov...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Thursday, April 10, 2014 4:52:56 AM Subject: Re: [ovirt-users] [Users] Importing Image

Re: [ovirt-users] [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-10 Thread Andrew Lau
On Thu, Apr 10, 2014 at 5:07 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: On Thu, Apr 10, 2014 at 4:53 PM, Oved Ourfalli ov...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Thursday

[ovirt-users] Etherpad for ovirt issues?

2014-04-10 Thread Andrew Lau
Hi, Could I propose an option for an etherpad of basic issues people have run into with ovirt, split into a few categories like: - engine - hosted-engine - gluster The pad would be used for known workarounds (primarily for setup) and identifying issues before opening a BZ The main motive is,

Re: [ovirt-users] [Users] using cloud-init?

2014-04-10 Thread Andrew Lau
On Wed, Mar 12, 2014 at 5:07 PM, Jason Brooks jbro...@redhat.com wrote: On Wed, 2014-03-12 at 01:52 -0400, Oved Ourfalli wrote: Did you set the OS type of the VM / template to some linux based OS type? That was it. Thanks! I'm curious, did you try the run-once option or through a template? I

Re: [Users] Hosted Engine recovery failure of all HA - nodes

2014-04-09 Thread Andrew Lau
Hi, On Apr 9, 2014 5:43 PM, Martin Sivak msi...@redhat.com wrote: Hi, I noticed this happens too, I think the issue is after N attempts the ovirt-ha-agent process will kill itself if it believes it can't access the storage or it fails in some other way. If the agent can't access

Re: [Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andrew Lau
On Wed, Apr 9, 2014 at 6:35 PM, Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com wrote: Hello, Can anyone give me some screenshot of what a network setup can look like if I wanted to isolate storage and vm traffic from the management traffic. Something like attached? Kind regards.

Re: [Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andrew Lau
subnets to isolate your traffic. Kind regards. 2014-04-09 10:38 GMT+02:00 Andrew Lau and...@andrewklau.com: On Wed, Apr 9, 2014 at 6:35 PM, Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com wrote: Hello, Can anyone give me some screenshot of what a network setup can look like if I wanted

Re: [Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andrew Lau
. Kind regards. 2014-04-09 10:55 GMT+02:00 Andrew Lau and...@andrewklau.com: On Wed, Apr 9, 2014 at 6:52 PM, Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com wrote: Hello Andrew, Yes that would be a start. What are the ranges of the subnets used. I'm asking because in my setup I connect

[Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-09 Thread Andrew Lau
Hi, Using the new 3.4 public glance repository, I was able to successfully import the tiny 12mb CirrOS image and it appeared in my data store. However when trying the larger CentOS image, it took much longer. For some reason I can only push 50Kbps from any of the ovirt infrastructure so after

Re: [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-09 Thread Andrew Lau
- Original Message - From: Oved Ourfalli ov...@redhat.com To: Andrew Lau and...@andrewklau.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Wednesday, April 9, 2014 1:29:57 PM Subject: Re: [Users] Importing Image from Glance times out Do you see any failure in the log? Can you attach both

Re: [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-09 Thread Andrew Lau
NullPointerException that Elad gets (although it was fixed a few weeks ago, so perhaps it is another issue). Thanks, Oved - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Elad Ben Aharon ebena...@redhat.com Cc: Oved Ourfalli ov...@redhat.com, users users@ovirt.org Sent: Wednesday

Re: [Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andrew Lau
for the vm's or is this transparent ? Kind regards. 2014-04-09 12:16 GMT+02:00 Andrew Lau and...@andrewklau.com: On Wed, Apr 9, 2014 at 7:05 PM, Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com wrote: Hello, Okay. We do not use vlan's at the moment. I have my engine setup on a machine with 6

Re: [ovirt-users] [Users] Post-Install Engine VM Changes Feasible?

2014-04-09 Thread Andrew Lau
On Tue, Apr 8, 2014 at 8:52 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: On Mon, Mar 17, 2014 at 8:01 PM, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com wrote: Il 15/03/2014 12:44, Giuseppe Ragusa ha scritto: Hi Joshua

Re: [ovirt-users] [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-09 Thread Andrew Lau
Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Wednesday, April 9, 2014 1:52:38 PM Subject: Re: [Users] Importing Image from Glance times out Yeah I imported it as a template, I'll try import it as an image now just

Re: [ovirt-users] [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-09 Thread Andrew Lau
Found the URL - http://glance.ovirt.org:9292/v1/images/imageid On Thu, Apr 10, 2014 at 11:42 AM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Thanks for the quick fix! Is there a way to patch that manually or will we need to wait for the next release? Is there also any chance that those glance

Re: [ovirt-users] how to import a disk image w/o associated vm

2014-04-09 Thread Andrew Lau
On Wed, Apr 9, 2014 at 11:39 PM, Jeremiah Jahn jerem...@goodinassociates.com wrote: One of the things that I have to where I work, is pull and push disk images onto appliances and other physical things. This is generally done with a little dd magic. We'll start up the appliance in a virtual

Re: [ovirt-users] how to import a disk image w/o associated vm

2014-04-09 Thread Andrew Lau
On Thu, Apr 10, 2014 at 3:45 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: On Wed, Apr 9, 2014 at 11:39 PM, Jeremiah Jahn jerem...@goodinassociates.com wrote: One of the things that I have to where I work, is pull and push disk images onto appliances and other physical things. This is generally

Re: [Users] Post-Install Engine VM Changes Feasible?

