[ovirt-users] Re: Clone a VM in the User Portal

2020-11-10 Thread Sharon Gratch
Hi, This feature of cloning a VM was indeed part of the old User Portal and you are right that it's not supported by the newer VM Portal (since oVirt 4.3). It seemed that this wasn't required by VM Portal users (no user complained up till now) and that's why we omitted it and it's not part of our

[ovirt-users] Re: different rendering chrome and firefox and corruptions in both

2020-11-01 Thread Sharon Gratch
Hi, For both issues (1) + (2): Please try clearing your Firefox browser cache (Ctrl + F5). The correct landing page view is the one appears on your Chrome browser while it seems that your Firefox browser still uses some old CSS files. This refreshing problem might happen since we changed the

[ovirt-users] Re: adminstration portal wont complete load, looping

2020-09-30 Thread Sharon Gratch
Hi, could you please share your engine.log and server.log? Did you try restarting the engine and re-login from https://ovengine/ovirt-engine? Thanks, Sharon On Tue, Sep 29, 2020 at 6:49 PM Philip Brown wrote: > I have an odd situation: > When I go to >

[ovirt-users] Re: oVirt 4.4 Engine data migration & GUI notes

2020-07-22 Thread Sharon Gratch
Hi, On Wed, Jul 22, 2020 at 1:07 PM Yedidyah Bar David wrote: > On Wed, Jul 22, 2020 at 12:50 PM Andrei Verovski > wrote: > > > > Hi ! > > > > I have installed new oVirt 4.4 Engine (as separate entity, not hosted > engine) and migrated data from old 4.3 installation. > > Everything went

[ovirt-users] Re: oVirt localization: you can help!

2020-06-23 Thread Sharon Gratch
H, On Tue, Jun 23, 2020 at 9:30 AM Sandro Bonazzola wrote: > > > Il giorno lun 22 giu 2020 alle ore 17:59 Jiří Sléžka > ha scritto: > >> On 6/17/20 8:48 AM, Sandro Bonazzola wrote: >> > Hi, >> > if you have some time, here is a chance for helping oVirt project >> > without requiring

[ovirt-users] Re: oVirt 4.4 install fails

2020-05-31 Thread Sharon Gratch
Hi, Regarding issue #2 (login dialog): Can you please try reloading and refreshing the browser cache by pressing Ctrl+F5 and see if it helps? If not then please attach browser console log and a screenshot of the login dialog. Thanks, Sharon On Fri, May 29, 2020 at 3:44 AM Me wrote: > Thanks

[ovirt-users] Re: Engine UI exception while viewing unattached hosts in Network tab

2020-05-03 Thread Sharon Gratch
Hi, It seems that there is a fix for that bug, merged to 4.4 only (not backported): https://gerrit.ovirt.org/105325 It fixed bug BZ 1663615 which seems to deal with that issue. Can you please consider upgrading to the latest 4.4 version for

[ovirt-users] Re: NMA nodes

2019-12-18 Thread Sharon Gratch
use the > value of 1048576, which is the recommended one? > > Thanks > > José > > ------ > *De: *"Sharon Gratch" > *Para: *supo...@logicworks.pt > *Cc: *"users" > *Enviadas: *Domingo, 15 De Dezembro de 2019 13:43:23 >

[ovirt-users] Re: NMA nodes

2019-12-15 Thread Sharon Gratch
Hi, Enable virtual NUMA nodes and setting NUMA pinning topology for a high performance VM are both suggested configuration changes which are proposed to the user. Both are not a mandatory configuration. Therefore, you can still set a high performance VM even if your host doesn't support NUMA

[ovirt-users] Re: Host-passthrough CPU and migration

2019-10-27 Thread Sharon Gratch
Hi, The "manual migration" option is only a default value. You can change the migration mode to "automatic" mode if you prefer. Details: When you enable Host CPU Pass-Through for a VM then the migration default value is auto set to "manual migration" in UI because it's not sure if this VM should

[ovirt-users] Re: numa pinning for high performance

2019-08-20 Thread Sharon Gratch
Hi, Sorry for the late reply. The recommended setting for High Performance VMs is generally depended on many parameters and on what your VM is required to do (I/O or compute load), but generally and based on the setting that you sent then I have few comments for configuration tuning: -

[ovirt-users] Re: engine.log flooded with "Field 'foo' can not be updated when status is 'Up'"

