Re: [ovirt-users] Possible python api bug on api.clusters.list

2014-11-21 Thread Juan Hernandez
On 11/21/2014 10:37 AM, Amedeo Salvati wrote: Hello, before opening a new bug, I'm asking here if somebody could let me know if this is a bug or there are other ways to obtain clusters list... on python script I retrieve cluster list by using: clulist = api.clusters.list( datacenter= +

Re: [ovirt-users] Integration of ovirt-engine GUI with the CLI

2014-11-07 Thread Juan Hernandez
On 11/07/2014 09:25 AM, Sven Kieske wrote: On 07/11/14 03:46, Nikita Kodkani wrote: Rhevmcommand is written in bash script, which internally calls REST api using curl. Why don't you call the rest api directly from php? That would certainly be the best way. I would also suggest to

Re: [ovirt-users] Add multiple files to a VM via cloud-init

2014-11-06 Thread Juan Hernandez
On 11/06/2014 11:06 AM, Branimir Pejakovic wrote: On Mon, Nov 3, 2014 at 8:52 PM, Branimir Pejakovic branim...@gmail.com mailto:branim...@gmail.com wrote: On Fri, Oct 31, 2014 at 11:00 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 10/31

Re: [ovirt-users] Add multiple files to a VM via cloud-init

2014-11-03 Thread Juan Hernandez
On 11/02/2014 03:37 PM, Amedeo Salvati wrote: Hi Juan, this means that example of python code on http://www.ovirt.org/Features/Cloud-Init_Integration that I wrote some months ago against v3.4 could be changed by encoding the content on base64? at this time of this writing I haven't v3.5

Re: [ovirt-users] Add multiple files to a VM via cloud-init

2014-10-31 Thread Juan Hernandez
On 10/31/2014 06:47 PM, Branimir Pejakovic wrote: On Thu, Oct 30, 2014 at 12:52 PM, Branimir Pejakovic branim...@gmail.com mailto:branim...@gmail.com wrote: On Thu, Oct 30, 2014 at 12:39 PM, Shahar Havivi shah...@redhat.com mailto:shah...@redhat.com wrote: On

Re: [ovirt-users] Run once in a mode or not

2014-10-29 Thread Juan Hernandez
On 10/29/2014 08:19 AM, Omer Frenkel wrote: - Original Message - From: Shanil S xielessha...@gmail.com To: users@ovirt.org, Juan Hernandez jhern...@redhat.com Sent: Wednesday, October 29, 2014 7:16:50 AM Subject: [ovirt-users] Run once in a mode or not Hi, Is there any api

Re: [ovirt-users] python floppy in RunOnce mode

2014-10-27 Thread Juan Hernandez
On 10/24/2014 04:08 PM, Giulio Casella wrote: Il 23/10/2014 20:59, Juan Hernandez ha scritto: On 10/23/2014 09:40 AM, Giulio Casella wrote: Hi, I'm trying to boot a vm with non persistent floppy using python ovirt sdk (the RunOnce way in administrator portal), but guest OS can't see floppy

Re: [ovirt-users] Template Clone/Independent vs Thin/Dependent

2014-10-23 Thread Juan Hernandez
the results? On Wed, Oct 22, 2014 at 7:26 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 10/22/2014 09:38 AM, Shanil S wrote: Hi, I am using the ovirt 3.5 and when i create VM from the template through Ovirt web portal, it displays

Re: [ovirt-users] Change password using ovrt api is not working

2014-10-23 Thread Juan Hernandez
to root On Wed, Oct 22, 2014 at 7:51 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 10/22/2014 07:31 AM, Shanil S wrote: Hi, Currently i have updated the ovirt version to 3.5 and after that the reset password using api is not working

Re: [ovirt-users] python floppy in RunOnce mode

2014-10-23 Thread Juan Hernandez
On 10/23/2014 09:40 AM, Giulio Casella wrote: Hi, I'm trying to boot a vm with non persistent floppy using python ovirt sdk (the RunOnce way in administrator portal), but guest OS can't see floppy drive. The ultimate goal is to deploy floppy with sysprep unattend.xml file for windows 7

Re: [ovirt-users] Template Clone/Independent vs Thin/Dependent

2014-10-22 Thread Juan Hernandez
On 10/22/2014 09:38 AM, Shanil S wrote: Hi, I am using the ovirt 3.5 and when i create VM from the template through Ovirt web portal, it displays Template is Clone/Independentbut with the same template When i create through REST API, it shows Thin/Dependent... I Found one email

Re: [ovirt-users] 3.5 /api failure

2014-10-20 Thread Juan Hernandez
On 10/20/2014 01:08 PM, Kapetanakis Giannis wrote: After upgrading to 3.5 today I cannot access /api/ on engine server. Apart from that everything else works ok G Check the following: * What version of the fop package is installed? # rpm -q fop * Does the /usr/share/java/fop.jar file

