[ovirt-users] Re: Really slow manager node

2020-11-17 Thread Nicolás
pinion the slowness could be caused for not using SSD disks and because of a low polling interval by the DWHd, but that's just my assumption and I've been unable to get some data that would confirm this. Thanks for the help! Nico Hope this helps, Toni On 16.11.20 14:08, Nicolás wrot

[ovirt-users] Really slow manager node

2020-11-16 Thread Nicolás
Hi, We're running oVirt 4.3.8 and even if this is a problem we've had since a lot of time (I would say since 4.0.x), I decided to look for help in case anything can be done. Our environment is heavily used by users in our University (about 3000 users), and currently our oVirt infrastructure

[ovirt-users] Re: Ballooning disabled when creating a VmPool

2020-11-13 Thread Nicolás
Hi, I opened [1]. If this is not the right place/component/product please change it accordingly. Thanks. Regards, Nico   [1]: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1897532 El 12/11/20 a las 12:21, Nicolás escribió: Hi Michal, No, in the GUI it behaves as it should (ballooning

[ovirt-users] Re: Ballooning disabled when creating a VmPool

2020-11-12 Thread Nicolás
, ballooning shouldn’t be disabled in this case. does it behave the same in GUI? Thanks, michal On 12 Nov 2020, at 11:49, Nicolás <mailto:nico...@devels.es>> wrote: Sorry, I forgot to add the screenshot! El 11/11/20 a las 12:32, Nicolás escribió: Hi, We're using oVirt 4.3.8 along with ovirt-e

[ovirt-users] Re: Ballooning disabled when creating a VmPool

2020-11-12 Thread Nicolás
Sorry, I forgot to add the screenshot! El 11/11/20 a las 12:32, Nicolás escribió: Hi, We're using oVirt 4.3.8 along with ovirt-engine-sdk-python (4.4.1) to handle our pools. Pools are based on a template which has ballooning enabled. However, when deploying a VmPool based on that template

[ovirt-users] Ballooning disabled when creating a VmPool

2020-11-11 Thread Nicolás
Hi, We're using oVirt 4.3.8 along with ovirt-engine-sdk-python (4.4.1) to handle our pools. Pools are based on a template which has ballooning enabled. However, when deploying a VmPool based on that template, has the "Ballooning enabled" field disabled, uneditable and an icon which states:

[ovirt-users] Re: Clone a VM in the User Portal

2020-11-11 Thread Nicolás
Hi Arik, El 10/11/20 a las 15:22, Arik Hadas escribió: On Tue, Nov 10, 2020 at 4:37 PM Nicolás <mailto:nico...@devels.es>> wrote: Hi Arik, El 10/11/20 a las 13:21, Arik Hadas escribió: On Tue, Nov 10, 2020 at 3:08 PM Nicolás mailto:nico...@devels.es>> wro

[ovirt-users] Re: Clone a VM in the User Portal

2020-11-10 Thread Nicolás
Hi Arik, El 10/11/20 a las 13:21, Arik Hadas escribió: On Tue, Nov 10, 2020 at 3:08 PM Nicolás <mailto:nico...@devels.es>> wrote: Hi Sharon, Thanks for the reply! I've opened [1], so hopefully someone will be able to implement it. Regards, Nico   [

[ovirt-users] Re: Clone a VM in the User Portal

2020-11-10 Thread Nicolás
Thanks! Sharon On Fri, Nov 6, 2020 at 11:06 AM Nicolás <mailto:nico...@devels.es>> wrote: Hi, We're using oVirt 4.3.8, having an organization that intensively uses the User Portal. After upgrading from 4.2, we've noticed that cloning a VM from within the User Portal

[ovirt-users] Clone a VM in the User Portal

2020-11-06 Thread Nicolás
Hi, We're using oVirt 4.3.8, having an organization that intensively uses the User Portal. After upgrading from 4.2, we've noticed that cloning a VM from within the User Portal is not possible anymore. In our case, this feature was heavily used by hundreds of students deploying their VMs.

