[ovirt-users] Re: Gluster Volume Type Distributed

2020-08-27 Thread Jason Brooks
.ovirt.org/privacy-policy.html > oVirt Code of Conduct: > https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/ > List Archives: > https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/7TMGYCS4EF3KDKED46BVIL7JH3H4EKSH/ -- Jason Brooks He/Him Manager, Community Arch

[ovirt-users] Re: Unable to deploy Hyperconverged Engine Node - v4.3.3

2019-05-15 Thread Jason Brooks
I can't tell what's going wrong here. It looks a bit like this: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1507438 ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement:

[ovirt-users] Re: ovirt-4.3 hyperconverged deployment - no option for "disc count" for JBOD

2019-02-15 Thread Jason Brooks
On Fri, Feb 15, 2019 at 8:41 PM Jason Brooks wrote: > > Did a bug ever get opened for this? I just hit it. My ovirt node 4.3 has > gdeploy-2.0.8-1.el7.noarch. I filed https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1677827 ___ Users mailing list

[ovirt-users] Re: ovirt-4.3 hyperconverged deployment - no option for "disc count" for JBOD

2019-02-15 Thread Jason Brooks
Did a bug ever get opened for this? I just hit it. My ovirt node 4.3 has gdeploy-2.0.8-1.el7.noarch. On Wed, Feb 6, 2019 at 8:19 AM Greg Sheremeta wrote: > Please open a bug on this. > https://bugzilla.redhat.com/enter_bug.cgi?product=cockpit-ovirt > Component = Gdeploy > > Best wishes, > Greg

[ovirt-users] possibly corrupted disk during 4.3 upgrade

2019-02-07 Thread Jason Brooks
I have a ovirt+gluster cluster that I've been running for a while now -- across several versions of oVirt. I was upgrading to 4.3 today, and am halfway through the upgrade. I've upgraded two of my four hosts to 4.3, as well as the engine, but the hosted-ha agents aren't running on my new hosts.

Re: [ovirt-users] non-operational host issues following 4.2 upgrade

2017-12-22 Thread Jason Brooks
haven't noticed any issues w/ my vms yet, and all through the migration travail, I was able to keep 5 important VMs running. They kept chugging away, even though their host and surrounding hosts were unhealthy. Anyway, I'm back ;) Jason On Thu, Dec 21, 2017 at 9:42 AM, Jason Brooks <j

Re: [ovirt-users] non-operational host issues following 4.2 upgrade

2017-12-21 Thread Jason Brooks
On Wed, Dec 20, 2017 at 11:47 PM, Sandro Bonazzola <sbona...@redhat.com> wrote: > > > 2017-12-21 4:26 GMT+01:00 Jason Brooks <jbro...@redhat.com>: >> >> Hi all, I upgraded my 4 host converged gluster/ovirt lab setup to 4.2 >> yesterday, and now 3 of my hos

[ovirt-users] non-operational host issues following 4.2 upgrade

2017-12-20 Thread Jason Brooks
Hi all, I upgraded my 4 host converged gluster/ovirt lab setup to 4.2 yesterday, and now 3 of my hosts won't connect to my main data domain, so they're non-operational when I try to activate them. Here's what seems like a relevant passage of vdsm.log:

Re: [ovirt-users] oVirt install videos or blogs?

2017-08-22 Thread Jason Brooks
On Tue, Aug 22, 2017 at 1:52 AM, wrote: > Are there any other resources, blogs or install videos similar to this? (see > link) > https://www.ovirt.org/blog/2017/04/up-and-running-with-ovirt-4.1-and-gluster-storage/ What are some topics you'd like to see? Jason >

Re: [ovirt-users] Testing oVirt 4.1.2 with Nested KVM

2017-06-07 Thread Jason Brooks
On Wed, Jun 7, 2017 at 6:10 AM, wrote: > Since this blog post is from 2013, how much of it is still relevant today? > Do you still need to carry out all the steps? > > http://community.redhat.com/blog/2013/08/testing-ovirt-3-3-with-nested-kvm/ You need sudo yum install

Re: [ovirt-users] Docker images for oVirt engine

2017-06-05 Thread Jason Brooks
> > Once the images are built, you can deploy the complete oVirt application > running this: > > make deploy This is awesome, I've been playing w/ this on a centos host running origin 1.5.1. I've gotten stopped when I've tried to approve the host in the engine, that fails with an error message

Re: [ovirt-users] Various issues trying to get a new 4.1 install up and running

2017-05-03 Thread Jason Brooks
On Wed, May 3, 2017 at 9:34 AM, Jason Ziemba wrote: > I'm utilizing the latest node ISO > (ovirt-node-ng-installer-ovirt-4.1-2017050204.iso), upon installing on a > system I utilize the Web Cockpit UI to install the 4.1 hosted engine > (successfully), resulting in the following

Re: [ovirt-users] Building ovirt-host-deploy gives `configure: error: otopi-devtools required but missing`

