[ovirt-users] Re: oVirt 4.3 DWH with Grafana

2020-11-20 Thread Vincent Royer
I found it much easier to ignore all the DataWarehouse stuff and used a project called prometheus Ovirt Exporter, spun up in a docker host, and use the prom datasource in Grafana. I was up and running with good Ovirt metrics in minutes. *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy

[ovirt-users] Re: Node upgrade to 4.4

2020-09-24 Thread Vincent Royer via Users
It's a bit disheartening that HCI users don't have an easier upgrade path. So far there's a lot of 'this might work' or' that might work', and good luck. Certainly doesn't inspire much confidence. Every time there is a survey asking what the pain points are, I say "updates!!", but they seem to

[ovirt-users] Re: Node upgrade to 4.4

2020-09-23 Thread Vincent Royer
well that sounds like a risky nightmare. I appreciate your help. *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Wed, Sep 23, 2020 at 11:31 AM Strahil Nikolov wrote: > Before you reinstall the node , you should use 'glust

[ovirt-users] Re: Node upgrade to 4.4

2020-09-23 Thread Vincent Royer
r, correct? *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Tue, Sep 22, 2020 at 8:31 PM Ritesh Chikatwar wrote: > Vincent, > > > This document will be useful > > https://www.ovirt.org/documentation/upgrade_gui

[ovirt-users] Node upgrade to 4.4

2020-09-22 Thread Vincent Royer
I have 3 nodes running node ng 4.3.9 with a gluster/hci cluster. How do I upgrade to 4.4? Is there a guide? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement:

[ovirt-users] update node 4.3.5 to 4.3.6

2019-10-08 Thread Vincent Royer
Ovirt node on 4.3.5. Was installed from 4.3.5 iso and has never been updated GUI said update available for hosts. Here's what I did: - Global HA maintenance - yum update and engine-upgrade-check engine-setup of hosted engine - engine now at Version 4.3.6.7-1.el7 - put node 1/3 into maintenance

[ovirt-users] Re: Where to configure iscsi initiator name?

2019-08-21 Thread Vincent Royer
You have to add all the initiators for each node to the iscsi LUN. At least thats how I got it working. Then I think it's recommended to setup multipath. However take this with a grain because iscsi did not work well for me. On Wed, Aug 21, 2019, 10:08 AM Dan Poltawski wrote: > When I added

[ovirt-users] Re: Adding VLANs to a single-host, self-hosted-engine oVirt deployment?

2019-08-16 Thread Vincent Royer
On Fri, Aug 16, 2019 at 11:12 AM Derek Atkins wrote: > Hi, > > On Fri, August 16, 2019 1:49 pm, Vincent Royer wrote: > > Definitely upgrade to 4.3.5, do this first. If you can afford to just > > image it and start over, do that. > > Does 4.3 still support ovirt-shel

[ovirt-users] Re: numa pinning for high performance

2019-08-14 Thread Vincent Royer
ds > > Oliver > > > > Am 14.08.2019 um 10:04 schrieb Vincent Royer : > > Is there a good place to learn about cpu pinning and the various settings? > > I've built a test VM and am trying to understand > > - I've given it 2 cpus, 4 cores each, 1 thread per core. > - T

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5.1 failed to configure management network on the host

2019-08-07 Thread Vincent Royer
for management you don't need the bw, just use active-backup. https://access.redhat.com/documentation/en-us/red_hat_virtualization/4.2/html/administration_guide/sect-Bonding#Bonding_Modes *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOL

[ovirt-users] Re: 4.3.5.1 failed deployment SSL ovn errors

2019-08-06 Thread Vincent Royer
That worked. Thank you. On Tue, Aug 6, 2019, 5:07 AM Dominik Holler wrote: > > > On Tue, Aug 6, 2019 at 1:25 PM Sandro Bonazzola > wrote: > >> >> >> Il giorno dom 4 ago 2019 alle ore 08:54 Vincent Royer < >> vinc...@epicenergy.ca> ha scritto: &

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5.1 failed to configure management network on the host

