[ovirt-users] oVirt 4.3.9.4-1:--> VM Has been paused due to storage I/O error

2020-05-27 Thread adrianquintero
Team, I've been having issues all my VMs cant be started, error is "VM Has been paused due to storage I/O error" Any ideas are welcome as all my VMs are down Gluster log (gluster version 6.8): [2020-05-27 09:10:28.132619] E [MSGID: 113040] [posix-inode-fd-ops.c:1572:posix_readv]

[ovirt-users] Re: he_gluster_vars.json for HCI deployment ovirt 4.3.x

2020-05-12 Thread adrianquintero
Found the following https://github.com/oVirt/ovirt-ansible-hosted-engine-setup/blob/master/README.md any other? thanks, Adrian ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement:

[ovirt-users] he_gluster_vars.json for HCI deployment ovirt 4.3.x

2020-05-12 Thread adrianquintero
Hello, I am trying to find all the possible variables that can be passed inside /etc/ansible/roles/gluste.ansible/playbooks/hc-ansible-deployment/he_gluster_vars.json for an Hyperconverged deployment. RHHI 1.6/1.7 only offers a limited list thank you, Adrian

[ovirt-users] Re: Mirror oVirt content

2020-04-21 Thread adrianquintero
Hi Barak, Thanks for the info, we have opened a request/email using that link since a few months ago, however no one has reached out back to us. Anything else we can do from our end? thanks, Adrian ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.7 + Gluster 6.6 unsynced entries

2020-04-16 Thread adrianquintero
Hi Strahil, This is what method 2 came up with: [root@host1 ~]# getfattr -n trusted.glusterfs.pathinfo -e text /rhev/data-center/mnt/glusterSD/192.168.0.59\:_vmstore/ getfattr: Removing leading '/' from absolute path names # file: rhev/data-center/mnt/glusterSD/192.168.0.59:_vmstore/

[ovirt-users] oVirt 4.3.7 + Gluster 6.6 unsynced entries

2020-04-16 Thread adrianquintero
Hello, I am having the following issue, it has been a few days and healing never finishes, any ideas on how to fix the unsynced entries? [root@host1 vmstore]# gluster vol heal vmstore info --- Brick host1:/gluster_bricks/vmstore/vmstore

[ovirt-users] Mirror oVirt content

2020-04-01 Thread adrianquintero
Hello oVirt Community / infrastructure team, we would like to get guidance on how to mirror the oVirt content publicly. We replicate content using our own networks so we'd only be pulling the content from the oVirt content server from one location in Chicago. Please advise. Thank you, Adrian

[ovirt-users] HCI with Ansible deployment steps: oVirt 4.3.7 + Gluster

2020-03-21 Thread adrianquintero
Hello Community, Wanted to contribute with the little I know after working a few times with oVirt in an HCI environment. One of the questions for which I was not able to find a straight forward answer is how to deploy an HCI oVirt environment, so after a few struggles I was able to achieve that

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2020-02-25 Thread adrianquintero
We are not planning on using SAN/iSCSI at all. I will try out your suggested steps for VDO and see if I can create a procedure for our current scenario. thanks I will let you know the outcome. regards, Adrian ___ Users mailing list -- users@ovirt.org

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2020-02-25 Thread adrianquintero
Thanks Strahil, I made a mistake in this 3 node cluster, I use this cluster for testing, in our Prod environment we do have the blacklist but it is as follows: # VDSM REVISION 1.8 # VDSM PRIVATE blacklist { devnode "*" } However we did not add each individual local disk to the

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2020-02-25 Thread adrianquintero
Strahil, In our case the VDO was created during oVirt HCI setup. So I am trying to determine how it gets mounted As far as I can tell this is the config is as follows: [root@host1 ~]# vdo printConfigFile config: !Configuration vdos: vdo_sdc: !VDOService _operationState: finished

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2020-02-25 Thread adrianquintero
Strahil, Something that just came to my attention is that we have a second cluster with VDO enabled, is there something out there that can explain the process to accomplish a disk replacement with VDO? Thanks, Adrian ___ Users mailing list --

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2020-02-19 Thread adrianquintero
Strahil, Let me take a step back and provide a bit more context of what we need to achieve. We have a 3 node HCI setup, and host1 has a failed drive (/dev/sdd) that is used entirely for 1 brick ( /gluster_bricks/data2/data2), this is a Replica 3 brick setup. The issue we have is that we