2017-04-25 Thread Jason Brooks
On Tue, Apr 25, 2017 at 7:45 AM, Leni Kadali Mutungi wrote: > Hello. I got the error mentioned in the subject when when trying to > build ovirt-host-deploy. Full output here: > https://paste.fedoraproject.org/paste/Dh7FF1XjhDa2TGNSBs~o815M1UNdIGYhyRLivL9gydE= > > The

Re: [ovirt-users] mount glusterfs from 127.0.0.1

2017-04-06 Thread Jason Brooks
uster mounts (vs nfs, where you are accessing through the specified mount point). > > Thanks! > > On Thu, 6 Apr 2017 12:30:28 -0700, Jason Brooks wrote >> On Thu, Apr 6, 2017 at 8:53 AM, /dev/null <devn...@linuxitil.org> wrote: >> > Hello all together, >> >

Re: [ovirt-users] mount glusterfs from 127.0.0.1

2017-04-06 Thread Jason Brooks
On Thu, Apr 6, 2017 at 8:53 AM, /dev/null wrote: > Hello all together, > > having a three node oVirt cluster for virtualization and gluster, each node > providing > bricks for a replica 3 volume, I would like to mount the volume from > 127.0.0.1 to > distribute i/o and to

Re: [ovirt-users] Highly Available in 3.6 and USB support

2016-02-21 Thread Jason Brooks
> > Another question not related to this subject is that all my windows VM are > with an orange exclamation point. I don't see anywhere any reason ! > Did you ever learn what this orange exclamation mark means? I'm seeing it on a couple of my VMs, too. Jason

Re: [ovirt-users] Can't fine engine postgres password

2016-02-19 Thread Jason Brooks
I always do: su - postgres psql -U postgres -d engine - Original Message - > From: "Adam Verslype" > To: users@ovirt.org > Sent: Sunday, February 14, 2016 5:50:21 PM > Subject: [ovirt-users] Can't fine engine postgres password > > Hi, > > After deploying hosted

Re: [ovirt-users] Glusterfs storage

2015-03-02 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: supo...@logicworks.pt To: Aharon Canan aca...@redhat.com Cc: Users@ovirt.org Sent: Monday, March 2, 2015 8:25:13 AM Subject: Re: [ovirt-users] Glusterfs storage Thanks Aharon, After a couple of hours, the chown 36:36 did the trick, now I have the

Re: [ovirt-users] New user intro some questions

2015-02-10 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: George Skorup geo...@mwcomm.com To: users@ovirt.org Sent: Friday, February 6, 2015 11:56:17 PM Subject: Re: [ovirt-users] New user intro some questions On 1/30/2015 10:11 AM, Jason Brooks wrote: Hi George -- I typically host my ISO domain from

Re: [ovirt-users] New user intro some questions

2015-02-09 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: George Skorup geo...@mwcomm.com To: users@ovirt.org Sent: Monday, February 9, 2015 4:29:15 PM Subject: Re: [ovirt-users] New user intro some questions Scott, I'm sure you are completely correct. I do not want to run oVirt this way. I would very much

Re: [ovirt-users] Help understanding Gluster in oVirt

2015-02-04 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Ryan Groten ryan.gro...@stantec.com To: users@ovirt.org Sent: Tuesday, January 27, 2015 7:29:55 PM Subject: [ovirt-users] Help understanding Gluster in oVirt I was planning on making a Gluster Data domain to test, and found some great information on

Re: [ovirt-users] Help understanding Gluster in oVirt

2015-02-04 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Donny Davis do...@cloudspin.me To: Jason Brooks jbro...@redhat.com, Ryan Groten ryan.gro...@stantec.com Cc: users@ovirt.org Sent: Wednesday, February 4, 2015 1:02:18 PM Subject: RE: [ovirt-users] Help understanding Gluster in oVirt I am in the process

Re: [ovirt-users] New user intro some questions

2015-01-30 Thread Jason Brooks
. I've been following Jason Brooks' Up and Running with oVirt guides (which are great, BTW!). I have the cluster up and running with CentOS 7 and oVirt 3.5, hosted-engine on CentOS 6.6 and CTDB to host a virtual IP for the engine NFS mount. There are a couple test VMs running along

[ovirt-users] glusterfs domains and libgfapi?

2014-10-01 Thread Jason Brooks
Is glusterfs w/ libgfapi working for anyone? Is this still a feature of oVirt? Thanks, Jason ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Self-hosted engine won't start

2014-07-23 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: John Gardeniers jgardeni...@objectmastery.com To: users users@ovirt.org Sent: Wednesday, July 23, 2014 4:29:45 PM Subject: [ovirt-users] Self-hosted engine won't start Hi All, I have created a lab with 2 hypervisors and a self-hosted engine. Today I

Re: [ovirt-users] Can we debug some truths/myths/facts about hosted-engine and gluster?