2019-08-06 Thread Vincent Royer
or cable without interruption. On Tue, Aug 6, 2019, 12:33 AM Mitja Pirih wrote: > On 05. 08. 2019 21:20, Vincent Royer wrote: > > I tried deployment of 4.3.5.1 using teams and it didn't work. I did > > get into the engine using the temp url on the host, but the teams > > showed

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5.1 failed to configure management network on the host

2019-08-05 Thread Vincent Royer
I tried deployment of 4.3.5.1 using teams and it didn't work. I did get into the engine using the temp url on the host, but the teams showed up as individual nics. Any changes made, like assigning a new logical network to the nic, failed and I lost connectivity. Setup as a bond instead of team

[ovirt-users] 4.3.5.1 failed deployment SSL ovn errors

2019-08-04 Thread Vincent Royer
I had a failed HCI replica 3 deployment, a fresh 4.3.5.1 install. I fixed some things, ran the cleanup script and rebooted. The first host's logs are now full of: ovs|00330|stream_ssl|ERR|Certificate must be configured to use SSL ovn-controller ovs|00329|stream_ssl|ERR|Private key must be

[ovirt-users] Re: New to OVirt

2019-05-10 Thread Vincent Royer
Disagree, I've had some pretty significant meltdowns and if you cant access hosted engine, go have drink and try again... It comes up. It's ability to self-repair and find a scrap of a host to run on is pretty impressive. On Fri, May 10, 2019, 2:18 PM Derek Atkins wrote: > I've been running

[ovirt-users] Re: Ovirt Host Replacement/Rebuild

2019-04-05 Thread Vincent Royer
I'd say yes, I blow away nodes and reinstall them often, as workarounds for various upgrade failures. If you spend more than 20 mins troubleshooting it's more time efficient to just start over. On Fri, Apr 5, 2019, 4:42 PM Jim Kusznir wrote: > Hi all: > > I had an unplanned power outage

[ovirt-users] Re: Huge Pages

2019-02-17 Thread Vincent Royer
conf file on the host? On Fri, Feb 15, 2019 at 9:41 AM Michal Skrivanek < michal.skriva...@redhat.com> wrote: > > > On 15 Feb 2019, at 18:17, Vincent Royer wrote: > > Thanks, I saw that article and it is a hit helpful, but still I don't see > how I can tell how many hu

[ovirt-users] Re: Huge Pages

2019-02-15 Thread Vincent Royer
ory > configured for the VM at the usual place (it has to be a multiple of the > selected hugepage size). > > One of our colleagues wrote a blog post about this: > https://mpolednik.github.io/2017/06/26/hugepages-and-ovirt/ > > Best regards > > Martin Sivak > > On F

[ovirt-users] Huge Pages

2019-02-14 Thread Vincent Royer
How do I know how many huge pages my hosts can support? cat /proc/meminfo | grep Huge AnonHugePages: 17684480 kB HugePages_Total: 0 HugePages_Free:0 HugePages_Rsvd:0 HugePages_Surp:0 Hugepagesize: 2048 kB [image: image.png] And once I know, I set the kernel

[ovirt-users] Re: update to 4.2.8 fails

2019-02-14 Thread Vincent Royer
Greg, Can I contribute? On Thu, Feb 14, 2019 at 2:05 PM Greg Sheremeta wrote: > > On Thu, Feb 14, 2019 at 2:16 PM Vincent Royer > wrote: > >> Greg, >> >> The first thing on the list in your link is to check what repos are >> enabled with yum repolist

[ovirt-users] Re: update to 4.2.8 fails

2019-02-14 Thread Vincent Royer
.2.6 to 4.2.8 as of Feb 2, 2019".Then the documents should be tested and the dates/versions adjusted, or the docs adjusted, as needed. Ovirt is awesome. But the docs are the project's worst enemy. On Thu, Feb 14, 2019 at 3:34 AM Greg Sheremeta wrote: > Hi, > > On Wed, Feb 13,

