Re: [ovirt-users] Storage questions

2016-11-23 Thread Oscar Segarra
ch resources since it has to at least read the whole disk images. > > > > I’d recommend a scenario with a dedicated shared storage that supports > snapshots. > > > > > > *From: *<users-boun...@ovirt.org> on behalf of Oscar Segarra < > oscar.sega...@gmail.

Re: [ovirt-users] Storage questions

2016-11-23 Thread Oscar Segarra
On Wed, Nov 23, 2016 at 1:18 PM, Oscar Segarra <oscar.sega...@gmail.com> > wrote: > >> Hi, >>> >>> As on oVirt is it possible to attach local storage I supose it can be >>> used to run virtual machines: >>> >>> I have drawn a couple of diag

Re: [ovirt-users] Storage questions

2016-11-22 Thread Oscar Segarra
> > Hi, > > As on oVirt is it possible to attach local storage I supose it can be used > to run virtual machines: > > I have drawn a couple of diagrams in order to know if is it possible to > set up this configuration: > > 1.- In on-going scenario: > Every host runs 100 vdi virtual machines whose

Re: [ovirt-users] Storage questions

2016-11-22 Thread Oscar Segarra
rage domain to do the DR. > > > Yaniv Dary > Technical Product Manager > Red Hat Israel Ltd. > 34 Jerusalem Road > Building A, 4th floor > Ra'anana, Israel 4350109 > > Tel : +972 (9) 7692306 > 8272306 > Email: yd...@redhat.com > IRC : ydary >

[ovirt-users] Storage questions

2016-11-21 Thread Oscar Segarra
Hi, I'm planning to deploy a scalable VDI infraestructure where each phisical host can run over 100 VDIs and I'd like to deploy 10 physical hosts (1000 VDIs). In order to avoid performance problems (replicating 1000VDIs changes over gluster network I think can provoque performance problems) I

[ovirt-users] Unable to add host

2016-11-20 Thread Oscar Segarra
Hi, When I try to add the second host from the ovirt interface I get the following error: [image: Imágenes integradas 2] Of course, host vdicnode02 does not appear in the GUI and the gluster looks perfectly up und sync: [root@vdicnode02 ~]# gluster volume status Status of volume: vdic-infr-gv0

Re: [ovirt-users] Storage domain for Engine does not appear

2016-11-19 Thread Oscar Segarra
Hi, I don't understand why, but after creating a new storage pool, I have been able to attach the engine to the datacenter. Thanks a lot. 2016-11-19 21:57 GMT+01:00 Joop <jvdw...@xs4all.nl>: > On 19-11-2016 18:03, Oscar Segarra wrote: > > Hi, > > I have realized that at

Re: [ovirt-users] Storage domain for Engine does not appear

2016-11-19 Thread Oscar Segarra
gluster domain and I cannot attach it to the Data Center because it is not Initialized. Thanks a lot. 2016-11-19 10:27 GMT+01:00 Joop <jvdw...@xs4all.nl>: > On 19-11-2016 2:00, Oscar Segarra wrote: > > Hi, > > > > I have created a 3 node gluster (replica 3) and I have made a

[ovirt-users] Storage domain for Engine does not appear

2016-11-18 Thread Oscar Segarra
Hi, I have created a 3 node gluster (replica 3) and I have made a fresh install of the ovirt engine (4.0.5.5-1). The install process has finishes successfuly but when I connect the ovirt engine the storage domain where Engine lives does not appear. If I try to import it, I'm able to make it