2014-07-22 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users@ovirt.org Sent: Friday, July 18, 2014 4:50:31 AM Subject: [ovirt-users] Can we debug some truths/myths/facts about hosted-engine and gluster? Hi all, As most of you have got hints from previous

Re: [ovirt-users] Can we debug some truths/myths/facts about hosted-engine and gluster?

2014-07-22 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Jason Brooks jbro...@redhat.com To: Andrew Lau and...@andrewklau.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Tuesday, July 22, 2014 8:29:46 AM Subject: Re: [ovirt-users] Can we debug some truths/myths/facts about hosted-engine and gluster

Re: [ovirt-users] Can we debug some truths/myths/facts about hosted-engine and gluster?

2014-07-22 Thread Jason Brooks
RE your bug, what do you use for a mount point for the nfs storage? In the log you attached to your bug, it looks like you're using localhost as the nfs mount point. I use a dns name that resolves to the virtual IP hosted by ctdb. So, you're only ever talking to one nfs server at a

Re: [ovirt-users] ilo4 vs. ipmilan fencing agents

2014-07-21 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Eli Mesika emes...@redhat.com To: Jason Brooks jbro...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org, Marek Grac mg...@redhat.com Sent: Saturday, July 19, 2014 1:45:37 PM Subject: Re: [ovirt-users] ilo4 vs. ipmilan fencing agents - Original Message

Re: [ovirt-users] oVirt + gluster with host and hosted VM on different subnets

2014-07-09 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Nicolas Ecarnot nico...@ecarnot.net To: users@ovirt.org Sent: Tuesday, July 8, 2014 12:55:10 PM Subject: Re: [ovirt-users] oVirt + gluster with host and hosted VM on different subnets Le 08/07/2014 21:15, Martin Sivak a écrit : Hi, I do not

[ovirt-users] ilo4 vs. ipmilan fencing agents

2014-07-09 Thread Jason Brooks
actually work for me with ilo4 mapped to ilo4, rather than to ipmilan? Thanks, Jason --- Jason Brooks Red Hat Open Source and Standards @jasonbrooks | @redhatopen http://community.redhat.com ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org

Re: [ovirt-users] Live Migration / Snapshots- CentOS 6.5

2014-07-09 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Brad Bendy brad.be...@gmail.com To: Karli Sjöberg karli.sjob...@slu.se Cc: users@ovirt.org Sent: Saturday, July 5, 2014 6:57:45 AM Subject: Re: [ovirt-users] Live Migration / Snapshots- CentOS 6.5 If I use Fedora will everything work? I had numerous

Re: [ovirt-users] ilo4 vs. ipmilan fencing agents

2014-07-09 Thread Jason Brooks
My colleague figured out that in order for ipmilan to work, I had to include lanplus=on in the options. Apparently, lanplus=on is the default for the ilo4 agent, and lanplus=off is the default for the ipmilan agent. - Original Message - From: Jason Brooks jbro...@redhat.com To: users

Re: [ovirt-users] gluster performance oVirt 3.4

2014-05-12 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com To: Paul Robert Marino prmari...@gmail.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Monday, May 12, 2014 5:33:41 PM Subject: Re: [ovirt-users] gluster performance oVirt 3.4 On Mon, May 12, 2014 at 8:38 PM, Paul Robert

Re: [ovirt-users] oVirt Hosted Engine and gluster mount - native nfs?

2014-05-02 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users@ovirt.org Sent: Thursday, May 1, 2014 10:30:47 PM Subject: [ovirt-users] oVirt Hosted Engine and gluster mount - native nfs? Hi, I'm having many issues with the inbuilt gluster nfs server (crashing and

Re: [ovirt-users] Ceph

2014-05-01 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Jiri Moskovcak jmosk...@redhat.com To: users users@ovirt.org Sent: Thursday, May 1, 2014 12:07:53 AM Subject: [ovirt-users] Ceph Hello oVirt users! When I read [1] I got curious how much demand for supporting Ceph we can expect in the near future. So

Re: [Users] hosted engine help

2014-03-25 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Jiri Moskovcak jmosk...@redhat.com To: Jason Brooks jbro...@redhat.com, Greg Padgett gpadg...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Tuesday, March 25, 2014 10:34:16 AM Subject: Re: [Users] hosted engine help On 03/13/2014 05:25 PM, Jason Brooks wrote

Re: [Users] using cloud-init?

2014-03-12 Thread Jason Brooks
the defaults, and the OS type is Other OS, then it doesn't work without the patch. See bug https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1072764 Oved - Original Message - From: Jason Brooks jbro...@redhat.com To: users@ovirt.org Sent: Tuesday, March 11, 2014 6:21:37 PM Subject

Re: [Users] hosted engine help

2014-03-11 Thread Jason Brooks
I experienced the exact same symptoms as Jason on a from-scratch installation on two physical nodes with CentOS 6.5 (fully up-to-date) using oVirt 3.4.0_pre (latest test-day release) and GlusterFS 3.5.0beta3 (with Gluster-provided NFS as storage for the self-hosted engine VM only).

