Re: [ovirt-users] newbie need help on iSCSI

2015-02-17 Thread Martin Pavlík
Hi Ronald, do I get it right that you would like to have all oVirt parts on one physical machine? If so, try oVirt live http://www.ovirt.org/OVirt_Live or all in one installation http://www.ovirt.org/index.php?title=Feature/AllInOne HTH Martin Pavlik RHEV QE On 17 Feb 2015, at 07:35,

Re: [ovirt-users] Caused by: java.lang.IllegalStateException: Insufficient amount of free MACs.

2015-02-17 Thread Martin Pavlík
Punit, we will need some logs in order to analyse, best would be if you could collect log collector (run engine-log-collector on engine machine). Based on what you know that you have 2000MACs available? What does engine-config -g MacPoolRanges say? M. On 17 Feb 2015, at 11:12, Punit Dambiwal

Re: [ovirt-users] Cannot run VM. Memory size exceeds supported limit for given cluster version.

2015-02-16 Thread Martin Pavlík
Hi Punit, one thing is confusing me. You refer to VM32BitMaxMemorySizeInMB, but you are working with 64bit VM/template. Shouldn’t it be VM64BitMaxMemorySizeInMB? Anyways both should allow for approx. 64GB of memory. If you create VM with 63GB (or closest lower amount) it works? Could you

Re: [ovirt-users] Directly connect NIC or other cards to VM?

2015-02-13 Thread Martin Pavlík
Hi David, maybe if you gave us a little bit more of the big picture we can find some way. What is the the reason for the actions you take? What are you trying to achieve? Martin On 13 Feb 2015, at 15:09, Dan Yasny dya...@gmail.com wrote: Still easy enough to do with vdsm-hooks -- Dan

Re: [ovirt-users] mixing tagged and untagged vlans on a same interface

2015-02-13 Thread Martin Pavlík
Hi, it is possible to achieve the state you describe. You just can’t have ovirtmgmt as VM network in such case. You need to set ovirtmgmt as nonVM [1] (aka bridgeless network), then you can put it on one interface with VLANs. Be aware that you can put on one interface only one bridges network

Re: [ovirt-users] bonding problems

2015-02-12 Thread Martin Pavlík
Hi Jorick, if I understand correctly you had ovirtmgmt over bond and now you’ve tried to move it to single interface? You mention that everything is gone after restarting. Restarting of what? What system is running on your hypervisors? Can you provide supervdsm.log from the affected node?

Re: [ovirt-users] Ovirt Manager Problem

2015-02-12 Thread Martin Pavlík
Hello Massimo, just a wild guess. Is it possible that engine machine has its RAM full and is forced to use SWAP? Or some other resources on it are exhausted? HTH M. On 11 Feb 2015, at 17:30, Dan Yasny dya...@gmail.com wrote: What are you using to access the manager UI on the client (OS

Re: [ovirt-users] Network setup for load balance

2015-01-29 Thread Martin Pavlík
Hi Carlos, you figured it yourself, the fastest/easiest way will be to deploy ovirt again. This time set the bonding manually before deployment and tie the management to the bond you create. You did not mention what bond mode you want to use, please note that not all bond modes are supported

Re: [ovirt-users] change network MTU settings without taking all the VMs down?

2015-01-28 Thread Martin Pavlík
Hi Darell, you could switch the vNICs to different/empty network for a while. Or if possible you can just shut down the VMs that should do the trick as well. HTH Martin Pavlik RHEV QE On 27 Jan 2015, at 21:59, Donny Davis do...@cloudspin.me wrote: I'm on the same.. And I see the issue.

Re: [ovirt-users] MaxVmNameLengthNonWindows not set right ?

