[ovirt-users] Re: Cannot switch to maintenance, image transfer is in progress

2018-07-25 Thread aduckers
Thanks, command outputs attached.Note that there are currently no transfers showing in the GUI.<>
On Jul 25, 2018, at 7:03 AM, Daniel Erez  wrote:Hi Randi,To understand if it's indeed the same issue, can you please attach the output of:- select * from image_transfers;- select * from command_entities;Every image_transfer record should have a correlated command_entity.If it's missing from entities then you probably hit a similar issue.In that case, you can change the image_transfers phase value to 4 ('Pause'),and for cleanup, cancel the transfer manually (e.g. from webadmin -> disks -> cancel). On Wed, Jul 25, 2018 at 3:54 AM Randy Bender  wrote:We've just updated our hosted engine to 4.2.4.When trying to place one of the hosts in maintenance mode, we get the error in the subject line.  I've found the following that looks to be the issue we are hitting: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1586126I've looked in the engine database with the following command and results:engine=# select disk_id from image_transfers ;               disk_id-- 52966b71-2d01-4a16-9830-65a888717656 c72d64b7-93c9-485b-b031-29c785c5bf9a(2 rows)Full details on these records show that they are indeed old - there are no transfers actually in progress.Can anyone confirm the correct way to remedy this?  The bug report notes changing the phase on the record in question.  Before I try that, I'd like confirmation if anyone else has seen this issue and resolved it.And if this is the resolution, can you describe the exact psql commands to achieve this?Thanks
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/IRT6E43OYO52CIKC42AWLQJTNIFMYF3C/

___Users mailing list -- users@ovirt.orgTo unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.orgPrivacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/oVirt Code of Conduct: https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/List Archives: https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/E3AFM4K36HLSLT3ZFNFBJLPWT2SHFT4O/___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/J42OABNT25OYJFS7E4JHGPEKHIJKOYWQ/


[ovirt-users] Re: Upgrading HE and hosts; 4.1 to 4.2.4

2018-07-23 Thread aduckers
Thanks, I appreciate the feedback.  However, it’s still not clear to me the 
exact steps for this.  I’ve tried to follow the documentation and I can’t tell 
what’s specific to 3.x to 4.x, what’s specific to minor upgrades, etc..  It 
seems there’s a lot of old documentation that might not be applicable anymore.  
I understand the nature of open source and appreciate the efforts of all 
involved, but it seems like this process should be well documented.
Has anyone done this and documented the steps required?

Thanks



> On Jul 22, 2018, at 11:44 PM, Maton, Brett  wrote:
> 
> Install the 4.2 repo listed here 
> https://www.ovirt.org/documentation/install-guide/chap-Installing_oVirt/ 
> <https://www.ovirt.org/documentation/install-guide/chap-Installing_oVirt/>
> 
> On 22 July 2018 at 22:28, aduckers  <mailto:alex.duck...@gmail.com>> wrote:
> Does that get me from 4.1 to 4.2 though?  What about adding the 4.2 
> repositories?
> 
> > On Jul 20, 2018, at 9:19 PM, femi adegoke  > <mailto:ov...@fateknollogee.com>> wrote:
> > 
> > Here is the steps I follow:
> > 
> > First make sure you backup your hosted engine...then proceed as below:
> > 
> > on hosted engine console
> > # yum update -y
> > 
> > put host in global maintenance
> > # hosted-engine --set-maintenance --mode=global
> > 
> > run engine-setup on hosted engine
> > 
> > reboot hosted engine
> > 
> > # hosted-engine --vm-status
> > # hosted-engine --vm-start
> > 
> > turn off global maintenance
> > # hosted-engine --set-maintenance --mode=none
> > 
> > put each physical host (one at a time) in maintenance
> > 
> > upgrade physical host
> > 
> > reboot (maybe)
> > 
> > # hosted-engine --vm-status
> > ___
> > Users mailing list -- users@ovirt.org <mailto:users@ovirt.org>
> > To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org 
> > <mailto:users-le...@ovirt.org>
> > Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ 
> > <https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/>
> > oVirt Code of Conduct: 
> > https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/ 
> > <https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/>
> > List Archives: 
> > https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/EFRL2YJLQ6KWWCSWBMVDK26CPOBOVL5K/
> >  
> > <https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/EFRL2YJLQ6KWWCSWBMVDK26CPOBOVL5K/>
> ___
> Users mailing list -- users@ovirt.org <mailto:users@ovirt.org>
> To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org 
> <mailto:users-le...@ovirt.org>
> Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ 
> <https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/>
> oVirt Code of Conduct: 
> https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/ 
> <https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/>
> List Archives: 
> https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/G4J7657XBIEHRGM6XA7NNXNBOSDAYXIX/
>  
> <https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/G4J7657XBIEHRGM6XA7NNXNBOSDAYXIX/>
> 