Re: [ovirt-users] 3.5 /api failure

2014-10-20 Thread Juan Hernandez
On 10/20/2014 03:46 PM, Finstrle, Ludek wrote: Kapetanakis Giannis píše v Po 20. 10. 2014 v 14:08 +0300: After upgrading to 3.5 today I cannot access /api/ on engine server. Apart from that everything else works ok That's strange I have exactly the same error on engine during

Re: [ovirt-users] async vm start (python)

2014-10-15 Thread Juan Hernandez
suitable for sync tasks. Maybe I should submit a feature request... Yes, a RFE makes sense, please open it. Il 14/10/2014 16:53, Juan Hernandez ha scritto: On 10/14/2014 01:04 PM, Giulio Casella wrote: Hi everybody, I'm trying to start a VM (using python sdk) asynchronously, but I obtain

Re: [ovirt-users] async vm start (python)

2014-10-14 Thread Juan Hernandez
On 10/14/2014 01:04 PM, Giulio Casella wrote: Hi everybody, I'm trying to start a VM (using python sdk) asynchronously, but I obtain synchronous behaviour. The engine is RHEV-M version 3.4.1-0.31.el6ev. Here a snippet of code: -

Re: [ovirt-users] ovirt-shell

2014-10-03 Thread Juan Hernandez
On 10/03/2014 02:45 PM, Koen Vanoppen wrote: Dear all, I wanted to connected to the ovirt-shell; But I get following error: The host name ovirt.brusselsairport.aero http://ovirt.brusselsairport.aero contained in the URL doesn't match any of the names in the server certificate. This

Re: [ovirt-users] Error while using REST API with Ovirt

2014-09-23 Thread Juan Hernandez
with the preparation of the template. From:Juan Hernandez jhern...@redhat.com To:Chandrahasa S chandrahas...@tcs.com Cc:Agarwal Ruchita agarwal.ruch...@tcs.com, users@ovirt.org Date:09/23/2014 06:58 PM Subject:Re: [ovirt-users] Error while using REST

Re: [ovirt-users] Error while using REST API with Ovirt

2014-09-18 Thread Juan Hernandez
On 09/18/2014 08:18 AM, Chandrahasa S wrote: Dear Experts. We are Integrating our internal cloud portal with Ovirt / RHEVM version 3.4. We are integrating our internal cloud with Ovirt / RHEVM. VM template created using cloud init. Through REST API Nippet while codes passes command to

Re: [ovirt-users] Passing custom script to cloud init using api

2014-09-16 Thread Juan Hernandez
. On Thu, Sep 11, 2014 at 6:16 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 09/11/2014 12:51 PM, Shanil S wrote: Hi Juan, Also, i tried the following custom script from the ovirt panel and its working #cloud-config

Re: [ovirt-users] Passing custom script to cloud init using api

2014-09-11 Thread Juan Hernandez
:07 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 09/10/2014 06:44 AM, Shanil S wrote: Hi Juan, What i am planning to do is to make work the following script #cloud-config # phone_home: if this dictionary is present

Re: [ovirt-users] Passing custom script to cloud init using api

2014-09-11 Thread Juan Hernandez
/vm /action -- Regards Shanil On Thu, Sep 11, 2014 at 1:48 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 09/11/2014 06:54 AM, Shanil S wrote: Hi Juan, It seems the it doesn't

Re: [ovirt-users] Un-suspend the server

2014-09-10 Thread Juan Hernandez
On 09/10/2014 09:21 AM, Shanil S wrote: Hi, I have found that there is an api function to suspend the server but couldn't find out any methods to unsuspend it ? or can we use the same start function to un-suspend the server ? Use start, without parameters. -- Dirección Comercial: C/Jose

Re: [ovirt-users] Passing custom script to cloud init using api

2014-09-05 Thread Juan Hernandez
of the engine and also if/when we eventually fix the bug. Please remember to update the wiki with your feedback: http://www.ovirt.org/REST-Api#How_can_I_run_a_custom_script_using_cloud-init.3F On Thu, Sep 4, 2014 at 3:02 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote

Re: [ovirt-users] Passing custom script to cloud init using api

2014-09-05 Thread Juan Hernandez
On 09/05/2014 10:46 AM, Sven Kieske wrote: Am 05.09.2014 10:27, schrieb Juan Hernandez: Trying to make an example for this I discovered that the custom_script element is currently ignored if the cloud_init element is present. Instead we are taking the content of the first file element from

Re: [ovirt-users] Passing custom script to cloud init using api

2014-09-05 Thread Juan Hernandez
the problem is probably in cloud-init itself, and we will need someone with more knowledge of cloud-init to debug it. Don't forget to umount the file when finished: # umount /mnt On Fri, Sep 5, 2014 at 3:00 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 09/05

