[ovirt-users] upgrading ovirt 4.2.8 to 4.3.5

2019-08-11 Thread Cole Johnson
I am trying to upgrade ovirt on a standalone ovirt node host, and when I run

# yum install http://resources.ovirt.org/pub/yum-repo/ovirt-release43.rpm

I get:

# yum install http://resources.ovirt.o  : package_upload,
product-id, search-disabled-repos, subscription-
  : manager, vdsmupgrade
This system is not registered with an entitlement server. You can use
subscription-manager to register.
Repository centos-sclo-rh-release is listed more than once in the
configuration
Examining /var/tmp/yum-root-sbzUPq/ovirt-release43.rpm:
ovirt-release43-4.3.5.1-1.el7.noarch
/var/tmp/yum-root-sbzUPq/ovirt-release43.rpm: does not update
installed package.
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * ovirt-4.2-epel: d2lzkl7pfhq30w.cloudfront.net
 * ovirt-4.3: resources.ovirt.org
 * ovirt-4.3-epel: d2lzkl7pfhq30w.cloudfront.net
No package ovirt-release43.txt available.
Error: Nothing to do
Uploading Enabled Repositories Report
Loaded plugins: fastestmirror, product-id, subscription-manager
This system is not registered with an entitlement server. You can use
subscription-manager to register.
Repository centos-sclo-rh-release is listed more than once in the
configuration
Cannot upload enabled repos report, is this client registered?
rg/pub/yum-repo/ovirt-release43.rpm

and then running

# yum update "ovirt-*-setup*"

I get:
Loaded plugins: enabled_repos_upload, fastestmirror, imgbased-persist,
  : package_upload, product-id, search-disabled-repos,
subscription-
  : manager, vdsmupgrade
This system is not registered with an entitlement server. You can use
subscription-manager to register.
Repository centos-sclo-rh-release is listed more than once in the
configuration
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * ovirt-4.2-epel: d2lzkl7pfhq30w.cloudfront.net
 * ovirt-4.3: resources.ovirt.org
 * ovirt-4.3-epel: d2lzkl7pfhq30w.cloudfront.net
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package ovirt-hosted-engine-setup.noarch 0:2.2.33-1.el7 will be
updated
---> Package ovirt-hosted-engine-setup.noarch 0:2.3.11-1.el7 will be
an update
--> Processing Dependency: otopi >= 1.8 for package:
ovirt-hosted-engine-setup-2.3.11-1.el7.noarch
--> Processing Dependency: ovirt-ansible-engine-setup >= 1.1.9 for
package: ovirt-hosted-engine-setup-2.3.11-1.el7.noarc
h
--> Processing Dependency: ovirt-ansible-hosted-engine-setup >= 1.0.21
for package: ovirt-hosted-engine-setup-2.3.11-1.e
l7.noarch
--> Processing Dependency: ovirt-ansible-repositories >= 1.1.5 for
package: ovirt-hosted-engine-setup-2.3.11-1.el7.noarc
h
--> Processing Dependency: ovirt-host >= 4.3 for package:
ovirt-hosted-engine-setup-2.3.11-1.el7.noarch
--> Processing Dependency: ovirt-host-deploy >= 1.8 for package:
ovirt-hosted-engine-setup-2.3.11-1.el7.noarch
--> Processing Dependency: ovirt-hosted-engine-ha >= 2.3.3 for
package: ovirt-hosted-engine-setup-2.3.11-1.el7.noarch
--> Processing Dependency: vdsm-python >= 4.30 for package:
ovirt-hosted-engine-setup-2.3.11-1.el7.noarch
--> Processing Dependency: vdsm-python >= 4.30 for package:
ovirt-hosted-engine-setup-2.3.11-1.el7.noarch
--> Running transaction check
---> Package otopi.noarch 0:1.7.8-1.el7 will be obsoleted
---> Package ovirt-ansible-engine-setup.noarch 0:1.1.9-1.el7 will be
installed
---> Package ovirt-ansible-hosted-engine-setup.noarch 0:1.0.26-1.el7
will be installed
---> Package ovirt-ansible-repositories.noarch 0:1.1.5-1.el7 will be
installed
---> Package ovirt-host.x86_64 0:4.2.3-1.el7 will be updated
---> Package ovirt-host.x86_64 0:4.3.4-1.el7 will be an update
--> Processing Dependency: ovirt-host-dependencies = 4.3.4-1.el7 for
package: ovirt-host-4.3.4-1.el7.x86_64
--> Processing Dependency: aide for package:
ovirt-host-4.3.4-1.el7.x86_64
--> Processing Dependency: iperf3 for package:
ovirt-host-4.3.4-1.el7.x86_64
--> Processing Dependency: libvirt-admin for package:
ovirt-host-4.3.4-1.el7.x86_64
--> Processing Dependency: openscap for package:
ovirt-host-4.3.4-1.el7.x86_64
--> Processing Dependency: openscap-utils for package:
ovirt-host-4.3.4-1.el7.x86_64
--> Processing Dependency: pam_pkcs11 for package:
ovirt-host-4.3.4-1.el7.x86_64
--> Processing Dependency: scap-security-guide for package:
ovirt-host-4.3.4-1.el7.x86_64
---> Package ovirt-host-deploy.noarch 0:1.7.4-1.el7 will be obsoleted
---> Package ovirt-hosted-engine-ha.noarch 0:2.2.19-1.el7 will be
updated
---> Package ovirt-hosted-engine-ha.noarch 0:2.3.3-1.el7 will be an
update
--> Processing Dependency: vdsm >= 4.30.11 for package:
ovirt-hosted-engine-ha-2.3.3-1.el7.noarch
--> Processing Dependency: vdsm >= 4.30.11 for package:
ovirt-hosted-engine-ha-2.3.3-1.el7.noarch
--> Processing Dependency: vdsm-client >= 4.30.11 for package:
ovirt-hosted-engine-ha-2.3.3-1.el7.noarch
---> Package python2-otopi.noarch 0:1.8.3-1.el7 will be obsoleting
--> Processing Dependency: otopi-common = 1.8.3-1.el7 for package:
python2-otopi-1.8.3-1.el7.noarch
---> Package 

