Re: [Users] ovirt 3.3 vdsm use glusterfs on centos

2013-09-12 Thread James A. Peltier
It doesn't currently work, but it may work with 6.5 when released. 

- Original Message -

| hi all;
| i use ovirt 3.3 on centos,I want native glusterfs as storage , but
| using native glusterfs need qemu 1.3 and libvirt 1.0 or later. Ask
| these two versions of the rpm package where you can download .
| tks.
| ___
| Users mailing list
| Users@ovirt.org
| http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

-- 

James A. Peltier 
Manager, IT Services - Research Computing Group 
Simon Fraser University - Burnaby Campus 
Phone : 778-782-6573 
Fax : 778-782-3045 
E-Mail : jpelt...@sfu.ca 
Website : http://www.sfu.ca/itservices 

“A successful person is one who can lay a solid foundation from the bricks 
others have thrown at them.” -David Brinkley via Luke Shaw 
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[Users] oVirt 3.3 fails to find spice-html5

2013-08-30 Thread James A. Peltier
i just installed oVirt 3.3 Beta RPMs on a fresh installation of CentOS 6 on my 
laptop with all patches applied

yum -y localinstall 
http://resources.ovirt.org/releases/3.3/rpm/EL/6/noarch/ovirt-release-el6-8-1.noarch.rpm
yum -y localinstall 
http://www.muug.mb.ca/pub/epel/6/i386/epel-release-6-8.noarch.rpm

After editing the /etc/yum.repos.d/el6-ovirt.repo to enable beta and then 
trying to install oVirt engine it complains about spice-html5 being 
unavailable.  Is this a bug, or is it temporary.


-- 
James A. Peltier
Manager, IT Services - Research Computing Group
Simon Fraser University - Burnaby Campus
Phone   : 778-782-6573
Fax : 778-782-3045
E-Mail  : jpelt...@sfu.ca
Website : http://www.sfu.ca/itservices

“A successful person is one who can lay a solid foundation from the bricks 
others have thrown at them.” -David Brinkley via Luke Shaw
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [Users] AllInOne installation issue

2013-03-27 Thread James A. Peltier
Verify you aren't getting any locale errors such as LANG and such not being 
found or set. This stopped me from moving forward because the locale was set 
improperly during kickstart. Setting the locale correctly in /etc/locale.conf 
fixed it for me 

- Original Message -

| When running the AllInOne installation ¨engine-setup
| --config-allinone=yes¨ the last step of my installation always
| fails. I freshly setup a fedora 18 box (minimal) and directly
| installed ovirt:

| sudo yum localinstall
| http://ovirt.org/releases/ovirt-release-fedora.noarch.rpm
| sudo yum install ovirt-engine-setup-plugin-allinone engine-setup
| --config-allinone=yes

| I also tried with the nightly build which did not solve the issue for
| me. Any idea how to fix this?

| This is the end of my install log:

| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1965::root:: *** The
| following params were used as user input:
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root::
| override-httpd-config: yes
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root:: http-port: 80
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root:: https-port:
| 443
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root::
| random-passwords: no
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root:: mac-range:
| 00:1A:4A:A8:02:00-00:1A:4A:A8:02:FF
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root:: host-fqdn:
| localhost.localdomain
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root:: auth-pass:
| 
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root:: org-name:
| localdomain
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root::
| application-mode: both
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root::
| default-dc-type: NFS
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root::
| db-remote-install: local
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root:: db-host:
| localhost
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root:: db-local-pass:
| 
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root:: nfs-mp:
| /var/lib/exports/iso
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root::
| iso-domain-name: ISO_DOMAIN
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root:: config-nfs:
| yes
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root::
| override-firewall: None
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root::
| config-allinone: yes
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root:: storage-path:
| /var/lib/images
| 2013-03-26 20:28:07::DEBUG::engine-setup::1970::root::
| superuser-pass: 
| 2013-03-26 20:28:07::ERROR::engine-setup::2385::root:: Traceback
| (most recent call last):
| File /bin/engine-setup, line 2379, in module
| main(confFile)
| File /bin/engine-setup, line 2162, in main
| runSequences()
| File /bin/engine-setup, line 2085, in runSequences
| controller.runAllSequences()
| File /usr/share/ovirt-engine/scripts/setup_controller.py, line 54,
| in runAllSequences
| sequence.run()
| File /usr/share/ovirt-engine/scripts/setup_sequences.py, line 154,
| in run
| step.run()
| File /usr/share/ovirt-engine/scripts/setup_sequences.py, line 60,
| in run
| function()
| File /usr/share/ovirt-engine/scripts/plugins/all_in_one_100.py,
| line 300, in waitForHostUp
| utils.retry(isHostUp, tries=120, timeout=600, sleep=5)
| File /usr/share/ovirt-engine/scripts/common_utils.py, line 1009, in
| retry
| raise e
| RetryFailException: Error: Host was found in a 'Failed' state. Please
| check engine and bootstrap installation logs.
| ___
| Users mailing list
| Users@ovirt.org
| http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

-- 

James A. Peltier 
Manager, IT Services - Research Computing Group 
Simon Fraser University - Burnaby Campus 
Phone : 778-782-6573 
Fax : 778-782-3045 
E-Mail : jpelt...@sfu.ca 
Website : http://www.sfu.ca/itservices 

“A successful person is one who can lay a solid foundation from the bricks 
others have thrown at them.” -David Brinkley via Luke Shaw 
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users