Re: [ovirt-users] Get UU

2018-01-03 Thread Blaster
On 12/31/2017 1:23 AM, Yedidyah Bar David wrote: On Sat, Dec 30, 2017 at 10:45 AM, Michal Skrivanek <michal.skriva...@redhat.com <mailto:michal.skriva...@redhat.com>> wrote: On 30 Dec 2017, at 06:54, Blaster <blas...@556nato.com <mailto:blas...@556nato.com>

[ovirt-users] Get UU

2017-12-29 Thread Blaster
I need to create an old oVirt Windows VM. The VM has an old licensed product that we can no longer get a licensed reissued for. It looks like I need to feed back the original qemu UUID that was used when the VM was created. I have an engine config backup and a backup of the oVirt storage

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-29 Thread Blaster
, Blaster < blas...@556nato.com> wrote: On 12/27/2017 5:04 PM, Blaster wrote: > On 12/27/2017 12:13 PM, Alex Bartonek wrote: >> Got it working!!!   Install Win 7 x86, NOT 64bit. Install Blue >> Iris.   I only installed ethernet drivers and vid card drivers. >

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-29 Thread Blaster
On 12/27/2017 5:04 PM, Blaster wrote: On 12/27/2017 12:13 PM, Alex Bartonek wrote: Got it working!!!   Install Win 7 x86, NOT 64bit.  Install Blue Iris.   I only installed ethernet drivers and vid card drivers.   I'll install the rest but am assuming it should work fine.  Bye bye XenServ I

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-27 Thread Blaster
On 12/27/2017 12:13 PM, Alex Bartonek wrote: Got it working!!!   Install Win 7 x86, NOT 64bit.  Install Blue Iris.   I only installed ethernet drivers and vid card drivers.   I'll install the rest but am assuming it should work fine.  Bye bye XenServer! Good to know.  QEMU issue I'm going to

[ovirt-users] 3 strikes....

2017-12-27 Thread Blaster
Well, I've spent the last 2.5 days trying to get oVirt 4.2 up and running. I sneeze on it, vdsm has a conniption and there appears to be no way to recover from it. 1) Install 4.2.  Everything looks good.  Start copying over some data..accidently wipe out the master storage domain...It's

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-27 Thread Blaster
I did that over a year ago when I first had the issue. They washed their hands of it saying it was known to work on ESXi and they don’t have any device drivers nor where they doing anything but standard Windows library calls, so they pushed it back to a Hypervisor issue. It’s known to work

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-27 Thread Blaster
I tried that back in July of 16 when I first reported the issue to this list. I installed bare Win 10 with no VirtIO drivers (ie, using e1000 for network and IDE for disk) and it still blue screened as soon as the Blue Iris service started. The other thing you could possible try is a

Re: [ovirt-users] 4.2: Can't add local storage

2017-12-26 Thread Blaster
On 12/24/2017 11:58 PM, Sandro Bonazzola wrote: Il 24 Dic 2017 18:28, "Blaster" <blas...@556nato.com <mailto:blas...@556nato.com>> ha scritto: Fresh install of 4.2 self hosted engine. Right after install, I tried to add local storage.  I tried to put

Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-26 Thread Blaster
You're over thinking this.  Just create an ifcfg script just enough so the interface plumbs, with no IP, then add it do your datacenter, with something like dmz or internet as it's name.  Then add the NIC to the VM and plumb it up. Since there's no IP plumbed in the hypervisor, there's no way

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Blaster
I have Blue Iris running on oVirt 3.6.3 under Windows 7 just fine. It blue screens under 3.6.3 and Windows 10 though. I am in the process of upgrading to 4.2. > On Dec 26, 2017, at 2:48 PM, Alex Bartonek wrote: > > I have a dl360 g5 with a Xeon 5160 cpu, installed 4.2, Win

[ovirt-users] 4.2: failed reconstructing master storage domain

2017-12-25 Thread Blaster
So I accidentally wiped out the underlying storage for the master storage domain for the default data center for my self hosted configuration. The re-initialize data center option is greyed out. I can’t add any other storage domains because there isn’t a master. I keep getting pop up errors

