Re: [ovirt-users] Cloning VM on NFS Leads to Locked Disks

2017-07-06 Thread Charles Tassell
tell me what is the exact version of the engine ? [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1395793 On Thu, May 11, 2017 at 10:29 PM, Charles Tassell <char...@islandadmin.ca <mailto:char...@islandadmin.ca>> wrote: Sure, it's pretty big so I've put it online for download

Re: [ovirt-users] Cloning VM on NFS Leads to Locked Disks

2017-05-11 Thread Charles Tassell
are you using ? On Thu, May 11, 2017 at 9:30 PM, Charles Tassell <char...@islandadmin.ca <mailto:char...@islandadmin.ca>> wrote: Just as an update, I created a new VM and had the same issue: the disk remains locked. So I then added a new data store (this one iSCSI not NFS

Re: [ovirt-users] Cloning VM on NFS Leads to Locked Disks

2017-05-11 Thread Charles Tassell
[1395]: s5 host 2 1 2110065 4d31313f-b2dd-4368-bf31-d39835e10afb.ovirt730-0 On 2017-05-11 10:09 AM, Charles Tassell wrote: Hi Freddy, Sure, thanks for looking into this. Here you go: 2017-05-10 11:35:30,249-03 INFO [org.ovirt.engine.core.bll.aaa.SessionDataContainer

Re: [ovirt-users] Cloning VM on NFS Leads to Locked Disks

2017-05-11 Thread Charles Tassell
, Can you provide the engine log ? Thanks, Freddy On Wed, May 10, 2017 at 5:57 PM, Charles Tassell <char...@islandadmin.ca <mailto:char...@islandadmin.ca>> wrote: Hi Everyone, I'm having some issues with my oVirt 4.1 (fully updated to latest release as of yesterday

Re: [ovirt-users] how does ovirt deal with multiple networks, with multiple gateways

2017-04-30 Thread Charles Tassell
Hi Martin, oVirt 4.1 (and maybe earlier versions that I just didn't notice) use policy based routing. You can see these routes by typing "ip rule show" on one of the hosts. In situations such as yours, where you are connected to multiple networks and need to specify which one has the

Re: [ovirt-users] Communicate between the guest vm's hosted on, different hosts on different data centres using OVS

2017-04-21 Thread Charles Tassell
On Thu, Apr 20, 2017 at 6:59 PM, Charles Tassell <ctass...@gmail.com <mailto:ctass...@gmail.com>> wrote: Hi Suresh, You would need to connect the two OVN instances somehow. If it's just two single hosts, I think the easiest way would be to create a VPN connec

Re: [ovirt-users] Communicate between the guest vm's hosted on, different hosts on different data centres using OVS

2017-04-20 Thread Charles Tassell
Hi Suresh, You would need to connect the two OVN instances somehow. If it's just two single hosts, I think the easiest way would be to create a VPN connection between the two hosts with OpenVPN or the like and then add the tun/tap interfaces into the OVN on each box. You might run into

Re: [ovirt-users] More 4.1 Networking Questions

2017-04-11 Thread Charles Tassell
charset=windows-1252; format=flowed On 4/10/2017 6:59 AM, Charles Tassell wrote: Ah, spoke to soon. 30 seconds later the network went down with IPv6 disabled. So it does appear to be a host forwarding problem, not a VM problem. I have an oVirt 4.0 cluster on the same network that doesn't ha

Re: [ovirt-users] More 4.1 Networking Questions

2017-04-10 Thread Charles Tassell
. The eth1 NIC disappearing is still worrisome though. On 2017-04-10 07:13 AM, Charles Tassell wrote: Hi Everyone, Thanks for the help, answers below. On 2017-04-10 05:27 AM, Sandro Bonazzola wrote: Adding Simone and Martin, replying inline. On Mon, Apr 10, 2017 at 10:16 AM, Ondrej Svoboda

Re: [ovirt-users] More 4.1 Networking Questions

2017-04-10 Thread Charles Tassell
m_Bare_Metal_to_an_EL-Based_Self-Hosted_Environment/ <https://www.ovirt.org/documentation/self-hosted/chap-Migrating_from_Bare_Metal_to_an_EL-Based_Self-Hosted_Environment/> I don't see why a diret HE deployment couldn't be done. Simone, Martin can you help here? Thank you, On

[ovirt-users] More 4.1 Networking Questions

2017-04-10 Thread Charles Tassell
Hi Everyone, Okay, I'm again having problems with getting basic networking setup with oVirt 4.1 Here is my situation. I have two servers I want to use to create an oVirt cluster, with two different networks. My "public" network is a 1G link on device em1 connected to my Internet feed,

Re: [ovirt-users] Hosts Network Management

2017-04-09 Thread Charles Tassell
Hey Kai, Go into the Hosts tab, click on the host you want to add the bonded interface to then on the Network Interfaces tab in the bottom pane. Click on Setup Host Networks and drag an unused network adaptor over the one that you want to bond it with. A box will come up and let you

Re: [ovirt-users] Customized Network Setup?

