[ovirt-users] Ovirt setup

2019-05-15 Thread Bryan Sockel
Hi, I am getting an error attempting to install ovirt on a pair of bonded nics. The error that we are getting is Cannot acquire nic/bridge address. We typically run all our servers with an active/backup setup. -- IMPORTANT! This message has been scanned for viruses and phishing links.

[ovirt-users] Bad Volume Specification

2019-03-27 Thread Bryan Sockel
)? Thank You, Bryan Sockel ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code of Conduct: https://www.ovirt.org/community/about

[ovirt-users] illegal Disk state

2019-03-25 Thread Bryan Sockel
. VDSM.Log - https://docs.google.com/document/d/1RWxka-EtiPHF9KWjvZrVCuV90tVKRZtOefvkXQp34BQ/edit?usp=sharing Engine.Log - https://docs.google.com/document/d/1wyGrlxemI_hPgUeVlCibi0AYCO7NL_HVyXv_ICooxUU/edit?usp=sharing Thank You, Bryan Sockel ___ Users

[ovirt-users] OVN Deployment

2019-03-06 Thread Bryan Sockel
Hi, I am looking to implement OVN with in my setup, but could use some guidance on the implementation. As part of the implementation i am planning on moving from engine being installed on a physical server to running as a VM with in my environment. I do not need to retain any historical

[ovirt-users] Network Performance Issues

2019-02-07 Thread Bryan Sockel
Hi, I currently have a 4 node ovirt cluster running. Each node is configured with an active passive network setup, with each link being 10 GB. After looking over my performance metrics collected via observium. I am noticing the network traffic rarely exceeds 100 MB. I am noticing this

[ovirt-users] Re: Corrupted Disk Images

2018-07-23 Thread Bryan Sockel
Array 8 Drives Read Ahead Write Through - 512K Stripe Arbiter server is nothing special, just a server i have laying around. Thank You, Bryan Sockel Systems Administrator o: 817-601-3222 ext: 233e: bryan.soc...@mdaemon.com MDaemon Technologies Simple Secure Email Visit us on Facebook

[ovirt-users] Corrupted Disk Images

2018-07-20 Thread Bryan Sockel
with Windows 10 Images, but a couple of 2003/2012 server OS's as well. Where would be the best place to start looking at why the VM HD's are getting corrupted? Thank You, Bryan Sockel Systems Administrator o: 817-601-3222 ext: 233e: bryan.soc...@mdaemon.com MDaemon Technologies Simple Secure Email

[ovirt-users] Re: Bad volume specification

2018-05-28 Thread Bryan Sockel
Permissions all seem to be correct, path is accessible, can run other vm's off the same storage domain. Thank You, From: "Oliver Riesener (oliver.riese...@hs-bremen.de)" To: Bryan Sockel Cc: "users@ovirt.org" Date: Sun, 27 May 2018 15:38:32 +0200 Subject: [ovirt-u

[ovirt-users] Bad volume specification

2018-05-27 Thread Bryan Sockel
Hi, I am having to rebuild my ovirt instance for a couple of reasons. I have setup a temporary ovirt portal to migrate my setup to while i rebuild my production portal. I have run int a couple of VM's that will no longer start. Everything that i am seeing is identical to this article -

[ovirt-users] Unable to connect to vm's via Console

2018-05-15 Thread Bryan Sockel
Not entirely sure what happened, but I am no longer able to connect to the console on any of my vm’s. I receive the error “No CA Found!”. ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org

[ovirt-users] Moving Templatexs

2018-03-30 Thread Bryan Sockel
Hi, We are in the process of re-doing one of our storage domains. As part of the process I needed to relocate my templates over to a temporary domain. To do this, I copy the disk from one domain to another. In the past I have been able to go into disk’s and remove the template disk from the

[ovirt-users] Authentication

2018-03-22 Thread Bryan Sockel
Hey Guys, Was working on switching my authentication over to TLS, and during the process I have lost the Internal Authentication option on my drop down list. Need to Know how to add it back it back to the list of drop down items. Thanks ___

Re: [ovirt-users] NIC Bonding

2017-11-16 Thread Bryan Sockel
on the switch side that we can make both switches appear as a single switch and possibly create a bond across switches, but that is not something we have implemented. Thanks Bryan Sockel -Original Message- From: Edward Haas <eh...@redhat.com> To: Petr Horacek <phora...@redhat.com> Cc:

Re: [ovirt-users] Enabling libgfapi disk access with oVirt 4.2

2017-11-15 Thread Bryan Sockel
Ok Thanks, for some reason i was thinking it was the other way around. Bryan Sockel -Original Message- From: Kasturi Narra <kna...@redhat.com> To: Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com> Cc: Alessandro De Salvo <alessandro.desa...@roma1.infn.it>, users <users@ovirt.o