[ovirt-users] Re: update to 4.2.8 fails

2019-02-13 Thread Vincent Royer
Edward Berger wrote: > If its a node-ng install, you should just update the whole image with > yum update ovirt-node-ng-image-update > > On Wed, Feb 13, 2019 at 8:12 PM Vincent Royer > wrote: > >> Sorry, this is a node install w/ he. >> >> On Wed, Feb 13, 2019

[ovirt-users] Re: update to 4.2.8 fails

2019-02-13 Thread Vincent Royer
Sorry, this is a node install w/ he. On Wed, Feb 13, 2019, 4:44 PM Vincent Royer trying to update from 4.2.6 to 4.2.8 > > yum update fails with: > > --> Finished Dependency Resolution > > > > > Error: Package: vdsm-4.20.46-1.el7.x86_64 (ovirt-4.2) > > >

[ovirt-users] update to 4.2.8 fails

2019-02-13 Thread Vincent Royer
trying to update from 4.2.6 to 4.2.8 yum update fails with: --> Finished Dependency Resolution Error: Package: vdsm-4.20.46-1.el7.x86_64 (ovirt-4.2) Requires: libvirt-daemon-kvm >= 4.5.0-10.el7_6.3 Installed: libvirt-daemon-kvm-3.9.0-14.el7_5.8.x86_64

[ovirt-users] Re: Forum available

2019-02-09 Thread Vincent Royer
A discourse server would be fantastic. On Fri, Feb 8, 2019, 12:06 AM Josep Manel Andrés Moscardó < josep.mosca...@embl.de wrote: > Hi all, > I am just wondering if anyone like me would like to have everything that > is bump here in a forum, with all the benefits it brings (and people > will

[ovirt-users] Re: oVirt Cloud Init CentOS not setting password

2019-02-08 Thread Vincent Royer
I just use the run-one setup to specify the user/pass and networking/hostname. Everything works but the password doesn't. side note, does anyone know, now that I have this machine with no root password, how to set one? *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTA

[ovirt-users] Re: oVirt Cloud Init CentOS not setting password

2019-02-07 Thread Vincent Royer
I have this same issue with one of my cloud-init centos vms. I log in using ssh keys, the root password was never set and there seems to be no way for me to set it. On Thu, Feb 7, 2019 at 10:32 AM Robert Crawford < robert.crawford4.14...@gmail.com> wrote: > Okay, I'm confused does it take

[ovirt-users] Re: Network Setup after ovirt node Install and before add node to cluster

2018-12-09 Thread Vincent Royer
This happened to me too. The NIC doesn't come "up" on the first boot, even though it was initiated during the setup. DHCP or static makes no difference to this situation. iirc I used nmtui to bring the interface up and verify the hostname. Can't do it in cockpit without the interface being up...

[ovirt-users] Re: Can't install windows guest

2018-11-17 Thread Vincent Royer
you have to mount the CD drive with the virtuio drivers during the setup process. get to the screen to select disks. do a "change cd" and mount the virtio ISO. then you have to go "have disk" in setup and add the drivers. Once the drivers are installed, you have to refresh the list before it

[ovirt-users] Migrating to Gluster HCI - Export/Import

2018-10-09 Thread Vincent Royer
I'm upgrading from 2 host w/ attached storage to 3-host HCI w/Gluster. What is the procedure for this? Is export domain depreciated? 1. Shut down and export all VMs - Do I use export domain? Or is the "Backup Domain" the newer method? 2. Detach domains from cluster and wipe hosts 3. Build HCI

[ovirt-users] Re: master domain wont activate

2018-10-06 Thread Vincent Royer
age would be blanked, OVF-Store Disks, thats what you want here. Warning migrate your all your disks first! Storage -> Storage Domains -> Open (your domain) -> DotDotDot menu -> Detroy On 10/5/18 10:30 AM, Vincent Royer wrote: thanks, I'm trying to move away fro

[ovirt-users] Re: master domain wont activate

2018-10-05 Thread Vincent Royer
; > Storage -> Storage Domains -> Open (your domain) -> DataCenter -> > Centername -> Right Click -> Detach > > Detroy: Storage would be blanked, OVF-Store Disks, thats what you want > here. > > Warning migrate your all your disks first! !!

