[ovirt-users] Re: GetGlusterLocalLogicalVolumeListVDSCommand execution failed: null

2018-10-30 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Thu, Oct 25, 2018 at 8:12 PM Marco Lorenzo Crociani < mar...@prismatelecomtesting.com> wrote: > Storage nodes are not yet updated because ovirt 4.2.6.4-1.el7 depends on > > Compatibility Versions: > Compute datacenter 4.2 > Storage 4.1 (because I don't have yet updated the storage

[ovirt-users] Re: Gluster quorum

2018-05-23 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Tue, May 22, 2018 at 11:10 AM, Demeter Tibor wrote: > > Is there any changes with this bug? > > Still I haven't finish my upgrade process that i've started on 9th may:( > > Please help me if you can. > > Looks like all required patches are already merged, so

Re: [ovirt-users] Add nodes to single-node hyperconverged cluster

2018-04-18 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Tue, Apr 17, 2018 at 5:49 PM, Joe DiTommasso wrote: > Thanks! I realized yesterday that I've got a few hosts I was in the > process of decommissioning that I can temporarily use for this. So my new > plan is to build a 3-node cluster with junk hosts and cycle in

Re: [ovirt-users] Add nodes to single-node hyperconverged cluster

2018-04-17 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Fri, Apr 13, 2018 at 7:02 PM, Joe DiTommasso wrote: > Hi, I'm currently running an out-of-date (3.6) 3-node oVirt cluster, using > NFS storage. I'd like to upgrade to the latest release and move to a > hyperconverged setup, but I've only got the three hosts to play

Re: [ovirt-users] Troubleshooting a self-hosted engine deployment

2018-01-11 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Thu, Jan 11, 2018 at 1:03 PM, Николаев Алексей < alexeynikolaev.p...@yandex.ru> wrote: > Denis, thx for your answer. > > [root@node-gluster203 ~]# gluster volume heal engine info > Brick node-gluster205:/opt/gluster/engine > Status: Connected > Number of entries: 0 > > Brick

Re: [ovirt-users] Troubleshooting a self-hosted engine deployment

2018-01-11 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Thu, Jan 11, 2018 at 9:56 AM, Николаев Алексей < alexeynikolaev.p...@yandex.ru> wrote: > > We have a self-hosted engine test infra with gluster storage replica 3 > arbiter 1 (oVirt 4.1). > Why would not you try 4.2? :-) There is a lot of good changes in that area. > > RuntimeError:

Re: [ovirt-users] Gluster Performance

2017-10-05 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Thu, Oct 5, 2017 at 12:21 AM, Bryan Sockel wrote: > Is there any performance loss from your if your gluster replica 3 servers > are not all the same configuration? > > > Server 1 - Primary > 16 X 1.2 TB 10k Drives - Raid 10 - Stripe 256k (2.5 Drives) > 1 CPU -

Re: [ovirt-users] oVirt 4.1.5 Finally GlusterFS via lbgfapi

2017-08-25 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Fri, Aug 25, 2017 at 1:40 PM, Ralf Schenk wrote: > Hello, > > I'm using the DNS Balancing gluster hostname for years now, not only with > ovirt. No software so far had a problem. And setting the hostname to only > one Host of course breaks one advantage of a

Re: [ovirt-users] oVirt 4.1.5 Finally GlusterFS via lbgfapi

2017-08-25 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Fri, Aug 25, 2017 at 11:05 AM, Ralf Schenk wrote: > > I replayed migration (10:38:02 local time) and recorded vdsm.log of source > and destination as attached. I can't find anything in the gluster logs that > shows an error. One information: my FQDN

Re: [ovirt-users] oVirt 4.1.5 Finally GlusterFS via lbgfapi

2017-08-24 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Thu, Aug 24, 2017 at 3:55 PM, Ralf Schenk wrote: > nice to hear it worked for you. > > Attached you find the vdsm.log (from migration source) including the > error and engine.log which looks ok. > Yes, most interesting part was in the vdsm log. Do you have anything

Re: [ovirt-users] oVirt 4.1.5 Finally GlusterFS via lbgfapi

2017-08-24 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Thu, Aug 24, 2017 at 3:07 PM, Ralf Schenk wrote: > Responsiveness of VM is much better (already seen when Updateng OS > Packages). > > But I'm not able to migrate the mashine live to another host in the > cluster. Manager only states "Migration failed" > > > Live

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.1 gluster with libgfapi

2017-08-02 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Wed, Aug 2, 2017 at 11:52 AM, TranceWorldLogic . < tranceworldlo...@gmail.com> wrote: > I was going through gluster document it was talking about libgfapi, that > gives better performance. > And I also went through many bug description and comment and mail thread > in ovirt group. > >

