[ovirt-users] HCI Cluster Configuration

2020-08-20 Thread Clint Boggio
Ovirt 4.3.9 HCI Gluster 3 Dell 730XD Managed Engine When I finished the "hosted engine deploy" I failed to add the gluster storage according to the documentation and i'd like to get that back on track. 1. I ticked the check box in the cluster configuration to "enable gluster service", all of my

[ovirt-users] Cannot Activate iSCSI Storage Domain After Errors

2019-09-16 Thread Clint Boggio
Good Day To all; oVirt 4.3.4.3-1.el7 6 Dell R710 oVirt Nodes 10 gig Infiniband iSCSI Standalone Engine After an error during scheduled automated VM backkup, the iSCSi datastore that the VMs beinng backed up lived on suddenly went inactive and refuse to activate. The backup job did not finish

[ovirt-users] VM With Snapshots Marked As Illegal

2019-03-05 Thread Clint Boggio
, and if more information is needed please let me know. ~Clint Boggio ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code of Conduct: https

Re: [ovirt-users] newbie questions on networking

2018-05-07 Thread Clint Boggio
rtual interface on > the VM are both at the default 1500 MTU. > > How can I determine the MTU setting for the physical switches without admin > access to them? Or do I need to ask the network team? > > > >> On 5/7/2018 2:03 PM, Clint Boggio wrote: >> Randy this

Re: [ovirt-users] newbie questions on networking

2018-05-07 Thread Clint Boggio
Randy this flaky layer two problem reeks of a possible MTU situation between your oVirt switches and your physical switches. > On May 7, 2018, at 3:59 PM, Dominik Holler wrote: > > On Mon, 7 May 2018 11:43:51 -0700 > "Rue, Randy" wrote: > >> I've sort

[ovirt-users] Cluster Processor Change

2018-04-07 Thread Clint Boggio
Forgive me if this is a duplicate, as I had spam filter problems previously when I sent this inquiry. Environment Rundown: OVirt 4.2 6 CentOS 7.4 Compute Nodes Intel Xeon 1 CentOS 7.4 Dedicated Engine Node Intel Xeon 1 Datacenter 1 Storage Domain 1 Cluster 10Gig-E iSCSI Storage 10Gig-E NFS

[ovirt-users] Greetings oVirt Users

2018-04-05 Thread Clint Boggio
Environment Rundown: OVirt 4.2 6 CentOS 7.4 Compute Nodes Intel Xeon 1 CentOS 7.4 Dedicated Engine Node Intel Xeon 1 Datacenter 1 Storage Domain 1 Cluster 10Gig-E iSCSI Storage 10Gig-E NFS Export Domain 20 VM’s of various OS’s and uses The current cluster is using the Nehalem architecture.

Re: [ovirt-users] VM Disks Locked

2017-01-05 Thread Clint Boggio
it with a stick lol. Clint Boggio Cell 903.918.8461 Office 903.213.2523 ext. 210 On Jan 5, 2017, at 9:38 AM, Maton, Brett <mat...@ltresources.co.uk<mailto:mat...@ltresources.co.uk>> wrote: Hopefully someone else will confirm or scream don't do it, before you try this. In the past

[ovirt-users] VM Disks Locked

2017-01-05 Thread Clint Boggio
Good day ovirt family. I'm having trouble with a VM showing that the disk is locked after trying to clone that VM to a new VM. The source machine was powered off when the clone was initiated. The source and destination disks both show to be locked and are currently un-usable. This situation

Re: [ovirt-users] Adding Infiniband VM Network Fails

2016-11-17 Thread Clint Boggio
That is correct. We are successfully using ib0 to access iSCSI and NFS on all nodes. We are now trying to create a network for the VMs to use on ib1. > On Nov 16, 2016, at 1:40 PM, "users-requ...@ovirt.org" > wrote: > > Adding Infiniband VM Network Fails

Re: [ovirt-users] Adding Infiniband VM Network Fails

2016-11-16 Thread Clint Boggio
That is correct. The ib0 in all of the HV nodes are accessing iSCSI and NFS over that IB link successfully. What we are trying to do now is create a network that utilizes the second IB port (ib1) on the cards for some of the virtual machines that live inside the environment. > On Nov 16,