2017-04-05 Thread Charles Tassell
PER HOST, and needs to be done on each host. * If the gataway for the new default route network is not set, it will be IGNORED. Leaving the gateway blank will NOT set device based route (such as for proxy-arp scenarios). Regards, Petr 2017-04-05 6:22 GMT+02:00 Charles Tassell <char...@islandadmin

[ovirt-users] Customized Network Setup?

2017-04-04 Thread Charles Tassell
Hi Guys, I'm wondering, is it possible to override VDSM and setup my network interfaces manually? I've got two Dell servers with dual-10G networking that I want to use bonded (LACP) for ovirtmgmt and then some 1G interfaces that I want to use for the VM network/Internet connection. I've

Re: [ovirt-users] Recent Install Docs?

2017-04-03 Thread Charles Tassell
ntation/en-us/red_hat_virtualization/4.1-beta/html/self-hosted_engine_guide/> On 30 March 2017 at 18:17, Charles Tassell <char...@islandadmin.ca <mailto:char...@islandadmin.ca>> wrote: Hello, Are there any more recent install docs than what's on the website? Th

[ovirt-users] Recent Install Docs?

2017-03-30 Thread Charles Tassell
Hello, Are there any more recent install docs than what's on the website? Those all seem to be back from the 3.x days and don't really deal with the modern setup of using a hosted engine. More specifically, I've noticed that when deploying a hosted engine I can't import the storage

Re: [ovirt-users] Best Storage Option: iSCSI/NFS/GlusterFS?

2017-03-28 Thread Charles Tassell
ept target with multi IP addresses. 2017-03-26 9:40 GMT+02:00 Yaniv Kaul <yk...@redhat.com <mailto:yk...@redhat.com>>: On Sat, Mar 25, 2017 at 9:20 AM, Charles Tassell <ctass...@gmail.com <mailto:ctass...@gmail.com>> wrote: Hi Everyone, I

[ovirt-users] Best Storage Option: iSCSI/NFS/GlusterFS?

2017-03-25 Thread Charles Tassell
Hi Everyone, I'm about to setup an oVirt cluster with two hosts hitting a Linux storage server. Since the Linux box can provide the storage in pretty much any form, I'm wondering which option is "best." Our primary focus is on reliability, with performance being a close second. Since we

Re: [ovirt-users] Two Problems On New Install

2017-02-23 Thread Charles Tassell
Martin Sivak wrote: Hi Charles, I am not sure about the migration issue, we need more logs [1] to be able to tell, but the SSL issue is probably just annoying and not a functionality bug (see https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1412583). Best regards [1] libvirt log for the domain, the VM process

[ovirt-users] Two Problems On New Install

2017-02-14 Thread Charles Tassell
Hi Everyone, I recently installed oVirt 4.0 on two servers with an iSCSI backstore, and I'm having two issues I'm having trouble tracking down. First, the initial datastore that the hosted engine is running on won't connect. It just says "Unattached" in the GUI, and I can't find an error

[ovirt-users] Two Problems On New Install

2017-02-14 Thread Charles Tassell
Hi Everyone, I recently installed oVirt 4.0 on two servers with an iSCSI backstore, and I'm having two issues I'm having trouble tracking down. First, the initial datastore that the hosted engine is running on won't connect. It just says "Unattached" in the GUI, and I can't find an error

Re: [ovirt-users] Storage Problem After Host Update (v3.6)

2017-01-04 Thread Charles Tassell
/1364339 https://bugzilla.redhat.com/1366176 Downgrade the lvm2 package. Or upgrade vdsm to 4.17.35 -Original Message- From: <users-boun...@ovirt.org> on behalf of Charles Tassell <char...@islandadmin.ca> Date: Wednesday 4 January 2017 at 23:22 To: "users@ovirt.org&

[ovirt-users] Storage Problem After Host Update (v3.6)