Re: [ovirt-users] HostedEngine VM not visible, but running

2017-06-30 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Fri, Jun 30, 2017 at 5:46 PM, cmc wrote: > I ran 'hosted-engine --vm-start' after trying to ping the engine and > running 'hosted-engine --vm-status' (which said it wasn't running) and > it reported that it was 'destroying storage' and starting the engine, > though

Re: [ovirt-users] Help! No VMs start after reboot of cluster

2017-06-30 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Fri, Jun 30, 2017 at 5:34 PM, cmc wrote: > > Yes, I did check that and it said it was out of global maintenance > ('False' I think it said). > > Well, then it should start VM :-) Could you please share hosted-engine --vm-status output? It may contain some

Re: [ovirt-users] Help! No VMs start after reboot of cluster

2017-06-30 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Fri, Jun 30, 2017 at 4:35 PM, cmc wrote: > I restarted my 3 host cluster after setting it into global maintenance > mode and then shutting down all of the nodes and then bringing them up > again. I moved it out of global maintenance mode and no VM is running, >

Re: [ovirt-users] HostedEngine VM not visible, but running

2017-06-30 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Fri, Jun 30, 2017 at 4:19 PM, cmc wrote: > Help! I put the cluster into global maintenance, then powered off and > then on all of the nodes I have powered off and powered on all the > nodes. I have taken it out of global maintenance. No VM has started, > including

Re: [ovirt-users] HostedEngine VM not visible, but running

2017-06-29 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Thu, Jun 29, 2017 at 1:22 PM, Martin Sivak wrote: > Change the ids so they are distinct. I need to check if there is a way > to read the SPM ids from the engine as using the same numbers would be > the best. > Host (SPM) ids are not shown in the UI, but you can

Re: [ovirt-users] oVirt split brain resolution

2017-06-23 Thread Denis Chaplygin
Hello Abi, On Fri, Jun 23, 2017 at 4:47 PM, Abi Askushi wrote: > Hi All, > > I have a 3 node ovirt 4.1 setup. I lost one node due to raid controller > issues. Upon restoration I have the following split brain, although the > hosts have mounted the storage domains: > >

Re: [ovirt-users] oVirt gluster sanlock issue

2017-06-08 Thread Denis Chaplygin
Hello Alex, On Wed, Jun 7, 2017 at 11:39 AM, Abi Askushi wrote: > Hi Sahina, > > Did you have the chance to check the logs and have any idea how this may > be addressed? > It seems to be a VDSM issue, as VDSM uses direct IO (and id actualy calls dd) and assumes that

Re: [ovirt-users] Hyperconverged Setup and Gluster healing

2017-04-24 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Mon, Apr 24, 2017 at 5:08 PM, FERNANDO FREDIANI < fernando.fredi...@upx.com> wrote: > Hi Denis, understood. > What if in the case of adding a fourth host to the running cluster, will > the copy of data be kept only twice in any of the 4 servers ? > replica volumes can be build only

Re: [ovirt-users] Move Hosted Engine disk?

2017-04-24 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Mon, Apr 24, 2017 at 4:34 PM, gflwqs gflwqs wrote: > > I am running ovirt4.1.1 and moving my vm:s is no problem. > However how do i move my hosted engine disk to the new FC SAN? > In the engine gui i am able to click move disk but is this enough? > > Short answer:

Re: [ovirt-users] Hyperconverged Setup and Gluster healing

2017-04-24 Thread Denis Chaplygin
, 2017 at 3:33 PM, FERNANDO FREDIANI < fernando.fredi...@upx.com> wrote: > But then quorum doesn't replicate data 3 times, does it ? > > Fernando > > On 24/04/2017 10:24, Denis Chaplygin wrote: > > Hello! > > On Mon, Apr 24, 2017 at 3:02 PM, FERNANDO FREDIANI <

Re: [ovirt-users] Hyperconverged Setup and Gluster healing

2017-04-24 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Mon, Apr 24, 2017 at 3:02 PM, FERNANDO FREDIANI < fernando.fredi...@upx.com> wrote: > Out of curiosity, why do you and people in general use more replica 3 than > replica 2 ? > The answer is simple - quorum. With just two participants you don't know what to do, when your peer is

Re: [ovirt-users] [Gluster-users] Hot to force glusterfs to use RDMA?

2017-03-06 Thread Denis Chaplygin
Hello! On Fri, Mar 3, 2017 at 12:18 PM, Arman Khalatyan wrote: > I think there are some bug in the vdsmd checks; > > OSError: [Errno 2] Mount of `10.10.10.44:/GluReplica` at > `/rhev/data-center/mnt/glusterSD/10.10.10.44:_GluReplica` does not exist > > >