Re: [Users] Reimporting storage domains after reinstalling ovirt

2014-03-10 Thread Jason Brooks
into: CLASS=Backup DESCRIPTION=export-storage IOOPTIMEOUTSEC=10 LEASERETRIES=3 LEASETIMESEC=60 LOCKPOLICY= LOCKRENEWALINTERVALSEC=5 MASTER_VERSION=613 POOL_DESCRIPTION=Default POOL_DOMAINS= POOL_SPM_ID=1 POOL_SPM_LVER=0 POOL_UUID= REMOTE_PATH=nfsserver:/raid/ovirt-old/data

Re: [Users] Reimporting storage domains after reinstalling ovirt

2014-03-10 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Boudewijn Ector boudew...@boudewijnector.nl To: Jason Brooks jbro...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Monday, March 10, 2014 8:56:31 AM Subject: Re: [Users] Reimporting storage domains after reinstalling ovirt On 10-03-14 16:55, Jason Brooks wrote

Re: [Users] hosted engine help

2014-03-10 Thread Jason Brooks
Thanks -- Martin Sivák msi...@redhat.com Red Hat Czech RHEV-M SLA / Brno, CZ - Original Message - On Fri, Mar 07, 2014 at 10:17:43AM +0100, Sandro Bonazzola wrote: Il 07/03/2014 01:10, Jason Brooks ha scritto: Hey everyone, I've been testing out oVirt 3.4 w/ hosted engine

Re: [Users] Reimporting storage domains after reinstalling ovirt

2014-03-10 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Boudewijn Ector boudew...@boudewijnector.nl To: Jason Brooks jbro...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Monday, March 10, 2014 10:21:27 AM Subject: Re: [Users] Reimporting storage domains after reinstalling ovirt Hi Guys, Thank you very much

Re: [Users] Reimporting storage domains after reinstalling ovirt

2014-03-10 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Boudewijn Ector boudew...@boudewijnector.nl To: Jason Brooks jbro...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Monday, March 10, 2014 10:46:45 AM Subject: Re: [Users] Reimporting storage domains after reinstalling ovirt Some people have reported success

[Users] ovf image for hosted engine

2014-03-10 Thread Jason Brooks
Hey all, The hosted engine may be installed from pxe, cdrom or disk. The disk format must be an OVF image, right? Any suggestions on how to create an ovf image? Poking around, I see mentions of tools to convert from ovf, but not to ovf, at least not within the KVM/libvirt world. I know that

[Users] hosted engine help

2014-03-06 Thread Jason Brooks
Hey everyone, I've been testing out oVirt 3.4 w/ hosted engine, and while I've managed to bring the engine up, I've only been able to do it manually, using hosted-engine --vm-start. The ovirt-ha-agent service fails reliably for me, erroring out with RequestError: Request failed: success. I've

Re: [Users] engine-manage-domains fails when re-adding a domain

2013-11-27 Thread Jason Brooks
how about wikifyig this under 'troubleshooting manage-domains' or something like that? I was stumped by this as well, but Juan's fix resolved the issue. I added this to the wiki: http://www.ovirt.org/Troubleshooting#Adding_an_IPA_domain_to_ovirt_engine

Re: [Users] hacking at the ovirt db howto?

2013-11-22 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Jason Brooks jbro...@redhat.com To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, October 16, 2013 9:02:35 PM Subject: hacking at the ovirt db howto? Hi All -- I'm finding myself sometimes in need of hacking at the oVirt DB -- has anyone written a wiki page

Re: [Users] oVirt quality team proposal

2013-11-02 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com To: users users@ovirt.org Sent: Thursday, October 31, 2013 5:54:51 AM Subject: [Users] oVirt quality team proposal Hi, I would like to propose to the community to join creating a group for testing oVirt releases

Re: [Users] oVirt 3.3.1 Beta now available

2013-10-21 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Jason Brooks jbro...@redhat.com To: users users@ovirt.org Sent: Saturday, October 19, 2013 11:57:38 AM Subject: Re: [Users] oVirt 3.3.1 Beta now available Some further 3.3.1 beta tests: Since I wasn't able to upgrade from 3.3.0.1 (seems related

Re: [Users] oVirt 3.3.1 Beta now available

2013-10-19 Thread Jason Brooks
managed to get working. Jason On Fri, 2013-10-18 at 13:48 -0700, Jason Brooks wrote: I hit a bump upgrading from 3.3.0.1: 2013-10-18 16:38:14 DEBUG otopi.plugins.ovirt_engine_setup.db.schema plugin.execute:446 execute-output: ['/usr/share/ovirt-engine/dbscripts/upgrade.sh', '-s', 'localhost

