[ovirt-users] Re: Deploy oVirt Engine fail behind proxy

2020-11-11 Thread Matteo Bonardi
Il giorno mer 11 nov 2020 alle ore 11:01 Yedidyah Bar David ha scritto: > On Wed, Nov 11, 2020 at 11:49 AM Matteo Bonardi wrote: > > > > Hi Didi, > > > > > On Tue, Nov 10, 2020 at 7:18 PM Strahil Nikolov via Users > > > > > > > &

[ovirt-users] Re: Deploy oVirt Engine fail behind proxy

2020-11-11 Thread Matteo Bonardi
the proxy is set, I don't see why it can't pass this information to the engine. > Best regards, Regards, Matteo ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/

[ovirt-users] Re: Deploy oVirt Engine fail behind proxy

2020-11-11 Thread Matteo Bonardi
st failed run of the deploy. Without run the deploy, this file does not exists. So you have to run the deploy one time, let it fail and then edit the file. I know that it seems a stupid suggestion but i think could help someone. Thank you all for the help! Best regards, Matteo _

[ovirt-users] Re: Deploy oVirt Engine fail behind proxy

2020-11-10 Thread Matteo Bonardi
Hi Strahil, How can I define that task and pass it to the deploy? Thanks, Matteo Il mar 10 nov 2020, 16:33 Strahil Nikolov ha scritto: > Did anyone try to define a task to deploy the variables in the > HostedEngine before the task? > > For example (take only the task): > --- &

[ovirt-users] Re: Deploy oVirt Engine fail behind proxy

2020-11-09 Thread Matteo Bonardi
> On Tue, Nov 10, 2020 at 9:14 AM Matteo Bonardi > Someone recently reported on this list that setting both environment > variables http_proxy and https_proxy worked for them. Hi Didi, Thanks for reply. My proxy settings are the following: [root@myhost ~]# env | grep proxy https_p

[ovirt-users] Deploy oVirt Engine fail behind proxy

2020-11-09 Thread Matteo Bonardi
el8_2.x86_64 #1 SMP Thu Oct 22 00:20:22 UTC 2020 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux Thanks for the help. Regards, Matteo ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovi

[ovirt-users] Re: ovirt imageio problem...

2020-05-30 Thread matteo fedeli
I tried the same to perform the upload ignoring the error, the ISO was in paused state, I clicked to delete it. The result? iso loaded! How is it possible? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org

[ovirt-users] ovirt imageio problem...

2020-05-30 Thread matteo fedeli
Hi! I' installed CentOS 8 and ovirt package following this step: systemctl enable --now cockpit.socket yum install https://resources.ovirt.org/pub/yum-repo/ovirt-release44.rpm yum module -y enable javapackages-tools yum module -y enable pki-deps yum module -y enable postgresql:12 yum -y install

[ovirt-users] Re: Recover VM if engine down

2020-02-05 Thread matteo fedeli
If this VM stay on a xfs filesystem hdd? (without gluster, nfs... etc) ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code of Conduct:

[ovirt-users] Re: Recover VM if engine down

2020-02-04 Thread matteo fedeli
it does automatically when I attach or should I execute particular operations? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code of

[ovirt-users] Recover VM if engine down

2020-02-03 Thread matteo fedeli
Hi, It's possibile recover a VM if the engine is damaged? the vm is on a data storage domain. ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/

[ovirt-users] Re: oVirt upgrade problems...

2020-02-01 Thread matteo fedeli
Ok, so, which is your hint? which log level? And next, which log can I start to see? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code

[ovirt-users] oVirt upgrade problems...