[ovirt-users] 4.2: Can't add local storage

2017-12-24 Thread Blaster
Fresh install of 4.2 self hosted engine. Right after install, I tried to add local storage.  I tried to put the hosted engine VM into maint mode, but it forever just sat there in the going into maint state, and never actually went into maint state. The default Datacenter was in uninitialized

[ovirt-users] self-hosted-engine

2017-12-22 Thread Blaster
Just installing 4.2 coming from a 3.6.3 configuration. When I go to the admin page, it appears all of the management pieces are there to manage the hypervisor, similar to the old All In One configuration. What purpose does the Self Hosted Engine piece do from there? Do I only need that now if

Re: [ovirt-users] oVirt 4.2.0 is now generally available

2017-12-22 Thread Blaster
> On Dec 22, 2017, at 12:32 AM, Sandro Bonazzola <sbona...@redhat.com> wrote: > > > > 2017-12-21 18:20 GMT+01:00 Blaster <blas...@556nato.com > <mailto:blas...@556nato.com>>: > What a great Christmas present! > > I'm still running 3.6.3 All-In

Re: [ovirt-users] oVirt 4.2.0 is now generally available

2017-12-21 Thread Blaster
What a great Christmas present! I'm still running 3.6.3 All-In-One configuration on Fedora 22.  So it looks like I'll be starting from scratch. Is there any decent way yet to take my on disk VM images and easily attach them?  I put in an RFE for that which looks like it didn't make it into

Re: [ovirt-users] Fedora support (was: [ANN] oVirt 4.2.0 Second Beta Release is now available for testing)

2017-11-30 Thread Blaster
Thank you. The mention of Fedora then should be removed from the release notes, maybe even stating that it's not recommended? On 11/30/2017 4:21 AM, Yedidyah Bar David wrote: On Wed, Nov 29, 2017 at 7:29 PM, Blaster <blas...@556nato.com> wrote: Is Fedora not supported anymore? I'v

Re: [ovirt-users] [ANN] oVirt 4.2.0 Second Beta Release is now available for testing

2017-11-29 Thread Blaster
Is Fedora not supported anymore? I've read the release notes for the 4.2r2 beta and 4.1.7, they mention specific versions of RHEL and CentOS, but only mention Fedora by name, with no specific version information. On 11/15/2017 9:17 AM, Sandro Bonazzola wrote This release is available now

Re: [ovirt-users] Windows 10 + qemu + Blue Iris = Blue screen

2016-07-22 Thread Blaster
> On Jul 22, 2016, at 4:27 AM, Michal Skrivanek <michal.skriva...@redhat.com> > wrote: > > >> On 21 Jul 2016, at 20:05, Blaster <blas...@556nato.com> wrote: >> >> I am running an application called Blue Iris which records video from IP >> ca

[ovirt-users] Windows 10 + qemu + Blue Iris = Blue screen

2016-07-21 Thread Blaster
I am running an application called Blue Iris which records video from IP cameras.This was working great under Ovirt 3.6.3 + Windows 7.  Now I’ve upgraded to Windows 10 and as soon as the Blue Iris service starts, the VM blue screens.I talked to the software vendor, and they said it’s not their

[ovirt-users] Windows 7 to 10 Upgrade fails

2016-06-29 Thread Blaster
I'm trying to update some Windows 7 VMs before the free upgrade period ends. It appears Windows 10 has an issue with KVM during the upgrade, and according to this thread, http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2289210=13334367#post13334367 , you need to specify the CPU type as core2duo for

Re: [ovirt-users] Upgrade path from Fedora 20 oVirt 3.5 to Fedora 22 oVirt 3.6

2016-01-04 Thread Blaster
On 12/26/2015 2:22 PM, Blaster wrote: On 11/10/2015 1:10 AM, Sandro Bonazzola wrote: Hi, upgrade from FC20 to FC22 has not been tested and you're welcome to help testing it. What I would suggest is: - make an image of your existing engine (I suggest clonezilla for doing it) - install ovirt

Re: [ovirt-users] Upgrade path from Fedora 20 oVirt 3.5 to Fedora 22 oVirt 3.6

2015-12-26 Thread Blaster
On 11/10/2015 1:10 AM, Sandro Bonazzola wrote: Hi, upgrade from FC20 to FC22 has not been tested and you're welcome to help testing it. What I would suggest is: - make an image of your existing engine (I suggest clonezilla for doing it) - install ovirt-release36 from

[ovirt-users] Disable HTTP Strict Transport Security?

