[ovirt-users] Re: upgrade VM cluster compatibility version

2020-04-14 Thread Bill James
ah, found it. Thank you very much! On Tue, Apr 14, 2020 at 5:42 PM wrote: > When you edit the bm, show advanced options, then under system and > advanced options. > > See the attached screenshot. > > > > Eric Evans > > Digital Data Services LLC. > > 304

[ovirt-users] upgrade VM cluster compatibility version

2020-04-14 Thread Bill James
I'm trying to upgrade my cluster to 4.3. Currently its running 4.2.8.2-1.el7. But the cluster compatibility version is 3.6. I try to change that and it says I need to edit the VM. https://www.ovirt.org/documentation/upgrade-guide/chap-Post-Upgrade_Tasks.html says: *Important:* An error message

[ovirt-users] ovirt api snapshot date format?

2019-08-28 Thread Bill James
I'm trying to use the ovirt REST api to read snapshot date but the number I'm getting back doesn't appear to be in epoch time. What format is it? Example: "date":1565299725928,"snapshot_status":"ok" Should be "Aug 8, 2019", epoch conversion put it at Tue May 16 16:25:28 51572. (accessed via

[ovirt-users] Re: left over volume after failed disk move

2019-02-20 Thread Bill James
.cgi?id=1677319> > > Please attach the engine.log and the vdsm.log. > > Thanks > > On Fri, Feb 15, 2019 at 8:11 AM Bill James wrote: > >> I tried moving some disks from one gluster volume to another. >> 8 worked, 6 failed. >> >> I can't retry t

[ovirt-users] Re: left over volume after failed disk move

2019-02-15 Thread Bill James
re-posting without attachment to see if it goes through. On Thu, Feb 14, 2019 at 10:07 PM Bill James wrote: > I tried moving some disks from one gluster volume to another. > 8 worked, 6 failed. > > I can't retry the move because ovirt says: > 2019-02-14 21:36:

[ovirt-users] gluster volume permission denied

2018-01-16 Thread Bill James
I have one node in our cluster that has problems when migrating a VM if the VM is hosted on a gluster volume. If the VM is hosted on a NFS volume it migrates fine. /var/log/messages: Jan 16 14:36:09 ovirt1 libvirtd: 2018-01-16 22:36:09.769+: 9700: error : qemuProcessReportLogError:1862  :

Re: [ovirt-users] host timeout for remote colo

2017-08-25 Thread Bill James
thanks, we found when we switched to a different internet provider that the network issues went away. I'll look into upgrading, but it hard for us to keep up. We just got to 4.1.0 recently.  :-) On 8/24/17 10:57 PM, Yaniv Kaul wrote: On Thu, Aug 24, 2017 at 9:55 PM, Bill James <bill

[ovirt-users] host timeout for remote colo

2017-08-24 Thread Bill James
We have an ovirt master (engine) host in Los Angeles and some remote servers in the UK. Normally they work fine, but when there is a heavy load on the UK servers the management engine has problems with heartbeat and ends up trying to restart the nodes. I saw in this thread that I can change

[ovirt-users] ovirt and mixed selinux

2017-07-28 Thread Bill James
I was hoping to migrate my systems to using selinux gradually. I added 3 new nodes with selinux in permissive mode. Migration fails to any of the previous hosts that currently have selinux disabled. Is it an all or nothing deal? Obviously not easy to reboot all nodes at once. 2017-07-28

Re: [ovirt-users] Add CentOS 7 host fails during setup validation with 'Cannot locate vdsm package, possible cause is incorrect channels.'