2020-01-31 Thread matteo fedeli
Hi at all, I have many problems after upgrade ovirt version. I come from 4.3.5.2. When I upgraded to 4.3.7 my three host (hyperconverged emviroment) I passed a few days of instability: HA agent down gluster problem... When I rebooted for the umpteenth time (after reinitialized lockspace, heal,

[ovirt-users] Re: Reimport OVA Windows 2019 VM

2019-10-24 Thread matteo fedeli
But my problem (it seems) is load the virtio scsi driver during windows ova vm importation... Why give me this error? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement:

[ovirt-users] Re: Reimport OVA Windows 2019 VM

2019-10-22 Thread matteo fedeli
Witch versione are you using? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code of Conduct:

[ovirt-users] Re: Reimport OVA Windows 2019 VM

2019-10-22 Thread matteo fedeli
I tryed importing with ovirt Tools setup but I get "ISO Image path not valid". I uploded the iso into the disk section. https://ibb.co/TgqZqGs ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy

[ovirt-users] Re: Reimport OVA Windows 2019 VM

2019-10-22 Thread matteo fedeli
"I presume that inside oVirt the disk itself is marked as bootable, correct?" yes. "Which type has been assigned to it?" Type. What do you mean? "In the original exported VM do you remember which type of disk/controller you used for the boot disk?" VirtIO or VirtIO SCSI "In case you can edit

[ovirt-users] Reimport OVA Windows 2019 VM

2019-10-22 Thread matteo fedeli
Hi, I previously exported a vm OVA that now I'm trying to reimport. As the image I get the error "Not a bootable disk" https://ibb.co/J5MGrbx During importation from dropdown menu (virtIO drivers) I selected nothing. How can I solve? ___ Users mailing

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2019-10-12 Thread matteo fedeli
What do you mean by same place? before this hdd was on /dev/md0 now on /dev/sdc. Now if I do lsblk the lvm configurantion and mount point are the same... My target is replace a damaged hard disk, so on the same hosts. ___ Users mailing list --

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2019-10-12 Thread matteo fedeli
Volume Name: data Type: Replicate Volume ID: abcb0ee0-0e9d-4796-8d7d-143ea2692486 Status: Started Snapshot Count: 0 Number of Bricks: 1 x 3 = 3 Transport-type: tcp Bricks: Brick1: kansas.planet.bn:/gluster_bricks/data/data Brick2: germany.planet.bn:/gluster_bricks/data/data Brick3:

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2019-10-12 Thread matteo fedeli
doing reset-brick - get this error: Errore durante l'esecuzione dell'azione Start Gluster Volume Reset Brick: Volume reset brick start failed: rc=-1 out=() err=['brick: asia_planet_bn:/gluster_bricks/data/data does not exist in volume: data'] ___

[ovirt-users] Damaged hard disk in volume replica gluster

2019-10-12 Thread matteo fedeli
Hi, I have in my ovirt HCI a volume that not work properly because one of three hdd fail. I bought a new hdd, I recreate old lvm partitioning and mount point. Now, how can I attach this empty new brick? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To

[ovirt-users] Re: Adding a custom fence agent on 4.3.4

2019-07-02 Thread Matteo
Answering to self: after setting the values with engine-config, engine needs to be restarted. Then my custom fence agent shows up and works :) Regards, Matteo - Il 1-lug-19, alle 17:49, Matteo mbrancale...@voismart.it ha scritto: > Hi, > > I'm trying to add a custom fence age

[ovirt-users] Adding a custom fence agent on 4.3.4

2019-07-01 Thread Matteo
But does not show up in fence agents list under host pm configuration. I'm missing something? thanks! Matteo PS: Also tried to set up an empty param mapping, just to test # engine-config -s CustomVdsFenceOptionMapping="hetzner_robot:"

[ovirt-users] Problem after pxe booting

2019-04-03 Thread matteo fedeli
Hi i'm unable to start installation of ovirt node because after PXE server booted the installer stuck on an infinite source installation loading (see this:

[ovirt-users] Re: Problem deploying self-hosted engine on ovirt 4.3.0

2019-02-25 Thread matteo fedeli
ovirt-engine-appliance differ in what? but If I do "ls -l" show me the total size of file in var/tmp are some MBs It's normal? While "df -ah" say the var folder is occupied at 96% (15GB) total... Very strange... The others node have 1% of occupied space... is there any way to cleanup? How