[ovirt-users] Re: Damaged hard disk in volume replica gluster

2020-02-17 Thread adrianquintero
HI Strahil, I am also running into an issue trying to replace a brick. 1.-/dev/sdd failed which is our /gluster_bricks/data2/data2 brick, hat disk was taken out of the array controller and added a new one. 2.-there are quite a bit of entries related to /dev/sdd , i.e. [root@host1]# dmsetup

[ovirt-users] Re: where can I find the repositories specific to 4.3.7

2020-02-17 Thread adrianquintero
Thank you Yedidyah, I am working on trying to set something up and will post here if achieved. Would be good if the repos were kept separate for ease of use. regards, Adrian ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.7 and Gluster 6.6 multiple issues

2020-02-16 Thread adrianquintero
Thanks Strahil, I did the Rsync only for the .meta files and that seemed to have done the trick, I just waited a couple of hours and the OVF error resolved itself and since it was the engine OVF I think Edward was right and the rest of the issues got resolved. regards, Adrian

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.7 and Gluster 6.6 multiple issues

2020-02-16 Thread adrianquintero
After a couple of hours all looking good and seems that the timestamps corrected themselves and OVF errors are no more. Thank you all for the help. Regards, Adrian ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.7 and Gluster 6.6 multiple issues

2020-02-16 Thread adrianquintero
Ok so I ran and rsync from host2 over to host3 for the .meta files only and that seems to have worked: 98d64fb4-df01-4981-9e5e-62be6ca7e07c.meta ed569aed-005e-40fd-9297-dd54a1e4946c.meta [root@host1 ~]# gluster vol heal engine info Brick host1.grupolucerna.local:/gluster_bricks/engine/engine

[ovirt-users] oVirt 4.3.7 and Gluster 6.6 multiple issues

2020-02-11 Thread adrianquintero
Hi, I am having a couple of issues with fresh ovirt 4.3.7 HCI setup with 3 nodes 1.-vdsm is showing the following errors for HOST1 and

[ovirt-users] where can I find the repositories specific to 4.3.7

2020-02-06 Thread adrianquintero
Hi am trying to upgrade our ovirt hosts and engine in our Hyperconverged 4.3.6 environment to 4.3.7, we do not want to go to 4.3.8. Where can I find the correct repositories for 4.3.7 specific to the engine and the ones for the hosts? Thank you Adrian

[ovirt-users] Re: Looking for Ovirt Consultants

2020-01-05 Thread adrianquintero
Bob, Is your environment hyperconverged? if yes, what is the output of #hosted-engine --vm-status Are your hypervisors up and running? i.e. https://hypervisor1.mydomain.com # ssh r...@hypervisor1.mydomain.com Regards, Adrian ___ Users mailing

[ovirt-users] ovirt 4.3.7 + Gluster in hyperconverged (production design)

2019-12-23 Thread adrianquintero
Hi, After playing a bit with oVirt and Gluster in our pre-production environment for the last year, we have decided to move forward with a our production design using ovirt 4.3.7 + Gluster in a hyperconverged setup. For this we are looking get answers to a few questions that will help out with

[ovirt-users] Re: ovirt 4.3.7 geo-replication not working

2019-12-12 Thread adrianquintero
Forgot to add the log entry that lead us to the solution for our particular case: Log = /var/log/glusterfs/geo-replication/geo-master_slave1.mydomain2.com_geo-slave/gsyncd.log - [2019-12-11 20:37:27.831976] E

[ovirt-users] Re: ovirt 4.3.7 geo-replication not working

2019-12-12 Thread adrianquintero
Hi Sahina/Strahil, We followed the recommended setup from gluster documentation however one of my colleagues noticed a python entry in the logs, turns out it is a missing sym link to a library We created the following symlink to all the master servers (cluster 1 oVirt 1) and slave servers

[ovirt-users] ovirt 4.3.7 geo-replication not working

2019-12-11 Thread adrianquintero
Hi, I am trying to setup geo-replication between 2 sites, but I keep getting: [root@host1 ~]# gluster vol geo-rep geo-master slave1.mydomain2.com::geo-slave status MASTER NODE MASTER VOLMASTER BRICK SLAVE USERSLAVE SLAVE