Re: [Users] vdsmd seg fault

2013-10-18 Thread Jason Brooks
On Fri, 2013-10-18 at 14:16 +0300, Dan Kenigsberg wrote: On Thu, Oct 17, 2013 at 05:15:48PM -0400, Jason Brooks wrote: - Original Message - From: Dan Ferris dfer...@prometheusresearch.com To: users@ovirt.org users@ovirt.org Sent: Tuesday, October 15, 2013 9:24:44 AM

Re: [Users] oVirt 3.3.1 Beta now available

2013-10-18 Thread Jason Brooks
I hit a bump upgrading from 3.3.0.1: 2013-10-18 16:38:14 DEBUG otopi.plugins.ovirt_engine_setup.db.schema plugin.execute:446 execute-output: ['/usr/share/ovirt-engine/dbscripts/upgrade.sh', '-s', 'localhost', '-p', '5432', '-u', 'engine', '-d', 'engine', '-l',

Re: [Users] hacking at the ovirt db howto?

2013-10-17 Thread Jason Brooks
On Thu, 2013-10-17 at 03:31 -0400, Itamar Heim wrote: On 10/17/2013 12:02 AM, Jason Brooks wrote: Hi All -- I'm finding myself sometimes in need of hacking at the oVirt DB -- has anyone written a wiki page or something about this? I'd be interested to know when you need to hack

Re: [Users] oVirt 3.3 All-in-One (AIO) setup

2013-10-17 Thread Jason Brooks
I wrote a post about it here: http://community.redhat.com/testing-ovirt-3-3-with-nested-kvm/ - Original Message - From: Udaya Kiran P ukiran...@yahoo.in To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, October 16, 2013 9:19:38 PM Subject: [Users] oVirt 3.3 All-in-One (AIO) setup Hi everyone,

Re: [Users] vdsmd seg fault

2013-10-17 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Dan Ferris dfer...@prometheusresearch.com To: users@ovirt.org users@ovirt.org Sent: Tuesday, October 15, 2013 9:24:44 AM Subject: [Users] vdsmd seg fault I updated to the latest Fedora 19 on two test servers, and now vdsmd will not start. Systedctl

[Users] hacking at the ovirt db howto?

2013-10-16 Thread Jason Brooks
Hi All -- I'm finding myself sometimes in need of hacking at the oVirt DB -- has anyone written a wiki page or something about this? Thanks, Jason --- Jason Brooks Red Hat Open Source and Standards @jasonbrooks | @redhatopen http://community.redhat.com

Re: [Users] Migration issues with ovirt 3.3

2013-10-01 Thread Jason Brooks
I'm having this issue on my ovirt 3.3 setup (two node, one is AIO, GlusterFS storage, both on F19) as well. Jason On Tue, 2013-10-01 at 21:54 +0100, Dan Kenigsberg wrote: On Tue, Oct 01, 2013 at 02:35:34PM -0300, emi...@gmail.com wrote: Dan, which are the path to those files that you're

Re: [Users] Glance with oVirt

2013-09-24 Thread Jason Brooks
On Tue, 2013-09-24 at 16:15 +0200, Riccardo Brunetti wrote: Dear ovirt users. I'm trying to setup an oVirt 3.3 installation using an already existing OpenStack glance service as an external provider. When I define the external provider, I put: Openstack Image as Type the glance service

Re: [Users] Unable to finish AIO 3.3.0 - VDSM

2013-09-23 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Nicholas Kesick cybertimber2...@hotmail.com To: oVirt Mailing List users@ovirt.org Sent: Monday, September 23, 2013 7:52:17 AM Subject: [Users] Unable to finish AIO 3.3.0 - VDSM I'm having trouble with the AIO 3.3.0 install on Fedora 19 using jbrooks

Re: [Users] Unable to finish AIO 3.3.0 - VDSM

2013-09-23 Thread Jason Brooks
Hi Nicholas, I just installed an F19 AIO without any problem. My install was only minimal, though. I restored my snapshot to pre-ovirt install and added the standard group, rebooted, installed, and vdsm still installed normally. I'm wondering if it makes a difference if the system starts

Re: [Users] Unable to finish AIO 3.3.0 - VDSM

2013-09-23 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Dan Kenigsberg dan...@redhat.com To: Jason Brooks jbro...@redhat.com Cc: Nicholas Kesick cybertimber2...@hotmail.com, oVirt Mailing List users@ovirt.org Sent: Monday, September 23, 2013 1:23:28 PM Subject: Re: [Users] Unable to finish AIO 3.3.0 - VDSM

Re: [Users] oVirt 3.3 -- Failed to run VM: internal error unexpected address type for ide disk

2013-09-13 Thread Jason Brooks
I filed a bug: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1007980 - Original Message - From: Jason Brooks jbro...@redhat.com To: users users@ovirt.org Sent: Thursday, September 12, 2013 1:45:49 PM Subject: [Users] oVirt 3.3 -- Failed to run VM: internal error unexpected address

[Users] oVirt 3.3 -- Failed to run VM: internal error unexpected address type for ide disk

