[ovirt-users] Re: 4.3.5 update error

2019-07-31 Thread Kapetanakis Giannis
On 31/07/2019 10:47, Kapetanakis Giannis wrote: > Hi, > > Trying today engine-setup to update from 4.3.3 -> 4.3.5 I got this error: > > [ ERROR ] Failed to execute stage 'Setup validation': local variable > 'snapshot_cl' referenced before assignment > > In log file

[ovirt-users] 4.3.5 update error

2019-07-31 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, Trying today engine-setup to update from 4.3.3 -> 4.3.5 I got this error: [ ERROR ] Failed to execute stage 'Setup validation': local variable 'snapshot_cl' referenced before assignment In log file I see: 2019-07-31 10:43:00,375+0300 DEBUG otopi.context context._executeMethod:145 method

[ovirt-users] vm operation after host fence

2018-09-05 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, Last night we have an incident of a failed host. Engine issued a fence but did not restart the vms running on that node on other operational hosts. I'd like to know if this is normal or I can tune it somehow. Here are some relevant logs from engine: 2018-09-05 03:00:51,496+03 WARN

[ovirt-users] Re: vm operation after host fence

2018-09-05 Thread Kapetanakis Giannis
On 05/09/18 12:40, Kapetanakis Giannis wrote: > Hi, > > Last night we have an incident of a failed host. Engine issued a fence but > did not restart the vms running on that node on other operational hosts. I'd > like to know if this is normal or I can tune it somehow. >

[ovirt-users] VMs hung after migration

2018-05-31 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, Please have a look at BZ https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1584775 about VM hung problems I have with latest kernels. Problem appeared after upgrading to 4.2.3 but I believe it has only to do with newer kernel and not any part of ovirt/vdsm/libvirt/qemu regards, Giannis

Re: [ovirt-users] Failed to synchronize networks of Provider ovirt-provider-ovn

2018-03-16 Thread Kapetanakis Giannis
On 17/03/18 01:20, Kapetanakis Giannis wrote: On 16/03/18 18:40, Dominik Holler wrote: Thanks. Yes, the ovirt-provider-ovn refuses to connect to ovirt-engine for authentication because ovirt-provider-ovn does not trust the ssl-certificate and propagates this as the BadGateway error. Please

Re: [ovirt-users] Failed to synchronize networks of Provider ovirt-provider-ovn

2018-03-16 Thread Kapetanakis Giannis
On 16/03/18 18:40, Dominik Holler wrote: Thanks. Yes, the ovirt-provider-ovn refuses to connect to ovirt-engine for authentication because ovirt-provider-ovn does not trust the ssl-certificate and propagates this as the BadGateway error. Please not that engine-setup creates the file

Re: [ovirt-users] Failed to synchronize networks of Provider ovirt-provider-ovn

2018-03-16 Thread Kapetanakis Giannis
On 16/03/18 17:40, Kapetanakis Giannis wrote: > On 16/03/18 15:21, Dominik Holler wrote: >> On Fri, 16 Mar 2018 12:46:13 +0200 >> Kapetanakis Giannis <bil...@edu.physics.uoc.gr> wrote: >> >>> Hi, >>> >>> After upgrading to 4.2.1 I ha

Re: [ovirt-users] Failed to synchronize networks of Provider ovirt-provider-ovn

2018-03-16 Thread Kapetanakis Giannis
On 16/03/18 15:21, Dominik Holler wrote: > On Fri, 16 Mar 2018 12:46:13 +0200 > Kapetanakis Giannis <bil...@edu.physics.uoc.gr> wrote: > >> Hi, >> >> After upgrading to 4.2.1 I have problems with ovn provider. >> I'm getting "Failed to synchroniz

[ovirt-users] Failed to synchronize networks of Provider ovirt-provider-ovn

2018-03-16 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, After upgrading to 4.2.1 I have problems with ovn provider. I'm getting "Failed to synchronize networks of Provider ovirt-provider-ovn." I use custom SSL certificate in apache and I guess this is the reason. I've tried to update ovirt-provider-ovn.conf with [OVIRT]

Re: [ovirt-users] Shutdown all VM's command line

2018-01-11 Thread Kapetanakis Giannis
On 10/01/18 22:11, Wesley Stewart wrote: > Marcelo, > > I would greatly appreciate seeing a script!  It would be an excellent chance > for me to learn a bit about using ovirt from the command line as well! I'm using something like this with ovirt-shell vm_shutdown: #!/bin/sh