Re: [ovirt-users] Passing custom script to cloud init using api

2014-09-04 Thread Juan Hernandez
On Tue, Sep 2, 2014 at 3:02 PM, Shanil S xielessha...@gmail.com mailto:xielessha...@gmail.com wrote: Hi Juan, Thanks for the solution. -- Regards Shanil On Tue, Sep 2, 2014 at 2:59 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com

Re: [ovirt-users] Passing custom script to cloud init using api

2014-09-04 Thread Juan Hernandez
if you can test it, and once it works update the wiki with the correct instructions: http://www.ovirt.org/REST-Api#How_can_I_run_a_custom_script_using_cloud-init.3F On Thu, Sep 4, 2014 at 1:56 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 09/04/2014 06:29 AM

Re: [ovirt-users] Start VM function using ovirt api

2014-09-03 Thread Juan Hernandez
On 09/03/2014 10:12 AM, Shanil S wrote: Hi All, We are using the /api/vm/ID/start function to start the virtual machine but it seems the vm is start in the run once mode. We want to start the vm in the Run mode rather than the run once, How can we do this ? Is there any other option to

Re: [ovirt-users] Passing custom script to cloud init using api

2014-09-02 Thread Juan Hernandez
On 09/02/2014 05:46 AM, Shanil S wrote: Hi All, From the ovirt admin panel, there is an option to give the custom script in the cloud init ( Run Once- cloud init- Custom script ). Is there any ways to pass the custom script to cloud init using the rest api ? The custom script should go

Re: [ovirt-users] Real time network usages and IO usages of VM

2014-08-29 Thread Juan Hernandez
On 08/29/2014 07:08 AM, Shanil S wrote: Hi All, Is there any api methods to get the real time network usages and IO usages os of each vm ? I tried it by using api/vms/$id/statistics but its not getting the network and IO usages. Is it possible to get these details using the api calls ? --

Re: [ovirt-users] Unable to assign profile to the nic

2014-08-29 Thread Juan Hernandez
at 3:23 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 08/28/2014 10:31 AM, Shanil S wrote: Hi All, I am unable to assign the profile using the ovirt api code, the following xml code is used for creating the nic nic

Re: [ovirt-users] VM second netowork not Comeup

2014-08-29 Thread Juan Hernandez
On 08/29/2014 05:30 AM, Shanil S wrote: Hi Dan, Please ignore the previous screenshot and check this. -- Regards Shanil On Fri, Aug 29, 2014 at 8:49 AM, Shanil S xielessha...@gmail.com mailto:xielessha...@gmail.com wrote: Hi Dan, I have attached the screenshot of the

Re: [ovirt-users] Guest reboot feature using REST API

2014-08-29 Thread Juan Hernandez
On 08/29/2014 12:09 PM, Shanil S wrote: Hi All, It is found that there is a function like guest reboot ( http://www.ovirt.org/Features/Guest_Reboot ) Is there any rest api function for doing this guest reboot ? currently i found only one function for reboot (/api/vms/id/reboot). We are

Re: [ovirt-users] VM second netowork not Comeup

2014-08-29 Thread Juan Hernandez
/cloud_init /initialization /vm /action -- Regards Shanil On Fri, Aug 29, 2014 at 2:15 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 08/29/2014 05:30 AM, Shanil S wrote

Re: [ovirt-users] Unable to assign profile to the nic

2014-08-28 Thread Juan Hernandez
On 08/28/2014 10:31 AM, Shanil S wrote: Hi All, I am unable to assign the profile using the ovirt api code, the following xml code is used for creating the nic nic interfacevirtio/interface nameeth0/name boot_protocolstatic/boot_protocol mac

Re: [ovirt-users] Ovirt api function

2014-08-22 Thread Juan Hernandez
that you want to preserve, it may be easier and faster (specially if you are using templates) to remove it and create a new one. -- Regards Shanil On Thu, Aug 21, 2014 at 4:55 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 08/20/2014 12:42 PM, Shanil S

Re: [ovirt-users] Ovirt api function

2014-08-22 Thread Juan Hernandez
, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 08/20/2014 12:42 PM, Shanil S wrote: Hi, I would like to create the following functions using the ovirt api

Re: [ovirt-users] Documentation of cloud-init

2014-07-25 Thread Juan Hernandez
On 07/25/2014 12:59 PM, Amedeo Salvati wrote: Hy guys, after some headache I was able to use cloud-init via python-sdk (thanks to Juan), and I hope no one will fight anymore with them :D, so if you want I think it's better to document with a simple example it's use on web page available at:

Re: [ovirt-users] cloud-init options under python-sdk

2014-07-23 Thread Juan Hernandez
regards a Da: Juan Hernandez jhern...@redhat.com A: Amedeo Salvati ame...@oscert.net, users@ovirt.org Cc: Data: Tue, 22 Jul 2014 15:32:45 +0200 Oggetto: Re: [ovirt-users] cloud-init options under python-sdk On 07/22/2014 02:55 PM, Amedeo Salvati wrote: hi Juan|guys, thanks

Re: [ovirt-users] cloud-init options under python-sdk

2014-07-22 Thread Juan Hernandez
On 07/22/2014 11:48 AM, Amedeo Salvati wrote: hello guys! I'm writing some python code to start VMs, and based on operating system (at this moment centos6 nad centos7), I would like to use cloud-init options (available on web ui at run-once) to start them and resetting root password, change

Re: [ovirt-users] cloud-init options under python-sdk

2014-07-22 Thread Juan Hernandez
/my.img /mnt # find /mnt ... # umount /mnt Da: Juan Hernandez jhern...@redhat.com A: Amedeo Salvati ame...@oscert.net, users@ovirt.org Cc: Data: Tue, 22 Jul 2014 12:21:01 +0200 Oggetto: Re: [ovirt-users] cloud-init options under python-sdk On 07/22/2014 11:48 AM, Amedeo Salvati wrote

Re: [ovirt-users] ovirt-shell

2014-07-10 Thread Juan Hernandez
On 07/10/2014 04:07 PM, Steve Kilduff wrote: Hi All, Trying to add a nic to a vm with a specific mac address. [oVirt shell (connected)]# add nic --vm-identifier ov31 --network-name backend --name eth4 --mac-address HH:HH:EE:HH:HH:01 ERROR =

Re: [ovirt-users] ovirt-shell

2014-07-10 Thread Juan Hernandez
On 07/10/2014 05:07 PM, Sven Kieske wrote: Well there is no guide on the web which I'm aware of. But to my experience, scripting the shell has it's limitations you might want to try the python sdk, which is more useful or if you need some webapp anyway use the rest api. you could also script

Re: [ovirt-users] ovirt-shell

2014-07-10 Thread Juan Hernandez
On 07/10/2014 05:28 PM, Juan Hernandez wrote: On 07/10/2014 05:07 PM, Sven Kieske wrote: Well there is no guide on the web which I'm aware of. But to my experience, scripting the shell has it's limitations you might want to try the python sdk, which is more useful or if you need some webapp

Re: [ovirt-users] Ovirt Python library is getting error

2014-07-02 Thread Juan Hernandez
On 07/02/2014 10:37 AM, Shahar Havivi wrote: On 02.07.14 10:18, Shanil S wrote: Hi Shahar, Hi, I just tested your code and it works fine for me. You can try first to put the url in a web browser and you will be prompt for username and password. Try that first and see if all the parameters

Re: [ovirt-users] Issues in IP Assigning using API

2014-07-02 Thread Juan Hernandez
On 07/02/2014 11:36 AM, Shanil S wrote: Hi Shahar, Okay.. So, what we have to do for this ? will it not work ? -- Regards Shanil Currently the bug is targeted for 3.5.0, so it won't be fixed for you till we release 3.5.0 and you upgrade. Do you need the fix in a previous version?

Re: [ovirt-users] Issues in IP Assigning using API

2014-07-02 Thread Juan Hernandez
it to /usr/share/java/ovirt-engine/restapi-types.jar (after making a backup of the original, then restart the engine. On Wed, Jul 2, 2014 at 3:09 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 07/02/2014 11:36 AM, Shanil S wrote: Hi Shahar, Okay

Re: [ovirt-users] Issues in IP Assigning using API

2014-07-02 Thread Juan Hernandez
On 07/02/2014 01:11 PM, Shanil S wrote: Hi Juan, If it is possible to include in 3.4.3 could please add it ? -- Regards Shanil Ok, I'm backporting it, I think it will be included. On Wed, Jul 2, 2014 at 4:17 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote

Re: [ovirt-users] python-sdk: attach disk snapshot to another virtual machine

2014-06-13 Thread Juan Hernandez
On 06/13/2014 10:43 AM, Michael Ablassmeier wrote: hi guys, according to an commit in Oct. 2013 there was a patch added to the SDK which allows to attach an existing snapshot to a virtual machine: commit 72e67dd5406f3c193234697ce88d92dbe64759d7 Author: Michael pasternak

Re: [ovirt-users] Ovirt Python SDK adding a directlun

2014-05-09 Thread Juan Hernandez
domain, only the storage connection. This should work correctly, but I guess that either the GUI or the backend aren't completely prepared for this. I'm checking. On 8 May 2014, at 18:05, Juan Hernandez jhern...@redhat.com wrote: On 05/08/2014 05:04 PM, Gary Lloyd wrote: We are working