[ovirt-users] Re: Problem deploying self-hosted engine on ovirt 4.3.0

2019-02-25 Thread matteo fedeli
oh, ovirt-engine-appliance where I can found? At the end I wait in total 3 hour (is not too much?) and the deploy arrived almost at the end but in the last step i get this error: http://oi64.tinypic.com/312yfev.jpg. To retry i do /usr/sbin/ovirt-hosted-engine-cleanup and cleaned engine

[ovirt-users] Problem deploying self-hosted engine on ovirt 4.3.0

2019-02-24 Thread matteo fedeli
after several attempts I managed to install and deploying the ovel gluster but during the self-hosted engine deploy stuck on [INFO] TASK ["oVirt.engine-setup: Install oVirt Engine package"] for 30 minutes ... How to safely interrupt ? I let it go on while I look at some logs?

[ovirt-users] Re: Ovirt 4.2.8.. Possible bug?

2019-02-22 Thread matteo fedeli
sorry, but I don't understand... ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code of Conduct:

[ovirt-users] Ovirt 4.2.8.. Possible bug?

2019-02-22 Thread matteo fedeli
Hi considering that the deploy with 4.2.7.8 failed I try to reinstall ovirt to version 4.2.8 and there are appened two strange things. During the volume step if i choose jbod mode in the deploy conf remain raid6 type... Why? To solve I have only tried to editing manually the file at line about

[ovirt-users] Re: ovirt node installation and deploy...

2019-02-19 Thread matteo fedeli
So, If I have 3 HHD per server from 500GB each, how do you complile Size(GB) and Logical Size(GB)? (Target: 1st HDD ovirt node, 2nd vmstore + engine, 3rd data) I think to do this configuration: http://oi68.tinypic.com/33xwlj4.jpg http://oi64.tinypic.com/2gt58gz.jpg On the engine and vmstore

[ovirt-users] Re: ovirt node installation and deploy...

2019-02-16 Thread matteo fedeli
Ok I understand! Thank you! and the LV Size? cockpit by default set me 100 for engine and 500 for vmstore but my hdd is max 467GB... Why? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement:

[ovirt-users] Re: ovirt node installation and deploy...

2019-02-16 Thread matteo fedeli
RHV docs says that must be RAW disk, it means unpartitioned and without any partition table (msdos, gpt...) ? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement:

[ovirt-users] ovirt node installation and deploy...

2019-02-16 Thread matteo fedeli
Hi at all, during the deployment the system fail... http://oi63.tinypic.com/et9kd4.jpg During installation it's corretct select all disks? All disk must be without any partition table? My target is on the first disk ovirt node, second vmstore/engine volume and third for data. By watching this

Re: [ovirt-users] Ceph Cinder QoS

2018-03-14 Thread Matteo Dacrema
Hi all, has someone experienced the same problem? Is there someone who have a working cinder qos? Thank you Matteo > Il giorno 25 gen 2018, alle ore 11:36, Matteo Dacrema <mdacr...@enter.eu> ha > scritto: > > Hi All, > > I’m running a 4.2 cluster with all VMs on Ce

[ovirt-users] Ceph Cinder QoS

2018-01-25 Thread Matteo Dacrema
Hi All, I’m running a 4.2 cluster with all VMs on Ceph using cinder external provider. I’m trying to limit IOPS with cinder qos and volume type but it doesn’t work. VM xml doesn’t show anything about Is it expected to work or is not implemented yet? Thank you Matteo

Re: [ovirt-users] Hosted-engine without mac-spoofing

2018-01-22 Thread Matteo Capuano
On Mon, Jan 22, 2018 at 10:31 AM, Dan Kenigsberg <dan...@redhat.com> wrote: > On Mon, Jan 22, 2018 at 12:01 AM, Matteo Capuano <kapu@gmail.com> > wrote: > > Hi folks, > > > > i'm trying to install oVirt hyperconverged on Google Cloud Engine (GCE) > to &