___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/GPIVIO62KBBEVKTD2H2U6MWFY2KVI3LA/


[ovirt-users] Re: Upgrading HE and hosts; 4.1 to 4.2.4

2018-07-22 Thread aduckers
Does that get me from 4.1 to 4.2 though?  What about adding the 4.2 
repositories?

> On Jul 20, 2018, at 9:19 PM, femi adegoke  wrote:
> 
> Here is the steps I follow:
> 
> First make sure you backup your hosted engine...then proceed as below:
> 
> on hosted engine console
> # yum update -y
> 
> put host in global maintenance
> # hosted-engine --set-maintenance --mode=global
> 
> run engine-setup on hosted engine
> 
> reboot hosted engine
> 
> # hosted-engine --vm-status
> # hosted-engine --vm-start
> 
> turn off global maintenance
> # hosted-engine --set-maintenance --mode=none
> 
> put each physical host (one at a time) in maintenance
> 
> upgrade physical host
> 
> reboot (maybe)
> 
> # hosted-engine --vm-status
> ___
> Users mailing list -- users@ovirt.org
> To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
> Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
> oVirt Code of Conduct: 
> https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
> List Archives: 
> https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/EFRL2YJLQ6KWWCSWBMVDK26CPOBOVL5K/
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/G4J7657XBIEHRGM6XA7NNXNBOSDAYXIX/


[ovirt-users] Upgrading HE and hosts; 4.1 to 4.2.4

2018-07-20 Thread aduckers
It looks like there are several different pages describing the update process 
and I’m not sure which ones in particular apply in this case.  I’ve got a 
cluster with 6 hosts, 3 of which can run the hosted engine.
Would this be the correct procedure? 
https://www.ovirt.org/documentation/how-to/hosted-engine/#upgrade-hosted-engine 


And for Step 2 in that procedure, would this cover it?

# yum install http://resources.ovirt.org/pub/yum-repo/ovirt-release42.rpm 

# yum update “ovirt-*-setup*”
# engine-setup

And for Step 4 in that procedure, can that be done in the GUI alone or does yum 
need to be run from the CLI?

Thanks


___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/A7W4FIQBK7BAZ6WZYCWPEHYS7O2G377K/


Re: [ovirt-users] FCP storage domain wiped, recovery process

2018-03-22 Thread aduckers
I have not tried to destroy it yet - I didn’t want to try that without 
understanding how that would affect all the other objects that are related 
(vms, templates, etc..).
If destroying it will also clean those up, or allow me to delete them, then 
that sounds like it might be the way to go.


> On Mar 22, 2018, at 2:00 PM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote:
> 
> Hi,
> 
> Did you try to put it into maintenance then destroy it? 
> 
> On Mar 22, 2018 19:18, "aduckers" <alex.duck...@gmail.com 
> <mailto:alex.duck...@gmail.com>> wrote:
> I’ve got an environment with:
> 13 servers in the oVirt default cluster
> Hosted Engine 4.1.3.5-1.el7.centos
> Storage provided by FC san
> 
> One of the FC LUNs, being used as a Data Domain, was wiped/reformatted 
> through a confluence of events.
> 
> How can I clean this up and re-add this LUN back?  I can’t Detach it, as 
> there are VMs/Templates attached to it.  When I try to remove the Templates, 
> it tells me it can’t since the storage domain is inactive.
> 
> What’s the best way to clean up from this?
> 
> Thanks
> 
> 
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org <mailto:Users@ovirt.org>
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users 
> <http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users>

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] FCP storage domain wiped, recovery process

2018-03-22 Thread aduckers
I’ve got an environment with:
13 servers in the oVirt default cluster
Hosted Engine 4.1.3.5-1.el7.centos
Storage provided by FC san

One of the FC LUNs, being used as a Data Domain, was wiped/reformatted through 
a confluence of events.