Re: [ovirt-users] Ovirt Python SDK adding a directlun

2014-05-09 Thread Juan Hernandez
On 05/09/2014 10:31 AM, Juan Hernandez wrote: On 05/08/2014 11:37 PM, Gary Lloyd wrote: When I add direct Luns this way the size shows as 1 on the GUI and 0 when called from the rest api. All the other items mentioned are not present. Thanks Ah, I understand. This is probably related

Re: [ovirt-users] Attaching storage to VM via JSON REST

2014-05-08 Thread Juan Hernandez
On 05/08/2014 08:30 AM, Gadi Ickowicz wrote: I have no experience using JSON myself (I use XML when using REST), however, note that the storage_domain is a list of ids, inside of a storage_domains object. Maybe try to send a request formatted like that? Juan - any other insights? Gadi

Re: [ovirt-users] Attaching storage to VM via JSON REST

2014-05-08 Thread Juan Hernandez
? Am 08.05.2014 11:34, schrieb Juan Hernandez: When adding a disk to a VM both a single domain storage and a list of storage domains are accepted. The JSON representation is the following: storage_domain: { id: 6fbee79d-5b71-48c1-b86c-ee9755a46013 } Note that name isn't accepted here

Re: [ovirt-users] Reg: Could not able to collect VCPU details for VMs

2014-05-08 Thread Juan Hernandez
On 05/08/2014 04:48 PM, Rathidevi wrote: Hi Users, I am using *ovirt* package for RHEV development. I can able collect the ipaddress, os, status and name of the virtual machines. But i want the CPU details of all VMs. I tried this below method but i stil can not get cpu informations. I

Re: [ovirt-users] Ovirt Python SDK adding a directlun

2014-05-08 Thread Juan Hernandez
On 05/08/2014 05:04 PM, Gary Lloyd wrote: We are working on a script so that we can create an ISCSI LUN on our SAN and then directly assign it to a vm. We have been able to get it to work but with one small annoyance. I can't figure out how to populate size,serial,vendor_id and product_id

Re: [ovirt-users] Problem to spice connect without portal

2014-05-05 Thread Juan Hernandez
On 05/02/2014 10:15 AM, Jean-Pierre WEISS wrote: Hi, I've tried to follow the procedure How to Connect to SPICE Console Without Portal (http://www.ovirt.org/How_to_Connect_to_SPICE_Console_Without_Portal) on a Fedora 20 client. I can get into the ovirt-shell : - ovirt-shell -c -A

Re: [ovirt-users] REST-API connection limit / SSL read timeout?

2014-04-28 Thread Juan Hernandez
, Juan Hernandez wrote: Hello, We are having some trouble with the Nagios plugin for oVirt. From time to time it stops working and it isn't able to connect to the engine. The error that we get apparently indicates a failure to read the file where the session cookie is stored: RHEV CRITICAL

Re: [ovirt-users] Disable auth basic in API

2014-04-14 Thread Juan Hernandez
On 04/11/2014 11:28 PM, Jose Manuel Marquez Alhambra wrote: Hi, I’m testing a connection broker that uses oVirt's API. At the moment, the connection broker doesn’t work because it doesn’t send the basic authentication to oVirt's API. I contacted the developers and they're investigating

Re: [Users] CLI Command

2014-04-07 Thread Juan Hernandez
On 04/07/2014 03:52 PM, Michal Skrivanek wrote: On Mar 31, 2014, at 15:11 , Maurice James midnightst...@msn.com wrote: what is the command to change the console protocol from vnc to spice via the shell? you need to edit the VM and change it's display, pretty much the same way as any

Re: [Users] Failure to connect to engine with Nagios

2014-04-07 Thread Juan Hernandez
On 04/07/2014 07:49 PM, René Koch wrote: Hi Juan, On 04/07/2014 07:27 PM, Juan Hernandez wrote: Hello, We are having some trouble with the Nagios plugin for oVirt. From time to time it stops working and it isn't able to connect to the engine. The error that we get apparently indicates

Re: [Users] run once via ovirt-shell 3.3?

2014-03-25 Thread Juan Hernandez
On 03/24/2014 05:40 PM, Sven Kieske wrote: thanks for pointing me in the right direction! Bonusquestion: Is it possible to use shell variables or to pipe them somehow for script usage? What I found in the wiki seems not to work ( ${VAR} )? It isn't possible to use shell variables from

Re: [Users] run once via ovirt-shell 3.3?

2014-03-24 Thread Juan Hernandez
On 03/24/2014 11:18 AM, Sven Kieske wrote: Hi, I'm just trying to figure out how to use run-once via shell.. [oVirt shell (connected)]# action vm vm_name start --run-once does not work, and there is no help for action vm start.. Does anybody have an idea on how to use run once via

Re: [Users] run once via ovirt-shell 3.3?