[ovirt-users] Stalled disk migration

2019-05-15 Thread Nicolás
m to provide nothing relevant. Is there a way to do that? I wouldn't mind if I need to modify some record directly into the DB. Thanks! Nicolás ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users -- IMPORTANT! T

[ovirt-users] Re: Stalled disk migration

2019-05-14 Thread Nicolás
t stalled. I managed to copy the other disk to the destination datastore and attach it to the machine. This worked, but now I have one of the VMs still stalled even after running the "unlock_entity" script, as this time the task wasn't removed from the Events tab. Regards. El

Re: [ovirt-users] VM Portal looking for translators

2017-08-16 Thread Nicolás
, but it's still pending). Thanks. Nicolás El 14/08/17 a las 19:37, Jakub Niedermertl escribió: Hi all, new VM Portal project [1] - a replacement of oVirt userportal - is looking for community translators. If you know any of * Chinese (Simplified) * French * German * Italian * Japanes

Re: [ovirt-users] ETL service sampling has encountered an error. Please consult the service log for more details.

2017-04-23 Thread Nicolás
Any ideas on this? Thanks. El 20/04/17 a las 12:12, nico...@devels.es escribió: Hi, We're using oVirt 4.1.1.8 (upgraded yesterday) and since it has been showing some strange errors I'd like to know about: ETL service sampling has encountered an error. Please consult the service log

[ovirt-users] VM "hot" RAM memory decrease

2017-03-27 Thread Nicolás
Hi, I don't really know if this question is suitable on this list, as I doubt it's an oVirt bug, neither I know if it shall be considered a bug. We recently run a VM on a host that was memory over-used (around 80% of usage). The VM booted correctly, then we run "top" and saw how physical

Re: [ovirt-users] Python-SDK: ovirtsdk4.Connection object autologout?

2017-03-22 Thread Nicolás
Hi Ravi, Thanks for the info. As I see there is a patch already I'll patch our instance tomorrow and run the script to see how it behaves. I'll comment the BZ with the result. Regards. En 22/3/2017 4:06 p. m., Ravi Nori <rn...@redhat.com> escribió:Hi Nicolás,There has been some changes

[ovirt-users] ovirt-engine-notifier tuning?

2017-02-04 Thread Nicolás
Hi, Is there a way to configure the frequency on which the ovirt-engine-notifier notifies about the same issue? We've recently had a Domain Storage with low space and an email was sent cca. every 15 minutes. Is there a way to increase this notification time? This is oVirt 4.0.4-4. Thanks.

Re: [ovirt-users] Specifying the datastore on a VmPool creation via Python-SDK?

2017-01-12 Thread Nicolás
Done [1]. Thank you. [1]: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1412768 El 12/01/17 a las 16:16, Juan Hernández escribió: On 01/11/2017 03:53 PM, nico...@devels.es wrote: Any ideas to this? My understanding is that there is no way to this with the API currently. If you need it,

Re: [ovirt-users] desktop version of client?

2016-11-03 Thread Nicolás
, so if the project is finally released we'll consider it. Regards, Nicolás As a side note, you didn't mention if your thin clients are linux or windows based but I believe this is for linux only. HTH, James [1] https://ovirt-desktop-client.click <https://ovirt-desktop-client.cl

Re: [ovirt-users] desktop version of client?

2016-11-02 Thread Nicolás
y upgraded all the python related packages to the latest version, re-created the virtualenv and it worked. Not sure if that is the only one reason, but it worked in my case. Thanks for the feedback. Nicolás Gianluca ___ Users mailing list Users@

Re: [ovirt-users] Stalled disk migration

2016-10-09 Thread Nicolás
t stalled. I managed to copy the other disk to the destination datastore and attach it to the machine. This worked, but now I have one of the VMs still stalled even after running the "unlock_entity" script, as this time the task wasn't removed from the Events tab. Regards. El

[ovirt-users] Stalled disk migration

2016-10-06 Thread Nicolás
m to provide nothing relevant. Is there a way to do that? I wouldn't mind if I need to modify some record directly into the DB. Thanks! Nicolás ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] LDAP-based domain not working after upgrade?