2017-01-04 Thread Charles Tassell
Hello, One of our admins did a package update on one of our 3.6 hosts through the web GUI and then rebooted the host. Since then, it hasn't been able to properly mount storage and thus we can't move any VMs to it. I rebooted it myself this afternoon and it took our whole cluster down for

Re: [ovirt-users] Hosted Engine Spamming Transition E-Mails

2016-06-23 Thread Charles Tassell
and crashed all the VMs in the cluster, putting them into a paused state. Sorry I couldn't grab the logs, one of the other techs had some spare time so he reinstalled the OS the same afternoon. On 2016-06-21 04:34 PM, Yedidyah Bar David wrote: On Tue, Jun 21, 2016 at 7:53 PM, Charles Tassell

Re: [ovirt-users] Hosted Engine Spamming Transition E-Mails

2016-06-21 Thread Charles Tassell
all, but when I ran VDSM manually it looked like it wanted to reinitialize the storage or something. On 2016-06-19 04:54 AM, Yedidyah Bar David wrote: On Sat, Jun 18, 2016 at 6:04 PM, Charles Tassell <ctass...@gmail.com> wrote: Hi Folks, I'm having a strange issue with my 3.6

[ovirt-users] Hosted Engine Spamming Transition E-Mails

2016-06-18 Thread Charles Tassell
Hi Folks, I'm having a strange issue with my 3.6 setup. For the past few days the system has been spamming me with "The state machine changed state" E-Mails. First I get the "EngineUnexpectedlyDown-EngineDown", then "EngineDown-EngineStart" then "EngineStart-EngineStarting" I checked

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-13 Thread Charles Tassell
n2.7/multiprocessing/connection.py", line 308, in SocketClient s.connect(address) File "/usr/lib64/python2.7/socket.py", line 224, in meth return getattr(self._sock,name)(*args) error: [Errno 2] No such file or directory Killed Thanks for the help. It's

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-12 Thread Charles Tassell
detection': hosted-engine cannot be deployed while NetworkManager is running, please stop and disable it before proceeding I disabled and stopped NetworkManager and tried again. Same result. :( Any more guesses? Cheers, Gervais On May 12, 2016, at 9:08 PM, Charles Tassell <ctass...@gmail.

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-12 Thread Charles Tassell
Hey Gervais, Try enabling NetworkManager and firewalld before doing the hosted-engine --deploy. I have run into problems with oVirt trying to perform tasks on hosts where firewalld is disabled, so maybe you are running into a similar problem. Also, I think the setup script will disable

Re: [ovirt-users] Users Digest, Vol 55, Issue 124

2016-04-18 Thread Charles Tassell
Hi Nick, Try running "ls -l /rhev/data-center/0001-0001-0001-0001-037d/88dfff37-4ad5-446c-a957-1cf67829c9a6/images/da93350c-8926-42bf-99fa-8a7aca043fcd/22e7803d-e266-4e3e-ae34-0181f8acef8b" and check the ownership of the file. It should be owned by vdsm:kvm (or user and group

Re: [ovirt-users] Live migration fails

2016-04-14 Thread Charles Tassell
Hi Nick, I had this problem myself a while ago and it turned out the issue was DNS related (one of the hosts couldn't do a DNS lookup on the name registered to the other host so it failed with a strange error.) The best way to diagnose a migration failure is probably with the

[ovirt-users] Importing An Ubuntu Disk

2016-04-14 Thread Charles Tassell
Hello, I was wondering if there is any way to import a disk image (qcow/qcow2) into an oVirt storage domain? I've tried v2v but it won't work because the image customization parts of it won't deal with Ubuntu, and I tried import-to-ovirt.pl but the disks it creates seem to be broken in

Re: [ovirt-users] VDSM Won't Start

2016-04-13 Thread Charles Tassell
is in maintenance. Regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Wed, Apr 13, 2016 at 2:25 PM, Charles Tassell <ctass...@gmail.com> wrote: Hi Simon, I tried that, but the same problem: vdsm won't start, so the deploy can't continue. There is some sort of bug with running VDSMd, but I can't find any

Re: [ovirt-users] VDSM Won't Start

2016-04-13 Thread Charles Tassell
Hi Simon, I tried that, but the same problem: vdsm won't start, so the deploy can't continue. There is some sort of bug with running VDSMd, but I can't find any error logging to say what that bug is so I'm at a loss as to how to fix it. On 16-04-13 08:47 AM, Simone Tiraboschi wrote:

[ovirt-users] VDSM Won't Start

2016-04-13 Thread Charles Tassell
Hi Everyone, I'm having an issue with one of my hosts. I was performing a yum update when the box crashed and rebooted, which left a lot of packages broken. I resolved the issue by running "yum reinstall" on all the packages that were in the update, but since then VDSM won't start. I

Re: [ovirt-users] Problems With VMWare Import

2016-03-31 Thread Charles Tassell
? Is there any documentation on how to do so? I suppose I could just use something like CloneZilla to do it, but that seems like a bit of a pain, especially since we have about 50 VMs to move... On 16-03-31 09:11 PM, Charles Tassell wrote: Ah, that's a bit of a bummer but I guess I can use the p2v

Re: [ovirt-users] Problems With VMWare Import

2016-03-31 Thread Charles Tassell
redhat.com/show_bug.cgi?id=1172425 - [RFE]virt-v2v failed to convert VMware ESX VM with snapshot Thanks Nisim Simsolo QE -Testing Engineer IRC: nsimsolo int phone - 8272305 mobile - 054-4779934 - Original Message - | From: "Charles Tassell" <ctass...@gmail.com> | To: "

[ovirt-users] Problems With VMWare Import

2016-03-30 Thread Charles Tassell
Hi Everyone, This doesn't seem to be a bug in oVirt so much as in the libvirt/virt-v2v tool it uses for importing, but I figured someone here might have run into this issue before. I'm trying to import some VMs from my VMWare cluster and it's failing with a "file not found" when trying to

Re: [ovirt-users] Diagnosing Migration Error

2016-03-20 Thread Charles Tassell
sof...@redhat.com> wrote: On Fri, Mar 18, 2016 at 9:27 PM, Nir Soffer <nsof...@redhat.com> wrote: On Fri, Mar 18, 2016 at 7:59 PM, Charles Tassell <char...@islandadmin.ca> wrote: Hi Martin, Thanks, I checked that log and found the error " AttributeError: 'SourceThread'

Re: [ovirt-users] Diagnosing Migration Error

2016-03-19 Thread Charles Tassell
gaierror: [Errno -2] Name or service not known On 16-03-18 01:22 PM, Martin Sivak wrote: Hi Charles, you can probably get much more detailed explanation from the vdsm and libvirt logs from the two hosts. Take a look at /var/log/vdsm/vdsm.log. Best regards Martin Sivak SLA / oVirt On F

[ovirt-users] Diagnosing Migration Error

2016-03-19 Thread Charles Tassell
Hello, I'm trying to test migrating a VM from one host to another and it's failing, but with no apparent error message. I took a look at the server logs (which I've copied below) but there doesn't seem to be anything in here that would help track down the problem. Should I be looking

[ovirt-users] 3.5 or 3.6 For Production System?

2016-02-06 Thread Charles Tassell
Hi Folks, I'm setting up a small virtualization system that will start with one or two hosts and then probably grow to 4-5 hosts. We will eventually be using a shared iSCSI datastore, but right now I'll probably just use NFS4. I'm wondering if I should stick with my plan of using oVirt

Re: [ovirt-users] Users Digest, Vol 52, Issue 20

2016-01-04 Thread Charles Tassell
Hi Budur, Try running the command "kvm-ok" I'm not sure what package it's from, but it will tell you if your system supports the CPU virtualization commands required to run KVM. If kvm-ok isn't installed, you can try running "egrep '(vmx|svm)' /proc/cpuinfo" vmx means you have Intel

Re: [ovirt-users] Migration Failure With FibreChannel+NFS

2016-01-03 Thread Charles Tassell
Hi Roy, Hmm, doesn't look like 3.6.2 is out yet. Is the RC stable enough that installing it won't cause other issues? I tried the 3.6.1 RC last month and it broke everything pretty badly... Ended up reinstalling. Or is there a specific package I can try upgrading from the RC with rpm

Re: [ovirt-users] Migration Failure With FibreChannel+NFS

2016-01-03 Thread Charles Tassell
Hi Roy, Thanks, I tried that (I had to run the command as postgres as when I tried the engine user it gave me the error: Peer authentication failed for user "engine" I restarted the engine with systemctl restart ovirt-engine but now I get this big error below. Ot looks like it's trying

[ovirt-users] Migration Failure With FibreChannel+NFS

2015-12-31 Thread Charles Tassell
Hi Everyone, I've been playing around with oVirt 3.6.1 to see if we can use it to replace VMWare, and I'm running into a problem with live migrations. They fail and I can't seem to find an error message that describes why (the error logging is VERY verbose, so maybe I'm just missing the