2014-03-24 Thread Juan Hernandez
-cloud_init-hostname, but actually it should be --vm-initialization-cloud_init-host-address. Typing that manually should work. I opened the following bug to track this issue: https://bugzilla.redhat.com/1080033 Am 24.03.2014 14:56, schrieb Juan Hernandez: On 03/24/2014 11:18 AM, Sven Kieske wrote

Re: [Users] API read-only access / roles

2014-02-22 Thread Juan Hernandez
On 02/20/2014 04:51 PM, Itamar Heim wrote: On 02/20/2014 05:24 PM, Sven Kieske wrote: Hi, is nobody interested in this feature at all? it would be a huge security gain, while lowering the bars for having a read only user if this could get shipped with 3.4: we are very interested, but we

Re: [Users] Fwd: Sample code for setting NIC - CloudInit

2014-02-21 Thread Juan Hernandez
On 02/20/2014 08:42 PM, Greg Padgett wrote: On 02/20/2014 02:26 PM, Juan Hernandez wrote: On 02/20/2014 04:28 PM, Juan Hernandez wrote: On 02/20/2014 10:40 AM, Tejesh M wrote: I wrote this code to assign IP address to VM interface eth0, but not luck. Also, have attached debug log. I'm

Re: [Users] Fwd: Sample code for setting NIC - CloudInit

2014-02-21 Thread Juan Hernandez
java.lang.UnsupportedClassVersionError: org/ovirt/engine/sdk/Api at rhvm.callAPI(rhvm.java:238) at rhvm.main(rhvm.java:278) On Fri, Feb 21, 2014 at 12:19 AM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 02/20/2014 05:56 PM, Tejesh M wrote: Ok

Re: [Users] Fwd: Sample code for setting NIC - CloudInit

2014-02-20 Thread Juan Hernandez
On 02/20/2014 10:40 AM, Tejesh M wrote: I wrote this code to assign IP address to VM interface eth0, but not luck. Also, have attached debug log. I'm attaching a complete examaple of how to do this. However, I think that setting the DNS information doesn't currently work. Apparently

Re: [Users] (no subject)

2014-02-20 Thread Juan Hernandez
On 02/20/2014 04:06 PM, Koen Vanoppen wrote: Thanx, for the answer. But he successfully created a ticket and received a number, but when he then starts the client again, as asked ( Connect to the client again (again, r-v will ask for the password in a pop-up window): ) He has to give a

Re: [Users] Fwd: Sample code for setting NIC - CloudInit

2014-02-20 Thread Juan Hernandez
On 02/20/2014 05:09 PM, Tejesh M wrote: I'm using rhevm 3.3 java sdk,which doesn't have NetworkConfiguration class. In that case you will have to use CloudInit.Network. That was an error in that version of the SDK, which will be fixed with the next release. On 20 Feb 2014 20:58, Juan

Re: [Users] Fwd: Sample code for setting NIC - CloudInit

2014-02-20 Thread Juan Hernandez
On 02/20/2014 05:56 PM, Tejesh M wrote: Ok. Will it take long time for that sdk to release? No, it should be released soon. Meanwhile you may want to use the latest ovirt 3.3 Java SDK, it is almost identical to the RHEV-M Jaa SDK. If you are using maven these are the coordinates of the

Re: [Users] Fwd: Sample code for setting NIC - CloudInit

2014-02-20 Thread Juan Hernandez
On 02/20/2014 04:28 PM, Juan Hernandez wrote: On 02/20/2014 10:40 AM, Tejesh M wrote: I wrote this code to assign IP address to VM interface eth0, but not luck. Also, have attached debug log. I'm attaching a complete examaple of how to do this. However, I think that setting the DNS

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-14 Thread Juan Hernandez
? Thanks Regards, Tejesh You are using the Run and New options, but you have to use the Run Once option. There, in Run Once is where we have cloud-init support in 3.3. On Thu, Feb 13, 2014 at 9:50 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 02/13/2014 05

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-14 Thread Juan Hernandez
On 02/14/2014 10:36 AM, Juan Hernandez wrote: On 02/14/2014 10:30 AM, Tejesh M wrote: Hi, There is no option in Initial Run to set root password other stuff. Have attached screenshots debug output. Is there any configuration needs to be done? or any cloud-init service needs to be started

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-14 Thread Juan Hernandez
support. On Fri, Feb 14, 2014 at 3:06 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 02/14/2014 10:30 AM, Tejesh M wrote: Hi, There is no option in Initial Run to set root password other stuff. Have attached screenshots debug

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-14 Thread Juan Hernandez
On 02/14/2014 12:27 PM, Tejesh M wrote: Here is the list: [root@rhevm ~]# rpm -qa 'rhevm*' rhevm-lib-3.3.0-0.46.el6ev.noarch rhevm-setup-3.3.0-0.46.el6ev.noarch rhevm-spice-client-x86-msi-3.3-8.el6_5.noarch rhevm-branding-rhev-3.3.0-1.5.el6ev.noarch rhevm-restapi-3.3.0-0.46.el6ev.noarch