[ovirt-users] Re: master domain wont activate

2018-10-05 Thread Vincent Royer
: > > On 10/5/18 8:10 AM, Vincent Royer wrote: > > Alright, some combination of messing around got me mostly back up and > running here. Iscsi is working reliably, VMs are running on the new iscsi > domain. the old NFS domain is empty save a couple of OVF_STORE d

[ovirt-users] Re: master domain wont activate

2018-10-05 Thread Vincent Royer
data domain still missing, > we talk > about vg activation and domain import. > > Sheers > > Oliver > > > Am 04.10.2018 um 22:00 schrieb Vincent Royer : > > Ok, getting somewhere here. > > did a rpcinfo -p and found no nfs entries in portmap. > > systemctl s

[ovirt-users] Re: master domain wont activate

2018-10-04 Thread Vincent Royer
now, and that's where all the disks are located :/ On Thu, Oct 4, 2018 at 11:00 AM Vincent Royer wrote: > Thanks for your help Oliver, > > To give you some background here: > > Host 1 on Ovirt 4.2 attached to NFS storage > Host 2 I upgraded to Ovirt 4.2.5 and then 4.2.6, sin

[ovirt-users] Re: master domain wont activate

2018-10-04 Thread Vincent Royer
uot;mount.nfs: Remote I/O error". However on another blank centos machine sitting on the same network, I can mount the shares normally. *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Thu, Oct 4, 2018 at 1:04 AM Oliver Riesener

[ovirt-users] master domain wont activate

2018-10-03 Thread Vincent Royer
I was attempting to migrate from nfs to iscsi storage domains. I have reached a state where I can no longer activate the old master storage domain, and thus no others will activate either. I'm ready to give up on the installation and just move to an HCI deployment instead. Wipe all the hosts

[ovirt-users] Re: ISCSI domain won't attach

2018-10-03 Thread Vincent Royer
Thanks very much Oliver! I didn't realize Multipath I/O wasn't standard on my storage server. It was missing iSNS too. Adding both now and will report back. *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Tue, Oct 2, 2018 at 8

[ovirt-users] ISCSI domain won't attach

2018-10-02 Thread Vincent Royer
I setup an iscsi domain in hopes of moving away from NFS. I created a new logical network for this on a storage vlan. both hosts and storage server grabbed a good IP on this vlan. ISCSI Domain connected ok and I started moving disks over from the NFS domain. Transfers were completing so I let

[ovirt-users] Re: Ovirt attach serial port on VM

2018-09-26 Thread Vincent Royer
Use a serial to IP converter. I connect many ovirt VMs to USB and serial devices using IP interfaces. They work very well and are far more flexible, as you can change which VM the devices are connected to on the fly. On Wed, Sep 26, 2018, 12:26 PM wrote: > Alex, > > Have you developed a

[ovirt-users] Migrating to HCI

2018-08-27 Thread Vincent Royer
I have 2 hosts using NFS storage I want to migrate to HCI and add a third host. Have added the 10Gbe cards and drives to the 3 target hosts and setup a separate physical network for storage. Can I: - deploy a single-node HCI to host 3 - export the VMs to an NFS export domain - Import the VMs

[ovirt-users] Re: oVirt Node 4.2.3.1. to 4.2.5 upgrade trouble, log attached

2018-08-17 Thread Vincent Royer
4.2.5 seems to have NFS issues for some users. What is your storage server? On Thu, Aug 16, 2018, 4:49 PM Matt Simonsen wrote: > Hello all, > > I've emailed about similar trouble with an oVirt Node upgrade using the > ISO install. I've attached the /tmp/imgbased.log file in hopes it will >

[ovirt-users] Re: Update to 4.2.5, Cant start VMs

2018-08-07 Thread Vincent Royer
I don't know if this fit with your environment, but take a look (See > attachment). > > 2018-08-06 6:02 GMT+02:00 Vincent Royer : > >> I updated the engine, and one of my nodes to 4.2.5. I'm attempting to >> re-start the VMs that were pinned to it, and migrate another VM t