2015-12-17 Thread Blaster
I've been having this problem for a while, but it's now impossible to get around as all my browsers have updated to prevent by passing HSTS. I must be doing something wrong as I don't see anyone else complaining about this in regards to Ovirt... I'm running a Ovirt 3.5.4 All In One setup.

[ovirt-users] 3.5.1 not detecting Haswell CPU

2015-02-22 Thread Blaster
I just upgraded from a working 3.5.0 on F20 to 3.5.1. After the upgrade, 3.5.1 started detecting my i7-4790k as a Sandy Bridge, and not the Haswell it properly detected with 3.5.0. I had to force the CPU type to Sandy Bridge in order to bring the node up. vdsClient -s 0 getVdsCaps | grep

Re: [ovirt-users] oVirt Windows Guest Tools

2015-01-19 Thread Blaster
The Wiki doesn’t bother to tell you that these are actually in an RPM. install this RPM: ovirt-guest-tools-iso-3.5-7.noarch That will install the ISO here: /usr/share/ovirt-guest-tools-iso/ Copy it to where you need it... On Jan 17, 2015, at 7:28 PM, Nick Kesick cybertimber2...@gmail.com

Re: [ovirt-users] 1. Re: ??: bond mode balance-alb (Jorick Astrego)

2014-12-30 Thread Blaster
, Blaster wrote: On 12/23/2014 2:55 AM, Dan Kenigsberg wrote: Bug 1094842 - Bonding modes 0, 5 and 6 should be avoided for VM networks https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1094842#c0 Dan, What is bad about these modes that oVirt can't use them? I can only quote jpirko's workds

Re: [ovirt-users] 答复: bond mode balance-alb

2014-12-26 Thread Blaster
On 12/23/2014 2:55 AM, Dan Kenigsberg wrote: Bug 1094842 - Bonding modes 0, 5 and 6 should be avoided for VM networks https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1094842#c0 Dan, What is bad about these modes that oVirt can't use them? I just tested mode 4, and the LACP with Fedora 20

Re: [ovirt-users] Autostart vm's at host boot on local storage

2014-12-23 Thread Blaster
There was a discussion on this list a year or so ago about this. I believe one of the developers responded that oVirt has no facility to start VMs on a boot, and explained why I use the following 2 scripts to start VMs automatically when my AIO host reboots for whatever reason. The

Re: [ovirt-users] Backup and Restore of VMs

2014-12-23 Thread Blaster
: Blaster blas...@556nato.com To: Vered Volansky ve...@redhat.com Cc: Users@ovirt.org Sent: Tuesday, December 23, 2014 5:56:13 AM Subject: Re: [ovirt-users] Backup and Restore of VMs Vered, It sounds like Soeren already knows about that page. His issue seems to be, as well as the issue of others judging

Re: [ovirt-users] Backup and Restore of VMs

2014-12-22 Thread Blaster
Vered, It sounds like Soeren already knows about that page. His issue seems to be, as well as the issue of others judging by comments on here, is that there aren’t any real world examples of how the API is used. On Dec 22, 2014, at 9:26 AM, Vered Volansky ve...@redhat.com wrote: Please

Re: [ovirt-users] [RFI] oVirt 3.6 Planning

2014-12-22 Thread Blaster
This is using an AIO configuration in a lab, no chance of a migration storm. I’m just looking for an easy way to move a VM around if I need to. 1GB ethernet is getting mighty slow these days, and any other shared storage is horribly expensive for a consultant’s home lab. 10GB NIC cards are

[ovirt-users] bond mode balance-alb

2014-12-22 Thread Blaster
I’m looking to setup bonding. I’m using Dell 2824 switches which support LAG (static 802.3ad apparently?) but not LACP (dynamic 802.3ad). Fedora only seems to support Dynamic mode from what I can tell. The next best choice seems to be balance-alb, but for some reason it’s not available as a

