[ovirt-users] Hosted Engine setup - got " Failed to start service 'ovirt-ha-agent' "

2015-12-18 Thread Willard Dennis
Hi all, Did a hosted engine setup using a Gluster storage domain, it went well until the end, where I got this error: [ INFO ] Saving hosted-engine configuration on the shared storage domain [ INFO ] Shutting down the engine VM [ INFO ] Enabling and starting HA services [ ERROR ] Failed to

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-12-17 Thread Willard Dennis
;fdeut...@redhat.com> wrote: > > On Wed, Dec 16, 2015 at 10:52 PM, Willard Dennis <wden...@nec-labs.com> wrote: >> Any thoughts on this issue?? This is holding up my project (oVirt hosted >> engine install won’t proceed if VDSM service is not running…) Why am I even >

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-12-17 Thread Willard Dennis
This is from /var/log/messages — Dec 17 07:46:25 ovirt-node-01 systemd: vdsmd.service holdoff time over, scheduling restart. Dec 17 07:46:35 ovirt-node-01 systemd: mom-vdsm.service stopping timed out. Killing. Dec 17 07:46:35 ovirt-node-01 systemd: mom-vdsm.service: main process exited,

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-12-17 Thread Willard Dennis
I checked and we do have a custom /etc/sudoers set — [root@ovirt-node-01 vdsm]# cat /etc/sudoers # # NECLA custom /etc/sudoers # # *** Managed by Ansible; do not edit manually, # file will be rewritten on next Ansible run! *** # # Do NOT add sudoers directly to this file; add them to the

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-12-17 Thread Willard Dennis
Took the easy way out on selinux… [root@ovirt-node-01 vdsm]# sestatus SELinux status: disabled > On Dec 17, 2015, at 7:48 AM, Yedidyah Bar David wrote: > > > Perhaps just upload all of them somewhere? > > Also might be selinux? Please check/post also audit

[ovirt-users] Hosted engine setup using Gluster - what is proper param's for the storage domain names?

2015-12-17 Thread Willard Dennis
Hi all, Doing the hosted engine setup on Gluster; am at the point of configuring the storage domain / datacenter names, and not sure of what my best move is here… Here’s what I’m seeing: —— --== STORAGE CONFIGURATION ==-- During customization use CTRL-D to abort.

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-12-17 Thread Willard Dennis
015, at 1:40 AM, Yedidyah Bar David <d...@redhat.com> wrote: > > On Wed, Dec 16, 2015 at 11:52 PM, Willard Dennis <wden...@nec-labs.com> wrote: >> Any thoughts on this issue?? This is holding up my project (oVirt hosted >> engine install won’t proceed if VDSM servic

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-12-16 Thread Willard Dennis
Any thoughts on this issue?? This is holding up my project (oVirt hosted engine install won’t proceed if VDSM service is not running…) Why am I even having such problems with the VDSM service? It’s on a vanilla CentOS 7 install… Thanks Will > On Dec 2, 2015, at 10:35 AM, Will Dennis

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-12-01 Thread Willard Dennis
Did the following: 1) yum remove vdsm* […] Removed: vdsm.noarch 0:4.17.10.1-0.el7.centos vdsm-cli.noarch 0:4.17.10.1-0.el7.centosvdsm-gluster.noarch 0:4.17.10.1-0.el7.centos vdsm-infra.noarch 0:4.17.10.1-0.el7.centos vdsm-jsonrpc.noarch 0:4.17.10.1-0.el7.centos

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-11-25 Thread Willard Dennis
> On Nov 25, 2015, at 10:37 AM, Simone Tiraboschi wrote: > > > > On Wed, Nov 25, 2015 at 4:20 PM, Will Dennis > wrote: > Hi Simone, > > Looks like the vdsm log is empty... > > [root@ovirt-node-01 ~]# ls -l

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-11-25 Thread Willard Dennis
at 11:29 AM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> wrote: > > > > On Wed, Nov 25, 2015 at 5:22 PM, Willard Dennis <wden...@nec-labs.com > <mailto:wden...@nec-labs.com>> wrote: > [root@ovirt-node-01 ~]# sudo -u vdsm /bin/bash > bash-4.2$ /usr/share/vdsm/