2017-07-27 Thread Bill James
might want to double check what yum repos you have configured. "yum search vdsm" or "yum list vdsm" should return something. vdsm is not part of standard centos7 repo. you can add it with something like |# yum install ||http://resources.ovirt.org/pub/yum-repo/ovirt-release41.rpm|

Re: [ovirt-users] fence issue adding host

2017-07-27 Thread Bill James
27/2017 04:00 AM, Martin Perina wrote: On Thu, Jul 27, 2017 at 2:26 AM, Bill James <bill.ja...@j2.com <mailto:bill.ja...@j2.com>> wrote: I'm adding 3 hardware nodes to our cluster. All 3 same type of server and software, HP DL360 G8, centos 7. One fails the fence agent

[ovirt-users] fence issue adding host

2017-07-26 Thread Bill James
I'm adding 3 hardware nodes to our cluster. All 3 same type of server and software, HP DL360 G8, centos 7. One fails the fence agent test. The one I'm having problems with has a newer version of ilo firmware, not sure if related. Troublemaker: 2.54 Others: 2.53

Re: [ovirt-users] moving disk from one storage domain to another

2017-04-07 Thread Bill James
On 4/7/17 12:52 AM, Nir Soffer wrote: On Fri, Apr 7, 2017 at 2:40 AM Bill James <bill.ja...@j2.com <mailto:bill.ja...@j2.com>> wrote: We are trying to convert our qa environment from local nfs to gluster. When I move a disk with a VM that is running on same server as the

Re: [ovirt-users] NFS storage domain path is illegal

2017-04-05 Thread Bill James
right click will let me Destroy the volume. Remove option never became active. We will rename the host to not use '_', thanks for the replies! On 04/05/2017 12:00 AM, Fred Rolland wrote: On Wed, Apr 5, 2017 at 2:27 AM, Bill James <bill.ja...@j2.com <mailto:bill.ja...@j2.com>&

[ovirt-users] NFS storage domain path is illegal

2017-04-04 Thread Bill James
ovirt-engine-tools-4.1.0.4-1.el7.centos.noarch vdsm-4.19.4-1.el7.centos.x86_64 I'm trying to add a NFS storage domain but the gui keeps telling me the export path is illegal. Even though I can mount the volume fine at the command line. I have not found any log that contains the error so I

Re: [ovirt-users] assigned Host was not available

2017-03-14 Thread Bill James
Thanks. On 03/14/2017 02:41 AM, Bill James wrote: I'm not sure if its related or not but I noticed 3 other hosts are doing similar things. They all have in common that they are earlier hardware nodes from the other 3 nodes in the cluster. All are HP DL360's, but that later 3 have 256 GB

Re: [ovirt-users] assigned Host was not available

2017-03-14 Thread Bill James
are still running ovirt 3.6.4. On 3/12/17 11:57 PM, Bill James wrote: only thing different on the VM config is that I says Deploy to host ovirt4.test, which ovirt then ignores because "host is not available". I attached logs from ovirt engine and ovirt4.test. VM I tried to start is called

Re: [ovirt-users] assigned Host was not available

2017-03-10 Thread Bill James
when host is in status UP its available. How do I find out why ovirt thinks its not available for VMs even though it marked it as up? On 3/7/17 11:45 AM, Bill James wrote: I have a hardware node that I recently upgraded from 3.6.4 to 4.1.0.4-1. It is having issues that certain VMs I can

[ovirt-users] assigned Host was not available

2017-03-07 Thread Bill James
I have a hardware node that I recently upgraded from 3.6.4 to 4.1.0.4-1. It is having issues that certain VMs I cannot deploy to it because ovirt says host is not available. However that host is status up and has 14 running VMs on it. How do I tell why ovirt thinks the host is not available?

[ovirt-users] ovirt network setup hangs

2017-02-21 Thread Bill James
We recently upgraded our QA ovirt installation from ovirt3.6 to 4.0.3. All seems to work fine except when I try to setup network configuration. Even if I take an already configured host and change nothing when I select "Setup Host Networks" and press "ok" the window just hangs (spinning wheel)

Re: [ovirt-users] remove gluster storage domain and resize gluster storage domain

2016-12-01 Thread Bill James
listed. Is there some option to make it show detached volumes? ovirt-engine-3.6.4.1-1.el7.centos.noarch On 12/1/16 3:58 AM, Sahina Bose wrote: On Thu, Dec 1, 2016 at 10:54 AM, Bill James <bill.ja...@j2.com <mailto:bill.ja...@j2.com>> wrote: I have a 3 node cluster wi