Re: [ovirt-users] [RFI] oVirt 3.6 Planning

2014-12-20 Thread Blaster
On 12/12/2014 10:08 AM, Itamar Heim wrote: If your existing raw images are from an ovirt storage domain you can keep it as is and import the entire storage domain or specific vms from it. That's a new 3.5 feature. Mind you yii must first upgrade the storage domain to 3.5 before reinstalling

Re: [ovirt-users] Can and How to move a VM from VMware to oVirt

2014-12-20 Thread Blaster
On 12/9/2014 3:59 AM, zhangjian2011 wrote: Hi, I want to move a windows VM(managed by VMware Player in Windows7 host) to oVirt, can and how can i do it? Thanks. This is the procedure I've used several times from ESXi, should be the same with any vmdk. Shutdown guest on ESXi (or use

Re: [ovirt-users] engine-setup failure

2014-12-13 Thread Blaster
Thanks...No matter what I tried, I hit another road block. It just ended up being quicker to reinstall Fedora 20, which I did. I then did engine-setup from the console and all seems good now. On 12/12/2014 11:56 PM, Alon Bar-Lev wrote: try to remove /etc/pki/ovirt-engine/ca.pem and rerun

Re: [ovirt-users] engine-setup failure

2014-12-12 Thread Blaster
to be a mess and I can’t recover from it. engine-cleanup only wants to run AFTER a completed install…HUH? Any way to clean this mess up or do I need to start over and reinstall Fedora? On Dec 12, 2014, at 9:05 PM, Blaster blas...@556nato.com wrote: Trying to install a fresh AIO 3.5 setup on Fedora 20

Re: [ovirt-users] Backup solution using the API

2014-12-10 Thread Blaster
On 11/27/2014 9:12 AM, Keppler, Thomas (PEBA) wrote: Now, before I go into any more hassle, has somebody else of you done a live-backup solution for oVirt? Are there any recommendations? Thanks for any help provided! I've been looking for a similar scheme for the last year. It was not

Re: [ovirt-users] [RFI] oVirt 3.6 Planning

2014-12-07 Thread Blaster
On Sep 12, 2014, at 4:35 PM, Itamar Heim ih...@redhat.com wrote: On 09/12/2014 04:22 PM, Morten Stevens wrote: On 12.09.2014 14:22, Itamar Heim wrote: With oVirt 3.5 nearing GA, time to ask for what do you want to see in oVirt 3.6? An official supported way to import existing raw disk

[Users] Windows guest time behind an hour after reboot

2014-03-20 Thread Blaster
Ever since the “Spring Forward” on March 9th, my Windows 7 guests are behind an hour every time they reboot. The Fedora 20 guests are just fine. I can set the correct time, reboot, comes back up an hour behind. I’ve tried setting the time zone in the properties to both GMT and to the correct

Re: [Users] vmware image conversion

2014-02-20 Thread Blaster
I have used this method successfully several times, but the problem is, this only converts the format of the image, it doesn't do any tweaks to the actual image needed to boot it in the new environment. Windows for example, is likely to blue screen because it's not very good at detecting

Re: [Users] vmware image conversion

2014-02-20 Thread Blaster
One of the issues I have with virt-v2v is that it requires an import storage domain on your ovirt server to import the image to, then you need to copy that image again into your vm datastore. Lots of data moving around slow gigabit networks. oVirt still needs a way to easily add a vm disk

Re: [Users] Move disk to new AIO?