2016-08-15 Thread Nicolás
El 15/08/16 a las 13:28, Ondra Machacek escribió: On 08/13/2016 12:44 AM, nico...@devels.es wrote: El 2016-08-12 20:38, Ondra Machacek escribió: On 08/12/2016 05:53 PM, nico...@devels.es wrote: El 2016-08-10 14:46, Nicolás escribió: En 10/8/2016 2:29 p. m., Alexander Wels <aw...@redhat.

Re: [ovirt-users] oVirt 4 with custom SSL-certificate and SPICE HTML5 browser client -> WebSocket error: Can't connect to websocket on URL: wss://ovirt.engine.fqdn:6100/

2016-08-14 Thread Nicolás
We have a pretty likely configuration, with just one additional option: FORCE_DATA_VERIFICATION=False If it doesn't work, make sure the SSL_CERTIFICATE has the full bundle of your certificate, including intermediate certs, not just the public certificate. Then make sure to restart the

Re: [ovirt-users] LDAP-based domain not working after upgrade?

2016-08-10 Thread Nicolás
; On 08/10/2016 09:37 AM, Nicolás wrote: > > >> Hi, > > >> > > >> We're running oVirt 4.0.1.1, and we're trying to grant a permission to > > >> a > > >> user on a VM. Thing is when we open the 'Permissions' subtab on that

[ovirt-users] LDAP-based domain not working after upgrade?

2016-08-10 Thread Nicolás
Hi, We're running oVirt 4.0.1.1, and we're trying to grant a permission to a user on a VM. Thing is when we open the 'Permissions' subtab on that VM, we click on Add, the LDAP backend shows up but any value entered into the search box returns nothing, even when I know the values exist. This

Re: [ovirt-users] Migrate machines in unknown state?

2016-08-09 Thread Nicolás
that, restarting vdsmd has been safe in my experience... Regards, On Thu, Aug 4, 2016 at 6:10 PM, Nicolás <nico...@devels.es <mailto:nico...@devels.es>> wrote: El 04/08/16 a las 15:25, Arik Hadas escribió: - Original Message - El 2016-08-04 08:24

Re: [ovirt-users] Migrate machines in unknown state?

2016-08-04 Thread Nicolás
t the host that marked them as unknown? Hi Nicolás, I assume that the host these VMs are running on is empty in the webadmin, right? if that is the case then you've probably hit [1]. Changing their status to up is not the way to go since these VMs will not be monitored. Hi Arik, By "

Re: [ovirt-users] Migrate machines in unknown state?

2016-08-04 Thread Nicolás
faced storage issues, it didn't break anything back then. If not, is there a "safe" way to migrate those VMs to a different host and restart the host that marked them as unknown? Hi Nicolás, I assume that the host these VMs are running on is empty in the webadmin, right? if that i

[ovirt-users] Migrate machines in unknown state?

2016-08-03 Thread Nicolás
then. If not, is there a "safe" way to migrate those VMs to a different host and restart the host that marked them as unknown? Thanks. Nicolás ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] ERROR [org.ovirt.vdsm.jsonrpc.client.reactors.Reactor] (SSL Stomp Reactor) [] Unable to process messages

2016-07-20 Thread Nicolás
El 20/07/16 a las 16:45, Martin Perina escribió: On Wed, Jul 20, 2016 at 4:44 PM, Nicolás <nico...@devels.es <mailto:nico...@devels.es>> wrote: Hi Martin, Actually, up until now we had that cert configured in httpd and in websocket proxy. Seems that now i

Re: [ovirt-users] ERROR [org.ovirt.vdsm.jsonrpc.client.reactors.Reactor] (SSL Stomp Reactor) [] Unable to process messages