[ovirt-users] 3.6 to 4.0 Functionality Elevation

2016-11-04 Thread Clint Boggio
Greetings OVirt Community I have a production system that started life as a OV 3.6 system, and I've recently upgraded the engine to 4.0. I see in the cluster config, a configuration element that indicates the cluster functionality level. It has a drop down that allows me to toggle between 3.6,

Re: [ovirt-users] Dashboard Never Loads

2016-10-12 Thread Clint Boggio
Yes i changed my browser from IE to Chrome and the dashboard loads beautifully. I should have checked that  first and i apologize. Thank you for your help. On Wed, 2016-10-12 at 11:37 -0400, Rafael Martins wrote: > - Original Message - > > > > From: "Clint Boggio&qu

[ovirt-users] Dashboard Never Loads

2016-10-12 Thread Clint Boggio
Greetings ovirt community; I have an oVirt environment with a dedicated engine, and 4 compute nodes all running CentOS 7, and oVirt 4.0.1.1. On the management interface, the "Dashboard" tab displays "Loading" and the spinning applet is working hard, but nothing ever materializes

Re: [ovirt-users] Management Engine Down

2016-08-02 Thread Clint Boggio
>> Thanks >> >> Martin Perina >> >> >> On Mon, Aug 1, 2016 at 9:24 PM, Clint Boggio <cbog...@inlinenetworks.com >> <mailto:cbog...@inlinenetworks.com>> wrote: >> >>Stand Alone Engine Version 3.6.X >>CentOS 7 &g

[ovirt-users] Management Engine Down

2016-08-01 Thread Clint Boggio
Stand Alone Engine Version 3.6.X CentOS 7 I was preparing to upgrade from OME 3.6.2 to 4.0, when I followed the systems instructions to "migrate" to ovirt-engine-aaa-ldap authentication from the current authentication method. The management engine did fail to restart after the process with the

Re: [ovirt-users] iSCSI Data Domain Down

2016-05-01 Thread Clint Boggio
t; dmsetup remove_all > Then restart your targetcli. > Am 01.05.2016 1:51 nachm. schrieb "Clint Boggio" <cl...@theboggios.com>: >> Greetings oVirt Family; >> >> Due to catastrophic power failure, my datacenter lost power. I am using a >> CentOS7 server to

[ovirt-users] iSCSI Data Domain Down

2016-05-01 Thread Clint Boggio
Greetings oVirt Family; Due to catastrophic power failure, my datacenter lost power. I am using a CentOS7 server to provide ISCSI services to my OVirt platform. When the power came back on, and the iscsi server booted back up, the filters in lvm.conf were faulty and LVM assumed control over

Re: [ovirt-users] Users Digest, Vol 55, Issue 155

2016-04-20 Thread Clint Boggio
Apr 20, 2016, at 3:19 PM, Nir Soffer <nsof...@redhat.com> wrote: > >> On Wed, Apr 20, 2016 at 10:42 PM, Clint Boggio <cl...@theboggios.com> wrote: >> I grepped out the engine logs until i found reference to the illegal >> disk in question. The log indicates that

Re: [ovirt-users] Users Digest, Vol 55, Issue 155

2016-04-20 Thread Clint Boggio
access the data from > > within the guest? > > > > Many thanks, > > > > Simon > > > > > > > > > > > > ___ > > > > Users mailing list > > > >

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-20 Thread Clint Boggio
and set the VM's in a usable status status again ? On Mon, 2016-04-18 at 12:39 +, Markus Stockhausen wrote: > > > > Von: users-boun...@ovirt.org [users-boun...@ovirt.org] im > > Auftrag von Clint Boggio [cl...@theboggios.com] > > Gesendet: Montag, 18. April 2016 14:16

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-20 Thread Clint Boggio
the GUI. ALL of the UUID's illustrated show as broken symbolic links in the storage domains. On Tue, 2016-04-19 at 21:28 +0300, Nir Soffer wrote: > On Mon, Apr 18, 2016 at 3:16 PM, Clint Boggio <cl...@theboggios.com> > wrote: > > > > OVirt 3.6, 4 node clus