Re: [ovirt-users] 3.6 InClusterUpgrade

2017-10-27 Thread Kapetanakis Giannis
On 25/10/17 09:46, Michal Skrivanek wrote: > while you are still in 3.6 engine you need to upgrade that Default cluster to > 3.6. This requires VMs power cycle to fully update everything. > only then upgrade to 4.1 > >> I also want to avoid creating a new cluster with 3.6 version cause then I

[ovirt-users] 3.6 InClusterUpgrade

2017-10-23 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, I'm in the process of upgrading to 4.1 from 3.6.7 (centos 6) The default cluster runs in 3.5 compatibility mode. I cannot add a new Centos 7 host: 2017-10-23 13:50:08,359 ERROR [org.ovirt.engine.core.dal.dbbroker.auditloghandling.AuditLogDirector] (DefaultQuartzScheduler_Worker-40)

Re: [ovirt-users] ovirt ugrade to 4.1.1 problem with ovirt-engine-notifier.service

2017-04-04 Thread Kapetanakis Giannis
Forget about it. There was a stalled old configuration file which apparently did not work with newer version. deleted it and applied the new. G On 04/04/17 15:24, Kapetanakis Giannis wrote: > Hi, > > Centos 7 (no self hosted). > Trying to upgrade from 4.1.0 to 4.1.1 he setup fa

[ovirt-users] ovirt ugrade to 4.1.1 problem with ovirt-engine-notifier.service

2017-04-04 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, Centos 7 (no self hosted). Trying to upgrade from 4.1.0 to 4.1.1 he setup fails to start ovirt-engine-notifier.service ● ovirt-engine-notifier.service - oVirt Engine Notifier Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/ovirt-engine-notifier.service; enabled; vendor preset: disabled)

Re: [ovirt-users] nagios for ovirt 4

2016-10-10 Thread Kapetanakis Giannis
On 10/10/16 11:59, Kapetanakis Giannis wrote: > Hi, > > Is there any usable nagios plugin what works with ovirt engine 4? > > regards, > > Giannis Self replying. Latest version of https://github.com/ovido/check_rhev3 works fine G

[ovirt-users] nagios for ovirt 4

2016-10-10 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, Is there any usable nagios plugin what works with ovirt engine 4? regards, Giannis ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Could not connect to the optimizer service

2016-05-25 Thread Kapetanakis Giannis
On 25/05/16 14:32, Kapetanakis Giannis wrote: On 25/05/16 14:28, Kapetanakis Giannis wrote: Hi, I've just setup optimizer service following http://www.ovirt.org/develop/release-management/features/sla/optaplanner/ and https://github.com/oVirt/ovirt-optimizer I can access optimizer's

Re: [ovirt-users] failing update ovirt-engine on centos 7

2016-05-25 Thread Kapetanakis Giannis
On 25/05/16 17:59, Fabrice Bacchella wrote: I have an dedicated machin to run ovirt-engine (not hosted). It's an up to date centos 7.2.1511 I installed ovirt 3.6.6 a few weeks ago (May 10 17:56:44 tells me yum.log) Now, I'm trying a full yum update and getting : # yum update Error:

Re: [ovirt-users] Could not connect to the optimizer service

2016-05-25 Thread Kapetanakis Giannis
On 25/05/16 14:28, Kapetanakis Giannis wrote: Hi, I've just setup optimizer service following http://www.ovirt.org/develop/release-management/features/sla/optaplanner/ and https://github.com/oVirt/ovirt-optimizer I can access optimizer's interface and get the the solution result from both

[ovirt-users] Could not connect to the optimizer service

2016-05-25 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, I've just setup optimizer service following http://www.ovirt.org/develop/release-management/features/sla/optaplanner/ and https://github.com/oVirt/ovirt-optimizer I can access optimizer's interface and get the the solution result from both http and https. I can access it from both my pc

Re: [ovirt-users] trunk mode for getting vlan into vms.