[ovirt-users] Re: Weird Memory Leak Issue

2018-08-29 Thread Cole Johnson
Great! I'll look for the update.

On Wed, Aug 29, 2018 at 7:50 AM Darrell Budic  wrote:
>
> There’s a memory leak in gluster 3.12.9 - 3.12.12 on fuse mounted volumes, 
> sounds like what you’re seeing.
>
> The fix is in 3.12.13, which should be showing up today or tomorrow in the 
> centos repos (currently available from the testing repo). I’ve been running 
> it overnight on one host to test, looks like they got it.
>
> ________
> From: Cole Johnson 
> Subject: [ovirt-users] Weird Memory Leak Issue
> Date: August 29, 2018 at 9:35:39 AM CDT
> To: users@ovirt.org
>
> Hello,
> I have a hyperconverged, self hosted ovirt cluster with three hosts,
> running 4 VM's.  The hosts are running the latest ovirt node.  The
> VM's are Linux, Windows server 2016, and Windows Server 2008r2.  The
> problem is with any host running the 2008r2 VM will run out of memory
> after 8-10 hours, causing any VM on the host to be paused, and making
> to host all but unresponsive. This problem seems to only exist with
> this specific VM.  None of the other running VM's have this problem.
> I can resolve the problem by migrating the VM to a different host,
> then putting the host into maintenance mode, the activating it back.
> The leak appears to be in glusterfsd.  Is there anything I can do to
> permanently fix this?
> ___
> Users mailing list -- users@ovirt.org
> To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
> Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
> oVirt Code of Conduct: 
> https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
> List Archives: 
> https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/A223GXBU32TQGGVA2KADYTIBHPEF3EID/
>
>
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/CLNILVLZ4D3BJO4JFW4UYQMZLPWOQJ6T/


[ovirt-users] Weird Memory Leak Issue

2018-08-29 Thread Cole Johnson
Hello,
I have a hyperconverged, self hosted ovirt cluster with three hosts,
running 4 VM's.  The hosts are running the latest ovirt node.  The
VM's are Linux, Windows server 2016, and Windows Server 2008r2.  The
problem is with any host running the 2008r2 VM will run out of memory
after 8-10 hours, causing any VM on the host to be paused, and making
to host all but unresponsive. This problem seems to only exist with
this specific VM.  None of the other running VM's have this problem.
I can resolve the problem by migrating the VM to a different host,
then putting the host into maintenance mode, the activating it back.
The leak appears to be in glusterfsd.  Is there anything I can do to
permanently fix this?
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/A223GXBU32TQGGVA2KADYTIBHPEF3EID/


Re: [ovirt-users] Can't sync networks

2018-04-11 Thread Cole Johnson
I totally missed that.  Thanks, that clears it up!