2013-09-12 Thread Jason Brooks
, Jason --- Jason Brooks Red Hat Open Source and Standards @jasonbrooks | @redhatopen http://community.redhat.com ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[Users] glance and neutron deep dives on youtube

2013-08-02 Thread Jason Brooks
Hey everyone, To make them easier to access, I converted the Elluminate session recordings [1] for the recent Glance and Neutron integration deep dives into regular videos and put them up on YouTube: oVirt / Glance Integration Deep Dive: http://www.youtube.com/watch?v=_Nyi1xyiQnY

Re: [Users] centos6.3 i can not create snapshot when vm is runing

2013-05-22 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: bigclouds bigclo...@163.com To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, May 22, 2013 3:26:23 AM Subject: [Users] centos6.3 i can not create snapshot when vm is runing hi, if ovirt all-in-one ISO support snapshot when vm is runing I believe that this feature

Re: [Users] Configure local storage: VDSM error: General Exception

2013-02-18 Thread Jason Brooks
On 02/18/2013 02:43 PM, Dennis Böck wrote: Dear oVirt-User-list, I tried to set up local storage on a Fedora 18 Host with oVirt 3.2 but after clicking okay in the configure local storage window, I receive the error message: The error message for connection /festplatte1/vms returned by VDSM

Re: [Users] ovirt 3.2 Alpha - invalid packages

2012-12-18 Thread Jason Brooks
snip ovirt-host-deploy-java-0.0.0-0.0.master.20121212.gitd74f690.fc18.noarch: [Errno 256] No more mirrors to try. Anyone? snip Winfried, per the rest of this thread - was this resolved for you? I had this same issue today. There are no ovirt-host-* rpms in the 3.2 alpha repo.

Re: [Users] guest agent

2012-12-12 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Jonathan Horne jho...@skopos.us To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, December 12, 2012 10:39:40 AM Subject: [Users] guest agent i saw in another thread about ovirt-guest-agent, but this is the first i have seen of anything about this. i would like to

Re: [Users] Testing ovirt all in one on F18 gives error on DB creation

2012-12-12 Thread Jason Brooks
3) Installation failure probably caused by tuned-adm error under /var/log/ovirt-engine/host-deploy ovirt-20121205170118-f18aio.localdomain.local.log 2012-12-05 17:01:18 DEBUG otopi.plugins.ovirt_host_deploy.tune.tuned plugin.execute:393 execute-output: ('/sbin/tuned-adm',

Re: [Users] Testing ovirt all in one on F18 gives error on DB creation

2012-12-12 Thread Jason Brooks
the same if I run from command line: /sbin/tuned-adm profile virtual-host I was having this same issue w/ F18 w/ all updates applied and ovirt 3.2 from the new 3.2-alpha repo. I did a yum downgrade tuned and the install completed successfully. Now I just have to figure

Re: [Users] Installing ovirt-nightly problems

2012-11-02 Thread Jason Brooks
On 11/02/2012 05:24 AM, Joop wrote: Since I had some problems getting bonding working correctly in my ovirt-3.1 test installation I decide to start all over with a clean install and try the nightly, the webcast about bonding is using a nightly. That didn't go to well :-( What I did: - install

Re: [Users] mozilla-xpi for Ubuntu

2012-11-02 Thread Jason Brooks
On 10/22/2012 02:14 PM, Mario Giammarco wrote: Jason Brooks jbrooks@... writes: This is the repo I set up to feed the ppa: https://github.com/jasonbrooks/spice-xpi-ppa Cannot compile. Missing typelib.py. It is in a different path in firefox-dev package. So I fix the path but now it misses

Re: [Users] ovirt-iso-uploader cannot upload iso image

2012-10-29 Thread Jason Brooks
On 10/29/2012 10:24 AM, sirin wrote: Hi all, ~]# engine-iso-uploader list Please provide the REST API password for the admin@internal oVirt Engine user (CTRL+D to abort): ERROR: [ERROR]::ca_file (CA certificate) must be specified for SSL connection. INFO: Use the -h option to see usage This

[Users] oVirt at LinuxCon Europe Next Week

2012-10-29 Thread Jason Brooks
LinuxCon Europe 2012 is taking place next week in Barcelona, Spain, alongside a cluster of related workshops and summits, several of which will focus on the oVirt Project. If you are planning on attending LinuxCon Europe next week, it should provide a great opportunity to connect with other

Re: [Users] ovirt-iso-uploader cannot upload iso image

2012-10-29 Thread Jason Brooks
On 10/29/2012 12:46 PM, Jason Brooks wrote: On 10/29/2012 10:24 AM, sirin wrote: Hi all, ~]# engine-iso-uploader list Please provide the REST API password for the admin@internal oVirt Engine user (CTRL+D to abort): ERROR: [ERROR]::ca_file (CA certificate) must be specified for SSL connection