[ovirt-users] Issue migrating hard drive to new vm store

2017-11-14 Thread Bryan Sockel
Having an issue moving a hard disk from one vm data store new a newly created gluster data store. I can shut down the machine and copy the hard drive, detach the old hard drive and attach the new hard drive, but i would prefer to keep the vm on line when moving the disk. I have attached a

Re: [ovirt-users] Enabling libgfapi disk access with oVirt 4.2

2017-11-14 Thread Bryan Sockel
/gl-vm12/ Thanks Bryan -Original Message- From: Kasturi Narra <kna...@redhat.com> To: Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com> Cc: Alessandro De Salvo <alessandro.desa...@roma1.infn.it>, users <users@ovirt.org> Date: Tue, 14 Nov 2017 12:56:49 +0530 Subject: Re

Re: [ovirt-users] Enabling libgfapi disk access with oVirt 4.2

2017-11-13 Thread Bryan Sockel
Is libgfapi supposed to be working in 4.1.7.6? Bryan -Original Message- From: Alessandro De Salvo To: users@ovirt.org Date: Thu, 9 Nov 2017 09:35:01 +0100 Subject: Re: [ovirt-users] Enabling libgfapi disk access with oVirt 4.2 Hi again, OK, tried to

Re: [ovirt-users] NIC Bonding

2017-11-09 Thread Bryan Sockel
I have a similar setup i am trying to achieve, but i would like to create 2 bonds to increase the bandwith and then configure 1 bond as a backup to the primary. Is there some way to do this? Bryan Sockel Sent using Alt-N's own MDaemon Messaging Server Get to know the Alt-N family by liking

[ovirt-users] Storage Performance

2017-10-25 Thread Bryan Sockel
Have a question in regards to storage performance. I have a gluster replica 3 volume that we are testing for performance. In my current configuration is 1 server has 16X1.2TB( 10K 2.5 Inch) drives configured in Raid 10 with a 256k stripe. My 2nd server is configured with 4X6TB (3.5 Inch

[ovirt-users] Gluster Performance

2017-10-04 Thread Bryan Sockel
Is there any performance loss from your if your gluster replica 3 servers are not all the same configuration? Server 1 - Primary 16 X 1.2 TB 10k Drives - Raid 10 - Stripe 256k (2.5 Drives) 1 CPU - Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2609 v3 @ 1.90GHz 64 GB Memory Server 2 - Replica 8 X 6 TB 7.5 RPM

[ovirt-users] User Portal and Multi-Monitor Support

2017-06-08 Thread Bryan Sockel
Is there a way to enable multi monitor support when launching a RDP Session through the user Portal? Bryan Sockel Systems Administrator Alt-N Technologies | Grapevine, TX Office 817.601.3222 x233 Sent using Alt-N's own MDaemon Messaging Server Get to know the Alt-N family by liking us

Re: [ovirt-users] VM/Template copy issue

2017-06-02 Thread Bryan Sockel
Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com> Cc: users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] VM/Template copy issue _ >From : Maor Lipchuk [mlipc...@redhat.com] To : Bryan Sockel [bryan.soc...@altn.com] Cc : users@ovirt.org [users@ovirt.org] Date : Friday, June 2 2017 17:27:32 Hi Bryan,

[ovirt-users] Storage domain does not exist

2017-06-01 Thread Bryan Sockel
Hey, I am having an issue moving/copying vm's and templates around in my ovirt environment. I am getting the following error in my VDSM Logs: "2017-06-01 01:01:54,425-0500 ERROR (jsonrpc/5) [storage.Dispatcher] {'status': {'message': "Storage domain does not exist:

Re: [ovirt-users] Network Performance

2017-05-10 Thread Bryan Sockel
About what i would expect to see: [ 3] local 10.20.101.207 port 43688 connected with 10.20.101.181 port 5001 [ ID] Interval Transfer Bandwidth [ 3] 0.0-10.0 sec 979 MBytes 820 Mbits/sec -Original Message- From: Juan Pablo <pablo.localh...@gmail.com> To: Bryan

Re: [ovirt-users] Network Performance

2017-05-10 Thread Bryan Sockel
Message- From: Juan Pablo <pablo.localh...@gmail.com> To: Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com> Cc: "users@ovirt.org" <users@ovirt.org> Date: Wed, 10 May 2017 14:14:13 -0300 Subject: Re: [ovirt-users] Network Performance Bryan, could you please elaborate your setup?