[ovirt-users] Re: Migrate VM from oVirt to oVirt

2019-11-28 Thread adrianquintero
Thank you Luca, this process worked for me, just wondering why I could not achieve this by generating an ova. Thanks again. Adrian. ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement:

[ovirt-users] Re: Migrate VM from oVirt to oVirt

2019-11-14 Thread adrianquintero
Thanks , I will also setup manageIQ and test. ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code of Conduct:

[ovirt-users] Re: Migrate VM from oVirt to oVirt

2019-11-13 Thread adrianquintero
Thank Jayme, It worked, wondering if there is a more straight fwd way. regards, ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code

[ovirt-users] Migrate VM from oVirt to oVirt

2019-11-11 Thread adrianquintero
Hello, What would be the procedure to migrate a VM from oVirt to oVirt? Migrate from oVirt 4.2 running on Site A to oVirt 4.3 Site B. thanks! ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy

[ovirt-users] oVirt 4.3.6: volume start: engine: failed: Failed to find brick directory /gluster_bricks/engine/engine for volume engine. Reason : No such file or directory

2019-11-03 Thread adrianquintero
While trying to deploy using the WEB UI for single hyperconverged setup I run into this issue (ovirt 4.3.5, ovirt 4.3.6). mount point is "/gluster_bricks/engine" however "/gluster_bricks/engine/engine" is not created. Read a post about gluster 6.1 and having to add

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5/6 HC: Reinstall fails from WEB UI

2019-11-01 Thread adrianquintero
Parth, I am able to successfully install using the UI, however I am trying to automate the installation process using ansible for a hyperconverged setup. The install works but just have that issue where the last 2 of 3 servers are not being joined by the engine and in the ansible output that is

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5/6 HC: Reinstall fails from WEB UI

2019-10-22 Thread adrianquintero
Im still not able to incorporate host2 and 3 thru ansible hyperconverged deployment using ansible. After the deploy the engine is up but cant add the servers manually as it complains about the host keys... TASK [Set Engine public key as authorized key without validating the TLS/SSL

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5/6 HC: Reinstall fails from WEB UI

2019-10-21 Thread adrianquintero
on the other hosts I see entries like the following: 2019-10-21 15:41:32,767-0400 ERROR (periodic/0) [root] failed to retrieve Hosted Engine HA score '[Errno 2] No such file or directory'Is the Hosted Engine setup finished? (api:191) 2019-10-21 15:41:47,799-0400 ERROR (periodic/0) [root]

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5/6 HC: Reinstall fails from WEB UI

2019-10-21 Thread adrianquintero
Hi Sahina, I have checked the vdsm.log of the host and I can see the following: StorageDomainDoesNotExist: Storage domain does not exist: (u'62bfe528-cd5c-4b6c-808a-b097fef76629',) raise se.StorageDomainDoesNotExist(sdUUID) StorageDomainDoesNotExist: Storage domain does not exist:

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5/6 HC: Reinstall fails from WEB UI

2019-10-20 Thread adrianquintero
Can anyone point out if this "https://access.redhat.com/documentation/en-us/red_hat_hyperconverged_infrastructure_for_virtualization/1.6/html-single/automating_rhhi_for_virtualization_deployment/index; works for a 3 node hyperconverged setup in ovirt? I have tried it and seems that every time I

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5/6 HC: Reinstall fails from WEB UI

2019-10-19 Thread adrianquintero
I checked the vdsm.log of the host and see among other warnings the following: 2019-10-19 14:21:19,427-0400 ERROR (jsonrpc/6) [root] failed to retrieve Hosted Engine HA score '[Errno 2] No such file or directory'Is the Hosted Engine setup finished? (api:191) 2019-10-19 14:21:19,887-0400 ERROR

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5/6 HC: Reinstall fails from WEB UI

2019-10-16 Thread adrianquintero
Strahil, this is what i see for each service all services are active and running except for ovirt-ha-agent which says "activating", even though the rest of the services are Active/running they still show a few errors warnings.