2014-01-19 Thread Blaster
On Jan 17, 2014, at 4:59 PM, Itamar Heim ih...@redhat.com wrote: well, you can put two clusters of different hardware in the same DC, then simply 'edit vm' and move it to the other cluster? Well, I actually wanted to move the physical disk. There was 2TB of data on it, and I didn’t

Re: [Users] conversion of ESXi 5 centos VM to fedora19 ovirt host-- import failed

2014-01-16 Thread Blaster
I haven’t tried this yet, but if I had to move a VM from ESXi to oVirt this is how I would do it… (actually, this is how I did it with Windows 7 guests…) Shutdown guest on ESXi (or use GhettoVCB to make a snapshot backup if you don’t want an outtage) NFS copy guest from ESXi server to temp

Re: [Users] VM start Options

2014-01-16 Thread Blaster
When I was researching virtio-blk and virtio-scsi and some of the corresponding qemu tweaks, I was wishing there was some way on the oVirt GUI to see what the final QEMU command line was going to be and make tweaks to it before it was executed On Jan 14, 2014, at 9:57 AM, Itamar Heim

Re: [Users] VirtIO disk latency

2014-01-16 Thread Blaster
On Jan 9, 2014, at 3:16 AM, Markus Stockhausen stockhau...@collogia.de wrote: We see a quite a heavy latency penalty using KVM VirtIO disks in comparison to ESX. Doing one I/O onto disk inside a VM usually adds 370us of overhead in the virtualisation layer. This has been tested with

Re: [Users] Horrid performance during disk I/O

2014-01-16 Thread Blaster
, Jan 14, 2014 at 10:38 PM, Blaster blas...@556nato.com wrote: On 1/14/2014 11:04 AM, Andrew Cathrow wrote: Did you compare virtio-block to virto-scsi, the former will likely outperform the latter. No, but I have been meaning to, out of curiosity. But why do you say virto-blk

Re: [Users] issue with conversion of ESXi 5 centos VM to fedora19 ovirt host

2014-01-14 Thread Blaster
On 1/14/2014 10:47 AM, Bob Doolittle wrote: Also, I always configure SELinux to permissive in /etc/selinux/config (but I don't know how to make that take effect immediately without reboot on Fedora). I've had some issues even with permissive, where it was still denying access. I

Re: [Users] Horrid performance during disk I/O

2014-01-14 Thread Blaster
On 1/14/2014 11:04 AM, Andrew Cathrow wrote: Did you compare virtio-block to virto-scsi, the former will likely outperform the latter. No, but I have been meaning to, out of curiosity. But why do you say virto-blk will be faster than virtio-scsi? The virtio-scsi wiki claims equal

[Users] Horrid performance during disk I/O

2014-01-13 Thread Blaster
This probably more appropriate for the qemu users mailing list, but that list doesn’t get much traffic and most posts go unanswered… As I’ve mentioned in the past, I’m migrating my environment from ESXi to oVirt AIO. Under ESXi I was pretty happy with the disk performance, and noticed very

Re: [Users] Horrid performance during disk I/O

2014-01-13 Thread Blaster
Sorry I missed your original post. But at least I know now I’m not the only one suffering this problem. I would be interested in knowing how wide spread this is, and why there aren’t people screaming up and down on the qemu mailing list about this issue? My system board is a Sabertooth X58

Re: [Users] Replacing ISO domain

2014-01-09 Thread Blaster
On Jan 9, 2014, at 4:52 AM, Markus Stockhausen stockhau...@collogia.de wrote: even if it won't help you an additional question in this context to the developers: Are there any plans to support multiple ISO domains? Markus Agreed, That limitation needs to go. I also just added BZ

[Users] Bad volume specification

2014-01-08 Thread Blaster
I have a couple ESXi Win 7 images on VMDKs that I converted to raw using qemu-img convert. Under ovirt 3.3.1 I then used a procedure posted here previously where you create a VM, add a disk, then copy over the converted image onto the oVirt created image and away you go. I did this twice

Re: [Users] Bad volume specification

2014-01-08 Thread Blaster
On Jan 8, 2014, at 10:10 AM, Dan Kenigsberg dan...@redhat.com wrote: No quick answer pops to mind. Could you share your vdsm.log from the vmCreate line up until the error you have quoted? I figured it out. The disk image permissions didn’t copy over, so vdsm couldn’t read the disk

Re: [Users] virt-io SCSI duplicate disk ID

2014-01-08 Thread Blaster
Hi Daniel, Both times were on the same hypervisor which was a fresh 3.3.2 install, not an upgrade. One time was using disk images and the other time was using direct LUN. I will send log files to you directly. On 1/8/2014 3:15 PM, Daniel Erez wrote: Hi Blaster, Have you added

Re: [Users] virtualized engine / port to self-hosted engine

2014-01-06 Thread Blaster
On 1/6/2014 7:12 AM, Yedidyah Bar David wrote: Did you have problems with engine-backup? Or had other reasons to not use it? Thanks! Can engine-backup be used to move an AIO configuration from one host to another? I currently need to move an AIO configuration from AMD hardware to Intel I7

[Users] Move disk to new AIO?