[ovirt-users] Problem with hosted engine setup - vsdmd does not start

2015-11-24 Thread Willard Dennis
Hi all, Tried to run the hosted engine setup, got: [ ERROR ] Failed to execute stage 'Environment setup': [Errno 111] Connection refused ( full run output here:

[ovirt-users] Planning out oVirt Self-Hosted Engine on Gluster (oVirt 3.6.x / Gluster 3.7.5)

2015-10-22 Thread Willard Dennis
Hi all, Back to trying out the latest oVirt with latest Gluster, and wanting to do a self-hosted Engine setup. I am reading the instructions I found on the following pages: http://www.ovirt.org/Features/Self_Hosted_Engine_Gluster_Support

[ovirt-users] Problem with 3.5.1 hosted engine setup

2015-04-22 Thread Willard Dennis
Hi all, I’m trying to get a hosted engine set up on a CentOS 7.1 box, per the instructions found at http://community.redhat.com/blog/2014/10/up-and-running-with-ovirt-3-5/ http://community.redhat.com/blog/2014/10/up-and-running-with-ovirt-3-5/ When I run the ‘hosted-engine —deploy’ step, I’m

Re: [Users] Error when trying to create a new ISO storage domain

2014-01-21 Thread Willard Dennis
I am still trying to resolve this issue. I found the Troubleshooting NFS Storage Issues page, and have a few questions regarding the troubleshooting steps contained therein... 1) In the Permissions section, there's a suggestion under the SELinux subsection to su - vdsm -s /bin/bash and then try

Re: [Users] Error when trying to create a new ISO storage domain

2014-01-21 Thread Willard Dennis
Thanks for the response, Dafna... vdsm is using mount command. please look at vdsm log and find the mount command that is failing and run it manually to see the mount trace. you can also attach the vdsm log here and we can try to find it :) Dafna Just needed a clue where to look,

[Users] Error when trying to create a new ISO storage domain

2014-01-20 Thread Willard Dennis
Hi all, I am trying to define a new ISO storage domain. I go to System Storage, click on the New Domain link, and fill in the requisite fields. Domain Function / Storage Type drop is set to ISO / NFS, and I verified that I have the proper NFS path to the export on the NFS server I want to use.

Re: [Users] Error when trying to create a new ISO storage domain

2014-01-20 Thread Willard Dennis
Thanks for the reply, Markus. Did you follow the NFS export guidelines and userid 36? Here the export data from our ISO NFS server path # ls -ald /var/nas3/OVirtISO drwxrwxr-x 3 36 36 74 Dez 10 12:53 /var/nas3/OVirtISO # cat /etc/exports /var/nas3/OVirtEXP

Re: [Users] New user to oVirt, and I haz a sad so far...

2014-01-17 Thread Willard Dennis
Aha! Host hostname does not comply with the cluster Default networks, the following networks are missing on host: 'ovirtmgmt' What must I do to correct this? I do not remember reading about having to do something like this in the docs... Also, the node is on a different network that the

Re: [Users] New user to oVirt, and I haz a sad so far...

2014-01-17 Thread Willard Dennis
Date: Fri, 17 Jan 2014 15:12:20 +0100 From: dne...@redhat.com To: willardden...@live.com; users@ovirt.org Subject: Re: [Users] New user to oVirt, and I haz a sad so far... Hi Will, Great to see you on the users list! (well, not great to see the content, but you know what I mean...)

Re: [Users] New user to oVirt, and I haz a sad so far...

2014-01-17 Thread Willard Dennis
Uuup! :) Thanks for your assistance, Einav! Now onwards Date: Fri, 17 Jan 2014 12:18:30 -0500 From: eco...@redhat.com To: willardden...@live.com CC: n...@nieuwland.nl; users@ovirt.org Subject: Re: [Users] New user to oVirt, and I haz a sad so