2015-10-22 Thread Kapetanakis Giannis
On 22/10/15 16:42, Nathanaël Blanchet wrote: As explained here http://blog.davidvassallo.me/2012/05/05/kvm-brctl-in-linux-bringing-vlans-to-the-guests/ , does it exist any way to do the same with ovirt hosts? (e.g. vlan at the bridge level and untagged by the nics vm themselves) By

Re: [ovirt-users] integrate iSCSI and FC on the same oVirt datacenter

2015-10-19 Thread Kapetanakis Giannis
On 18/10/15 16:44, Nir Soffer wrote: I still don't understand the problem you are trying to solve. Can you explain the network topology? - Do you have FC storage server, switch? - How many nodes to do you have with FC HBA? Do you want to add nodes without FC HBA, and you want to consume the

Re: [ovirt-users] integrate iSCSI and FC on the same oVirt datacenter

2015-10-16 Thread Kapetanakis Giannis
On 16/10/15 01:01, Nir Soffer wrote: > > I thought something like this might work: > > node[1]: FC - ISCSI <-> node[2]: ISCSI - FC I dont follow - how do you want to share your fc storage over iscsi? And what are these nodes? Storage nodes? Hypervisors? Nir The initial idea was to share

[ovirt-users] ovirt 3.6 and Centos 6.x

2015-05-05 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, Since 3.6 is somehow on the way, will there be support for Centos 6.x for engine and nodes? If not is there a defined process of migrating the engine into a new el7 host (not hosted-engine setup) I've seen this http://www.ovirt.org/User:Adrian15/oVirt_engine_migration Is it still up2date?

Re: [ovirt-users] ovirt 3.6 and Centos 6.x

2015-05-05 Thread Kapetanakis Giannis
On 05/05/15 11:43, Yedidyah Bar David wrote: - Original Message - Hi, Since 3.6 is somehow on the way, will there be support for Centos 6.x for engine and nodes? engine yes, nodes no. A 3.6 engine will be able to work with 3.5 nodes in 3.5 compatibility mode. So a setup of el6

Re: [ovirt-users] metadata not found

2015-04-23 Thread Kapetanakis Giannis
On 23/04/15 11:27, InterNetX - Juergen Gotteswinter wrote: We see this, too. It appeared (if i didnt miss something) either with el7 + ovirt 3.5 or with ovirt 3.5 no matter if its el6 or 7. Doesnt seem to have any further impact so far. I see it on 3.5.1 with el6 G

[ovirt-users] metadata not found

2015-04-22 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, Any idea what this means? vdsm.log: Thread-65::DEBUG::2015-04-22 18:57:32,138::libvirtconnection::143::root::(wrapper) Unknown libvirterror: ecode: 80 edom: 20 level: 2 message: metadata not found: Requested metadata element is not present I don't know if it's related with this messages

[ovirt-users] soft negative affinity

2015-04-22 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, Can someone comment on this? https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1207255 I've defined a soft negative affinity group for two VMs. To my understanding if the there are at least 2 nodes available in the cluster then the VMs SHOULD start on different nodes. This does not happen.

Re: [ovirt-users] VDSM memory consumption

2015-03-30 Thread Kapetanakis Giannis
On 26/03/15 18:12, Darrell Budic wrote: Yes, this script leaks quickly. Started out at a RSS of 21000ish, already at 26744 a minute in, about 5 minutes later it’s at 39384 and climbing. Been abusing a production server for those simple tests, but didn’t want to run valgrind against it right

Re: [ovirt-users] VDSM memory consumption

2015-03-13 Thread Kapetanakis Giannis
On 06/03/15 18:12, Federico Alberto Sayd wrote: Hello: I am experiencing troubles with VDSM memory consuption. I am running Engine: ovirt 3.5.1 Nodes: Centos 6.6 VDSM 4.16.10-8 Libvirt: libvirt-0.10.2-46 Kernel: 2.6.32 When the host boots, memory consuption is normal, but after 2 or 3

Re: [ovirt-users] vdsm and selinux

2014-11-05 Thread Kapetanakis Giannis
On 04/11/14 12:43, Mooli Tayer wrote: Hi, The patch has been merged to 3.5 and is not yet included at centos. In the mean time you can do as root: vdsm-tool sebool-config Mooli. I'm sure I've tried that without success (both sebool-config and seboot-unconfig) Anyway according to

[ovirt-users] vdsm and selinux

2014-11-04 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, Can someone post status on this one? https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1157185 I got into this one in one of my hosts after upgrading to Centos 6.6 and vdsm-4.16.7-1.gitdb83943.el6.x86_64 thanks G ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] 3.5 /api failure