2016-07-20 Thread Nicolás
Hi Martin, Actually, up until now we had that cert configured in httpd and in websocket proxy. Seems that now in 4.0.x it's not enough, as opening the https://fqdn complains about the cert not being imported in the key chain. So I imported it via keytool, but I don't want to use it in the engine

Re: [ovirt-users] oVirt and Ceph

2016-06-26 Thread Nicolás
Hi Nir, El 25/06/16 a las 22:57, Nir Soffer escribió: On Sat, Jun 25, 2016 at 11:47 PM, Nicolás <nico...@devels.es> wrote: Hi, We're using Ceph along with an iSCSI gateway, so our storage domain is actually an iSCSI backend. So far, we have had zero issues with cca. 50 high IO rat

Re: [ovirt-users] oVirt and Ceph

2016-06-25 Thread Nicolás
Hi, We're using Ceph along with an iSCSI gateway, so our storage domain is actually an iSCSI backend. So far, we have had zero issues with cca. 50 high IO rated VMs. Perhaps [1] might shed some light on how to set it up. Regards. [1]:

Re: [ovirt-users] Snapshot deletion failure

2016-06-24 Thread Nicolás
Done, you can find it in [1]. Feel free to add/modify anything you consider inaccurate. Thank you. [1]: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1349950 El 24/06/16 a las 12:39, Nir Soffer escribió: On Fri, Jun 24, 2016 at 11:39 AM, Vinzenz Feenstra wrote: On Jun

Re: [ovirt-users] 100% memory usage on desktop environments

2016-05-18 Thread Nicolás
El 18/05/16 a las 18:11, Karli Sjöberg escribió: Den 18 maj 2016 7:03 em skrev Nicolás <nico...@devels.es>: > > Hi Karli, > > El 18/05/16 a las 16:59, Karli Sjöberg escribió: >> >> >> Den 18 maj 2016 5:49 em skrev Nicolás <nico...@devels.es>: >

Re: [ovirt-users] 100% memory usage on desktop environments

2016-05-18 Thread Nicolás
Hi Karli, El 18/05/16 a las 16:59, Karli Sjöberg escribió: Den 18 maj 2016 5:49 em skrev Nicolás <nico...@devels.es>: > > Hi, > > Probably not an oVirt issue, but maybe someone can help. I've deployed a > pretty basic VM (ubuntu 14.04 server, 4GB RAM, 4 CPUs,

[ovirt-users] 100% memory usage on desktop environments

2016-05-18 Thread Nicolás
won't allow it. Why does this happen? Is this an OS-side driver issue? Any hint how can it be fixed? Thanks. Nicolás ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Storage migration: Preallocation forced on destination

2016-03-07 Thread Nicolás
the workaround works perfectly. Thanks. Mensaje original De: Nir Soffer <nsof...@redhat.com> Fecha:04/03/2016 23:23 (GMT+00:00) Para: Pavel Gashev <p...@acronis.com> Cc: Nicolás <nico...@devels.es>,amureini <amure...@redhat.com>,users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Storage migration: Preallocation forced on destination

2016-03-04 Thread Nicolás
El 04/03/16 a las 20:23, Nir Soffer escribió: On Fri, Mar 4, 2016 at 7:07 PM, Nicolás <nico...@devels.es> wrote: Hi, We're migrating an existing storage (glusterfs) to a new one (iSCSI). All disks on glusterfs are thin provisioned, but when migrating to iSCSI the following warning is

[ovirt-users] Storage migration: Preallocation forced on destination

2016-03-04 Thread Nicolás
Hi, We're migrating an existing storage (glusterfs) to a new one (iSCSI). All disks on glusterfs are thin provisioned, but when migrating to iSCSI the following warning is shown: The following disks will become preallocated, and may consume considerably more space on the target:

Re: [ovirt-users] How to create a DataCenterQuota via Python SDK?

2016-02-20 Thread Nicolás
agelimits = DataCenterQuotaQuotaStorageLimits(self, context) However, I'm unable to find out how to handle the 'context' parameter to contain those two limit classes. Could someone shed some light on it? An example would be welcome too. Thanks.