How can I clean this up and re-add this LUN back?  I can’t Detach it, as there 
are VMs/Templates attached to it.  When I try to remove the Templates, it tells 
me it can’t since the storage domain is inactive.

What’s the best way to clean up from this?

Thanks


___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Failed to create template

2017-07-13 Thread aduckers
Ok.  I should be able to select QCOW2 for a SAN storage target?  If true, then 
I’ll need to figure out why that doesn’t work.

> On Jul 13, 2017, at 8:32 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com> wrote:
> 
> When you select RAW, the Vdsm will allocated the whole size of the image 
> (virtual size), this is why you will not encounter this issue in Block 
> Storage.
> 
> On Thu, Jul 13, 2017 at 6:17 PM, aduckers <alex.duck...@gmail.com 
> <mailto:alex.duck...@gmail.com>> wrote:
> Thanks Fred.  I haven’t run into the upload issue again, but if we do I’ll 
> try that.
> Regarding the template creation issue - could that just be user error on my 
> part?  I’ve found that if I select RAW format for the disk, when target is 
> SAN, it works fine.  QCOW2 format works for a target of NFS.  
> Is that the way it’s supposed to behave?
> 
> 
>> On Jul 13, 2017, at 7:59 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com 
>> <mailto:froll...@redhat.com>> wrote:
>> 
>> It seems you hit [1]
>> If the image is compressed, the Vdsm will not compute the size as needed.
>> In file storage, it will work OK as the file system is sparse.
>> 
>> As a workaround you can decompress before uploading:
>> qemu-img convert -f qcow2 rhel-guest-image-7.3-35.x86_64.qcow2 -O qcow2 -o 
>> compat=1.1 uncompressed.qcow2
>> 
>> [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1470435 
>> <https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1470435>
>> 
>> On Wed, Jul 5, 2017 at 10:44 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com 
>> <mailto:froll...@redhat.com>> wrote:
>> Can you please open bugs for the two issues for future tracking ?
>> These needs further investigations.
>> 
>> On Mon, Jul 3, 2017 at 2:17 AM, aduckers <alex.duck...@gmail.com 
>> <mailto:alex.duck...@gmail.com>> wrote:
>> Thanks for the assistance.  Versions are:
>> 
>> vdsm.x86_64 4.19.15-1.el7.centos
>> ovirt-engine.noarch4.1.2.2-1.el7.centos
>> 
>> Logs are attached.  The GUI shows a creation date of 2017-06-23 11:30:13 for 
>> the disk image that is stuck finalizing, so that might be a good place to 
>> start in the logs.
>> 
>> 
>> 
>> 
>> 
>> > On Jul 2, 2017, at 3:52 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com 
>> > <mailto:froll...@redhat.com>> wrote:
>> >
>> > Hi,
>> >
>> > Thanks for the logs.
>> >
>> > What exact version are you using ? (VDSM,engine)
>> >
>> > Regarding the upload issue, can you please provide imageio-proxy and 
>> > imageio-daemon logs ?
>> > Issue in [1] looks with the same symptoms, but we need more info.
>> >
>> > Regarding the template issue, it looks like [2].
>> > There were some issues when calculating the estimated size target volume, 
>> > that should be already fixed.
>> > Please provide the exact versions, so I can check if it includes the fixes.
>> >
>> > Thanks,
>> >
>> > Fred
>> >
>> > [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1357269 
>> > <https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1357269>
>> > [2] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1448606 
>> > <https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1448606>
>> >
>> >
>> > On Fri, Jun 30, 2017 at 5:11 AM, aduckers <alex.duck...@gmail.com 
>> > <mailto:alex.duck...@gmail.com>> wrote:
>> >
>> >
>> > Attached.  I’ve also got an image upload to the ISO domain stuck in 
>> > “Finalizing”, and can’t cancel or clear it.  Not sure if related or not, 
>> > but it might show in the logs and if that can be cleared that’d be great 
>> > too.
>> >
>> > Thanks
>> >
>> >
>> >> On Jun 29, 2017, at 9:20 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com 
>> >> <mailto:froll...@redhat.com>> wrote:
>> >>
>> >> Can you please attach engine and Vdsm logs ?
>> >>
>> >> On Thu, Jun 29, 2017 at 6:21 PM, aduckers <alex.duck...@gmail.com 
>> >> <mailto:alex.duck...@gmail.com>> wrote:
>> >> I’m running 4.1 with a hosted engine, using FC SAN storage.  I’ve 
>> >> uploaded a qcow2 image, then created a VM and attached that image.
>> >> When trying to create a template from that VM, we get failures with:
>> >>
>> >> failed: low level image copy failed
>> >> VDSM command DeleteImageGroupVDS failed: Image does not exist in domain
>> >> failed to create template
>> >>
>> >> What should I be looking at to resolve this?  Anyone recognize this issue?
>> >>
>> >> Thanks
>> >>
>> >>
>> >> ___
>> >> Users mailing list
>> >> Users@ovirt.org <mailto:Users@ovirt.org>
>> >> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users 
>> >> <http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users>
>> >>
>> >
>> >
>> >
>> 
>> 
>> 
>> 
> 
> 