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-14 Thread Juan Hernandez
correctly to the VM. Please try to find the options of the qemu-kvm command as I described in a previous mail. On Fri, Feb 14, 2014 at 5:09 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 02/14/2014 12:27 PM, Tejesh M wrote: Here is the list

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-14 Thread Juan Hernandez
to the VM you can just put the ISO domain in maintenance, just for testing this. What version of the hypervisor are you using? On Fri, Feb 14, 2014 at 6:54 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 02/14/2014 02:07 PM, Tejesh M wrote: Thanks, now i could

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-14 Thread Juan Hernandez
is the command line of the qemu-kvm process created when you start the VM. We will also probably need to look at the VDSM log file. It is in the hypervisor, in /var/log/vdsm/vdsm.log. On Fri, Feb 14, 2014 at 7:29 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 02

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-13 Thread Juan Hernandez
()); /*End Customize VM*/ Thanks Regards, Tejesh On Thu, Feb 13, 2014 at 2:26 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 02/13/2014 09:29 AM, Shahar Havivi wrote: On 13.02.14 00:59

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-13 Thread Juan Hernandez
).getStatus()); /*End Customize VM*/ Thanks Regards, Tejesh On Thu, Feb 13, 2014 at 2:26 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com wrote: On 02/13/2014 09:29 AM, Shahar Havivi wrote: On 13.02.14 00:59, Oved Ourfalli wrote: - Original

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-13 Thread Juan Hernandez
button, then click on the plus sign next to Initial Run, check the Cloud-Init box, and populate the fields you want. I have installed cloud-init package in RHEV-M also in Template. Please suggest. On Thu, Feb 13, 2014 at 7:31 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com wrote: On 02/13/2014 02

Re: [Users] [rhevm-api] Need help to Start and Stop VM using Java SDK

2014-02-12 Thread Juan Hernandez
); // Send the request to start the VM to the server: api.getVMs().get(vmName).start(actionData); On Tue, Feb 11, 2014 at 9:01 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 02/11/2014 04:16 PM, Itamar Heim wrote: On 02/11/2014 04:55 PM

Re: [Users] [rhevm-api] Need help to Start and Stop VM using Java SDK

2014-02-11 Thread Juan Hernandez
On 02/11/2014 04:16 PM, Itamar Heim wrote: On 02/11/2014 04:55 PM, Tejesh M wrote: Thanks for your fast response. But intelli sense is not listing vm.*start *function This is because you are using the VM class from the org.ovirt.engine.sdk.entities package, instead of from the

Re: [Users] Python SDK list vms slow, excessive cpu usage

2014-02-06 Thread Juan Hernandez
On 02/06/2014 11:00 AM, Itamar Heim wrote: On 02/06/2014 10:22 AM, Sven Kieske wrote: Hi, just curious, with the upcoming 3.4 release. was the binding updated? And did somebody test if the XML performance has gotten better with it? Am 17.12.2013 15:31, schrieb Michael Pasternak: This is

Re: [Users] Storage server

2014-02-06 Thread Juan Hernandez
On 02/06/2014 12:46 PM, Itamar Heim wrote: On 02/06/2014 12:43 PM, Koen Vanoppen wrote: Can I change the storagedomain ip from the ovirt-shell? Thanks in advance anything in the api should work from sdk and shell. while this falls in the storage domain, juan may know as well? In order

Re: [Users] novnc console button/ticket via REST-API?

2014-01-21 Thread Juan Hernandez
On 01/21/2014 12:22 PM, Michal Skrivanek wrote: On Jan 21, 2014, at 11:48 , Sven Kieske s.kie...@mittwald.de wrote: Hi, we are quite impressed of the novnc console option to get access to the vms. however, we want to implement our own userportal. So is it possible to create the novnc

Re: [Users] Problem adding an IPA server to oVirt

2014-01-21 Thread Juan Hernandez
On 01/21/2014 02:26 PM, Adam Litke wrote: On 21/01/14 12:49 +0100, Juan Hernandez wrote: On 01/20/2014 11:33 PM, Yair Zaslavsky wrote: Hi Adam, Looks like you have problems in running the Root DSE query. I would like you to try and troubleshoot by comparing this to the execution

Re: [Users] Register a disk image via oVirt REST api

2014-01-18 Thread Juan Hernandez
On 01/17/2014 11:28 PM, Itamar Heim wrote: On 01/16/2014 07:21 PM, Satya Vempati wrote: I have a disk image (i.e. a file) that I want to register as a disk using the REST API. The REST API works with existing disks, but does the API work with disk images? can you pleas explain what do you

Re: [Users] engine-iso-uploader -- REST API not usable?