Re: [Users] oVirt-Live-0.7.iso - beta version Oct 23th 2012

2012-10-24 Thread Jason Brooks
On 10/23/2012 04:38 PM, Moran Goldboim wrote: On 10/24/2012 12:11 AM, Jason Brooks wrote: On 10/23/2012 02:14 PM, Moran Goldboim wrote: === oVirt-Live-0.7.iso - beta version Oct 23th 2012 === wiki: http://wiki.ovirt.org/wiki/OVirt_Live Download [http://ovirt.org/releases/3.1/tools

Re: [Users] oVirt-Live-0.7.iso - beta version Oct 23th 2012

2012-10-23 Thread Jason Brooks
On 10/23/2012 02:14 PM, Moran Goldboim wrote: === oVirt-Live-0.7.iso - beta version Oct 23th 2012 === wiki: http://wiki.ovirt.org/wiki/OVirt_Live Download [http://ovirt.org/releases/3.1/tools/oVirt-Live-0.7.iso download oVirt-Live-0.7.iso] Cool, I'll check it out. Might be worth

Re: [Users] Problem with all-in-one plugin installer

2012-10-19 Thread Jason Brooks
On Fri 19 Oct 2012 08:47:36 AM PDT, Alon Bar-Lev wrote: - Original Message - From: Dan Kulinski dan.kulin...@globalgeophysical.com To: users@ovirt.org Sent: Friday, October 19, 2012 5:40:37 PM Subject: [Users] Problem with all-in-one plugin installer I have setup a fresh Fedora

Re: [Users] Problem with all-in-one plugin installer

2012-10-19 Thread Jason Brooks
On Fri 19 Oct 2012 10:48:01 AM PDT, Dan Kulinski wrote: I missed the email about using ovirt in the Fedora directories. I didn't realize this was there as I was following a blog article which stated using the ovirt repos. I am reinstalling Fedora and will use the original repos. Dan, the

Re: [Users] mozilla-xpi for Ubuntu

2012-10-17 Thread Jason Brooks
On 10/17/2012 12:11 PM, Andrew Cathrow wrote: Ideally this should be included in the core distro. It's worth adding your input to the request in launchpad [1] to help the distro maintainers prioritize it. Jason created a PPA that's reference in the bug that I'm sure still works. spice-xpi is

Re: [Users] call for suggests on oVirt authentication back-end (directory service, etc.)

2012-10-10 Thread Jason Brooks
On 10/09/2012 06:56 AM, Alan Johnson wrote: Thanks to Tim Hildred, I found out about the need to have a directory server. Before I embark on this path, I thought I could ping the community to get a since for what is common, easy, and/or available to best suit our wants. First, what's the

Re: [Users] Is there a way to force remove a host?

2012-09-24 Thread Jason Brooks
On Mon 24 Sep 2012 01:24:44 PM PDT, Itamar Heim wrote: On 09/24/2012 08:49 PM, Dominic Kaiser wrote: This conversation is fine but if I want to force remove no matter what I should be able to from the GUI. The nodes are no longer available I want to get rid of them ovirt does not let me. I

Re: [Users] Is there a way to force remove a host?

2012-09-24 Thread Jason Brooks
On Mon 24 Sep 2012 02:55:54 PM PDT, Itamar Heim wrote: On 09/24/2012 11:53 PM, Jason Brooks wrote: On Mon 24 Sep 2012 01:24:44 PM PDT, Itamar Heim wrote: On 09/24/2012 08:49 PM, Dominic Kaiser wrote: This conversation is fine but if I want to force remove no matter what I should be able

Re: [Users] Problem with creating a glusterfs volume

2012-09-21 Thread Jason Brooks
On 09/21/2012 08:09 AM, Dominic Kaiser wrote: I can mount to another computer with this command: mount -o mountproto=tcp,vers=3 -t nfs gfs1.bostonvineyard.org:/data /home/administrator/test I notice that in your previous message, citing the mount that didn't work, you were mounting :/export,

Re: [Users] Problem with creating a glusterfs volume

2012-09-21 Thread Jason Brooks
that the gluster nfs server only supports tcp. On my setup, I've edited /etc/nfsmount.conf with Defaultvers=3, Nfsvers=3, and Defaultproto=tcp Dk On Sep 21, 2012 6:36 PM, Jason Brooks jbro...@redhat.com mailto:jbro...@redhat.com wrote: On 09/21/2012 08:09 AM, Dominic Kaiser wrote: I can mount

Re: [Users] oVirt Project - YouTube Channel

2012-09-11 Thread Jason Brooks
On 09/11/2012 08:59 AM, Dave Neary wrote: Thanks Daniel! On 09/11/2012 09:06 AM, Daniel Erez wrote: I've created a new YouTube channel for oVirt project and uploaded the first demo Screencast - Clone a VM From a Snapshot. Nice work on the video! It goes nicely with the videos that Jason

Re: [Users] Problem with creating a glusterfs volume

2012-09-05 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Dominic Kaiser domi...@bostonvineyard.org To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, September 5, 2012 11:20:31 AM Subject: [Users] Problem with creating a glusterfs volume So I have a problem creating glusterfs volumes. Here is the install: 1. Ovirt