On Mon, Apr 9, 2018 at 12:29 PM, Dominik Holler <dhol...@redhat.com> wrote:
> Different logical networks in oVirt attached to the same host should use
> different IP networks.
>
> On Mon, 9 Apr 2018 09:16:49 -0700
> Cole Johnson <sizzlinsagu...@gmail.com> wrote:
>
>> If I mouse over the ovirtmgmt label in "Setup Host", it indicates that
>> it is the default route.  Please see the attached screen shot.  The
>> output of ip route in the terminal shows:
>>
>> [root@kerensk ~]# ip route
>> default via 10.0.0.1 dev eno2 proto static metric 100
>> default via 10.0.0.1 dev eno3 proto static metric 101
>> 10.0.0.0/24 dev ovirtmgmt proto kernel scope link src 10.0.0.240
>> 10.0.0.0/24 dev gluster proto kernel scope link src 10.0.0.243
>> 10.0.0.0/24 dev eno2 proto kernel scope link src 10.0.0.241 metric 100
>> 10.0.0.0/24 dev eno3 proto kernel scope link src 10.0.0.242 metric 101
>> 169.254.0.0/16 dev ovirtmgmt scope link metric 1021
>> 169.254.0.0/16 dev gluster scope link metric 1028
>>
>> On Mon, Apr 9, 2018 at 8:20 AM, Dominik Holler <dhol...@redhat.com>
>> wrote:
>> > On Mon, 9 Apr 2018 07:39:13 -0700
>> > Cole Johnson <sizzlinsagu...@gmail.com> wrote:
>> >
>> >> Where can I find this information?  The best I can find is if I am
>> >> in the "Setup Host" dialog, and mouse over the un-synced network.
>> >> The message reads "Host Network's configurations differ from DC".
>> >
>> > The table below this message in dialog.jpeg shows the values not in
>> > sync, which is the default route of the host.
>> >
>> >> If this
>> >> is the error message, what do I need to do to make the
>> >> configurations match?
>> >
>> > Ensure that the gateway of ovirtmgt is the default route on the
>> > host.
>> >> Isn't this the whole point of what I am trying to do here?  I
>> >> have attached some screenshots of the different messages that I
>> >> encounter.
>> >>
>> >> On Mon, Apr 9, 2018 at 12:54 AM, Dominik Holler
>> >> <dhol...@redhat.com> wrote:
>> >> > On Wed, 4 Apr 2018 11:19:33 -0700
>> >> > Cole Johnson <sizzlinsagu...@gmail.com> wrote:
>> >> >
>> >> >> Hello,
>> >> >> I am trying to set up a 3 host gluster hyperconverged self
>> >> >> hosted engine running on oVirt Nodes. ( I think that I have all
>> >> >> of the buzzwords here) All of the hardware is the same.  I am
>> >> >> using the guide from here:
>> >> >> https://www.ovirt.org/blog/2018/02/up-and-running-with-ovirt-4-2-and-gluster-storage/
>> >> >> and the documentation here:
>> >> >> https://www.ovirt.org/documentation/gluster-hyperconverged/Gluster_Hyperconverged_Guide/
>> >> >> for reference.
>> >> >> I have used the setup wizards from the cockpit interface to
>> >> >> setup gluster and the hosted engine successfully.  I have
>> >> >> configured the gluster storage and setup all of the hosts
>> >> >> inside the hosted engine.
>> >> >>
>> >> >> My problem occurs when I try to configure a separate storage
>> >> >> network as shown in the blog post.  I can get thru the process
>> >> >> as outlined, on all three hosts, but the status will not change
>> >> >> from "out-of-sync".  I can press the "Sync All Networks", and I
>> >> >> get a notification which says "Finished SyncAllHostNetworks",
>> >> >> but the status of the storage network remains "out-of-sync" .
>> >> >>
>> >> >
>> >> >
>> >> > The "Setup Host Networks" dialog presents the information why the
>> >> > network is marked as "out-of-sync".
>> >> > Does the information presented helps you?
>> >> >
>> >> >> I don't know if this is related, but I cannot migrate the
>> >> >> HostedEngine vm between hosts.
>> >> >>
>> >> >> I have attached the contents of vdsm.log
>> >> >>
>> >> >> Any help is appreciated.
>> >> >
>> >
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users