2014-10-21 Thread Kapetanakis Giannis
On 20/10/14 21:53, Finstrle, Ludek wrote: Juan Hernandez píše v Po 20. 10. 2014 v 20:07 +0200: Your problem seems to be related to a missing /usr/share/java/batik/batik-awt-util.jar file. This should be provided by the batik package. Can you check if this package is installed and if it

[ovirt-users] 3.5 /api failure

2014-10-20 Thread Kapetanakis Giannis
After upgrading to 3.5 today I cannot access /api/ on engine server. Apart from that everything else works ok G HTTP Status 500 - *type* Exception report *message* *description* _The server encountered an internal

[ovirt-users] update to 3.4.3

2014-07-30 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, I'm trying to upgrade from 3.4.2 to 3.4.3 on Centos 6 x86_64 and one of the packages is not signed. # yum update ovirt-engine-setup ovirt-engine-reports-setup ovirt-engine-dwh-setup Dependencies Resolved

Re: [ovirt-users] update to 3.4.3

2014-07-30 Thread Kapetanakis Giannis
On 30/07/14 11:28, Kapetanakis Giannis wrote: Hi, I'm trying to upgrade from 3.4.2 to 3.4.3 on Centos 6 x86_64 and one of the packages is not signed. # yum update ovirt-engine-setup ovirt-engine-reports-setup ovirt-engine-dwh-setup Dependencies Resolved

Re: [ovirt-users] update to 3.4.3

2014-07-30 Thread Kapetanakis Giannis
On 30/07/14 11:30, Tobias Honacker wrote: Hi, try yum --nogpgcheck update ovirt-* On Wed, Jul 30, 2014 at 10:28 AM, Kapetanakis Giannis bil...@edu.physics.uoc.gr mailto:bil...@edu.physics.uoc.gr wrote: Hi, I'm trying to upgrade from 3.4.2 to 3.4.3 on Centos 6 x86_64 and one

[ovirt-users] disable gpxe

2014-07-02 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, Somehow all of my vms seem to try to boot from CDROM/DVD and then from gpxe no matter what I have on boot settings. has something changed? Can I disable gpxe per vm? I'm running 3.4.2 but I've also noticed that on 3.4.1 best regards, Giannis

Re: [Users] oVirt 3.5 planning

2014-02-25 Thread Kapetanakis Giannis
On 25/02/14 03:55, Maurice James wrote: External authentication that does not require the use of Kerberos in the environment :) +1 on this. LDAP was there is earlier releases. G ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [Users] disable EnableMACAntiSpoofingFilterRules per VM

2013-12-26 Thread Kapetanakis Giannis
On 25/12/13 17:26, Assaf Muller wrote: Yep! Here you go: 'yum install vdsm-hook-macspoof' on all hosts, then following the instructions here: https://github.com/oVirt/vdsm/blob/master/vdsm_hooks/macspoof/README You can disable the filter on a VM or VNIC level. Assaf Muller, Cloud Networking

Re: [Users] disable EnableMACAntiSpoofingFilterRules per VM

2013-12-26 Thread Kapetanakis Giannis
On 26/12/13 11:06, Assaf Muller wrote: what will be the default action for my VMs? Filter or not filter? So I gave to alter EnableMACAntiSpoofingFilterRules as well? The default is to filter. You'll have to add a VM or VNIC custom property and set the value to False whenever you want to disable

Re: [Users] disable EnableMACAntiSpoofingFilterRules per VM

2013-12-26 Thread Kapetanakis Giannis
Resending cause somehow the format got screwed up. On 26/12/13 11:06, Assaf Muller wrote: what will be the default action for my VMs? Filter or not filter? So I gave to alter EnableMACAntiSpoofingFilterRules as well? The default is to filter. You'll have to add a VM or VNIC custom property and

[Users] disable EnableMACAntiSpoofingFilterRules per VM

2013-12-25 Thread Kapetanakis Giannis
Hi, Trying to move a VM with CARP/VRRP on oVirt 3.3.2 I got bitten by this. http://www.ovirt.org/Features/Design/Network/NetworkFiltering http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2013-October/017217.html Is there a way to disable mac filtering only for a specific VM and not for the entire