Re: [Users] ovirt node NFS

2012-08-28 Thread Jason Brooks
On 08/28/2012 01:30 PM, Dave Neary wrote: Hi, On 08/28/2012 08:17 AM, Nicholas Kesick wrote: There is an open Bugzilla about the issue (will try to find the number), but AFAIK there has not been a kernel update that has been pushed that resolves the issue, and thus no rebuild ovirt-node. It's

Re: [Users] Install of oVirt 3.1

2012-08-15 Thread Jason Brooks
I just hit this issue while trying out oVirt on Google Compute Engine (I'm testing Gluster stuff only, so it doesn't matter that the GCE hosts are VMs). GCE offers CentOS as one of its VM image options, and selinux is disabled in their CentOS images. For the sake of posterity, I got around

[Users] Issues with NFS domains and kernel-3.5.0-2.f17

2012-08-07 Thread Jason Brooks
Hi all-- Is anyone else running ovirt hosts on fedora kernel version 3.5.0-2.f17? That's the current fedora kernel, and I'm finding that nfs domain cannot attach with that kernel running: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=845660. I'm working around the issue by running the previous

Re: [Users] share nfs export volume

2012-08-07 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Jacob Wyatt jwy...@ggc.edu To: users@ovirt.org Sent: Tuesday, August 7, 2012 11:02:33 AM Subject: [Users] share nfs export volume Anyone know if I can share an nfs export volume between two discrete ovirt installations? I'm migrating VMs from a 3.0

Re: [Users] Looking for help: Demo videos

2012-08-04 Thread Jason Brooks
Hey everyone: I've made a screencast of creating VMs in oVirt 3.1: http://www.youtube.com/watch?v=C4gayV6dYK4 I wrote a blog post about the tools and process I used: http://blog.jebpages.com/archives/screencasting-ovirt/ Now that I have the process down (and my oVirt 3.1 rig in shape), I'll

Re: [Users] Live snapshots. About how far off is it?

2012-08-03 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Karli Sjöberg karli.sjob...@slu.se To: users@oVirt.org users@ovirt.org Sent: Friday, August 3, 2012 4:34:11 AM Subject: [Users] Live snapshots. About how far off is it? Hi, the subject says it all really. I´ve been setting up oVirt-3.1 and absolutely

Re: [Users] Wondering about updating ovirt from 3.0 to 3.1

2012-07-25 Thread Jason Brooks
On Wed 25 Jul 2012 12:35:41 AM PDT, Ofer Schreiber wrote: - Original Message - - Original Message - - Original Message - From: Steve Gordon sgor...@redhat.com To: Jason Brooks jbro...@redhat.com Cc: Ofer Schreiber oschr...@redhat.com, users@ovirt.org Sent

Re: [Users] Wondering about updating ovirt from 3.0 to 3.1

2012-07-24 Thread Jason Brooks
What's the most sane upgrade advice we can offer to oVirt 3.0 users? Jason the sane upgrade path (nothing is sane in Fedora 16 to Fedora 17 upgrade): 1. run engine-cleanup, do not drop DB 2. remove all ovirt-engine rpms (including the JBoss one) - please not that this will remove the

Re: [Users] Wondering about updating ovirt from 3.0 to 3.1

2012-07-24 Thread Jason Brooks
- Original Message - From: Steve Gordon sgor...@redhat.com To: Jason Brooks jbro...@redhat.com Cc: Ofer Schreiber oschr...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Tuesday, July 24, 2012 8:01:05 PM Subject: Re: [Users] Wondering about updating ovirt from 3.0 to 3.1 - Original

Re: [Users] Wondering about updating ovirt from 3.0 to 3.1

2012-07-23 Thread Jason Brooks
Director of Operations cell: 617-230-1412 fax: 617-252-0238 email: domi...@bostonvineyard.org mailto:domi...@bostonvineyard.org ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users -- Jason Brooks Media Communications

Re: [Users] On oVirt 3.1, Fedora 16 and 17 hang at boot

2012-06-21 Thread Jason Brooks
one problem: After created a vm,after a while,trying to get info or shutdown the vm,the vm will be not responding. I have no idea whether the two problems are relative. On 06/21/2012 12:38 AM, Jason Brooks wrote: Hi everyone, I'm testing oVirt 3.1 with a few different VM types, and I'm

Re: [Users] On oVirt 3.1, Fedora 16 and 17 hang at boot

2012-06-21 Thread Jason Brooks
On 06/21/2012 08:41 AM, Robert Middleswarth wrote: On 06/21/2012 11:37 AM, Jason Brooks wrote: On 06/20/2012 11:18 PM, Itamar Heim wrote: On 06/21/2012 06:35 AM, Bing Bu Cao wrote: Hi,everyone I have also met this problem recently,but I was just using vdsm to create a vm and boot

  1   2   >