[ovirt-users] remove gluster storage domain and resize gluster storage domain

2016-11-30 Thread Bill James
I have a 3 node cluster with replica 3 gluster volume. But for some reason the volume is not using the full size available. I thought maybe it was because I had created a second gluster volume on same partition, so I tried to remove it. I was able to put it in maintenance mode and detach it,

Re: [ovirt-users] ovirt4.0.1 and new node, migration fails

2016-08-26 Thread Bill James
rts up fine. Or I can migrate the VM once its started. Why doesn't the initial "New VM" window allow me to select a host? On 8/15/16 8:51 AM, Bill James wrote: sure did. No word yet on that. *bug 1363900* On 08/14/2016 03:43 AM, Yaniv Dary wrote: Did you open a bug like Michal asked?

Re: [ovirt-users] ovirt4.0.1 and new node, migration fails

2016-08-15 Thread Bill James
...@redhat.com <mailto:yd...@redhat.com> IRC : ydary On Fri, Aug 12, 2016 at 2:23 AM, Bill James <bill.ja...@j2.com <mailto:bill.ja...@j2.com>> wrote: just fyi, I tried updating to ovirt-engine-4.0.2.6-1.el7.centos.noarch and still same story, it won't let me sele

Re: [ovirt-users] ovirt4.0.1 and new node, migration fails

2016-08-11 Thread Bill James
. On 08/03/2016 02:32 PM, Bill James wrote: opened bug 1363900. It also includes recent logs from all 3 servers. Also tried updating vdsm to 4.18.10-1 and restarted ovirt-engine. No change in results. I can migrate VMs to new node but not initially assign VMs to that node. On 07/29/2016 09:31

Re: [ovirt-users] ovirt4.0.1 and new node, migration fails

2016-08-03 Thread Bill James
opened bug 1363900. It also includes recent logs from all 3 servers. Also tried updating vdsm to 4.18.10-1 and restarted ovirt-engine. No change in results. I can migrate VMs to new node but not initially assign VMs to that node. On 07/29/2016 09:31 AM, Bill James wrote: ok, I will raise

[ovirt-users] migrating a vm from a down node

2016-06-27 Thread Bill James
I am doing some fault tolerance type testing with ovirt before we put it in production. One thing I noticed is if I unplug the power from a hardware node, including iLo (fence), that the VMs that were on that host go to unknown state. I have found no way in the GUI to migrate the hosts, even

Re: [ovirt-users] dwhd error: host_interface_samples_history_pkey

2016-05-31 Thread Bill James
That fixed it, Thank you. On 05/29/2016 12:39 AM, Yedidyah Bar David wrote: On Fri, May 27, 2016 at 9:03 PM, Bill James <bill.ja...@j2.com> wrote: Ovirt events keeps saying "ETL service sampling has encountered an error. Please consult the service log for more details."

[ovirt-users] dwhd error: host_interface_samples_history_pkey

2016-05-27 Thread Bill James
Ovirt events keeps saying "ETL service sampling has encountered an error. Please consult the service log for more details." ovirt-engine-dwhd.log says: 2016-05-27 10:55:00|UWxd1W|48u96S|MjrqV0|OVIRT_ENGINE_DWH|StatisticsSync|Default|6|Java

Re: [ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-24 Thread Bill James
,serial=30343536-3138-584D-51 On 05/23/2016 09:17 AM, Richard W.M. Jones wrote: On Mon, May 23, 2016 at 09:00:48AM -0700, Bill James wrote: thank you very much for the reply. My main question now is does it required to use "user = root" in qemu.conf for the import script to

Re: [ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-23 Thread Bill James
e it a try. On 05/21/2016 01:52 AM, Richard W.M. Jones wrote: On Fri, May 20, 2016 at 02:53:02PM -0700, Bill James wrote: maybe the other doc is old but it says: "And a feature I intentionally removed in RHEL 7 was importing KVM → KVM" which is what I am doing. raw disk KVM to ov