[ovirt-users] Re: Update to 4.2.5, Cant start VMs

2018-08-07 Thread Vincent Royer
, error was similar to this bugzilla <https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1595549>, so I commented there with my logs. So far the only VM that will run on the 4.2.5 host is the hosted engine. On Sun, Aug 5, 2018 at 9:02 PM Vincent Royer wrote: > I updated the engine, and one of

[ovirt-users] Re: Update to 4.2.5, Cant start VMs

2018-08-06 Thread Vincent Royer
a similar issue while upgrade from x.x.x to 4.2.3 with > double network and disks. > I run RUN->ONCE OK (Error message ignore) OK, then run normal with RUN > that fixes the issue. > > Am 06.08.2018 um 06:02 schrieb Vincent Royer : > > I updated the engine, and one of my nodes

[ovirt-users] Update to 4.2.5, Cant start VMs

2018-08-05 Thread Vincent Royer
I updated the engine, and one of my nodes to 4.2.5. I'm attempting to re-start the VMs that were pinned to it, and migrate another VM to it so that I can update my other node. When I try to start the VMs that were pinned to the host, I get: VM Tuning3 is down with error. Exit message: XML

[ovirt-users] Re: Docker best practices

2018-07-18 Thread Vincent Royer
We're using rancher on Ovirt and it's great. No problems to report. On Wed, Jul 18, 2018, 1:08 PM Wesley Stewart, wrote: > I'm currently using CoreOS as a VM and I like it. RancherOS performs > similarly, but appears to have a smaller footprint. > > I doubt you will see a big different in

[ovirt-users] Re: oVirt reports using Grafana

2018-05-18 Thread Vincent Royer
database, I was never really able to get predictable output from it, and spent way too many hours messing around with it. On Thu, May 17, 2018 at 11:21 PM Karli Sjöberg <ka...@inparadise.se> wrote: > On Thu, 2018-05-17 at 10:37 -0700, Vincent Royer wrote: > > These are the same issues I r

[ovirt-users] Re: oVirt reports using Grafana

2018-05-17 Thread Vincent Royer
These are the same issues I ran into. I did get it working, look up my post history and you'll find some solutions to the errors On Thu, May 17, 2018, 1:01 AM Sandro Bonazzola, wrote: > Shirly, can you please update the blog post pointing to an updated > documentation

Re: [ovirt-users] Node health bad after power outage

2018-04-11 Thread Vincent Royer
Software Version:4.2.2.6-1.el7.centos Nodes are still on 4.2 because I can't seem to upgrade them (not getting any replies to my other thread about this) *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Tue, Apr 10, 2018 at 10:42 P

Re: [ovirt-users] Node health bad after power outage

2018-04-10 Thread Vincent Royer
These mounts: After the power failure, these mounts were missing on one of my nodes. I added them back using the + button, rebooted, and then the engine started back up. *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Tue,

Re: [ovirt-users] Cannot update Node 4.2 to 4.2.2

2018-04-09 Thread Vincent Royer
No I don't. *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Wed, Apr 4, 2018 at 11:42 PM, Maton, Brett <mat...@ltresources.co.uk> wrote: > shot inthe dark, but have you got EPEL repo enabled by any chance? > > On

Re: [ovirt-users] Node health bad after power outage

2018-04-09 Thread Vincent Royer
Does anyone have any clues about these errors? On Sat, Apr 7, 2018 at 9:02 PM, Vincent Royer <vinc...@epicenergy.ca> wrote: > Suffered a long power outage that outlasted our huge UPS, so both my nodes > went down. > > Upon return, the nodes came back up but engine did

[ovirt-users] Node health bad after power outage

2018-04-07 Thread Vincent Royer
Suffered a long power outage that outlasted our huge UPS, so both my nodes went down. Upon return, the nodes came back up but engine did not start because the storage server takes longer to boot than the nodes do, so the NFS mounts didn't reconnect. I manually re-entered the mounts using

Re: [ovirt-users] Hardware critique

2018-04-05 Thread Vincent Royer
question mark. I don't > know if Raid is better than JBOD and I don't know if a smaller number of > SSDs would perform any better/worse than larger number of spinning disks in > raid 10. > > On Thu, Apr 5, 2018 at 5:38 PM, Vincent Royer <vinc...@epicenergy.ca> > wrote: > &g