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Failed to create template

2017-07-13 Thread aduckers
Thanks Fred.  I haven’t run into the upload issue again, but if we do I’ll try 
that.
Regarding the template creation issue - could that just be user error on my 
part?  I’ve found that if I select RAW format for the disk, when target is SAN, 
it works fine.  QCOW2 format works for a target of NFS.  
Is that the way it’s supposed to behave?


> On Jul 13, 2017, at 7:59 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com> wrote:
> 
> It seems you hit [1]
> If the image is compressed, the Vdsm will not compute the size as needed.
> In file storage, it will work OK as the file system is sparse.
> 
> As a workaround you can decompress before uploading:
> qemu-img convert -f qcow2 rhel-guest-image-7.3-35.x86_64.qcow2 -O qcow2 -o 
> compat=1.1 uncompressed.qcow2
> 
> [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1470435 
> <https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1470435>
> 
> On Wed, Jul 5, 2017 at 10:44 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com 
> <mailto:froll...@redhat.com>> wrote:
> Can you please open bugs for the two issues for future tracking ?
> These needs further investigations.
> 
> On Mon, Jul 3, 2017 at 2:17 AM, aduckers <alex.duck...@gmail.com 
> <mailto:alex.duck...@gmail.com>> wrote:
> Thanks for the assistance.  Versions are:
> 
> vdsm.x86_64 4.19.15-1.el7.centos
> ovirt-engine.noarch4.1.2.2-1.el7.centos
> 
> Logs are attached.  The GUI shows a creation date of 2017-06-23 11:30:13 for 
> the disk image that is stuck finalizing, so that might be a good place to 
> start in the logs.
> 
> 
> 
> 
> 
> > On Jul 2, 2017, at 3:52 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com 
> > <mailto:froll...@redhat.com>> wrote:
> >
> > Hi,
> >
> > Thanks for the logs.
> >
> > What exact version are you using ? (VDSM,engine)
> >
> > Regarding the upload issue, can you please provide imageio-proxy and 
> > imageio-daemon logs ?
> > Issue in [1] looks with the same symptoms, but we need more info.
> >
> > Regarding the template issue, it looks like [2].
> > There were some issues when calculating the estimated size target volume, 
> > that should be already fixed.
> > Please provide the exact versions, so I can check if it includes the fixes.
> >
> > Thanks,
> >
> > Fred
> >
> > [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1357269 
> > <https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1357269>
> > [2] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1448606 
> > <https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1448606>
> >
> >
> > On Fri, Jun 30, 2017 at 5:11 AM, aduckers <alex.duck...@gmail.com 
> > <mailto:alex.duck...@gmail.com>> wrote:
> >
> >
> > Attached.  I’ve also got an image upload to the ISO domain stuck in 
> > “Finalizing”, and can’t cancel or clear it.  Not sure if related or not, 
> > but it might show in the logs and if that can be cleared that’d be great 
> > too.
> >
> > Thanks
> >
> >
> >> On Jun 29, 2017, at 9:20 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com 
> >> <mailto:froll...@redhat.com>> wrote:
> >>
> >> Can you please attach engine and Vdsm logs ?
> >>
> >> On Thu, Jun 29, 2017 at 6:21 PM, aduckers <alex.duck...@gmail.com 
> >> <mailto:alex.duck...@gmail.com>> wrote:
> >> I’m running 4.1 with a hosted engine, using FC SAN storage.  I’ve uploaded 
> >> a qcow2 image, then created a VM and attached that image.
> >> When trying to create a template from that VM, we get failures with:
> >>
> >> failed: low level image copy failed
> >> VDSM command DeleteImageGroupVDS failed: Image does not exist in domain
> >> failed to create template
> >>
> >> What should I be looking at to resolve this?  Anyone recognize this issue?
> >>
> >> Thanks
> >>
> >>
> >> ___
> >> Users mailing list
> >> Users@ovirt.org <mailto:Users@ovirt.org>
> >> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users 
> >> <http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users>
> >>
> >
> >
> >
> 
> 
> 
> 