Re: [ovirt-users] Manually assign DC and Cluster to Blank template

2016-02-18 Thread Nicolás
the Blank template with no DC and no Cluster, thus our users can't use it. Is there a way to manually set these two parameters to the current DC and Cluster values for the Blank template? I tried editing it but see no option to set them. Thanks. Nicolás

Re: [ovirt-users] How does VDSM-Fake actually work?

2016-02-17 Thread Nicolás
Hi Roman, El 16/02/16 a las 10:27, Roman Mohr escribió: On Fri, Feb 12, 2016 at 12:45 PM, Michal Skrivanek <michal.skriva...@redhat.com <mailto:michal.skriva...@redhat.com>> wrote: On 09 Feb 2016, at 12:15, Nicolás <nico...@devels.es <mailto:nico...

Re: [ovirt-users] How does VDSM-Fake actually work?

2016-02-09 Thread Nicolás
it working with engine 3.6. He should be able to give you information you need. On Wed, Feb 3, 2016 at 12:33 PM,<nico...@devels.es> wrote: Anything? El 2016-02-02 10:18, Nicolás escribió: Hi, I'm trying to set up VDSM-Fake (git://gerrit.ovirt.org/ovirt-vdsmfake.git) for some tests, howeve

[ovirt-users] How does VDSM-Fake actually work?

2016-02-02 Thread Nicolás
on what's wrong? Thanks. Nicolás ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Network interface profiles disappeared after upgrading to 3.6.1

2016-01-15 Thread Nicolás
Done. For those having the same issue: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1299049 Regards, Nicolás El 15/01/16 a las 18:58, Einav Cohen escribió: please file a BZ [1] on this issue with the necessary details as explained on the "OVirt Engine Debug Obfuscated UI" wiki pa

Re: [ovirt-users] Allowing a user to manage all machines in a pool

2015-11-23 Thread Nicolás
Any hints to this, please? Mensaje original De: Nicolás <nico...@devels.es> Fecha:20/11/2015 18:39 (GMT+00:00) Para: users@ovirt.org Asunto: [ovirt-users] Allowing a user to manage all machines in a pool Hi, We're running oVirt 3.5.3.1-1, and we're currently dep

[ovirt-users] Allowing a user to manage all machines in a pool

2015-11-20 Thread Nicolás
to evaluate their work. Is there a permission to accomplish that? In worst of cases I will detach the VMs from the pool and grant the teacher the UserRole on each of them, but I'd like to know if there's a "cleaner" way. Thanks. Regards

[ovirt-users] Pool machines not listed in VM tab

2015-10-27 Thread Nicolás
Hi, We're running oVirt 3.5.3.1 and recently we had a crash of one of our hosts. Since then, there are some VMs that are not listed in the Virtual Machines tab, but still exist and are listed in the Pools tab when clicked on the specific pool. Is there a way to re-synchronize the list of

Re: [ovirt-users] Adding a new quota via the ovirt-shell

2015-06-23 Thread Nicolás
) An insertion into table 'quota_limitation' with field quota_id as a foreign key to the ID of the above row 3) For consumer permissions: a row per user into table 'permissions' Would that suffice in terms of engine consistency to reproduce a quota creation via the oVirt Manager? Thanks. Nicolás

Re: [ovirt-users] Adding a new quota via the ovirt-shell

2015-06-18 Thread Nicolás
...) via the ovirt-shell (CLI) in oVirt 3.5.3? I have listed all the available commands but I can't find it under any of them. Thanks. Nicolás ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] Unable to use the SPICE HTML5 tool

2015-06-10 Thread Nicolás
output buttons at the bottom. Nothing in the logs about this issue. I tried to run it both with Chromium and Firefox on a linux box. Is there anything that I am missing? I've run out of ideas... Thanks. Nicolás ___ Users mailing list Users@ovirt.org