Re: [ovirt-users] Hardware critique

2018-04-05 Thread Vincent Royer
capacity using 12TB of SSDs. I think Replica 3 is safe enough that you could forgo the RAID 10. But I'm talking from zero experience... Would love others to chime in with their opinions on both these setups. *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE

[ovirt-users] Cannot update Node 4.2 to 4.2.2

2018-04-04 Thread Vincent Royer
Trying to update my nodes to 4.2.2, having a hard time. I updated the engine, no problems. Migrated VMs off host 1 and put it into maintenance. I do a "check upgrade" in the GUI, it finds an update, but fails to install. Drop to CLI and try to do it manually yum update -y I get lots of

Re: [ovirt-users] ovirt engine HA

2018-04-02 Thread Vincent Royer
ou will regain access. > > In my experience this has worked very reliably. I have 2 hosts, both are > "able" to run the engine VM. If I take one host down, I am not able to > load the engine GUI. But if I wait a few minutes, then I regain access, > and see that the eng

Re: [ovirt-users] ovirt engine HA

2018-04-02 Thread Vincent Royer
few minutes, then I regain access, and see that the engine is now running on the remaining healthy host. *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Mon, Apr 2, 2018 at 6:07 PM, <dhy...@sina.com> wrote: > what different bet

Re: [ovirt-users] ovirt engine HA

2018-04-02 Thread Vincent Royer
If your node running self-hosted engine crashes, the hosted engine will be started up on another node. It just takes a few minutes for this all to happen, but it works reliably in my experience. On Mon, Apr 2, 2018 at 5:42 PM, wrote: > How to solute ovirt engine HA, I have a

Re: [ovirt-users] Which hardware are you using for oVirt

2018-03-31 Thread Vincent Royer
Lots of great hardware knowledge in this thread! I'm also making the move to 10Gb. I'm adding a 3rd host to my deployment and moving to Glusterfs on 3 nodes, from my current NFS share on a separate storage server. Each of the 3 nodes has dual E5-2640 V4s with128Gb ram. I have some hardware

[ovirt-users] Resilient Storage for Ovirt

2018-03-23 Thread Vincent Royer
Hi, I have a 2 node cluster with Hosted Engine attached to a storage Domain (NFS share) served by WS2016. I run about a dozen VMs. I need to improve availability / resilience of the storage domain, and also the I/O performance. Anytime we need to reboot the Windows Server, its a nightmare for

Re: [ovirt-users] Postgresql read only user difficulties

2018-03-18 Thread Vincent Royer
I just did it again with another user and this time it seemed to work. Thanks for your help. *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Sun, Mar 18, 2018 at 8:50 PM, Maton, Brett <mat...@ltresources.co.uk> wrote: > O

Re: [ovirt-users] Postgresql read only user difficulties

2018-03-18 Thread Vincent Royer
well this is frustrating. I added the read only user, but still can't connect. pq: password authentication failed for user "grafana" *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Sat, Mar 17, 2018 at 11:43 AM, M

Re: [ovirt-users] Postgresql read only user difficulties

2018-03-17 Thread Vincent Royer
I think I see the issue. Extra space after the IP address in pg_hba.conf I'll try again later. Thanks for your help! On Sat, Mar 17, 2018 at 10:44 AM, Vincent Royer <vinc...@epicenergy.ca> wrote: > hmmm. not a great result... > > rh-postgresql95-postgresql.service:...1 &g

Re: [ovirt-users] Postgresql read only user difficulties

2018-03-17 Thread Vincent Royer
-postgresql.service and can no longer login to ovirt-engine gui: server_error: Connection refused. Check that the hostname and port are correct and that the postmaster is accepting TCP/IP connections. tried to restart ovirt-engine and it won't come up - internal server error. *Vincent Royer* *778

Re: [ovirt-users] Postgresql read only user difficulties

2018-03-17 Thread Vincent Royer
I get when accessing from 172.16.30.10 is: pq: no pg_hba.conf entry for host "172.16.30.10", user "grafana", database "ovirt_engine_history", SSL off *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS

[ovirt-users] Postgresql read only user difficulties

2018-03-17 Thread Vincent Royer
Hi, I followed these instructions on Ovirt self hosted engine 4.2.1: https://www.ovirt.org/documentation/data-warehouse/Allowing_Read_Only_Access_to_the_History_Database/ when connecting to the db from an external host I receive this error: pq: no pg_hba.conf entry for host "", user "",

[ovirt-users] The timezone in the guest differs from configuration (Windows)

2018-03-05 Thread Vincent Royer
My windows VMs have this error, but the time zones are setup correctly. In engine, the VM shows: "Hardware Clock Time Offset: Pacific Standard Time" In Windows, doesn't matter if I leave the time zone automatic or manually set it to Pacific Standard Time. How do I fix this?

Re: [ovirt-users] windows vm

2018-03-01 Thread Vincent Royer
Broadwell *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Thu, Mar 1, 2018 at 9:57 AM, <supo...@logicworks.pt> wrote: > What CPU type do you have for your windows machines? > > ---------- > *De

Re: [ovirt-users] open source backup solution for ovirt/VMs

2018-02-28 Thread Vincent Royer
Can you tell us more about this implementation? *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Wed, Feb 28, 2018 at 2:10 PM, Brett Holcomb <biholc...@l1049h.com> wrote: > I use Bareos for backup. It is open source. > &

Re: [ovirt-users] Confused by logical networks

2018-02-22 Thread Vincent Royer
should work out for you then. In my case I was trying to do it all just with static addressing without dns entries and I quickly learned that it's just not designed to operate that way. Cheers *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOL

Re: [ovirt-users] Installing Windows - no virtio-win.vfd as floppy option

2018-02-22 Thread Vincent Royer
of whack, I had to keyboard through the setup. Once windows is installed and joined to the domain, you can RDP into it and it's much more bearable to operate than the console method. *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Thu,

Re: [ovirt-users] Installing Windows - no virtio-win.vfd as floppy option

2018-02-22 Thread Vincent Royer
ll show up and you'll be able to proceed with your windows installation. Following the instructions did not work for me either. *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Thu, Feb 22, 2018 at 3:38 PM, Geoff Sweet < geoffrsweet+o

Re: [ovirt-users] Confused by logical networks

2018-02-22 Thread Vincent Royer
I had similar confusion, and trying to assign static IPs was just not working for me. Here is how I got it to work: #1 you absolutely require a DNS server you can add entries to. I tried to go without, and it just does not work. For me, management network is on vlan 10, so each host grabs a

[ovirt-users] Virt-viewer not working over VPN

2018-02-09 Thread Vincent Royer
Hi, I asked this on the virt-viewer list, but it appears to be dead, so my apologies if this isn't the right place for this question. When I access my vm's locally using virt-viewer on windows clients, everything works fine, spice or vnc. When I access the same vm's remotely over a site-to-site

Re: [ovirt-users] NetworkManager with oVirt version 4.2.0

2018-02-04 Thread Vincent Royer
I had these types of issues as well my first time around, and after a failed engine install I haven't been able to get things cleaned up, so I will have to start over. I created a bonded interface on the host before the engine setup. but once I created my first VM and assigned bond0 to it, the

Re: [ovirt-users] Windows 10 floppy not found during setup

2018-02-03 Thread Vincent Royer
, but I suppose it doesn't work that way. More reading... *Vincent Royer* *778-825-1057* <http://www.epicenergy.ca/> *SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS* On Sat, Feb 3, 2018 at 9:58 AM, Christophe TREFOIS < christophe.tref...@uni.lu> wrote: > We had to do the swapping CD trick

[ovirt-users] Windows 10 floppy not found during setup

2018-02-03 Thread Vincent Royer
I am trying to install Windows 10 on Ovirt 4.2 I pushed the virtio-win iso and vfd files to my ISO domain. I created the VM and loaded the CD rom with the windows install ISO and in the "run once" settings I chose the virtio-win selection as a floppy. However when entering windows setup, there