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] download/export a VM image

2017-07-03 Thread aduckers
Running a 4.1 cluster with FC SAN storage.  I’ve got a VM that I’ve customized, 
and would now like to pull that out of oVirt in order to share with folks 
outside the environment.
What’s the easiest way to do that?
I see that the export domain is being deprecated, though I can still set one up 
at this time.  Even in the case of an NFS export domain though, it looks like 
I’d need to drill down into the exported file system and find the correct image 
based on VMID (I think..).

Is there a simple way to grab a VM image?

Thanks

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Failed to create template

2017-07-02 Thread aduckers
Thanks for the assistance.  Versions are:

vdsm.x86_64 4.19.15-1.el7.centos
ovirt-engine.noarch4.1.2.2-1.el7.centos 

Logs are attached.  The GUI shows a creation date of 2017-06-23 11:30:13 for 
the disk image that is stuck finalizing, so that might be a good place to start 
in the logs.




logs.tar.z
Description: Unix compressed data


> On Jul 2, 2017, at 3:52 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com> wrote:
> 
> Hi,
> 
> Thanks for the logs.
> 
> What exact version are you using ? (VDSM,engine)
> 
> Regarding the upload issue, can you please provide imageio-proxy and 
> imageio-daemon logs ?
> Issue in [1] looks with the same symptoms, but we need more info.
> 
> Regarding the template issue, it looks like [2]. 
> There were some issues when calculating the estimated size target volume, 
> that should be already fixed.
> Please provide the exact versions, so I can check if it includes the fixes.
> 
> Thanks,
> 
> Fred
> 
> [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1357269
> [2] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1448606
> 
> 
> On Fri, Jun 30, 2017 at 5:11 AM, aduckers <alex.duck...@gmail.com> wrote:
> 
> 
> Attached.  I’ve also got an image upload to the ISO domain stuck in 
> “Finalizing”, and can’t cancel or clear it.  Not sure if related or not, but 
> it might show in the logs and if that can be cleared that’d be great too.
> 
> Thanks
> 
>  
>> On Jun 29, 2017, at 9:20 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com> wrote:
>> 
>> Can you please attach engine and Vdsm logs ?
>> 
>> On Thu, Jun 29, 2017 at 6:21 PM, aduckers <alex.duck...@gmail.com> wrote:
>> I’m running 4.1 with a hosted engine, using FC SAN storage.  I’ve uploaded a 
>> qcow2 image, then created a VM and attached that image.
>> When trying to create a template from that VM, we get failures with:
>> 
>> failed: low level image copy failed
>> VDSM command DeleteImageGroupVDS failed: Image does not exist in domain
>> failed to create template
>> 
>> What should I be looking at to resolve this?  Anyone recognize this issue?
>> 
>> Thanks
>> 
>> 
>> ___
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>> 
> 
> 
> 

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] Failed to create template

2017-06-29 Thread aduckers
I’m running 4.1 with a hosted engine, using FC SAN storage.  I’ve uploaded a 
qcow2 image, then created a VM and attached that image.  
When trying to create a template from that VM, we get failures with:

failed: low level image copy failed
VDSM command DeleteImageGroupVDS failed: Image does not exist in domain
failed to create template

What should I be looking at to resolve this?  Anyone recognize this issue?

