[ovirt-users] Interesting issue with gluster and ovirt3.5.1

2015-03-05 Thread Pat Pierson
I am having a very strange issue with ovirt 3.5.1 and gluster. I have a gluster volume with 4 nodes. One node is specifically set as the node hosting the gluster volume in my ovirt cluster however today it died. I tried working around it my modifying the hostname in the entry to another node

[ovirt-users] gluster rpms not found

2014-12-16 Thread Pat Pierson
Nathan, Did you find a work around for this? I am running into the same issue. Is there a way to force vdsm to see gluster? Or a way to manually run the search so I can see why it fails? * *nathan stratton | vp technology | broadsoft, inc | +1-240-404-6580 |www.broadsoft.com On Fri, Jun

[ovirt-users] oVirt user portal to pass environment variable to vm

2014-10-03 Thread Pat Pierson
Is there a way to pass oVirt user login details(name) to the vm in the form of an environment variable to the vm? Would that be something Cloud-init or Ovirt-guest-agent handles? -- Patrick Pierson ___ Users mailing list Users@ovirt.org

[ovirt-users] oVirt and Snort

2014-09-29 Thread Pat Pierson
I am attempting to use Snort as an IDS on my network. Currently I have all traffic on my router uplink port mirrored to a port I have plugged into an unused port on an oVirt node. I have created a network that only has access to that port and assigned that network to my snort vm. I am able to

Re: [ovirt-users] oVirt and Snort

2014-09-29 Thread Pat Pierson
AM, Itamar Heim ih...@redhat.com wrote: On 09/29/2014 04:24 PM, Antoni Segura Puimedon wrote: - Original Message - From: Pat Pierson ihasn2...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Monday, September 29, 2014 3:07:53 PM Subject: [ovirt-users] oVirt and Snort I am attempting to use

Re: [ovirt-users] cloud-init issues on fedora ovirt

2014-09-16 Thread Pat Pierson
Shahar, Thank you for your response. Version is cloud-init-0.7.4-2.el6.noarch On Sun, Sep 14, 2014 at 3:12 AM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 11.09.14 14:06, Pat Pierson wrote: I am running ovirt 3.4.3 on a Fedora 19 manager and have 1 node running Fedora 19 as well. I am

Re: [ovirt-users] cloud-init issues on fedora ovirt

2014-09-16 Thread Pat Pierson
...@redhat.com wrote: On 16.09.14 08:37, Pat Pierson wrote: Shahar, Thank you for your response. Version is cloud-init-0.7.4-2.el6.noarch On Sun, Sep 14, 2014 at 3:12 AM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 11.09.14 14:06, Pat Pierson wrote: I am running ovirt 3.4.3

Re: [ovirt-users] cloud-init issues on fedora ovirt

2014-09-16 Thread Pat Pierson
Agreed, thanks for the input. On Tue, Sep 16, 2014 at 11:02 AM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 16.09.14 10:41, Pat Pierson wrote: I had a feeling you were going to ask that, just finished installing fedora 19 from an iso image and tested. fedora vm's cloud-init is 0.7.2

[ovirt-users] cloud-init issues on fedora ovirt

2014-09-11 Thread Pat Pierson
I am running ovirt 3.4.3 on a Fedora 19 manager and have 1 node running Fedora 19 as well. I am attempting to get cloud-init to work on a CentOS VM but I am running into issues. I can see where in the log it mounts /dev/sr1 to /tmp/tmp_random_location and where it reads the meta-data.json and

[ovirt-users] VM deletion issue

2014-06-17 Thread Pat Pierson
I am running ovirt 3.3.2 and gluster 3.4 and recently had a pretty catastrophic failure of my small 3 node cluster. Long story short I lost the disk to a VM and decided to delete (start over with) now magically re-appears as external-vmname. When I attempt to delete it again, it deletes, but

Re: [ovirt-users] VM deletion issue

2014-06-17 Thread Pat Pierson
like the qemu process is still running on your host. can you see which host the VM is running on? can you try to log in the host and check if there are any qemu processes running there. regards, Maor On 06/17/2014 01:32 PM, Pat Pierson wrote: I am running ovirt 3.3.2 and gluster 3.4

Re: [Users] gluster

2014-02-27 Thread Pat Pierson
Looks like one of your peers is not connected anymore, depending on your gluster setup this could be harmless so long as you replace it soon. On Thu, Feb 27, 2014 at 1:54 AM, yfw...@daicy.net yfw...@daicy.net wrote: hi, it is my glusterfs log, [2014-02-27 10:44:35.565367] I

Re: [Users] A/B network setup

2014-02-09 Thread Pat Pierson
Using Assaf's information I was able to accomplish my A/B network. I put a quick write up about it here. http://izen.ghostpeppersrus.com/setting-up-networks/ On Feb 6, 2014 3:50 AM, Assaf Muller amul...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Pat Pierson ihasn2...@gmail.com

Re: [Users] A/B network setup

2014-02-06 Thread Pat Pierson
Thanks Assaf. I will give that a try. On Thu, Feb 6, 2014 at 3:50 AM, Assaf Muller amul...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Pat Pierson ihasn2...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, February 5, 2014 10:17:54 PM Subject: [Users] A/B network setup I

[Users] A/B network setup

2014-02-05 Thread Pat Pierson
I am having some issues wrapping my head around this but what I am trying to setup is a A/B testing environment with a 3node cluster. Each node has 2 nics, 1 for ovirtmgmt and 1 for vlaned A/B network. I guess what I am trying to understand is if ovirt is tagging the vlan's I setup and is

Re: [Users] Can I use IP address for FQDN?

2014-01-10 Thread Pat Pierson
you can set a static FQDN if you dont have a dns server in /etc/hosts, however if you do this, set the same FQDNs on all hosts for each hosts 192.168.0.1 node1.test.com node1 192.168.0.2 node2.test.com node2 192.168.0.3 node3.test.com node3 use that fqdn for your engine/node

Re: [Users] Can I use IP address for FQDN?

2014-01-10 Thread Pat Pierson
all machines. On Fri, Jan 10, 2014 at 1:20 PM, David Li david...@sbcglobal.net wrote: Is this the /etc/hosts file on the engine machine or the node machine? -- *From:* Pat Pierson ihasn2...@gmail.com *To:* David Li david...@sbcglobal.net *Cc:* users

Re: [Users] Moving hosts to new Gluster cluster issues

2013-12-12 Thread Pat Pierson
host re-install before moving the host to gluster-cluster, vdsm-gluster would have not installed. Thanks, Kanagaraj On 12/12/2013 05:43 AM, Pat Pierson wrote: I am in the process of upgrading my cluster while at the same time moving to gluster. My engine is version 3.3.1 and I have a NFS

Re: [Users] Moving hosts to new Gluster cluster issues

2013-12-12 Thread Pat Pierson
, Kanagaraj On 12/12/2013 05:28 PM, Pat Pierson wrote: Kanagaraj, Thank you for the response. vdsm-gluster-4.13.0-11.el6.noarch is installed on the host that is currently on the gluster cluster as well as the host I am trying to move to the gluster cluster. It is not however

[Users] Moving hosts to new Gluster cluster issues

2013-12-11 Thread Pat Pierson
I am in the process of upgrading my cluster while at the same time moving to gluster. My engine is version 3.3.1 and I have a NFS cluster running in 3.1 compatibility mode that I am moving to a 3.3 GlusterFS cluster. Host3 runs the engine and is on the NFS cluster while host2 is running a