[ovirt-users] Network Performance

2017-05-10 Thread Bryan Sockel
I am doing some testing with our current ovirt setup and i am seeing some lagging going on when i attempt to launch or access files from a network share, or even run windows updates. My current setup is 4 X 1 GB Nic bond with multiple Vlan's attached. Server usage is currently low. I have

Re: [ovirt-users] VM Template Error

2017-05-04 Thread Bryan Sockel
. How would i remove the reference to this storage domain so it is not used? -Original Message- From: Shahar Havivi <shav...@redhat.com> To: Michal Skrivanek <michal.skriva...@redhat.com> Cc: Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com>, users <users@ovirt.org> Date: Thu, 4

[ovirt-users] VM Template Error

2017-05-02 Thread Bryan Sockel
Hi, Having an issue a template from a VM's. I am getting the following errors: engine.log 2017-05-02 09:40:10,059-05 INFO [org.ovirt.engine.core.dal.dbbroker.auditloghandling.AuditLogDirector] (default task-24) [2ef2fce] EVENT_ID: USER_ADD_VM_TEMPLATE(48), Correlation ID:

Re: [ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Bryan Sockel
That was my next thought, wanted to see if there was another way before I got to that point. Original message From: Derek Atkins <de...@ihtfp.com> Date: 4/20/17 8:12 PM (GMT-06:00) To: Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com> Cc: Chris Adams <c...@cmadams.net>

Re: [ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Bryan Sockel
adams.net] To : users@ovirt.org [users@ovirt.org] Date : Thursday, April 20 2017 17:40:25 Once upon a time, Bryan Sockel said: > It seems that is some disconnect between my network bridge, the bond and my > interfaces. I would like to some how get my bond to use all 4 interfaces. > On

Re: [ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Bryan Sockel
interfaces. I would like to some how get my bond to use all 4 interfaces. On reboot, it always seems to reset consistently to EM1. -Original Message- From: Konstantin Shalygin <k0...@k0ste.ru> To: users@ovirt.org, Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com> Date: Thu, 20 Apr 2017 23:43:15 +

[ovirt-users] LACP Bonding issue

2017-04-20 Thread Bryan Sockel
Hi, I discovered an issue with my LACP configuration and i am having trouble figuring it out. I am running 2 Dell Powered 610's with 4 broadcomm nics. I am trying to bond them together, however only one of the nics goes active no mater how much traffic i push across the links. I have

Re: [ovirt-users] Best Storage Option: iSCSI/NFS/GlusterFS?

2017-04-19 Thread Bryan Sockel
cal networks attached to the bond. -Original Message- From: Yaniv Kaul <yk...@redhat.com> To: Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com> Cc: users <users@ovirt.org> Date: Wed, 19 Apr 2017 10:41:40 +0300 Subject: Re: [ovirt-users] Best Storage Option: iSCSI/NFS/GlusterFS?

Re: [ovirt-users] Best Storage Option: iSCSI/NFS/GlusterFS?

2017-04-18 Thread Bryan Sockel
Was reading over this post to the group about storage options. I am more of a windows guy as appose to a linux guy, but am learning quickly and had a question. You said that LACP will not provide extra band with (Especially with NFS). Does the same hold true with GlusterFS. We are currently

Re: [ovirt-users] Setting up hosted engine appliance on a bonded interface

2017-03-28 Thread Bryan Sockel
I was able to get around this by dropping one of the nics out of the bond, and have the switch port reconfigured for a standard vlan, ran the setup and reconfigured network and re establish the bond. -Original Message- From: Doug Ingham <dou...@gmail.com> To: Bryan Sockel <

[ovirt-users] engine-image/iso-uploader issues

2017-03-28 Thread Bryan Sockel
Guys, I have recently setup a new Ovirt environment, and i have created a gluster share for both my Export and ISO Domains. Every time i try and use either command, i get an access denied error. Here is the verbose output from the image import: DEBUG: API Vendor(ovirt.org)API

[ovirt-users] Setting up hosted engine appliance on a bonded interface

2017-03-23 Thread Bryan Sockel
Hi, I am attempting to deploy an appliance to a bonded interface, and i getting this error when it attempts to setup the bridge: [ ERROR ] Failed to execute stage 'Misc configuration': Failed to setup networks {'ovirtmgmt': {'bonding': 'bond0', 'ipaddr': u'10.20.101.181', 'netmask':

Re: [ovirt-users] Issue with Moving Disks

2017-02-12 Thread Bryan Sockel
: Idan Shaby <ish...@redhat.com> To: Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com> Cc: "users@ovirt.org" <users@ovirt.org> Date: Sun, 12 Feb 2017 10:04:57 +0200 Subject: Re: [ovirt-users] Issue with Moving Disks Hi, Can you please attach engine and vdsm logs so we can investigate?