Re: [ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-20 Thread Bill James
rt-v2v try to convert the KVM image to KVM image or does it just import it? On 5/20/16 2:44 PM, Nir Soffer wrote: On Fri, May 20, 2016 at 11:48 PM, Bill James <bill.ja...@j2.com> wrote: I had added user = "root" because we use the import-to-ovirt.pl to move Vms from our old vir

Re: [ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-20 Thread Bill James
k. On 5/20/16 1:16 PM, Nir Soffer wrote: On Fri, May 20, 2016 at 10:41 PM, Bill James <bill.ja...@j2.com> wrote: attached output from one host. others look similar. Your qemu runs as *root*: root root root root qemu qemu qemu qemu /usr/libexec/qemu-kvm Here is the output from norm

Re: [ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-20 Thread Bill James
attached output from one host. others look similar. On 5/20/16 11:47 AM, Nir Soffer wrote: On Fri, May 20, 2016 at 9:25 PM, Bill James <bill.ja...@j2.com <mailto:bill.ja...@j2.com>> wrote: yes [root@ovirt2 prod .shard]# sestatus SELinux status:

Re: [ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-20 Thread Bill James
yes [root@ovirt2 prod .shard]# sestatus SELinux status: disabled [root@ovirt3 prod ~]# sestatus SELinux status: disabled On 5/20/16 11:13 AM, Nir Soffer wrote: On Fri, May 20, 2016 at 9:02 PM, Bill James <bill.ja...@j2.com <mailto:bill.ja...@j2.com&g

Re: [ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-20 Thread Bill James
[root@ovirt1 prod ~]# sestatus SELinux status: disabled On 5/20/16 10:49 AM, Nir Soffer wrote: This smells like selinux issues, did yoi try with permissive mode? בתאריך 20 במאי 2016 7:59 אחה״צ,‏ "Bill James" <bill.ja...@j2.com <mailto:bill.ja...@j2.com>

Re: [ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-20 Thread Bill James
Nobody has any ideas or thoughts on how to troubleshoot? why does qemu group work but not kvm when qemu is part of kvm group? [root@ovirt1 prod vdsm]# grep qemu /etc/group cdrom:x:11:qemu kvm:x:36:qemu,sanlock qemu:x:107:vdsm,sanlock On 5/18/16 3:47 PM, Bill James wrote: another data point

[ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-19 Thread Bill James
I tried posting this to ovirt-users list but got no response so I'll try here too. I just setup a new ovirt cluster with gluster & nfs data domains. VMs on the NFS domain startup with no issues. VMs on the gluster domains complain of "Permission denied" on startup. 2016-05-17 14:14:51,959

Re: [ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-18 Thread Bill James
another data point. Changing just owner to qemu doesn't help. Changing just group to qemu does. VM starts fine after that. On 05/18/2016 11:49 AM, Bill James wrote: Some added info. This issue seems to be just like this bug: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1052114 I have verified

[ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-18 Thread Bill James
Some added info. This issue seems to be just like this bug: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1052114 I have verified that chown qemu:qemu of disk image also fixes the startup issue. I'm using raw, not qcow images. [root@ovirt2 prod a7af2477-4a19-4f01-9de1-c939c99e53ad]# qemu-img

[ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-17 Thread Bill James
I'm sure I must have just missed something... I just setup a new ovirt cluster with gluster & nfs data domains. VMs on the NFS domain startup with no issues. VMs on the gluster domains complain of "Permission denied" on startup. 2016-05-17 14:14:51,959 ERROR

Re: [ovirt-users] vms in paused state

2016-05-02 Thread Bill James
and restarting: V0 sS'status' p51 S'Up' Thanks. On 04/29/2016 02:36 PM, Nir Soffer wrote: /run/vdsm/.recovery On Fri, Apr 29, 2016 at 10:59 PM, Bill James <bill.ja...@j2.com <mailto:bill.ja...@j2.com>> wrote: where do I find the recovery files? [root@ovirt1 test vdsm]# pwd /

Re: [ovirt-users] vms in paused state

2016-04-29 Thread Bill James
5bfb140 (vm id) /var/lib/libvirt/qemu/channels/5bfb140a-a971-4c9c-82c6-277929eb45d4.com.redhat.rhevm.vdsm /var/lib/libvirt/qemu/channels/5bfb140a-a971-4c9c-82c6-277929eb45d4.org.qemu.guest_agent.0 On 4/29/16 10:02 AM, Michal Skrivanek wrote: On 29 Apr 2016, at 18:26, Bill James <bill.ja...