[ovirt-users] oVirt 4.3.5/6 HC: Reinstall fails from WEB UI

2019-10-16 Thread adrianquintero
Hi, I am trying to re-install a host from the web UI in oVirt 4.3.5, but it always fails and goes to "Setting Host state to Non-Operational" From the engine.log I see the following WARN/ERROR: 2019-10-16 16:32:57,263-04 WARN

[ovirt-users] Re: Ovirt 4.3.5/6 automated install fails

2019-10-11 Thread adrianquintero
I think I finally found the issue, it it was related to tasks/add_hosts_storage_domains.yml where hosts: localhost should be set to hosts: host1.example.other.com As mentioned all worked except for one warning: TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Always revoke the SSO token]

[ovirt-users] Re: Ovirt 4.3.5/6 automated install fails

2019-10-10 Thread adrianquintero
Simone, I was able to deploy the environment with your suggetion above, the issue was my FQDN host1.example.com vs host1.example.other.com however right at the end the playbooks launched a acouple of errors/warnings and that prevented the other 2 hosts to be joined into the cluster. Note that

[ovirt-users] Re: Ovirt 4.3.5/6 automated install fails

2019-10-09 Thread adrianquintero
Hi Simone, I do not want to configure the VM to get an IP from DHCP and not 100% sure if I need to define the information in /usr/share/ansible/roles/ovirt.hosted_engine_setup/defaults/main.yml? because I see the following: -- # Define if using

[ovirt-users] Ovirt 4.3.5/6 automated install fails

2019-10-08 Thread adrianquintero
I am having issues while trying to deploy an automated HC install ansible 2.8.2 config file = /etc/ansible/ansible.cfg configured module search path = [u'/root/.ansible/plugins/modules', u'/usr/share/ansible/plugins/modules'] ansible python module location =

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5 glusterfs 6.3 performance tunning

2019-10-04 Thread adrianquintero
Hello Sahina, Apologies for the tardiness on this, I will try to send you the collected data by next week. thanks Adrian ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement:

[ovirt-users] Re: ovirt 4.3.6 kickstart install fails when

2019-10-03 Thread adrianquintero
I tried the suggestions from here but same issue: https://rhv.bradmin.org/ovirt-engine/docs/Installing_Red_Hat_Virtualization_as_a_standalone_Manager_with_local_databases/Installing_Hosts_for_RHV_SM_localDB_deploy.html ___ Users mailing list --

[ovirt-users] ovirt 4.3.6 kickstart install fails when

2019-10-03 Thread adrianquintero
Kikckstart entries: - liveimg --url=http://192.168.1.10/ovirt-iso-436/ovirt-node-ng-image.squashfs.img clearpart --drives=sda --initlabel --all autopart --type=thinp rootpw --iscrypted

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5 WARN no gluster network found in cluster

2019-10-03 Thread adrianquintero
It seems to be working ping to host1.example.com returns the main management IP. From host1.example.com I can ping the 2 gluster IPs that are configured in the other 2 hosts that conform the cluster, i.e. ping -I ens4f1 192.168.0.68. However I cant ping to itself i.e. ping -I ens4f1

[ovirt-users] Re: oVirt 4.3.5 WARN no gluster network found in cluster

2019-08-26 Thread adrianquintero
Hi, Yes I have glusternet shows the role of "migration" and "gluster". Hosts show 1 network connected to management and the other to logical network "glusternet" Just not sure if I am interpreting right? thanks, ___ Users mailing list --

[ovirt-users] oVirt 4.3.5 glusterfs 6.3 performance tunning

2019-08-21 Thread adrianquintero
Hello, I have a hyperconverged setup using ovirt 4.3.5 and the "optimize for ovirt store" seems to fail on gluster volumes. I am seeing poor performance and trying to see how should I tune gluster to give better performance. Can you provide any suggestions on the following volume

[ovirt-users] oVirt 4.3.5 WARN no gluster network found in cluster

2019-08-21 Thread adrianquintero
Hi, I have a 4.3.5 hyperconverged setup with 3 hosts, each host has 2x10G NIC ports Host1: NIC1: 192.168.1.11 NIC2: 192.168.0.67 (Gluster) Host2: NIC1: 10.10.1.12 NIC2: 192.168.0.68 (Gluster) Host3: NIC1: 10.10.1.13 NIC2: 192.168.0.69 (Gluster) I am able to ping all the gluster IPs from within

[ovirt-users] Re: Hyperconverged setup ovirt 4.3.x using ansible?

2019-08-20 Thread adrianquintero
Thanks, I am researching and looks promising... ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code of Conduct:

[ovirt-users] Hyperconverged setup ovirt 4.3.x using ansible?