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Clint Boggio
Auftrag von >> Clint Boggio [cl...@theboggios.com] >> Gesendet: Montag, 18. April 2016 14:16 >> An: users@ovirt.org >> Betreff: [ovirt-users] Disks Illegal State >> >> OVirt 3.6, 4 node cluster with dedicated engine. Main storage domain is >> iscsi, ISO and Ex

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Clint Boggio
Thank you I will read on the link provided and follow the course. > On Apr 18, 2016, at 7:20 AM, Ollie Armstrong <ol...@fubra.com> wrote: > >> On 18 April 2016 at 13:16, Clint Boggio <cl...@theboggios.com> wrote: >> Several of my VM snapshot disks show to be in

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Clint Boggio
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1275836 > > > > > Thanks, > Raz Tamir > Red Hat Israel > >> On Mon, Apr 18, 2016 at 3:20 PM, Ollie Armstrong <ol...@fubra.com> wrote: >> On 18 April 2016 at 13:16, Clint Boggio <cl...@theboggios.com>

[ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Clint Boggio
OVirt 3.6, 4 node cluster with dedicated engine. Main storage domain is iscsi, ISO and Export domains are NFS. Several of my VM snapshot disks show to be in an "illegal state". The system will not allow me to manipulate the snapshots in any way, nor clone the active system, or create a new

[ovirt-users] Single VM Down After Attempted Snapshot

2016-04-11 Thread Clint Boggio
Greetings users; I've got a single VM in a 3.6 environment that is in a down state after and attempt at creating a snapshot via script, and exporting said snapshot to the export domain. I see some indications of what could possibly be wrong in the filtered engine.log, and i'm at a loss on how to

Re: [ovirt-users] Storage Diversity Options oVirt 3.6

2016-03-23 Thread Clint Boggio
Thank you Simone ! > On Mar 22, 2016, at 8:44 AM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> wrote: > > > >> On Fri, Mar 18, 2016 at 5:27 PM, Clint Boggio <cl...@theboggios.com> wrote: >> Greetings all, and Happy Friday; >> >> I'm running oVirt 3.

[ovirt-users] Storage Diversity Options oVirt 3.6

2016-03-19 Thread Clint Boggio
Greetings all, and Happy Friday; I'm running oVirt 3.6 management engine that is currently overseeing 4 compute nodes, attached to iSCSI storage over Infiniband. The compute nodes have 8 hot-swap hard drive slots, with each only having 2 slots occupied in a hardware RAID array level one for the

Re: [ovirt-users] Admin lockout

2016-03-09 Thread Clint Boggio
That worked like a charm. I'll add that to my cheat sheet. Thank you for your help ! > On Mar 9, 2016, at 3:00 PM, Douglas Landgraf <dland...@redhat.com> wrote: > > Hi Clint, > >> On Wed, Mar 9, 2016 at 2:52 PM, Clint Boggio <cl...@theboggios.com> wrote

[ovirt-users] Admin lockout

2016-03-09 Thread Clint Boggio
I had a keyboard problem and entered the wrong password for admin@internal enough times to finally lock the account. How do I recover from this ? OVirt engine 3.6.2 ___ Users mailing list Users@ovirt.org

[ovirt-users] Promiscuous Mode

2016-03-05 Thread Clint Boggio
I am deploying an OpenVPN server in my OVirt environment and I've come to a dead stop with the developer support on a topic related to OVirt configuration. The developer wants me to put the VM's underlying NIC into promiscuous mode. I've seen this in a VMware environment and I know what they

Re: [ovirt-users] virt-v2v converting multi-disk

2016-02-29 Thread Clint Boggio
> On Feb 29, 2016, at 6:24 AM, Richard W.M. Jones <rjo...@redhat.com> wrote: > >> On Mon, Feb 29, 2016 at 01:44:19PM +0200, Moran Goldboim wrote: >> +Richard, v2v maintainer. >> >>> On Sat, Feb 27, 2016 at 8:45 PM, Clint Boggio <cl...@theboggios.com> wr

[ovirt-users] virt-v2v converting multi-disk

2016-02-27 Thread Clint Boggio
I'm in the process of migrating a series of VM's from KVM environment, to an OVirt environment. I've used virt-v2v to convert quite a few M$ and Linux machines with great success. Coming up I've got to convert a Linux VM that has 3 virtual disks. Inside that VM, the three disks are part of an