2014-01-02 Thread Blaster
I have my current ovirt 3.3.2 AIO setup running on old hardware that I wish to move to new hardware. All my VMs and associated virtual disks are on a single physical disk. I can’t seem to find a nice way to “export” that disk and VMs, remove it, and re-import the whole mess into a new

Re: [Users] Map disk UUID to guest or disk name?

2014-01-01 Thread Blaster
On 12/29/2013 12:38 AM, Daniel Erez wrote: Disks main-tab contains an ID column for disks' GUIDs, try mapping the disk name using that. Doh. How did I miss that? But I see in the disks maintab a disk I deleted several weeks ago. It's gone from the physical storage but still shows up here.

[Users] Map disk UUID to guest or disk name?

2013-12-27 Thread Blaster
On an Ovirt datastore the disk image names for the guests are named with an unfriendly UUID name. Is there any way to map that back to the human readable name given int the GUI? It would be nice if this name was dropped in as a field in the .meta file. I see there is a DESCRIPTION= field,

[Users] ISO datastore, permission denied

2013-12-23 Thread Blaster
I have an ISO datastore. In that datastore I'm using symlinks to point to my ISOs on an NFS share. All was working great. Along comes Black Friday and a shiny new 3TB hard drive. Out goes the 5 yo old 500gb drive with EXT 4 and in comes new 3TB drive with BTRFS. I installed new drive,

Re: [Users] ISO datastore, permission denied

2013-12-23 Thread Blaster
On 12/23/2013 10:07 AM, Sander Grendelman wrote: On Mon, Dec 23, 2013 at 4:56 PM, Blaster blas...@556nato.com mailto:blas...@556nato.com wrote: My NFS server is Solaris 11.1, ZFS storage. I'm a bit confused now, is the NFS server linux or Solaris? ZFS or BTRFS? ISOs are on a Solaris

Re: [Users] Agents for Windows

2013-12-20 Thread Blaster
On 12/19/2013 3:45 PM, Bob Doolittle wrote: On 12/19/2013 04:40 PM, Itamar Heim wrote: the main problems with delivering windows binaries are build machines, licensing of tools, etc. so there is no problem with you providing those builds if they don't happen to be available already. From

Re: [Users] Agents for Windows

2013-12-19 Thread Blaster
On 12/19/2013 2:37 AM, Itamar Heim wrote: shouldn't be any issue using these (other than potential bugs of course) What is the name of the ISO? I tried installing the RHEV-toolsSetup_3.2_12.iso from RHEL 6.4 on ovirt 3.3.1 and it complained that I was not running RHEV so it refused to

Re: [Users] Recommended file system?

2013-12-19 Thread Blaster
On 12/19/2013 1:18 AM, Itamar Heim wrote: well, while ovirt can manage VMs on a host in a local data center, its more powerful when you have shared storage, and can put multiple hosts in the cluster, live migrate VMs between them,e tc. Right, but reliable and fast shared storage is a bit

[Users] Bridge w/o IP address?

2013-12-19 Thread Blaster
I want to put multiple VMs on the same hypervisor, some will be Internet facing, some will be internal facing. I obviously don't want the hypervisor to be an attack vector, so I don't want the HV to have an IP address on the DMZ network. Is this configuration as simple as creating another

Re: [Users] Solaris 11.1 ISO panic on boot

2013-12-18 Thread Blaster
On 12/18/2013 7:44 AM, Sander Grendelman wrote: On Wed, Dec 18, 2013 at 1:25 PM, René Koch (ovido) r.k...@ovido.at wrote: Bummer..Thanks for taking the time to validate that..So if there's a problem with Solaris, I wonder what other issues are lurking with AMD CPUs? It's tough to ignore

Re: [Users] Recommended file system?