Re: [ovirt-users] vms in paused state

2016-04-29 Thread Bill James
chal Skrivanek wrote: On 28 Apr 2016, at 19:40, Bill James <bill.ja...@j2.com <mailto:bill.ja...@j2.com>> wrote: thank you for response. I bold-ed the ones that are listed as "paused". [root@ovirt1 test vdsm]# virsh -r list --all

Re: [ovirt-users] Cannot add Interface. Not enough MAC addresses left in MAC Address Pool.

2016-04-27 Thread Bill James
oh, never mind. I found it. Its now in the gui under "Configure". On 04/27/2016 04:08 PM, Bill James wrote: How do you increase and display the settings of I saw some references to changing via /MaxMacsCountInPool & //MacPoolRanges but those don't seem to exist in ovi

[ovirt-users] upgrading hardware node

2016-04-18 Thread Bill James
I already upgraded ovirt management engine from 3.6.3 to 3.6.4. Now I want to upgrade the hardware nodes. I see there is a "Upgrade" button on the Hosts tab but I have not found any way to make it enabled. Even with host in maintenance it still is disabled. How do I get that to work? I'm sure

Re: [ovirt-users] nfs storage permission problem

2016-04-15 Thread Bill James
. maybe default changed from rw to ro? I fixed exports file and now both versions of centos work. /mount_point *(rw,sync,no_subtree_check,all_squash,anonuid=36,anongid=36) On 4/13/16 4:39 PM, Brett I. Holcomb wrote: On Wed, 2016-04-13 at 15:52 -0700, Bill James wrote: [vdsm@ovirt4 test /]$ touch

[ovirt-users] ovirt reports install js-ant failed to execute

2016-04-01 Thread Bill James
I just upgraded to ovirt-engine 3.6.4 and thought I'd try reports to see what they are: http://www.ovirt.org/documentation/how-to/reports/reports/ yum install ovirt-engine-dwh ovirt-engine-reports engine-setup fails with: [ INFO ] Deploying Jasper [ ERROR ] Failed to execute stage 'Misc

Re: [ovirt-users] libvirt failed to read spice key

2016-04-01 Thread Bill James
what user other than vdsm or root would be accessing the file. On 4/1/16 1:48 AM, Michal Skrivanek wrote: On 26 Mar 2016, at 01:19, Bill James <bill.ja...@j2.com> wrote: I'm very interested in this too as I have same problem with spice private keys. can you please paste permissions an

Re: [ovirt-users] [Bug 1319323] New: VLAN ID check for duplicates

2016-03-30 Thread Bill James
Any one have an idea on how to "hack" or "patch" ovirt so that instead of rejecting a new network with duplicate vlan id it would just warn, or even just ignore? On 03/18/2016 01:54 PM, bugzi...@redhat.com wrote: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1319323 Bug ID:

Re: [ovirt-users] libvirt failed to read spice key

2016-03-25 Thread Bill James
I'm very interested in this too as I have same problem with spice private keys. On 3/24/16 2:02 AM, Fabrice Bacchella wrote: I' m running on a brand new Centos 7.2 an up to date ovirt 3.6.3.4. The host is new too and dedicated to ovirt. When I try to launch a vm, I get :

Re: [ovirt-users] NFS firewall rule

2016-03-22 Thread Bill James
Thanks. On 03/19/2016 11:29 PM, Yedidyah Bar David wrote: On Fri, Mar 18, 2016 at 2:03 AM, Bill James <bill.ja...@j2.com> wrote: How do I make it that when ever I add or reinstall a hardware node that oVirt creates a rule for NFS, port 2049? Search for 'IPTablesConfigSiteCustom'.