2019-08-20 Thread Sharon Gratch
or beginning > of October. > > BR Florian > > > -- > *Von: *"Sharon Gratch" > *An: *"Matthias Leopold" > *CC: *"p staniforth" , "users" < > users@ovirt.org> > *Gesendet: *Dienstag, 13. August 2019 19:14:28 > *Betreff: *[ovi

[ovirt-users] Re: engine.log flooded with "Field 'foo' can not be updated when status is 'Up'"

2019-08-13 Thread Sharon Gratch
Hi, We checked that issue and found out that you are right and this extra logging lines problem is caused by "next run configuration" improvements added to oVirt 4.3.5. The current behaviour is that for each running VM with next run configuration existed, a warning line of "Field 'xxx' can

[ovirt-users] Re: ovirt-web-ui-1.5.3: immediate logout in VM portal

2019-08-07 Thread Sharon Gratch
gt; Downgrade to 1.5.2 resolves the situation. >> Reading about "Added check for inactivity during session and logout >> after expiration" in 1.5.3 changelog suggests that something might have >> gone wrong. >> Has anybody seen this? >> Shall I file a bug r

[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-16 Thread Sharon Gratch
-8d70-e45326848b10', > '77872f3d-c69f-48ab-992b-1d2765a38481'] (periodic:289) > > I'm not sure if this is related to either of the above issues though, but > I can attach the full log if needed. > > Please shout if there is anything else you think I can try doing. > > Than

[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-15 Thread Sharon Gratch
): If it will be reproduced after upgrading then please try to clean your browser caching before running the admin portal. It might help. Regards, Sharon On Thu, Jul 11, 2019 at 1:24 PM Neil wrote: > > Hi Sharon, > > Thanks for the assistance. > On Thu, Jul 11, 2019 at 11:58 AM Sharon Gratch

[ovirt-users] Re: Manual Migration not working and Dashboard broken after 4.3.4 update

2019-07-11 Thread Sharon Gratch
Hi, Regarding issue 1 (Dashboard): Did you upgrade the engine to 4.3.5? There was a bug fixed in version 4.3.4-5 https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1713967 and it may be the same issue. Regarding issue 2 (Manual Migrate dialog): Can you please attach your browser console log and

[ovirt-users] Re: UI exception when changing Cluster in New VM window

2019-07-10 Thread Sharon Gratch
*stack On Wed, Jul 10, 2019 at 2:19 PM Sharon Gratch wrote: > Hi Strahil, > > Based on the stack trace in the UI log that you sent, I am pretty sure > that this UI exception was already fixed on > https://gerrit.ovirt.org/#/c/99463/ for oVirt 4.3.4. > So please follow M

[ovirt-users] Re: UI exception when changing Cluster in New VM window

2019-07-10 Thread Sharon Gratch
Hi Strahil, Based on the stuck trace in the UI log that you sent, I am pretty sure that this UI exception was already fixed on https://gerrit.ovirt.org/#/c/99463/ for oVirt 4.3.4. So please follow Michal's suggestion to install latest 4.3.5 version for overcoming this issue. Thanks, Sharon On

[ovirt-users] Re: Can't create pool after update to 4.3.3

2019-04-22 Thread Sharon Gratch
Hi, I think it is a different issue... According to the stack trace that detailed below, we deal here with a NPE that caused due to patch https://gerrit.ovirt.org/#/c/98306/ merged to 4.3.3. There is a fix for that already merged and will be released in 4.3.4: https://gerrit.ovirt.org/#/c/99463/

[ovirt-users] Re: Can't manually migrate VM's (4.3.0)

2019-02-26 Thread Sharon Gratch
Hi Ron, What is the VM state when you try to manually migrate it? Is the VM in the beginning of the "powering up" state? If so then please wait 1-2 seconds and then try to migrate again and see if it is reproduced. You can't migrate a VM on "Wait for Launch" state and once the VM enters the

[ovirt-users] Re: Error start VM with "XML: Multiple 'scsi' controllers with index '0' " - how to workaround?