2014-04-08 Thread Andrew Lau
On Mon, Mar 17, 2014 at 8:01 PM, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com wrote: Il 15/03/2014 12:44, Giuseppe Ragusa ha scritto: Hi Joshua, -- Date:

Re: [Users] Hosted Engine recovery failure of all HA - nodes

2014-04-08 Thread Andrew Lau
On Wed, Apr 9, 2014 at 2:09 AM, Daniel Helgenberger daniel.helgenber...@m-box.de wrote: Hello, I have an oVirt 3.4 hosted engine lab setup witch I am evaluating for production use. I simulated an ungraceful shutdown of all HA nodes (powercut) while the engine was running. After powering up,

Re: [Users] Hosted-Engine purpose for gateway check?

2014-04-06 Thread Andrew Lau
On Sun, Apr 6, 2014 at 4:55 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users@ovirt.org Sent: Sunday, April 6, 2014 3:10:19 AM Subject: [Users] Hosted-Engine purpose for gateway check? Hi, I was recently

[Users] Hosted-Engine purpose for gateway check?

2014-04-05 Thread Andrew Lau
Hi, I was recently playing around with the new ovirt 3.4 ga, I'm very happy all those issues I reported got fixed :D I found a new issue regarding the use of PREFIX vs NETMASK which I've uploaded here https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1084685 Anyway -- I'm wondering what is the

[Users] Foreman and oVirt 3.4 fails

2014-02-17 Thread Andrew Lau
Hi, Is anyone using Foreman with oVirt 3.4? Post upgrade, I appear to be having some issues with Foreman reporting undefined method `text' for nil:NilClass I'm not sure if this ends up being a Foreman issue or oVirt, or it could just be my install gone bad.. however last time it was the oVirt

Re: [Users] Foreman and oVirt 3.4 fails

2014-02-17 Thread Andrew Lau
Hi Frank, Thanks for the link - much appreciated. On Mon, Feb 17, 2014 at 9:09 PM, Frank Wall f...@moov.de wrote: Hi Andrew, On Mon, Feb 17, 2014 at 07:57:33PM +1100, Andrew Lau wrote: Is anyone using Foreman with oVirt 3.4? Post upgrade, I appear to be having some issues with Foreman

Re: [Users] SPICE behind NAT

2014-02-13 Thread Andrew Lau
accessing the spice session. On Feb 14, 2014 3:20 AM, Alan Murrell a...@murrell.ca wrote: Quoting Andrew Lau and...@andrewklau.com: Your value for SpiceDefaultProxy should be your external IP address/hostname otherwise external users will never know where to connect to. So the spice proxy would

Re: [Users] SPICE behind NAT

2014-02-11 Thread Andrew Lau
Your value for SpiceDefaultProxy should be your external IP address/hostname otherwise external users will never know where to connect to. This then becomes more of a firewall issue as you're spice proxy is working. But just to confirm, if you open up console through chrome it should download a

Re: [Users] SPICE behind NAT

2014-02-07 Thread Andrew Lau
On Sat, Feb 8, 2014 at 9:11 AM, Alan Murrell li...@murrell.ca wrote: Hi Andrew, Thanks for the reply. Quoting Andrew Lau and...@andrewklau.com: Just install squid proxy and port forward the 3128 port through your firewall you should be all good. Is squid installed on your oVirt box

Re: [Users] SPICE behind NAT

2014-02-07 Thread Andrew Lau
Lots of variables here: - Can you connect to squid from your browser? - Did you modify the squid.conf to match your setup? (dst addresses, etc). - iptables? - restarted engine? - If you're using ovirt 3.4 make sure you set the cluster policy too On Sat, Feb 8, 2014 at 3:15 PM, Alan Murrell

Re: [Users] Gluster question

2014-02-05 Thread Andrew Lau
There was another recent post about this but a sum up was: You must have power fencing to support VM HA otherwise they'll be an issue with the engine not knowing whether the VM is still running and not bring it up on a new host to avoid data corruption. Also make sure you have your quorum setup

Re: [Users] Gluster question

2014-02-05 Thread Andrew Lau
the Gluster setup and use NFS each host and make sure power fencing is enabled? Will that still achieve fault tolerance, or is a replicated gluster still required? *From:* Andrew Lau [mailto:and...@andrewklau.com] *Sent:* Wednesday, February 05, 2014 9:17 PM *To:* Maurice James *Cc:* users

[Users] Hosted Engine always reports unknown stale-data

2014-02-03 Thread Andrew Lau
Hi, I was wondering if anyone has this same notice when they run: hosted-engine --vm-status The engine status will always be unknown stale-data even when the VM is powered on and the engine is online. engine-health will actually report the correct status. eg. --== Host 1 status ==-- Status

  1   2   >