2013-12-18 Thread Blaster
On 12/18/2013 3:09 AM, Itamar Heim wrote: On 12/18/2013 12:24 AM, Blaster wrote: Any recommended file system to use to hold VM disk images? EXT4? BTRFS(disable COW I assume?)? ZFS? XFS? is this for local storage, or as the backend of an NFS server? Well, my original intent was local

Re: [Users] Agents for Windows

2013-12-18 Thread Blaster
From RHEL 6.5 release notes... Windows Guest Agent Fully Supported The Windows guest agent is now fully supported and delivered with its own installer in the Supplementary channel together with virtio-win drivers. [...] Application-Aware|freeze|and|thaw|on Microsoft Windows with

Re: [Users] Agents for Windows

2013-12-18 Thread Blaster
On 12/18/2013 3:23 AM, Itamar Heim wrote: were RFEs opened for: - allowing to enable boot menu - orchestrating a disk reboot post a pxe boot via detection of reboot Is this something I can do? ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [Users] Solaris 11.1 ISO panic on boot

2013-12-17 Thread Blaster
On 12/17/2013 9:18 AM, René Koch (ovido) wrote: I used this image for installing Solaris 11: sol-11_1-text-x86.iso, which is the Solaris 11.1 text based installer... Works fine for me on my oVirt 3.3 setup - installed Solaris 11.1 right now - (did also work fine in oVirt 3.2 and on a RHEL 6

[Users] Recommended file system?

2013-12-17 Thread Blaster
Any recommended file system to use to hold VM disk images? EXT4? BTRFS(disable COW I assume?)? ZFS? XFS? ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [Users] Solaris 11.1 ISO panic on boot

2013-12-16 Thread Blaster
On Dec 16, 2013, at 4:47 AM, René Koch r.k...@ovido.at wrote: I suggest to use the following settings for your Solaris guest: * Operating System: Other * nic1: rtl8139 * Disk1: IDE Booting from the DVD ISO works fine for Sol 10 and 11 with these settings. I just tried that, with booting

[Users] Solaris 11.1 ISO panic on boot

2013-12-15 Thread Blaster
I have a Solaris 11.1 system running on a nice piece of hardware that I’d like to make better use of. I would like to virtualize it under ovirt. I created an ovirt guest using the RHEL 64 bit template. I attached the Solaris 11.1 ISO and booted. As soon as the Solaris banner is displayed,

Re: [Users] Agents for Windows

2013-12-11 Thread Blaster
On 12/10/2013 4:54 AM, Itamar Heim wrote: btw, what happens if you boot from [disk, pxe] - if the disk doesn't have anything on it, its supposed to pass to 2nd boot device, then on restart it will be ok? Yes, that's the behavior on both ovirt and ESXi when creating a new VM. The problem is

Re: [Users] Agents for Windows

2013-12-11 Thread Blaster
hundreds of vm's, setting a boot delay on each is not a good way to handle this issue IMHO. Besides, this setting affects all sysadminsand might not be what everyone wishes. I think the runonce function is great and do not want that removed. Regards, Anders On Dec 10, 2013 2:54 AM, Blaster blas

Re: [Users] Agents for Windows

2013-12-09 Thread Blaster
On Dec 6, 2013, at 5:25 AM, Vinzenz Feenstra vfeen...@redhat.com wrote: I understand that you're disappointed and we're trying to make our best to make the user experience better. You should be considering the age of the project and what we're actually already providing. Yes not everything

Re: [Users] Agents for Windows

2013-12-09 Thread Blaster
On Dec 9, 2013, at 1:10 PM, Bob Doolittle b...@doolittle.us.com wrote: I'll disagree a tiny bit here. One *really annoying* quality of needing to use F2/F8/F12 during Windows bootup in a VM (including ESX/vSphere) is that sometimes it can be impossible to be quick enough on the keyboard to