2019-08-16 Thread adrianquintero
Hi, I am trying to do a Hyperconverged setup using ansible. So far I have been able to run a playbook to setup gluster but have not been able to identify how to install the Hosted-Engine VM using ansible and tie all the pieces together. Can someone point me in the right direction to deploy a

[ovirt-users] 4.3.4 caching disk error during hyperconverged deployment

2019-06-12 Thread adrianquintero
While trying to do a hyperconverged setup and trying to use "configure LV Cache" /dev/sdf the deployment fails. If I dont use the LV cache SSD Disk the setup succeds, thought you mighg want to know, for now I retested with 4.3.3 and all worked fine, so reverting to 4.3.3 unless you know of a

[ovirt-users] Re: Replace bad Host from a 9 Node hyperconverged setup 4.3.3

2019-06-06 Thread adrianquintero
Definitely is a challenge trying to replace a bad host. So let me tell you what I see and have done so far: 1.-I have a host that went bad due to HW issues. 2.-This bad host is still showing in the compute --> hosts section. 3.-This host was part of a hyperconverged setup with Gluster. 4.-The

[ovirt-users] Replace bad Host from a 9 Node hyperconverged setup 4.3.3

2019-06-05 Thread adrianquintero
Anybody have had to replace a failed host from a 3, 6, or 9 node hyperconverged setup with gluster storage? One of my hosts is completely dead, I need to do a fresh install using ovirt node iso, can anybody point me to the proper steps? thanks, ___

[ovirt-users] Error importing kvm vm to oVirt 4.3.3: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1667488

2019-06-04 Thread adrianquintero
Has a resolution for https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1667488 been provided somewhere? I cant seem to find a work around except to create an empty ISO domain. Engine logs: 2019-06-04 14:17:45,364-04 INFO [org.ovirt.engine.core.bll.exportimport.ImportVmFromExternalProviderCommand]

[ovirt-users] Re: Uploading disk images (oVirt 4.3.3.1)

2019-06-03 Thread adrianquintero
I get the following from the console in developer tools in chrome/firefox: Cross-Origin Request Blocked: The Same Origin Policy disallows reading the remote resource at https://ovirt-engine.mydomain.com:54323/info/. (Reason: CORS request did not succeed). note that I am behind a f5, so one

[ovirt-users] Re: Uploading disk images (oVirt 4.3.3.1)

2019-06-03 Thread adrianquintero
please disregard the part that says it "hangs in loading" , that part works , it was an issue on my browser. however as mentioned still changing the ImageProxyAddress did not work. thanks, ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send

[ovirt-users] Re: Uploading disk images (oVirt 4.3.3.1)

2019-06-03 Thread adrianquintero
I tried it, now my engine wont work using https://ovirt-engine.mydomain.com over the browsers just hangs in "loading" It does load from https://ovirt-engine.mydomain.com, but still I get "Connection to ovirt-imageio-proxy service has failed. Make sure the service is installed, configured, and

[ovirt-users] Re: Uploading disk images (oVirt 4.3.3.1)

2019-06-03 Thread adrianquintero
Thanks Arik, however I would like to understand how it really works. As mentioned the only thing I did was to add a vps in order to hit the server Real fqdn: ovirt-engine.mydomain.com(192.168.0.45) Using fqdn: ovirt-engine.mydomain.otherstuff.com (192.168.10.109) Mapping: 192.168.10.109:80,

[ovirt-users] Uploading disk images (oVirt 4.3.3.1)

2019-05-31 Thread adrianquintero
Hi, I have an issue while trying to upload disk images thru the Web UI. "Connection to ovirt-imageio-proxy service has failed. Make sure the service is installed, configured, and ovirt-engine certificate is registered as a valid CA in the browser." My ovirt engine's fqdn is

[ovirt-users] Re: Scale out ovirt 4.3 (from 3 to 6 or 9 nodes) with hyperconverged setup and Gluster

2019-04-22 Thread adrianquintero
Thanks Alex, that makes more sense now while trying to follow the instructions provided I see that all my disks /dev/sdb, /dev/sdc, /dev/sdd are locked and inidicating " multpath_member" hence not letting me create new bricks. And on the logs I see Device /dev/sdb excluded by a filter.\n",

[ovirt-users] Re: Scale out ovirt 4.3 (from 3 to 6 or 9 nodes) with hyperconverged setup and Gluster

2019-04-22 Thread adrianquintero
Found the following and answered part of my own questions, however I think this sets a new set of Replica 3 Bricks, so if I have 2 hosts fail from the first 3 hosts then I loose my hyperconverged?