[ovirt-users] NFS firewall rule

2016-03-19 Thread Bill James
How do I make it that when ever I add or reinstall a hardware node that oVirt creates a rule for NFS, port 2049? I have to either add it manually after ovirt removes it, or just tell ovirt not to touch firewall rules. Our ISO domain is not hosted by the ovirt-engine, fyi.

Re: [ovirt-users] multiple NICs VLAN ID conflict

2016-03-19 Thread Bill James
n() except: hooking.exit_hook('extnet hook: [unexpected error]: %s\n' % traceback.format_exc()) On 03/16/2016 01:17 AM, Edward Haas wrote: On Tue, Mar 15, 2016 at 8:19 PM, Bill James <bill.ja...@j2.com> wrote: thank you very much for t

Re: [ovirt-users] multiple NICs VLAN ID conflict

2016-03-15 Thread Bill James
sing 'vdsm before network setup hook' (https://bugzilla.redhat.com/1057637) translating the 'fake vlan id' to the desired one. Alona. - Original Message - From: "Bill James" <bill.ja...@j2.com> To: "users" <users@ovirt.org> Sent: Tuesday, March 15, 2016 1:34:

Re: [ovirt-users] regenerate libvirt-spice keys after libvirtd restart?

2016-03-08 Thread Bill James
any suggestions on how to get ovirt and spice console keys to work correctly? On 03/07/2016 10:09 AM, Bill James wrote: thanks for the reply. I tried reinstall of one host. Didn't help. Also tried removing the host and reinstalling it. Didn't help. Looks like server cert & key

Re: [ovirt-users] regenerate libvirt-spice keys after libvirtd restart?

2016-03-07 Thread Bill James
6:15 AM, David Jaša wrote: Hi, it looks like you messed up private key location and/or contents. If you "Reinstall" the host in ovirt engine, the keys/certs should get regenerated. David On Pá, 2016-03-04 at 10:16 -0800, Bill James wrote: I needed to bounce libvirtd after changing a con

[ovirt-users] regenerate libvirt-spice keys after libvirtd restart?

2016-03-04 Thread Bill James
I needed to bounce libvirtd after changing a config in libvirt/qemu.conf so import-to-ovirt.pl, but now my VMs with Spice console complain: libvirtError: internal error: process exited while connecting to monitor: ((null):2791): Spice-Warning **: reds.c:3311:reds_init_ssl: Could not use

Re: [ovirt-users] adding network via ovirt-shell

2016-02-23 Thread Bill James
I kind of found the answer. Under Cluster -> Logical Networks -> Manager Networks there is a check box for "Assign" & "Required". Checking the Assign box makes it show up in "Setup Host Networks" dialog box. No idea how to check that box using the cl

[ovirt-users] adding network via ovirt-shell

2016-02-23 Thread Bill James
I'm trying to add a network using ovirt-shell. It adds fine to the GUI but I can't add the network to a host because it isn't listed in the "Setup Host Networks" dialog. Adding a network interface using the GUI is added fine to the dialog window. What am I missing? [oVirt shell (connected)]#

[ovirt-users] ovirt and gluster storage domain HA testing

2016-02-16 Thread Bill James
I have a ovirt cluster with and system running ovirt-engine 3.6.2.6-1 on centos7.2 and 3 hardware nodes running glusterfs 3.7.6-1 and centos7.2. I created a gluster volume using gluster cli and then went to add a storage domain. I created it with Path ovirt1-ks.test:/gv1 and all works fine,

Re: [ovirt-users] ovirt glusterfs performance

2016-02-12 Thread Bill James
volume: #gluster volume set group virt -Ravi On 02/12/2016 05:22 AM, Bill James wrote: My apologies, I'm showing how much of a noob I am. Ignore last direct to gluster numbers, as that wasn't really glusterfs. [root@ovirt2 test ~]# mount -t glusterfs ovirt2-ks.test.j2noc.com:/gv1 /mnt/tmp