2014-01-18 Thread Juan Hernandez
On 01/18/2014 07:49 PM, Ted Miller wrote: I ran into this problem when I tried to use engine-iso-uploader, but reading on the lists makes it sound like it may be a more general problem. There was a bug that caused this, but that was back in the ver. 3.0/3.1 days, and doesn't seem common since

Re: [Users] connecting to oVirt/RHEV VMs through proxy and the oVirt API

2014-01-17 Thread Juan Hernandez
On 01/17/2014 12:30 AM, i iordanov wrote: Hello, My apologies for cross-posting, but this discussion concerns both mailing lists, I think. In Opaque, I recently started setting the proxy property of SpiceSession from a console file, as is done in remote-viewer, in order to support

Re: [Users] SPICE on OSX

2014-01-17 Thread Juan Hernandez
On 01/17/2014 03:14 PM, Karli Sjöberg wrote: Hi Juan! I´ve read a post you made about packaging Remote-Viewer for OS X. I tested extracting and running this[1] package on a 10.7.5 machine, logging in to our webadmin portal with Firefox, clicking for console on a VM, remote-viewer starts up

Re: [Users] Specifying values for cert, key, and CA for ovirt-shell

2014-01-09 Thread Juan Hernandez
On 01/09/2014 11:00 AM, noc wrote: On 8-1-2014 23:08, Bob Doolittle wrote: On 01/08/2014 04:21 PM, Joop wrote: Bob Doolittle wrote: On 01/08/2014 02:31 PM, Joop wrote: Bob Doolittle wrote: On 01/08/2014 02:17 PM, Joop wrote: Bob Doolittle wrote: Hi, I want to run ovirt-shell directly

Re: [Users] Free IPA + oVirt setup fails

2013-11-24 Thread Juan Hernandez
, Nov 23, 2013 at 7:50 PM, i iordanov iiorda...@gmail.com wrote: Hi Juan, On Sat, Nov 23, 2013 at 3:03 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.comwrote: Did you change it while the server was running? If so during stop the server will probably overwrite the file. Try to change it after stopping

Re: [Users] Free IPA + oVirt setup fails

2013-11-23 Thread Juan Hernandez
On 11/23/2013 05:36 PM, i iordanov wrote: Hi guys, I'm trying to work around the impossibility of adding local users into oVirt by setting up a FreeIPA server for my test rig... :( Everything is Fedora 19 and whatever package versions come with it. 1) I have an A-record, a PTR-record

Re: [Users] Free IPA + oVirt setup fails

2013-11-23 Thread Juan Hernandez
On 11/23/2013 07:36 PM, i iordanov wrote: Hi Juan, I found the setting in the file you pointed me to: nsslapd-minssf: 0 I changed it to 1, but as soon as I restart the ipa service with: systemctl restart ipa or reboot it reverts back to 0! Why is this happening? Did you

Re: [Users] openldap

2013-11-18 Thread Juan Hernandez
On 11/18/2013 12:17 PM, Jonas Israelsson wrote: On 17/10/13 17:22, Juan Hernandez wrote: On 10/17/2013 05:15 PM, Itamar Heim wrote: On 10/17/2013 09:57 AM, Jonas Israelsson wrote: I saw that openldap is now listed as a provider when invoking engine-manage-domains. I'm eager to find more

Re: [Users] engine-manage-domains fails when re-adding a domain

2013-11-14 Thread Juan Hernandez
On 11/13/2013 10:11 PM, Junk wrote: Hi I was having odd issues with my IPA domain so rather than troubleshoot it properly I thought it would be a good idea to remove it and then add it again. I removed it with engine-manage-domains -action=delete -domain=clarkconnect.lan and when I try

Re: [Users] openldap

2013-10-17 Thread Juan Hernandez
On 10/17/2013 05:15 PM, Itamar Heim wrote: On 10/17/2013 09:57 AM, Jonas Israelsson wrote: I saw that openldap is now listed as a provider when invoking engine-manage-domains. I'm eager to find more information about this. Does anyone know if there is any updated documentation floating around

Re: [Users] 3.3 Nightly Built July 31st: Still problems with gwt.rpc

2013-08-01 Thread Juan Hernandez
On 08/01/2013 10:48 AM, Hans-Joachim wrote: Hello, I'm just installing 3.3 Nightly as of July 31st on my CentOS 6.4 server. When I try to login to the Web I got 'Error 500' Here the part of server.log .. 2013-08-01 10:40:05,098 ERROR

Re: [Users] [Feedback required][host-deploy] Fedora-19 misses tar at minimal setup

2013-07-28 Thread Juan Hernandez
On 07/28/2013 09:46 AM, Alon Bar-Lev wrote: Hello All, I would like to receive feedback regarding how we should cope with a state presented to use by Fedora. Fedora-19 minimal setup does not install tar utility which is required to deploy files during the host-deploy process (Hosts-Add

  1   2   >