[ovirt-users] Scale out ovirt 4.3 (from 3 to 6 or 9 nodes) with hyperconverged setup and Gluster

2019-04-22 Thread adrianquintero
Hello, I have a 3 node Hyperconverged setup with gluster and added 3 new nodes to the cluster for a total of 6 servers. I am now taking advantage of more compute power but cant scale out my storage volumes. Current Hyperconverged setup: - host1.mydomain.com ---> Bricks: engine data1 vmstore1

[ovirt-users] Re: Expand existing gluster storage in ovirt 4.2/4.3

2019-04-17 Thread adrianquintero
Hi Strahil, I had a 3 node Hyperconverged setup and added 3 new nodes to the cluster for a total of 6 servers. I am now taking advantage of more compute power, however the gluster storage part is what gets me. Current Hyperconverged setup: - host1.mydomain.com Bricks:

[ovirt-users] Re: Expand existing gluster storage in ovirt 4.2/4.3

2019-04-14 Thread adrianquintero
ok, I can try out in the next couple of weeks, however I still need to understand the gluster volumes/bricks layout and if this scaleout falls out of the hyperconverged requirements. thanks ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe

[ovirt-users] Re: Expand existing gluster storage in ovirt 4.2/4.3

2019-04-11 Thread adrianquintero
Would you know of any documentation that I could follow for that type of setup? I have read quite a bit about oVIrt and Hyperconverged but I have only found 3 node setup examples, nobody seems to go past that or at least I've yet to find one. I already have a 3 node setup with hyperconverged

[ovirt-users] Re: Expand existing gluster storage in ovirt 4.2/4.3

2019-04-11 Thread adrianquintero
Thank you for the explanation, so from my understanding we can't have a hyperconverged setup if more that 3 nodes are required? or is it possible if gluster is setup separate of the oVirt node installs? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To

[ovirt-users] gdeployConfig.conf errors (Hyperconverged setup using GUI)

2019-03-10 Thread adrianquintero
Hello I am trying to run a Hyperconverged setup "COnfigure gluster storage and ovirt hosted engine", however I get the following error __ PLAY [gluster_servers]

[ovirt-users] Expand existing gluster storage in ovirt 4.2/4.3

2019-02-21 Thread adrianquintero
Hello, I have a 3 node ovirt 4.3 cluster that I've setup and using gluster (Hyperconverged setup) I need to increase the amount of storage and compute so I added a 4th host (server4.example.com) if it is possible to expand the amount of bricks (storage) in the "data" volume? I did some

[ovirt-users] Re: ovirt 4.2.7.1 fails to deploy hosted engine on GlusterFS

2019-02-19 Thread adrianquintero
Apologies, just saw the answer on a previous post in this same thread ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code of Conduct:

[ovirt-users] Re: ovirt 4.2.7.1 fails to deploy hosted engine on GlusterFS

2019-02-19 Thread adrianquintero
Apologies, did not see a previous post This works for me: --- I had this issue this week as well. When asked about the glusterfs that you self provisioned you stated

[ovirt-users] Re: ovirt 4.2.7.1 fails to deploy hosted engine on GlusterFS

2019-02-19 Thread adrianquintero
Apologies, did not see a previous post from Julie This works for me: --- I had this issue this week as well. When asked about the glusterfs that you self provisioned you stated

[ovirt-users] Re: ovirt 4.2.7.1 fails to deploy hosted engine on GlusterFS

2019-02-19 Thread adrianquintero
Apologies, did not see a previous post from Julie This works for me: --- I had this issue this week as well. When asked about the glusterfs that you self provisioned you stated

[ovirt-users] Re: ovirt 4.2.7.1 fails to deploy hosted engine on GlusterFS

2019-02-19 Thread adrianquintero
Apologies, did not see a previous post from Julie This works for me: --- I had this issue this week as well. When asked about the glusterfs that you self provisioned you stated

[ovirt-users] Re: ovirt 4.2.7.1 fails to deploy hosted engine on GlusterFS

2019-02-19 Thread adrianquintero
I am having the same issue from CLI and trying to use existing gluster storage (server1:/gluster_bricks/engine). Error: [ INFO ] TASK [Add glusterfs storage domain] [ ERROR ] Error: Fault reason is "Operation Failed". Fault detail is "[Failed to fetch Gluster Volume List]". HTTP response code