Re: [ovirt-users] ovirt glusterfs performance

2016-02-11 Thread Bill James
) copied, 10.5776 s, 99.1 MB/s NFS & Gluster are using the same interface. Tests were not run at same time. This would suggest my problem isn't glusterfs, but the VM performance. On 02/11/2016 03:13 PM, Bill James wrote: xml attached. On 02/11/2016 12:28 PM, Nir Soffer wrote: On Thu, Fe

Re: [ovirt-users] ovirt glusterfs performance

2016-02-11 Thread Bill James
xml attached. On 02/11/2016 12:28 PM, Nir Soffer wrote: On Thu, Feb 11, 2016 at 8:27 PM, Bill James <bill.ja...@j2.com> wrote: thank you for the reply. We setup gluster using the names associated with NIC 2 IP. Brick1: ovirt1-ks.test.j2noc.com:/gluster-store/brick1/gv1 Brick2:

Re: [ovirt-users] ovirt glusterfs performance

2016-02-11 Thread Bill James
=direct 1048576000 bytes (1.0 GB) copied, 65.8596 s, 15.9 MB/s That's more how I expected, it is pointing to glusterfs performance. On 02/11/2016 03:27 PM, Bill James wrote: don't know if it helps, but I ran a few more tests, all from the same hardware node. The VM: [root@billjov1 ~]# time dd

Re: [ovirt-users] ovirt glusterfs performance

2016-02-11 Thread Bill James
on this VM right now except my test. On 02/10/2016 11:55 PM, Nir Soffer wrote: On Thu, Feb 11, 2016 at 2:42 AM, Ravishankar N <ravishan...@redhat.com> wrote: +gluster-users Does disabling 'performance.write-behind' give a better throughput? On 02/10/2016 11:06 PM, Bill James wrote: I'm s

[ovirt-users] ovirt glusterfs performance

2016-02-10 Thread Bill James
I'm setting up a ovirt cluster using glusterfs and noticing not stellar performance. Maybe my setup could use some adjustments? 3 hardware nodes running centos7.2, glusterfs 3.7.6.1, ovirt 3.6.2.6-1. Each node has 8 spindles configured in 1 array which is split using LVM with one logical

Re: [ovirt-users] ovirt-3.6 and glusterfs doc

2016-01-29 Thread Bill James
, 2016 at 11:08 PM, Bill James <bill.ja...@j2.com> wrote: jsonrpc.Executor/6::DEBUG::2016-01-29 12:58:16,854::task::595::Storage.TaskManager.Task::(_updateState) Task=`e6f93ddd-23c3-4b5b-879a-3c31d4b8d773`::movin g from state init -> state preparing jsonrpc.Executor/6::INFO::2016-01-29 12:

[ovirt-users] ovirt-3.6 and glusterfs doc

2016-01-29 Thread Bill James
I'm trying to setup a ovirt3.6.2 cluster on centos7.2 and am having problems finding a doc that explains how to setup gluster storage for it. If I try to create a Storage domain with storage type GlusterFS it comes back with "General Exception". I'm not using Hosted-engine, engine is on a

Re: [ovirt-users] ovirt-3.6 and glusterfs doc

2016-01-29 Thread Bill James
anager.Task::(_updateState) Task=`e6f93ddd-23c3-4b5b-879a-3c31d4b8d773`::movin g from state preparing -> state finished On 1/29/16 1:05 PM, Nir Soffer wrote: On Fri, Jan 29, 2016 at 9:31 PM, Bill James <bill.ja...@j2.com> wrote: I'm trying to setup a ovirt3.6.2 cluster on centos7.2 a

[ovirt-users] VM migration fails when hardware node fails

2015-12-10 Thread Bill James
We are testing our new ovirt installation. We notice that if I shutdown a hardware node that the VM's do not migrate off and don't start up after the node is restarted. Its a 3 node cluster with the ovirt-engine on a 4th host. centos 7.1.1503 ovirt-engine-3.6.0.3-1.el7.centos.noarch