Re: [Users] Agents for Windows

2013-12-09 Thread Blaster
On Dec 9, 2013, at 1:19 PM, Michal Skrivanek michal.skriva...@redhat.com wrote: Check out the new page by Nicholas Kesick [1] Cool, thanks Nicholas! After reading the description, now I really want to get ovirt agent for Windows built. Is there an index for all the documents on

Re: [Users] Agents for Windows

2013-12-05 Thread Blaster
On 12/3/2013 7:18 AM, Michal Skrivanek wrote: On Dec 3, 2013, at 10:55 , Vinzenz Feenstra vfeen...@redhat.com wrote: On 12/02/2013 09:15 PM, Blaster wrote: I've been able to find prebuilt virt-io drivers and spice agents for Windows. Are there any repositories for prebuilt qemu-agent

[Users] Agents for Windows

2013-12-02 Thread Blaster
I've been able to find prebuilt virt-io drivers and spice agents for Windows. Are there any repositories for prebuilt qemu-agent and ovirt agents for Windows? ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [Users] backups

2013-11-30 Thread Blaster
On 11/27/2013 10:52 AM, Sander Grendelman wrote: The main problem in oVirt with this strategy would be the lack of live snapshot deletion. Having to shut down the VM to delete/merge a snapshot is not nice :( Ouch?! Is there an ETA as to when you'll be able to delete a live snapshot ?

Re: [Users] backups

2013-11-30 Thread Blaster
On 11/27/2013 11:27 AM, Juan Pablo Lorier wrote: Hi, Just curious, is it really the porpoise of the snapshot to backup both the vm and the application data? I think snapshot is appropriate to backup the vm and the you should have your regular backup for the app, as a database backup that can

[Users] What agents are needed?

2013-11-30 Thread Blaster
There doesn't seem to be a single tools or agent install like there is under ESXi, that's required to be installed under ovirt, instead I've seen references to 1) virtio drivers 2) Spice drivers 3) qemu agent What's really needed under both Windows and Linux to get guests working properly?

Re: [Users] backups

2013-11-27 Thread Blaster
On 11/27/2013 4:24 AM, Martijn Grendelman wrote: The problem with snapshot-based backups is, that they are usually only crash-consistent, meaning that they contain the state of a system's disks as they would be if you pulled the power plug on a server. If you restore a system from this type of

Re: [Users] Do I really have to use ISO uploader?

2013-11-25 Thread Blaster
it into a storage domain first. That would be much preferable in my opinion. -Bob On 11/23/2013 10:09 PM, Blaster wrote: I’m trying to move from ESXi to KVM/OVIRT. To attach an ISO to a CDROM under ESXi, I just have to add the NFS share with all my ISOs, then go to the CDROM and attach one of the ISO

[Users] Building ovirt-guest-agent is destroying my VM!

2013-11-25 Thread Blaster
So this has happened twice nowRunning Windows 7/64 in a VM. I git cloned the ovirt windows agent and installed the 3 Python applications as instructed in the README. When I run the win-guest-agent-build-exe.bat file to create the exe, it gets to the line of: adding python27.dll as a

[Users] Do I really have to use ISO uploader?

2013-11-23 Thread Blaster
I’m trying to move from ESXi to KVM/OVIRT. To attach an ISO to a CDROM under ESXi, I just have to add the NFS share with all my ISOs, then go to the CDROM and attach one of the ISO images and away I go. Under OVIRT, it seems like I have to create yet another datastore, use engine-iso-upload

Re: [Users] unsupported configuration: spice secure channels set in XML configuration, but TLS port is not provided.

2013-11-22 Thread Blaster
On Nov 18, 2013, at 2:05 AM, Omer Frenkel ofren...@redhat.com wrote: you set non-secure configuration on vdsm side, you need to set the secure spice configuration to false in the engine as well, you can do this with engine-config: engine-config -s SSLEnabled=false and restart the

[Users] unsupported configuration: spice secure channels set in XML configuration, but TLS port is not provided.

2013-11-17 Thread Blaster
Hello, I’m using overt 3.3 on Fedora 19. I had quite a bit of trouble getting everything up and running (All In One). My biggest problem was around vdsm, it crashed out during the interface configuration so I followed the instructions here http://www.ovirt.org/Installing_VDSM_from_rpm