[ovirt-users] Hosted-engine without mac-spoofing

2018-01-21 Thread Matteo Capuano
to install hosted-engine on a network there you can't enabling mac-spoofing? Thank you Cheers Matteo ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Regarding Ovirt Installation

2017-12-22 Thread Matteo Capuano
Da: Simone Tiraboschi Inviato: giovedì 21 dicembre 21:24 Oggetto: Re: [ovirt-users] Regarding Ovirt Installation A: Matteo Capuano Cc: Martin Sivak, ruth john, users On Thu, Dec 21, 2017 at 8:19 PM, Matteo Capuano <kapu@gmail.com<mailto:kapu@gmail.com>> wrote

Re: [ovirt-users] Regarding Ovirt Installation

2017-12-21 Thread Matteo Capuano
understand it because I'm a newbie but...what's the meaning of a replica 1 solution? I mean, if i have only one host where's the replica? Cheer Matteo On Thu, Dec 21, 2017 at 2:21 PM, Martin Sivak <msi...@redhat.com> wrote: > Hi, > > one of the new features of oVirt 4.2 is support fo

Re: [ovirt-users] Self-Hosted engine 4.1.7 unavailable from the outside of the host

2017-12-18 Thread Matteo Capuano
Now it works like a charm !! Thanks again Simone. On Mon, Dec 18, 2017 at 12:29 PM, Matteo Capuano <kapu@gmail.com> wrote: > > > On Mon, Dec 18, 2017 at 11:19 AM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> > wrote: > >> >> >> On Mon, Dec 18, 2017 at

Re: [ovirt-users] Self-Hosted engine 4.1.7 unavailable from the outside of the host

2017-12-18 Thread Matteo Capuano
On Mon, Dec 18, 2017 at 11:19 AM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> wrote: > > > On Mon, Dec 18, 2017 at 11:09 AM, Matteo Capuano <kapu@gmail.com> > wrote: > >> >> >> On Mon, Dec 18, 2017 at 8:55 AM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.co

Re: [ovirt-users] Self-Hosted engine 4.1.7 unavailable from the outside of the host

2017-12-18 Thread Matteo Capuano
On Mon, Dec 18, 2017 at 8:55 AM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> wrote: > > > On Sat, Dec 16, 2017 at 1:29 PM, Matteo Capuano <kapu@gmail.com> > wrote: > >> Hi everyone, my name’s Matteo and I’m a new oVirt user. >> >> I’m trying to install

[ovirt-users] Self-Hosted engine 4.1.7 unavailable from the outside of the host

2017-12-16 Thread Matteo Capuano
Hi everyone, my name’s Matteo and I’m a new oVirt user. I’m trying to install the gluster hyperconverged solution in a lab environment following the How-To wrote by Jason Brooks: https://ovirt.org/blog/2017/04/up-and-running-with-ovirt-4.1-and-gluster-storage/ Sadly, I cannot understand how

[ovirt-users] RBD cache

2017-10-16 Thread Matteo Dacrema
enabled yet. Does anyone has some hint? Thank you Regards Matteo ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] VMs HA with cinder volumes

2017-02-23 Thread Matteo Dacrema
Ok, it works. Thank you very much Nir. Matteo > Il giorno 21 feb 2017, alle ore 18:26, Nir Soffer <nsof...@redhat.com> ha > scritto: > > On Tue, Feb 21, 2017 at 3:20 PM, Matteo Dacrema <mdacr...@enter.eu> wrote: >> Hi Nir, >> >> thank you. >

Re: [ovirt-users] VMs HA with cinder volumes

2017-02-21 Thread Matteo Dacrema
Hi Nir, thank you. So, can I use a Ceph backed VM with a lease on gluster? Also if I detach network from the node hosting the VMs it will not migrated to another host. Regards Matteo > Il giorno 20 feb 2017, alle ore 21:58, Nir Soffer <nsof...@redhat.com> ha > scritto: > &