Thanks


___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] when creating VMs, I don't want hosted_storage to be an option

2017-06-22 Thread aduckers
So far so good.  I renamed it, but it was still listed first in the list when 
creating an image for a VM.  After closing out my browser and reconnecting, 
it’s now behaving as I’d expect - in alphabetical order.


> On Jun 22, 2017, at 7:57 AM, Martin Sivak <msi...@redhat.com> wrote:
> 
> I do not see any reference to the name in the engine source code.
> Hosted engine agent uses UUID to identify it. So I think it should be
> fine.
> 
> Martin
> 
> On Thu, Jun 22, 2017 at 4:49 PM, aduckers <alex.duck...@gmail.com> wrote:
>> Can it be safely renamed?  It looks like the GUI will let me but I don’t
>> feel confident that it won’t create other issues.
>> 
>> On Jun 22, 2017, at 1:56 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com> wrote:
>> 
>> As a workaround, I think that the list of storage domains in the new disk
>> window is sorted alphabetically.
>> You can try to edit the name of the storage domain to be on the bottom of
>> the list and not first.
>> 
>> On Thu, Jun 22, 2017 at 11:42 AM, Chris Boot <bo...@bootc.net> wrote:
>>> 
>>> On 19/06/17 15:30, Mike Farnam wrote:
>>>> Hi All - Is that a way to mark hosted_storage somehow so that it’s not
>>>> available to add new VMs to?  Right now it’s the default storage domain 
>>>> when
>>>> adding a VM.  At the least, I’d like to make another storage domain the
>>>> default.
>>>> Is there a way to do this?
>>> 
>>> This would be a nice thing to have.
>>> 
>>> AIUI, however, the oVirt folks are working towards not needing a
>>> dedicated storage domain for the hosted engine, which may alleviate this
>>> particular gripe. That being said, it would otherwise be nice to mark a
>>> storage domain as not usable for new volumes (a bit like the allocatable
>>> option for LVM physical volumes).
>>> 
>>> Cheers,
>>> Chris
>>> 
>>> --
>>> Chris Boot
>>> bo...@bootc.net
>>> ___
>>> Users mailing list
>>> Users@ovirt.org
>>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>> 
>> 
>> 
>> 
>> ___
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>> 

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] when creating VMs, I don't want hosted_storage to be an option

2017-06-22 Thread aduckers
Can it be safely renamed?  It looks like the GUI will let me but I don’t feel 
confident that it won’t create other issues.  

> On Jun 22, 2017, at 1:56 AM, Fred Rolland  wrote:
> 
> As a workaround, I think that the list of storage domains in the new disk 
> window is sorted alphabetically.
> You can try to edit the name of the storage domain to be on the bottom of the 
> list and not first.
> 
> On Thu, Jun 22, 2017 at 11:42 AM, Chris Boot  > wrote:
> On 19/06/17 15:30, Mike Farnam wrote:
> > Hi All - Is that a way to mark hosted_storage somehow so that it’s not 
> > available to add new VMs to?  Right now it’s the default storage domain 
> > when adding a VM.  At the least, I’d like to make another storage domain 
> > the default.
> > Is there a way to do this?
> 
> This would be a nice thing to have.
> 
> AIUI, however, the oVirt folks are working towards not needing a
> dedicated storage domain for the hosted engine, which may alleviate this
> particular gripe. That being said, it would otherwise be nice to mark a
> storage domain as not usable for new volumes (a bit like the allocatable
> option for LVM physical volumes).
> 
> Cheers,
> Chris
> 
> --
> Chris Boot
> bo...@bootc.net 
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org 
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users 
> 
> 

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users