2015-01-28 Thread Martin Pavlík
Hi Matt, could you provide log collector files so we can track where the issue is? Just run engine-log-collector on the machine with engine. It will guide you through the log collection. Also if you can copy paste a few lines from log containing the error here it helps with problem

Re: [ovirt-users] Loopback interface has huge network transctions

2015-01-26 Thread Martin Pavlík
Hi Punit, it is ok since ovirt-engine is using loopback for its purposes, e.g. postgress databas access. Try to check netstat -putna | grep 127.0.0 to see how many things are attached to it. If you are interested in checking what is going on a bit more have a look @ this great how-to

Re: [ovirt-users] problem adding storage connection

2015-01-20 Thread Martin Pavlík
to see if there are any directories that have been created in your nfs exports Donny -Original Message- From: users-boun...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] On Behalf Of Martin Pavlík Sent: Thursday, January 15, 2015 8:01 AM To: Lars Nielsen Cc: users@ovirt.org Subject: Re

Re: [ovirt-users] oVirt Windows Guest Tools

2015-01-20 Thread Martin Pavlík
Hi, can you check section Installation and let me know if it will do? http://www.ovirt.org/Features/oVirt_Windows_Guest_Tools#oVirt_Windows_Guest_Tools_ISO http://www.ovirt.org/Features/oVirt_Windows_Guest_Tools#oVirt_Windows_Guest_Tools_ISO HTH Martin Pavlik On 19 Jan 2015, at 15:20,

Re: [ovirt-users] problem adding storage connection

2015-01-15 Thread Martin Pavlík
Hi Lars, are you sure you want to use net mask 225.225.225.0? IMO you want to use 255.255.255.0 If it does not help please supply logs /var/log/ovirt-engine/engine.log - from engine node (RHEV-M) and /var/log/vdsm/vdsm.log so we can see detailed error message HTH Martin Pavlik RHEV QE On

Re: [ovirt-users] Network performance drop when compared to other hypervisor with vhost_net on for UDP

2015-01-14 Thread Martin Pavlík
Hi, from the top of my head you could try to play with tuned both with guest and host ###Install### yum install tuned /etc/init.d/tuned start chkconfig tuned on ###usage### list the profile: tuned-adm list change your profile: tuned-adm profile throughput-performance maybe try to

Re: [ovirt-users] Network performance drop when compared to other hypervisor with vhost_net on for UDP

2015-01-14 Thread Martin Pavlík
to see what parameters each profile is going to change Thanks On Wed, Jan 14, 2015 at 6:14 PM, Martin Pavlík mpav...@redhat.com wrote: Hi, from the top of my head you could try to play with tuned both with guest and host ###Install### yum install tuned /etc/init.d/tuned start

Re: [ovirt-users] Failed to create volume in OVirt with gluster

2015-01-11 Thread Martin Pavlík
-epel.repo HTH M. On 10 Jan 2015, at 04:35, Punit Dambiwal hypu...@gmail.com mailto:hypu...@gmail.com wrote: Hi Martin, I installed gluster from ovirt repois it require to install those packages manually ?? On Fri, Jan 9, 2015 at 7:19 PM, Martin Pavlík mpav...@redhat.com

Re: [ovirt-users] Failed to create volume in OVirt with gluster

2015-01-11 Thread Martin Pavlík
: Hi Martin, I installed gluster from ovirt repois it require to install those packages manually ?? On Fri, Jan 9, 2015 at 7:19 PM, Martin Pavlík mpav...@redhat.com mailto:mpav...@redhat.com wrote: Hi Punit, can you verify that nodes contain cluster packages from the following log

Re: [ovirt-users] Failed to create volume in OVirt with gluster

2015-01-09 Thread Martin Pavlík
) Thanks, Punit On Thu, Jan 8, 2015 at 3:20 PM, Martin Pavlík mpav...@redhat.com mailto:mpav...@redhat.com wrote: Hi Punit, can you please provide also errors from /var/log/vdsm/vdsm.log and /var/log/vdsm/vdsmd.log it would be really helpful if you provided exact steps how

Re: [ovirt-users] Failed to create volume in OVirt with gluster

2015-01-07 Thread Martin Pavlík
Hi Punit, can you please provide also errors from /var/log/vdsm/vdsm.log and /var/log/vdsm/vdsmd.log it would be really helpful if you provided exact steps how to reproduce the problem. regards Martin Pavlik - rhev QE On 08 Jan 2015, at 03:06, Punit Dambiwal hypu...@gmail.com wrote: Hi,

Re: [ovirt-users] Failed to find host Host in gluster peer list from Host

2015-01-07 Thread Martin Pavlík
Hi Punit, could you describe steps which led to this result? regards Matin Pavlik - RHEV QE On 07 Jan 2015, at 14:27, Punit Dambiwal hypu...@gmail.com wrote: Hi, I am facing one strange issue in the ovirt with glusterfs ..i want to reactivate onw of my host nodebut it's failed