2018-11-18 Thread Sharon Gratch
Hi, This was an old issue bug solved in 4.2.2, as you mentioned. The problem then was due to correlation failure with devices reported by vdsm. I suspect that this time it may re-occur because of alias name correlation failure, but not sure. 1. Did you run the VM with "run once" or a regular

[ovirt-users] Re: huge page in ovirt 4.2.7

2018-11-14 Thread Sharon Gratch
Hi Fabrice, The "hugepages" custom property value in oVirt should be set to *size of the pages in KiB* (i.e. 1GiB = 1048576, 2MiB = 2048). In addition, it is recommended to set the huge page size of the VM to the largest size supported by the host. In the configuration you sent, the huge page

[ovirt-users] Feature: Live migration for High Performance VMs

2018-07-02 Thread Sharon Gratch
Hi everyone, I would like to share our plan for supporting live migration for High Performance VMs (and in general to all VM types with pinning settings). Implementing this will be done in 2 phases: Phase 1: 1. Only manual live migration will be supported for high performance VMs type. 2. The

[ovirt-users] Re: oVirt 4.2 and I/O threads configuration

2018-06-21 Thread Sharon Gratch
Hi, Please see my comments below. On Tue, Jun 19, 2018 at 11:51 AM, Gianluca Cecchi wrote: > > On Tue, Jun 19, 2018 at 10:45 AM, Sharon Gratch > wrote: > >> Hi Gianluca, >> >> You are right, in oVirt 4.2 we removed the 'Num Of IO Threads' text field >>

[ovirt-users] Re: oVirt 4.2 and I/O threads configuration

2018-06-19 Thread Sharon Gratch
Hi Gianluca, You are right, in oVirt 4.2 we removed the 'Num Of IO Threads' text field from the UI because it was decided that one IO thread is the best configuration from performance aspects for most cases (according to performance testings). We wanted to keep the UI simpler to use. So in case

[ovirt-users] Re: ovirt 4.2 and hugepages

2018-06-17 Thread Sharon Gratch
Hi Gianluca, in 4.2 we added a new engine custom property "hugepages" to replace the VDSM hook, where the value of the property is the size of the pages in KiB (1G = 1048576, 2M = 2048). This property can be set for any VM profile type (not just to high performance VM's). Please see the

[ovirt-users] Re: 4.2 Error importing VM, No more than one unmanaged USB controller is expected for a VM

2018-06-06 Thread Sharon Gratch
Hi, We did add this warning on oVirt 4.1 for handling old USB configuration (since in 4.1 we added a new USB policy of choosing USB controller type as defined in osinfo-defaults.properties configuration). But I'm not sure why this warning occurred after upgrading from 4.1 to 4.2. Can you please

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 - performance vm

2017-11-26 Thread Sharon Gratch
to RHV support for that. Regards, Sharon > >Regards > > > Mark H. > > > > > > -- > *From:* Sharon Gratch <sgra...@redhat.com> > *Sent:* 15 November 2017 15:04 > *To:* Mark Hunt > *Subject:* Re: ovirt 4.2 - per

Re: [ovirt-users] vm shutdown long delay is a problem for users of pools

2017-06-27 Thread Sharon Gratch
Hi, Please see comments below. On Thu, Jun 22, 2017 at 7:15 PM, Paul wrote: > Hi, > > Shutting down VM’s in the portal with the red downfacing arrow takes quite > some time (about 90 seconds). I read this is mainly due to a 60 second > delay in the ovirt-guest-agent. I got used

Re: [ovirt-users] engine upgrade 4.1.0 => 4.1.1, no more engine console available

2017-04-26 Thread Sharon Gratch
On Wed, Apr 26, 2017 at 4:39 PM, Gianluca Cecchi <gianluca.cec...@gmail.com> wrote: > > > On Wed, Apr 26, 2017 at 3:01 PM, Sharon Gratch <sgra...@redhat.com> wrote: > >> >> >> On Wed, Apr 26, 2017 at 3:33 PM, Gianluca Cecchi < >> gianluca.cec...

Re: [ovirt-users] engine upgrade 4.1.0 => 4.1.1, no more engine console available

2017-04-26 Thread Sharon Gratch
On Wed, Apr 26, 2017 at 3:33 PM, Gianluca Cecchi <gianluca.cec...@gmail.com> wrote: > On Wed, Apr 26, 2017 at 2:20 PM, Sharon Gratch <sgra...@redhat.com> wrote: > >> Hi, >> >> The configuration shown at ​2016-07-04 of video set to "cirrus-vga" and &

Re: [ovirt-users] engine upgrade 4.1.0 => 4.1.1, no more engine console available

2017-04-24 Thread Sharon Gratch
Hi, On Mon, Apr 24, 2017 at 6:06 PM, Gianluca Cecchi wrote: > > > On Mon, Apr 24, 2017 at 12:57 PM, Evgenia Tokar wrote: > >> >> Thanks. >> >> 1. In the UI under vm devices tab do you have an entry for graphical >> device (type=spice)? >> > > It