[ovirt-users] VMs HA with cinder volumes

2017-02-20 Thread Matteo Dacrema
? Thank you Regards Matteo ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] VMs HA with ceph and cinder

2017-02-20 Thread Matteo Dacrema
? Thank you Regards Matteo ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] 4.0.5 create vm from template on cinder/ceph backed storage

2016-11-27 Thread Matteo Dacrema
Hi all, same problem here. I see the same error in the logs. Matteo > Il giorno 25 nov 2016, alle ore 15:27, Nir Soffer <nsof...@redhat.com> ha > scritto: > > On Thu, Nov 24, 2016 at 11:03 PM, Jordan Conway > <jcon...@linuxfoundation.org> wrote: >> I've go

[ovirt-users] Migrating self hosted engine from iSCSI to NFS ?

2016-09-27 Thread Matteo
, in order to dismiss the iSCSI storage. So, what're the best guidelines to migrate ? I suspect that simply doing live storage migration will not work :) All backups of the hosted engine are available. Thanks! Matteo ___ Users mailing list Users

Re: [ovirt-users] Gluster 3.7.8 from ovirt-3.6-glusterfs-epel breaks vdsm ?

2016-02-18 Thread Matteo
Seems that the "info" command is broken. the status command for example seems to work ok. Matteo - Il 17-feb-16, alle 14:15, Sahina Bose sab...@redhat.com ha scritto: > [+gluster-users] > > Any known compat issues with gluster 3.7.8-1.el7 client packages and > gluste

[ovirt-users] Gluster 3.7.8 from ovirt-3.6-glusterfs-epel breaks vdsm ?

2016-02-17 Thread Matteo
) fixed everything. Data nodes are running glusterfs 3.7.6-1.el7. The funny thing is that from the ovirt I was able to manually mount the glusterfs shares, only the volume info command was failing, thus breaking vdsm. Any hint? regards, Matteo

Re: [ovirt-users] oVirt 3.6 hosted engine VM not showing

2015-11-10 Thread Matteo
Hi, - Il 5-nov-15, alle 18:12, Ollie Armstrong ol...@fubra.com ha scritto: > Hello, > > Just installed a fresh deploy of oVirt 3.6 hosted engine and the engine VM is > not displaying in the VMs tab of the web UI (and also not listed in the API > response). The host that it is running on

[ovirt-users] Changing gateway ping address

2015-07-10 Thread Matteo
to understand if is the right procedure. Thanks, Matteo ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Changing gateway ping address

2015-07-10 Thread Matteo
Hi, - Il 10-lug-15, alle 9:26, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com ha scritto: Il 10/07/2015 09:08, Matteo ha scritto: I need to change the gateway ping address, the one used by hosted engine setup. Is ok to edit /etc/ovirt-hosted-engine/hosted-engine.conf on each node, update

Re: [ovirt-users] Metadata error on hosted engine (fresh install)

2015-07-06 Thread Matteo
Hi, - Il 5-lug-15, alle 7:53, Yedidyah Bar David d...@redhat.com ha scritto: - Original Message - From: Matteo mbrancale...@voismart.it To: users@ovirt.org Sent: Friday, July 3, 2015 5:06:13 PM Subject: Re: [ovirt-users] Metadata error on hosted engine (fresh install) Well

Re: [ovirt-users] Metadata error on hosted engine (fresh install)

2015-07-06 Thread Matteo
/4Lx3M5PXkqhO80N dump.img.gz is the dump of the block device ovirt-hosted-engine-setup-1st-node.tgz are the logs of first node (the one with the initial engine vm deployed) ovirt-hosted-engine-setup-2nd-node.tgz are the logs of 2nd node Thanks! matteo

Re: [ovirt-users] Metadata error on hosted engine (fresh install)

2015-07-03 Thread Matteo
if this is correct, but seems to work ok now. Regards, Matteo ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users