[ovirt-users] Issue with Moving Disks

2017-02-11 Thread Bryan Sockel
Hi, I attempted to move a few disks from a glusterFS to an ISCSI file system. I have number of errors during the process, and it looks like a few of the disk moves are hung. They are hung at various percentages. in the events, it says moving Disk X from A to B, validation completes but i

[ovirt-users] Network issues

2017-02-10 Thread Bryan Sockel
Need some help. I was doing some work on one of my ovirt hosts, removed it from cluster, and re-added it to the cluster to bring it back into my working cluster. I got a messege that my network's where out of sync. I accidentally sync'd up my working network, now neither of my hosts will

[ovirt-users] Host Issue

2017-02-02 Thread Bryan Sockel
Hi, Came into the office with an issue with my ovirt setup this morning. On one of my hosts the / partition was completely full causing the host to go into an unknown state. I was able to clear out some space for the time being and attempting to recover my that host. VM's are still running

Re: [ovirt-users] Host Device Mapping

2017-01-23 Thread Bryan Sockel
Ennableing IOMMU fixed it. Thanks. -Original Message- From: Martin Polednik <mpoled...@redhat.com> To: Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com> Cc: "users@ovirt.org" <users@ovirt.org> Date: Mon, 23 Jan 2017 08:51:52 +0100 Subject: Re: Host Device Mapping On

[ovirt-users] Host Device Mapping

2017-01-20 Thread Bryan Sockel
Hi, I am trying to map a host device to a VM, I am able to get the host device mapped to the VM, but i am unable to start the vm. I receive the following Error: Error while executing action: VM: Cannot run VM. There is no host that satisfies current scheduling constraints. See below for

[ovirt-users] HostedEngine Storage

2016-10-27 Thread Bryan Sockel
Hi, We currently have our HostedEngine VM running on a gluster Replica 3 storage domain. Is there a way to modify the mount options in oVirt to specify the Backup-Volfile servers? ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Importing VM's from VMware

2016-10-26 Thread Bryan Sockel
- From: Tomáš Golembiovský <tgole...@redhat.com> To: "Bryan Sockel" <bryan.soc...@altn.com> Cc: "users@ovirt.org" <users@ovirt.org> Date: Tue, 25 Oct 2016 00:36:50 +0200 Subject: Re: [ovirt-users] Importing VM's from VMware Hi, during the import process

[ovirt-users] Importing VM's from VMware

2016-10-24 Thread Bryan Sockel
Hi, We are making our first attempt at importing VM's from VMWare, i am able to connect to our VMWare environment and i can choose a VM to import and i am able to start the process. A VM is created, the disk is created as well then the task completes in ovirt. Looking at my virtual machines,

[ovirt-users] Ovirt setup

2016-10-05 Thread Bryan Sockel
Hi, I am getting an error attempting to install ovirt on a pair of bonded nics. The error that we are getting is Cannot acquire nic/bridge address. We typically run all our servers with an active/backup setup. ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Hardware setup

2016-09-09 Thread Bryan Sockel
ntes ffuen...@txweather.org http://www.txweather.org On Fri, Sep 9, 2016, at 10:28 AM, Bryan Sockel wrote: Hi, I am looking to put together a configuration setup for a new install and was wondering if it is ok for have both gluster and ovirt running on the same systems, or if it was better to

Re: [ovirt-users] Hardware setup

2016-09-09 Thread Bryan Sockel
Yes that is the document i have been looking at, unfortunately i am still pretty new to the ovirt/gluster world. But both seem like the would be a great fit for our goals. -Original Message- From: Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> To: Bryan Sockel <bryan.soc...@alt

Re: [ovirt-users] Hardware setup

2016-09-09 Thread Bryan Sockel
ove to. -Original Message- From: Fernando Fuentes <ffuen...@darktcp.net> To: Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com>, users <users@ovirt.org> Date: Fri, 09 Sep 2016 10:43:46 -0500 Subject: Re: [ovirt-users] Hardware setup Bryan, Just my opinion but I would separate storage a

[ovirt-users] Hardware setup

2016-09-09 Thread Bryan Sockel
Hi, I am looking to put together a configuration setup for a new install and was wondering if it is ok for have both gluster and ovirt running on the same systems, or if it was better to separate my storage on to anther platform? I am currently looking into 3 servers with 196 GB Ram, dual 6

[ovirt-users] Networking issues on Hosted Engine Appliance

2016-09-01 Thread Bryan Sockel
Having some issues with my Hosted Engine Appliance, I am able to get it up and running, and i can access it only from the server that is hosting it. The host server can ping the appliance, and the appliance can ping the host server. The host server can ping the rest of my network and get out