[ovirt-users] ILLEGAL volume delete via vdsm-client

2021-11-16 Thread francesco--- via Users
Hi all, I'm trying to delete via vdsm-client toolan illegal volume that is not listed in the engine database. The volume ID is 5cb3fe58-3e01-4d32-bc7c-5907a4f858a8: [root@ovirthost ~]# vdsm-tool dump-volume-chains e25db7d0-060a-4046-94b5-235f38097cd8 Images volume chains (base volume first)

[ovirt-users] Missing snapshot in the engine

2021-11-08 Thread francesco--- via Users
Hi, I have an issue with a VM (Windows Server 2016), running on Centos8, oVirt host 4.4.8, oVirt engine 4.4.5. I used to perform regular snapshot (deleting the previous one) on this VM but starting from 25/10 the task fail with the errors that I'll attach at the bottom. The volume ID mentioned

[ovirt-users] Importing VM from Xen Server 7.1

2021-08-27 Thread francesco--- via Users
Hi all, resuming the "dead" thread "Importing VM from Xen Server 6.5" (https://lists.ovirt.org/pipermail/users/2016-August/075213.html) I'm trying to import via GUI a VM from Xen Server 7.1 in a host Centos 8.4, oVirt 4.4. Created the SSH key for vdsm user, added the IP in the host target

[ovirt-users] Re: Random Crash

2021-02-08 Thread Francesco via Users
pid=InProduct=Global_Internal_YGrowth_AndroidEmailSig__AndroidUsers_wl=ym_sub1=Internal_sub2=Global_YGrowth_sub3=EmailSignature> On Fri, Feb 5, 2021 at 11:50, francesco--- via Users wrote: Hi all, I'm experiencing random reboot on several oVirt nodes (CentOS 7/8, oVirt 4.3/4.4 as well). Some

[ovirt-users] Random Crash

2021-02-05 Thread francesco--- via Users
Hi all, I'm experiencing random reboot on several oVirt nodes (CentOS 7/8, oVirt 4.3/4.4 as well). Sometimes it happens three times in a day, and the more hosts I'm adding to my pool, the more I noticing. The logs are not helpful: it's like a brute poweroff cause there are no entries at all

[ovirt-users] Re: Can't find storage server connection

2020-11-23 Thread Francesco via Users
)     at Unknown.eval(webadmin-0.js) Il 23/11/2020 09:50, Francesco via Users ha scritto: A tiny little "up" because is driving me crazy Francesco Il 19/11/2020 10:57, francesco--- via Users ha scritto: Hi all, I'm using oVirt SDK python for retrieving info about storage domain, in seve

[ovirt-users] Re: Can't find storage server connection

2020-11-23 Thread Francesco via Users
)     at Unknown.eval(webadmin-0.js) Il 23/11/2020 09:50, Francesco via Users ha scritto: A tiny little "up" because is driving me crazy Francesco Il 19/11/2020 10:57, francesco--- via Users ha scritto: Hi all, I'm using oVirt SDK python for retrieving info about storage domain, in seve

[ovirt-users] Re: Can't find storage server connection

2020-11-23 Thread Francesco via Users
A tiny little "up" because is driving me crazy Francesco Il 19/11/2020 10:57, francesco--- via Users ha scritto: Hi all, I'm using oVirt SDK python for retrieving info about storage domain, in several hosts (centos7/ovirt4.3 and centos8/ovirt4.4), but the script exits with the

[ovirt-users] Can't find storage server connection

2020-11-19 Thread francesco--- via Users
Hi all, I'm using oVirt SDK python for retrieving info about storage domain, in several hosts (centos7/ovirt4.3 and centos8/ovirt4.4), but the script exits with the following error in some of them: Traceback (most recent call last): File "get_uuid.py", line 70, in storage_domain =

[ovirt-users] Re: Fail install SHE ovirt-engine from backupfile (4.3 -> 4.4)

2020-09-22 Thread Francesco via Users
Ok, solved. Simply the server node2 could not mount via NFS the data domain of the node 1. Added node1 in the node2 firewall and in /etc/exports, tested and everything went fine. Regards, Francesco Il 21/09/2020 17:44, francesco--- via Users ha scritto: Hi Everyone, In a test environment

[ovirt-users] Fail install SHE ovirt-engine from backupfile (4.3 -> 4.4)

2020-09-21 Thread francesco--- via Users
Hi Everyone, In a test environment I'm trying to deploy a single node self hosted engine 4.4 on CentOS 8 from a 4.3 backup. The actual setup is: - node1 with CentOS7, oVirt 4.3 with a working SH engine. The data domain is a local NFS; - node2 with CentOS8, where we are triyng to deploy the

[ovirt-users] Slow ova export performance

2020-07-15 Thread francesco--- via Users
Hi All, I'm facing a really slow export ov vms hosted on a single node cluster, in a local storage. The Vm disk is 600 GB and the effective usage is around 300 GB. I estimated that the following process would take up about 15 hours to end: vdsm 25338 25332 99 04:14 pts/007:40:09